4.15.2018

MINCIUNILE DIN VECHIUL TESTAMENT






”Prima minciună a evreilor: fabricarea Vechiului Testament în care se spune că israeliții erau sclavi în Egipt” - John Kaminski, scriitor și critic american.






Se pare că evreii au ascuns adevărul despre istoria lor în Vechiul Testament. 

Dovezi copleșitoare noi, scoase la iveală de către cercetătorii egipteni și israelieni, arată că evreii nu au fost niciodată sclavi în Egipt.

Dacă evreii ar fi trăit în Egipt, timp de secole, ca sclavi,
cu siguranță ar fi observat piramidele și Sfinxul.
În mod ciudat, nici una din aceste mari minuni arhitecturale ale lumii nu este menționată nici măcar o dată în Vechiul Testament !





Istoria antică ebraică așa cum o știm astăzi se bazează pe o minciună colosală – și anume că evenimentele descrise s-au întâmplat în Egipt, într-adevăr s-au întâmplat dar în Arabia. Ceea ce înseamnă că, în conformitate cu versiunea sa, poveștile lui Iosif, Moise și a Exodului ar putea fi încă adevărate, dar locația în care se presupune că a avut loc sunt false.

Descoperirile sunt susținute de egiptologi de talie mondială, începând cu James Henry Breasted, Donald Redford, în Israel Finkelstein. 

Chiar și unii experți israelieni sunt de acord, inclusiv șeful de arheologie de la Universitatea din Tel Aviv. 

Prof. Ze’ev Herzog, într-un articol din 1999 în Ha’aretz, a declarat:
„Israeliții nu au fost niciodată în Egipt, nu au rătăcit în deșert, nu au cucerit pământul într-o campanie militară și nu au trecut pe la cele 12 triburi ale lui Israel.“

Cel mai revelator indiciu a fost noțiunea de sclavie, (spune Dr.Ezzat), care nu a fost niciodată practicată în Egipt până când grecii și perșii au adus practica cu ei, o mie de ani mai târziu de presupusa perioada a lui Moise și Iosif.

Dr.Ashraf EZZAT mai spune că :  „Egiptul antic a fost înjunghiat în spate de o duplicitate timp de două mii de ani !“

Așadar, având în vedere modul în care au distrus Statele Unite, Rusia, Germania și multe alte țări prin lobotomizarea mentală și prin cartarea tuturor, nu ar fi o surpriză faptul că evreii și-au falsificat istoria chiar de la început.

Dr.Ashraf Ezzat: "Adevărul este că Egiptul antic nu a cunoscut niciodată israeliți. Egiptul nu a fost niciodată țara Exodului, iar Palestina nu a fost niciodată Țara Promisă ".







Pentru Dr. Ezzat, renunțarea la adevărata poveste a evreilor este o chestiune de apărare a reputației patriei sale ilustre, a celei mai vechi civilizații umane cunoscute, a pământului misterios al piramidelor și a Sfinxului. 
Ezzat urmărește doar să descopere adevărul îngropat sub două mii de ani de denaturare deliberată și calomnie a unei culturi care a constituit fundamentul religiilor monoteiste care "împrumutate" greu de la tradiția egipteană, dar au neglijat să menționeze sursa.

Ezzat s-a ocupat de această sarcină timp de mai mulți ani pe site-
site-ul său ”Pyramidion”, dar acum a făcut un mare pas înainte cu publicarea "Egiptul nu știe faraonii nici israeliți". 









Cartea este disponibilă și conține o multitudine de link-uri foarte valoroase, printre care se numără eseul Breasted "Dawn of Conscience " și materialul instructiv de bază al scriitorului Plutarh, egiptologul Donald Redford și reporterul contemporan Juan Cole, Datele de bază enciclopedice ale lui Peter Myers.

Cartea este o adevarata comoară a istoriei biblice obiective, o contragreutate esentiala pentru supravietuirea materialului nesemnificativ de prozelitism religios care dezavantajeaza oamenii de stiintă istorici obiectivi pretutindeni, cu dezinformare auto-absorbită.



