3.17.2021

20 de țări ale lumii au suspendat sau au anulat vaccinarea cu AstraZeneca. În 24 ore, 33 de mii de români au anulat programările. Cîțu și Gheorghiță merg înainte

 


„Vaccinurile sunt arme de distrugere în masă”. LUMEA VA PLĂTI CUMPLIT !

20 de țări au suspendat sau au declarat că vor întârzia vaccinările Oxford-AstraZeneca pe baza raportărilor de decese sau leziuni - în majoritatea cazurilor legate de cheaguri de sânge - la persoanele sănătoase care au primit vaccinul, transmite publicația lui Robert F. Kennedy, The Defender. 

 Ieri au făcut anunțul că suspendă temporar vaccinarea cu produsul AstraZeneca și agențiile de sănătate din Suedia și Letonia, ca „măsură de precauție suplimentară”, informează Știri pe Surse. De asemenea, Venezuela, a anunțat luni că nu va autoriza pe teritoriul său vaccinul suedezo-britanic, a cărui utilizare a fost suspendată de mai multe țări din Europa.

 Procurorii din nordul Italiei au anunțat luni că au confiscat un lot de 393.600 de doze ale vaccinului AstraZeneca COVID după moartea unui profesor în vârstă de 57 de ani la mai multe ore după ce a fost vaccinat, a raportat Reuters.

 Parchetul italian a deschis DOSAR PENAL PENTRU OMOR după cum informează Epoch Times citând La Repubblica.

Profesorul Sandro Tognatti era sănătos, așa cum le spusese medicilor cu care a discutat înainte de vaccinare. Cea mai probabilă ipoteză luată în calcul acum este o moarte subită cardiacă, informează AlephNews. Aceeași cauză s-a constatat deja și în mai multe cazuri din România, ignorate de autorități.

 Cu toate acestea, în schimb, la noi, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare susține că nu e nici o problemă și că România continuă cu toate forțele înainte vaccinarea cu AstraZeneca. Pe acest fond, un cercetător român la Oxford se gândește să ia și la mișto morții în urma vaccinurilor și campania de prevenire din 20 de state ale lumii. Ștefan Dascălu afirmă la Mediafax cu un umor jenant că dacă mâine cineva se vaccinează și apoi moare în urma unui accident rutier o să se spună în statistici că este din cauza vaccinului. Cinismul penibilului personaj curtat prin intermediul rețelelor de informații externe este sporit de realitatea din ultimul an, când, așa cum știm, aproape orice mort era declarat decedat de covid, după cum s-a scăpat chiar fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. Același personaj oxfordian afirma într-o emisiune Trinitas TV că nu este o problemă că AstraZeneca și celălalte companii folosesc embrioni umani pentru că extragerea celulelor fetusului avortat de viu a avut loc cu mult timp în urmă. Dar chiar nimeni nu sesizează faptul că tânărul tovărășel propagandist vaccinist studiază la Oxford, universitatea care este co-producătoarea așa-zisului vaccin AstraZeneca?

Ion Cristoiu contra dictaturii „Târța-Pârța”: Pot să moară milioane de oameni după vaccin că de la Iohannis la Rujatu' nimeni nu va zice nimic. Iar noi, cei care mai îndrăznim să ne punem întrebări în țara asta, vom fi tratați imediat ca niște teroriști 

Dacă autoritățile dau asigurări că nu sunt probleme cu serul anti-COVID de la AstraZeneca și continuă administrarea acestuia, oamenii reacționează totuși, firesc: 33 de mii de programări au fost anulate în ultimele 24 de ore, transmite TVR.

ActiveNews vă prezintă statele care au suspendat sau anulat până acum vaccinarea cu serul Oxford-AstraZeneca: Italia, Franța, Germania, Austria, Spania, Portugalia, Irlanda, Luxemburg, Cipru, Slovenia, Bulgaria, Olanda, Danemarca, Norvegia, Suedia, Islanda, Letonia, Indonezia, Thailanda și Venezuela, care a renunțat la tranzacție.

„Venezuela nu va acorda autorizație pentru utilizarea vaccinului AstraZeneca în procesul de imunizare a populației noastre din cauza efectelor adverse” la pacienții vaccinați, a anunțat vicepreședinta venezueleană Delcy Rodriguez la televiziunea publică. „Ținând cont de rapoartele tehnice, președintele Nicolas Maduro a decis (...) să nu aprobe și să nu acorde permis (de utilizare a) acestui vaccin pe teritoriul venezuelean”, a adăugat ea, conform Agerpres. 

Inițial, Venezuela rezervase între 1,4 și 2,4 milioane de doze de vaccin AstraZeneca prin dispozitivul COVAX înființat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în beneficiul țărilor defavorizate.

sursa:https://www.activenews.ro/stiri/20-de-tari-ale-lumii-au-suspendat-sau-anulat-vaccinarea-cu-AstraZeneca-pentru-a-si-proteja-cetatenii-de-decese-sau-leziuni-interne.-Romania-lui-Citu-si-Gheorghita-merge-inainte.-Reactia-romanilor-33-de-mii-de-programari-anulate-in-ultimele-24-de-ore-165761

FAKE NEWS DE STAT RECLAMAT DE ACTIVENEWS. Campania media abuzivă de vaccinare a fost reclamată la CNA pentru a fi eliminată de pe posturi

 


În atenția Doamnei Maria Monica Gubernat

Președintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA)

Membrilor CNA

CC: Colegiul Medicilor din România

Stimate Doamne și Domni,

Începând cu data de 27 decembrie 2020, Guvernul României, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Sănătății și alte instituții afiliate au lansat o campanie publicitară pentru vaccinarea românilor cu singurul medicament transmis de autoritățile UE României, vaccinul Comirnaty produs de companiile farmaceutice internaționale Pfizer-BioNTech. Spoturile realizate de Guvern în această campanie sunt transmise în mediul online, la posturi de radio și televiziune, cu încălcarea prevederilor legale, motiv pentru care vă solicităm să analizați prezenta cerere și să solicitați întreruperea imediată a transmisiilor spoturilor audio-video care sfidează legea.

