9.12.2020

Cei Patru Cavaleri ai Apocalipsei COVID și Trădătorii de Țară

 


Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a explicat pe blogul său cum apare o teorie a conspirației și de ce apare în pandemie, cu accent pe ceea ce se întâmplă la noi.

”În aceste vremuri, auzim tot mai des termenii de teorie a conspirației și conspiraționiști. În momentul în care ai o altă părere decât cea a oficialităților, se aplică una dintre aceste etichete. Autoritățile, în loc să analizeze argumentele, preferă această abordare simplistă, fără să se întrebe de ce și cum a apărut o teorie conspiraționistă.

Ce este o teorie a conspirației?

Conspirația (latină: con = împreună, spirare = a respira) reprezintă o înțelegere secretă între două sau mai multe persoane, cu scopul comun de a efectua o activitate ilegală, o uneltire secretă și ilegală îndreptată împotriva instituțiilor statului, a ordinii publice, a pieței economice etc.

A conspira (în latină conspiro) înseamnă a complota, a unelti. Începând de pe la 1300, termenul se folosește și cu sensul de a gândi la fel, a face parte dintr-un grup ce împărtășește aceleași idei.

teorie a conspirației este o ipoteză (neverificată încă) avansată de un individ sau un grup de indivizi cu scopul de a demasca o conspirație, care se ascunde în spatele unui presupus adevăr. Orice teorie a conspirației are la bază un subiect învăluit în mister. Acesta poate fi un eveniment neașteptat (incomplet elucidat sau neelucidat), un fenomen, întâmplări ieșite din comun, un personaj sau o comunitate controversată etc. Teoriile conspirației se nasc pentru a suplini lipsa informațiilor și explicațiilor publice. Cu trecerea timpului, unele teorii s-au dovedit a fi adevărate.

teorie a conspirației poate deveni oficial adevărată dacă cei care au conspirat au pierdut puterea politică și/sau financiară (de exemplu: incendierea Reichstag-ului, incidentul Gleiwitzcazul Katyn) și poate fi declarată neadevărată dacă “conspiratorii” sunt încă la conducere (vezi invadarea Irakului ca urmare a existenței unor presupuse arme chimice). Conspirațiile, care alimentează teoriile, sunt manipulatoare și, frecvent, sunt implicate serviciile secrete ale unei țări /entități transnaționale pentru atingerea unor scopuri politice sau financiare. Teoriile conspirației sunt ușor de analizat doar după ce arhivele nu mai sunt secretizate și devin accesibile istoricilor. Operațiunile de dezinformare, care le însoțesc, sunt acțiuni secrete conduse de guverne, corporații sau alte organizații, concepute pentru a părea că activitățile sunt efectuate de către alte entități (operațiuni sub “steag strain”). Sunt însoțite de operațiuni de mușamalizare (vezi operațiunea Gladio care a culminat cu asasinarea lui Aldo Moro).

De ce apar teorii ale conspirației în pandemii?

Teorii ale conspirației apar în pandemii deoarece:

a. Sănătatea este o afacere mare, iar mulți câștiga foarte bine din ea. În anii ’70, filozoful austriac Ivan Ilich, în celebra carte Nemesis Medicina, acuza corporațiile farmaceutice că, profitând de puterea financiară și de mass-media cumpărată, induc oamenilor un consum exagerat și o dependență de medicamente (pentru a crește profitul), fără să se gândească la patologia produsă de medicament (iatrogenia). Astăzi, când câștigul este tentant, se încalcă orice regulă, deși (rar) organismele de supraveghere și control (naționale și/sau internaționale) intervin și aplică sancțiuni. Când e profitul mai mare decât într-o pandemie?

b. În politica globală de sănătate interdependențele dintre marile corporații transnaționale, organizații internaționale ca de exemplu, OMS, oameni politici, fundații private (ex. Gates, Wellcome Trust, Open Society Foundation) și alți actori ai societății civile, mass-media și oameni de știință au devenit atât de dense încât se poate vorbi despre o rețea invizibilă de dependențe și de dominare. Actorii privați nu numai că finanțează, dar stabilesc și direcțiile, subiectele și termeniifără legitimare democraticăAceastă realitate trezește îngrijorare într-un segment al populației.