Apărând tradiția onorabilă a Egiptului


Mulți factori l-au  îndreptat pe Ezzat, pe această pistă de detectiv, o înșelăciune biblică care învinovățește Egiptul Antic ca fiind o societate imorală.

Evenimentele din Vechiul Testament au avut loc în sud-vestul Arabiei, într-o provincie numită Mițraim, sau Misr.

Terenul, în Vechiul Testament, seamănă mai degrabă cu Arabia deluroasă decât cu Egiptul plat. 


Biblia povestește despre secetă, pe care Egiptul nu a avut-o niciodată, doar fluctuațiile în inundațiile Nilului. 

Multe dintre evenimentele atribuite zonei Palestinei de astăzi au avut loc mult mai departe spre sud pe coasta Mării Roșii, insistă Ezzat. 

În plus, în povestea lui Iosif era un detaliu și mai clar: caravana de cămilă purtând  "gumă, balsam și smirnă", care erau produse de comerț arab, nu de Egipt.

Cel mai revelator indiciu a fost noțiunea de sclavie, pe care Ezzat pretinde că nu a fost niciodată practicată în Egipt până când grecii și perșii au adus practica cu ei o mie de ani mai târziu decât în timpul presupus al lui Moise și al lui Iosif.

Unele povești spun că piramidele au fost construite de sclavi, însă istoria ne arată că aceia care au construit piramidele erau voluntari dispuși, 
așa cum atestă satul constructorilor piramidei.

Alt aspect al fraudei Vechiului Testament vechi de milenii era eticheta faraonului, pe care nici un document egiptean nu îl folosește vreodată. 

Dar liderul tribului Mizraim a fost numit Faraon, care a făcut trecerea de la ebraică la greacă și crearea unui faraon ticălos cu multe secole mai târziu, un truc ușor de tras. Egiptul, unul dintre cele mai bine documentate din toate civilizațiile antice, niciodată nu a folosit termenul ”faraon”.

Aceasta este cu adevărat o poveste a doi egipteni: Egiptul a fost menționat în Biblie în jur de 700 de ori; israeliții nu au fost menționați o dată în înregistrările egiptene.

Istoricul Herodot al secolului al V-lea, cunoscut ca "tatăl istoriei", nu a menționat niciodată faraonii, doar regii. 


Herodotul nu a menționat niciodată Israelul, a menționat în mod repetat Palestina, Siria și fenicienii, nu au menționat niciodată evreii sau canaaniții și nu a menționat niciodată nici un templu sfânt evreu.

Dar, mai mult decât orice altceva, a fost insultarea filozofiei religioase extrem de luminate a Egiptului Antic - practici morale care nu au fost niciodată echivalate de civilizațiile care au venit mai târziu - care au obligat pe Ezzat să apere onoarea unei culturi remarcabile care a supraviețuit pentru cea mai mare parte a trei milenii, mai mult - decât orice altă cultură din istoria lumii.

"Legătura dintre povestea lui Moise și a Faraonului lui a zdrobit imaginea uneia dintre cele mai mari civilizații ale omenirii", scrie Ezzat.
"Egiptul antic a fost înjunghiat în inimă prin această duplicitate de două mii de ani. Iar această înșelăciune va continua dacă nu vom expune adevărul despre poveștile israeliților, originea lor arabă și frauda din Septuaginta ".




Traducători evrei 


În secolul al II-lea î.Hr., biblia evreiască a fost tradusă din limba aramaică în limba greacă la legendara Bibliotecă din Alexandria. La șaptezeci de cărturari evrei, deci și desemnarea Bibliei Septuaginte, le-au fost încredințată această sarcină de către Ptolemeni, în care au înlocuit viclean liderul tribal Faraon cu Egiptul și cu regele său. Versiunea greacă, cu această denaturare răutăcioasă a istoriei antice, a fost sursa tuturor traducerilor Bibliei din întreaga lume încă de atunci.

Înșelăciunea  
Septuaginta a fost rezultatul unei legături greco-evreiești foarte asemănătoare celei americano-israeliene de astăzi. 

