3.12.2021

Dan Chitic, reacție fulminantă după ce a fost numit ”TERORIST” Premierul Florin Cîțu a generat un scandal uriaș ! Toți “teroriștii” ieșim in stradă pe 20 Martie!”.

 


Cunoscutul avocat reacționează după declarația șocantă a premierului Florin Cîțu, care îi numește ”teroriști” pe cei care resping purtarea măștii sau sunt împotriva vaccinurilor anti-covid din România.

Premierul Florin Cîțu a generat un scandal uriaș, făcând o afirmație șocantă și unică în Europa:

”Există o campanie împotriva purtării măștii în spațiul public, există o campanie împotriva măsurilor de distanțare și există o campanie împotriva vaccinării - din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu niște acțiuni ale unor teroriști”,  a declarat premierul României.

Reacția unuia dintre cei vizați, Dan Chitic, contestatar al măsurilor luate de autoritățile anti-pandemie a fost fulminantă: ”Je Suis Terorist... Cîțu tocmai ne-a pus pe noi, pe “antivaccinisti”, pe lista neagră a teroriștilor!”

”Dacă a apăra drepturile constituționale te transformă in terorist... fie, accept: sunt un fundamentalist radicalizat al Drepturilor Omului și al Convenției de la Oviedo!”, răspunde Dan Chitic, declarând ferm ”Aștept să fiu vânat pe stradă de mascații de la anti-tero și să fiu înfundat într-un Guantanamo al “antivacciniștilor”!”.

Dar, continuă incendiar cunoscutul avocat, ”dacă nu ne omorâți pe toți... vă vom urmări oriunde va veți ascunde și va vom trage la răspundere pentru fiecare victimă, pentru fiecare încălcare a drepturilor noastre, pentru fiecare secundă de viață trăită in teroare și minciună”.

”Credeți-mă, pe cuvântul meu de “terorist”!”, scrie Dan Chitic, continuând cu un îndemn care se va transforma în Motto-ul unei mișcări de anvergură: ”Post script: toți “teroriștii” ieșim in stradă pe 20 Martie !”.

Și, conchide avocatul, „chiar vor fi terifiați de cât de mulți suntem... dar și de faptul că am început să ne dăm seama că suntem și puternici”.

sursa:https://m.ro.sputnik.md/society/20210312/33958849/Dan-Chitic-reactie-fulminanta-dupa-ce-a-fost-numit-TERORIST.html

Diana Șoșoacă îl distruge pe Cîțu: ”Reținut urgent și internat la psihiatrie” ”Ați mituit presa plătind-o cu 70 de milioane de euro pentru a minți poporul roman”

 


Vizată direct de declarațiile șocante ale premierului Cîțu, Diana Șoșoacă îi dă un răspuns incendiar, prin care îl calcă în picioare

Premierul Florin Cîțu a scandalizat opinia publică făcând o declarație șocantă -  ”Există o campanie împotriva purtării măștii în spațiul public, există o campanie împotriva măsurilor de distanțare și există o campanie împotriva vaccinării - din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu niște acțiuni ale unor teroriști”.

Evident, această declarație – iresponsabilă, s-ar putea spune! – o vizează pe senatoarea Diana Șoșoacă, dar și alte personalități aflate în primul rând al celor care contestă măsurile anti-pandemie și politica de vaccinare din România.

Imediat, Dan Chitic a dat o replică fulminantă, iar acum puțin timp senatoarea Diana Șoșoacă a transmis o DECLARAȚIE POLITICĂ incendiară, în care îl distruge pe Florin Cîțu.

În titlul Declarației se specifică referirea la ”acuzațiile de terorism lansate în spațiul public de Premierul României, Florin Vasile Cîțu”.

”Domnul Cîțu, ineptul șef al Palatului Victoria, a etichetat luptătorii pentru drepturile și libertățile cetățenești drept TERORIȘTI!”, scrie Diana Șoșoacă, subliniind ”MĂ DECLAR, ÎN ACEST SENS, UNICUL SENATOR TERORIST DIN PARLAMENTUL ROMÂNIEI!”