c.Neîncrederea în instituții (naționale și internaționale) justificată de comportamentul anterior al acestora. Exemplu: în primăvara anului 2009OMS a lansat pandemia de gripă de tip A N1 H1 (“gripa porcină”). Anterior însă a elaborat un un scenariu și un plan de pandemie în redactarea cărora a implicat și organizații de lobby finanțate de industrie. Criteriile pandemice au fost substanțial reduse. Medicament Telegram (citând cotidianul FAZ din 21 aprilie 2010) scria „Pentru producătorii de vaccinuri și inhibitori ai neuraminidazei, ghidurile pandemice diseminate de OMS s-au dovedit a fi un adevărat pachet de stimulare si promovare. Doar la o companie au crescut vânzările în primul trimestrul 2010 cu 1,1 miliarde USD prin comercializarea de vaccinuri antigripale. Profitul net al companiei a crescut cu aproximativ 50% în această perioadă.” La acea vreme, miliarde de dolari din fonduri publice au fost plătite pentru medicamentul antigripal Tamiflu. Ulterior, Tamiflu s-a dovedit a fi ineficient în gripa “porcină”. La vaccinarea împotriva gripei “porcine” au existat efecte secundare considerabile, (șocul alergic și narcolepsia) în special la copii și adolescenții. Pentru a putea folosi produsul rapid, acesta nu a fost testat suficient. Producătorul a fost acuzat că a ascuns rapoartele cu efecte secundare.

dLipsa de transparență, ezitările, măsurile tardive, gradul mare de nesiguranță transmise de reprezentanții autorităților internaționale și naționale. În pandemia COVID-19, teoriile conspiraționiste sunt susținute de inconsecvențele și informatiile care provin chiar de la oficiali și experți.

În România, cel mai frecvent, sunt aduse în discuție două teorii.

1.Actuala pandemie este un experiment social și o încercare de a introduce o nouă ordine mondială, având drept vectori mișcarea „globalist-progresistă”. Există trei variante – virusul SARS CoV-2 nu există, virusul a fost creat în laborator, virusul există în natură.

Argumentele adepților acestei teorii sunt în esență:

a.măsurile recomandate de OMS și luate de autoritățile naționale sunt exagerate comparativ cu gravitatea bolii;

b.susținerea la nivel mondial (cu reverberații și în România) a mișcărilor care contestă valorile tradiționale (inclusiv cele legate de libertatea religioasă);

c.suspendarea sau limitarea drepturilor civile sub pretextul combaterii pandemiei constituie, de fapt, o testare a acceptabilității de către populație a unei dictaturi politico–medicale;

d.informațiile privind evoluția pandemiei sunt în România, sumare și fără posibilitatea de a le verifica (cenzurate și trunchiate). Se creează o confuzie intenționată între numărul de infectați și numărul de îmbolnăviri. Nu se comunică care este acuratețea testărilor. Nu se știe câte laboratoare au personal atestat în analize de biologie molecurară și sunt acreditate de instituții independente. Care este marja de eroare a testărilor? Nu se știe care este numărul real de decedați prin COVID-19 atât timp cât necropsiile nu sunt recomandate, iar modul de declarare a deceselor a fost schimbat. Nu se informează publicul care este mortalitatea în funcție de cauza decesului, care sunt indicele de utilizare a paturilor în toate spitalele etc.

e.nu s-a făcut o evaluare cost/eficiență a măsurilor impuse și, de aceea, efectele asupra economiei au fost dezastroase, influențând starea de sănătate și statul socio-economic al unui număr mare de cetățeni

fautoritățile, în loc să recunoască că în gestionarea pandemiei există multe necunoscute și că unele măsuri nu au fost validate nici în lumea științifică, nici în practica curentă, preferă să utilizeze propaganda și cenzura pentru a ascunde erorile.

2.Teoria că actuala pandemie este folosită pentru o amplă operațiune de destabilizare a României de catre servicii și organizații secrete străine. Ea a fost lansată de Raed Arafat, însușită de oficialități și vehiculată de presa sponsorizată. Argumentele sunt:

a.toate măsurile impuse au fost foarte bune, cu eficiență maximă;

b. cei care le critică nu pot fi decât conspiratori susținuți de organizații străine;

c.există indicii de la serviciile secrete românești.

Cu alte cuvinte, toți cei care nu se închina la cei „patru cavaleri ai apocalipsei COVID” (Orban, Velea, Tătaru, Arafat) sunt trădători de țară și de neam.

