7.30.2020

Pandemia PSD din mintea lui Iohannis



După enormitățile de miercuri, joi după amiază, președintele României a mai făcut o declarație. Miercuri s-a bîlbîit și a spus prostii despre confictul SUA- China. Joi, a spus prostii și mai mari despre pandemie. După întîlnirea cu Marcel Vela și cine o mai fi fost, a aflat ce avea în cap de miercuri și de săptămîna trecută și din celelalte luni de pandemie. Că el este deștept și că guvernul este harnic și că PSD-ul este de vină.

 Guvernul și-a făcut treaba, președintele și-a făcut treaba, autoritățile și-au făcut treaba. Și atunci PSD a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, trebuie să recunoaștem, PSD controlează încă majorități în Parlamentul României, PSD împreună cu alții cu care pactizează, de exemplu cu UDMR – să nu uităm recenta fază când PSD a încercat să treacă pe șest o inițiativă a UDMR-ului, să dea autonomie așa-zisei secuimi și altele – și atunci PSD a acționat acolo unde are încă putere în Parlament. Au făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie”.

Soluțiile aflate de la Marcel Vela sunt demne de orice cap de lemn !

Atenție ! Avem nevoie de măsuri foarte ferme ! Mă bazez pe voi, dragi români, să respectați aceste norme, iar cei care nu le respectă vor suporta rigorile legii. Important este ca împreună să trecem cât se poate de bine peste această criză sanitară, creată cu cinism de un partid din România”. 

Sună a declarație politică demnă de Caragiale. Este un fel de amenințare mîngîietoare. De înjurătură de drag ! Sună a ”Dragi români ! Ori scăpăm cu toții, ori vă ia mama dracului”.

De miercuri pînă joi, Klaus Iohannis a coborît de la primar de Sibiu sau director de societate de gospodărire orășenească-apă și canal la propoziții mînioase de Ion Ștefan-Grindă.
Declarația de joi a conținut al o sutălea semn că primarul Klaus Iohannis încă n-a intrat în haina de președinte al României și nu înțelege ce obligații are prin această funcție.
Dacă n-ar fi vara aceasta nebună și nedeslușita pandemie planetară, chiar ar merita o încercare de suspendare și de trimitere într-o plimbare cu sens unic la Sibiu. Una fără întoarcere în Capitală !
Avînd în vedere că prostiile de joi sunt pe alocurea mai mici sau mai de pomină decît cele de miercuri, nu ne rămîne decît să vă invităm a citi editorialul de azi împreună cu cel de miercuri seara.

O criză pe măsura noastră și a președintelui Iohannis

Nu are rost să ne prefacem sau să ne amăgim. Criza coronavirus este reală și consecințele cresc în dramatism. În consecință, președintele a invitat la o conferință de presă la care ne-a spus că avem bani de la Bruxelles, că se vor face investiții în infrastructură. Iar în privința pandemiei, situația este critică și mîine va avea o întîlnire cu ministrul de Interne, pentru a vedea ce măsuri vor fi luate.

Și acum întrebările ! Omul avea chef de vorbă, nu de comunicat ceva ! Era gol ca butoiul, dar murea de dorul ziaristelor privite de sus !
Trăim într-o țară de oameni săraci cu duhul ? În țara lui Tristan Tzara și Eugen Ionesco, durerile și spaimele populației, eșecurile de administrare ale guvernului și panica populației sunt pentru mîine. Mare problemă a țării noastre este un subiect abia pentru a doua zi. Sau pentru a zecea. Fie și cu soluții tembele, tot pentru mîine rămîne.

Miercuri seara a fost doar o ieșire de fițe, o conferință de presă de ochii lumii ! Doar pentru prezentarea cravatei albastre și pentru tot felul de considerații care nu țin de fișa postului. Doar un exercițiu de mișcat maxilarele. Președintele Iohannis a ieșit la rampă pentru a ne arăta că s-a întors de la Bruxelles și nu se află pe la Sibiu sau pe la Păltiniș.


Mircuri seară, am avut parte de o conferință de presă ca un banc prost. Președintele României a ținut să ne spună părerea sa despre alegerile locale și depre ritmul în care parlamentarii au legiferat ce nu i-a convenit. Calendarul localelor (el fiind un partizan al urgentării acestora!) va fi anunțat la jumătatea lunii august. Despre gravitatea gestionării pandemiei, cum spuneam, mîine. Sau altădată. La Paști sau la Crăciun ! Pas cu pas, cum s-a grăbit președintele să citeze un prost de la Agnita !

Or, situația pandemică se agravează cu fiecare zi. Locurile la terapie intensivă sunt pe gătate, dacă nu, deja insuficiente. Personalul medical, epuizat. De fapt, am intrat într-o psihoză a coronavirusului. Unii sunt copleșiți de teamă. Alții ignoră riscul contaminării și disprețuiesc pericolul, fără să realizeze cu adevărat ce contribuție au la mărirea numărului de infestați și de victime. Economia este în picaj. Se închid firme, se închid piețe, crește numărul de șomeri. Exporturile scad și devenim și mai dependenți de importuri, mai ales în industria alimentară. 

