10.19.2020

Guvernarea cu Mein Kampf

 


Titlul este luat din analiza publicată acum o săptămână de prof. univ.dr. Andrei Marga pe cotidianul.ro, site-ul condus de Cornel Nistorescu.

Apariția acestui text este un eveniment referențial de atitudine și demnitate intelectuală al acestor vremuri, întrucât pune deschis și fără frică un diagnostic clar regimului politic actual din România. Analiza profesorului Marga, parte a unei cărți în curs de apariție, „Statul actual”, demonstrează științific, cu proba imbatabilă a citatelor comparative, similitudinea până la identificare a ideilor din cartea de căpătâi a lui Adolf Hitler cu afirmațiile și politicile „președintelui”.

Mai suntem câțiva ziariști, îi numeri pe degetele de la două mâini, care semnalăm de mai multe vreme sorgintea nazistă a prestațiilor publice ale acestui „președinte” și ale propagandiștilor săi, dar prof. Marga are meritul de a demonstra acest lucru cu textele pe masă. „Nu am prejudecăți și nu cred că cineva este urmașul lui Adolf Hitler. Dar, în situația de azi a țării în care trăim, când un „președinte“ depășit de funcție și fără vreo realizare, reia, în orice chip, ^Mein Kampf^, socotesc apărarea pluralismului și a democratizării drept datorieîși explică demersul fostul rector al Universității clujene, ulterior ministru al Educației, apoi al Externelor.

Profesorul Marga reia câteva dintre ideile din „Mein Kampf” (Zentralverlag NSDAP, München, 1943) și le pune alături de ale „președintelui”: „Adolf Hitler își declară insistent nemulțumirea față de poziția social-democrației în chestiunea etnicității (p.39) și, mai ales, iritarea față de audiența mare de care social-democrația se bucură în populație (p.43). El susține că, întrucât este condusă de evrei (p.64), social-democrația nu ar ține de poporul german (p.82). De aceea, vede în social-democrația organizată ca partid „o armată amenințătoare (bedrohlichen Heere)” (p.43), care exercită „o înșelare a poporului (Volksbetrug)” (p.40), o „terorizare spirituală (geistige Terrorisierung)”(p.44). Ea ar pune piedici formării burgheziei, care nu ar fi „nici moral, nici sufletește matură” încât să se poată susține singură (p.45). Social-democrația ar fi „ciumă (Pest)” (p.170). Führerul cerea „luptă fără scrupule (der Kampf rucksichtloser aufzunehmen)” (p.192) cu social-democrația, după ce pretindea abandonarea „democrației pacifiste” (p.191) – echivalentă cu o distrugere a democrației”.

Întocmai cu cele de mai sus, și pentru „președinte” social-democrații sunt „o armată amenințătoare”: „Politica românească este ameninţată de PSD”, proclama „președintele” într-o declarație recentă (7 octombrie a.c.).

Profesorul Marga mai citează o alta, din 28 septembrie a.c., când „președintele”, „ce iese curent din limitele Constituției, dar se pretinde, mai mult decât comic, ^al tuturor românilor^, declara: „Pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv”…

Führerul cerea „luptă fără scrupule” cu social-democrații. Păpușa liberală a „președintelui” își asmuțea și el trupele de asalt spre „satrapii pesediști” din județele din sud („cu ochii pe ei și cu parul pe ei, cu plângeri penale”…) și din toată țara: „Vreau să văd fiecare lider județean (PNL – n.n.) cum dă cu parul în președintele Consiliului Județean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toți șefii de deconcentrate”, era tot ce putea spune liderul liberal ciracilor săi în pregătind luarea puterii. Politica parului la drumul mare, huliganismul haștagist, impostura, incompetența, distrugerea parlamentarismului, torpilarea Constituției sunt doar câteva dintre stările de lucruri care definesc esența regimului instaurat de „președinte”. Este un regim care, cu o expresie ce aparține scriitorului Paul Lendvai, s-ar putea numi „Führerdemocracy“.

Profesorul Marga nu neagă ipoteza ca „un ins să ajungă întâmplător la opiniile lui Adolf Hitler. Dar, atunci, se pune întrebarea: nu era responsabil din partea aceluia să-și fi adunat o minimă informare pentru a nu păși pe cărări compromise? Întrebarea merge și mai adânc: atâta dispreț ai pentru cetățenii cărora le ceri voturi încât îi faci să înghită mizeriile istoriei? Și le mai și ceri să se ^educe^? Și să fie ^normali^? Cine este needucat? Cine este de fapt anormal?”, se întreabă profesorul clujean în încheierea analizei sale.

Nici eu nu cred că „președintele” va fi citit „Mein Kampf”, nu-l putem bănui de lecturi complicate. Nu poți avea pretenții de cine știe ce cultură politică de la un modest profesor de provincie, cu altă specialitate și mai preocupat să dea meditații în scopuri imobiliare. Poate că omul e nevinovat, poate el reia teze naziste precum făcea proză monsieur Jourdain – adică fără să-și dea seama. Dar din incultură și ignorarea istoriei nu poate ieși nimic bun.

În țară există o stare de încordare. Ceea ce simte toată lumea este ceea ce spune răspicat și intelectualul clujean, și anume că românii nu pot fi guvernați cu „Mein Kampf”. „Democrația, care a dus la dezvoltare rapidă societăți întregi, este și pentru ei. ^Democrația cu conducător (Führer)^ nu a dus decât la tragedii”, afirmă profesorul Marga, citând și o concluzie dintr-un recent tratat italian despre legile stupidității umane: „Un prost nu este aproape niciodată doar prost! El poate fi pericol public”.

Problema pe care și-o pun mulți oameni este ce-i de făcut? Un publicist talentat, Ioan Buduca, face tot în cotidianul.ro, câteva observații interesante: „Andrei Marga a devenit deja un Havel al climatului nostru politic, un climat la fel de conformist pe cât era acela comunist din Cehoslovacia disidenţilor care au elaborat Charta 77. E imposibil, la noi, să aduni trei docţi în jurul unei atitudini şi de aceea profesorul Marga şi-a luat în cârcă singurătatea şi coerenţa curajului său. Grea cruce o astfel de singurătate! Nu trăim vremuri în care Departamentul de Stat să aprecieze atitudini de acest fel.

Dar nu poate fi foarte departe vremea în care elita docţilor noştri are a constata că dreptatea în privinţa democraţiei noastre nu e la cei de la putere, ci în cârca acestui singuratic. Avariile pe care le semnalizează profesorul Marga în funcţionarea democraţiei iohanniste au devenit strigătoare la cer prin fraudele electorale muşamalizate la recentele alegeri locale. Am avut prilejul să vedem cât de nedemantelat este statul subteran”.

