11.30.2020

Profetul Iohannis dă în gropi și se dă de gol

 


La una dintre conferințele de presă despre nimic la care anunță nimic, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat ce părere are despre disputele dintre două partide și care este mesajul său pentru PNL și USR Plus. Reproduc de pe o agenție de presă răspunsul (aflat și pe site-ul Administrației Prezidențiale) cu pretenție de umor și înțelepciune al președintelui României:

Mesajul meu e simplu. Vor guverna împreună! E o nervozitate, sensibilitate, ca în campanie electorală. Unii sar mai repede cu anumite mesaje, acuzaţii. Între PNL şi USR există o apropiere care nu trebuie să se apropie pe simpatii între persoane, ci pe valori şi programe. Eu îi încurajez să se apropie şi electoratul aşteaptă acelaşi lucru”.

Răspunsul se vrea un fel de glumă anglo-saxonă. Adică fără poantă, cu umor sec și cu pretenții de secret și adevăr rostit în mijlocul scenei publice. E ca o glumă răsuflată a doi moderatori tv care își spun în timpul emisiei: „Hai spune, că nu ne vede și nu ne aude nimeni“. Ei bine, dincolo de răspunsul însoțit de un rictus cu aparență de altceva(!?), propoziția președintelui a fost o chiflă peste care nu putem trece.
De unde știe președintele Romaniei că PNL și USR-PLUS vor guverna împreună? A citit dînsul în stele vizibile deasupra Palatului? A visat? A turnat el, fizicianul, niște acid clorhidiric în ceașcă și a mai adăugat două boabe de cafea și a văzut siglele celor trei partide plutind în mijlocul caimacului?
Cu o săptămînă și ceva înaintea scrutinului, președintele știe deja cine va guverna. Măi să fie! Ori este magician, ori dă în gropi! Asta înseamnă că are habar de rezultatele alegerilor de duminică. Nu numai de procentele obținute de PNL dar și de cele scoase de USR-PLUS. Altfel, nu are cum să prevadă o asemenea colaborare politică. Mai mult, profeția lui este ofensă la adresa Parlamentului. Guvernarea nu se decide la Palatul Cotroceni, ci în Parlamentul României în baza numărului de locuri dobîndite prin vot de fiecare partid și cu formarea unei majorități. Știe președintele României rezultatele? I-a spus lui generalul Ionel Sorin Bălan, șeful STS, adus special de la Sibiu în fruntea acestui serviciu secret (unde chiar înaintea profețiilor prezidențiale opt ofițeri au fost înaintați la gradul de general!?), ce procente vor ieși din softul pe care nu l-a verificat nici dracul? Klaus Iohannis ar putea ști rezultatele înainte de votul din 6 decembrie doar dacă șeful STS i-ar promite că le rezolvă el și că îi garantează procentele. Klaus Iohannia a mai spus de cîteva ori și s-a îmbățoșat că el nu va numi niciodată un premier PSD. A fost răspunsul ferm al sibianului dat la o întrebare cretină și procovatoare pusă repetat de tot soiul de jurnaliști de ocazie. La așa întrebare tîmpită, a venit un răspuns pe măsură și de la acesta s-a putut naște și profeția de Ferentari cu „vor guverna împreună”.

Acest răspus ne arată că fostul primar de Sibiu nu are nici cea mi mică abilitate politică. Pur și simplu se poartă grsolan. Sau, este de-a dreptul inconștient. Nu înțelege Constituția României și ia jocul politic, așa, ca pe o țurcă în care el inventază reguli după cum are chef.
Mai mult, răspunsul său de tip Bulă ajuns atotputernic trădează și un dispreț față de alegători. De ce să mai meargă aceștia la urne din moment ce președintele știe cine cu cine va guverna? Îi îndeamnă, le dă ordin? Asta înseamnă că el se poartă ca un comandant suprem, mai ceva ca africanii, și cunoaște, deja, rezultatul.
Cum fizicianul nostru nu este profet, nu ne mai rămîne decît ipoteza conform căreia indiferent ce rezultate vor ieși din urne, ele vor fi aranjate de președinte României împreună cu generalii de la STS abia înaintați în grad. Adică, totul este pregătit, aranjat, mai trebuie doar să ne face că votăm.
Citind printre rînduri răspunsul dat luni de președinte Klaus Iohannis după vizita făcută la Spitalul Municipal București nu ne mai rămîne decît să cădem pe gînduri. Citiți și legați mesajul cu „guvernatul împreună” de această declarație de om care le știe pe toate și ne vinde perspectiva sa asupra pandemiei.