Din această teorie emană, de fapt, sentimentul de neputință în a înțelege democrația. De la contractul social definit prima dată de Hugo Groțius și dezvoltat de Jean Jaques Rousseau (preluat de teoria statului și dreptului contemporan) se afirmă faptul că cetățenii deleagă o serie dintre atribuții statului, acceptând ca unele drepturi să fie exercitate de acesta. Cu o condiție: acest lucru să se desfășoare pe fundalul unei transparențe decizionale și pe posibilitatea unui control cetățenesc. Prin transparență decizională înțelegem expunerea publică a rațiunilor din spatele deciziilor statului. Fără transparență, responsabilitate și încredere nu se poate construi un sistem democratic. Transparența promovează încrederea cetățenilor în instituțiile publice și previne abuzul. Efortul de a preveni abuzul de încredere este gigantic și costisitor, dar este absolut necesar. De aceea, în loc să lanseze teoriile conspirației, autoritățile trebuie să se consulte cu cetățenii. Sunt curios dacă în cele 7 luni de la închiderea școlilor s-ar fi organizat o consulate publică reală (cu privire la redeschiderea lor) finalizată cu o strategie realistă, ar mai fi existat această stare de incertitudine, de haos din prezent?

În concluzie, teoriile, ipotezele vor fi validate sau nu în timp. Până atunci, cei care gestionează pandemia trebuie să înlocuiască cenzura informațiilor cu trasparența maximă pentru a recâștiga încrederea populației.

P.S.: Nu am găsit în dicționare termenul de conspiraționist. O fi o nouă inovație semantică?”, a scris Vasile Astărăstoae pe blogul personal.

sursa:https://www.cotidianul.ro/teoriile-conspiratiei-cei-patru-cavaleri-ai-apocalipsei-covid-si-tradatorii-de-tara/

Ciolacu, martor la o „crimă politică și administrativă”

 


Marcel Ciolacu acuză că Guvernul Orban blochează proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Vâlcea. Liderul PSD vorbește despre o „crimă politică și administrativă”.

„Ce mai caută Orban la Vâlcea?!
Dincolo de gogoșile electorale, trebuie să îi privească în ochi pe vâlceni și să le spună de ce le-a distrus speranțele că vor avea și ei apă curată!
Pentru că asta a făcut domnul Orban, împreună cu ministrul Boloș și coafeza pe care a plantat-o să se ocupe de fondurile europene!

Operatorul de apă local avea la cheie proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vâlcea!!!
Ce face Guvernul?! Ce știe mai bine: îl blochează prin tot felul de tertipuri administrative.

Să ceri acum revizuirea documentației printr-un acord prealabil este crimă politică și administrativă!
Astfel, nu putem vorbi de obținerea unei finanțări nerambursabile pentru județul Vâlcea ci de întoarcerea în timp în etapa preliminară de depunere a unui proiect.

Cu alte cuvinte, nu vorbim de obținerea unei finanțări nerambursabile, ci dimpotrivă de RESPINGEREA documentației deja elaborate la nivelul județului Vâlcea, ELIMINAREA din proiect a unor localități, REVIZUIREA indicatorilor tehnico economici și RELUAREA procedurilor deja parcurse pană în acest moment.

Acest acord este așadar UN MARE PAS ÎNAPOI pentru județul Vâlcea! Guvernul PNL a eliminat dreptul de conectare la rețeaua de alimentarea cu apa și canalizare a unor comunități din județul Vâlcea și a pus noi opreliști în obținerea finanțării atât de mult așteptate în teritoriu.

Să vă fie rușine!”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/ciolacu-martor-la-o-crima-politica-si-administrativa/

Trei întrebări pentru Violeta Alexandru

 


Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE şi candidat la Primăria Capitalei, o taxează pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, spunând că s-a simţit ofensată inutil când numărul ei de telefon a fost făcut public, însă la rândul ei, a făcut acelaşi lucru în cazul şefului Casei de Pensii.

„Doamna de la Muncă, Violeta Alexandru, îmi ridică serioase semne de întrebare. Această doamnă este foarte ofensată că jurnalistul Mircea Badea i-a făcut public numărul de telefon. Ciudat, pentru că pare că uită că tot ea și-a făcut public numărul propriu de telefon pe pagina de Facebook!?!?