Și urmează consecința cea mai gravă. Traversăm o criză nebună de încredere în autorități, chiar și în partenerii externi. Nu mai credem nici în autorități, fie ele medicale sau de securitate. Primul ministru vorbește de parcă s-ar adresa pereților. Vocea lui nu trece dincolo de fereastra biroului său. Și a președintelui, la fel. Cel mai adesea este recepționată distorisionat, nu din cauza măștii pe care o etalează, cît din cauza gîndirii și a lipsei de coerență și fermitate. Ludovic Orban nu depășește imaginea unei păpuși goale cu voce de împrumut. Și președintele este ieșit din joc.

Prestațiile sale lapidare, lăudăroase și, adeseori, primitive l-au scos din ecuația publică. Numai fanaticii sau proștii îl mai ascultă cu religiozitate. Cea mai mare parte a populației îl ignoră. Îl consideră figurant, disprețuitor și departe de situație. Aparițiile sale publice pe subiectul spălatului pe mîini, a purtatului măștii și a păstrării distanței fizice l-au redus la acest nivel. 

Personal, oricît de critic am fost față de președinte, nu cred că este chiar atît de incapabil să comunice cu populația. Îl omoară orgoliul și-l otrăvește vanitatea și este constrîns de un orizont de gîndire. Dar, este legat de mîini și de picioare și de gînduri de o echipă de umplutură, care nu este capabilă să-l ridice peste nivelul de sanitar comunal sau de director de apă și canal la societatea din Sibiu sau Angita. Cel mai trist lucru, după conferința de miercuri, este unul singur. În acest moment, România suferă de lipsa unui om care să comunice cu populația.

Să insistăm puțin asupra conferinței de presă. Dacă n-o ținea, Klaus Iohannis era mai cîștigat. Să răspunzi la întrebarea privitoare la declarația lui Mike Pompeo, care cheamă aliații la un front comun împotriva Chinei, într-un asemenea mod l-ar descalifica și pe ciobanul Ghiță și pe Mița de la Cotroceni. Cînd este de mers în excursie și la reprezentări, Iohannis se dă șeful polticii externe a României. Cînd este vorba de strategii și evenimente internaționale, se ascunde ca un șoricel și spune prostii. Adică „am luat act și vom face o evacuare”. Și „diplomația românească are capacitatea să analizeze și să ia o decizie”. Că omul are treabă la nevastă și pleacă la Sibiu !

Pentru inventarul de penibil al acestei conferințe de presă reproduc și alte cîteva „minunății”. Unele ale jurnaliștilor (unii, vai de mama lor !), altele, ale președintelui.

În legătură cu mărirea pensiilor, președintele a produs un citat demn de Mitică Dragomir: ”De la dorința sinceră la putința sinceră este o cale un pic mai lungă”

-Klaus Iohannis: „E clar că trebuie făcut ceva. Lucruri relativ simple. De exemplu, masca. Și distanțarea. Să păstrăm distanțarea !”. Adio spălatul pe mîini. Președintele a realizat penibilul situației sale de infirmieră națională.

-Dacă are de gînd să achiziționeze vaccinul anticovid în cazul în care se va descoperi ?
Iohannis: ”În timpul stării de urgență, situația a fost bine gestionată. Decizia CCR a făcut gestionarea mai dificilă.  Și atitudinea parlamentului, care a tergiversat cu cinism adoptarea unui proiect de lege propus de guvern.
Iohannis: „Măsurile pe care le vom lua vor viza sănătatea copiilor !”

-Cum comentați măsurile de clasare a dosarului 10 august ? Și dacă are de gînd să ceară demisia procurorului șef ?
Nu consider că situația este scăpată de sub control !”
”Argumente obiective pentru a critica Guvernul nu există !”

Panseul conferinței de presă, poate cel mai spectaculos dintre iohannismele lui Klaus Iohannis, este acesta:
-Am atras atenția că este nevoie de o atenție sporită !
Al doilea:
”-Haideți să facem fiecare ce poate să facă !”

Ce credeți ? Joi, după întîlnirea cu afaceristul Marcel Vela de la Interne, preșdintele României va avea mai multe idei ? Și va fi mai convingător ? Și nu va rămîne la fel de aerian ?

EDITORIAL DE CORNEL NISTORESCU


Candidatul PNL, liderul traficanților de droguri !