Astfel, potrivit Ordinului Ministerului Sănătății 194 din 23 februarie 2015 privind aprobarea Normelor pentru evaluarea și avizarea publicității la medicamentele de uz uman, publicat în Monitorul Oficial Nr 168 din 11 martie 2015 - disponibil online, aici: https://www.anm.ro/_/ORDINE/ OMS_194_2015.pdf - La ARTICOLUL 52, PCT. 8, se stipulează că "Este interzisă difuzarea de materiale publicitare pentru medicamente sau tratamente prezentate sau recomandate de profesioniști în domeniul sănătății, organizații academice, științifice, fundații, de personalități ale vieții publice, culturale, științifice, sportive sau de alte persoane care, datorită celebrității lor, pot încuraja consumul acestor medicamente sau folosirea tratamentelor respective.”

În spoturile respective apar identificați patru medici, îndemnând voios la injectarea populației cu un produs medicamentos insuficient testat, potrivit chiar avertismentului producătorilor, din Prospectul medicamentului, respectiv: „Acest medicament face obiectul unei monitorizări suplimentare. Acest lucru va permite identificarea rapidă de noi informații referitoare la siguranță. Profesioniștii din domeniul sănătății sunt rugați să raporteze orice reacții adverse suspectate. Vezi pct. 4.8 pentru modul de raportare a reacțiilor adverse”.

Acești 4 (patru) medici care încalcă legea sunt: col. dr. Valeriu Gheorghiță de la Spitalul Militar Central Dr. Carol Davila și chiar coordonator al campaniei naționale de vaccinare, dr. Beatrice Mahler, manager la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, dr. Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” și dr. Adrian Marinescu, medic primar la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș".

Mai mult, cel din urmă se dedă și la publicitate înșelătoare, sancționată prin același Ordin al Ministerului Sănătății cât și prin  Decizia CNA nr. 220 /2011 privind Codul de reglementare a conținutului audiovizual, cu modificările și completările ulterioare. Concret, la finalul spotului publicitar la unicul vaccin de pe piața din România, medicul în cauză afirmă că „Acest vaccin este sigur, este eficient și are foarte puține reacții adverse.”

Conform Prospectului/Rezumatului caracteristicilor medicamentului, care este disponibil online aici - https://www.ema.europa.eu/en/ documents/product-information/ comirnaty-epar-product- information_ro.pdf - vaccinul are cel puțin 13 reacții adverse, la care se mai adaugă alte câteva menționate în Raportul Agenției Europene a Medicamentului, disponibil aici - https://www.ema.europa.eu/en/ documents/assessment-report/ comirnaty-epar-public- assessment-report_en.pdf.

Este la mintea copiilor că cel puțin 13 reacții adverse nu pot fi considerate „foarte puține reacții adverse” decât dacă ți-ai propus să minți deliberat 19 milioane de români.

Pentru a intra în litera Legii, SECȚIUNEA a 4-a a Reglementărilor prevede la „ARTICOLUL 12 (1) Publicitatea pentru un medicament: a) trebuie să fie exactă, echilibrată, echitabilă, obiectivă și completă pentru a da posibilitatea celor cărora le este adresată să își formeze propria opinie cu privire la valoarea terapeutică a medicamentului în cauză; b) trebuie să se bazeze pe evaluarea actualizată a tuturor dovezilor relevante și să reflecte clar aceste dovezi; c) trebuie să încurajeze utilizarea rațională a medicamentului, prin prezentarea obiectivă a acestuia, fără a-i exagera proprietățile, calitățile terapeutice; d) nu trebuie să încurajeze automedicația sau utilizarea nerațională a medicamentului; e) nu trebuie să fie înșelătoare, subliminală sau să inducă în eroare prin distorsionare, exagerare, accentuare nejustificată, omisiune sau în orice alt mod; f) nu trebuie să sugereze că un medicament sau un ingredient activ are vreun merit, calitate sau proprietate specială, dacă acest lucru nu poate fi documentat științific; g) nu trebuie să prejudicieze respectul pentru demnitatea umană;”

În plus, colac peste pupăză, prin următorul ARTICOL, „13 (1) Se interzice publicitatea către publicul larg pentru medicamentele care: a) nu au autorizație de punere pe piață valabilă în România; b) se eliberează numai pe bază de prescripție medicală; (...)”.

Conform Prospectului vaccinului Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech se scrie chiar la litera B: „CONDIȚII SAU RESTRICȚII PRIVIND FURNIZAREA ȘI UTILIZAREA - Medicament eliberat pe bază de prescripție medicală.”

Observațiile noastre de mai sus sunt confirmate și de cunoscutul avocat Gheorghe Piperea, care arată:

„Reclama la medicamentele care nu se eliberează decât cu prescripție medicală este interzisă.

