5.25.2018

Pensiile vor fi plătite în intervalul 1-15 ale fiecărei luni ...





Plata pensiilor se va face în prima jumătate a fiecărei luni, începând din iunie – dacă se vor putea îndeplini toate procedurile – sau cel târziu iulie 2018, a anunțat Guvernul.

Astfel, nu vor mai exista întârzieri, așa cum s-a întâmplat săptămânile trecute, din cauza Poștei Române, unde premierul a trimis Corpul de Control al Executivului, pentru verificări.


”S-a decis, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii...

La 1 ale lunii se virează banii către Poşta Română, după care încep procedurile.

Calculul este făcut ca în nouă zile să se poată achita toate restanţele sociale şi pensiile", a precizat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Guvernul urmează să stabilească dacă schimbarea apare din luna iunie sau din luna iulie, a mai spus Dragnea.

Ședința conducerii PSD a avut loc în prezența premierului Viorica Dăncilă și a ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Decizia vine după ce pensionarii din mai multe județe nu au încasat încă banii pe care ar fi trebuit să-i primească în luna aprilie, vina fiind aruncată pe Compania Naţională de Poştă Română.

Conform OUG nr. 82/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative, de la 1 iulie 2018 punctul de pensie va ajunge la 1.100 de lei, față de 1.000 de lei, cât este valoarea lui actuală.

De asemenea, potrivit Legii pensiilor nr. 263/2010, pensile trebuie să crească anual, valoarea punctului de pensie fiind majorată, în fiecare an, cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.



surse: https://legestart.ro; http://evz.ro;