Un candidat PNL la funcția de primar a fost ridicat, joi, în urma unei operațiuni antidrog care s-a desfășurat în Timiș și Caraș Severin, relatează site-ul pressalert.ro. Totul a plecat din Ilfov, unde polițiștii antidrog au aflat că aprovizionarea dealerilor se face din vestul țării. În urma investigațiilor, s-a realizat un flagrant, în plină stradă, la Bocșa. Polițiștii de la ”Crimă Organizată” din Ilfov și Timiș au monitorizat ridicarea unui colet care a fost trimis din Spania și în care știau că este cannabis.

După ce coletul a fost ridicat de o femeie, agenții au înconjurat mașina suspectei, care, inițial, s-a blocat în mașină și a refuzat să coboare. În colet, ofițerii au descoperit 1,5 kilograme de cannabis. Din investigații a reieșit că femeia care a ridicat pachetul era doar o ”săgeată”, destinatarul real fiind Ionuț Marius Ciornenchi, nimeni altul decât candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei timișene Giera, conform site-ului citat. Polițiștii au descins la trei adrese, inclusiv la locuința acestuia din Giera. Conform surselor pressalert, a mai fost descoperit încă jumătate de kilogram de cannabis. Ciornenchi și soția sa, cât și femeia care a ridicat coletul venit din Spania au fost reținuți și urmează să fie duși pentru audieri la DIICOT București.

sursa:

Idol al adolescenților în anii 90 - Alicia Silverstone, colaborarea de succes cu Aerosmith și cum arată la 43 de ani


Și-a făcut debutul în cinematografie în 1993, în filmul The Crush. A devenit rapid un idol al adolescenților de pretutindeni după ce a apărut într-o serie de videoclipuri ale celor de la Aerosmith. Alicia Silverstone a ajuns între timp la 43 de ani, iar privind în urmă spune că datorează mult filmului "Clueless", acolo unde a jucat rolul principal.

A pătruns în casele românilor în prima parte a anilor 90, atunci când colaborarea cu trupa Aerosmith a dus la apariția ei în videoclipurile pieselor "Crying", "Amazing" și "Crazy".

Pe 4 octombrie va împlini 44 de ani. A fost căsătorită cu Christopher Jarecki (2005-2018) și are un băiat în vârstă de 9 ani.




sursa:

Cea de-a 22-a zi consecutivă de proteste împotriva guvernului bulgar a început joi cu instalarea de corturi de campanie în două intersecţii importante ale capitalei Sofia, ceea ce a condus la blocarea traficului, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.


Protestele împotriva corupţiei şi a guvernului condus de Boiko Borisov s-au desfăşurat până în prezent mai ales seara şi noaptea, iar la ultima demonstraţie, încheiată joi dimineaţa, au participat între 25.000 și 40.000 de persoane, conform diverselor mass-media locale.

Şeful poliţiei din Sofia, Gheorghi Hadziev, a avertizat joi asupra unor dificultăţi serioase de deplasare din cauza blocării traficului în centrul oraşului şi a cerut populaţiei, mai ales şoferilor, să dea dovadă de calm şi răbdare, inclusiv pentru evitarea unor posibile incidente cu protestatarii.

Un mic grup de manifestanţi a instalat circa zece corturi de campanie pe Podul Vulturilor, alte opt fiind montate de-a lungul bulevardului Ţarul Osvoboditel până la sediul preşedinţiei.

Blocarea traficului în capitală face parte din noua strategie a manifestanţilor, care prin instalarea de corturi încearcă să arate că sunt hotărâţi să rămână în stradă până la demisia premierului Borisov. Ei cer de asemenea demisia procurorului general Ivan Gheşev, pe care-l acuză de corupţie şi legături cu mafia şi oligarhia economică.

„Trăim într-o oligarhie în care nu există un echilibru al puterilor. Oligarhii controlează toate instituţiile şi noi, cetăţenii, suntem pur şi simplu spectatori fără o participare la procesele politice ale ţării”, spune un activist, Atanas Şarkov, care susţine că manifestanţii nu ar avea ambiţii politice proprii, nici planuri pentru a-şi crea vreun partid, ei doar resping corupta clasă politică.

Premierul de dreapta Boiko Borisov a refuzat să demisioneze şi a încercat, fără succes, să tempereze protestele prin remanierea miniştrilor economiei, de interne şi de finanţe, toţi membri ai partidului său de guvernământ GERB. El susţine că în spatele manifestaţiilor se află Partidul Socialist, principala formaţiune de opoziţie, şi l-a acuzat de asemenea pe preşedintele ţării, Rumen Radev, cu care se află într-o relaţie de rivalitate pentru putere, că incită la proteste şi că s-ar pregăti să-şi instaleze propriul guvern.

sursa:

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, la România TV, că social-democraţii sunt pregătiţi să vină, alături de alte forţe din Opoziţie, cu o propunere de premier, "un specialist recunoscut de toată lumea", în situaţia în care moţiunea de cenzură pe care intenţionează să o depună va fi adoptată, potrivit Agerpres.