Așa stând lucrurile, ce-i de făcut?

Păi, pornind de la trimiterea făcută de Buduca la Vaclav Havel, ideea ar fi să facem și noi abia acum ceea ce au făcut cehii acum trei decenii. Adică să ne strîngem în jurul lui Andrei Marga. Poate fi un președinte al României. Să nu-l lăsăm pe Marga să fie un singuratic, cum, într-adevăr, pare să fie acum. Și dacă, într-adevăr, e greu „să aduni trei docți în jurul unei atitudini”, poate că e mai ușor de adunat câteva sute de mii de oameni obișnuiți…

Drumul cel mai lung începe cu primul pas. După apropiatele alegeri parlamentare, se poate constitui nucleul unei mișcări de opoziție extraparlamentară, asumată, formalizată și declarată ca atare. Dacă mai vrem democrație, o astfel de mișcare este mai mult decât necesară, întrucât este evident că în Parlament nu va mai exista niciun fel de opoziție. Fostul PSD, devenit deja PSC (Partidul lui Săracu^ Ciolacu), este penetrat până la vârf, complet anesteziat politic și definitiv confiscat de statul securist. Va fi doar un penibil decor de vot, pe o scenă a huliganismului politic triumfător, în care totul va deveni al Lui: guvern, parlament, servicii secrete, procuratură, justiție, CCR, până și amărâtul de CNA este vizat să fie adus la „noua normalitate”…În țară se va instala o veritabilă „Führerdemocracy”, acea „democrație cu conducător” despre care vorbea profesorul Marga.

Am trăit un deceniu în care țara a fost condusă de un derbedeu al politicii, turnător la securitate, părinte al Statului securist și ctitor al capitalismului de supraveghere; și un alt deceniu în care românii au asistat cu stupoare la readucerea în spațiul public a propagandei naziste, sub oblăduirea unui analfabet funcțional în ale democrației și complice la îngenuncherea definitivă a țării. Ajunge! Cred că acum este momentul; acum sau niciodată, cum spuneau eroii altor vremuri…

Proximele alegeri prezidențiale pot să marcheze momentul unui punct de inflexiune în istoria țării, în care huliganismul politic, impostura și proasta creștere să fie abolite, iar țara să înceapă să respire aerul curat al culturii, principiilor și bunului simț, societatea să-și acopere faliile și să-și sudeze rupturile provocate între oameni atâta amar de ani, cu toții să redescoperim solidaritatea, empatia față de celălalt și puterea de a zâmbi, iar România să dobândească din nou în fața lumii nimbul demnității naționale.

sursa:https://www.cotidianul.ro/guvernarea-cu-mein-kampf/

„CUPLUL BRUTELOR, COLDEA-KOVESI”, așteaptă revenirea la butoanele puterii românești prin posibila victorie a lui Joe Biden în SUA

 



Victoria lui Biden în SUA ar putea afecta direct România. Este afirmația fără echivoc a consultantului politic și fost politician Cozmin Gușă. Într-o analiză munuțioasă, „DICTATURA CORPORAȚIILOR “BIG TECH” ASUPRA LIBERTĂȚII DE INFORMARE. CONSTITUȚIA SUA ÎNCĂLCATĂ EXACT ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ!
POSIBILA CONSECINȚĂ ÎN ROMÂNIA. 👎, Gușă scrie că pe FB: 

„Ieri dimineață, „The New York Post” a publicat emailurile fiului lui Joe Biden care dovedesc implicarea familiei lor în actele de corupție din Ucraina, implicare documentată serios, dar negată de către democrați cu nesimțire și împotriva evidențelor. Donald Trump zâmbitor a și postat o poză victorioasă din Biroul Oval ținând în mână ediția tipărită a ziarului (atașată aici în comentarii), bucurie justificată prin faptul că Biden fusese în sfârșit dovedit nu doar ca fiind MINCINOS, dar și CORUPT ÎN MOD FLAGRANT, deoarece avantajele financiare le-a folosit uzufructând poziția sa de vicepreședinte al SUA!

Atât de mare este scandalul, încât Twitter a cenzurat răspândirea informației în mediul virtual, blocând publicarea articolului incriminator. Desigur că în acest fel a fost violată chiar Constituția SUA, țară care și-a construit democrația râvnită mereu și de către noi, exact pe Primul Amendament care garantează libertatea de exprimare, prevedere care separă orice democrație de dictaturi sau autocrații. Pricepem astfel că SHOW-UL DEMOCRAȚIEI CLAMATE DE CĂTRE AMERICANI s-a blocat fix prin intervenția corporatiștilor, care la rândul lor e limpede azi că și-au clădit puterea și profiturile doar abuzând-o. Iar exemplul clar de ieri dezvăluie MASCARADA și spune explicit lumii că „AMERICAN DREAM” s-a transformat într-un coșmar, pe care cetățenii de-acolo care mai au „mintea la purtător” îl trăiesc cu disperarea unora care au înțeles că în SUA s-a terminat cu LIBERTATEA ȘI DEMOCRAȚIA.

În paralel, congresmenii care-și mai apără țara, republicani dar și democrați, au declanșat o operațiune legală prin care doresc blocarea dictaturii corporatiștilor din “The 5 Big Tech” (Google, Twitter, Amazon, Facebook, Apple), subiect pe care-l puteți urmări din filmulețul Fox News postat aici tot în comentarii.

Montajul video atașat spune pe scurt povestea corupției devoalate a familiei Biden, care devine înfricoșătoare și pentru noi românii, dacă ne gândim la aventurile de corupție ale „echipei Biden” prin România, asistate și protejate prin „CUPLUL BRUTELOR, COLDEA-KOVESI”, care-și așteaptă revenirea la butoanele puterii românești prin posibila victorie a lui Joe Biden în SUA.

Poate astfel își justifică utilitatea și serialul de dezvăluiri al fugarului Rizea, care implică și oameni din rețeaua BINOMULUI SRI-DNA, ce-au prosperat și devalizat în România, exact sub pulpana democraților americani corupți, pe principiul “NA ȘI ȚIE, DĂ ȘI MIE”!

sursa:https://www.cotidianul.ro/gusa-coldea-kovesi-ajutati-de-victoria-lui-biden/    

Joe Biden, „îngropat“ de propriul fiu

 


Joe Biden ar putea fi „îngropat“ de propriul fiu. Dorința lui Joe Biden de a câștiga alegerile de peste Ocean pare direct proporțională cu numărul faptelor ilegale comise de Hunter Biden. Mai multe dovezi în acest sens ar fi fost descoperite într-un laptop care i-a aparținut fiului, Hunter. De la emailuri care îl leagă pe Joe Biden de afacerea Burisma (din Ucraina), la filmulețe cu Hunter prizînd cocaină.