Potrivit prospectului public, Cominarty (vaccinul Pfizer & BionTech) este un medicament care nu se eliberează decât cu prescripție medicală. Așadar, reclama la Cominarty este interzisă, chiar dacă este susținută oficial, din bani publici. Pentru scoaterea acestei reclame de pe posturile tv/radio este responsabil CNA. Pentru scoaterea acestei reclame de peste tot (inclusiv de pe paginile de socializare și de pe publicațiile electronice sau din ziare tipărite) este responsabilă CNA.

Mai mult chiar, reclama la medicamente de orice fel făcută de medici este interzisă. Colegiul medicilor este responsabil pentru sancționarea medicilor care încalcă această interdicție.

PS: Din documentele oficiale ale Agenției Europene a Medicamentului rezultă că acest vaccin este autorizat condiționat, temporar (până la 31 august 2021) și cu obligația producătorului și a instituțiilor publice sau private care îl diseminează populației de a-i monitoriza efectele timp de doi ani. Este, vorba, practic, de un test clinic pe medicamente. Cum este posibil ca o substanță experimentală să fie vândută unei populații de 450 de milioane de persoane? Cum este posibilă impunerea unor segregări sociale și economice împotriva celor care refuză să se supună unor experimente clinice? Nu cumva este o chestiune de siguranță națională, care ar trebui să fie prioritară campaniei pro-vaccin (care mai mult irită decât convinge)?”

În consecință, vă rugăm să dispuneți, conform prevederilor legale, întreruperea spoturilor cu informații false (fake news de stat) sau/și ilegale ale campaniei guvernamentale în derulare, cu notificarea posturilor tv și de radio și a organelor responsabile de aplicarea legii.

Pentru conformitate,

Victor Roncea

Redactor șef

ActiveNews

sursa:https://www.activenews.ro/stiri/Campania-media-abuziva-de-vaccinare-a-fost-reclamata-la-CNA-pentru-a-fi-eliminata-de-pe-posturi.-Practica-tehnici-inselatoare-si-este-ilegala-potrivit-LEGII.-FAKE-NEWS-DE-STAT-RECLAMAT-DE-ACTIVENEWS-164505

Ora de vară 2021 - Când și cum se schimbă

 


ORA DE VARĂ 2021. România va trece la ORA DE VARĂ la finalul lunii martie. Iată tot ceea ce trebuie să știi, de la efecte adverse la mersul trenurilor și istoricul acestei schimbări. 

ORA DE VARĂ 2021. România va trece la ora de vară la sfârșitul lunii martie, mai exact în ultima duminică. Astfel Ceasurile se vor da înainte cu o oră. 28 martie va fi cea mai scurtă zi din acest an. Ora 03:00 va deveni ora 04:00. 

ORA DE VARĂ 2021. Trecerea la ora de vară se face în preajma echinocțiilor de primăvară, când ziua este egală cu noaptea. Acest lucru se face într-o noapte de sâmbătă spre duminică, ca să existe o adaptare a organismului la ora nouă.

ORA DE VARĂ 2021. Scopul trecerii la ora de vară este de a ne bucura mai mult de lumina naturală a zilei. Trecerea la ora de vară adaugă o oră de lumină zilei. Acest obicei ajută la economisirea energiei electrice. De-a lungul vremii, această schimbare a creat multe controverse, iar unii experți susțin că schimbarea orei ar crea unele probleme de sănătate.

ORA DE VARĂ 2021. Se schimbă ora pentru ultima dată ?

ORA DE VARĂ 2021. Schimbarea orei a creat nemulțumiri de-a lungul timpului, iar unii specialiști au criticat-o pentru că ar crea probleme de sănătate populației. În 2019, Parlamentul European a votat în favoarea renunţării la sistemul orei de vară şi de iarnă, în care ceasurile sunt ajustate cu o oră în fiecare primăvară şi toamnă, măsura urmând să fie aplicată din 2021.

ORA DE VARĂ 2021. Statele care vor decide să păstreze ora de vară vor face ultima ajustare a ceasurilor în ultima duminică din martie 2021, iar cele care preferă ora standard (de iarnă) vor face modificarea finală în ultima duminică din octombrie 2021.

ORA DE VARĂ 2021. Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a explicat pentru DC News care este ultima schimbare de oră și cum procedează statele membre ale Uniunii Europene dacă aleg ora de iarnă sau ora de vară. Pentru România însă, acest aspect rămâne însă incert pentru că țara noastră nu a informat Uniunea Europeană. 

ORA DE VARĂ 2021. ”Statele care vor să rămână pe ora de vară schimbă ultima dată ora acum în ultima duminică din martie, iar cei care vor să rămână pe ora de iarnă vor schimba ultima dată în octombrie. Așa ar trebui să procedeze și România, iar țara noastră trebuia să anunțe Uniunea Europeană până în aprilie 2020. Toate statele membre trebuiau să anunțe. Există niște măsuri care trebuie armonizate la nivel european, inclusiv ceea ce înseamnă transport transfrontalier, program avioane, etc. Mai mult, conform Amendamentului 14, pentru limitarea la minimum a perturbărilor, printre altele în sectorul transportului, în cel al comunicațiilor și în alte sectoare implicate, statele membre ar trebui să notifice Comisiei până la cel târziu 1 aprilie 2020 eventuala lor intenție de a-și schimba propria oră standard în ultima duminică din octombrie 2021”, a declarat Tudor Ciuhodaru. 