 ”Nu ne aşteptăm la o creştere a numărului de infectări sau a ratei de infectare după alegerile parlamentare, pentru un motiv foarte simplu: noi suntem bine pregătiți, cunoaștem felul în care ne-am pregătit pentru alegerile locale, a funcționat foarte bine atunci și va funcționa mult mai bine, fiindcă am prelucrat toate cazurile care au fost de prelucrat și din fericire, au fost foarte puține de la locale. Dați-mi voie să vă spun că acea creștere nu s-a datorat alegerilor locale. Alegerile locale s-au desfășurat în perioada în care în toată lumea, și în special în toată Europa, numărul de cazuri a crescut de la săptămână la săptămână. Alegerile locale s-au desfășurat în maximă siguranță și nimeni nu s-a infectat fiindcă s-a dus la vot, oamenii s-au infectat fiindcă nu au respectat toţi normele care au fost atunci în vigoare. Între timp, avem măsuri mai ferme și vedem că foarte, foarte mulți români le respectă. Asta este o veste extraordinar de bună. Pe de altă parte, siguranța medicală a secțiilor de votare va fi de data aceasta mai bună decât la locale. Deci, nu, nu ne așteptăm la o creștere a ratei infectării după parlamentare”.

Cu „maximă siguranță”, am crescut la 10.000 de contaminați pe zi, apoi scădem tot la comandă. Cît despre rezultatele la alegerile din 6 decembrie, tot la comandă trebuie să ducă la „vor guverna împreună”.

sursa:https://www.cotidianul.ro/profetul-iohannis-da-in-gropi-si-se-da-de-gol/

Iată cum se joacă Guvernul și Iohannis cu soarta piețarilor !

 


Premierul și președintele o scaldă când vine vorba de piețe, în timp ce numeroși comercianți și cumpărători îngheață în frig.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că este analizată posibilitatea redeschiderii pieţelor, anunțând pe de altă parte că proiectul de lege adoptat de PSD care prevede ca ele să fie deschise a fost atacat la Curtea Constituțională.

„Vă spun că analizăm acuma, dar să nu o daţi încă ca o ştire, analizăm posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise. Cu atât mai mult cu cât a venit iarna şi temperatura a coborât, analizăm posibilitatea de a redeschide pieţele. Sigur, sunt şi alte măsuri, dar orice decizie pe care o vom lua, o vom lua în funcţie de evoluţia epidemiei. (…) Când vom avea o analiză şi vom fi pregătiţi să luăm o decizie, o vom face publică. (…) Dar, sigur, orice redeschidere a pieţelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecţie sanitară foarte strictă”, a zis Orban, într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a susținut, luni, că nu a primit deocamdată legea care prevede redeschiderea pieţelor pieţelor, în vederea promulgării, Orban a declarat că proiectul respectiv a fost atacat de către Guvern la Curtea Constituţională.

„Am atacat la Curtea Constituţională, pentru că legea nu poate să schimbe o hotărâre de guvern şi o lege, să spun, care reglemenetază activitatea pieţelor nu poate să modifice o hotărâre de guvern, care este legată de starea de alertă. Şi mai sunt şi alte motive de neconstituţionalitate. (…) Da. Cred că vineri am semnat-o”, a spus Orban.

