7.03.2020

Medicul și scriitorul Vasi Rădulescu a realizat o listă cu 13 lucruri pe care le înveți din traiul cu o pisică.


„1. Somnul este foarte important pentru a-ți reîncărca bateriile. Motanul meu se odihnește vreo 20 de ore pentru a face o grămadă de nebunii, noi dormim câteva ore pentru a munci apoi de ne sar capacele. Ar trebui să ne punem mari semne de întrebare dacă e normal cum procedăm.

2. Cum să fii uimit de orice. Găsește un cablu și e-n stare să se joace trei ore cu el de parcă e cea mai mare grozăvie. Se uită un ceas cum picură apa la chiuvetă (i-o las așa). Se bagă în orice cutie. Profită de cel mai neînsemnat lucru posibil. Noi mai știm să fim uimiți, să ne jucăm?

3. Are nevoie de foarte puține lucruri pentru a trăi. Primește un plic de mâncărică cu pui/somon/vită, aleargă de nerăbdare și patinează pe parchet, mănâncă cu poftă și apoi își vede de ale lui. Mănâncă strict când îi este foame și se oprește când se satură; are nevoi minime. Translatăm asta și la oameni?

4. Se îngrijește zilnic. Își spală toată blănița, insistă pe zonele pe care le știe problematice, chiar l-am prins manevrând coada cu lăbuțele, pentru a o linge cum trebuie. Omul ar trebui să pună mai mult preț pe asta, pe îngrijirea lui proprie și personală, și nu mă refer numai la clasicul duș pe fugă.

5. Dacă lași un lucru pe undeva pe birou, sunt șanse mari să-l vezi jos. Mâncasem un pachet de biscuiți și rămăsese țipla cu firimituri în ea. Oscar a dărâmat-o în două secunde, murdărind parchetul. Nu mai lenevesc și duc ambalajele imediat la coș.

6. Am avut o cefalee groaznică. Ce autocontrol, ce masaj pe scalp, ce antialgic; nu trecea cu nimic. Am reușit să mă bag în pat și Oscar a simțit că ceva nu e-n regulă. S-a făcut cocoloș lângă capul meu și am avut un sentiment profund de liniște. Ce voiam să zic aici: să mergem aproape de oamenii care nu se simt bine.

7. E mereu prins în clipa prezentă. Nu pare deranjat de fapte din trecut și nu pare să-i pese vreun pic de viitor.

8. Îl suspectez că e maestru în meditație. A luat o poziție covrig și a stat cinci ore fără să se miște. Nu dormea. Era cu siguranță în păturile subconștientului. Pun mare preț pe meditație și recomand oricui să o facă, să se retragă undeva în liniște și să stea cu gândurile aranjate, fără distrageri inutile de atenție.

9. Oscar e foarte deschis să încerce lucruri noi. Am făcut paste și el a spălat farfuria. A șters praful de sub mobila de la bucătărie. A reorganizat produsele de igienă din baie, dărâmându-le pe toate. Citește destul de mult, își scoate câte două trei cărți, le privește deschise pe jos, dă paginile și apoi se culcă, plin de informații noi. A învățat să folosească laptopul. Cum să deschizi Chrome și-n Google să scrii „ț60ghhhh”? Cred că voia să transmită un mesaj către CIA. Cat Intelligence Agency. Iese din zona de confort și face mereu lucruri noi.

10. Nu pune totul la suflet. Își mai ia câte o palmă ușoară când e prea nebun, primește în timpan o expresie mai grea, dar trece peste, nene! Păi omul e-n stare să stea cinci ani supărat dacă i se pare lui că cineva i-a vorbit urât.

11. Nu procrastinează absolut deloc. Dacă o telecomandă trebuie dărâmată în maximum un minut, face tot posibilul să rezolve treaba. Nu lasă nimic pe mai târziu.

12. Știe ce înseamnă perseverența. A intrat o muscă în casă și imediat a pus ochii pe ea. I-au trebuit vreo două sute de salturi să o prindă, dar nu s-a dat bătut nici măcar o secundă. Câți oameni nu renunță prematur, pentru că își pierd interesul, neavând rapid un rezultat palpabil?

13. Cred că el are toate afecțiunile psihiatrice din lume, la cum se comportă. Uneori e bine să faci pe nebunul, ca o măsură de siguranță când lucrurile și oamenii te consumă din toate părțile”, a precizat Vasi Rădulescu.