Și, de parcă nu era suficient, pe hard diskul computerului cu pricina, despre care a vorbit în premieră Rudolf Giuliani, ar mai fi fost găsite și dovezi de pornografie infantilă. „Astăzi este o zi grozavă pentru a nu fi tatăl lui Hunter Biden“, comentează pe acest subiect și jurnalista Sorina Matei. Aceasta atasează  și un filmuleț de pe FoxNews în care senatorul Ron Johnson susține că în următoarele zile vor ieși la iveală noi și noi probe din laptopul-minune și nu numai. Toate având legătură cu Hunter Biden.

sursa:https://www.cotidianul.ro/joe-biden-ingropat-de-propriul-fiu/

”Biden fură bani din România”

 


Rudolph Giuliani, avocatul personal al președintelui SUA Donald Trump, l-a apărat pe liderul de la Casa Albă într-un interviu acordat postului Fox News, criticând atitudinea presei și avertizând cu dezvăluiri despre afacerile familiei lui Joseph Biden în România.

„Presa de la Washington a acoperit aceste lucruri în ultimii trei ani. Încerc să investighez un scandal de corupție masiv din perioada Administrației Barack Obama”, a declarat Rudy Giuliani într-un interviu acordat postului tv Fox News.

„Hunter Biden spune: «Nu am făcut nimic rău». Stop, stop, nicio investigație. Nimic. Toate aceste lucruri ar fi trebuit să înceteze când președintele Donald Trump a spus că nu a făcut nimic rău”, a continuat Giuliani, criticând atitudinea presei americane față de președintele SUA. De ce există acest tratament diferențiat față de republicani, a continuat Giuliani, denunțând ancheta „falsă” a Camerei Reprezentanților și faptul că presa ar fi subordonată intereselor Partidului Democrat.

„Presa nu relatează aceste lucruri. Dar eu am toate informațiile. Sunt numeroase lucruri care vor apărea. Nu am trecut încă la România. Să vedeți când vom ajunge la România (…)”, a subliniat Giuliani, numindu-l „escroc” pe Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidențial din 2020.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american Joseph Biden, ar fi colaborat la un moment dat cu omul de afaceri român Gabriel Popoviciu, care a fost condamnat pentru fapte de corupție, relata postul Fox News în mai 2019, citând cotidianul cotidianul The New York Times.

„Pe lângă activitatea la compania de energie Burisma din Ucraina, Hunter Biden a consiliat un om de afaceri român cu legături cu Statele Unite, Gabriel Popoviciu, ale cărui tranzacții imobiliare au fost vizate de investigații, potrivit unor persoane familiare cu situația”, relatau jurnaliștii americani în urmă cu cinci luni.

sursa:https://www.cotidianul.ro/scandal-american-cu-dezvaluiri-despre-romania/

Se pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire

 


Cetățenii Sectorului 1 pot depune la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Sector 1, cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire pentru sezonul rece noiembrie 2020-martie 2021.

Pentru acordarea ajutorului cu energie termică, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 de lei în cazul familiilor şi 1.082 de lei în cazul persoanei singure. În cazul în care locuința este încălzită cu gaze naturale, energie electrică, precum şi cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 750 de lei atât în cazul familiilor, cât şi în cazul persoanei singure.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se acordă pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.

Solicitanții ajutorului pentru încălzirea locuinței care vor înregistra cererile/declarațiile pe propria răspundere până la data de 20 a lunii respective vor beneficia începând cu luna depunerii acesteia. Cei care vor depune cererile după data de 20 a lunii respective vor beneficia începând cu luna următoare.

Cine poate beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinței:

– familiile sau persoanele singure (persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani, care locuiesc singure și care nu se mai află în întreținerea părinților, precum și persoanele cu vârstă cuprinsă între 16 și 18 ani, care locuiesc și se gospodăresc singure și au capacitate de exercițiu anticipată, potrivit prevederilor art. 40 din Legea nr.287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu domiciliul sau, după caz, reședința pe raza sectorului 1;

– cetățeni români, precum și cetățeni străini ori apatrizi cu domiciliu sau, după caz, reședința în România, stabilită în condițiile legislației române;

– familiile și persoanele singure care nu au cetățenia română, dacă se află în una din următoarele situații: sunt cetăţeni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai Spaţiului Economic European, ai Confederaţiei Elveţiene sau ai altor state, pe perioada în care au domiciliul sau, după caz, reşedinţa în România, în condiţiile legii; sunt cetăţeni străini sau apatrizi cărora li s-a acordat, în condiţiile legii, o formă de protecţie şi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa în România, în condiţiile legii; sunt apatrizi care au domiciliul sau, după caz, reşedinţa în România, în condiţiile legii.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă famiilor, respectiv persoanelor singure numai pentru locuința de domiciliu sau, după caz, de reședință a acestora.

Titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei este reprezentantul familiei sau, după caz, persoana singură care îndeplineşte condiţiile legale de acordare a ajutorului, care solicită acordarea acestuia şi care poate fi după caz; proprietarul locuinţei, succesorul de drept al acestuia, persoana care a înstrăinat locuinţa în baza unui contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreţinere sau cu drept de habitaţie, titularul contractului de închiriere, comodat, concesiune al acestuia ori alt membru de familie major şi împuternicit de proprietarul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere ori, după caz, reprezentantul legal al persoanei singure care nu a împlinit vârsta de 16 ani.

Cui nu i se acordă ajutor de încălzire

Ajutoarele de încălzire nu se acordă persoanelor/familiilor care deţin cel puţin unul dintre bunurile prevăzute în Anexa nr. 4 la normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare şi în cererea pentru acordarea ajutorului, respectiv: clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti sau alte imobile aflate în proprietate; mijloace de transport (autoturism/autoturisme şi/sau motocicletă/motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile, mai mult de un autoturism/motocicletă cu o vechime mai mare de 10 ani); terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1000 m² în zona urbană şi 2000m² în zona rurală; depozite bancare de peste 3.000 de lei etc.

Măsura de sprijin privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței este suportată de la bugetul de stat.

