7.29.2021

Hală din Galați cuprinsă de flăcări. Norii negri de fum au pus stăpânire pe toată zona

 


O hală de materiale plastice, din Galați, a fost cuprinsă de un incendiu de proporții, iar autoritățile au intervenit de urgență cu echipaje speciale, utilaje de stingere cu apă și spumă.

Au fost afectate materialele plastice, care sunt depozitate în cuvele unor excavatoare. Pompierii se străduiesc să stingă flăcările. Norii grei de fum pot fi văzuți în întregul oraș.

Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Intervenția este în desfășurare.

Tromboza, reacţia adversă care apare după vaccinarea cu AstraZeneca

 


”În urma raportărilor privind reacţia adversă rară - sindromul de tromboză asociat cu trombocitopenie (STT) - după vaccinare cu Vaxzevria (AstraZeneca), compania producătoare a continuat colectarea şi analizarea datelor din sistemele de farmacovigilenţă, conform cerinţelor organismelor de reglementare. În baza de date deţinută de compania AstraZeneca (global safety database) au fost raportate la nivel global, până la 30.04.2021, 13 cazuri de sindrom de tromboză asociat cu trombocitopenie, apărute până în 14 zile de la administrarea cele de a doua doze, la persoane cu vârsta cuprinsă între 45-85 ani”, a transmis, joi, CNCAV.

Simptomele pot varia, însă tromboza se manifestă de cele mai multe ori prin dificultăţi de respiraţie; durere în piept; umflarea picioarelor; durere abdominală puternică şi persistentă; dureri de cap persistente; vedere înceţoşată; pete mici de sânge sub piele, la distanţă de locul administrării vaccinului.

Prognoza meteo pentru la noapte (29 iulie) și în următoarele zile

 


Temperaturi caniculare şi ploi şi vijelii puternice în următoarele ore

Vremea se menţine caniculară în următoarele zile, dar nu scăpăm nici de ploi şi vijelii, în special spre seară şi la noapte. Pentru vineri, meteorologii anunţă temperaturi în jur de 40 de grade în mai multe zone.

Prognoza meteo 30 iulie. La noapte, cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu unele înnorãri la începutul nopţii la munte şi în estul teritoriului, unde vor mai fi condiţii pentru descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi averse. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 13 şi 23 de grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 19…21 de grade.

Prognoza meteo 30 iulie – VINERI

Vremea canicularã va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 şi 25 de grade, mai coborâte în depresiuni, spre 11 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate îndeosebi dupã-amiaza în zonele montane şi submontane, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindinã şi vijelii.

BUCURESTI. Vremea se va menţine canicularã, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu uşoare intensificãri (30…35 km/h) în cursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul a 37 de grade, iar cea minimã va fi de 20…22 de grade.

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se va menţine canicularã, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 24 de grade, mai coborâte în depresiuni, spre 12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales dupã-amiaza în zonele montane şi în regiunile nordice, centrale şi nord-estice, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi condiţii de grindinã.

BUCURESTI. Vremea se va menţine canicularã, cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza şi seara, când vor fi condiţii sã aparã fenomene asociate instabilitãţii atmosferice. Temperatura maximã se va situa în jurul a 37 de grade, iar cea minimã va fi de 20…22 de grade.

Prognoza meteo DUMINICA

În cea mai mare parte a ţãrii, vremea canicularã va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud-sud-vest a teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 şi 24 de grade, mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar dupã-amiaza şi noaptea, la munte, în regiunile nord-vestice şi pe arii mai restrânse în cele nordice şi centrale vor fi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse şi cu caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi izolat cãderi de grindinã.

BUCURESTI. Vremea se va menţine canicularã, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimã va fi de 21…23 de grade.

Prognoza meteo LUNI

În regiunile sudice şi sud-estice, canicula şi disconfortul termic deosebit de accentuat se vor menţine, dar în restul teritoriului valorile termice vor marca o scãdere semnificativã faţã de intervalul precedent. În nordul, centrul şi în nord-estul ţãrii, instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi se va manifesta prin perioade cu intensificãri temporare ale vântului, vijelii, frecvente descãrcãri electrice, averse cu caracter torenţial şi pe alocuri cãderi de grindinã. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse şi în rest, cu o probabilitate mai mare în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra de la 26…28 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei, pânã în jurul a 40 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 24 de grade.

BUCURESTI. În continuare vremea se va menţine canicularã şi cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 38…39 de grade, iar cea minimã de 21…23 de grade.

Răzvan, băiatul care făcea ore online sub un stâlp, a intrat la unul dintre cele mai bune licee din Iași

 


Răzvan Murgu, băiatul care stă la câțiva kilometri de Prut, în satul Hermeziu, avea puține speranțe că va merge la liceu în Iași, deși este printre cei mai buni elevi din clasa lui, fiindcă părinții lui nu-și permit cheltuielile. După ce povestea sa a devenit publică, băiatul a primit sprijin din partea unor organizații neguvernamentale și a unei firme IT, precum și meditații gratuite din partea a doi profesori de la Colegiul Național "Grigore Moisil" din Iași.