Lista a fost publicată de Vasi Rădulescu pe contul său de Facebook. 

Vreme severă în România. Mii de consumatori, lăsați fără energie electrică


La Neamț, mii de persoane au rămas fără curent electric. 

”Ca urmare a avertizării meteorologice Cod portocaliu emis pentru județul Neamț, Delgaz Grid a anunțat reprezentanții ISU că localitățile Păstrăveni, Rădeni, Urecheni, Țibucani, Davideni, Țibucanii de Jos și Lunca Moldovei sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică”, se arată într-un comunicat de presă.

Asta înseamnă că 3823 de consumatori nu sunt alimentați cu energie electrică. Se lucrează pentru remedierea situației.

La Bacău, autoritățile intervin pentru degajarea aluviunilor de pe Drumul Național 12 A. Și la Caraș-Severin circulația rutieră este oprită pe un segment de 250 de metri al DN 58B Reșița-Voiteg, la kilometrul 35+700 de metri, între localitățile Gherteniș și Măureni, din cauza aluviunilor ajunse pe carosabil.

Inundații au fost și în județele Mureș și Suceava. 



Al doilea val pandemic : Reducerea comunicațiilor electronice - Vor funcționa doar televiziunile toxice, mercenare ale Noii Ordini Mondiale.



Strateg și analist militar de elită, generalul cu patru stele, Sir Richard Barrons, 61 ani, a fost - până la trecerea sa în rezervă în 2016 - unul dintre cei șase comandanţi ai Forțelor Armate Britanice. 
De-a lungul carierierei militare a comandat operațiuni în Bosnia, Kosovo, Irlanda de Nord, Irak și Afganistan şi este considerat unul dintre cei mai importanți lideri de gândire militară din Marea Britanie.  
Generalul Richard Barrons afirmă că nici războaiele, nici focoasele nucleare nu mai sunt necesare, mult mai periculoasă fiind combinația de rachete de precizie, cyberattacks și social-media. 
Pentru etapa următoare - probabil în 2021 - el anticipează carantina electronică, închidere a rețelelor sociale și a internetului, în stil chinezesc. 
Guvernul va fi responsabil de cea mai mare represiune a  comunicațiilor având ca scuză Securitatea Națională în fața unui eveniment de origine electronică neanunțat încă. 

Vă supunem atenţiei adaptarea textului publicat de „Der Spiegel”[1], având în centrul atenţiei declaraţiile extrem de importante ale generalului  Baronns (Ion Măldărescu, ART-EMIS).

Poţi pune în genunchi toate ţările europene în doar 14 zile.


„De această dată nu mai este vorba de « Teoria conspiraţiei », ci de doctrină militară.  

Pentru troli e deja prea târziu, pentru că ei nu vor înțelege nici când vor da nas in nas cu doamna cu coasa” (General Richard Barrons).

Prima etapă de restricționare a libertăților prin Covid-19 a oferit Guvernului Mondial informaţii practice despre gradul de rezistență socială şi al mass-media. 

Al doilea va fi un test bazat pe lipsa de comunicare, înstrăinare și izolare: va fi interzis să ne întâlnim (obiectiv deja implementat prin etapa Covid 19 și fazele ridicole ale succesului dubios, când vom fi din nou închiși în toamnă). 

Realizând încetarea comunicărilor printr-o întrerupere a electricității și blocarea rețelelor sociale cu lansarea primei faze a unui program de monitorizare a comunicațiilor, blocarea și ștergerea grupurilor, și o listă de cuvinte interzise. Toate comunicările vor fi cenzurate, ca şi mersul pe stradă. Ceva ce înainte ne imaginam science fiction, acum trăim și vom trăi ca realitate zilnică. Astfel pot fi puse în genunchi toate ţările europene în doar 14 zile.


China este în drum spre puterea globală, în timp ce S.U.A. se retrage.


Lumea se schimbă dramatic. Schimbările au existat şi înainte de criza coronavirus, dar pandemia a accelerat radical acest proces. 

Covid-19 acționează ca un șoc global si strategic care are un impact masiv asupra securității și prosperității Europei. Și mă preocupă cât de mult rămânem în urma cu aceste schimbări. 

Am crezut prea mult timp că ceilalți ne vor lăsa în pace, pe europeni, și că putem discuta nestingheriți cu privire la starea U.E., la euro sau la Brexit, dar în realitate trăim într-o lume schimbată. 