Mai multe informații pe acest subiect, precum și formularele necesare pentru acordarea ajutorului de încălzire, sunt disponibile la adresa: http://www.dgaspc-sectorul1.ro/pagina.aspx?pid=131&keyn=58

Relații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon: 021.223.41.90 interior 280 și 148 (Compartimentul Protecție Socială Consumatori Vulnerabili din subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 1, Bld. Mareşal Averescu nr. 17).

sursa:https://www.cotidianul.ro/se-pot-depune-cererile-pentru-ajutorul-de-incalzire/

Plicușor stă pe bară mult și bine

 


Avocatul Gheorghe Piperea explică, în termeni sarcastici, ce se întâmplă la Primăria Capitalei, acolo unde Nicușor Dan nu și-a preluat încă funcția.

„Situație bizară la PMB (Primăria Capitalei – nr.) – consilierii generali nu au fost incă validați, pentru că s-a sesizat instanța greșită. Plicușor nu poate fi primar până nu depune jurământul în fața consiliului general. Dacă se invalidează alegerile pentru consilieri generali, pentru depășirea termenului legal, Plicușor stă pe bară mult și bine, probabil până la validarea unor noi mandate, după noi alegeri. Între timp, e pe rol un apel contra hotărârii de validare a lui Plicușor. Câine să fii și să nu te enervezi…
Partea bună e că nu poate încă să fie viceprimar și șef peste 20 de spitale nepotul de securist Vlad Voiculescu, cel care se folosește de documentarul despre Colectiv în scop electoral.
Partea înspăimântătoare este că de mâine se poate închide Bucureștiul și nu are primar. Prefectul e în concediu. Premierul și președintele sunt ocupați cu alegerile, iar PSD își strânge oaste de mercenari dintre tehnocrații pandemiei, “eroici” ca rezultate și cu (deloc puține) pete pe CV…”, a scris Piperea duminică pe pagina sa de Facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/ca%cc%82ine-sa%cc%86-fii-s%cc%a6i-sa%cc%86-nu-te-enervezi/

„Nu m-ați auzit să-l acuz pe Orban pentru ce a făcut tatăl său, căpitan la Securitate în anii 50”.

 


Marcel Ciolacu a sărit luni în apărarea lui Alexandru Rafila, candidat al partidului la parlamentare, care a fost criticat pentru că tatăl său a lucrat în aparatul Securității, liderul PSD explicând: „Nu m-ați auzit să-l acuz pe Orban pentru ce a făcut tatăl său, căpitan la Securitate în anii 50”.

Potrivit lui Ciolacu, „este profund greșit și lipsit de orice urmă de umanitate să acuzi un copil de păcatele părinților”.

„Cred cu tărie că orice persoană care #candidează pentru o funcție în administrația publică a țării trebuie analizată prin prisma traseului său profesional, a integrității și a opiniilor sale politice sau de specialitate.
Dar este profund greșit și lipsit de orice urmă de umanitate să acuzi un copil de păcatele părinților! De aceea, nici nu m-ați auzit vreodată să-l acuz pe Ludovic Orban pentru ce a făcut tatăl său, căpitan la Securitate în anii ’50.
Ludovic Orban trebuie judecat pentru ce face el, astăzi, în calitate de #premier al României! Sunt sigur că, după haosul în care ne aflăm astăzi, românii îl vor judeca!
Îl voi susține pe Alexandru Rafila sau pe orice alt coleg care se înscrie în PSD în fața tuturor atacurilor josnice, în care se amestecă neadevăruri crunte despre familie și viața personală.
Și cred că, între politruci semidocți precum Orban, Tătaru sau Turcan &co și profesioniști cum sunt experții în sănătate publică Alexandru Rafila, Adrian Streinu-Cercel sau Leonard Azamfirei, alegerea românilor va fi simplă!”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/eu-nu-zic-de-tac-tu/

Când le-am spus că după alegerile locale vor închide școlile, ne-au acuzat că mințim

 


„Școlile sunt periculoase când este vorba de educația copiilor – deci trebuie închise, dar sunt sigure ca secții de votare – când o cer interesele electorale ale PNL!”, acuză PSD luni într-o postare pe Facebook.

„În loc să testeze masiv, iar printre priorități să fie profesorii și orice suspiciune de infectare în cazul vreunui elev, ca să putem ține școlile deschise, Guvernul PNL era deja în campania pentru locale: trei sferturi dintre inspectorii școlari județeni și mulți secretari de stat candidau pe listele PNL.
În loc să pregătească educația pentru sistemul on-line, PNL se lăuda că ”o să aducă” tablete pentru toți copiii. Astăzi, doar o parte din elevii Capitalei și din două județe au tablete. Restul fac școală on-line în variantă off-line.
Când le-am spus că, după alegerile locale vor închide școlile, ne-au acuzat că mințim. Astăzi, EI cer oficial asta fiindcă eșecul lor în a controla pandemia a dus în scenariul roșu mai multe mari orașe, în frunte cu Bucureștiul.
Pentru alegeri, PNL sacrifică totul! Nu doar sănătatea și economia, ci și educația”, mai arată social-democrații.

sursa:https://www.cotidianul.ro/i-au-prins-i-au-palmuit/

”Familia Biden e o întreprindere criminală”

 


Peste două săptămâni vor avea loc alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii. Președintele în funcție, Donald Trump, a lansat un atac la adresa contracandidatului său, Joe Biden.

Președintele Trump s-a pronunțat împotriva familiei lui Joe Biden și a acuzat-o că ar fi o „întreprindere criminală”. Totul se întâmplă pe fondul acțiunilor corupte ale fiului lui Joe Biden, Hunter Biden.

 Atacuri succesive din partea lui Trump

 În timpul unei manifestații din Nevada, Trump a părut să-l atace pe Biden pentru că l-a îndemnat să „asculte oamenii de știință” în tratarea pandemiei coronavirusului, spunând mulțimii că: „Dacă i-aș asculta pe oameni de știință, am avea o țară chiar acum care ar fi într-o depresie masivă."

"Ați văzut ce se întâmplă cu Biden? Este un politician corupt", a mai declarat Trump duminică seara în Carson City, Nevada. Când un susținător a strigat „închide-o” cu referire aparentă la Hillary Clinton, Trump s-a oprit și a corectat: „nu, închide-l”, cu referire la Biden.

 Reprezentantul lui Biden a reacționat

 Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Biden, Andrew Bates, a răspuns duminică seara la declarațiile președintelui, declarând pentru Fox News că „Donald Trump a eliminat economia puternică pe care a moștenit-o de la administrația Obama-Biden, reducând și atacând continuu avertismentele experților științifici și medicali pentru a salva vieți", potrivit FoxNews.


”Gheorghe Dincă spune că a fost forțat să declare ceea ce nu și-a dorit, fiind amenințat că va fi omorât în penitenciar.”