"Asta e treaba Opoziţiei să depună moţiuni de cenzură. Când PNL depunea moţiuni de cenzură, noi veneam să spunem 'Domnule nu aveţi voie să depuneţi moţiuni de cenzură'? (...) Nu mai sunt credibili. Aici este marea problemă a acestui Guvern. Acest Guvern trebuie să plece şi să fie înlocuiţi de nişte specialişti care să gestioneze această pandemie şi criza economică. Nu mai au credibilitate. Noi suntem pregătiţi să venim cu o propunere de premier. O să discutăm şi cu celelalte forţe aflate în Opoziţie, ca şi PSD, din Parlament să venim cu o singură propunere, un specialist recunoscut de către toată lumea. Avem această propunere. E şi normal dacă dărâmăm un Guvern să venim cu o propunere. O să mergem şi cu o propunere de proiect economic pe termen scurt până la alegeri", a declarat Ciolacu, la România TV.

Liderul PSD a amintit că atributul de desemnare a premierului este al preşedintelui, conform Constituţiei. "Eu respect Constituţia. Preşedintele numeşte, de la cine doreşte", a adăugat Marcel Ciolacu.

sursa:

Zeci de pompieri intervin, joi seara, în localitatea Bragadiru (Ilfov), la un incendiu puternic izbucnit la un depozit care se ocupă de ambalarea și distribuția orezului, situat în apropiere de Șoseaua de Centură a Capitalei, informează Mediafax. În interior sunt substanțe explozibile.


Potrivit ISU București – Ilfov, incendiul se manifestă la două hale din Bragadiru, în apropiere de Șoseaua de Centură.

Suprafața afectată este de aproximativ 5.000 mp, cu posibilități de propagare.

„Este o ardere puternică, cu degajare de fum. În depozit se găsesc recipiente ușor inflamabile și explozibile”, au transmis reprezentanții ISU BIF.

Primele informații arată că nu sunt persoane rănite.

Depozitul unde a izbucnit incendiul are ca obiect de activitate ambalarea și distribuția produselor alimentare, în principal a orezului.

În total, 20 de autospeciale intervin pentru stingerea incendiului.





Președintele UDMR, Kelemen Hunor, îl acuză pe Klaus Iohannis că nu arată ca un președinte echidistant, ci ca un robot care împrăștie ură în societate. Kelemen Hunor a declarat, joi, pentru Mediafax, că România nu are în momentul de față un Executiv și un președinte care să gestioneze criza sanitară și economică.



„Arată nu ca un președinte echidistant și al tuturor, ci ca un robot care împrăștie ură în societate. Asta face, asta va face în continuare. Din păcate, România nu are un Executiv în frunte cu un președinte în stare să gestioneze criza, nici sanitară, nici economică, de niciun fel”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a precizat că a citit „așa-zisa declarație a așa-zisului președinte” și a constatat că acesta are idei extrem de puține și extrem de fixe.

„De fiecare dată aflăm de la președinte că guvernul său este extraordinar, dar constatăm că, din martie până azi, atât președintele, cât și Guvernul caută vinovați și responsabili. Nu are nici curajul și nici capacitatea de a asuma responsabilitatea guvernării”, a mai spus Kelemen.

Acesta susține că nu este surprins de declarațiile lui Klaus Iohannis referitoare la Opoziție și la UDMR.

„Parcă noi umblăm în geantă și în buzunar cu viruși și încercăm să găsim oameni ca să-i infectăm. Iar președintele, singur, în liniște, undeva ascuns, se luptă cu Opoziția parlamentară. Nu pot să îl înțeleg. Să dai vina după 5-6 luni de guvernare pe Opoziție, să nu ai altă idee decât autonomia Ținutului Secuiesc, arată că nu este capabil să gestioneze un dosar din temele importante ale României”, a conchis Kelemen Hunor.

Iohannis a acuzat, joi, PSD că a tergiversat intrarea în vigoare a noii legi referitoare la carantină şi izolare.

„Această situaţie nu a convenit PSD. Guvernul şi-a făcut treaba, preşedintele şi-a făcut treaba, autorităţile şi-au făcut treaba. Atunci PSD a căutat soluţii pentru PSD, nu pentru români. Din păcate controlează majorităţi în Parlament, PSD cu UDMR – să nu uităm recenta fază când a încercat să dea autonomie aşa-zisei secuimi şi altele. PSD a acţionat acolo unde are încă putere, în Parlament. Au făcut harcea-parcea puţina legislaţie pe care am avut-o. Cu un cinism inimaginabil au tras de timp ca să nu apară noua legislaţie. După ce i-am criticat, PSD a fost foarte nervos şi m-a acuzat că eu caut vinovaţi. Nu, eu nu caut vinovaţi. Îi cunosc şi îi arăt cu degetul”, a mai spus şeful statului.

sursa:

Vasile Dîncu a fost ales, joi, în cadrul Comitetului Executiv Național (CExN), președinte interimar al Consiliului Național al PSD, la propunerea lui Marcel Ciolacu, după ce a fost contestat de o parte dintre social-democrați.


