3.30.2021

VICTORIE în Instanță: Curtea de Apel București a anulat în întregime penultimul Ordin al lui Arafat cu privire la Timișoara

 


Curtea de Apel București a admis cererea invocată de Asociația Academia Memoriei de la Timișoara în anularea deciziei de prelungire provizorie a carantinării Timișoarei luate de șeful DSU, Raed Arafat, pe 21 martie 2021, împotriva hotărârii comitetului județean de urgență de a nu mai prelungi carantinarea.

Deși decizia lui Arafat a expirat pe 24 martie, după ce și-a produs efectele, faptul că ea este anulată de justiție, chiar și o săptămână mai târziu, reprezintă o victorie psihologică majoră a societății civile românești și un precedent pentru alte acțiuni similare de apărare a Constituției și a Drepturilor cetățenești.

„Asociația Academia Memoriei de la Timișoara, prin președinte av. dr. Sbârnă Sever Alexandru și reprezentată în instanță de avocat Ana Săcrieru a obținut anularea în întregime a Ordinului 6699/21.03.2021 al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind carantinarea Timișoarei,  pentru limitarea drepturilor și libertăților fundamentale cetățenești. 

Azi, 30 martie 2021, Curtea de Apel București a admis cererea motivată prin aceea că temeiul juridic invocat pentru emiterea acestui ordin este unul care nu se încadrează în limitele constituționale. Astfel, Asociația a arătat că prin Decizia CCR 152/2020 s-a statuat că Guvernul are o competență de legiferare limitată în domeniile care vizează drepturile, libertățile și îndatoririle prevăzute de Constituție, precum și în ceea ce privește adoptarea unor reglementări care suprimă, aduc atingere, prejudiciază, vatămă, lezează, în general, antrenează consecințe negative asupra drepturilor, libertăților și îndatoririlor constituționale. 

Pe de altă parte, Asociația a mai invocat desconsiderarea art. 12 din Legea 136/2020 prin aceea că lipsește o hotărâre a Comitetului Județean Timiș care să fi stat la baza ordinului de prelungire a carantinării, precum și încălcarea gravă a principiului proporționalității și necesității măsurii dispuse prin el”, a transmis av. Ana Săcrieru în exclusivitate pentru ActiveNews.

După cum aminteam în urmă cu 4 zile, mai multe asociații din Timișoara au contestat în justiție decizia prin care Raed Arafat a dat peste mână autorităților județene și a prelungit carantinarea Timișoarei și a comunelor limitrofe. Atât asociațiile respective, cât și Asociația „Academia Memoriei”, au obținut câștig de cauză din partea Curții de Apel București.

O atitudine rușinoasă este că, timorate probabil de intruziunea lui Arafat, autoritățile județene și-au călcat pe decizia anterioară și au prelungit miercurea trecută carantinarea Timișoarei și a comunelor limitrofe cu încă 7 zile, făcându-se astfel voia Bucureștiului și nu a județului Timiș. Să vedem ce vor mai hotărî mâine, în lumina victoriei în Justiție a societății civile și pe fondul protestelor anti-restricții!

sursa:https://www.activenews.ro/stiri/VICTORIE-in-Instanta-Curtea-de-Apel-Bucuresti-a-anulat-in-intregime-penultimul-Ordin-al-lui-Arafat-cu-privire-la-Timisoara.-EXCLUSIV-165986

ASTĂZI se CONTINUĂ PROTESTELE în BUCUREȘTI și în ÎNTREAGA ȚARĂ

 


Pompiliu Diplan de la # Starea de Libertate mulțumește într-un mesaj video tuturor manifestanților curați care au umplut străzile Bucureștiului ieri și anunță continuarea protestelor pentru dezideratele solicitate - anularea tuturor restricțiilor aberante impuse de așa zisa „stare de alertă”, a intențiilor de legiferare a vaccinării obligatorii și a demersurilor pentru impunerea pașapoartelor de vaccinare. Esența demersului nostru e simplă, spune Diplan: Pentru Libertate !

Și în al doilea rând, pe lângă chemarea deja clasică LA 5 JUMATE LA UNIVERSITATE!, Diplan adaugă: Provocatorii să fie retrași la Unitate !




