6.01.2022

SPERANȚA NU MOARE !

 

Catastrofa chimică pentru care se pregătește Arafat, iar populația nu știe nimic

 

ABSURDUL la COTE MAXIME sau Telenovelizarea știrilor false

 

”MAIMUȚELE MALEFICE” își ÎMPART CADOURILE

 

A venit senatorul american Rob Portman în ROMÂNIA. De ce ? De FRICĂ !

 


O veste seacă: premierul Nicolae-Ionel Ciucă a primit o delegație a Senatului SUA condusă de senatorul Robert Portman, care a venit la București să ne spună că suntem cei mai buni prieteni ai Americii. Ciudat, vizita nu era trecută în agenda premierului și nici a senatorului, ceea ce arată clar că a fost făcută pe picior. De ce? În opinia noastră, răspunsul e simplu: de frică. Senatorul american a găsit un pretext ieftin pentru a părăsi urgent SUA măcar câteva zile, din cauza tragediei de la liceul din Texas.

Conform știrilor extrem de subțiri din presa noastră, Portman a vorbit la București despre sprijinul american pentru investițiile în energia nucleară, facilitatea  oferită de România pentru exporturile ucrainene de cereale și situația de securitate a României și a regiunii în contextul agresiunii militare pe scară largă a Rusiei în Ucraina etc. Și a mai decretat că nu există prieten mai puternic pentru SUA decât România bla-bla-bla.

Portman vizitase anterior Germania, iar după noi merge în Moldova.

Așa cum am spus, în presa noastră nu a existat vreo relatare prealabilă despre vizită, și nici în cea de peste ocean. Pe siteul oficial al lui Portman, care include permanent agenda săptămînală de lucru, prima referire la vizită apare pe 27 mai, adică vineri.

De ce ar fi decis Portman să plece, brusc și neanunțat în Europa, pentru cîteva zile?

În opinia noastră, de frică, după tragedia din 24 mai, cînd într-o școală din Uvalde, Texas, un puști a ucis 21 de persoane cu o armă de foc.

O tragedie care zguduie America și nu numai, inclusiv Papa Francis intervenind prompt cu o solicitare privind controlul mai strict al armelor în SUA. La fel a intervenit și Joe Biden și nenumărate alte figuri politice și civice din întreaga țară.

Crimele din Texas au readus violent în actualitate problema controlului armelor, care e blocat de ani de zile în congres de către republicani. De altfel, încă de acum cîteva luni dezbaterea fusese relansată vehement, după ce incidente armate, soldate cu numeroase victime, avuseseră loc în statele Colorado, Georgia şi California. Biden și administrația democrată și-au făcut un țel major din controlul armelor de foc, dar se lovesc mereu de opoziția republicanilor.

După tragedia de miercuri, presa americană a pus violent la zid principalii opozanți ai legislației menite să tempereze accesul cetățenilor la arme.

Opozanți care, relevă presa, sunt plătiți de ani de zile de către National Rifle Association, o agenție puternică și influentă care grupează susținătorii dreptului civililor la arme.

Pe liste reluate de mass-media americană după tragedia de miercuri, senatorul republican Rob Portman apare pe locul șapte all-time, cu peste 3 milioane de dolari încasați de la NRA, ce-i drept la distanță de number one, Mitt Romney, cu peste 13 milioane de dolari primiți.

Mai mult, însă, în presă au apărut articole care pun la zid cei 10 senatori care ar putea asigura voturile necesare trecerii legislației anti-arme, iar Portman e plasat pe locul 3.

Ca să fie tacîmul complet, în acest week-end are loc, la Houston, reuniunea anuală a NRA, cu participarea lui Donald Trump, a senatorului Ted Cruz și a altor figuri republicane majore.

O reuniune complicată, la doar cîteva zile după crimele din Texas, și care bagă republicanii în corzi.

Cu atît mai mult cu cît peste cîteva luni au loc alegeri pentru congres.

Marele încasator de bani de la NRA, Rob Portman avea de ales pe de-o parte între a rămîne în SUA, pradă jurnaliștilor furioși și a participa la reuniunea de la Houston, unde, de regulă, e nelipsit și, pe e altă parte, a inventa peste noapte un tur prin Europa, în țări ”primitoare”, ca să dispară din peisaj pînă se mai calmează lucrurile.

Așa se explică neașteptata descindere la București și la Chișinău, în numele prieteniei între popoare și al îngrijorării față de situația din Ucraina. (Bogdan Tiberiu Iacob)

P.S.: Faptul că în informările oficiale de la noi se vorbește despre o delegație condusă de Rob Portman, dar nu există nicăieri informații despre componența acelei delegații, inclusiv în relatările pe Twitter ale senatorului, care apare singur și în toate pozele din periplu, nu face decît să confirme ce scriem.

https://inpolitics.ro/de-ce-a-venit-senatorul-american-rob-portman-in-romania-de-frica_1828049826.html?fbclid=IwAR0pY0W2D56mKM9uUXbZ2qY96NRznd2DEZWcE_ZzwYhBTVJ9J2GLKrsJUS4