6.24.2018

Cum a aflat cioara secretul fericirii - poveste cu tâlc



CIORILE POT FI ȘI ALBE, NU NUMAI NEGRE


O poveste interesantă și plină de morală ne învață cel mai simplu secret al fericirii: să fim mulțumiți cu ceea ce avem. Decât să râvnim la viața și la fericirea altora, mai bine să ne bucurăm de propria viață și fericirea va veni de la sine.

O cioară trăia în pădure și era nemulțumită de viața sa.

„Această lebădă este atât de albă”, s-a gândit cioara. „Și eu sunt atât de neagră. Această lebădă trebuie să fie cea mai fericită pasăre din lume.”

Cioara i-a comunicat lebedei ceea ce gândea.




„De fapt”, i-a răspuns lebăda, „Simțeam că sunt cea mai fericită pasăre din împrejurimi până când am văzut un papagal care avea două culori. Acum cred că papagalul este cea mai fericită pasăre care a fost creată”.

Apoi cioara l-a abordat pe papagal. 




Papagalul i-a explicat: „Am trăit o viață foarte fericită până când am văzut un păun. Eu am doar două culori, însă păunul are o multitudine de culori.”

Mai târziu, cioara a vizitat un păun de la grădina zoologică și a văzut că sute de oameni s-au adunat ca să îl vadă. După ce oamenii au plecat, cioara s-a apropiat de păun.

„Dragă păun”, a spus cioara. „Ești atât de frumos, în fiecare zi mii de oameni vin să te vadă. Însă, când oamenii mă văd pe mine, imediat mă gonesc. Cred că tu ești cea mai fericită pasăre de pe pământ.”




Păunul a răspuns: „Am crezut dintotdeauna că sunt cea mai frumoasă și fericită pasăre de pe pământ. Însă din cauza frumuseții mele, sunt închis în această grădină zoologică. Am cercetat cu atenție grădina zoologică și am realizat că cioara este singura pasăre care nu este închisă într-o cușcă. Așa că zilele trecute m-am gândit că dacă aș fi o cioară, aș putea să hoinăresc fericit pretutindeni”.

Morala:

Aceasta este și problema noastră, a oamenilor. Ne comparăm în mod zadarnic cu alții și ne întristăm. Nu prețuim ceea ce Dumnezeu ne-a dat. Asta și duce la ciclul vicios al nefericirii !

Învață să fii fericit cu ceea ce ai în loc să te agăți de ceea ce nu ai !

Întotdeauna va exista cineva care va avea mai mult sau mai puțin decât ai tu !

Persoana care este mulțumită cu ceea ce are este cea mai fericită persoană din lume !







sursa: https://www.antena3.ro

BOABELE DE CAFEA ARSE contra ȚÂNȚARILOR, VIESPILOR ...






Ţânţarii și viespile sunt enervante, mai ales dacă îţi doreşti să îţi petreci timpul în curte ori la iarbă verde. 

Ţânţarii pot transmite boli, iar înţepăturile de viespi sau albine sunt dureroase. 

Pentru a îi proteja pe cei mici, dar şi pe tine, de înţepăturile acestor insecte, poţi folosi boabele de cafea.

Cafeaua, spre deosebire de produsele contra ţânţari din comerţ, este naturală şi nu îţi pune sănătatea în pericol, afectându-ţi sistemul respirator ori provocându-ţi iritaţii.

Mirosul de cafea arsă irită ţânţarii atât de tare încât le afectează zborul. Acest lucru este valabil şi în cazul viespilor şi al albinelor.

Pentru a ţine ţânţarii departe de casa sau curtea ta, mai ales spre seară când vrei să stai la o cafea cu cei dragi, pune pe o folie de aluminiu câteva boabe uscate de cafea și dă-le foc. 
Repetă operaţiunea de câteva ori.