Totodată, ActiveNews face AICI trimitere la filmarea noastră de ieri, cu rugăciunea Tatăl nostru în genunchi, la Universitate, care reflectă caracterul pașnic al autenticilor protestatari, și câteva filmări din țară însoțite de o relatare și transmise chiar de cititorii noștri, cărora le mulțumim. Alți cititori ne-au transmis fotografii de la protestele la care au participat, semnalând că, pe lângă orașele anunțate pe diferite canale de știri, au ieșit oameni în stradă și în Suceava, Piatra Neamț sau Târgoviște și chiar și la Onești.

Facem la rândul nostru un apel către comandanții Jandarmeriei, să fie conștienți că există indivizi în birouri și funcții călduțe care trimit pe de-o parte provocatori violenți în stradă iar pe de cealaltă parte jandarmii drept carne de tun.

Protestul continuă în întreaga țară și azi, în ciuda diversiunilor organelor din miez de noapte, de la București. Cum spune Diplan: „Nu vă luați după fentele sistemului!”

Iată și cum arătau protestatarii pașnici pentru Starea de Libertate, de ieri, plecați din Piața Universității până în Piața Victoriei și apoi porniți în marș pe Ștefan cel Mare spre Obor, Moșilor și înapoi în Piața Universității:



Vă rugăm așadar să ne transmiteți fotografii sau relatări de la proteste pe adresa de e-mail: contact@activenews.ro

Corespondență din Brăila

Așa cum preconizam, cei câțiva tineri care au dat startul protestelor la Brăila, în urmă cu patru zile, s-au transformat în zeci, sute, mii de nemulțumiți vocali. Ieri seară, străzile orașului vuiau, freamătul sufletelor adunate laolaltă reușind să spargă bariera claxoanelor, vuvuzelelor și glasurilor reunite de un singur gând: LIBERTATE. În mulțimea de drapele tricolore flutura curajos și steagul Greciei, arc peste timp amintind de "Adunarea norodului” și Eteria.

Mărturisesc că n-am trăit astfel de momente vreodată. În decembrie '89 eram de vârsta celor care protestează acum. Am împărțit pâine neagră soldaților care păzeau Primăria de "teroriști”, copii un pic mai mari și ei, îngroziți de armele ce le-atârnau ca plumbul în mâini. Pe unul dintre ei l-a întrebat mama de ce plânge. "Nu știu să trag. Am stat doar pe baltă, la porumb, până acum!”, a mărturisit. Ochii albaștri, apoși, ițiți din spatele ochelarilor, se străduiau să nu fixeze nimic, în timp ce trupul tindea spre nivelul sacilor de nisip îngrămădiți la picioare.

Atunci, Brăila "se trezise” în Revoluție, fără să priceapă cum s-a întâmplat asta. Acum, la fel, Brăila e luată prin surprindere de iureșul declanșat în miez de noapte și pare că, la fel, în fondul ei conservator, nu pricepe ce i se întâmplă. Copiilor nevoiași li s-au alăturat alți și alți tineri, din toate categoriile sociale. Media de vârsta a protestatarilor a crescut un pic. La fel, a crescut și bucuria de a fi împreună, de a da cu șutul anomiei sociale, de a le da cu tifla celor puțini și răi care îi zăvorâseră în case. La Revoluția din '89 cuvântul de ordine a fost furia. Acum, pe fetele protestatarilor copilandri am citi îndârjire, ca și cum au descoperit CEVA, de mare preț și fără nume, pentru care merită să lupte până la capăt. Jandarmii și polițiștii păreau dintr-un alt film, umbre mute și mobile, pe fondul vieții acestor copii.

Și dincolo de asta, baricadați în case, "blânzii” cetățeni înfricoșați, așteaptă ca "virusul ucigaș” să dea buzna peste ei. Sunt cei care nu au nicio "foame” de potolit. Sunt cei care se încolonează cuminți la vaccinare, care-și detesta tacit rudele neîmbotnițate și care, cu ultimele fărâme de curaj, zgârie mașinile vecinilor cu cheia. "Blândul” cetățean nu are culoare politică, n-a auzit în viața lui de "ideal”, drepturi și libertăți. În universul lui strâmt, "blândul” cetățean este capabil de trăiri devastatoare, refulate, uneori, în fața monitoarelor. Este acel individ care sub protecția anonimatului se transformă în ecoul sistemului, catalogându-i pe cei care protestează drept "haimanale”, "inculți”, "săraci” și "indezirabili”. Cu siguranță e ușor de recunoscut pe stradă: încovoiat, cu masca până-n albul ochilor din care se vor aruncate săgeți asasine, spre cei care respiră liber. (D.V.)