Pe 10 noiembrie, Camera Deputaţilor a adoptat amendamentul PSD potrivit căruia pe durata stării de alertă pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante şi talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi protecţie sanitară.

Amendamentul a fost iniţiat de Marcel Ciolacu şi Daniel Zamfir.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, întrebat dacă va promulga legea pentru redeschiderea pieţelor, Iohannis a susținut că actul normativ nu a ajuns la el.

„Legea pentru redeschiderea pieţelor nu a ajuns la mine”, a spus președintele.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, l-a acuzat, însă pe Klaus Iohannis că minte în legătură cu faptul că nu ar fi primit, spre promulgare, legea care prevede redeschiderea pieţelor.

„Iohannis minte din nou! Legea cu deschiderea pieţelor este trimisă la promulgare de aproape 20 de zile! Să îl ajutăm pe Iohannis să se documenteze! A minţit cu vaccinul, a minţit cu infectările şi acum minte şi cu pieţele”, a scris Ciolacu luni pe Facebook.

Ciolacu a ataşat şi o trimitere spre site-ul Camerei Deputaţilor, din care reiese că legea respectivă ar fi fost trimisă spre promulgare pe data de 12 noiembrie.

sursa:https://www.cotidianul.ro/iata-cum-se-mai-joaca-guvernul-si-iohannis-cu-soarta-pietarilor/

Natura umană are oroare de vid

 


Printr-o decizie foarte recentă a Consiliului de Stat al Franței (echivalentul secției de contencios administrativ al ÎCCJ), un decret care restrânge întrunirile religioase la un maxim de 30 de persoane a fost desființat, întrucât încalcă libertatea de cult. În plus, o astfel de măsură este considerată disproporționată în raport de pericolul pe care intenționează să îl înlăture și discriminatorie în raport de comercianți (marilor magazine li se permite funcționarea indiferent de numărul de cumpăratori, singura limitare suprafața alocată comerțului). Instanța franceză a reținut că libertatea de cult este mult mai importantă decît alte libertăți (cum ar fi, de exemplu, libertatea de a merge la cinema) și, de aceea, trebuie să i se acorde o importanță aparte. Guvernul francez a fost obligat să se conformeze în maxim 3 zile.
Interesant este că acțiunea a fost formulată de Conferința Episcopilor francezi și de Arhiepiscopul Parisului. Iar speța e dintr-o țară care de declară laică și multiculturală. Mă îndoiesc că întăi-stătătorii BOR ar avea un asemenea curaj judiciar. Dimpotrivă, comunitatea celor care ar trebui să ofere oamenilor acestor meleaguri un refugiu ultim pe timp de restriște este dominată de conformiști și nou-normali ai propriei organizații.
Comunismul a fost un regim politic secularizant, dar nu a reușit niciodată să alunge credința din oameni.
În schimb, new-normalismul va reuși.Cauza suntem noi, căci ne-am schimbat.

Când sărbătorile de Paști sau de Crăciun sunt neutralizate, majoritatea trăitorilor pe aceste meleaguri aplaudă. Când pelerinajele sunt interzise sau combătute cu amenzi și colectarea enoriașilor cu duba, aceeași majoritate se bucură. Cînd polițiști plini de zel și milițieni în civil pătrund în biserici și îi scot cu forța de acolo pe enoriași sau pe simpli participanți la nunți, botezuri și înmormântări (adică, opresc brutal ritualurile esențiale de trecere, care jalonează viața oricui), aceeași majoritate cere mai multă fermitate, violență chiar, în aplicarea legii, cu toate impreciziile, improvizațiile și prostia strecurate acolo de „iexperți”. Când spiritul Sărbătorilor este suspendat/amânat până la noi ordine, aceeși majoritate este îngrijorată că încă se mai dau la tv sau pe canalale de live-streaming filme de Crăciun în care actorii nu poartă “acoperitoare faciale” și se înfurie că unii, negaționiști-conspiraționiști-dez-informatori de felul lor, încă mai cred în efectul vindecător, taumaturgic, al luminilor și mulțimilor de acasă, de colindat, și, mai ales, al așteptării revederii cu familia.

