11.03.2017

OARE CE VIITOR NE AȘTEAPTĂ ?




NOI, CEI DE ASTĂZI, MAI GÂNDIM OARE LA VIITORUL NOSTRU ȘI AL COPIILOR NOȘTRII ?
EU CRED CĂ NU !

SUNTEM PREA OCUPAȚI CU STRÂNGEREA DE AVERI : MORMANE DE BANI, MORMANE DE CASE, MORMANE DE AUTOMOBILE, MORMANE DE BIJUTERII ȘI MULTE ALTE MORMANE DE NIMICURI ...

MAI STRÂNGE OARE CINEVA MORMANE CU FAPTE ȘI CUVINTE FRUMOASE, CU TOLERANȚĂ ȘI AJUTORARE A SEMENILOR, MORMANE DE CĂRȚI PLINE CU VERSURI DE DRAGOSTE, DE POVEȘTI CU TÂLC ȘI CUVINTE ÎNȚELEPTE DESPRE VIAȚĂ ?  PREA PUȚINI !

AM DISTRUS HABITATUL CELORLALTE VIEȚUITOARE DE PE PĂMÂNT, DAR, ÎN NIMICNICIA NOASTRĂ, NU NE DĂM SEAMA CĂ ACESTA ESTE ȘI HABITATUL NOSTRU...

AM DISTRUS NATURA CARE NE HRĂNEȘTE ȘI NE ADĂPOSTEȘTE DE VREMEA REA ...

AM OTRĂVIT AERUL ȘI APA CARE NE ȚIN ÎN VIAȚĂ ...

NE HRĂNIM COPIII CU BANI, BANI CÂT MAI MULȚI, CU VILOAIE ȘI MAȘINOAIE ... CA SĂ NU SUFERE COPILAȘII, SĂ AIBĂ DE TOATE, SPUN UNII PĂRINȚI ...

PĂRINTELE TREBUIE SĂ AJUTE, SĂ ÎNDRUME ȘI SĂ EDUCE COPILUL, CI NU SĂ-L LIPSEASCĂ DE MOTIVAȚIA DE A TRĂI ȘI SĂ SE FACĂ SLUGĂ LA COPIL, PUNÂNDU-I SUB NAS, LA COMANDĂ, TOT CEEA CE ACESTA DOREȘTE.

PĂRINTELE CARE INVESTEȘTE DRAGOSTE ȘI EDUCAȚIE ÎN COPIL, VA CULEGE  LA BĂTRÂNEȚE  MÂNGÂIERILE ȘI DRAGOSTEA COPILULUI ... CEI CE INVESTESC DOAR ”OCHIUL DRACULUI”, LA BĂTRÂNEȚE VOR AVEA PARTE DOAR DE STRIGĂTE GEN ”NU MAI AVEM LOC DE VOI BOȘOROGILOR !”

AR MAI FI MULTE DE SPUS, POATE CU ALTĂ OCAZIE VOI MAI SCRIE CÂTE CEVA ...

DECI, CE FACEM CU VIITORUL NOSTRU ȘI AL COPIILOR NOȘTRI ?

NE MULȚUMIM SĂ PRIVIM PASIVI LA NENOROCIRILE CARE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN JURUL NOSTRU ? ÎNTR-O ZI ȘI ACEST LUCRU VA LUA SFÂRȘIT ... POATE CĂ NU VOM MAI AVEA NICI LA CE PRIVI SAU OCHI PENTRU A PRIVI ... CÂT DESPRE VIITOR, EL POATE FI RĂU SAU BUN ... DEPINDE DE NOI, CEI DE ASTĂZI, CUM VA FI !

D.Roman









VOM MURI CU TOȚII, DIN CAUZA TRĂDĂRII UNORA ȘI A NEPĂSĂRII ALTORA





ROMÂNIA A MAI PIERDUT O COMOARĂ !

”GEROVITALUL” A AJUNS BREVET FRANȚUZESC

Gerovitalul, medicamentul care a întinerit milioane de femei, nu mai este demult invenţie românească. De rezultatele cercetării profesoarei Ana Aslan se bucură acum francezii, în timp ce institutul care-i poartă numele pare să fi îmbătrânit iremediabil.


Finanţarea insuficientă şi nepăsarea autorităţilor au dus la acest rezultat. 
Ca şi în cazul Institutului Cantacuzino, soluțiile vin prea târziu sau, dimpotrivă, au efect advers. 
Institutul de Geriatrie şi Gerontologie Ana Aslan, altădată celebru în toată lumea, este acum pe moarte.

„Am deschis un nou drum. Înainte de asta, oamenii credeau că nu se poate face nimic pentru a combate îmbătrânirea.

Acum, nimeni nu mai îndrăzneşte să spună asta”, spunea Ana Aslan.

Ana Aslan (n. 1 ianuarie 1897, la Brăila - d. 20 mai 1988, la București - la vârsta de 91 de ani) a fost medic român specialist în gerontologie, academician din 1974, director al Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie (1958 - 1988).



A evidențiat importanța procainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă, aplicând-o pe scară largă în clinica de geriatrie, sub numele de Gerovital. Numeroase personalități internaționale au urmat tratament cu Gerovital: Tito, Charles de Gaulle, Hrusciov, J.F. Kennedy, Indira Gandhi, Imelda Marcos, Marlene Dietrich, Konrad Adenauer, Charlie Chaplin, Kirk Douglas, Salvador Dali. 
Ana Aslan a inventat (în colaborare cu farmacista Elena Polovrăgeanu) produsul geriatric Aslavital, brevetat și introdus în producție industrială în 1980.

Drumul deschis de Ana Aslan în urmă cu peste o jumătate de secol pare, astăzi, unul fără ieşire. 
Institutul de Geriatrie şi Gerontologie este distrus încet-încet de subfinanţare şi de conflictele interne. 

Totuşi, Ana Aslan a rămas şi acum în amintirea celor care au lucrat cu ea pentru ca Institutul să devină unul de renume mondial.

„Profesoara Ana Aslan a fost o personalitate care impunea. Această personalitate a devenit chiar un mit. 

Două brevete a avut profesoara: crema de mâini Gerovital H3 şi loţiunea de păr. Loţiunea de păr n-a avut mare succes”, spune Stelu Petricu, medic dermatolog.

Brevetul obţinut de Ana Aslan pentru Gerovital nu mai aparţine României de ani buni.

                         


„Este doar o amintire. Este fabricat, inventat la noi, dar în momentul de faţă este produs de Sanofi Aventis, de francezi”, spune Silvi Ifrim, director interimar al Institutului Ana Aslan.

Pe vremuri, tratamentul cu Gerovital aducea României un profit de peste 17 milioane de dolari pe an. 
De la şefi de stat, la personalităţi precum Salvador Dali, generalul Franco sau Claudia Cardinale, toţi auziseră că în România se crease medicamentul minune.

„Niciun medic nu a fost atât de solicitat de capete încoronate. Am cunoscut-o pe Indira Gandhi, Claudia Cardinale, pe regele Arabiei Saudite, generalul Franco”, spune Theodora Bărbulescu-Poli, vicepreşedinte al Fundaţiei „Ana Aslan”.


sursa: http://osecunda.net