12.15.2020

CSM refuză propunerea lui Predoiu. Securitatea naţională a României, vizată

 


Plenul CSM a refuzat marţi să emită un aviz şi a dat doar un punct de vedere negativ în legătură cu propunerea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, de modificare şi completare a Legii nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României, care permite folosirea din nou a informaţiilor strânse de serviciile secrete în anchetele penale, scrie Agerpres.
"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că nu se impune emiterea unui aviz de către Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României (majoritate: 8 voturi pentru 'se impune emiterea avizului'; 10 voturi pentru 'nu se impune emiterea avizului')", se arată în decizia CSM.
Pe de altă parte, Plenul CSM a hotărât transmiterea unui punct de vedere negativ faţă de propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 51/1991, decizia fiind luată cu 11 voturi pentru.
Propunerea legislativă
Pe 17 noiembrie, Camera Deputaţilor a adoptat tacit propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.51/1991 privind securitatea naţională a României, iniţiată de deputaţii PNL Cătălin Predoiu, Gabriel Andronache şi Cristina Trăilă.
Potrivit proiectului, "datele şi informaţiile de interes pentru securitatea naţională, rezultate din activităţile autorizate, dacă indică pregătirea sau săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, sunt reţinute în scris şi transmise organelor de urmărire penală, potrivit art. 61 din Codul de procedură penală, însoţite de mandatul emis pentru acestea, la care se adaugă propunerea de declasificare, după caz, totală sau în extras, potrivit legii, a mandatului. Convorbirile şi/sau comunicările interceptate, redate în scris, şi/sau imaginile înregistrate se transmit organelor de urmărire penală în integralitate, însoţite de conţinutul digital original al acestora. Dispoziţiile art. 143 alin. 3 şi 4 şi art. 146 din Codul de procedură penală se aplică în mod corespunzător".
Înregistrări
De asemenea, proiectul prevede că, "dacă înregistrările rezultate din activităţile specifice culegerii de informaţii, care presupun restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi fundamentale ale omului, efectuate cu respectarea prevederilor prezentei legi, sunt folosite ca mijloace de probă în procesul penal, legalitatea acestora şi a procedeelor probatorii prin care înregistrările au fost obţinute se verifică, în procedura de cameră preliminară, de judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia îi revine, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă".
Cauze penale
În cauzele penale în care, de la data intrării în vigoare a prezentei legi, procedura în cameră preliminară s-a încheiat, dispunându-se începerea judecăţii, şi în care sunt folosite ca mijloace de probă înregistrări rezultate din activităţile specifice culegerii de informaţii care presupun restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi fundamentale ale omului, efectuate cu respectarea prevederilor legii nr 51/1991 privind securitatea naţională, legalitatea acestor înregistrări şi a procedeelor probatorii prin care înregistrările au fost obţinute se verifică de instanţa învestită cu soluţionarea cauzei.
În aceste cauze penale nelegalitatea respectivelor înregistrări sau a procedeelor probatorii prin care înregistrările a fost obţinute poate fi invocată până la primul termen de judecată cu procedura completă, după intrarea în vigoare a prezentei legi, dacă încălcările nu sunt sancţionate cu nulitatea absolută", mai stipulează proiectul adoptat tacit. 

sursa:https://www.dcnews.ro/csm-refuza-propunerea-lui-predoiu-securitatea-nationala-a-romaniei-vizata_790364.html

”A ÎNVIAT MORTUL !” Variantă de râsu-plânsu

 