În clipele grele, de suferință, când oamenii la care ții și de care depinzi vor fi avut nevoie de rugăciunile tale, cui te vei ruga? Acelui Dumnezeu pe care l-ai izgonit când ai aplaudat cu frenezie planul satanic și bolșevic denumit Marea Resetare* („demolează și construiește la loc, mai bine”)? Unde o să te mai rogi? În bisericile pe care le vrei închise pentru a te feri de răceală? Cine o să te ajute pentru a traversa iadul disperării, al suferinței, al spaimei de singurătate? Noii comisari sovietici care își predică evlavia față de știința oficială, canonică, și disprețul pentru popii „sulfuroși” și negaționiștii „cocliți”?
Crezi despre tine că ești rațional, tare, liber față de constrângerile dogmatice ale unor rituri plicticoase, milenare, care nu mai interesează pe nimeni, exceptâdu-i pe medievalii ”pupători de moaște”. Ești convins că nu ai nevoie să îți pui speranța în ceva transendental și nici ca alții să se roage pentru tine în clipele în care tu sau cei apropiați ție v-ați afla la ATI. Știi sigur că nu ai nevoie de vreun duhovnic desprins din evul mediu, care să îți redea un pic de confort sufletesc atunci când ai ajuns pe culmile disperării, pentru că ești ținut în casă, deși ar trebui să fii cu prietenii, cu cei de vârsta ta, pentru că există riscul să devii șomer sau să dai faliment, pentru că există riscul să faci foamea … Pentru toate astea există spitale, doctori, pastile, pokemoni, terapeuți și guru, ce nevoie ai de biserici și de popi?
Dar am o veste pentru tine: psihologul, psihiatrul, gurul sau coach-ul din corporație au competențe limitate (și te mai și trombonesc). Medicii nu pot face treaba lui Dumnezeu  – nu ai auzit niciun urgentist sau chirurg sau oncolog sau neonatolog spunând „noi ne-am făcut toată treaba care depinde de noi, de aici încolo începe treaba lui Dumnezeu”? Unde mai pui că mulți doctori au devenit niște tehnicieni care aplică stereotipic niște protocoale medicale scrise de ”iexperți” (de felul celor pe care se bazează herr Johannis atunci când vine și ne spune că pandemia se rezolvă cu spălatul ritualic pe mâini, cu purtatul „acoperitoarei faciale” și cu distanțarea socială) sau promotori ai munților de medicamente comercializate pentru a te ține captiv cinicilor fabricanți de paleative ale nenorocirii tale…
Nu ești conștient de asta (sau refuzi să crezi, atunci când te uiți în oglindă și vezi un om rațional, cultivat, plin de cunoștințe care neagă credința, care de fapt doar intră într-o patetică întrecere cu ea), dar crezi într-un Dumnezeu al lacunelor, care face treaba medicului sau a gurului, când aceștia dau greș sau când sunt incapabili, înșelători sau din cale afară de lucrativi. Ba chiar crezi într-un Dumnezeu al fotbaliștilor, pentru că speri ca tu și echipa/grupul tău să câștigi, în dauna (sau chiar spre nefericirea) altora**.  Chiar dacă zeul la modă acum se numește covid, crezi stereotipic în tot felul de zeități aferente fricii, și te supui. Ce să vezi – și masonii au pus pe bani un ochi atoatevăzătator, ca să fii conștient că în orice moment al vieții tale există cineva/ceva care te monitorizează și te poate sancționa dacă ai fost naughty (cu o nuia în cizmulițe sau, după caz, cu un rating social downgradat …).
Și știi ceva? Chiar funcționează! Când te rogi, când cineva se roagă pentru tine, treaba pe care medicul nu o poate face, revine lui Dumnezeu.
Natura umană are oroare de vid – așa că ai grijă ce pui în loc, după ce ai evacuat din tine credința!