Controlul și manipularea superputerilor mondiale - antice și moderne - este evident o experiență veche evreiască, de asemenea, demonstrată în vechiul aranjament evreiesc/persan care a condus la eliberarea din captivitatea babiloniană și complicitatea cu Imperiul Roman de a controla și de a contracara creștinismul.

Înlocuirea orașului arab Mizraim /Misr cu Egonia faraonică în povestirile Patriarhilor nu numai că a distorsionat poveștile israeliților, ci și istoriografia întregului Vechi Orient Apropiat.

Pericolele pe care această prezentare greșită le prezintă în epoca modernă sunt numeroase.

Numărul unu, egiptenii moderni au fost detașați de cultura lor.

Numărul doi, minciunile prezentate în Biblie care au fost filtrate în alte religii prezintă un pericol violent bazat pe informații greșite.

De exemplu, islamiștii și jihadiștii Salafis doreau să demoleze toate monumentele și templele din Egiptul antic, inclusiv Piramidele și Sfinxul, deoarece ei cred că aceștia sunt idolii la care Faraon s-a închinat, în timp ce respinge adevăratul Cuvânt al lui Dumnezeu dat de Moise.

Deci, aici este un complot plin de ucigași în masă, bazat pe povestea sclavilor evrei care construiesc Piramidele.

Povestea lui Exodus se referă la sclavi, muncind în 400 de ani de robie continuă. 

Eșecul fraților săi de a ucide pe Iosif este spus în Biblie. Frații l-au vândut ismaeliților, nu egiptenilor, pentru 20 de sicli de argint (Geneza 37: 26-28).

Amintirea 
Septuaginta repetată prin filmarea contemporană a fost evidentă în filmul recent Ridley Scott (care a flopat la box office !) Exodus: Zei și regi.
Egiptul a interzis acest film pentru "viziunea sionistă a istoriei". 

Aceeași înșelăciune făcută de evrei timp de 3000 de ani - schimbarea istoriei pentru a prosti publicul - încă se desfășoară astăzi la Hollywood.

Deși Exodul: Zeii și regii este stabilit în Egipt, nu veți putea să-l vedeți acolo. În conformitate cu revista Deadline (și raportată de Ezzat), adaptarea lui Scott la povestea biblică a lui Moise a avut loc în fața unor cenzori egipteni. Abdul Sattar Fathi, șeful consiliului de cenzură al statului egiptean, a criticat aspru filmul, citând "greșelile istorice", cum ar fi pretenția că evreii au construit piramidele și au portretizat pe Moise ca general, nu ca un profet.

"Mai mult," a spus Fathi, "Egiptenii vechi arată ca un grup ce persecută evreii pașnici. Consiliul nostru a refuzat acest lucru din respect pentru sentimentele egiptenilor. 
Nu este o surpriză faptul că numai Hollywoodul ar putea veni cu un concept precum ”evreii pașnici”, care este cu siguranță un tip de ființă umană care nu a fost văzută niciodată în istorie. Spune-le palestinienilor despre evreii pașnici.”

Spune Ezzat, care rămâne scrupulos imparțial când vine vorba despre politica contemporană, Egiptul nu este pur și simplu locul unde a avut loc această poveste.

La acea vreme, Israelul nu era acolo.

Evreii mint. De câte exemple aveți nevoie ? 


Șase milioane de morți într-un Holocaust care nu s-a întâmplat niciodată ? 

Oamenii din toată lumea care plătesc reparații pentru crime pe care nu le-au comis și aruncați în închisoare, când cer demersuri pentru aceste infracțiuni. 

O companie evreiască care produce alimente otrăvitoare și un guvern evreu care îi forțează pe oameni să o mănânce. 

Evreii ucigând mii de țărani neînarmați și numind-o autoapărare, declanșând războaie în întreaga lume prin manipularea ascunsă a guvernelor pe care le-a cumpărat.

Binyamin Netanyahu, a spus într-un discurs că poporul evreu a construit Ierusalimul acum 3000 de ani. O altă minciună a evreilor.

Ezzat spune că nu.

"Evreii nu construiau Ierusalimul acum 3000 de ani, adică 1000 î.Hr. . . 