Variantă de râsu-plânsu, ca soluție pentru deblocarea negocierilor dintre liberali, USR-PLUS și UDMR pentru noul Guvern. În PNL e luată în calcul ca Ludovic Orban să fie propus din nou premier.
Mai precis, „Ludovic (Ludovic Orban – n.r.) s-a autopropus premier la întâlnirea de la Vila Lac”, au declarat surse apropiate negocierilor.
Propunerea lui Ludovic Orban va fi discutată de liderii PNL într-o ședință care va avea loc marți seara.
Discuțiile de la Vila Lac, nu s-au soldat nici marți cu un consens între liderii PNL, USR PLUS și UDMR.
Liderii USR PLUS vor discuta miercuri varianta ca Ludovic Orban să fie propunerea partidelor de dreapta pentru a deveni premier desemnat, au declarat pentru Mediafax surse din conducerea Uniunii.
„E opoziție în partid la scenariul asta. Ar fi greu de <vândut> această variantă, după ce Orban și-a dat demisia acum o săptămână”, au declarat sursele citate.
Ludovic Orban a anunțat pe 7 decembrie că a decis să își depună mandatul de premier.
„Cetăţenii români şi-au exprimat votul în cadrul alegerilor pentru Parlamentul României. Am luat decizia astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis: odată exprimată voinţa cetăţenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern. România are nevoie de un guvern responsabil, de un guvern care să reprezinte voinţa cetăţenilor români care-şi doresc modernizarea României şi dezvoltarea României. Şi decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar – că nu mă cramponez de funcţia de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din formaţiunile politice de centru-dreapta care susţin cu claritate orientarea euroatlantică a României şi care vor să utilizeze, cu adevărat, toate resursele pe care le va avea România la dispoziţie şi, de asemenea, să fructifice oportunităţile pentru a putea să crească calitatea vieţii pentru fiecare dintre cetăţenii României”, a spus la acel moment Ludovic Orban.

sursa: https://www.cotidianul.ro/breaking-news-orban-joaca-din-nou-in-filmul-premierul-meu/

”Am şi eu drepturi în această ţară” sau Cadoul pentru Iohannis

 


Diana Șoșoacă, avocat și parlamentar AUR, a relatat cu detalii, pe o rețea socială, cum a decurs întâlnirea de marți de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis și cum a reacționat atât președintele, cât și SPP-ul, când și-a dat masca jos. Potrivit lui Șoșoacă, „SPP-ul a înlemnit”.

„Dânsul (Klaus Iohannis n.red.) s-a ridicat în picioare, ne-am ridicat şi noi şi în acel moment George a spus că are un cadou pentru dânsul, tabloul cu România Mare în care sunt pictate pădurile României aşa cum erau cândva.

Domnul preşedinte s-a uitat la noi, a spus că-l va prelua un consilier şi în acel moment mi-am luat masca de la gură şi am pus-o jos pe masă, rămânând fără mască în faţa preşedintelui României. S-a uitat la mine, m-am uitat la dânsul, ne-am salutat: ‚sărut mâna’, ‚bună ziua, la revedere domnule preşedinte’, iar de acolo am ieşit efectiv fără nicio mască.

Evident că SPP-ul a înlemnit, m-a rugat să-mi pun masca, am spus că am şi eu drepturi în această ţară, există excepţii de la o lege oricum neconstituţională, am o adeverinţă medicală’. Mi-a fost cerută adeverinţa, s-a făcut o copie după ea şi toţi, albiţi, înţepeniţi, au tăcut şi ne-au condus spre ieşire. Ne-am întâlnit cu zeci de SPP și de consilieri. Nimeni nu a avut curajul să-mi spună nimic, se uitau la mine înlemniţi şi nu înţelegeau cum pot să mă plimb fără mască în interiorul Palatului Cotroceni. Pot, pentru că legea îmi permite”, a povestit Diana Şoşoacă (AUR) pe o rețea socială.

sursa:https://www.cotidianul.ro/spp-ul-a-inlemnit-sosoaca-le-a-dat-decisiva/

Cea mai tare dorință a românilor de Crăciun !

 


„De Crăciunul acesta am o singură dorință.