*pentru că îți dorești „o țară ca afară”, cu siguranță o să recunoști mai ușor conceptul prin denumirea sa în engleză : The Great Reset (build back better)
**pentru corporatriști – bucuria, satisfacția pentru răul altora, plăcerea de a cauza nenorociri și nefecire semenilor, se numețe schadenfreude; trust me, nu e specifică naziștilor – just gogle it …

sursa:https://www.cotidianul.ro/natura-umana-are-oroare-de-vid/

SF.ANDREI - Apostolul Lupilor - și crucea în formă de „X”

 


Sfantul Apostol Andrei este Apostolul care a propovaduit Evanghelia lui Hristos in tara noastra, România fiind una dintre puținele țări din lume creștinate de unul dintre cei 12 Apostoli. Un dar divin, pe care nu îl prețuim întotdeauna la justa lui valoare.

Totodata, nu poate fi întâmplător că cele două sărbători naționale ale României vin una după alta: 30 noiembrie, când am primit în dar intrarea în „Țara de Sus” și 1 decembrie, când, printr-o minune a istoriei, după un război care părea pierdut, am câștigat „Țara de jos”, cea  de pe Pământ.

Viata

Sfantul Apostol Andrei era fratele lui Simon (Sf. Apostol Petru). Spre deosebire de fratele sau care era casatorit, Andrei a ales sa-si traiasca viata in feciorie. 

Ajunge ucenic al Sf. Ioan Botezatorul, iar in momentul in care Ioan ii descopera ca Hristos este Mesia, lasa toate si Il urmeaza pe Mantuitorul.

Pentru ca Andrei a fost cel dintai chemat sa recunoasca pe Hristos ca fiind Mesia, a primit intre Apostoli supranumele de „primul chemat” sau „cel dintai chemat”.

Apostolul Lupilor

Pentru că dacilor li se spunea „daoi” în grecește (lupi), dar și pentru legătura lor mistică cu lupul (capul de lup era steagul lor), Sfântului Andrei i s-a mai spus si „Apostolul Lupilor”.

Se pare că a locuit într-o peșteră care există și azi și se află la circa 4 kilometri de localitatea Ion Corvin, județul Constanța. În 1944, a fost transformată în biserică, care a fost însă distrusă de trupele sovietice. După 1989, biserica a fost refăcută și a devenit unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din România.

Crucea Sf.Andrei

Sfântul Andrei moare răstignit pe o cruce în formă de X, în localitatea Patras, lângă Corint. Crucea în X pricinuia chinuri încă și mai mari decât crucea tradițională. Pe crucea obișnuită, răstignitul suferea pentru că, din cauza poziției, nu putea respira. El trebuia să se sprijine în mâini și în picioare pentru a se ridica și a-și lărgi pieptul, încât să permită aerului să pătrundă în cutia toracică. Dar membrele îi era prinse în cuie, ceea ce îi provoca dureri cumplite. La crucea în formă de X, din cauză că picioarele desfăcute nu mai permiteau sprijinirea trupului în ele, condamnatul trebuia să își ridice întreaga greutate a corpului doar în mâinile găurite.

Moaștele sale au fost aduse la Constantinopol în 357. Trupul Sfântului rămâne întreg până în jurul anului 850, când Împăratul Vasile I Macedoneanul trimite Capul lui Andrei creștinilor din Patras. În timpul cele de-a patra Cruciade, trupul Sfântului Andrei este furat și dus în Italia, unde a rămas până astăzi, în catedrala din Amalfi.

Când otomanii cuceresc Peloponezul, guvernatorul Patrasului, Toma Paleologu se refugiază la Roma, luând cu el și Sfântul Cap al lui Andrei. În 1964, Capul va fi înapoiat creștinilor din Patras, unde se află și astăzi.