În același timp, senatoarea îi spune în față premierului: ”Dar, dumneata, domnule premier Cîțu, ești CRIMINALUL de la Palatul Victoria și cel mai incompetent dintre mulții premieri incompetenți ai României!”.

Diana Șoșoacă îi aruncă o acuzație maximă lui Cîțu: ”sunteți într-adevăr un premier de sorginte neofascistă!”.

”Dacă lupta pentru respectarea Constituției României, a Convenției de la Oviedo ratificată prin Legea 17/2001 de România, deci face parte din dreptul intern obligatoriu de respectat, Codul de la Nuremberg și tot ansamblul legislativ incident, înseamnă pentru dumneavoastră TERORISM, înseamnă ca sunteți într-adevăr un premier de sorginte neofascistă”, scrie Diana Șoșoacă pe Cîțu.

În aceste condiții senatoarea solicită organelor statului român ”să vă rețină de urgență și, conform ultimelor uzanțe ale Statului neofascist român, să fiți internat la un Spital de Psihiatrie”.

Diana Șoșoacă argumentează ferm: ”Toată lupta noastră împotriva obligativității actelor medicale, OBLIGATIVITATE INTERZISĂ DE CONVENTIA DE LA OVIEDO, CODUL DE LA NUREMBERG ȘI LEGEA 46/2003, PENTRU DREPTURILE PACIENTULUI, este necesară într-un stat în care ați abolit de peste 1 an de zile drepturile și libertățile cetățenești, ați mituit presa plătind-o cu 70 de milioane de euro pentru a minți poporul roman, a-l tine sub teroare și a distruge psihicul și viitorul copiilor noștri.”

De asemenea, senatoarea acuză ”abuzul psiho-emoțional și fizic exercitat de puterea neofascistă de la București de peste 1 an de zile” că a dus la ”cazuri de suicid în rândul copiilor, adulților, atacuri soldate cu crime, acolo unde statul și DSU-ul condus de abuzatorul principal Raed Arafat au eșuat lamentabil”.

”Ați ars oamenii de vii în spitale, i-ați legat și i-ați chinuit ca în lagărele de exterminare, îi intubați și îi omorați cu sânge rece fără nicio șansă de supraviețuire, aplicând protocoalele omorului în masă, vaccinurile impuse de voi cu care condiționați locuri de munca, practicarea de sporturi și învățământul, omoară oameni și le alterează starea de sănătate, iar dumneata ai tupeul să ne faci pe noi teroriști?”, îl admonestează Diana Șoșoacă.

Iar ca o concluzie, senatoarea dă verdictul: ”Pentru toate aceste fapte și multe altele, domnule PREMIER și TOȚI CEI CARE CONDUCEȚI ROMÂNIA, SUNTEȚI CRIMINALI!”.

”EU, SENATOR DIANA IOVANOVICI-SOȘOACĂ VĂ ACUZ DE GENOCID ÎMPOTRIVA POPORULUI ROMÂN ȘI SOLICIT SĂ FIȚI DE URGENȚĂ DEFERIȚI JUSTIȚIEI ȘI JUDECAȚI ÎNTR-UN TRIBUNAL DE TIP NUREMBERG!”, încheie Diana Șoșoacă.

sursa:https://m.ro.sputnik.md/politics/20210312/33959726/Sosoaca-prima-reactie-il-distruge-pe-Citu-Retinut-urgent-si-internat-la-psihiatrie.html

Sute de militari străini vor participa în martie la exercițiile de la Galați

 


500 de militari români, americani și polonezi vor participa la exercițiul "Justice Eagle 21.1" de la Galați, din perioada 16-24 martie.

Aproximativ 500 de militari aparţinând Armatei României, Statelor Unite ale Americii şi Poloniei se vor instrui în comun, în perioada 16-24 martie, în cadrul exerciţiului "Justice Eagle 21.1", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Compartimentul de informare şi relaţii publice al Brigăzii 9 Mecanizată "Mărăşeşti".