Vreau ca Moșul să identifice:

-fondurile de protocol ale primelor 200 de mari companii globale originate în SUA, Germania, Marea Britanie și Franța, fonduri utilizabile pentru cumpărarea bunăvoinței politicienilor main-stream, a tehnocraților-cult și a mass-mediei, precum și pentru plata serviciilor influencerilor, a elitelor academice năimite la banii corporatiști, și a consultanților (inclusiv avocați) care practică „ușa rotativă” a marilor instituții publice americane și europene, intrând birocrați și ieșind mari cadre corporatiste de nădejde;
-banii alocați plății amenzilor penale sau contravenționale aplicate de autorități (sau negociate cu acestea) pentru practici comerciale incorecte și abuz de putere economică, bani care se regăsesc, ulterior, împrăștiați în costurile produselor și serviciilor lor, chinezării standardizate pe care nu putem evita să le achiziționăm, întrucât nu există alternativă;
-finanțările campaniilor electorale americane și subvențiile alocate activităților de lobby;
-sponsorizările și bonusurile acordate medicilor, fizicienilor, chimiștilor, economiștilor, statisticienilor, informaticienilor și altor exponenți ai științei canonice (=știința oficial acceptată și ridicată la rang de religie de autorități), pentru susținerea „modelului” economic impus lumii de cele 200 de entități mai sus enunțate;
-subvențiile și subsidiile alocate ong-urilor globaliste și organizațiilor internaționaliste pentru falsa luptă contra încălzirii globale, pentru prefăcuta luptă anti-corupție și pentru penibilul wrestling mexican denumit, oficial, „lupta contra pandemiei”;
-bugetele alocate „responsabilității sociale corporatiste”, care nu înseamnă implicarea reală în viața societății și nici încercarea onestă de a oferi soluții la problemele reale ale comunității, ci elemente de PR menite a spăla imaginea pătată a corporației așa-zis filantroape;
-munții de bani alocați controlului și supravegherii noastre, poliției adevărului, adâncirii faliilor sociale, prin ratingul de cetățean, „corectitudinii” politice, cenzurii și delictelor de opinie și „re-educării” noastre în vederea marii resetări totalitariste, fascist-comuniste, ce se preconizeaza ca „agendă” a anului 2030″, a scris avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.
„După aceea, vreau ca Moșul să vireze tot ceea ce găsește acolo în conturile mele bancare.
Promit că nu voi reține acest ocean de lichidități de culoare negru-gri, că nu sunt interesat deloc să devin o țintă și mai precisă a binomului servicii secrete – big tech, pharma și finance corporaișions, ci voi proceda la marea resetare, în stilul meu. Mai uei, gen.
Copiii români fără acces la „educația” digitală, seniorii României, suferinzi de foamete, frig și lipsă de resurse financiare pentru îngrijirea sănătății, vor fi primii la redistribuirea justă a acestor bani corporatiști, făcuți cu șpagă, fără merit, pe baza suferinței sau a captivității noastre.
Pe urmă, șomerii, faliții, „inutilii” dpdv social, precum și toți ceilalți pauperizați ca urmare a concentrării averilor, valorilor și resurselor în conturile patronilor celor 200 de entități mai sus enunțate. Fiți fără grijă, nu le voi da doar peștele, le voi da și undițele, pentru a se putea descurca singuri.
Pe urmă, economia circulară – deșeurile și reziduurile industriale vor fi transformate în materie primă. Notă: la Măgurele, la institutul laserului, se lucrează la o tehnologie de tratare a deșeurilor nucleare pentru a le face inofensive pentru mediu. Nu se înghesuie nimeni să o finanțeze. Dimpotrivă, totul este întru blocarea acestei tehnologii.
Pe urmă, energia electrică și termică din hidrogen și din lumina solară. Notă: tot la Măgurele se lucrează la o tehnologie de concentrare a luminii capabilă să atingă 10% din energia solară. Același blocaj. Notă suplimentară: fiecare click pe net sau pe paginile de socializare consumă tot atăta energie cât consumă un bec aprins timp de 3 minute. Calculați câtă energie se consumă cu cele 4 miliarde de click-uri pe secundă, chestii care mai adaugă câte zece miliarde de dolari trimestrial la averile mogulilor IT. Verificați – peste 70% din energia electrică se produce (încă) din combustibili fosili. Totuși, ne place să credem despre noi că suntem ecologiști și prieteni cu natura …
Mai sunt și altele, dar nu se cade să vă plictisesc cu o scrisoare către Moș Crăciun atât de lungă.
Deci, ol ai uant for Crismăs is my riăl greit riset.