Dacă criza coronavirus a arătat ceva clar, acest „ceva” este că China este în drum spre puterea globală, în timp ce S.U.A. se retrage. 

Lumea previzibilă a Occidentului așa cum o cunoaștem din perioada Războiului Rece aparține trecutului. 

Mulți piloni care garantează securitatea și prosperitatea noastră se vor rupe. Și ar putea exista o mare luptă între China și Statele Unite.


Astăzi, nici războaiele, nici focoasele nucleare nu mai sunt necesare, mult mai periculoasă este combinația de rachete de precizie, cyberattacks și social-media.


Pentru a justifica blocarea internetului vor avea nevoie de o scuză foarte puternică ca cea de acum cu Covid-19 și carantinarea. Probabil, se vor referi la o problemă globală de energie electrică datorată atacului unui virus informatic mai avansat decât Stuxnet[3] sau Sauron[4], sau Fepmis[5], sau, mai probabil, încă un război electromagnetic care să doboare toate rețelele 4 și 5G. Cauza nu trebuie să provină neapărat din confruntarea blocurilor, ci din terorismul electronic electromagnetic […], poate printr-o mătură electronică de sateliți cu laser, cum ar fi „THORN” testat cu succes pentru prima dată în Taijin China și în arderea a mii de hectare de pădure din Spania, Portugalia și California.


Noua Ordine Mondială doreşte război cu orice preț.


Poșta, telegrafele și cabinele guvernamentale vor fi pline de cozi precum cele de rații și la bănci. 

Căderea rețelelor electronice și de telefonie va pune guvernul în mișcare pentru liniile publice sigure în Poștă și companiile de telefonie mobilă în camioane militare autonome și de la companii de telefonie în acest scop. 

Scrisorile din căsuța poștală ca în trecut vor fi din nou mijlocul de comunicare în timpul carantinei electronice. 

Sunt măsuri care, din moment ce toate țările lumii au deja o structură militară și de armament foarte completă, și fară îndoială cele ale Noii Ordini Mondiale își doresc război cu orice preț, din moment ce s-au organizat pentru războiul biologic și apoi război cibernetic sau război electronic, dat fiind că distrugerea cu arme moderne ar fi apocaliptică, iar guvernul din umbră nu poate să nu le genereze pentru interesele sale de putere și control.


Lipsă de comunicare, înstrăinare și izolare când vom fi din nou închiși în toamnă.


Prima repetiție de restricționare a libertăților prin pandemia Covid-19 a oferit Noului Guvern Mondial cunoștințe practice despre gradul de rezistență în stradă și pe reţelele social media. Al doilea va fi un test de lipsă de comunicare, înstrăinare și izolare: va fi interzis să ne întâlnim (procedeu deja implementat prin criza Covid-19 și fazele ridicole ale succesului dubios, când vom fi din nou închiși în toamnă). 

Realizând încetarea comunicărilor printr-o întrerupere a electricității și blocarea rețelelor sociale cu lansarea primei faze a programului de monitorizare a comunicațiilor, blocarea și ștergere grupurilor, și o listă de cuvinte interzise. Toate comunicările vor fi cenzurate, ca şi mersul pe stradă. Ceva ce înainte ne imaginam science fiction, acum trăim și vom trăi ca realitate cotidiană.


Dacă odată cu carantina Covid-19 a putut fi observat stresul pe care îl provoacă aceste măsuri oamenilor, imaginați-vă ce efect dezastruos va avea blocarea rețelelor sociale la o noua carantină, în toamnă. Multe persoane care nu sunt obișnuite azi să facă schimb de conversații altele decât pe rețele, și care să nu le vor mai avea, vor intra într-un stress Faza Zombi pe care îl vor realiza cu 5G și aerosoli fumigeni pentru a inhiba proteina TOM 1.


Implantarea microcipurilor prin vaccinuri obligatorii și internarea în lagare pentru zombi.


Unul dintre fenomenele care s-au produs cel mai mult cu arestul forţat la domiciliu este irascibilitatea, nu numai în fiecare familie și locuință, ci și în rețelele de socializare care au redat măsura nemulțumirilor. 

Reducerea comunicațiilor electronice va avea efecte devastatoare, deoarece, prin intermediul rețelelor sociale și What´sAp, s-a trecut de la efectul colectiv al informațiilor și comportamentului, la o izolare pe care o vom trăi individual și fără a şti ce să facem în războiul electronic, mai mult decât instrucțiunile guvernului. 