Ierusalimul nu numai că nu era construit de "poporul evreu", probabil atunci inexistent, în 1000 î.H., dar probabil că Ierusalimul nu era nici măcar locuit la acel punct din istorie. Ierusalimul pare să fi fost abandonat între 1000 î.H. și 900 î.H., datele tradiționale ale regatului unit al lui David și Solomon.

Deci, Ierusalimul nu era "cetatea lui David", pentru că nu era nicio cetate acolo, când se spune că el a trăit acolo. În arheologia acestei perioade nu s-au găsit semne de palate magnifice sau state mari, iar tabletele asiriene, care au înregistrat chiar evenimente minore în tot Orientul Mijlociu, cum ar fi acțiunile reginelor arabe, nu știu nimic despre nici un mare regat a lui David și a lui Solomon în Palestina geografică.

Palestina nu era patria pentru împărăția lui Israel și povestirile patriarhilor ei timpurii. Începutul iudaismului și poveștile lui Avraam, Isaac, Iosif și Moise s-au întâmplat în Arabia și Yemen, scrie Ezzat. 

Eroarea flagrantă a arheologiei biblice din țara Palestinei se datorează, în primul rând, unei premise complet eronate și unei biserici (Septaguint) viclean manipulate (de aceleași rătăciri malefice care manipulează astăzi știrile și materialele noastre educaționale).

Înregistrările scrise ale Egiptului datează din 1870 î.Hr. Nici urmă de israeliți.

Sclavia era o tradiție comună în Arabia dar nu în Egipt. Sclavia nu a venit în Egipt "până în secolele VII-IV î.Hr., cu influența invaziei persane /grecești".

Această tradiție a sclaviei se află în Yemen, unde străinilor nu li se permite să obțină un loc de muncă fără sponsorizarea unui localnic numit cafeel care controlează toate aspectele vieții lor.

În teoria sa de descoperire "Biblia a venit din Arabia", Dr. Kamal Salibi a descoperit mai mult de o sută de nume în Arabia și Yemenul de Nord, care se potriveau uimitor cu cele menționate în Tora, scrie Ezzat.

"Exodul a avut loc într-un mod mult mai umil și pe o scară mult mai îngustă într-un mic sat obscur din vechea Arabie de Sud", scrie Ezzat.

"Dacă Egiptul nu-i cunoștea pe niciunul din faraoni, atunci este de la sine înțeles că nici Egiptul nu a cunoscut nici pe Moise. Și dacă Moise nu a pus niciodată piciorul în Egipt, atunci harta rutieră a lui Exod în Țara Promisă trebuie să fie redesenată. "



O concepție a armoniei lumii



Minciunile au început cu mult timp în urmă. Potrivit Vechiului Testament, scris de evrei, Egiptul antic este țara idolatriei, a tiraniei și a sclaviei.

"Maat este conceptul egiptean al armoniei lumii bazat pe justiție, echilibru și adevăr. Maat sau doamna adevărului, personificată de vechii egipteni în forma unei doamne care poartă pene de adevăr pe capul ei și ținând echilibrul de justiție, este codul eticii prin care ar trebui să urmeze toți egiptenii, inclusiv monarhii" , Scrie Ezzat.

Profesorul Breasted, într-o frumoasă introducere la 
”Dawn of Conscience”, scrie într-un link din carte:
"Egiptenii aveau un standard de moralitate mult superior celui din Decalog (Zece Porunci), cu o mie de ani înainte de a fi scris Decalogul".






Famous Egyptologist Professor James Henry Breasted 

in his office at the Oriental Institute, 1929



Prof. Breasted este unul dintre cei mai respectați istorici vreodată. Iar insistența lui Ezzat, că o mare parte din materialul din Vechiul Testament este fabricată, distorsionată și plagiat, este adevărată.

"Moștenirea noastră morală derivă dintr-un trecut uman mai vast, mai în vârstă decât evreii. Omul s-a ridicat la o înaltă viziune morală de două mii de ani înainte de nașterea națiunii evreiești ", scrie Ezzat.



surse: https://www.darkmoon.me; https://lupuldacicblogg.wordpress.com