sursa:https://www.activenews.ro/stiri/Pompiliu-Diplan-LA-5-JUMATE-LA-UNIVERSITATE-Provocatorii-sa-fie-retrasi-la-Unitate-Cititorii-ActiveNews-transmit-Cum-a-fost-la-Protestele-din-Braila-Brasov-si-Giurgiu-Manifestantii-pentru-Libertate-ies-din-nou-in-strada-in-intreaga-tara-165985

Mencinicopschi, grav bolnav, după toate nedreptățile prin care a trecut

 


Profesorul Gheorghe Mencinicopschi are nevoie de oxigen pentru a respira, iar starea sa de sănătate este una destul de precară, anunță Lumea Justiției.

Potrivit sursei citate, familia bănuiește că profesorul Mencinicopschi s-a îmbolnăvit în perioada de detenție de la Rahova, după condamnarea nedreaptă din dosarul „Telepatia”. 

Drama prin care au trecut profesorul Mencinicopschi și familia sa, din cauza abuzurilor greu de imaginat din celebrul dosar, l-a afectat din plin pe acesta. Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat în dosarul privatizării ICA la opt ani de închisoare. Sentințele din dosar, unde scopul principal era întemnițarea lui Dan Voiculescu, au fost cunoscute cu mult timp înainte de a fi pronunțate de judecători. În acest sens sunt elocvente declarațiile lui Traian Băsescu, care știa deja verdictul judecătorilor, înainte ca acesta să fie pronunțat public în sala de judecată. 

"Eu am rămas uimit când am văzut cum a rezultat acea enormă fraudă de aproximativ 60 milioane euro sau de dolari, este clar un proces înscenat și politic (...) Înmultindu-se 32.000 de metri pătrați cu 1800 euro, la prețul pieței din 2007. Ori lucrul acesta să știți că pentru mine a fost halucinant. Mi-am făcut un fel de scenariu... E ca și cum în 2003 cineva mi-ar fi vândut o masină cu 100 lei și apoi vine în 2007 și îmi spune, nu, nu. Îmi esti dator cu înca un milion pentru că mașina ta a devenit una de colecție și acum nu mai costa 100 lei, costa un milion și 100 lei... (...) Aș fi murit până acum dacă m-aș fi știut vinovat ! Și cine are buna credință să se aplece și să studieze. Și să vadă că nu există niciun fel de implicare a noastră, a mea, în acest proces (n.n. - de privatizare). Și culmea, nu este niciun fel de fraudă !”, mărturisește Gheorghe Mencinicopschi, conform Luju.

Acesta consideră că modul în care s-au petrecut lucrurile în acest caz reprezintă în sine o crimă de o gravitate fără margini.


 


sursa:https://www.dcnews.ro/mencinicopschi-grav-bolnav-dupa-toate-nedreptatile-prin-care-a-trecut-sufletul-meu-nu-accepta-sa-fiu-calcat-in-picioare-in-modul-acesta-josnic_811191.html

Plaja din Mamaia, lărgită pe o lungime de 5 km

 


Lucrările de lărgire a plajei din Mamaia se apropie de finalizare. 

"Turiștii se vor putea bucura de o plajă mai mare, nou creată. Plaja din Mamaia a fost înnisipată pe o lungime de 5 km din totalul celor aproape 7 care vor fi finalizați până la începutul sezonului estival.

Cu alte cuvinte, peste 75% din lotul 2 - Mamaia a fost înnisipat în cadrul unuia dintre cele mai mari proiecte de infrastructură derulate de România, respectiv 'Reducerea eroziunii costiere - Faza II', având ca beneficiar Apele Romane Dobrogea-Litoral.

După finalizarea lucrărilor din stațiunea Mamaia, vom avea o plajă cu 53 de ha mai mare", informează Apele Române.

sursa:https://www.dcnews.ro/plaja-din-mamaia-largita-pe-o-lungime-de-5-km_811176.html

Clotilde Armand i-a numit schizofrenici pe consilierii din PNL la şedinţa Consiliului Local al Sectorului 1

 


O, CE MAI DOAMNĂ !  I S-AU ZBÂRLIT CORNIȚELE lui CLOTILDA

Clotilde Armand a avut o ieşire nervoasă marți, la şedinţa Consiliului Local al Sectorului 1. Aceasta şi-a jignit interlocutorii de la PNL, pe care i-a numit schizofrenici. De altfel, ruptura dintre USR şi PNL este tot mai clară la Sectorul 1, unde primarul îi acuză pe consilierii liberali de fapte cu iz penal.