Vor funcționa doar televiziunile toxice, mercenare ale Noii Ordini Mondiale. În această fază, s-ar putea ca începutul împlantării microcipurilor să fie impus prin vaccinuri obligatorii (nanochips și smartwines), sau direct cip, și internarea în lagare pentru zombi. 

Utilizarea efectelor „fumigene” vor avea efectul dorit asupra cortexului cerebral insular și a cortexului cu inhibitori ai proteinei TOM 1 asociată în cantități mici cu celule Alzheimer.


surse: 

https://www.art-emis.ro/analize/trebuie-sa-ne-pregatim-pentru-al-doilea-val-pandemic-declansat-de-guvernul-mondial?fbclid=IwAR2K3jgvrO9us8ZeBBA9hu8z0Jem7vwOaqgxEVolOR6i_gJ0JoguGlp2k1s

[1] https://www.spiegel.de/politik/ausland/ex-general-richard-barrons-ueber-den-krieg-der-zukunft-kampfroboter-bekommen-keine-pension-a-058c61c5-e4c2-4845-9d0e-33f3a7a3e4cc - 23 mai 2020
[2] https://www.spiegel.de/politik/ausland/ex-general-richard-barrons-ueber-den-krieg-der-zukunft-kampfroboter-bekommen-keine-pension-a-058c61c5-e4c2-4845-9d0e-33f3a7a3e4cc
[3] Stuxnet - virus informatic care vizează sistemele de control, de supraveghere şi achiziţie de date (SCADA).
[4] Sauron - virus informatic de tip Malware.
[5] Fepmis - https://eladiofernandez.wordpress.com/2020/03/16/la-unica-antitoxina-polivalente-alemana-esta-siendo-secuestrada-por-el-pentagono-para-romper-las-lineas-de-proteccion-inmunologica-y-que-no-lleguen-a-rusia-pentagono-podria-estar-organizando-una-in/ - Antitoxina polivalentă unică - Programul electronic de programe electronice FEPMIS poate utiliza toate avioanele, mașinile și comunicărilel online care nu a fost active timp de 60 de zile. Programul 1033/1122 este dotat cu milioane de proprietăți fără posibilitatea de contracarare. Agenda 2021 are în program lansarea eugeniei mondiale şi instalarea - pentru început în cadrul O.N.U. - a guvernului unic, care are deja pregătită o operaţiune pandemică pentru momentul depăşirii nivelului de imunizare. Programul militar „Pentagon Otan 2018” a fost creat pentru lansarea unei pandemii, obiectivul principal fiind modernizarea batalioanelor de infanterie.

Ce ne așteaptă în următoarele săptămâni



Meteorologii au anunţat vineri cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. În general, în sud-est va fi mai cald decât în mod normal, iar în vest și nord-vest temperaturile vor fi mai coborâte decât normalul perioadei. Vor exista perioade cu excedent de ploi în anumite zone.

Astfel, în săptămâna 6 – 13 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile sud-estice, dar și ușor mai coborâte în vest și nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

„Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nordice, centrale și sud-vestice, iar în cele estice și sud-estice va fi deficitar. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru
această perioadă”, a transmis ANM.

În săptămâna 13 – 20 iulie, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în regiunile sud-estice, dar și ușor mai coborâte în nord-vestul teritoriului, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 20 – 27 iulie se va caracteriza prin temperaturi medii ale aerului ușor mai ridicate decât cele normale în regiunile sudice și sud-estice, dar și ușor mai coborâte în nord-vest, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 27 iulie – 3 august, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade în sudul și sud-estul țării, iar în regiunile intracarpatice temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

sursa: https://www.cotidianul.ro/vezi-ce-ne-asteapta-in-urmatoarele-saptamani/

Megaafacerea Romexpo, aprobată tacit în Senat


Legea prin care statul renunță la proprietatea terenurilor ROMEXPO va fi aprobată tacit vineri, 3 iulie, în Senat. 

Practic, terenul de circa 33 de hectare din nordul Capitalei, deținut de RAPPS dar dat în concesiune către Camera de Comerț și Industrie a României, va fi transferat cu titlul gratuit către aceasta din urmă. 

Se va da astfel liber megaproiectului de peste 3 miliarde de euro pe care CCIR și compania Iulius, controlată de omul de afaceri Iulian Dascălu, l-au preconizat la ROMEXPO, și anume construcția a 14 clădiri cu înălțimea de până la 42 de etaje, locuințe și un mall. 

