8.04.2021

ȘTIRI NTD- România

 

Doctor Adrian Cacovean : “Mă îngrozesc la eventualitatea ca cei vaccinați să înceapă să se simtă rău”

 


Mă îngrozesc la eventualitatea ca cei vaccinați să înceapă să se simtă rău și să apară diverse consecințe. Cunosc destui vaccinați și mi-ar părea rău de fiecare să pățească ceva! La fel și de cei necunoscuți îmi pasă. Mă refer la efecte adverse suplimentare față de cele raportate, care oricum reprezintă cam 10% din cele deja întâmplate. Adică efecte adverse masive, latente acum, care așteaptă în tăcere un trigger, cum ar fi un rapel nou, un alt vaccin, un alt medicament, un semnal 5G, poate un eveniment minor altfel, dar transformat în urma experimentelor în catastrofă.

Mai ales dacă se repetă în neștire procedura, cu scopul de a se vinde ce s-a cumpărat nesăbuit de guvernanții actuali.

Cunoașteți faptul că atât boala cât și profilaxia ei prin vaccinare își exercită efectul devastator răsturnarea balanței echilibrului fluidocoagulant spre tromboză?

Știți ce este de făcut pentru a preveni tromboza? În caz de boală, postvaccinal și la cei cu factori de risc?

Aveți medic de familie toți, accesați-l și pe această temă, consultați cardiologul sau chirurgul cardiovascular și luați măsuri în acest sens!

Tratați-vă comorbiditățile, nu așteptați să vină iar înăsprirea măsurilor sau poate o nouă urgență, mergeți la diabetolog, nutriționist, endocrinolog, faceți mișcare la orele răcoroase ale zilei, intrați în toamnă în formă fizică și mentală bune, nu lăsați vara aceasta să treacă pe lângă dumneavoastră fără să o trăiți din plin.

Să ne pregătim să ne luăm și toamna aceasta care vine de la cei ce vor să ne-o fure !

Cu toate aceste considerente nu pot să nu remarc și cealaltă față a adevărului, toate înțepările sunt făcute la cerere și cu consimțământul scris al pacientului și asumarea răspunderii față de eventualele consecințe.

Tone de chiftele contaminate cu un pesticid cancerigen, retrase dintr-un mare lanț de magazine din România

 


Este alertă într-un mare lanț de magazine după ce autoritățile au descoperit două tone de chiftele care reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate.

Se pare că acestea conțin oxid de etilenă, un pesticid interzis în Uniunea Europeană, pentru că este cancerigen. 

Consumate pe termen lung, aceste produse care conțin oxid de etilenă pot duce la tulburări cardiace, pulmonare sau chiar la cancer, spun medicii. 

”Este vorba despre 2 tone de chiftele în care s-a identificat prezența de oxid de etilenă. Am fost notificați aseară de către un alt stat membru. Și pe această cale atrag atenția, în mod deosebit, lanțurilor de supermarketuri care au comercializat aceste chiftele să afișeze public la vedere care este tipul și lotul acestora, astfel încât consumatorii care îl au în frigider să îl poată returna sau să îl poată identifica, astfel încât să putem evita consumul acestor produse. 

Încă de aseară au fost retrase de pe rafturi. Însă au fost comercializate aceste produse și de aceea rog public celelalte supermarketuri de îndată să afișeze la intrarea în magazin despre ce lot este vorba, astfel încât consumatorul să îl poată readuce.

Atrag atenția comercianților care comercializează în România produse alimentare că au obligația ca acestea să fie sigure. În cazul în care în acestea se depistează un risc, sunt obligați să informeze de îndată consumatorul. Altfel, vom lua măsuri drastice, până la suspendarea unor platforme sau activității acelor supermaketuri. Nu ne jucăm cu siguranța cetățenilor ”, a declarat Mihai Ponea, directorul Autorității Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

”Oxidul de etilenă este folosit pentru a distruge bacteriile din acei aditivi. Este ca un fungicid, ca un dezinfectant, folosit pentru a dezinfecta pe vapoare acei aditivi care se pun în înghețată, în chiftele, în produsele alimentare”, a mai explicat directorul ANSVSA.