ORA DE VARĂ 2021. Efectele schimbării orei

ORA DE VARĂ 2021. ”Majoritatea oamenilor se adaptează cu uşurință la schimbarea orei, modificările adaptive ale organismului făcându-se complet în circa cincisprezece zile. Particularităţile fizice şi psihice individuale influenţează însă modul cum se realizează această adaptare. În fiecare an mulți pacienţi ajung la urgențe cu o simptomatologie polimorfă, mergând chiar până la agravarea sau decompensarea unor afecţiuni. Unele pot fi chiar periculoase, precum creșterea riscului de infarct sau a celui de suicid.

a) riscul de infarct crește cu 5-10%, timp de trei zile după schimbarea orei. Sunt afectate în special persoanele tinere, active profesional;

b) Totodată creşte riscul suicidar timp de două săptămâni de la modificarea orei, în special la depresivi şi la cei cu vulnerabilități psihoemotionale.

ORA DE VARĂ 2021. Modificarea orei de trezire duce la un stres la care organismul reacţionează prin creșterea activităţii sistemului nervos simpatic şi a nivelului citokinelor proinflamatorii determinând modificări”, a mai explicat Tudor Ciuhodaru. 

ORA DE VARĂ 2021. Alte efecte ale schimbării orei sunt: modificări cardiovasculare manifestate prin variaţii ale tensiunii arteriale şi variate tulburari de ritm cardiac și modificări ale calității somnului (insomnie, somnolenţă), astenie, apatie, anhedonie, agitaţie, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare şi memorie, cefalee, vertij, moficarea apetitului (inapetenţă sau bulimie), până la dereglari afective sezoniere şi ideaţie suicidară.

ORA DE VARĂ 2021. Ce faci pentru a trece cu ușurință peste schimbarea orei

ORA DE VARĂ 2021. ”1. Planificarea corespunzătoare a activității.

2. Evitarea suprasolicitării datorată stimulentelor nervoase, substanţelor psihoactive sau situaţiilor conflictuale.

3. Nu e de neglijat petrecerea a cât mai mult timp în aer liber.

4. Și nici mișcarea, chiar sub forma unor simple plimbări.

5. Precum şi o alimentaţie bogată în fructe şi legume proaspete.

ORA DE VARĂ 2021. Invocând faptul că se perturbă nejustificat populaţia şi că pierderile din diverse domenii socioeconomice depăşesc câştigurile, unele ţări au renunţat la schimbarea orei de iarnă-vară sau nu au aplicat-o vreodată. Şi în România a fost respinsă o iniţiativă legislativă ce prevedea acest lucru.” a conchis medicul și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru. 

ORA DE VARĂ 2021. Cum vor circula trenurile

ORA DE VARĂ 2021. CFR Calatori a informat că activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, dar mersul trenurilor în vigoare nu se va modifică, circulația urmând a se efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor.

ORA DE VARĂ 2021. Trenurile de călători aflate în circulație după ora 3:00, care devine ora 4:00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 4:00 – 5:00, trenurile vor pleca în ordinea rangului, precizează reprezentanții CFR.

ORA DE VARĂ 2021. Ora de vară, în istorie

ORA DE VARĂ 2021. În 1932 a fost introdusă pentru prima dată ora oficială de vară. În fiecare an, până în 1939, s-a făcut această schimbare, în prima duminică din aprilie, la ora 00:00 și prima duminică din octombrie, la ora 01:00 (ora locală). Cu toate acestea, între 1941 și 1979, s-a renunțat la ora de vară, până când România a semnat Convenția fusurilor orare, amintește stiridecluj.ro. În 1997, s-a dat Ordonanța 20/1997 cu privire la stabilirea orarului de vară și a orei oficiale de vară pe tot teritoriul țării noastre.

sursa:https://www.dcnews.ro/ora-de-vara-2021-cand-si-cum-se-schimba-e-definitiv-tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-impactul-schimbarii-orei_806809.html

Raed Arafat este condamnat la moarte în Siria ?

 


Raed Arafat s-a arătat deranjat de faptul că există voci care împrăștie în spațiul public informații neadevărate despre persoana lui. Cea mai puternică face referire la o condamnare pe care șeful DSU ar avea-o în țara în care s-a născut, adică Damasc, Siria.

Raed Arafat este deranjat de ce se spune despre el

Șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență a vorbit la Digi 24 despre niște informații care au apărut în spațiul public cu privire la o condamnare. Arafat spune că o senatoare a declarat despre el că ar fi condamnat la moarte la el acasă, făcând referire la Damasc, Siria, țara în care s-a născut. Șeful DSU s-a arătat iritat de acest zvon pe care l-a numit fake news. El spune că acestea sunt atacuri la persoana lui, dar și la adresa instituției pe care o conduce.

Hai să luăm minciuna că - doctorul Arafat e condamnat la moarte la el acasă -, adică nu la mine acasă în România, ci - la el acasă - în capul altora ar fi altundeva și că eu aș fi fost condamnat la moarte, lucru care e fals. În viața mea nu am auzit așa ceva. Și totuși asta s-a răspândit, fiind pornită această chestie de o doamnă senatoare. Și multe alte minciuni circulă lună de lună”, a declarat Arafat la Digi 24.