Trecând peste acest amănunt, respectiva doamnă nu avea nimic împotrivă atunci când colegii domniei sale din USR (că acolo a fost înainte de a fi infiltrată în PNL) făceau public numărul meu de telefon, iar activiștii useriști încercau să mi-l blocheze. Cum nu era împotriva publicării numerelor de telefon nici atunci când a făcut public chiar ea numărul șefului Casei de Pensii! (https://m.ziare.com/…/ministrul-muncii-a-facut-public-numar…)

Doamna Alexandru, vă simțiți bine? Ați crezut că sistemul vă protejează până la capăt? Ați crezut că ce ați făcut altora nu se va întoarce împotriva voastră?”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

După mesajul lui Tăriceanu, Violeta Alexandru a venit cu explicațiile sale pe Facebook

„Ce fac eu cu numărul de telefon este decizia mea. Costurile pentru factura de telefon sunt acoperite de mine, nu de minister ca în cazul altor demnitari/șefi de instituții care au acest drept, de altfel.

Oamenilor civilizați din această țară le-am răspuns personal la telefon, în măsura în care îmi permitea programul. Când nu puteam răspunde, cineva din echipa mea prelua mesajul și problema. Am primit cele mai utile informații despre disfuncționalitățile din sistemul de stabilire sau de plată a pensiilor, despre lipsa de reacție a ITM-urilor la sesizările oamenilor, despre necesitatea digitalizării sistemului de primire a documentelor pentru diferite prestații. Sute, dacă nu mii de întrebări, inclusiv mesaje de mulțumire pentru plata Șomajului Tehnic. Nu regret decizia mea de a păstra public numărul personal de telefon după ce am devenit ministru. Am deschis ministerul către cetățeni cum nu a făcut-o nimeni în 30 de ani. Cei care mă cunosc știu că am același număr de telefon de ani de zile. Chiar nu vreau să mă schimb, indiferent de funcția pe care o ocup.

Totuși, nimeni nu poate decide asupra folosirii numărului meu personal de telefon fără a avea acordul meu. De altfel, avem legislație în România pentru protecția datelor cu caracter personal și pentru reutilizarea acestora.

Numărul meu de telefon a fost folosit ieri pentru a incita la ură. Văd coordonarea între mai mulți politicieni pe acest subiect. Cu acest mod agresiv de a face politică – care începe într-o parte a presei și duce până la PSD și foști PSD-iști, foști PRM-iști – lupt în politică.

Sunt oameni civilizați în această țară cărora, pentru că înjurăturile și blestemele (nici ei nu știu pentru ce) îmi țin telefonul ocupat, nu le pot răspunde acum. Poate au probleme serioase, aș fi vrut să le răspund, ca de obicei. Ceea ce nu înțelege PSD – sau înțelege dar nu îi pasă – este că prin ura încurajată împotriva mea, în final, nu îmi face rău mie ci oamenilor onești care mi-ar fi transmis problemele lor reale. Asta urmărește PSD – să pună piedici oamenilor care muncesc.

De peste o lună, se montează tot felul de campanii (că aș avea interese în traficul de femei – victime ale traficului de persoane, în dispariția de copii din România sau că încurajez violența asupra copiilor), enormități și minciuni nedemne chiar și pentru nivelul lor în PSD. Răspândirea urii și întreținerea disensiunilor din societate sunt principalele acțiuni de campanie electorală ale PSD, de la începutul pandemiei. Au creat panică, au răspândit ură și au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a crea fracturi majore între societate și autorități, în scop electoral, fără să se preocupe vreo clipă de efectele pe care aceste demersuri le au asupra oamenilor.

De ieri sunt înjurată la comandă. Se numește incitarea la ură.

Aici ne împinge PSD pe toți cei care muncim cinstit în această țară – să fim înjurați. Trebuie să ne mobilizăm în această toamnă până nu este prea târziu”, a scris sâmbătă ministrul Muncii.

sursa:https://www.cotidianul.ro/trei-intrebari-pentru-violeta-alexandru-ati-crezut-ca-nu-se-va-intoarce/

Vestele galbene au reluat protestele. Sute de arestări la Paris

 


Poliția din Paris a recurs la gaze lacrimogene și a efectuat sute de arestări din rândul membrilor vestelor galbene care au făcut azi primul protest de la declanșarea pandemiei.