Informare de la Lidl România

Update 17.00: Referitor la materialul difuzat astazi in cadrul programului de stiri, pe subiectul retragerii unor sortimente de chiftele, va informam ca Lidl Romania a comunicat catre ANSVSA urmatoarele:

Ca urmare a listei trimise azi, 4 august, de catre furnizor, dar si a declaratiei oficiale a acestuia, sortarea de chiftele cu tzatziki care a intrat in depozitele Lidl nu este impactata de rechemarea din alte tari europene. Cu toate acestea, Lidl Romania a retras aceasta marfa de la vanzare pentru a elimina din start orice potential risc pentru siguranta si sanatatea populatiei.

Sortarea chiftele grecesti cu masline nu a fost livrata catre Lidl Romania, aceasta se gaseste in depozitele producatorului Houdek si va fi distrusa, conform documentelor de trasabilitate puse la dispozitie de acesta.

Dorim sa subliniem inca o data faptul ca produsele care fac obiectul retragerii in alte tari europene nu au fost comercializate in magazinele Lidl Romania. Asiguram atat autoritatile, cat si clientii ca sanatatea si siguranta alimentara a populatiei sunt prioritare in activitatea Lidl Romania si sunt tratate cu cea mai mare seriozitate in tot ceea ce facem zi de zi.

Anunțul momentului despre Liviu Dragnea : „Concluziile medicilor sunt destul de clare !”

 


Într-o postare pe pagina de Facebook, unul dintre cei mai apropiați oameni ai săi, Codrin Ștefănescu vine cu detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a fostului lider PSD.

Potrivit acestuia, deși Dragnea se află într-o stare de sănătate bună în momentul da față, acesta va avea nevoie de o operație. Totodată, Codrin Ștefănescu susține că fostul lider al PSD a făcut mai multe analize, a vizitat mai multe spitale, iar concluzia medicilor a fost una clară. Se pare că starea de sănătate a lui Liviu Dragnea s-a agravat în perioada petrecută în penitenciar.

„Am promis cā vā țin la curent! Dupā foarte multe analize și vizite in mai multe spitale, concluziile medicilor sunt destul de clare! Situația s-a agravat in ultimii doi ani, rezultatul analizelor nu e deloc favorabil. Probabil se va opera, cel puțin asta i s-a dat de înțeles”, a scris Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Acesta a mai menționat că doctorii nu văd altă soluție decât operația, precizând că Liviu Dragnea ”este puternic și curajos” în fața situației. Totodată, el a mai precizat că în curând, fostul lider al PSD va fi prezent și în cadrul unei emisiuni televizate, în care va fae o serie de dezvăluiri care i-ar putea afecta pe ”mulți”.

„Doctorii sunt rezervați pentru o altā variantā, mai sunt doi care trebuie sā-l vadā, pentru cā programul a fost modificat dupā ce l-au convocat la DNA. Vā amintiți faza, exact la ora când era stabilit RMN-ul. In rest, se simte ok.

E puternic și curajos, așa cum îl știți, a promis ca in câteva zile va accepta invitația unei televiziuni! Și chiar are lucruri de spus! Mulți nu vor dormi dupā anunțul acesta! Vā imbrāțișeazā pe toți!”, a mai adăugat Codrin Ștefănescu.

Crește din nou prețul pâinii ! Cât vom plăti pentru o franzelă

 


Pâinea, un produs de bază de care puțini oameni se pot lipsi, se va scumpi din nou, spun reprezentanții Rompan. Recolta slabă și prețurile ridicate pentru electricitate, gaze naturale și carburanți au dus la majorarea prețului pâinii.