„Eu l-am propus pe domnul profesor Vasile Dîncu pentru a prelua interimar funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Este normal într-un partid politic să fie opinii diferite, lucru care se întâmplă şi la PSD, există democraţie în interiorul partidului, dar la vot au fost 48 de voturi ‘pentru’ şi un vot ‘împotrivă'”, a spus Ciolacu la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebat ce le transmite colegilor săi Mihai Tudose şi Claudiu Manda, care l-au criticat pe Dîncu şi nu au fost de acord cu aducerea lui în această funcţie, Ciolacu a spus: „Sunt ferm convins că cel mai îndreptăţit, în acest moment, după ce eu l-am susţinut, este domnul Vasile Dîncu să vorbească cu colegii mei care au avut anumite opinii şi să lămurească lucrurile. Sper din tot sufletul să nu pierd absolut niciun coleg”.

Ciolacu a afirmat că Vasile Dâncu este un om de stânga, „un profesor respectat”, a fost vicepremier şi ministru al Dezvoltării.

„Preşedintele Consiliului Naţional coordonează toate departamentele partidului. Este un motor de reformă şi restructurare a partidului”, a adăugat acesta.

Recent, Dîncu a spus că PSD este ca şi inexistent în Transilvania şi Moldova. Afirmația a născut nemulțimiri în rândul social-democraților.

„Acum câțiva ani, un lider PSD, dintr-un județ în care partidul nu sare de genunchiul broaștei de la revoluție încoace, se chinuia să ne convingă să citim un studiu facut de Vasile Dîncu în care se explica „pe larg” de ce pierduse el alegerile. A fost o bășcălie generală din partea liderilor care cîștigaseră alegerile cu scoruri cu 4, cu 5 sau chiar cu 6 în față. <Dar unul care să te fi învățat cum să cîștigi, n-a avut?>. Acum urmăresc, în parte amuzată, în parte enervată, insistența <strategului> care s-ar vrea lider al partidului, fiindcă (nu-i așa?) îl califică <anvergura> și <cultura politica> să fie șef”, a scris pe Facebook Lia Olguța Vasilescu.

Și fostul premier Mihai Tudose l-a criticat pe Vasile Dîncu și l-a catalogat drept „războinicu de lut cu papuci de pluş” din PSD.

„Vasile Dîncu, ”maaaare ,<gânditor> ce se vrea a fi reformatorul” partidului, dar care nu a câştigat niciodată alegerile ”pe acolo pe la el”, a spus fostul premier social-democrat.

sursa:

Alianță Tăriceanu – PSD pentru locale ”Cred că cel mai dificil lucru pe care îl avem de făcut este să repornim cu adevărat economia. Economia reală, nu cea ținută în viață prin respirație artificială, economia care produce lucruri care au cumpărători. ”


Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că va propune colegilor din conducerea ALDE să semneze un acord politic cu PSD pentru alegerile locale.

„Voi propune colegilor din conducerea ALDE, în ședința care începe la această oră (joi după-amiază – nr.), să aprobăm semnarea unui acord politic cu PSD, în vederea alegerilor locale.

Scopul acestui acord nu este doar de a ne sprijini reciproc candidații la alegerile locale, ci de a pune bazele unei alternative serioase la incompetenții din PNL, neomarxiștii din USR și turnătorii din PMP. Această alianță va aduce o administrație dreaptă și profesionistă. Această alianță va asigura o platformă solidă candidaților experimentați și competenți pe care îi avem și a căror voce riscă să nu fie auzită din cauza propagandiștilor populiști. Mulțumită acestei alianțe vom asigura majorități cât mai consistente în consiliile locale și județene.

Prezența ALDE în această alianță va aduce o componentă liberală importantă, care să garanteze că vocea antreprenorului român de la nivel local se face auzită.

Prezența ALDE va garanta că puterea se va reîntoarce la autoritățile locale, adică mai aproape de cetățean.

Prezența ALDE în alianță va garanta că libertățile și drepturile cetățenilor nu vor fi doar niște vorbe pe hârtie, așa cum sunt acum, ci că va exista un partid gata să lupte pentru aceste valori.

Această alianță va trebui să readucă încrederea oamenilor în guvernare, încrederea oamenilor că există și alte soluții decât cele care ne îngrădesc drepturile și libertățile. Această alianță este garanția că se poate guverna și fără amenzi amețitoare, și fără izolări nesfârșite în case, și fără frică și spaimă! Această alianță își propune să facă din cetățeni parteneri egali în guvernare și nu cobai pe care se încearcă tot felul de experimente. Această alianță va respecta legile și va mări pensiile și alocațiile așa cum prevede legea. Pentru că această alianță înțelege să închidă cercul economiei și să investească în oameni, nu doar în companii!

