6.04.2021

Palmă grea pentru propaganda anti-Rusia

 


În ciuda campaniei anti-Rusia dusă de grupuri de presiune americane, oamenii de afaceri din SUA participă în număr mare la SPIEF – sunt cel mai numeros grup străin.

Surprinzător pentru opinia publică românească intoxicată de un adevărat război informațional anti-Rusia, relațiile de afaceri cu Moscova ale Occidentului se derulează la cote ridicate. Și, culmea, americanii, cei care sunt descriși românilor ca ”partenerii care ne apără de amenințarea rusă”, sunt în fruntea celor interesați de afaceri cu Rusia!

”Cea mai numeroasă dintre delegațiile străine participante la PMEF, ce își desfășoară lucrările în orașul de pe Neva, Sankt-Petersburg, până la 5 iunie, este cea americană”, a declarat prim-vicepremierul rus, Andrei Belousov, citat de ”Vești din Rusia”. 

Andrei Belousov a precizat că de obicei SUA sunt cel mai bine reprezentate la marele forum economic din Rusia.

”Am impresia că, cu cât retorica este mai intransigentă și sancțiunile mai năprasnice, cu atât vin mai mulți oameni”, a replicat prim-vicepremierul rus, subliniind însă că ”mediul de afaceri este cu adevărat neliniștit ca factorul politic să nu strice aceste relații (de afaceri)”.

Andrei Belousov atrage atenția că ”politica se schimbă odată cu politicienii, în timp ce relațiile de business se construiesc în ani - mai ales în condițiile în care există o mare incertitudine, când apar noi țări pe arena mondială, când piețele se schimbă”. .

De precizat că, în lipsa delegației oficiale a Washingtonului, ambasada SUA în Rusia se ocupă de orice problema a oamenilor de afaceri americani prezenți la Forum.

Forumul, primul de mari dimensiuni după criza pandemiei, se desfășoară sub deviza ”Din nou împreună” și se derulează pe câteva grupuri.

”Unul legat de unificare în condițiile lumii post-covid, ale economiei post-covid, ale civilizației post-covid”, a arătat Belousov. ”Altul va avea legătură cu dezvoltarea tehnologiilor. Va mai fi unul legat de problemele sociale, de dezvoltarea omului, a capitalului uman”.

Și, desigur, unul dintre grupuri este dedicat realizării obiectivelor naționale ale Rusiei, ”pentru că aceasta este agenda noastră internă, trecerea la o agendă pe termen lung, de la problemele curente înapoi la o viziune strategică și la rezolvarea problemelor pe termen lung care exercită asupra vieții noastre o influență mai sistemică”, a precizat vice-premierul rus.

În plus, ca de fiecare dată, Rusia acordă o importanță specială Culturii, deci, ”Firește, va exista un program cultural, ca întotdeauna”, a explicat Andrei Belousov.

Precizăm că azi, la sesiunea plenară a Forumului va participa președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Conform vicepremierului rus Andrei Belousov, la forum sunt prezente peste 1200 de companii.

Anul acesta, țara parteneră a Forumului este Qatar, delegația statului arab fiind de peste 200 de oameni. Andrei Belousov a precizat că delegațiile din China și Germania au venit cu peste 100 de participanți, ”din Marea Britanie, din Franța, Italia vine, de asemenea, vin multe companii”.

De menționat că printre participanții la PMEF-2021 se numără șeful companiei petroliere franceze Total, Patrick Pouyanne, președintele concernului german Siemens Energy AG, Christian Bruch, directorul companiei germane de petrol și gaze Wintershall, Dea Mario Mehren, președintele Huawei Eurasia, Zhou Daniel.

„Cum să fie un prosop în aluat și chiar să îl prăjești ?”

 


O femeie din Filipine a rămas mută de uimire, după ce a găsit un obiect neobişnuit în porţia de pui crispy pe care a comandat-o pentru fiul ei de la un lanţ de restaurante de tip fast-food.

Alique Perez a povestit că a găsit un prosop prăjit în ulei în comanda de pui crispy în momentul în care a încercat să taie o bucată de mâncare pentru fiul ei.

„Mi s-a părut foarte greu să tai bucata de pui, așa că am încercat să o rup cu mâinile și, spre surprinderea mea, am constatat că este un prosop prăjit. Este într-adevăr deranjant … Cum naiba să fie un prosop în aluat și chiar să îl prăjești!?!?”, a spus filipineza pe Facebook.