Potrivit sursei citate, exerciţiul, care se va desfăşura la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din Smârdan, judeţul Galaţi, are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate membre NATO: USA, Polonia şi România, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale şi creşterea profesionalismului militarilor.

Armata României este reprezentată la acest exerciţiu de militari din cadrul următoarelor structuri: Batalionul 341 Infanterie "Constanţa"/ Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti"; Batalionul 911 Infanterie "Capidava"/ Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti"; Batalionul 168 Sprijin Logistic "Pontus Euxinus"/ Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti"; Batalionul 631 Tancuri "Oituz"/ Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt"; Batalionul 285 Artilerie "Vlaicu Vodă"/ Brigada 282 Blindată "Unirea Principatelor". 

sursa:https://www.dcnews.ro/sute-de-militari-straini-vor-participa-la-exercitiile-de-la-galati_807307.html

Gigi Becali, reabilitat în trei dosare penale

 


Gigi Becali, patronul FCSB, a primit reabilitare judecătoarească în trei dosare penale finalizate în 2011, 2012 şi 2013. 

„Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Becali George. Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Becali George cu privire la: - pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.1476 din 19.10.2011, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie -Secţia penală, definitivă prin decizia penală nr.23 din 11 februarie 2013, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători - pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.588 din 17.04.2012, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, definitivă prin decizia penală nr.156 din 04.06.2013, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.830 din 24.05.2012, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, definitivă prin decizia penală nr.124 din 20.05.2013, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători contopite în pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.539 din data de 27 iunie 2013, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr.2179 din data de 26 noiembrie 2013, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti.

După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se vor efectua menţiuni corespunzătoare pe ambele exemplare ale hotărârilor judecătoreşti prin care s-au pronunţat condamnările pentru care s-a dispus reabilitarea. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea cererii de reabilitare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12 martie 2021”, se arată în decizia Înalte Curţii, conform Adevărul. 

Decizia poate fi atacată în termen de 10 zile. 

sursa:https://www.dcnews.ro/gigi-becali-reabilitat-in-trei-dosare-penale_807299.html

”Dacă m-am vaccinat cu AstraZeneca, pot să fac a doua doză cu alt vaccin?”

 


JOACA cu VACCINUL CONTINUĂ. INIȚIAL s-a spus că a 2-a DOZĂ trebuie să fie identică cu prima. În urmă cu 2 săptămâni, medicul Gheorghiță a declarat că a 2-a DOZĂ poate să fie diferită, ACUM iar s-a SCHIMBAT ”REGULA”.

CNCAV a răspuns la întrebarea ”Dacă m-am vaccinat cu AstraZeneca, pot să fac a doua doză cu alt vaccin?”

”Nu există până în prezent date care să arate ca se poate folosi un alt vaccin pentru a doua doza. În măsura în care nu vor exista argumente pentru a suspenda vaccinarea cu AZ, veți fi vaccinat și la a doua doza cu AZ. Dacă nu va veți vaccina cu a doua doza de vaccin AZ este posibil ca durata pentru care veți fi protejat împotriva COVID-19 să se reducă. In studii în derulare se analizează posibilitatea de a schimba un vaccin cu altul pentru a doua doza. Nu este recomandată la acest moment vreo astfel de schemă de vaccinare.

De aceea nici nu există posibilitatea programării în platforma națională la rapel cu un alt tip de vaccin decât cel administrat inițial. Nu este studiata schema de vaccinare cu 2 tipuri de vaccin, prin urmare nu exista dovezi referitoare la protectie sau siguranta in acest sens”, a fost răspunsul transmis de Comitetul Național de Coordonare a Acțiunii de Vaccinare.

sursa:https://www.dcnews.ro/daca-m-am-vaccinat-cu-astrazeneca-pot-sa-fac-a-doua-doza-cu-alt-vaccin-raspuns-cncav_807286.html

Bărbat din Cahul, declarat mort şi îngropat, chiar dacă era plecat în străinătate de trei ani

 


Un bărbat din Cahul, Republica Moldova, a venit acasă după trei ani în care a fost plecat în străinătate şi a aflat că a fost declarat mort şi chiar a fost îngropat. 