Cei din PNL au fost uimiți de această reacție. Este pentru a două oară când aceștia refuză să îi voteze proiectele primarului Clotilde Armand, motiv pentru care aceasta a izbucnit și i-a numit schizofrenici.

Este vorba despre un proiect care ar trebui să reducă intervenția companiei de salubritate publică până la finalul anului. Dar și asocierea cu un ONG condus de un membru USR-PLUS. În acest caz, cei de la PNL au afirmat că ar trebui să existe o dezbatere și să hotărască împreună cu cine ar trebui să se asocieze Primăria Sectorului 1 și nu să aleagă un ONG condus de un membru de partid.

"Votul Consiliului Local va fi de abţinere pentru aceste proiecte pentru că ele nu respectă principiul legalităţii şi oportunităţii. Comunicatul PNL Sector 1 nu spune asta. Ceea ce spune este că problemele sectorului sunt tot mai grave şi în loc să avem soluţii la ele, cum e grădiniţa din cartierul Aviației pentru copii hipoacuzici, sunt alte priorităţi pe agenda dânsei. De exemplu aceasta situatie cu contractul de prestari ale serviciului de salubritate. Sunt copii hipoacuzici în Sectorul 1 care acum învaţă online. Ne scriu părinţi disperaţi.", a declarat Sebastian Burduja pentru Antena 3.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/religie/clotilde-armand-schizofrenici-consilieri-generali-pnl-597347.html

Dr. Monica Pop: "Vaccinul nu opreşte infectarea. Cine a propus închiderea magazinelor să fie pedepsit pentru zădărnicirea combaterii bolilor”

 


Medicul Monica Pop a vorbit în exclusivitate în cadrul emisiunii "Obiectiv" de la Antena 3, despre campania de vaccinare. Ea a subliniat că nu există legătură între vaccinare şi infectare şi autoritățile ar trebui să informeze corect populația.

Medicul Monica Pop face apel la industria Horeca să nu mai ceară ca aceia care vin în restaurant să fie vaccinați. Mai mult ea solicită şi autorităților să elimine dezinformarea cu privire la vaccinare şi la infectare. 

"În primul rând pentru Horeca, să nu mai ceară ca aceia care vin în restaurant să fie vaccinați. Nu are nicio relevanță. Vreau să repet un lucru pe care ar trebui să știe toată lumea: vaccinul nu oprește infecția", a subliniat medicul Monica Pop.

"Orice vaccinat se poate infecta cu coronavirus. Ceea ce face vaccinul este să protejeze ca pacientul să facă o formă ușoară, dar de boală nu scapă. Dacă se întâlnește un vaccinat cu cineva cu corona ia boala. Deci sugestia este că acei oameni ( n.r Horeca) să ceară test negativ sau să îl facă la intrare", recomandă medicul Monica Pop.

„Dezinformările duc la neînțelegeri”

"Vaccinarea este soluția. Asta este ceea ce se comunică politic tot timpul și ar trebui spus oamenilor corect pentru că, oamenii nu știu lucrurile astea. Cred că dacă au făcut vaccinul, gata nu mai fac boala. Nu este adevărat ! Fac boală ușoară dar o transmit altora. Dezinformările duc la neînțelegeri și la lucruri care se spun și care nu sunt reale", a mai spus medicul Monica Pop.

Dr. Monica Pop: Cine a propus închiderea magazinelor să fie pedepsit pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Dr. Monica Pop a estimat, luni, că protestele anti-restricții din România sunt justificate, în contextul în care mii de oameni protestau, în cursul serii în București şi în numeroase alte orașe, după ce Guvernul a decis să fie interzisă circulația după ora 20 iar magazinele să se închidă la ora 18, în funcție de rata de infectare din localități

Monica Pop: Închiderea magazinelor la ora 18 nu face decât să crească potențialul de infectări

„Sigur că sunt justificate. Fără doar şi poate. Cum e posibil să spună că se închid magazinele la ora 6 seara ?