Arafat a mai spus că aceasta nu este singura informație falsă care îl vizează, ci mai sunt multe pe care le-a raportat Youtube, de exemplu. Potrivit lui, o altă minciună este aceea că ar fi rudă cu Omar Hayssam care l-ar fi ajutat să fugă din țară.

Șeful DSU spune că sunt multe persoane cu intenții rele, care mint și manipulează. El a vorbit și despre informația potrivit căreia slujba de Paște de anul acesta se poate devansa până la ora 22.00. Raed Arafat a precizat că autoritățile speră ca de Sărbătorile Pascale să avem o libertate mai mare în 2021 față de 2020, dar totul va depinde de situația epidemiologică. Restul, spune Arafat, cu devansarea slujbei și așa mai departe – sunt bazaconii.

sursa:https://sevedetot.ro/raed-arafat-deranjat-de-ce-se-spune-despre-el-este-sau-nu-condamnat-la-moarte-in-siria/

Ninsori abundente la mijlocul lunii martie. Strat de zăpadă de aproape un metru la munte

 


Codul galben de ninsori a adus ninsori abundente și pe alocuri viscolite în mai multe județe din țară. Se circulă în condiții de iarnă, informează Poliția Română. A nins mult și în zonele montane, astfel că turiștii s-au putut bucura de pârtii ca-n plin sezon. În Masivul Postăvarul stratul de zăpadă a ajuns la 90 de centimetri. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, în urma ninsorii viscolite, traficul rutier a fost oprit pe DN 11 Brețcu (jud. Covasna) - Oituz (jud. Bacău) din cauza unor copaci căzuți pe carosabil. 

De asemenea, din cauza depunerii de zăpadă pe partea carosabilă, este instituită restricție de tonaj pentru autovehiculele peste 7,5 tone pe DN 73A Râșnov-Predeal, județul Brașov, acestea fiind redirecționate pe DN1.

Se circulă în condiții de iarnă în mai multe județe din țară

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare și se circulă în condiții de iarnă în județele:

- Alba (DN75, DN1R Scărișoara-Vărtop și DN 67C Transalpina);

- Argeș (DN73 Dâmbovicioara-Fundata);

- Bistrița-Năsăud (DN17 – Pasul Tihuța);

- Bihor (DN1H – Șinteu, DN75 Măgura-Vârtop);

- Brașov (ninge abundent pe toate arterele rutiere din județ)

- Caraș-Severin (DN6 Armeniș-Cornea, DN58 - Carașova, DN68 - Bucova, DN57B – Oravița;

- Cluj (DN1 Dumbrava-Izvoru Crișului, DN 1R- loc. Beliș);

- Covasna (ninsoare viscolită pe DN 11 Brețcu-Oituz – zăpadă 10 cm, DN 13-loc.Reci, DN 13E);

- Gorj (DN67 C-Rânca);

- Harghita (DN13B Gheorgheni-Praid);

- Hunedoara (DN 66 loc. Banița, Livezeni –DN7A și DN66A);

- Maramureș (DN18 Baia Sprie-Pasul Gutâi, DN 18 – loc.Borșa);

- Neamț (DN 15B și DN 15 C – Târgu Neamț);

- Prahova (DN1 – între km. 119 (Azuga) – 138 (limită cu jud. Brașov, DN 1A – loc. Blejoi, DN71 Sinaia-Târgoviște);

- Vrancea (DN 2D și DN 2R – zona de munte);

- Vâlcea (DN 7A Voineasa – limită cu jud.Hunedoara).

Se intervine cu utilaje de deszăpezire pentru împrăștierea materialului antiderapant.

Și circulaţia pe toate drumurile naţionale din judeţul Botoşani se desfăşura, miercuri dimineaţă, în condiţii de iarnă, pe fondul ninsorilor abundente care afectează judeţul, potrivit reprezentanţilor Secţiei Drumuri Naţionale (SDN), citați de Agerpres.

Potrivit acestora, pe reţeaua de drumuri de interes naţional intervin 25 de utilaje, care acţionează atât pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă, cât şi pentru împrăştierea de material antiderapant.

Reprezentanţii SDN Botoşani susţin că drumurile cele mai afectate de ninsoare şi viscol la câmp sunt DN 29, care face legătura între municipiul Botoşani şi Suceava şi DN 29C Cucorăni- Siret. Pe aceste drumuri, partea carosabilă este acoperită parţial cu zăpadă înmuiată, iar vizibilitatea coboară local sub 100 metri.

Strat de zăpadă de aproape un metru la munte

Este iarnă în toată regula în zonele montane, iar turiștii profită de stratul nou de zăpadă. În Poiana Brașov, zilele acestea sunt foarte multe persoane venite la schi. În Poiana Brașov ninge ca în povești. Dacă în weekend în Masivul Postăvarul stratul de zăpadă era de 70 de cm, acum acesta a ajuns la 90 de cm. 

Meteorologii precizează faptul că în aceste zile cantitățile de apă vor depăși 25-35 litri pe mp, iar la nivel izolat, 40-70 litri, în condițiile în care media climatologică din punct de vedere al cantităților de precipitații pentru martie se situează între 38-40 litri.

sursa:https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ninsori-abundente-la-mijlocul-lunii-martie-se-circula-in-conditii-de-iarna-in-mai-multe-judete-din-tara-1469338

Primele roşii româneşti s-au copt deja în sere. La ce preț vor ajunge în magazine ?

