6.13.2022

UNII OAMENI FAC LUCRURI EXTRAORDINARE !

 

CEI MAI FRUMOȘI CAI

 

Tezaurul României NU este la RUȘI ! Vizionați pentru a afla adevărul

 

CITATE CELEBRE DESPRE VIAȚĂ - MIHAI EMINESCU

 

Bucureştiul pierdut !

 

Banca Rusiei a redus dobânda cheie de la 11% la 9,5%

 


Dobânda de referință a Băncii Rusiei, de care depinde nivelul ratei dobânzilor la depozite și costul creditelor, a fost redusă cu 150 puncte de bază, relatează RBС.

Autoritatea de reglementare a luat această decizie în cadrul ședinței programate pentru 10 iunie 2022. Banca Centrală a anunțat că va evalua oportunitatea reducerii în continuare a dobânzii cheie la următoarele reuniuni.

Experții consultați de cotidianul economic RBС așteptau o reducere a dobânzii cheie cu 100 puncte de bază, până la 10%, în timp ce o parte dintre analiști nu au exclus o acțiune mai semnificativă din partea autorității de reglementare – o scădere cu 150-200 puncte de bază, până la 9-9,5%. În opinia lor, principalul motor al reducerii rămâne încetinirea inflației, rubla puternică și diminuarea ritmului de creditare.

Economistul șef al băncii VTB Moi Investiții, Grigori Jurov, consideră că riscurile inflaționiste, chiar dacă au coborât pe plan secund, se mențin în continuare. Dezinflația a fost provocată, în principal, de evoluția prețurilor la produse horticole (prin tradiție cel mai volatil segment al coșului de consum) și la produsele nealimentare (care depinde de evoluția cursului valutar). În opinia expertului, deocamdată nu poate fi exclus un al doilea val de creștere a prețurilor. În plus, în condițiile unei oferte agregat mult mai mică și a politicii bugetare de stimulare important este să nu se exagereze cu supraîncălzirea cererii. ”De aceea, noi așteptăm ca, după ședința din iunie, Banca Centrală să revină la pașii standard de modificare a dobânzii cheie (25-50 puncte de bază) și să o reducă treptat”, a estimat expertul.

http://www.vestidinrusia.ro/2022/06/12/banca-rusiei-a-redus-dobanda-cheie-de-la-11-la-95/

Euforia occidentală, referitoare la victoria Forțelor Armate ale Ucrainei se stinge treptat !

 


Euforia occidentală, potrivit căreia operațiunea militară specială a Rusiei se va încheia cu victoria Forțelor Armate ale Ucrainei se stinge treptat, scrie cotidianul The Washington Post, citat de Lenta.ru.

”Euforia dispare pe măsură ce Rusia își adaptează tactica, își reia ritmul și își impune forța copleșitoare de foc împotriva unor forțe din Ucraina excelent echipate”, scrie autorul articolului din Washington Post.

Potrivit jurnalistului american, devine tot mai evident faptul că este greu de crezut că se va reuși ”respingerea” Forțelor Armate ale Rusiei, deoarece puterea lor este prea mare, iar potențialul de luptă nici pe jumătate folosit.

De la bun început s-a mizat pe un fiasco al Rusiei în Ucraina, dar forța ei militară i-a permis să redirecționeze traiectoria acțiunilor militare. ”Rușii au mari resurse, nu se grăbesc nicăieri. Iată de ce, motivele de optimism s-au redus considerabil”, a concluzionat jurnalistul de la Washington Post.

Anterior, colegul lui de breaslă din Italia, Marco Travaglio, a declarat că Rusia va repurta o victorie asupra Forțelor Armate ale Ucrainei, în pofida informațiilor contrare din mass-media occidentale. În același timp, el a criticat publicațiile ce răspândesc informații false despre armata rusă.