Nu fac decât să crească potențialul de infectări şi eu cred că cine a propus așa ceva trebuie pedepsit conform articolului privind zădărnicirea combaterii bolilor".

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/sanatate/monica-pop-vaccin-infectare-covid-19-597344.html

Presupuşi membri ai galeriilor de fotbal au aruncat cu petarde la protestul din Piaţa Victoriei

 


Mai mulţi indivizi care au venit, luni, la protestul din Piaţa Victoriei au detonat petarde, anunţă Antena 3, care arată că respectivii sunt, cel mai probabil, membri ai galeriilor de fotbal.

Membri ai galeriilor de fotbal, protest cu petarde în Piaţa Victoriei

Cei care au aruncat petarde sunt poziţionaţi în zona de unde au venit protestatarii din Piaţa Universităţii. Asta, în timp ce în zona centrală a Pieţei Victoriei, protestul a continuat paşnic.

A existat un moment în care protestatarii au dat foc măştilor, a menţionat corespondentul Antena 3.

Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, a confirmat, indirect, într-o intervenţie la Antena 3, că anumiţi participanţi la protest sunt din galeriile echipelor de fotbal.

"Există comportamente specifice unor facţiuni, pe care nu vreau să le categorisesc", a spus Iacob, care a adăugat că "nu sunt probleme la adunarea de protest" şi a estimat că "toată lumea va ajunge în siguranţă acasă".


sursa:https://www.antena3.ro/emisiuni/sinteza-zilei/galerii-fotbal-anti-restrictii-piata-victoriei-597293.html

BOUL tot BOU ! Andrei Caramitru, jigneşte miile de protestatari: "Analfabeți funcționali. Majoritatea sunt săraci vai de capul lor"

 


MINTEA lui ANDREI CARAMITRU a ÎNCEPUT din nou să ”BESE” (n.m.)

Fostul consilier politic al președintelui USR, Dan Barna, Andrei Caramitru a lansat, luni seara, o serie de jigniri adresate protestatarilor aflaţi în stradă militând împotriva restricţiilor COVID-19 impuse de autorităţi.

„Ăștia analfabeți funcționali tineri care sunt pe străzi. Majoritatea sunt săraci vai de capul lor.

Stau cu mama și cu tata ca de unde bani de chirie. Mama și tata vor primi un cadou in seara asta când băiatul se va întoarce de la protest. Și peste 2 săptămâni nu vor avea unde sa se ducă sa se trateze. O sa se sufoce in case.

Asta e tot ce mai am de zis despre protestul hauristilor. E foarte trist ce trăim", a scris Caramitru pe Facebook.

Membru USR, atac la Barna și Cioloș: Înseamnă că aveți control zero pe parditdele voastre!

”Eu ma astept la un minim efort de inteligenta din partea USR, PNL și PLUS sa agreeze rapid candidați comuni pentru cele 6 sectoare in Bucuresti și măcar 15 orașe mari unde are PSD primar. Ceva tactic simplu. Susținere candidat cel mai bine plasat, Pt ceilalți viceprimar și șef consiliu județean.

Ce Dumnezeu e așa de greu fraților? Puneți-va naibii intr-o camera câteva ore. Sau pierdeți toate primăriile și județele astea, și condamnati milioane de oameni sa rămână sub PSD sau le câștigați. Ce naibii e așa de greu?

Și încă ceva. E absurd sa crezi ca local peste tot cumva magic unii oameni o sa se retragă. Însă voi de la centru puteți totuși impune ceva. Dacă nu puteți - înseamnă că aveți control zero pe partidele voastre și ma întreb ce rol mai aveți pe acolo dacă nici atât nu puteți organiza.

E clar?” a scris Andrei Caramitru, pe Facebook. 

sursa:https://www.antena3.ro/politica/andrei-caramitru-jigniri-protestatari-597294.html

Cine este bărbatul săltat de jandarmi la protestul din Piața Universității. A chemat salvarea la secția de poliție

 


CE LEGE STĂ LA BAZA PURTĂRII MĂȘTII, cumva ”LEGEA lui ARAFAT” ? (n.m.)

Protestatarul care a fost târât de jandarmi și dus la secție, luni după-amiază, pentru că nu purta masca la manifestația anti-restricții și nu a vrut să se legitimeze, a cerut să fie chemată salvarea la Secția 10 de poliție, după câteva ore de audieri.