Cum a fost posibil acest lucru deşi proiectul a primit raport de respingere în Comisia economică ? 

Prin adoptare tacită. 

Din plen a fost retrimis la Comisie, susține senatorul Silvia Dincă. Potrivi Codului administrativ, OUG nr 57/2019, bunurile, implicit şi terenurile, aflate în proprietatea privată a statului nu pot fi decât concesionate, date în administrare sau închiriate. Legea nu prevede transferul gratuit din proprietatea privată a statului către o persoană juridică sau o structură asociativă, aşa cum este Camera de Comerț a României, a spus Dincă.

De ce Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), o organizaţie neguvernamentală cu personalitate juridică, ce ar trebui să sprijine mediul de afaceri, luptă atât de aprig pentru obținerea proprietății asupra acestor terenuri ? Răspunsul: pentru a le putea face bancabile, adică, pentru a putea da aceste terenuri, pe care se află întreg pavilionul ROMEXPO, în garanție, către bancă, ceea ce ar putea permite începerea lucrărilor pentru proiectul gigant al CCIR, în valoare de 3 miliarde de euro.

Spre finele lunii trecute, Comisia Economică din Senat a respins proiectul de lege prin care se transferă, gratuit, terenul pe care se află complexul expozițional „Romexpo” către Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR). Președintele Comisiei, senatorul Daniel Zamfir, a declarat că că există „impedimente” în legătură cu acest transfer, potrivit Agerpres. „Am invitat primarul general astfel încât să se găsească o formulă prin care Primăria Capitalei, Camera de Comerţ şi Industrie şi cu un dezvoltator de proiect să creeze o înţelegere tripartită prin care toate entităţile să dezvolte propriile interese: să avem o sală de concerte şi o sală de sport, Camera de Comerţ să îşi modernizeze pavilioanele, iar partea privată, dezvoltatorul, să creeze un business care să aducă beneficii tuturor”, a explicat Zamfir.

Cabinetul Orban a pasat Parlamentului sarcina de a decide sau nu transferul proprietății terenului de la ROMEXPO la Camera de Comerț și Industrie a României de la RAPPS, conform unui document guvernamental. Miniștrii s-au ferit să dea un răspuns tranșant la o propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii camerelor de comerț din România nr. 335/2007, iniţiată de deputatul PMP Emil Marius Pașcan și de un grup de parlamentari PMP. Inițiativa legislativă are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Legii camerelor de comerț din România nr. 335/2007, cu modificările și completările ulterioare, propunându-se, în principal: transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei Naționale a terenurilor proprietate privată a statului transmise în folosința gratuită a acesteia, care, până la intrarea în vigoare a prezentelor reglementări, nu au fost revendicate (cele pentru care există cereri de restituire în curs de soluționare urmând a se transfera după clarificarea regimului lor juridic), în vederea desfășurării activității specifice cu caracter de continuitate; acordarea posibilității Camerei Naționale de a îndeplini servicii publice sau funcții ce implică exercițiul autorității de stat prin delegarea acestora de către autoritățile publice competente; instituirea și stabilirea modului de organizare și funcționare a Catalogului firmelor, ce reprezintă evidența tuturor profesioniștilor și care urmează a fi întocmit și actualizat periodic de către Camera Națională; – stabilirea ca componența colegiului de conducere și durata mandatului membrilor acestuia să fie stabilite prin statutul Camerei Naționale, cu asigurarea reprezentativității tuturor categoriilor de membri ai Camerei Naționale (în prezent legea stabilește un număr de 27 de membri); mutarea atribuției de întocmire și publicare a Buletinului Oficial al Camerei Naționale din sarcina Colegiului de conducere în sarcina președintelui Camerei Naționale.

”Semnalăm faptul că dreptul de folosință gratuită constituit în favoarea Camerei Naţionale în temeiul Hotărârii Guvernului
nr.1709/2004 privind unele măsuri referitoare la dreptul de administrare și folosință asupra unei suprafețe de teren, proprietate privată a statului, cu modificările ulterioare, acordă acestei entităţi prerogativa posesiei și dreptul de a culege fructele bunurilor, conform destinaţiei. Luând în considerare caracterul esenţialmente revocabil al dreptului de folosință de către titularul dreptului de proprietate precum şi împrejurarea că o astfel de manifestare de voinţă a fost exprimată prin Hotărârea Guvernului nr. 501/2010 privind încetarea dreptului de folosință gratuită asupra unor terenuri proprietate privată a statului nu rezultă care este motivul pentru care inițiatorii propun și susțin ieşirea definitivă din patrimoniul statului a bunului imobil ce face obiectul măsurii.
Nu în ultimul rând, atragem atenția asupra faptului că pentru terenurile care fac obiectul inițiativei legislative, statul va plăti
despăgubiri de peste 300 de milioane de euro”, se spune în punctul de vedere al Guvernului.