 


Primele roşii româneşti s-au copt deja în sere. Cea mai timpurie recoltă vine din judeţul Constanţa. De acolo, de pe plantaţie, roşiile vor ajunge în pieţe şi supermarketuri cu preţul de 9,5 lei pe kilogram. 

La 34 de kilometri de orașul Constanţa, în localitatea Nicolae Bălcescu, pe o suprafaţă de aproape un hectar se cultivă roşii de diferite soiuri. Aici, tomatele nu cresc în pământ și nici nu sunt udate cu furtunul. Rădăcinile lor stau în saltele de vată minerală şi sunt irigate prin picurare computerizată, în funcţie de lumină şi umiditate.

Andrei Ianţoc, fermier: "Aceasta este o cultură hidroponică, este mai nouă în România. Salteaua este una din rocă minerală, e sută la sută ecologică, iar pe ea se plantează cuburile care vin cam la o înălţime de 24 cm".

Plantarea se face la mijlocul lunii decembrie şi primele legume apar în luna martie.

Andrei Ianţoc, fermier: "Noi culegem roşiile doar când sunt roşii. Nu le luam portocalii, pârguite sau cum sunt în alte părţi. De aia roşia este gustoasă, este proaspătă".

În seră, roşiile au muzică non-stop şi sunt îngrijite atent de 13 muncitori. În fiecare zi, fermierii palisează plantele, adică le leagă cu o aţă pentru a nu se rupe vârfurile.

După ce sunt culese, roşiile sunt etichetate şi trimise către pieţe şi supermarketuri. Un kilogram de tomate costă 9,5 lei, iar un kilogram de roşii cherry ajunge la 22 de lei. În fiecare lună, fermierii adună între 30 și 40 de tone de roşii.

sursa:https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/primele-rosii-romanesti-s-au-copt-deja-in-sere-la-ce-pret-vor-ajunge-in-magazine-si-in-piete-1469372

Vlad Voiculescu este dintre aceia care răspund la orice prostie, demonstrează orice fără să spună nimic

 


Marți seara, la o conferință de presă ținută după o dispariție ciudată, ministrul școlit și masterizat cu adeverință de la Viena s-a grăbit să compenseze scurta sa absență de pe micile ecrane. Ca să nu zică poporul că nu muncește, cineva zicea că omul ar fi ținut nu demult o ședință cu subordonații săi din automobil.

Iar la conferința de presă de marți seara, bietul cu adeverință baleta de zor. Vlad Voiculescu este dintre aceia care răspund la orice prostie, demonstrează orice fără să spună nimic, baletează printre întrebări și informații, de parcă ar fi în Lacul Lebedelor. Culmea este că și gîștele din preajmă își exprimau nemulțumirea. De ce vorbește secretarul de stat în loc să vorbească ministrul ? Vezi, Doamne, declarațiile secretarului de stat Andreea Moldovan ar fi nesemnificative și lipsite de impact în raport cu greutatea ministrului.

Vă dați seama ce lume căzută în cap ne înconjoară ! De o bună bucată de vreme, ședințele de guvern se deschid cu raportul laudativ al premierului. Șmecheria cu folosirea ședințelor de guvern pentru un raport gonflat al premierului a fost inventată de Victor Viorel Ponta. Acesta era fericit să joace și rolul unui purtător de cuvînt al lui Victor Ponta. De atunci, cei care i-au urmat i-au preluat și meteahna, ajungînd să o practice pe scară largă.

Mai serile trecute, la Digi 24, vicepremierul Dan Ilie Barna, ca o cucuvea încruntată pe o cracă, își umfla piepții și ochii, spunînd despre Claudiu Năsui că este un ministru excelent, că este mîndru de el și că omul este „activ și prezent în spațiul public”.

Vai, Doamne, ce mari merite de ministru ! Și Smiley și nevasta și Sexy Brăileanca și Laura Andreșan și Mitică Dragomir și Bianca Drăgușanu sunt activi și prezenți în spațiul public. Și nu fac parte din guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR. Sunt chiar mai prezenți decît Năsui, Drulă și licențiatul cu adeverință ! Și cîntăresc doi fulgi și jumătate în greutatea societății românești, influențînd-o cam în aceeași măsură.

Armata aceasta nouă și incoerentă de gălăgioși politic consideră exercițiul puterii drept un dat din gură pe la conferințe de presă, hămăit pe la dezbateri și datul de replici la acuzațiile făcute de adversari.

”Nasolul” de Năsui ar mai avea un merit ! A pus pe site cele 5.000 de contracte ale ministerului pe care-l conduce. Operă, nu glumă, că pe cele ale tatălului său cu serviciile secrete nu are cum le pune ! Cînd ne-om vedea ceafa, le vom vedea și pe cele încheiate de ministrul cu adeverință la Sănătate.

Mai pe scurt. Am intrat în epoca datului din gură. Nu rămîne nimic după nici un politician. Nici o lucrare, nici un proiect, necum o inaugurare de obiectiv important. Ploaia de vorbe rămîne pe net și în arhivele televiziunilor. Ghiftuit și rezolvat pe viață, politicianul se topește fără să lase ceva în urma lui.

Cu prezența lor în spațiul public dispar și imaginea și banii !

sursa:https://www.cotidianul.ro/guresul-ministru-licentiat-cu-adeverinta/

Opt morţi în SUA, după trei atacuri armate la saloane de masaj

 


Trei incidente armate au avut loc în SUA, în statul Georgia, la saloane de masaj. Opt persoane şi-au pierdut viaţa. 