 


Sora lui Ștefan Risipiceanu a ajuns în fața magistraților de la Tribunalul Olt pentru a depune mărturie. Femeia a spus, încă de la început, că nu l-ar vedea în stare pe Ștefan Risipiceanu de viol în cazul Luizei Melencu.

Fane Risipiceanu ar vrea să declare că a fost obligat să mărturisească violul și, de asemenea, să solicite înregistrările audio din sediul DIICOT, anunță România TV. 

Avocatul Aurel Moldovan, precizări 
 Avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, a declarat pentru sursa citată că „toate aspectele din această cauză trebuie lămurite în deplinătatea lor. Gheorghe Dincă spune că a fost forțat să declare ceea ce nu și-a dorit, fiind amenințat că va fi omorât în penitenciar. Este un lucru controversat, întrucât el, pe 26.07.2019, când a fost arestat, nu le-a recunoscut pe fete. Ulterior, pe parcursul anchetei penale, a început să vină cu dezvăluiri. Tot el a spus că nu le-a omorât și că Alexandra a fost răpită de patru persoane. Cercetarea judecătorească va lămuri toate aspectele care vin în contradictoriu cu urmărirea penală.”

Întrebat dacă Risipiceanu se află „degeaba” după gratii, Moldovan a răspuns afirmativ.

„Este degeaba cum și, din punctul meu de vedere, Gheorghe Dincă este degeaba în spatele gratiilor. Științific, nu s-a putut demonstra că fetele au fost arse în acel butoi și nu au fost omorâte. Avem parte de un dosar penal neconform procedurii penale, având probe administrate în mod ilegal”, a mai declarat avocatul. 


sursa:https://www.dcnews.ro/avocatul-familiei-macesanu-risipiceanu-si-dinca-sunt-degeaba-in-puscarie_778570.html

”Atâta lipsa de responsabilitate rar mi-a fost dat să întâlnesc”

 


Gabriela Firea afirmă că rar i-a fost dat să întâlnească atâta lipsă de responsabilitate și de umanitate, după ce prefectul Capitalei a făcut declarații neclare despre situația la zi a pandemiei.

”Prefectul PNL al Capitalei, din concediu, a anunțat aseară la un post de televiziune că și nu știa numărul de infectări și nici dacă Bucureștiul trebuie să treacă în scenariu roșu cu școlile, adică toți elevii să studieze on-line. Atâta lipsa de responsabilitate și chiar de umanitate, rar mi-a fost dat să întâlnesc! Îl mai aud și pe primarul ales care tot anunță o . A aflat și el că e pandemie, după ce în primele 3 luni a stat ascuns. Nu a dus o pâine unui vârstnic sau un medicament unui suferind”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Spitalele din București, pregătite din martie

„Spitalele Capitalei sunt bine pregătite încă din martie, avem stocuri de materiale sanitare și de protecție, capacitatea de testare a crescut considerabil, testăm medici, profesori, elevi, farmaciști, vânzători, curieri etc. Fără . Fără declarații nesăbuite. Fără concedii. Fără cumpărături. Fără pauză. #DreaptaLaCumparaturi #HaosulDeDreapta”, conchide Firea.

Prefectul Capitalei a dat, duminică, la Digi24, declarații destul de neclare în legătură cu rata de infectare din București. Ulterior, Gheorghe Cojanu a motivat că era la cumpărături când a fost întrebat care este rata de infectare. Acesta a admis că se mai „bâlbâie” în comunicarea publică pentru că este permanent „în tensiune”.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/firea-prefect-capitala-lipsa-responsabilitate-584462.html

Obligativitatea purtării măștii în aer liber, care urmează, cel mai probabil, să fie introdusă de astăzi cel puțin în București

 


Obligativitatea purtării măștii în aer liber, care urmează, cel mai probabil, să fie introdusă de astăzi cel puțin în București, unde indicele de transmitere a coronavirusului a depășit 3 cazuri la mia de locuitori, este o măsură necesară, explică într-un interviu acordat HotNews.ro Doina Azoicăi, medic primar epidemiolog și președintele Societății Române de Epidemiologie. Doina Azoicăi admite însă că, după 7 luni de restricții, oamenii "deja suportă mai greu toate aceste măsuri care au, evident, caracter restrictiv, dar sunt absolut necesare".

"Populația ar trebui să fie mai cooperantă, mai conștientă de riscul acesta", subliniază președintele Societății Române de Epidemiologie.
Medicul Doina Azoicăi admite că "este însă și această reacție a oamenilor, care, după mai mult de 7 luni, deja suportă mai greu toate aceste măsuri care sunt, evident, măsuri cu caracter restrictiv, dar sunt absolut necesare".

În ceea ce privește introducerea obligativității purtării măștii în aer liber, măsură ce pare iminentă, cel puțin în București, medicul Doina Azoicăi spune că "consider necesară această măsură, pentru că, dată fiind această transmisibilitate crescută a virusului, chiar dacă este spațiu deschis, apropierea dintre persoane nu se poate realiza la distanța ideală, de 1,5 - 2 metri. Și atunci, sigur că inclusiv în spațiile deschise, unde există aglomerări de persoane, masca este utilă, dovadă că și alte țări din Europa au adoptat această decizie."
"Din păcate, respectarea regulilor depinde și de comportamentul fiecărei persoane și este foarte greu de anticipat cum se va reacționa, chiar la impactul acestor cifre, care relevă în mod evident faptul că crește zi de zi numărul de cazuri și am depășit deja pragul de 3 - 4.000 de cazuri. O să vedem ce se întâmplă și în zilele următoare", afirmă președintele Societății Române de Epidemiologie.


Creștere susținută a numărului de cazuri, în România și în Europa. Modelările matematice estimează că numărul de cazuri va continua să crească


România a avut, în ultima perioadă, "o creștere susținută" a numărului de cazuri, la fel ca o marte parte dintre țările din Europa, arată Doina Azoicăi: "Este o creștere susținută. Începând cu sfârșitul lunii august, în septembrie și, iată, se continuă și în luna octombrie, sunt creșteri ale ratei de incidență a cazurilor și a deceselor în principiu în toate țările din Europa. Toate înregistrează, cu mici excepții, aceste rate de creștere."
"Eu iau ca reper incidența la 100.000 de persoane în ultimele 14 zile. De exemplu, pe data de 12 octombrie, aceasta a fost de 168 de cazuri la suta de mii de locuitori în România, ceea ce a însemnat o creștere cu 70% față de perioada anterioară de două săptămâni. De asemenea, am avut o creștere a ratei cumulative a deceselor, tot pe 14 zile, de 25%", explică președintele Societății Române de Epidemiologie.