Astăzi pornim la un drum care nu va fi ușor și nu va fi scurt. Acest guvern a reușit să strice atât de mult într-un timp atât de scurt încât e și greu să spui de unde trebuie început. E clar că deschiderea școlilor este o prioritate și aici decizia trebuie mutată de la București în fiecare școală și comunitate. De asemenea, controlul și lupta împotriva coronavirusului trebuie date autorităților locale. Comunitățile știu cel mai bine ce se întâmplă acolo, care sunt pericolele și care pot fi soluțiile. Dacă guvernul ar fi ascultat de noi și ar fi încurajat, sau măcar nu le-ar fi băgat bețe în roate autorităților locale să testeze masiv, azi am fi fost mult mai bine pregătiți pentru toamnă.

Cred că cel mai dificil lucru pe care îl avem de făcut este să repornim cu adevărat economia. Economia reală, nu cea ținută în viață prin respirație artificială, economia care produce lucruri care au cumpărători. Ca produsele locale să aibă succes trebuie ca oamenii să-și revină din acest coșmar, să-și recapete încrederea că mâine va fi o zi mai bună, să fie optimiști și să-și facă planuri de viitor!
Asta trebuie să facă această alianță: să redea oamenilor încrederea în ziua de mâine, să fie o alianță pentru un nou început!”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

sursa:

BREAKING NEWS Acuzaţii de hărţuire sexuală în curtea lui Orban



Șefa Serviciului de Politici Publice din cadrul Secretariatul General al Guvernului (SGG), Lelia Oanță, susține că a fost hărțuită verbal, psihologic și sexual de șeful său, respectiv de directorul Direcției Generale Politici Publice, Ștefan Jicol.

„În situația în care 32% din femeile din România au trecut prin cel puțin o experiență de hărțuire, este inacceptabil ca un astfel de comportament să fie tolerat și ignorat într-o instituție de stat de rang înalt. Într-o cultură patriarhală, în care femeile nu sunt crezute ci, dimpotrivă, sunt învinovățite pentru agresiunea suferită, faptul că plângerile doamnei Oanță, adresate conducerii Secretariatului General și Comisiei de Etică, au rămas fără ecou iar presupusul agresor a fost promovat în funcție transmite un mesaj de complicitate a statului vizavi de discriminarea și reducerea la tăcere a femeilor”, transmite, joi, Coaliția pentru egalitate de gen.

În presă au apărut discuții purtate de Oanță și Jicol, pe Whatsapp.

Legislația internă prevede sancțiuni referitoare la hărțuirea verbală și sexuală la locul de muncă. Este vorba despre Ordonanța 137/2000 privind sancționarea tuturor formelor de discriminare și Legea 202/2002 privind egalitatea de șanse între femei și bărbați, ambele modificate recent (cf. Pl-x nr. 356/2018) pentru a include hărțuirea morală, legea fiind trimisă în 20 iulie către Președintele României pentru promulgare.

De asemenea, conform Codului Penal, hărțuirea sexuală se pedepsește cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu amendă, iar conform legii 202/2002 privind egalitatea de șanse și tratament între femei și bărbați, hărțuirea sexuală constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 10.000 lei.

sursa:

Doi deţinuţi de la Penitenciarul Jilava din Bucureşti au fost eliberaţi din greşeală miercuri, înainte să le expire pedepsele, transmite Mediafax.


Cei doi aveau de executat pedepse de până în 3 ani şi jumătate pentru fapte precum lovire şi alte violenţe, respectiv tulburarea liniştii publice.

Cu ajutorul poliţiştilor, cei doi au fost găsiţi după câteva ore şi au fost duşi înapoi la Jilava pentru a executa timpul rămas din condamnări.

După incident, Administraţia Penitenciarelor a început o anchetă pentru a afla cum s-a întâmplat ca cei doi să fie eliberaţi înainte de termen.

sursa:

Liderii social-democrați au decis, în ședința de joi, ca parlamentarii PSD să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban până la jumătatea lunii august, au declarat pentru Mediafax surse din conducerea formațiunii.



"Nu se mai poate! Aștia distrug totul ! Îmi asum trecerea acestei moțiuni. Guvernul trebuie sa plece. Au scăpat totul de sub control. Sunt preocupați doar să fure. Vor doar bani și voturi, dar nu se gândesc ce urmari provoacă. Mai ales pe termen lung”, le-ar fi spus Ciolacu liderilor organizațiilor județene ale PSD, potrivit unor surse social-democrat.

Conform surselor citate, majoritatea președinților de organizații s-au pronunțat pentru moțiune de cenzură până la jumătatea lui august.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat ]naintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi depusă imediat ce vor fi adunate toate semnăturile necesare.