Potrivit certificatului medical constatator al decesului, cetățeanul satului Baurci, Cahul, Ghenadie Furman, „a decedat la data de 5 septembrie 2020” și a fost înmormântat.

Totodată, autoritățile i-au anulat bărbatului toate documentele de identitate, întrucât acesta a fost declarat „mort”. Astfel, când a revenit în țară moldoveanul a avut probleme la frontieră, iar poliția i-a reținut pașaportul, scrie sinteza.org. 

Acum, bărbatul trebuie să demonstreze că este, de fapt, viu. 

sursa:https://www.dcnews.ro/barbat-din-cahul-declarat-mort-si-ingropat-chiar-daca-era-plecat-in-strainatate-de-trei-ani_807284.html

Municipiul Sibiu intră în scenariul roșu, 14 zile

 


Municipiul Sibiu intră oficial în scenariul roșu, după ce, pentru a treia zi consecutiv rata de incidență cumulată a depășit 3 la mie. Restricțiile, amânate 48 de ore, se impun de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă.

Reprezentanții Prefecturii Sibiu au anunțat, vineri, că în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu s-au aprobat restricțiile pentru municipiul Sibiu, după ce incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 pe ultimele 14 zile a depășit 3 la mia 1000 de locuitori.

Scenariul roșu pentru următoarele 14 zile intră în vigoare de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă. Rata de incidență cumulată este, vineri, de 3,28 la mie. Prima depășire a fost miercuri, când CJSU Sibiu a decis să amâne cu 48 de ore luarea deciziei privind restricțiile, pentru a analiza situația epidemiologică în termenul legal.

Astfel, odată cu intrarea în scenariul roșu, elevii vor trece la școala online, excepție făcând cei din clasele terminale, potrivit legii, restaurantele se închid la interior, la fel și cafenelele, cinematografele și alte instituții de cultură.

De duminică intră în vigoare și Hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă, care impune alte restricții, între care modificarea intervalului orar al deplasării pe timp de noapte, relatează Mediafax.

sursa:https://www.dcnews.ro/municipiul-sibiu-intra-in-scenariul-rosu-14-zile_807281.html

"Putea fi salvat. Tratamentul a fost greşit"

 


Istvan Jr. şi Orsolya, copiii profesorulului Benedek Istvan, au povestit în exclusivitate pentru Antena 3, cum au decurs evenimentele care au dus la moartea tatălui lor la secţia ATI Mureş, legat de pat. După părerea lor, de medici cu experinţă în domeniu, profesorul Benedek ar fi putut fi salvat dacă nu s-ar fi făcut două erori grave.

Profesorul universitar Benedek Istvan, coordonator al Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Clinic Județean, profesor universitar la Facultatea de Medicină din cadrul Univeristății de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, a murit legat de pat, la 1 septembrie, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Copiii lui Benedek Istvan noi acuzaţii la adresa medicilor

"În seara de 12 august 2020 dl. profesor Benedek Istvan a fost internat la boli infecțioase secția ATI COVID, în stare generală alterată. Dar, în prealabil, la SMURD a așteptat patru ore, unde din păcate nu a fost evaluat de o echipă multidisciplinară. Dupa părerea mea, desaturarea care a avut loc la dânsul permitea să fie internat la clinica de boli infecțioase, unde eram și eu în acel moment internat", a mai spus Benedek Istvan Jr.

"Benedek Istvan nu a ajuns la spitalul unde trebuia"

"În primele ore deja s-a făcut o greșeală că domnul profesor nu a ajuns în spitalul care trebuia. Când a ajuns în spitalul de boli infecțioase ATI COVID tratamentul la început, din păcate, greșit. Nu a primit la timp medicația antivirală. Nu a primit la timp medicația immunomodulară tocilizumab. A fost anticoagulant profilactic, nu în scop terapeutic. Din păcate, antibioticul a fost ales greșit", a explicat Benedek Istvan Jr.