Reprezentanții Rompan spun că oamenii urmează să plătească, până la finalul anului, 1,5 lei pentru o franzelă de 300 de grame. În prezent, prețul pentru o franzelă de același gramaj este de 1,2 – 1,3 lei, spun reprezentanții Rompan.

Acești spun că principalii factori care au dus la scupirea pâinii sunt prețurile majorate a energiei electrice, gazelor naturale și a carburanților. Mai mult decât atât, la acestea se adaugă și recolta slabă din acest an.

Ploile din acest an au făcut ravagii în România. Nu numai că oamenii au rămas fără acoperiș de asupra capului, dar recoltele au fost grav avariate de inundații. Chiar dacă producția de grâu de anul acesta este mai mare, calitatea acestua a fost afectată de ploi.

Situația este similară și în alte țări. Din cauza ploilor abundente, o parte a grâului european a ajuns să fie folosit ca nutreț.

Speciliaștii spun că doar jumătate din recolta de grâu din acest an este suficient de bună pentru a putea fi folosită la panificație, comparativ cu majoritatea recoltei dintr-un an normal.

Fermierii spun că din cauza ploilor abundente, perioada de recoltare a cerealelor, cel puțin în cazul grâului, a întârziat.

„Am întârziat puţin campania de recoltare din cauza precipitaţiilor, dar estimăm că la începutul săptămânii viitoare să intrăm cu combinele de recoltat şi să reuşim să recoltăm grâul. Intrăm cu combinele în grâu, recoltăm toate parcelele pe care le avem, în funcţie de vreme trebuie să avem cantităţi de precipitaţii scăzute ca să reuşim să le recoltăm”, spune Diana Elena Rusu, fermier.

Vaccinul nu oprește, ci accelerează pandemia

 


Pe măsură ce autoritățile sanitare și politice din lumea întreagă măresc presiunea asupra cetățenilor pentru a se vaccina, un paradox științific devine tot mai evident: vaccinul nu oprește, ci accelerează pandemia.

Un studiu recent dat publicității de King's College din Londra, care a folosit aplicația Zoe COVID pentru a monitoriza ratele de infectare și vaccinare COVID-19 arată că, la 15 iulie 2021, se înregistra o medie zilnică de 15.537 de noi cazuri simptomatice printre cei vaccinați cu o doză sau cu două, în Marea Britanie, ceea ce înseamnă o creștere cu 40% față de săptămâna precedentă, cu o medie zilnică de 11.084.

Studiul Zoe COVID, condus de epidemiologul Tim Spector, doctor în medicină la  King's College, a estimat că, la aceeași dată, exista o medie zilnică de 17.581 de noi cazuri simptomatice de COVID-19 la persoanele nevaccinate, cu 22% mai puține decât cu o săptămână în urmă, când se înregistraseră 22.638.

Un comunicat de presă dat publicității de autorii studiului și citat de o analiză realizată de The Vaccine Reaction, afirmă:

„Pe fondul creșterii continue a cazurilor în grupul celor vaccinați, numărul de cazuri noi în rândurile populației vaccinate îl va depăși pe cel din rândurile populației nevaccinate în zilele următoare.”

Pe 17 iulie, secretarul britanic pentru Sănătate, Sajid Javid, a anunțat că a fost depistat pozitiv cu SARS-CoV-2 deși se vaccinase cu două doze AstraZeneca, pe 17 martie și pe 16 mai.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Javid a scris:

„În această dimineață am fost testat pozitiv la COVID. Aștept rezultatul testului PCR, însă, din fericire, mi-am făcut injecțiile iar simptomele sunt ușoare.”

La o populație de peste 66 de milioane de locuitori, două treimi dintre adulții din Marea Britanie au fost vaccinați împotriva COVID, ceea ce reprezintă un total de 82.592.996 de doze de vaccin administrate până pe 20 iulie.

Unui număr de 46.349.709 britanici le-a fost administrată prima doză, iar 36.243.287 au fost inoculați și cu a doua doză.

Marea Britanie nu vaccinează copiii.