Un prim incident soldat cu patru morţi şi doi răniţi a avut loc marţi după-amiază într-un salon de masaj la aproape 50 de kilometri de Atlanta, cel mai mare oraş din statul Georgia, în sud-estul Statelor Unite, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliţie din comitatul Cherokee, preluat de de cotidianul Atlanta Journal-Constitution.

Alte două incidente petrecute mai târziu în cursul după-amiezei de marţi s-au soldat cu patru morţi în două saloane de masaj învecinate din Atlanta, a raportat CNN citând poliţia locală. Cele patru victime sunt femei, despre care se bănuieşte că ar fi de origine asiatică.

Un suspect în vârstă de 21 de ani a fost arestat marţi seară, la peste 240 km sud de Atlanta, relatează Atlanta Journal-Constitution, conform Agerpres. 

sursa:https://www.dcnews.ro/opt-morti-in-sua-dupa-trei-atacuri-armate-la-saloane-de-masaj_808167.html

China importă masiv carne din Brazilia

 


În ultimii 10-15 ani, consumul de carne din China s-a schimbat într-un mod semnificativ și nesustenabil.

„Acum poate 20 de ani, persoanele de la țară sau din orașe mai mici nu mâncau prea multă carne, însă cei din orașele mari mâncau”, a spus afaceristul chinez Zhao Xu pentru The Guardian. „Acum, cei din orașele mari sunt mai conștienți de sănătate și mănâncă mai multe legume, însă cei din orașele mici au mai mulți bani acum. Mănâncă multă carne, ei cred că să fii bogat înseamnă să mănânci multă carne”.

Pentru a face față cererii, China a importat carne din Brazilia. Chiar dacă economia a fost afectată de pandemia Covid-19, țara sud-americană este în prezent cel mai mare exportator de carne de vită din lume. 43% din importurile de carne din China au provenit din Brazilia, în 2020, iar exporturile de vită ale Braziliei au crescut cu 76%. Din nefericire, acestea sunt vești rele pentru mediul înconjurător, fiindcă Pădurea Amazoniană este defrișată pentru a putea găzdui tot mai multe bovine.

sursa:https://www.dcnews.ro/china-importa-masiv-carne-din-brazilia-tara-care-defriseaza-padurea-amazoniana-pentru-agricultura_808136.html

Statele membre NATO au crescut cheltuielile pentru bugetele de apărare, arată raportul anual al Alianţei

 


Franţa şi Norvegia au ajuns la doi la sută din PIB pentru cheltuielile de apărare, aşa cum au cerut Statele Unite.

Germania a ajuns, de asemenea, la 1,56 la sută din PIB. Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat că aceste cheltuieli suplimentare sunt necesare în climatul actual de securitate, cu Rusia şi China din ce în ce mai agresive.

Secretarul General al NATO a prezentat, astăzi, raportul pentru anul 2020, un document esenţial pentru pacea şi securitatea aliată în 30 de ţări.

În cadrul unei conferinţe prilejuite de prezentarea raportului, Radu Tudor a fost primul jurnalist ales să îi adreseze o întrebare Secretarului General al NATO.

"Radu Tudor: Care este recomandarea dumneavoastră pentru aliaţi cu privire la relaţiile cu Rusia şi China pentru că suntem martorii unui război hibrid uriaş lansat asupra spaţiului aliat şi care sunt recomandările pentru statele membre NATO ? Vă mulţumesc !

Jens Stoltenberg: Vedem o Rusie mai insistentă, responsabilă pentru acţiuni agresive faţă de vecinii săi, aşa cum am văzut în Ucraina şi Georgia, pentru atacuri hibrid şi cibernetice împotriva aliaţilor NATO şi pentru eforturi de implicare în procese politice domestice.

Aceste lucruri sunt combinate cu schimbarea echilibrului puterii mondiale provocată de China, dar şi cu faptul că Rusia şi China cooperează mai strâns, fac exerciţii militare împreună. Toate acestea definesc încercările la care va fi supusă NATO, alianţa noastră, în viitor.

De aceea este atât de important ca NATO să continue să se adapteze şi să răspundă la acest climat de securitate plin de provocări", a fost răspunsul Secretarului General al NATO.


sursa:https://www.antena3.ro/externe/secretarul-general-nato-exclusiv-antena-3-strategie-agresiuni-rusia-china-596147.html

Coordonator campanie de vaccinare Constanța despre simptomele după vindecarea de COVID: ''Oboseală persistentă, erupţii cutanate, căderea părului''

 


Sorin Rugină, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța și actual coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre simptomele pacienților care s-au vindecat de COVID-19.

'Externarea din spital nu înseamnă şi vindecare''  Deja National Institut for Health a descris două etape. Etapa acută care ţine până la patru săptămâni şi etapa post-COVID sau long-COVID, definită ca sindromul post-COVID. Din punct de vedere al persistenţei acesteia, sigur, noi nu avem date din România apropo de cei 700.000, aproape 1 milion care sau vindecat, dar avem date disparate la cei care au declarat persistenţa simptomelor.