"Tata m-a sunat să mă anunţe că este legat de pat şi speriat"

"În zilele următoare, dânsul a beneficiat, zicem noi, târziu de medicație antivirală și imunomodulară. Dar, chiar și așa starea dânsului a început să se îmbunătățească. Dar în dimineața de 18 august, primesc un telefon de la tatăl meu care este legat la pat, speriat, e agitat, nu știe ce se întâmplă. Am dat repede telefon la secția ATI unde, mi-au spus că au sunat la 112, se suspicionează un AVC la dânsul și trebuie transferat la Spitalul Clinic Județean Târgu-Mureș",  a mai spus Benedek Istvan Jr.

"A fost mutat dintr-un spital în altul"

"A doua greșeală consider eu, la spitalul respectiv era un CT performant funcționabil. Nu înțeleg, în starea în care era, care mergea spre bine, de ce a trebuit mutat de la un spital la altul. Pentru mine, asta rămâne o enigmă până la sfârșitul vieții. Când am ajuns la Spitalul Clinic Târgu-Mureș am văzut că este stabil hemodinamic, cooperant conștient. Nici vorbă de un AVC. După care au urmat consultul neurologic și cardiologic care a confirmat că nu a avut nimic neurologic.

Îmi pare nespus de rău că în momentul respectiv nu am luat decizia să fie transferat la un alt spital.

Am sunat la Ministerul Sănătății la secretarul de stat Raed Arafat să ne ajute să îl putem transfera pe domnul profesor la București. Ne-a spus că e mai bine pentru dânsul, în momentul de față, să nu fie transferat, să nu fie mișcat într-o localitate în alta și, cumva m-am liniștit. Dar ulterior, mi-am dat seama că aveam un sentiment și nu trebuia să las să fie dus înapoi la secția ATI COVID", a mai spus Benedek Istvan Jr.

Reacţia sefului de secţie de la ATI Mureş la acuzaţiile familiei profesorului Benedek: "Sunt făcute din răutate şi din răzbunare"

Referitor la afirmațiile domnului Stoian (n.r. şeful de secţie ATI Mureş), pot să spun că sunt răutăcioase și nefondate. Pot să vă confirm că dânsul în perioada respectivă între 12 şi 18 august era în concediu medical. Nu avea de unde să știe ce se întâmplă cu profesorul Benedek", a mai spus fiul profesorului.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/sanatate/copiii-lui-benedek-istvan-declaratii-ati-mures-595733.html

AstraZeneca, suspendat în România - Adina Alberts, recomandări pentru a contracara efectele adverse ale vaccinului de la AstraZeneca

 


Medicul Adina Alberts a comentat în exclusivitate în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", decesele înregistrate în urma vaccinarii cu serul de la AstraZeneca şi a recomandat câteva sfaturi pentru a contracara efectele adverse ale vaccinului.

Vaccinarea cu serul AstraZeneca va fi supendată în România pentru cel puțin o săptămână. Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul joi seară, după ce mai multe state au luat decizia de a opri vaccinarea cu acest ser în urma unor suspiciuni că ar duce la efecte secundare grave. Este vorba despre cheaguri de sânge fatale.

Întrebată de Mihai Gâdea ce alte măsuri s-ar mai putea lua in afara de suspendarea vaccinări cu serul de la AstraZeneca, medicul Adina Albers a recomandat ca toţi cei care au primit serul să meargă preventiv la un control la medicul de familie.

"Dintre cei trei decedați în Italia, unul a decedat la două săptămâni. Nu cred că ar trebui să ne relaxăm. Persoanele care au primit vaccin din acest lot ar trebui să meargă să își vadă medicul de familie pentru un consult. Este vorba de 12 zile și cel puțin un Aspenter, adică un antiagregant plachetar, să înceapă să îl ia, în ideea că Doamne ferește s-ar putea întâmpla și în cazul lor o tromboză. Nu ne panicăm, dar nici nu stăm degeaba", a spus medicul Adina Alberts la Antena 3.