P.S. Banii care circulă, cash sau prin conturi secretizate, pentru finanțarea acțiunilor serviciilor secrete menite a remodela lumea după chipul și asemănarea capitaliștilor de supraveghere îi las ca dorință pentru next Crismăs, ai giv iu mai hart, end dă veri next dei iu giv it ăuei”, a conchis avocatul.

sursa:https://www.cotidianul.ro/cea-mai-tare-dorinta-de-craciun/

Încep înscrierile în programul "Rabla pentru electrocasnice 2020”

 


Ediţia din acest an a programului "Rabla pentru electrocasnice" pentru persoane fizice demarează, marţi, la ora 12:00, potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).
Astfel, românii se pot înscrie în acest program prin intermediul aplicaţiei informatice disponibilă pe site-ul AFM, la adresele www.afm.ro şi la secţiunea https://electrocasnice.afm.ro/.
Conform regulamentului programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++ şi A+++, după cum urmează: 300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 400 de lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++; 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++; 400 de lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A; 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.
De asemenea, se acordă vouchere în valoare de 500 de lei pentru laptopuri şi de 300 de lei pentru tablete.
După publicarea, în maximum 15 zile, pe site-ul AFM, a listei persoanelor fizice aprobate, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit, se menţionează în comunicatul Ministerului Mediului.
"Deoarece Programul a prezentat un mare interes pentru români - pot să zic că de la anunţul de lansare în dezbatere publică a ghidului nu a existat zi să nu avem solicitări telefonice şi scrise din partea publicului, am alocat, în acest an, un buget total de 40 de milioane de lei. Acest buget, dublu faţă de anul 2018, va permite utilarea caselor a cel puţin 100.000 de români cu aparate electrocasnice de ultimă generaţie care vor respecta mediul şi care vor reduce factura de plată pentru curentul electric. Îi invit pe toţi cei interesaţi să se înscrie mâine, de la ora 12.00, pe site-ul AFM, pentru a obţine voucherele electronice, întreg procesul fiind online, foarte rapid şi sigur. Aplicaţia va emite un voucher electronic, cu o valabilitate de 15 zile, iar cu acesta, orice român se va duce la un comerciant autorizat în program, va lăsa aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască şi va achiziţiona aparatul nou pe care şi-l doreşte", a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.
În 2019, Programul "Rabla pentru electrocasnice" a beneficiat de o alocare de 40 de milioane de lei, fiind acordate vouchere valorice, pe baza cărora românii au avut posibilitatea să-şi cumpere un produs nou - de la maşină de spălat rufe sau maşină de spălat vase până la aparate de aer condiţionat sau frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare şi televizoare.
Datele oficiale referitoare la acest program arată că, în total, anul trecut, au fost aprobate 49.118 de cereri pentru 89.193 de vouchere şi au fost scoase din uz peste 60.000 de echipamente. 

sursa:https://www.dcnews.ro/incep-inscrierile-in-programul-rabla-pentru-electrocasnice-2020_790205.html

Iohannis, încolțit

 


Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a anunţat că delegaţia Germaniei din S&D a transmis luni o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care îi cere să respecte cutumele politice şi democratice europene, prin care partidul care câştigă alegerile parlamentare desemnează premierul.