Bărbatul a refuzat timp de două ore să le spună polițiștilor cum îl cheamă, și a refuzat un avocat din oficiu, preferând să își cheme un avocat ales.

Acesta are 40 de ani, este inginer și s-a întors după 10 ani din Statele Unite. De curând a divorțat și recunoaște că este supărat și din acest motiv. El a ieșit luni să protesteze împotriva noilor măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului.

Bărbatul susține că a fost agresat de forțele de ordine

"Un jandarm m-a băgat cu capul în scaun și aveam și tricolorul pe cap, țipam după aer și am crezut că mor. Mergeți la biserica fraților, fără masca pe bot. Nu mă lasă să întru în ambulanță asta fără masca. Mi-au dat amendă."

Avocatul bărbatului, Vlad Hossu, a declarat ca acesta nu a purtat masca din motive medicale:

"Avea fire de sutură în gură. Este o persoană cu studii superioare, bine integrată din punct de vedere social. E un drept al sau să protesteze. Ce i s-a întâmplat a fost o reacție exagerată din partea jandarmeriei în raport cu atitudinea să care nu necesită o asemenea intervenție. Este adevărat că a refuzat să se legitimeze. Are anumite leziuni generate de imobilizarea să."

Medicul de pe ambulanța care s-a prezentat la Secția 10 de Poliție din Capitală a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3, că starea bărbatului este stabilă dar că va fi transportat la Spitalul Floreasca pentru evaluare. Acesta nu a fost testat pentru COVID-19 pentru că, spune medicul, neagă că ar fi avut contact direct cu vreun bolnav sau simptome specifice infecției cu coronavirus.

Un participant la protestul anti-restricţii de luni de la Piaţa Universităţii, a fost târât de jandarmi şi băgat în dubă, pentru a fi dus la secţia de poliţie

Jandarmeria a transmis luni după-amiază un comunicat în care a precizat că bărbatul a devenit agresiv, motiv pentru care a fost dus la secția de poliție

"În legătură cu imobilizarea unei persoane, în zona adunării publice din Piața Universității, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii și a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoți la secția de poliție, în vederea stabilirii identității, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor și a lovit cu picioarele. 

Prin urmare, a fost reținut și condus la secția de poliție, pentru luarea măsurilor legale ce se impun."

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/barbatul-saltat-de-jandarmi-protestul-anti-restrictii-piata-universitatii-597288.html

Violențe la Craiova, unde protestatarii anti-restricții s-au bătut cu jandarmii. Un bărbat a fost lovit la cap

 


Scene violente au fost filmate luni noaptea în mai multe orașe din țară. La Craiova, mai mulţi participanţi la protestele anti-restricţii au intrat într-o altercaţie cu forţele de ordine. În imagini se vede că unul dintre manifestanți este rănit la cap.

Mai mulţi indivizi care protestau împotriva măsurilor noi anti-COVID, anunțate de CNSU, s-au îmbrâncit violent cu jandarmii. In imaginile difuzate la Siteza Zilei se poate observa că protestatarii nu purtau măști de protecție.

Acesta este cel mai probabil și motivul pentru care au fost luați la întrebări de forțele de ordine. Un bărbat are o rană vizibilă la cap, semn că ciocnirile dintre manifestanți și jandarmi au fost violente.

Violenţe la Brăila, unde protestatarii minori s-au îmbrâncit cu jandarmii

Scene violente au avut loc luni noaptea în Brăila, unde mai mulţi participanţi la protestele anti-restricţii în municipiu s-au implicat în altercaţii cu forţele de ordine.

Mai mulţi indivizi foarte tineri avansează agresiv către jandarmi, care se repliază şi apoi îi imping înapoi pe protestatari, arată imaginile încărcate pe contul youtube al publicaţiei debraila.ro

Ulterior incidentului, Jandarmeria a venit cu precizări.

"Referitor la incidentul de la Brăila, vă informăm că un grup de 12 minori a intenționat deplasarea pe un alt traseu și distrugerea unui indicator rutier. Intervenția jandarmilor a urmărit prevenirea distrugerii indicatorului și menținerea deplasării grupului împreună cu ceilalți protestatari", menţionează instituţia.


sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/violente-craiova-protestatari-anti-restrictii-batut-jandarmii-barbat-lovit-cap-597291.html