De asemenea, femeia a mărturisit că întotdeauna a crezut că oamenii care se plâng că găsesc „lucruri ciudate” în mâncarea lor de fapt inventează. 

„Acum știu că se întâmplă cu adevărat. Atât de dezgustător și jenant …Există o premieră pentru toate. Și aceasta a fost cea mai rea”, a mai scris ea, conform publicaţiei Daily Mirror,citată de Observatornews.

O femeie declarată moartă de Covid și incinerată s-a întors acasă după două săptămâni

 


O femeie din India, în vârsta de 55 de ani, care a fost declarată moartă de Covid, dintr-o eroare medicală, s-a întors acasă, deși familia îi incinerase trupul în urmă cu 2 săptămâni. Muktyala Girijamma a fost declarată moartă din cauza unei confuzii nefericite, chiar de medicii spitalului unde fusese internată cu Sars-Cov-2.

Femeia fusese internată la data de 12 mai, iar soțul ei a venit trei zile mai târziu să se intereseze de starea ei de sănătate, însă nu a mai găsit-o pe patul de spital. La acel moment un medic de gardă i-a spus că pacienta murise de Covid-19. Adevărul era că Muktyala Girijamma fusese de fapt mutată la o altă secție a spitalului deoarece se simțea mai bine.

Rudele îndurerate de presupusa moarte a femeii, au mers la morgă pentru a-i recupera trupul și a-l incinera, conform ritualului din India.

„Unchiul meu a găsit un cadavru asemănător cu cel al soției sale. Un certificat de deces a fost eliberat și de autoritățile spitalului. Nu am putut verifica dacă e cadavrul ei, l-am luat acasă și am făcut ultimele ritualuri. Acum…nu știm de fapt pe cine am incinerat”, au precizat nepoții femeii, conform Observatornews.

Între timp, Muktyala Girijamma s-a vindecat de Covid-19 și după două săptămâni s-a întors acasă, spre marele șoc al familiei. Femeia a reproșat rudelor că nu au venit să o ia de la spital. Evenimentul fericit a fost umbrit de o veste tragică pentru femeie, aceasta a aflat că fiul ei, care fusese internat cu Covid-19 în aceeași zi cu ea, a murit pe 23 mai.

Vreme instabilă în weekend. Se anunţă ploi şi vijelii

 


Cerul va fi variabil, cu înnorări în est, sud-est și la munte, unde doar izolat, îndeosebi în primele ore ale intervalului, se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 16 grade.

Vremea în BUCUREȘTI. Cerul va avea înnorări, iar la începutul intervalului vor fi posibile ploi slabe, trecătoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 12…14 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va deveni în general instabilă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale datei. Temporar înnorările vor fi accentuate și îndeosebi după-amiaza și seara vor fi perioade cu averse și descărcări electrice local în nord și pe arii restrânse în rest. Noaptea, astfel de fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse în jumătatea nordică a țării și pe suprafețe mici în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare de apariție în sud-est.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 16 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Temporar înnorările vor fi accentuate, iar după-amiaza și la începutul nopții, probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor normale datei. Cerul va avea înnorări, temporar accentuate pe parcursul zilei și la începutul nopții, când vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Astfel de fenomene se vor semnala la deal și la munte, local în centru, est și sud-est și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe spații mici se vor înregistra cantități de apă însemnate. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului la munte, îndeosebi în zona înaltă și la viteze mai mici și în nord-est, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul teritoriului, iar cele minime între 5 și 15 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate pe parcursul zilei și în primele ore ale nopții, când vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, însă mai ales în a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, local în zona de munte și pe arii mai restrânse în rest, cu precădere în sudul, centrul și estul țării. Vor fi condiții de grindină, iar izolat îndeosebi la munte și în dealurile subcarpatice din sud, cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate averselor. Temperaturile maxime se vor situa între 21 și 28 de grade, iar cele minime între 8 și 17 grade, ușor mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Dimineața și noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi normală termic. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, când vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 12…15 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu ameninţă elevii

 


După un an şi jumătate de cursuri pierdute, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu ameninţă elevii: „Să nu confunde vreodată rolul elevului cu cel al profesorului”

Sorin Cîmpeanu a declarat vineri că fișele cu feedback-ul elevilor referitor la activitatea profesorilor nu înseamnă că aceștia trebuie să își noteze cadrele didactice, ci că sunt doar niște formulare pentru o corectă evaluare a modului în care sunt asimilate informațiile, adăugând că elevii nu vor putea niciodată nota dascălii.