„Delegația Germaniei în Grupul S&D din Parlamentul European a trimis astăzi o scrisoare deschisă Președintelui Klaus Iohannis, prin care solicită respectarea cutumelor politice și democratice europene, prin care partidul care câștigă alegerile desemnează premierul.
Este un mesaj puternic de susținere din partea familiei noastre politice și o confirmare că practicile democratice europene trebuie respectate. În scrisoare se atrage atenția asupra faptului că discursul agresiv din campanie nu se potrivește valorilor europene și invită dreapta politică să respecte valorile comune europene.
Partenerii noștri din SPD consideră că România trebuie să își continue parcursul european și că țara are nevoie de o formulă guvernamentală care să asigure stabilitatea și reformele necesare pentru a trece cu bine peste această criză medicală, socială și economică dificilă.
Aceste mesaje sunt o reconfirmare a faptului că Partidul Social Democrat se modernizează și redevine un partid credibil la nivel european. Pentru asta nu trebuie făcut niciun pas înapoi și trebuie să rămânem consecvenți în apărarea valorilor noastre social democrate”, a scris Negrescu pe pagina sa de Facebook.




sursa:https://www.cotidianul.ro/iohannis-incoltit-socialistii-germani-ii-cer-sa-respecte-rezultatul/

Două vorbe. Super-nasol !

 


Super-nasol ! Președintele și-a dat cu stîngul în dreptul. Poporul a zis altceva decît a visat primarul încălecat pe țară. Și, habar n-are cum s-o descurce ! „Astăzi nu sunt, încă, întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern”, a zis Sparanghel Vodă.

O mai freacă ! Să vină și valul de contaminări generat de minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Să vedem cine scapă după al doilea val de contaminări provocat de alegerile din 6 decembrie ! Să vedem cine rezistă după consultările de luni, de la așa-zisul palat prezidențial! Să vedem cît de nemernic poate fi președintele !

Omul este de pomină ! Iese pentru două vorbe ca să facă trei prostii !

sursa:https://www.cotidianul.ro/doua-vorbe/

Donald Trump a anunțat demisia procurorului general

 


William Barr, secretarul american al Justiţiei şi procuror general al SUA, a demisionat, a anunţat luni seară preşedintele în funcţie, Donald Trump, precizând că Jeff Rosen va deveni procuror general interimar.

„Tocmai am avut o întrevedere frumoasă cu procurorul general Bill Barr, la Casa Albă. Relaţia noastră a fost foarte bună, a făcut o treabă extraordinară! Conform scrisorii sale, Bill va pleca din funcţie chiar înainte de Crăciun, pentru a-şi petrece sărbătorile cu familia”, a declarat Donald Trump, prin Twitter.

„Procurorul general adjunct, Jeff Rosen, o persoană remarcabilă, va deveni procuror general interimar. Respectabilul Richard Donoghue va prelua atribuţiile de procuror general adjunct. Vă mulţumesc tuturor!”, a precizat Donald Trump.

Conform unor surse citate de CNN, Donald Trump a evocat ideea demiterii procurorului general în urmă cu câteva zile, în cursul unei reuniuni desfăşurate la Casa Albă. Donald Trump a fost nemulţumit că William Barr nu a depistat nereguli în derularea scrutinului prezidenţial din SUA. Donald Trump a criticat public faptul că William Barr nu a dezvăluit în campania electorală ancheta care îl vizează pe Hunter Biden, fiul preşedintelui-ales, Joseph Biden. „De ce Presa Ştirilor False, FBI şi Departamentul Justiţiei nu au dezvăluit investigaţia împotriva lui Hunter Biden înaintea alegerilor?”, a transmis Donald Trump joia trecută, prin Twitter.

William Barr, secretarul Justiţiei şi procuror general al SUA, ştia din primăvară de investigaţiile care vizau activităţile financiare ale lui Hunter Biden, fiul preşedintelui-ales Joseph Biden, dar informaţiile nu au fost dezvăluite în campania electorală, au declarat surse citate de publicaţia The Wall Street Journal.

Hunter Biden a anunţat săptămâna trecută că activităţile sale fiscale fac obiectul unei investigaţii federale, o situaţie care generează noi semne de întrebare referitoare la afacerile financiare expuse în timpul campaniei electorale.

sursa:https://www.cotidianul.ro/trump-a-anuntat-demisia-procurorului-general/