Vaccinarea cu serul AstraZeneca, suspendată în România

"În cursul acestei seri, a avut loc o ședință la care au participat reprezentanții CNCAV, INSP, MS, ANMDMR. Situația celor două loturi de vaccinuri a fost analizată și s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte:

1. Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului;

2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România;

3. Se înlocuiesc cele 4257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat. 

Menționăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauție extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument științific care să fi impus această hotărâre.   Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia.  Astăzi, 11.03.2021, ca urmarea a analizei preliminare a cazurilor de evenimente tromboembolice raportate în Austria cu privire la lotul ABV 5300, EMA a transmis un comunicat oficial prin care anunță faptul că la acest moment nu există indicii care să ateste o legătură de cauzalitate între vaccin și evenimentele adverse raportate", a transmis Grupul de comunicare al CNCAV, într-un comunicat.

sursa:https://www.antena3.ro/coronavirus/adina-alberts-vaccin-astrazeneca-efecte-adverse-595735.html

Vaccinarea cu serul AstraZeneca, suspendată în România. Cheaguri de sânge fatale

 


Medicul Voichița Lăzureanu, cadru didactic la UMF Timișoara și fostă director a Spitalului "Victor Babeș" din Timișoara, a explicat joi, la Sinteza zilei, ce anume ar fi putut să se întâmple cu dozele de vaccin produse de AstraZeneca astfel încât acestea să pună în pericol viața celor vaccinați.

"Cred că pot fi diferite defecte de producție sau defecte de transport, undeva în acest lanț s-a produs ceva, s-au modificat niște parametri care, în final, se pare că sunt responsabili de aceste decese. Sigur că va trebui să fie investigate aceste loturi și cred că va trebui să fie investigate toate loturile de la AstraZeneca pe care le-a produs și care sunt acum în circulație și, cu mare probabilitate, tot mai multe state vor lua hotărârea de a suspenda temporar vaccinarea cu dovezi ulterioare dacă sunt sau nu sunt și alte loturi incriminate în afară de aceste trei, deocamdată.

Dar sunt milioane de doze, vorbim de milioane de oameni care probabil au făcut deja prima imunizare cu acest lot și este relativ simplu de urmărit, fiindcă fiecare dintre noi, în momentul în care am primit dovada de vaccinare am primit și tipul de vaccin și lotul din care am fost vaccinați. Așa că, în mod normal, Ministerul Sănătății având acel registru de vaccinare ar trebui să identifice acele persoane și să le investigheze și să le țină sub supraveghere să vadă dacă există sau nu există efecte secundare mai îndepărtate sau mai apropiate", a spus dr. Voichița Lăzureanu.

Vaccinarea cu serul AstraZeneca, suspendată în România

Vaccinarea cu serul AstraZeneca va fi supendată în România pentru cel puțin o săptămână. Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul joi seară, după ce mai multe state au luat decizia de a opri vaccinarea cu acest ser în urma unor suspiciuni că ar duce la efecte secundare grave. Este vorba despre cheaguri de sânge fatale.

"În cursul acestei seri, a avut loc o ședință la care au participat reprezentanții CNCAV, INSP, MS, ANMDMR. Situația celor două loturi de vaccinuri a fost analizată și s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte:

1. Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului;

2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România;

3. Se înlocuiesc cele 4257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat.

Menționăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauție extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument științific care să fi impus această hotărâre.   Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia.  Astăzi, 11.03.2021, ca urmarea a analizei preliminare a cazurilor de evenimente tromboembolice raportate în Austria cu privire la lotul ABV 5300, EMA a transmis un comunicat oficial prin care anunță faptul că la acest moment nu există indicii care să ateste o legătură de cauzalitate între vaccin și evenimentele adverse raportate", a transmis Grupul de comunicare al CNCAV, într-un comunicat.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/astrazeneca-efecte-secundare-595736.html

Bărbatul în vârsta de 46 de ani din Târgu-Jiu, mort a doua zi după ce s-a vaccinat

 


Bărbatul in vârsta de 46 de ani din Targu-Jiu, mort a doua zi după ce s-a vaccinat, fusese imunizat cu ser AstraZeneca din lotul AVZB2856, potrivit unor surse Antena 3.

Ion Barbu, în vârstă de doar 46 de ani, se vaccinase împotriva COVID-19 cu doar o zi înainte.