„Avem rugaminte pentru elevi să nu confunde vreodată rolul elevului cu cel al profesorului. În niciun caz să nu se întâmple asta.

Am observat o dorință a unor elevi de a da note profesorilor. Feedback-ul e cu totul altceva, nu o posibilitate ca elevul să dea note profesorului.

Acest document este destinat exclusiv profesorului care strânge aceste feedback-uri”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul a făcut aceste declarații în contextul în care la sfârșitul lunii aprilie a fost publicată metodologia de adunare a formularelor cu feedback-ul asupra activității profesorilor de către elevi.

Documentul a fost făcut public pe site-ul FSE Spiru Haret.

Sorin Cîmpeanu se războieşte cu elevii din pricina unui demers iniţiat chiar de Ministerul Educaţiei

„Feedback-ul reprezintă colectarea de informații despre reacțiile elevilor la procesul de predare-învățare-evaluare și despre relația elev-profesor. Feedback-ul nu reprezintă judecăți de valoare, este specific activității didactice fiind utilizat ca instrument de bază pentru îmbunătățirea actului educațional.

Scopul colectării feedback-ului este creșterea calității procesului educațional și a rezultatelor acestuia, precum și îmbunătățirea relațiilor dintre părțile implicate în acest proces, pentru a asigura un act educațional inclusiv și de calitate, centrat pe elev”, se arată în metodologie.

Feedback-ul „permite aprecierea de către cadrele didactice, a calității procesului de predare-învățare-evaluare din perspectiva elevilor, în scopul calibrării practicilor de la clasă, astfel încât să răspundă optim nevoilor de învățare ale beneficiarilor primari ai educației”, se mai arată în document.

Feedback-ul se acordă la finalul fiecărui semestru, potrivit actului normativ, „dar numai după încheierea situației școlare.”

Cristian Popescu Piedone, a plantat 10.000 de begonii in București

 


Peste 10.000 de begonii au fost plantate astăzi la intersecția dintre strada Mihail Sebastian și Calea Ferentari, din sectorul 5 al Capitalei.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, alături de city manager, cei doi viceprimari, precum și de mai mulți directori și consilieri din cadrul Primăriei Sectorului 5, au luat parte la acțiunea de plantare a peste 10.000 de begonii donate de către Primăria Sectorului 3 la intersecția dintre strada Mihail Sebastian și Calea Ferentari.

„În primul rând vreau să-i mulţumesc omologului meu de la Sectorul 3, Robert Negoiţă, îmi voi scoate pălăria oricând. A văzut una dintre postările mele pe Facebook în care explicam şi tânjeam şi eu cum are Robert în sectorul 3 această şină de tramvai cu spaţiu verde şi din loc în loc nişte begonii. Fiind un buget cu peste 600 milioane de lei datorie şi căutând să facem cât mai multe cu ce putem face la zi nu ne puteam permite asemenea plante. Îi mulţumesc lui Robert pentru donaţia pe care a făcut-o din serele proprii. Am scos toată conducerea primăriei, toate  societăţile aflate sub conducerea Consiliului Local. În maximum 2 ore vom planta tot ce înseamnă Calea 13 Septembrie – Ferentari şi toată Calea Rahovei. (…) Pe viitor, îl asigur pe Robert că n-o să rămân dator. Îl voi ajuta şi eu. Astăzi el mi-a dat flori, mâine poate eu îi dau altceva. Este normal ca între noi colegii primari de sector şi primarul general să existe o colaborare. (…) Încă o dată, Robert, jos pălăria. Ai câştigat un prieten. Îl aveai deja. Îi multumesc pentru că a înţeles că suntem împreună doritori de bine. Azi n-am avut eu, mâine poate nu are el altceva. Aşa putem dezvolta Bucureştiul împreună”, a spus primarul Cristian Popescu Piedone.

În total, pentru această acțiune au fost mobilizați peste 500 de voluntari din cadrul Primăriei Sectorului 5, precum și angajați ai societății de Amenajare Edilitară și Salubrizare, dar și ai Administrației Domeniului Public Sector 5. Florile au fost plantate pe spațiul dintre liniile de tramvai, de-a lungul arterelor Calea Ferentari și Calea Rahova.

Lui BILL GATES i-au crescut ”ȚÂȚE”

 


Imagini ciudate cu BILL GATES, care FAC ÎNCONJURUL LUMII 

Imaginile au fost făcute publice în 25 mai 2021. Originalul îl găsiți pe YouTube, dacă nu cumva a fost șters.