Vestele galbene au organizat azi un protest de amploare în capitala Franței, Paris. Forțele de intervenție au fost desfășurate pe străzi pentru a preveni distrugerile.

„Gilets Jaunes” participă la prima lor „zi națională de acțiune” de când mișcarea de protest a fost suspendată din cauza COVID-19. Ultima lor demostrație a avut loc pe 14 martie - cu trei zile înainte ca în Franța să fie instituită starea de urgență, transmite NewsSky.

Forțele de ordine au tras deja gaze lacrimogene asupra manifestanților de-a lungul bulevardului Wagram din arondismentul 17 din Paris, în timp ce un alt marș are loc în apropierea bursei de capital.

Poliția a spus că au fost arestate 154 de persoane și au fost descoperite arme albe și obiecte contondente. O mașină a fost incendiată în apropiere de Champs Elysees. 

sursa:https://www.dcnews.ro/vestele-galbene-au-reluat-protestele-sute-de-arestari-la-paris_770707.html

Parastas în Satul Regal în memoria mamei Principelui Radu

 


Custodele Coroanei Regale, Alteța Sa Regală, principesa Margareta a participat la slujba oficiată de parohul bisericii ortodoxe din Săvârșin în memoria mamei Principelui Radu.

"La împlinirea a trei ani de la trecerea la cele veșnice a mamei Principelui Radu, dr. Gabriela Duda, Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală au participat la un parastas în Satul Regal, în prezența parohului bisericii ortodoxe din Săvârșin, părintele Călin. Au luat parte localnici ai comunei, în mare parte angajați ai castelului. Dr. Gabriela Duda s-a stins la 10 septembrie 2017 la Iași și a fost înmormântată la Bârlad, alături de familie", se arată într-un mesaj postat pe Instagram de Familia Regală a României.

sursa:https://www.dcnews.ro/parastas-in-satul-regal-in-memoria-mamei-principelui-radu_770724.html

”Când vorbești despre restanțe la plata facturilor de 1,4 miliarde lei, minți cu nerușinare...”

 


Senatorul PSD Radu Oprea îi răspunde lui Florin Cîţu după ce aceasta a acuzat faptul că programul Start Up Nation a fost lăsat fără finanţare.

"Dar întâi aș vrea să îți fie clar că Start Up Nation este un program care sprijină antreprenorii. Aceștia, de obicei, nu fac politică. De aceea nu trebuie să îti bați joc de ei. În ce constă minciuna. Când vorbești despre restanțe la plata facturilor de 1,4 miliarde lei, minți cu nerușinare. Aceste facturi nu existau, documentele de decont ale antreprenorilor nefiind depuse și validate la plată de către Agențiile regionale pt IMM-uri.

Am spus de la lansarea acestui program că alocarea resurselor bugetare trebuie făcută la momentul oportun. Practica în care cerem toți banii, adică două miliarde, de la începutul anului, când nevoia efectivă pentru plățile facturilor este la sfârșitul anului, trebuie să înceteze. Pentru că banii care stau degeaba în conturile ministerelor ne costă foarte mult", transmite senatorul Radu Oprea.

 

Oprea: Singurul tău scop este să împrumuți bani 

 

"Dar când singurul tău scop este să împrumuți bani și nu acela de a-i cheltui oportun și cu discernământ, atunci desigur că naști monștri.

Întrebarea simplă este următoarea: astăzi există facturi restante, cu documente justificative verificate și aprobate în valoare de 400 miĺioane lei. De ce nu ați prevăzut banii în buget pentru a le plăti?

Restul este propagandă...

P.S. nu mai râde de antreprenori...", a scris Radu Oprea pe Facebook.

sursa:https://www.dcnews.ro/radu-oprea-citule-nu-te-ai-plictisit-de-minciunile-tale_770689.html

CURS VALUTAR BNR - ONLINE

 

https://www.cursvalutar.ro/




Taxa Oxigen. Bucureştenii care au plătit îşi primesc banii înapoi

 


Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă, bucureștenii care au achitat în avans contravaloarea tarifului de acces și circulație pentru Vignieta Oxigen pot depune, începând de luni, 14 septembrie 2020, cererile pentru rambursarea sumelor plătite.

„Restituirea taxei se va face către cetățenii care au cumpărat Vignieta Oxigen, indiferent de tipul de vignieta achiziționată, fiind exceptată perioada în care documentul de instituire a taxei a fost în vigoare (HCGMB 539/2019), respectiv 1 ianuarie – 22 martie 2020”, anunță Administrația Străzilor București.