Răzvan, băiatul care făcea ore online sub un stâlp, a intrat la unul dintre cele mai bune licee din Iași. Răzvan Murgu putea să fie încă unul dintre copiii din statistica care reflectă neputințele școlii românești în mediul rural. Băiatul însă a reușit să ia peste nota 9 la ambele probe de la Evaluarea Națională: 9.35 la Matematică și 9.40 la Română. Iar însumat cu media din anii V-VIII, media sa de admitere a fost de 9,49, suficient cât să-și asigure un loc la Colegiul Național „Grigore Moisil” din Iași, unul dintre cele mai bune licee din oraș, scrie Scoala9.

Liliana Lazăr, directoarea școlii, organizează împreună cu ceilalți profesori, în fiecare an, ore remediale cu elevii care au nevoie de o pregătire suplimentară. Până anul acesta, când Ministerul Educației a adoptat programul de ore remediale, profesorii de la Școala „Iacob Negruzzi” din comuna Trifești au făcut aceste meditații cu copiii fără să fie plătiți. La scurt timp după publicarea poveștii băiatului de 15 ani, Dan Zaharia, președinte Rotary Club din Iași (organizație caritabilă) a postat pe un grup de Facebook al Colegiului „Grigore Moisil”, unde acesta își dorea să intre, în care a întrebat dacă sunt profesori care ar putea să-l ajute gratuit pentru Evaluarea Națională. Au răspuns apelului său doi profesori: Gabriel Mârșanu, profesor de matematică, și Ana Maria Ghiban, profesor de matematică. Ambii au făcut pregătire aproape zilnic cu Răzvan timp de aproape o lună. În același timp, Dan Zaharia a contactat o companie telefonică pentru a-i instala o antenă pe acoperișul locuinței cu care să poată prinde un semnal mai bun la internet și o companie IT care i-a donat un laptop și alte rechizite.

„Răzvan este un diamant neșlefuit. Este talentat la Matematică și la calcule în general. Sunt convins că se va ține de treabă și va ajunge cel mai probabil și la facultate”, a spus Dan Zaharia,  președinte Rotary Club din Iași.

În ajutorul băiatului a sărit și Asociația Pro Ruralis din Iași, care oferă sprijin copiilor din mediul rural cu rezultate bune la școală. Asociația va plăti lunar maximum 600 de lei, pentru cazarea la căminul colegiului și pentru cantină până când băiatul va termina clasa a XII-a. Astfel, Răzvan nu va trebui să plătească pentru transportul către casă și înapoi în Iași decât în week-end.

Vaccinare obligatorie pentru angajaţii Facebook şi Google care lucrează de la birou

 


Cele două companii au anunţat însă că oferă un anumit nivel de flexibilitate privind libertatea angajaţilor de a lucra de la distanţă. În schimb, cei care vor sau sunt nevoiţi să lucreze de la birourile companiilor vor trebui să se vaccineze în mod obligatoriu.

Atât Google, cât şi Facebook au anunţat, la câteva ore distanţă, că vaccinarea anti-COVID va fi obligatorie pentru propriii angajaţi care trebuie să lucreze de la birou şi care vor avea mai multe contacte directe cu colegi şi parteneri, potrivit News.ro.

Explicaţiile celor două companii pentru decizia controversată

De altfel, Sundar Pichai, şeful Google, a declarat că vaccinarea celor peste 135.000 de angajaţi, pe care compania îi are în 50 de ţări, le va oferi acestora mai multă linişte cu privire la virusul SARS-COV-2.

În schimb, Google a decis să amâne revenirea la birou a angajaţilor săi pentru jumătatea lunii octombrie, pe fondul creşterii numărului de infectări cu varianta delta a COVID-19.

Facebook, reţeaua de socializare controlată de Mark Zuckerberg, va cere tuturor angajaţilor din Statele Unite care vin la birou să se vaccineze. Pentru angajaţii din alte ţări, o decizie va fi luată la o dată ulterioară şi va diferi, probabil, de la ţară la ţară.

Vaccinarea obligatorie pentru proprii angajaţi este o politică adoptată de un număr de din ce în ce mai mare de companii de tehnologie şi entertainment. Netflix, de exemplu, le va cere tuturor celor care intră în contact cu actorii să se vaccineze.

PANDEMUȚA PARANOICĂ VREA VACCIN ! VACCINUL din VORBIRE este LA FEL cu al CLIENȚILOR pe care îi BLOCHEAZĂ NON-STOP cele DOUĂ COMPANII ? 

Argint pentru Cozmiuc și Tudosă, la dublu rame

 


O nouă medalie pentru România la canotaj. Echipajul format din Marius Cozmiuc, 28 de ani și Ciprian Tudosă, 24 ani, a câștigat medalia de argint în finala de dublu rame de la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020.

Marius Cozmiuc nu e singurul membru al familiei care luptă pentru o medalie la JO. Soția sa, Ionela Lehaci (Cozmiuc) a concurat la scurt timp în finala la dublu vâsle feminin – categorie ușoară, alături de Gianina Beleagă.

În momentul acesta, delegaţia României la JO Tokyo 2020 are o medalie de aur şi trei de argint.  Ana Maria Brânză Popescu a luat locul 2 la spadă, iar toate celelalte medalii sunt aduse de canotaj.

Ultima oară când canotajul român a adus cel puțin 3 medalii la Jocurile Olimpice a fost în 2004, la Atena. Atunci, trei bărci de la feminin, printre care cea de 8+1, au luat aurul.