"Imediat ce o să avem semnăturile, angajamentele asumate de parteneri; moţiunea de cenzură trebuia depusă ieri pentru că fiecare zi cu acest Guvern, din păcate, înseamnă pentru poporul român un cost, un cost pe sănătate, un cost pe economie. De ieri trebuia depusă moţiunea de cenzură, dar trebuie să adunăm toate semnăturile, toate forţele care vor să scape de acest Guvern cât mai curând posibil", a spus Cazanciuc.

sursa:

30 iulie,2020/ Înalta Curte de Casație și Justiție a ales, prin tragere la sorți, judecătorii din cadrul său care vor face parte din Biroul electoral Central la alegerile locale din 27 septembrie.


Potrivit unui comunicat semnat de președinta ICCJ, Alina Corbu, din BEC vor face parte:

1. Andreea Liana Constanda, Secția I Civilă
2. Mirela Vișan, Secția I Civilă
3. George Bogdan Florescu, Secția a II a Civilă
4. Iulia Manuela Cîrnu, Secția a II a Civilă
5. Lavinia Valeria Lefterache, Secția Penală
6. Horia Valentin Șelaru, Secția Penală
7. Virginia Filipescu, Secția de contencios administrativ și iscal

sursa:

30 iulie,2020/ Arnold Schwarzenegger a ajuns la 73 de ani, vârstă pe care a împlinit-o joi, 30 iulie. Este în continuare un exemplu pentru mulți practicanți ai mișcării, iar discursurile sale motivaționale inspiră generații în continuare.


A cunoscut consacrarea odată cu cele 7 titluri de Mr. Olympia (1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1980). A continuat cu blockbusterele de la Hollywood și a ajuns să fie guvernator al Californiei.

S-a născut la Thal, Austria, iar pasul către culturism l-a făcut la 14 ani, în detrimentul fotbalului. Tatăl voia să-l facă ofițer de poliție, iar mama își dorea să meargă cât mai mult la școală.

Cunoscut pentru ambiția fantastică de care a dat dovadă de-a lungul vieții, băiatul născut în Austria a ajuns să cucerească America prin cele 7 titluri de Mr. Olympia.

Pasul către industria cinematografică a venit firesc, iar Arnold a ajuns să fie unul dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood.

Se antrenează în continuare la sala de forță și a spus de multe ori de-a lungul timpului că vârsta este doar un număr și că voința și pasiunea fac diferența în viață.

A cunoscut consacrarea odată cu cele 7 titluri de Mr. Olympia (1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1980). A continuat cu blockbusterele de la Hollywood și a ajuns să fie guvernator al Californiei.

S-a născut la Thal, Austria, iar pasul către culturism l-a făcut la 14 ani, în detrimentul fotbalului. Tatăl voia să-l facă ofițer de poliție, iar mama își dorea să meargă cât mai mult la școală.



Cunoscut pentru ambiția fantastică de care a dat dovadă de-a lungul vieții, băiatul născut în Austria a ajuns să cucerească America prin cele 7 titluri de Mr. Olympia.

Pasul către industria cinematografică a venit firesc, iar Arnold a ajuns să fie unul dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood.

Se antrenează în continuare la sala de forță și a spus de multe ori de-a lungul timpului că vârsta este doar un număr și că voința și pasiunea fac diferența în viață.

sursa:

30 iulie,2020/ Vizibil, gestionabil și capabil de legătură: „Creierul urban” face Tianjin Eco-city mai inteligent


China Search News, care avansează sistemele naționale de guvernanță și modernizarea guvernării, trebuie să facă mai întâi eforturi pentru îmbunătățirea sistemelor de guvernanță urbană și modernizarea guvernării, pentru a promova instrumente de gestionare a înțelepciunii infrastructurii urbane, management, filozofie pentru managementul inovației. 

Fiind un pilot național pentru construcția orașelor inteligente, Eco-City Tianjin din Sino-Singapore continuă să-și aprofundeze dezvoltarea prin tehnologii de ultimă oră, cum ar fi date mari, cloud computing, 5G și inteligență artificială în cadrul strategiei de dezvoltare cu două roți a „modernizării eco-orașului” și a  „inovației orașului inteligent”.

 Construcția „creierului urban” face ca guvernarea urbană să fie mai inteligentă, mai eficientă și mai rafinată.



Arhitectura „creierului urban” continuă să se îmbunătățească

Creierul orașului din Tianjin Eco-City Sino-Singapore a adăugat un „centru de date”, un „centru de securitate” și un „centru standard” pe baza „centrului de operare” inițial, realizând treptat mai multe creiere în paralel, îndeplinindu-și propriile atribuții, integrând abilitarea datelor, abilitarea înțelepciunii, reținerea standard și garanția de siguranță sunt integrate.

Centrul de operații este purtătorul operației „creierului urban”, care poate efectua monitorizarea și gestionarea zilnică a situației de operare a orașului și poate realiza, de asemenea, dispeceratele de urgență și legătura inter-departamentală atunci când se întâlnesc cu urgențe urbane. 