"Evident, suntem într-un trend ascendent și, în afară de câteva țări din Europa, cum ar fi Spania, care are o scădere de 30%, Israel, care are o scădere de 24% și Danemarca, cu o scădere de 22%, în general, toate țările au această creștere importantă a numărului de cazuri și chiar a deceselor. La polul opus, apropo de faptul că toată lumea dă exemplul suedez, în Suedia a crescut cu 26% rata infectărilor", adaugă medicul.


Peste tot predomină însă tendința de creștere - în Franța, în Marea Britanie, în Germania, ratele sunt în creștere. În Germania, spre exemplu, a crescut cu 50% rata infectărilor în ultimele 14 zile, mai spune Doina Azoicăi.

"Modelările matematice care se fac nu estimează că lucrurile vor fi în descreștere ci, dimpotrivă, în creștere", atrage atenția președintele Societății Române de Epidemiologie.


Ce putem face pentru ca numărul de cazuri să înceapă să scadă


Diminuarea acestei creșteri ține de fiecare dintre noi, "ideal ar fi să nu avem o creștere mare de la o zi la alta, pentru că lucrul acesta poate să influențeze răspunsul sistemului de sănătate, poate să constituie o povară pentru sistemul de sănătate", subliniază medicul Doina Azoicăi.

Ea spune că în sistemul de sănătate deja s-au luată măsuri: "Era de așteptat că o creștere mai mare va implica o mai bună organizare și o mai bună activitate în sistemul de sănătate și deja s-au luat măsuri - suplimentarea numărului de paturi în Terapiile Intensive și disponibilizarea sau stabilirea unui număr mai mare de paturi pentru pacienții COVID. Măsura a fost de urmărire, de monitorizare a asimptomaticilor pozitivi în teritoriu și de spitalizare doar a cazurilor simptomatice."

În ultima perioadă s-a văzut și o creștere a numărului de testări. De asemenea, atenție mare la sezonul rece, deoarece simptomatologie cauzată de SARS-CoV2 poate să fie confundată cu ușurință cu cea provocată de alte tipuri de infecții respiratorii, în această perioadă, avertizează Doina Azoicăi: "În paralel cu măsurile care se iau în zona spitalicească, sunt în continuare celelalte acțiuni, care vizează identificarea focarelor și încercarea ținerii sub control și stingerii cât mai rapide a acestor focare, precum și o creștere a numărului de testări, ceea ce s-a văzut în ultima perioadă, pentru a-i identifica cât mai rapid pe cei care sunt simptomatici și sunt contagioși. Mai ales că în perioada aceasta se pune problema diferențierii de alte infecții acute respiratorii. Adica simptomatologia cauzată de SARS-CoV2 poate să fie confundată cu cea provocată de alte tipuri de infecții respiratorii, în această perioadă."

"S-au luat măsuri și s-a încercat informarea populației pe toate mijloacele de comunicare în ideea limitării aglomerărilor, întâlnirilor sau organizării unei manifestări, pentru evitarea contacului persoanelor, care posibil pot fi asimptomatice, dar pot transmite virusul", spune medicul epidemiolog.

"Și, bineînțeles, măsura care a fost extinsă și în România, cum a fost și în alte țări: purtarea măștii atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschide, atunci când sunt aglomerări de persoane. Consider necesară această măsură, pentru că, dată fiind această transmisibilitate crescută a virusului, chiar dacă este spațiu deschis, apropierea dintre persoane nu se poate realiza la distanța ideală, de 1,5 - 2 metri. Și atunci, sigur că inclusiv în spațiile deschise, unde există aglomerări de persoane, masca este utilă, dovadă că și alte țări din Europa au adoptat această decizie."

"Este foarte greu de spus cum va reacționa populația" după 7 luni de restricții


După 7 luni de restricții, "Este foarte greu de spus cum va reacționa populația" în fața unor noi măsuri, admite medicul epidemiolog Doina Azoicăi: "Sigur că nu trebuie încălcate drepturile oamenilor - de circulație, de activitate - dar condiția este ca aceste lucruri să se facă cu maximul de măsuri de siguranță pe care puteam să le aplicăm la modul real."

"Deja, purtarea măștii nu mai este o noutate, nu mai este o problemă. Deja lumea s-a lămurit în legătură cu faptul că nu aduce prejudicii stării individului. Este o barieră imperfectă, nu poate să fie 100% sigură, dar este o barieră reală, care împreună cu celelalte măsuri creează premisele unei limitări a transmiterii", adaugă Doina Azoicăi.

"Din păcate, lucrurile sunt influențate și de aceste curente care sunt împotriva nu atât a măștii cât împotriva măsurilor, a autorităților, și atunci ele se răsfrâng și asupra comportamentelor oamenilor, iar astfel de informații dăunează populației largi, care poate fi influențată de acești destabilizatori", încheie președintele Societății Române de Epidemiologie.



sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-24361244-este-necesara-purtarea-mastii-aer-liber-cum-vor-primii-romanii-noi-reguli-dupa-7-luni-restrictii-interviu-unul-dintre-cei-mai-cunoscuti-epidemiologi-romani.htm

Masca va fi obligatorie pe stradă în Bucureşti

 


Premierul Ludovic Orban a anunțat principalele măsuri după depășirea ratei de infectare de 3 la mia de locuitori:

– Obligativitatea portului măștii în toate spațiile deschise, alături de spațiile închise

– Suspendarea cursurilor școlare și organizarea orelor în sistem online în toate școlile

– Suspendarea activităților în teatre, cinematografe, resutaurante, cafenea, în spații închise

Se închid școlile, teatrele, cinematografele, restaurantele și cafenelele din spațiile închise ale Capitalei, anunță premierul Ludovic Orban. Părinții vor primi 75% din salariu pentru perioada cât stau acasă cu copiii.

Comitetul municipal pentru Situații de Urgență va trebui să le implementeze aceste măsuri și să gândească un plan de implementare, a adăugat premierul.

În ce privește neliniștea părinților, premierul a spus că există o ordonanță de urgență în curs de adoptare, care va fi adoptată săptămâna viitoare marți sau miercuri și care prevede asigurarea a 75 % din salariu pentru un părinte care stă acasă cu copilul.

Premierul a adăugat că, în opinia sa, odată ce DSP a transmis rata de 3,02, „nu se mai poate întoarce situația”: „Nu văd un motiv pentru care se poate întoarce”.

În ce privește tabletele pentru elevi, Orban a spus că, din câte știe, acestea au fost distribuite în București sau sunt „în curs de împărțire”.