Omul lucra la serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj și s-a dus la muncă imediat după imunizare. Însă, la doar câteva minute după ce a ajuns, i s-a făcut rău.

Colegii au chemat imediat ambulanța, medicii l-au resuscitat câteva zeci de minute, până ce bărbatul și-a revenit. L-au dus totuși la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean pentru investigații.

Acolo însă, după aproximativ 12 ore, pacientul a făcut un alt infarct, care i-a fost fatal.

Ion Barbu era fratele unui medic cunoscut în Târgu-Jiu, Letiția Barbu.

Reacția autorităților, după moartea suspectă a bărbatului vaccinat cu serul AstraZeneca

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid a precizat că investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie – Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu unui bărbat de 46 de ani, care fusese vaccinat cu serul AstraZeneca pe 28 februarie, au evidenţiat “modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj s-a autosesizat în acest caz şi a efectuat verificări pentru documentarea situaţiei.

CNCAV afirmă că, în urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate.

“După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare. A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8,00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situaţie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanţă. Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanţă, cât şi în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleaşi zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului. Investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidenţiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”.

Oprirea bruscă a fluxului arterial la nivelul mușchiului inimii nu se regăsește între reacțiile adverse din prospectul serului AstraZeneca, a precizat sursa citată.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/barbatul-in-varsta-de-47-de-ani-din-targu-jiu-mort-a-doua-zi-dupa-ce-s-a-vaccinat-fusese-imunizat-595739.html

”Trei ore am stat cu persoana decedată, împreună în același salon, un pacient a căzut din pat, am acționat butonul de panică, nu a venit absolut nimeni”

 


Un fost pacient internat pe secția ATI a Spitalului Județean Arad a povestit în direct la Antena 3 despre cum a fost nevoit, alături de alți pacienți, să stea timp de trei ore cu o persoană decedată în salon. Mai mult, Daniel, pacientul care a povestit totul, a acuzat cadrele medicale că nu au răspuns unei solicitări urgente în momentul în care un alt pacient a căzut din pat.

”Exact trei ore am stat cu persoana decedată, împreună în același salon cinci persoane, în viață. În concret, nouă ni s-a spus de la spitalizare în cazul unei urgențe avem buton de panică o sonerie și foarte repede va veni cineva. Ei bine, un pacient a căzut din pat, am acționat butonul de panică, nu s-a întâmplat nimic, nu a venit absolut nimeni. Am plecat disperat pe hol să caut un cadru medical nu am găsit. Am plecat din incinta clădirii în curte m-am dus la portar să îl aduc să cheme pe cineva. Mi-a zis că nu este problema lui la partea de COVID.

Apel disperat la 112, din spital

Am sunat disperat atunci la 112 să vină să îl ajute pe omul acela căzut pe jos. După ce am sunat la 112 se pare că s-a luat legătura și cu cadrele medicale, au apărut și ele. Când au sosit aici și omul deja în pat, au trecut cel puțin 15 minute de când am apăsat butonul, până în momentul în care într-un în final, în urma apelului la 112 au venit cadrele medicale. Pacientul care era pe jos a fost ridicat de un coleg de salon. Problema a intervenit exact când au sosit cadrele medicale la un alt pacient. Scăzuse nivelul de oxigen în sânge foarte mult, omul se chinuia foarte mult. Am văzut la un moment dat că i-au făcut masaj cardiac și a decedat.

Cerința pacientului înainte să moară 

Ţin să spun un lucru îngrozitor. Chiar când m-am internat în acest salon pacientul care a murit a solicitat trei ore să fi dus la toaletă de către asistent, de către medic, de către infirmiere. Trei ore omul la insistat, s-a tot amânat să se ducă la toaletă. Am martori. Ei bine acest om care a așteptat mai puțin de 24 de ore să moară, trei ore a aşteptat să fie dus la toaletă. Am fost şocat”, a spus Daniel.

sursa:https://www.dcnews.ro/trei-ore-cu-un-decedat-in-salon-marturia-unui-pacient-internat-la-ati-in-spitalul-arad_807141.html