Camera de Comerț și Industrie a României cere să obțină dreptul de proprietate pe terenul de la ROMEXPO și se angajează să nu îl vândă timp de 30 de ani sau mai mult, în funcție de decizia legiuitorului. Astfel, CCIR, instituție condusă de Mihai Daraban, un apropiat al președintelui Klaus Iohannis, are posibilitatea să demareze fără opreliști a megaafacerii de 2,87 miliarde de euro pe care a anunțat-o împreună cu omul de afaceri Iulian Dascălu, proprietarul grupului Iulius, la Centrul Expozițional din nordul Capitalei. ”CCIR dorește reglementarea juridică a terenului în sensul transmiterii acestuia în proprietate, fără a avea dreptul să-l înstrăineze pe o perioadă de 30 de ani sau chiar mai mult, în funcție de opțiunea legiuitorului. CCIR dorește să investească astfel în dezvoltarea activității ROMEXPO pentru ca acesta să fie integrat pe deplin în circuitul internațional, pe o piață competitivă. O astfel de dezvoltare, atât de complexă și completă, are capacitatea de a oferi ceea ce lipsește Capitalei, de la o sală multifuncțională, concepte culturale, facilități publice, până la pol de dezvoltare economică și de sprijin pentru antreprenori”, susțin reprezentanții CCIR.

Camera de Comerț și Industrie a României este acționar majoritar al ROMEXPO S.A., cu un procent de 91,26 %, societate care are în patrimoniu toate clădirile, construcțiile anexe și platformele aferente Centrului Expozițional ROMEXPO. Potrivit HG nr. 1907/2004 și, respectiv, HG 2127/2004 CCIR are recunoscut dreptul de folosință gratuită asupra terenului pe o perioadă de 49 de ani, fiind în fapt același teren pe care ROMEXPO își desfășoară activitatea de mai bine de 47 de ani. În baza legislației actuale, CCIR nu poate valorifica dreptul său de folosință gratuită în vederea demarării amplelor obiectivelor investiționale propuse. Legislația privind autorizarea executării lucrărilor de construcții limitează decisiv potențialul de dezvoltare al terenului de către CCIR în baza actualului drept de folosință. Terenul de 42 de hectare se află în proprietatea RAPPS.

CCIR și Iulius vor să ridice pe terenul de la ROMEXPO 14 turnuri, cu înălțimea de până la 42 de etaje, locuințe și un mall. ROMEXPO a inițiat un Plan Urbanistic Zonal prin care și-a arătat intenția de a realiza proiectul, iar acesta a primit deja aviz de oportunitate de la Primăria Capitalei. În toamna anului 2017, o firmă parte a Grupului Iulius, controlat de Iulian Dascălu, dezvoltatorul mall-ului de lângă Palatul Culturii din Iași, a semnat un acord cu CCIR și ROMEXPO prin care s-a angajat să dezvolte proiectul imobiliar la ROMEXPO. Proiectul este unul ambițios, în condițiile în care în București în ultimii 30 de ani nu s-au construit atâtea turnuri.

În paralel, CCIR dorește să continue proiectele inițiate cu Primăria Capitalei, inclusiv cele care vizează transformarea pavilionului central în sală polivalentă, precum și alte facilități publice, pentru care își exprimă convingerea că pot fi găsite soluții eficiente și o colaborare orientată exclusiv spre impactul pozitiv produs în comunitate. ”Demersul propus nu poate fi văzut ca o simplă dezvoltare imobiliară, ci ca un parteneriat care oferă multiple oportunități pentru mediul de business național, implicit, pentru Stat. Terenul nu este oferit gratuit investitorului. Acesta își va achita obligațiile financiare privind folosința terenului către Camera de Comerț și Industrie a României, fonduri care vor fi direcționate pentru programele de susținere a mediului de afaceri autohton”, au spus oficialii CCIR.

sursa: https://www.cotidianul.ro/megaafacerea-romexpo-aprobata-tacit-in-senat/

Bau-baul „Grup de Comunicare Strategică”, cel cu care întreaga populaţie a României a fost terorizată încă de la începutul pandemiei Coronavirus, a fost ţinut pînă acum în secret, deşi absolut toate comunicările publice au venit doar cu aprobarea acestui grup misterios.