Centrul de operare „City Brain” este compus dintr-o platformă pe trei niveluri și adoptă un model de operare de legătură ierarhică.  Guvernanța inteligentă a orașului în acest domeniu integrează și analizează datele orașului în acest domeniu și comandă platforma corespunzătoare cu trei niveluri; platforma cu trei niveluri se bazează pe companii profesionale ca organ principal, care este baza de date a orașului.

Centrul de date este baza pentru funcționarea creierului orașului.Prin acces unificat, management unificat și analiză unificată a resurselor globale de date, datele mari sunt folosite pentru a împuternici guvernanța urbană.

Centrul de securitate este scutul pentru funcționarea creierului orașului, ceea ce face ca creierul orașului să funcționeze mai în siguranță prin mijloace tehnice precum strategii de securitate, strategii de recuperare a dezastrelor și mecanisme de securitate a datelor.

Centrul standard este manualul de operare al creierului orașului. Prin stabilirea unor serii de sisteme standard precum standardele de construcție ale orașelor inteligente, ghiduri de operare și manuale de gestionare, reglementează continuu căile de construcție, operare și management ale orașelor inteligente.

Funcția „creier urban” este optimizată continuu

30 iulie,2020/ Să nu încălzești niciodată mâncarea direct pe flacăra aragazului ! Cum măsori ingredientele în bucătărie, fără cântar.


Ești obișnuit să-ți încălzești mâncarea pe flacăra aragazului? Ei bine, acest gest comun pare să fie unul greșit. Iată explicația.

Nu se adaugă condimentele în mâncare în timpul fierberii, ci numai la sfârşit, când se potriveşte gustul. Smântâna, verdeaţa tăiată sau oul bătut se pun la mâncăruri numai înainte ca ele să fie servite.

Cuişoarele sunt un ingredient folosit la preparatele din carne de porc, pește, sosuri picante, castraveţi muraţi, ciorbe, marinate etc.

Mâncărurile nu se vor reîncălzi direct la foc, ci pe un vas cu aburi. Altfel, se pierd din substanțele nutritive, mai ales vitaminele.

În supa de carne puteţi pune o ceapă mare, curăţată, întreagă, în care aţi înfipt câteva cuişoare aromate.

Dacă nu ai un cântar de bucătărie, trebuie să știi că poți echivala cantitățile de ingrediente folosite cu ajutorul lingurii sau al paharului. 


- un pahar obişnuit de apă umplut cu zahăr echivalează cu 200 g

- o lingură plină cu făină echivalează cu 20 g

- o lingură plină cu sare echivalează cu 20 g

- o lingură plină cu zahăr echivalează cu 25 g

- o lingură plină cu unt sau grăsime echivalează cu 25 g

*Aceste sfaturi au fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.



30 ulie,2020/ Astra Vagoane – CRRC câștigă în fața lui Firea


Asocierea româno-chineză a primit din partea Primăriei București maximul de punctaj la ultima evaluare a ofertelor după decizia favorabilă a Curții de Apel București, scrie clubferoviar.ro

„Astra Vagoane – CRRC a primit 100 de puncte, respectiv maximul posibil, potrivit informațiilor deținute de către Club Feroviar. Evaluarea ofertelor, tehnică și financiară, a primit și avizul conform necondiționat din partea Agenției Naționale de Achiziții Publice.

În data de 24 iunie Curtea de Apel București a dat dreptate asocierii menționate aflată în dispută cu firma turcă Durmazlar Makine. Mai precis Curtea a respins acțiunile depuse de Primărie și Durmazlar împotriva deciziei CNSC din decembrie 2019 care dădea dreptate producătorului româno-chinez.

Motivarea deciziei a fost făcută în 15 iulie, însă de abia marți a fost primit acceptul Autorității de Achiziții“, mai scrie sursa menționată.

Turcii, desemnați inițial câștigători

La începutul lunii decembrie, decizia de atribuire de la licitația pentru tramvaie organizată de Primăria Capitalei, prin care turcii de la Durmazlar au fost desemnați câștigători, a fost anulată de CNSC.

”În temeiul art. 26 alin. (2) și (5) din Legea nr. 101/2016, pentru considerentele evocate în motivarea prezentei, admite, în parte, contestația formulată de Astra Vagoane Călători SA, în contradictoriu cu Municipiul București, și anulează adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire nr. 3307/04.11.209 și 3308/04.11.2019 și raportul procedurii de atribuire nr. 3297/04.11.2019”, se arăta în Decizia CNCS obținută de Club Feroviar.

De asemenea, CNSC a obligat Primăria Capitalei la plata sumei de 35.000 de lei către Astra Vagoane Călători SA, reprezentând cheltuielile cu avocații.

sursa:

30 iulie,2020/ SĂ AVEȚI O ZI BUNĂ ! DACĂ VA FI, DACĂ NU, VA FI ALTFEL, CLAR ? 😊😊😊