Răspunzând la o altă întrebare despre eventuala carantinare a Capitalei, premierul a declarat că discuția este prematură.
„Suntem în analiză pentru posibile alte măsuri. Vom solicita utilizarea altor metode de a reduce riscul dacă va fi cazul”.


sursa:https://www.cotidianul.ro/masca-va-fi-obligatorie-pe-strada-in-bucuresti/

„Aga Mița lu’ Dandanache Rârâitu”, contestată pe listele PNL

 


Sute și sute de timișeni îsi manifestă , zilnic, dezaprobarea pe rețelele de socializare, față de prezența repetată pe listele de candidați ale PNL Timiș, la alegerile parlamentare din acest an, a celei pe care au poreclit-o Aga Mița lu Dandanache Rârâitu, din Tecuci.

Este vorba de Alina Ștefania Gorghiu care este contestată vehement și îndrumată să le ceară moldovenilor ei să o voteze ca senator, pentru că, timp de patru ani, nu a făcut nimic pentru județul Timiș în Parlamentul României, după ce a fost impusă pe listele liberalilor bănățeni și la alegerile de acum patru ani.

Aga Mița, prima la Senat

Gorghiu a fost plasată pe prima poziție a listei candidaților, pentru senat, de către noua conducere, interimară, a organizației județene Timiș a Partidului Național Liberal, la fel cum a procedat și fostul președinte și primar, Robu Nicolae care, între timp, și-a dat demisia.

Surse liberale spun că Gorghiu a fost impusă pe listele de la Timiș chiar de către președintele PNL, Ludovic Orban și că actualul președinte interimar al organizației județene, Alin Nica, nu l-a putut îndupleca pe președintele/premier Orban, să renunțe la pretenția sa.

”Un sfert pentru Gorghiu”

”S-a pus problema în Biroul Politic Județean. Știu că există discuția că doamna Gorghiu vine din exterior(!). În timpul campaniei electorale am militat ca pe liste să nu fie candidați impuși de la București. În timpul ședinței am spus să se ridice toți cei care o vor pe Alina Gorghiu. S-au ridicat mai mult de un sfert din colegii primari. Deci, realizări concrete există(!)”, a spus Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș. Tot el a adăugat, așa ca să înțeleagă tot prostul, că ” Alina Gorghiu( poreclită pe rețele de socializare Aga Mița lu Dandanache Rîrâitu, din Tecuci) este un om cu influență în PNL și în parlamentul României”.

Această din urmă precizare a lui Nica se referă, poate, la votul dat împotriva intereselor economice ale județului Timiș, atunci când în Senatul României, Gorghiu a votat împotriva transferului Aeroportului ”Traian Vuia” Timișoara, în patrimoniul Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Timișoara. Votul lui Gorghiu a fost, astfel, favorabil grupului liberal, Falcă-Vela, cel care a pus ochii pe aeroportul din Timișoara care să devină sursă de bani pentru suratele mai mici și neajutorate financiar, din Arad și, mai ales, din Caransebeș, două aerodromuri care nu se pot întreține din propriile încasări. Ca să nu mai spunem de faptul că Gorghiu nu a dat nici o mână de ajutor fostului primar, Robu Nicolae, pentru ca acesta să pună în practică unul din mările sale proiecte, promise pentru Timișoara, dar cu finanțare ”de la Capitală”. Este vorba de un stadion ultramodern, cu 42.000 de locuri, o sală de sport polivalentă, cu 16.000 de locuri, ori sute de blocuri comuniste anvelopate, sau numeroase bazine de înot construite prin cartierele Timișoarei. Nimic din aceste proiecte nu a văzut lumina realității.

”Venea la Timișoara să înjure PSD-ul”

Alina Ștefania Gorghiu, poreclită Aga Mița lu Dandanache Rîrâitu, din Tecuci, nu și-a găsit un alt colegiu în care să candideze la parlamentarele din 2020, nici măcar în fief-ul familiar din Tecuci, Galați. Așa că, președintele liberalilor, Ludovic Orban, a dat semnal în Timiș ca Aga Mița să fie plasată pe primul loc la senat, ca să nu aibă, sărăcuța, nici un stres că nu va intra în noul parlament. Organizația județeană PNL Timiș s-a făcut preș la ”sugestia” lui Orban și i-a rezervat ”starletei moldave” primul loc pe listă, în detrimentul unor liberali vechi și loiali din Timiș care nu au putut prinde un loc eligibil pe listă. Este vorba de Ovidiu Drăgănescu, fost tânăr deputat liberal timp de 8 ani, sau de primarii liberali, cu repetiție, din Buziaș, ori Sânnicolau Mare.

În patru ani de mandat, încredințat prin vot de către alegătorii din Timiș, Gorghiu a venit, uneori, la final de săptămână în teritoriu și, în niște conferințe de presă, mai mult decât plictisitoare, le povestea jurnaliștilor timișoreni cum ”combătea ea” PSD-ul”.

Așa că, făță de decizia conducerii liberale din Timiș a început o adevărată contestare, pe paginile de socializare, a candidaturii Aga Miței, pentru o demnitate de senator la un județ bănățean.

”Cu Gorghiu nu obțineți fonduri nici să spălați WC-urile publice”

Reproducem, mai jos, câteva din mesajele postate de către alegătorii timișeni împotriva candidaturii Alinei Ștefana Gorghiu, poreclită Aga Mița lu Dandanache Rîrâitu, din Tecuci, la Senatul României, pe listele Județului Timiș.

”Ce caută această Gorghiu să candideze la Timișoara? Cu ce proiecte a venit pentru timișoreni ca să o votăm?”

”Clar că un asemenea specimen are foarte multe șanse să fie ales în Galați. Trebuie, doar, să-și depună candidatura acolo. Ce, nu vrea să-și ajute moldovenii să se emancipeze ca ea?

”Nu putem accepta așa ceva”!

”Ăstia-s proști grămadă. Ce știe asta din Tecuci despre Timiș și Timișoara”.

”Doar așa va pierde PNL alegerile în Timiș”.

”Tre să fii într-o ureche să o votezi pe Alina van Gorghiu”.

”Consecințele firești ale partidocrației. Oricum, candidații selecționați nu te vor reprezenta pe tine, alegător, ci pe cei care i-au selecționat și pe ei înșiși”.

”PNL-ul l-a vrut pe Robu și a pierdut. Acum o vor pe Gorghiu și vor pierde din nou”.

”Cât ne-am gospodărit singuri am fost fruncea. Au sosit veneticii și ne-au tras în jos, în loc să urce lângă noi”.