 

Termenul de restituire este 30 de zile lucratoare de la data depunerii solicitarii

 

Sumele aferente Vignietei Oxigen vor fi rambursate în baza unei cereri de restituire, care va putea fi depusă electronic, la adresa de e-mail office@aspmb.ro, cu precizare în subiectul mesajului:

„Cerere de restituire vignieta Oxigen” sau fizic, la sediul Administrației Străzilor București, din strada Domnița Ancuţa, nr. 1, București. Cererea poate fi depusă și prin poştă, cu scrisoare recomandată de primire. Cerererile de restituire pot fi descărcate de pe site-ul Administrației Străzilor București, https://aspmb.ro/wp-content/uploads/2020/09/Restituire-Taxa-Oxigen.pdf și vor fi însoțite de copie a cărții de identitate, copie a certificatului de înmatriculare a vehiculului, care va purta înscrisul „conform cu originalul" și semnătura, copie a documentului de plată.

Cetățenii vor putea solicita restituirea taxei pana la data de 13 septembrie 2023, iar banii vor fi rambursați prin acceași modalitate prin care s-a efectuat plata: fie transfer bancar, fie vor fi ridicați de la casieria ASB din strada Domniţa Ancuţa, nr. 1. La sfârșitul lunii februarie 2020, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că renunță la taxa Oxigen, după un sondaj pe Facebook, la care 90% dintre cei participanți au spus că nu doresc această taxă, potrivit Mediafax.

sursa:https://www.dcnews.ro/taxa-oxigen--bucurestenii-care-au-platit-isi-primesc-banii-inapoi_770667.html

Bruce Springsteen revine cu un nou album, la vârsta de 70 de ani

 


Bruce Springsteen a făcut anunţul-surpriză al revenirii sale cu un nou album printr-o piesă emoţionantă, „Letter To You”. Acesta este al 20-lea album al artistului american și va fi lansat pe 23 octombrie, potrivit Mediafax.

Bruce Springsteen a lansat joi piesa „Letter To You”, care dă titlul noului său album. Materialul iese luna viitoare, pe 23 octombrie şi va fi al 20-lea din discografia lui Springsteen. Pe el se vor putea asculta şi trei cântece pe care „The Boss” le-a scris în anii '70, dar nu le-a arătat niciodată până acum.

Springsteen povesteşte că sesiunea de înregistrări a fost una cum nu au mai făcut până acum, complet live, cu totul tras din prima.

„Am făcut un album în doar 5 zile, s-a dovedit a fi una dintre cele mai frumoase experienţe pe care le-am avut”, a povestit artistul.

Într-o conversaţie avută în 2019 cu regizorul Martin Scorsese, Springsteen spunea că „nu a scris nimic pentru trupă timp de 7 ani şi că apoi, versurile i-au venit de nicăieri şi aproape că a scris un album întreg în două săptămâni”.

„Dacă ţi-ai făcut temele şi mi-ai citit cartea (de memorii - n.r.), ştii deja că m-am apucat de rock 'n' roll pentru sex, droguri şi... sex. Stai puţin, ăsta e alt discurs. S-o luăm de la capăt", spune Springsteen.



sursa:https://life.hotnews.ro/stiri-showbiz-24280835-bruce-springsteen-revine-nou-album-varsta-70-ani.htm

Zuckerman, nou gest incalificabil în România - nici un diplomat nu și-a permis așa ceva ! Și Zuckerman a fost acuzat de hărțuire sexuală

 


Acuzații noi la adresa presei și a funcționarilor publici (inclusiv șefi din poliție) că ar fi mituiți sau cumpărați de chinezi - înșiruire de obrăznicii, insulte, acuzații fără probe, fracturi logice, trafic de influență, imixtiune în treburile interne

Astăzi, Adrian Zuckerman a recurs la un nou gest incalificabil și intolerabil pentru un ambasador, chiar dacă pare greu de acceptat că respectivul are ceva în comun cu acest statut.

Zuckerman a atacat fățiș firma Huawei dar și Ambasada Chinei, făcând și referiri la ”diverși autori cu trecut controversat și de platforme de dezinformare rusești”. Nu se știe la care autori se referă Zuckerman și la care ”platforme”, dar cert este că se pretează la atacuri și insulte de pe teritoriul României, abuzând de calitatea sa de diplomat.