 


Pe surse aflasem doar că şeful acestui „Grup de Comunicare Strategică” este un oarecare ANDI MANCIU, fost reporter la Realitatea TV, a cărui nevastă, Narcisa Manciu, este consilier prezidenţial la Cotroceni (https://www.cotidianul.ro/andi-manciu-este-seful-cenzurii-presei-iar-nevasta-e-consilier-la-cotroceni/):

 


Abia marţi seara, pe Facebook, fostul deputat Radu Cristescu a postat componenţa acestui „Grup de Comunicare Strategică”, dar şi documentul prin care acesta a fost înfiinţat. 

Surpriza uriaşă o reprezintă faptul că DISPOZIŢIA 524/03.03.2020 a fost emisă de dr. Raed Arafat, care, în ciuda prezenţei sale zilnice pe toate posturile de televiziune, nu a făcut publică pînă acum componenţa GCS, deşi presa a întrebat mereu cine sînt membrii acestuia:








Din acest document, aflăm că, alături de Andi Manciu, politruc care a trecut ca gîsca prin apă şi prin presă, figurează şi o oarecare SORINA ELENA COŞBUC, care este consiliera ministrului de Interne Marcel Vela ! Ea este nimeni alta decît producătoarea emisiunii „Jocuri de putere” de la Realitatea TV, realizată de Rareş Bogdan în vremea cînd se autodenumea ziarist, deşi era încă de atunci propagandist PNL.

După cum se vede, atît Andi Manciu, cît şi Sorina Coşbuc provin din aceeaşi pepinieră: Realitatea TV, acolo unde Rareş Bogdan era vedeta postului.

Din postarea lui Radu Cristescu mai aflăm ceva interesant: că în biroul Sorinei Coşbuc vin s-o ajute două personaje interesante: „comisarul Drăgoi Iulian (din Teleorman, umblă vorba acoperit DGIPI), fost ziarist, și comisarul Cuțurescu Adrian, fost jandarm”!

Despre Iulian Drăgoi ştim că el a făcut parte din echipa guvernamentală a Vioricăi Dăncilă, fiind cooptat chiar şi în echipa de comunicare cît timp România a deţinut preşedinţia Consiliului Uniunii Europene:

Acum putem să înţelegem mult mai bine cine au fost cei care au generat manipularea opiniei publice în aceste luni de la declanşarea crizei Coronavirus şi, mai ales, cine au fost cei care puteau şi au decis suspendarea unor site-uri.

Ceea ce atrage atenţia în documentul prin care a fost înfiinţat acest „Grup de Comunicare Strategică” este data: 3 martie 2020, adică la doar cîteva zile după ce Klaus Iohannis făcuse acea celebră declaraţie despre persoanele infectate: „Mai mulți dintre ei nu au niciun fel de simptom. Mai mulți dintre ei au simptome foarte ușoare, de tip răceală. Câțiva au simptome de tip gripă. Până și persoanele mai vârstă, care au și alte probleme de sănătate, au o stare generală acceptabilă. Asta ca să demitizăm un pic boala !

Peste numai două săptămîni, Klaus Iohannis avea să declare starea de urgenţă. Din acel moment, absolut toate comunicările despre coronavirus, inclusiv cele pe plan local, trebuiau avizate de acest „Grup de Comunicare Starategică”, format din Andi Manciu şi Sorina Coşbuc, pe care dr. Raed Arafat i-a luat direct din curtea PNL, aripa Realitatea TV.

Cu ei, PNL şi Klaus Iohannis „îşi fac treaba”, aşa cum spune deseori preşedintele, ţinta ascunsă fiind folosirea acestei crize ca suport electoral în alegerile ce vor urma în acest an. Curat murdar acest GCS înfiinţat de dr. Raed Arafat!

sursa:https://www.cotidianul.ro/oamenii-lui-arafat-din-grupul-de-manipulare-strategica-al-lui-iohannis/?fbclid=IwAR2yZ2SV77Mzy5AODCvQmTtQzFIVEtti9WRt5OzaV0PHbJ7ZM6fXgXQBZ7w