”Nici un om cu scaun la cap nu poate vota asemenea listă a PNL. Nu mă simt reprezentat nici de starleta de la Tecuci, dar nici de ceilalți parașutați, te tipul Ben Oni Ardelean,… nici de infractorul Călin Roman. Dacă ăștia sunt liderii PNL Timiș atunci e foarte, foarte trist”.

”Eu propun un protest împotriva acestor practici”.

”Realizările individei? Legea moșită împreună cu Ciordache în care voia să-i scutească pe condamnații definitiv să execute penitența în libertate pentru cei cu pedepse de până la 10 ani! Ghici cine e condamnat la 7 ani de închisoare, cu executare? Bogdan Olteanu(un fost iubit al d-șoarei Gorghiu), mare viceguvernator BNR și strategul Dariu Vâncov, specialist în jefuitul banilor publici. În rest, vă spune Sică Mandolină cum a promovat individa. Dacă a uitat și asta, să-i aducem aminte declarația cu paturile de la sediul PNL”.

”Am sperat că Alin Nica e altfel, dar surpriză, nu e!”

”Încă din 1990 , PNL Timiș a avut, pe locurile eligibile, oameni parașutați de la București. Se pare că Timișoara duce lipsă de liberali de vază”:
”Doar așa vor pierde, lamentabil, alegerile pe care le aveau în mână”.

”Corect dragi timișoreni. În această problemă Alin Nica(președintele interimar al PNL Timiș), cea mai autorizată voce, ar trebui să aibă ultimul cuvânt. Dacă el tace din gură și se lasă călcat în picioare de mitici, atunci ne dăm seama cam cine conduce județul. Păi cu Alina Gorghiu, senator de Timiș, voi nu obțineți fonduri de la București nici să spălați WC-urile publice”.

”Incompetenții din PNL, atâta pot, atâta au”.

”De ce nu sunt buni PNL-iștii din Timiș pentru Senatul României și ne pun pe listă Aga Mițe de Moldova?”

” Eu din cauza asta nu am votat PNL la ultimele alegeri parlamentare…dacă doamna e pe listă și anul ăsta, voi vota alt partid”.

”…vă rog să cereți public ce a făcut, în mandatul acesta, Benone Ardelean(zis Pastorul) ca eu să-l votez?”

”Dacă nu vor fi din zonă 100%, eșecul PNL 100%”.

”Cu Gorghiu pe listă, nein”.

”Cum să te întrebi cu cine votezi? Răspunsul oferit de Caragiale e banal de simplu. Votezi cu Agamiță Dandanache, candidatul care, parașutat de la centru și care apare pe listă. Iar cum PNL este un partid istoric, nu poate rata ocazia de a valida teoria caragialiană. Propunerea baroNașului Alin Nica pentru Parlamentul României are mai multe nume străine locului. Adică aceeași Agamiți de Dandanache care nu au nici un liant cu Banatul. Cap de listă este Alina Gheorghiu Dej, această agaMița de Tecu(l)ci, progenitură rîrâită a plaiurilor moldave, cunoscută, mai ales, pentru căsniciile distruse… Această Aga Mițu lu Dandanache Rîrâitu, din Tecu(l)ci, a fost parlamentar de Timiș. Jalnică activitate ca parlamentar…Iar ca lista să fie completă, pe listele Timișului apare, iar, numele lui Ben Oni Adrelean(zis Pastorul), din Lupeni, proaspăt posesor al unui Porsche Cayenne, că altceva lăudabil nu găsești la un astfel de personaj”, spune, în postarea sa un alt timișorean.

Cu mască, fără mască la..nunta Pastorului

Totuși, Ben Oni, Benone, Adrdelean, zis Pastorul din Lupreni, și-a mai trecut în CV un mandat de reprezentare pentru județul Timiș. Cu ce a strălucit ”Pastorul cărbunar” în cei patru ani de ultim mandat e ușor de contabilizat. Pe plan local, în Timiș, Ardelean a ”păstorit” grupul de firme ”Rogera”, cel care a înghițit zeci de milioane de euro, din bani publici, cu dedicație, pentru ”revigorarea spațiilor verzi” din Timișoara. ”Pastorul”, omul care îi purta pe lăudații zilei, vezi Orban și Robu, la o măslină servită la ”Micul dejun cu rugăciune”, care se desfășura în fiecare lună februarie, la Washington, în prezența președintelui SUA, este, și el, protejat. Așa că la nunta fiicei sale, desfășurată în plină Pandemie, luna trecută, la un local din localitatea timișană Bazoș, în prezența a peste 350 de invitați și cu binecuvântarea premierului Orban și a ministrului de interne,Vela, nu s-au purtat măști și nici n-a venit vreun milițian indiscret să vadă ce nu trebuie să vadă. Pastorul din Lupeni e, iar, pe un loc eligibil în Timiș, după ce a trecut, relativ bine, peste dezvăluirile din presă care vorbeau despre relațiile sale cu alte femei, decât soția. Oficială.

16 contra 41, dar împreună

Un simplu calcul aritmetic spune că, în Timiș, tentaculele băsiste reunite în PNL și din care face parte și Ben Oni Ardelean, dețin majoritatea în Biroul Politic Județean. Conform unor surse liberale, democrații lui Băsescu, convertiți, dețin aproape 25 din cele 41 de posturi în conducerea politică a liberalilor timișeni.

Majoritarii cântă sub bagheta lui Dănuț Groza, fostul și actualul primar din orașul Sânnicolau Mare,ales secretar general al partidului și care ar avea o influență asupra președintelui, liberal sadea, al PNL și al CJ Timiș, Alin Nica, fost primar al comunei timișene Dudeștii Noi. Dacă Groza a fost un ”preferat” al fondurilor guvernamentale vărsate cu o suspectă generozitate, la bugetul orașului Sânnicolau, de către fosta ministră Elena Udrea, acum fostul PDL-ist Groza e pe picioarele lui și sprijină deciziile venite de la București, conform obișnuinței.

Așa că, prezența pe listele PNL Timiș a ”viniturilor”, Aga Mița-Gorghiu și Benone- Pastorul e girată și de secretarul general al organizației judetene Timiș a PNL. Dacă contestările celor doi vor continua și rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, din decembrie, vor consemna un recul al liberalilor timișeni, atunci cei doi ”cerberi” , Groza și Nica”, vor trenui să deconteze dezastrul, culmea, tocmai în fața celor care le-au impus candidații pe liste, adică a lui Orban & compania.

sursa:https://www.cotidianul.ro/aga-mita-lu-dandanache-raraitu-contestata-pe-listele-pnl/