Pentru că el nu comite aceste atacuri și nu insultă ca persoană privată, ci folosește greutatea funcției de ambasador al SUA.


”Huawei și Ambasada Chinei continuă să încerce să inducă în eroare poporul român. Pretinsele clarificări ale poziției Huawei distribuite de ambasadă, de diverși autori cu trecut controversat și de platforme de dezinformare rusești sunt în mod evident false și nefolositoare”, scrie Zuckerman.

Personajul acuză comuniștii chinezi că ”disprețuiesc libertatea, statul de drept, drepturile omului și adevărul”.

”Huawei și șefii săi comuniști chinezi din Beijing sunt maeștri în intimidare, în trafic de influență și în încercarea de a-i împiedica pe românii cinstiți să cunoască adevărul”, spune Zuckerman.

Lăsând la o parte stilul ridicol comic și fracturile logice din exprimare, ceea ce face Zuckerman este inadmisibil. De altfel, titlul ”editorialului” său este ”Acum, mai mult ca oricând, Huawei este alegerea greșită”.

Și Zuckerman a fost acuzat de hărțuire sexuală

Zuckerman aduce ca argument faptul că ”Huawei a fost pus sub acuzare din cauza practicii sale de a folosi frauda și înșelăciunea pentru a fura secrete comerciale”.

Îi atragem atenția că ”pus sub acuzare” nu înseamnă condamnat – și până la condamnarea definitivă oricine beneficiază de statutul de nevinovăție. În România, CNCD a penalizat pe cei care au folosit intenționat această confuzie – inclusiv pe președintele Iohannis.


Mai mult, după câte ne amintim, chiar și Zuckerman a fost dat în judecată în 2008 pentru hărțuire sexuală.

Fosta sa secretară, Jamie Ferrauiola, de la firma de avocatură unde el era partener, ”l-a acuzat pe Zuckerman că a obligat-o să se uite la fotografii cu femei dezbrăcate și că îi cerea detalii despre viața personală și sfaturi pentru întâlniri amoroase”, precum și pentru ”numeroasele gesturi cu tentă sexual la adresa femeilor de la firma de avocatură, avansurile agresive la adresa sa și faptul că le-a spus celor din birou că ea este însărcinată cu copilul lui”.

Asta nu înseamnă și nici nu a însemnat că Adrian Zuckerman e vinovat – pentru că nu există condamnare definitivă. (menționăm că nu am citat de pe vreo ”platformă rusească”, ci de G4Media). 

Bun, deci Zuckerman dezinformează, creând deliberat confuzia între adresa DOJ și o eventuală decizie a justiției americane. Fapt grav chiar și pentru un ”editorialist”, darămite pentru un ambasador la post!


Acuzații la adresa presei – și mită pentru funcționari publici!


În editorialul de azi găsiți tot felul de acuzații, toate presupuneri, făcute cu un scop clar – de a monta opinia publică împotriva Huawei și a Chinei, în felul acesta făcând presiuni și asupra statului român. Totul, repet, prin inducerea unei confuzii, a unui fals, că un rechizitoriu ar fi cumva echivalent cu o decizie definitivă a unei instanțe!


Acum devine clar de unde își lua tupeul Laura Kovesi pentru a avea aceeași poziție – și mai ales cine susținea ”statul paralel” și ”republica procurorilor”. Prin atitudinea sa, Zuckerman dă în vileag că are în spate aceleași forțe și interese care au creat și susținut ”Statul paralel” din România – și că originea acestora este (în) SUA!


Dar să continuăm cu ”editorialul” ambasadorului: ”Este de neînțeles că un român poate pleda pentru Huawei sau pentru comuniștii chinezi”.


”Este și mai mult de neînțeles că unele publicații românești cedează atât de ușor puterii atotputernicului RON și publică propagandă pentru aceste entități corupte și pentru comuniști”, scrie Zuckerman, acuzând, probabil, publicitatea primită de la Huawei.


Ce să vezi, Zuckerman – în România este un dosar cu condamnări care se cheamă ”Microsoft”, unul în lucru care implică ex-șeful Oracle, unul cu o mega țeapă care se numește Bechtel… dar nimic cu numele Huawei!