Ce simptome acuză cei care au trecut prin infecţia cu COVID-19

Discutăm de oboseală persistentă. De multe ori, invalidantă, scăderea marcată a capacităţii de efort, dificultăţi de respiraţie în special, cu tuse persistentă şi alte numeroase simptome în diverse domenii. Sigur că oamenii sunt frapaţi, mai ales de faptul că obosesc foarte mult, pot avea erupţii cutanate, căderea părului este destul de frecventă semnalată şi sigur, diverse fenomene psihice.

Sindromul post-COVID, mai frecvent la femei

Important este de ştiut, că nu toată lumea are o astfel de evoluţie, evoluţia spre acest post-COVID sindrom este mai frecventă la femei, aproximativ 15% dintre femei rămân cu acest sindrom și 10% dintre bărbați. Sigur că sunt mai expuși cei cu vârste mai înaintate, cu comorbidități, dar nici tinerii nu sunt exceptați.

Acești pacienți ar trebui dispersalizați, adică pe modelul vechi. Ar trebui monitorizați după externare, poate lunar. Eventual, să se adreseze medicului de familie să putem să știm exact cam cât durează un astfel de sindrom, ce posibilități ar fi de intervenit, pentru că, el este cauzat fie de o reacție imunitară persistentă, fie de un sindrom inflamator, de asemenea'', a spus Sorin Rugină, coordonator campanie de vaccinare Constanţa.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/sorin-rugina-simtompme-vindecare-covid-596133.html

Un proiect militar secret din timpul Războiului Rece a dus la descoperirea unor plante vechi de 1 milion de ani în gheața Groenlandei

 


Pământul înghețat care a fost prelevat din Groenlanda în timpul Războiului Rece de către o operațiune militară secretă a ascuns un alt lucru : fosile îngropate care ar putea avea un milion de ani vechime. Analizele recente au dus la descoperirea plantelor care erau atât de bine prezervate că “arată ca și cum ar fi murit ieri”, spun cercetătorii, citați de Live Science.

Oamenii de știință ai armatei americane au dezgropat mostra de gheață în 1966, în nord-vestul Groenlandei, în cadrul Proiectului Iceworm, o misiune sub acoperire pentru a construi o bază subterană ce trebuia să ascundă sute de focoase nucleare în raza de bătaie a Uniunii Sovietice. O stație de cercetare în Arctica, numită Camp Century, a fost povestea de acoperire a proiectului armatei. Însă Iceworm s-a stins, baza a fost abandonată iar mostra de gheață a rămas uitată într-un congelator din Danemarca până când a fost redescoperită în 2017.

Când oamenii de știință au analizat mostra în 2019, au descoperit fragmente de plante fosilizate care ar fi înflorit acum un milion de ani. Stratul de gheață care acoperă Groenlanda se crede că ar avea aproape 3 milioane de ani vechime, însă micile fragmente de plantă spun altceva, arătând că la un moment dat în ultimul milion de ani – posibil în ultimele câteva sute de mii de ani – mare parte din Groenlanda nu avea gheață.

Astăzi, mare parte din Groenlanda este acoperită de o calotă glaciară care acoperă 1,7 milioane de kilometri pătrați.

Dacă noua cercetare arată că majoritatea gheții din Groenlanda a dispărut relativ recent, aceasta nu este o veste bună pentru stabilitatea actualei calote glaciare ca răspuns la schimbările climatice cauzate de om.

Dacă toată gheața din Groenlanda s-ar topi, mările s-ar ridica cu aproape 7 metri, arată datele Administrației americane Naționale pentru Oceane și Atmosferă din 2019. Aceasta ar fi de ajuns pentru a inunda orașele de coastă la nivel mondial, au scris cercetătorii în noul studiu publicat luni în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences.

Inginerii armatei americane au început construcția Camp Century în 1959, iar oamenii de știință B.L. Hansen și Chester Langway Jr. au supravegheat extracția unei mostre de gheață de 3,4 metri de la o adâncime de 1.368 de metri sub gheață.

După ce armata a terminat Proiectul Iceworm, mostra a intrat în depozitare, prima dată la State University of New York în Buffalo și apoi la Niels Bohr Institute din Copenhaga.

Oamenii de știință au găsit în pământul din gheață particule fosile de rămurele și frunze. Ei au descris fragmentele ca fiind uscate prin congelare iar la turnarea apei peste el s-au desfășurat de parcă ar fi fost uscate “ieri”.

Asemenea plante ar fi putut crește – posibil într-o pădure boreală – doar dacă mare parte din stratul de gheață nu ar fi fost prezent.

Din datele analizate, autorii studiului spun că solul și planele care au crescut în el au văzut ultima dată lumina soarelui între acum câteva sute de mii de ani și aproape un milion de ani în urmă.

Bazându-se pe înregistrările geologice și geochimia oceanică, oamenii de știință au estimat că actualul strat de gheață din Groenlanda a persistat mai mult sau mai puțin la aceeași mărime de aproape 2,6 milioane de ani. Însă, noile informații arată că gheața a dispărut aproape în întregime din Groenlanda cel puțin o perioadă din cel mai recent mare îngheț al insulei, arătând o nouă limită a stabilității gheții.

De fapt, savanții avertizează deja că Groenlanda accelerează către un punct critic de pierdere a gheții, fiind estimări că ninsorile de iarnă care restabilesc topirea sezonieră ar putea înceta până în 2055.

sursa:https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/un-proiect-militar-secret-din-razboiul-rece-a-dus-la-descoperirea-vegetatiei-in-gheata-groenlandei-care-ar-fi-mai-noua-decat-se-credea-1469148