”Comuniștii chinezi controlează mass-media și presa din China și vor să facă exact același lucru în România. Nu-i lăsați! Doar spuneți NU!”, scrie Zuckerman, care trece apoi la alte firme chinezești, dar și la aplicații de pe telefonul mobil.


Aplicațiile pentru telefonul mobil sunt folosite în China ”pentru a permite cetățenilor să raporteze „comportamentul greșit” al prietenilor și vecinilor lor!”, comuniștii chinezi numesc asta ”supraveghere socială”.

”Nu acolo era și România acum 30 de ani? Asta doriți din nou?”, întreabă Zuckerman. Culmea e că atunci nu era așa ceva decât în minciunile promovate de propaganda NATO… acum, în schimb în ”lumea civilizată” există turnătoria – și chiar e ocrotită de codul penal. Cum e și la noi – iar cazul unei persoane foarte apropiate de SUA, care a denunțat mai mulți politicieni și a scăpat… ei bine, e pe cale să explodeze! Urmăriți-l atent pe „Portocală”, distinse ambasador!

Dar, atenție, pentru că ambasadorul face o acuzație extrem de gravă – Huawei și ”comuniștii chinezi” ar mitui oficiali români! Citiți ce scrie ambasadorul SUA:


”Angajații companiei Nuctech din Namibia au fost acuzați de mituirea sectorului public cu zeci de milioane. La începutul acestui an, Nuctech a mituit ofițeri de poliție de rang înalt din Taiwan. Din nou, vorbim de alte achiziții publice și de mai multe valize cu bani ai comuniștilor chinezi. Asta se întâmplă acum și în România”.


Adică valizele cu bani ai comuniștilor chinezi ajung la ”sectorul public” și la ”ofițeri de poliție de rang înalt” din România? Asta reiese din ceea ce a scris Zuckerman.


Ce nu a făcut nici vreun ambasador al lui Hitler sau Stalin la București!


Ambasadorul mai bate câmpii și despre ”Dictatorii străini, care au lagăre de concentrare”, care ”nu vor primi niciun fel de susținere din partea Statelor Unite și a aliaților lor”. Problema e că în România nu ”dictatori străini” au avut ”lagăre de concentrare”, ci CIA a avut închisori secrete! Scandal monstru, mondial!

În fine, după poliloghia tupeistă, Zuckerman ajunge la concluzie: : ”5G este esențial, dar nimic nu merită înțelegerea Faustiană. Există căi alternative sigure și curate pentru 5G, cum sunt Nokia, Ericsson și Samsung”.


Deci, trafic de influență în toată regula! Ce vrea, de fapt – contracte dedicate acestor firme?!



Ambasadorul ne spune clar – ”Putem construi o infrastructură sigură pentru o rețea curată 5G astăzi, pentru a modela lumea digitală de mâine. (…)  Poporul român vrea democrație, viață privată, decență și stat de drept. Poporul român vrea să le obțină în mod CORECT și de aceea Huawei este alegerea GREȘITĂ pentru România”.

Trecând peste această înșiruire de obrăznicii, insulte, acuzații fără probe, fracturi logice, trafic de influență, imixtiune în treburile interne și diverse hodoronc-tronc-uri, puteți citi ”editorialul” pe site-ul Ambasadei.

Dar… Dar cum este posibil ca un ambasador să comită așa ceva și să nu fie tras la răspundere? Nu mai repet tot ce a comis și comite pe aici – dar vreau să amintesc că ambasadorul Rusiei a fost convocat la MAE pentru un comentariu cu un oarecare echivoc făcut într-un dialog pe teme pur teoretice cu Principesa Margareta, Custodele Coroanei. Persoană privată!


Ori insul acesta face ce nu a făcut nici vreun ambasador al lui Hitler sau Stalin la București! Și NIMENI nu-l cheamă la ordine! Nu mai zic că alții, în locul său, ar fi fost expulzați de mult timp! Ceea ce eu, personal, ca fost deputat, dar mai ales ca român naționalist CONSIDER că ar trebui luat în calcul!


Ca ziarist nu, îl vreau pe Zuckerman aici, pentru că, uite, aberațiile lui ne dau teme originale de dezbatere! Cine știe, cu asemenea absurdități va ajunge și pe prima pagină în ziare de mare tiraj, înlocuind chiar și pe Vulpița și Viorel!

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20200911/31645069/Zuckerman-gest-incalificabil-Romania-diplomat.html