12.23.2021

Silvestru Şoşoacă ameninţă cu noi imagini de la scandalul cu jurnalista din Italia

 


Silvestru Sosoacă s-a prezentat joi din nou la secţia de poliţie pentru a da cu subsemnatul după ce a fost pus sub controlul judiciar pentru 60 de zile într-un dosar deschis ca urmare a scandalului cu jurnalist Rai Uno

Soţul Dianei Şoşoacă a declarat că Diana Şoşoacă ar putea fi audiată la Parchetul General după Sărbători şi că dosarele se vor conexa, făcând referire la dosarul său de ultraj dosarul deschis după plângerea jurnalistei din Italia şi plângerea depusă de Diana Şoşoacă.

„Poliţiştul mi-a băgat mâna în gât şi m-a împins în uşă. Cred că m-am ţinut de el să nu cad. Asta este marele ultraj. Cineva m-a tras din spate, cineva m-a împins din faţă. Martorul meu a spus că el m-a tras din spate ca să nu pun mâna pe jurnalista aia”, a mai spus Silvestru Şoşoacă.

De asemenea, Silvestru Şoşoacă ameninţă cu noi imagini de la scandalul cu jurnalista din Italia.

„Am şi alte imagini. Am dat doar puţine în spaţiul public. O să le pun la dispoziţie în timpul procesului”, a mai spus Silvestru Şoşoacă.

Certificatul verde COVID ar putea să nu fie introdus până la finalul anului

 


Coaliţia de guvernare a discutat, joi, la Guvern despre proiectul de lege prin care ar urma să fie introdus certificatul verde COVID, însă PSD şi PNL nu au reuşit să ajungă la o înţelegere. În aceste condiţii, şansele ca acest certificat să fie introdus până la finalul anului sunt foarte mici.

Surse politice au declarat pentru România TV că s-a renunţat la proiectul de lege privind certificatul verde COVID. Şedinţa coaliţiei a durat aproape o oră, însă fără nicio concluzie.

Surse politice susţin faptul că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a insistat în continuare că varianta propusă de acesta este cea mai potrivită şi anume ca angajaţii neimunizaţi să prezinte certificatul verde la locul de muncă. Pe de altă parte, a fost şi seara trecută o şedinţă la Palatul Cotroceni unde preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat pe liderii coaliţiei.

Surse politice susţin că în cadrul discuţiilor s-a luat în calcul ca această prevedere din proiectul de lege să fie eliminată. Social-democraţii susţin că această variantă e una potrivită deoarece conform proiectului iniţiat de medicul Alexandru Rafila s-ar afla câteva elemente de neconstituţionalitate.

Prezent la şedinţa coaliţiei, ministrul Sănătăţii, Alexnadru Rafila, le-a cerut liderilor coaliţiei să ia o decizie politică cât mai rapid. Această solicitare vine în contextul în care Rafila a cerut insistent introducerea certificatului verde, în caz contrar amenințând cu demisia.

Rafila le-a explicat faptul că actualele măsuri restrictive nu sunt suficiente pentru a face față valului 5 de Covid-19, care este așteptat să înceapă la jumătatea lunii ianuarie sau mai devreme.

Liderii coaliției ezită să ia o decizie și s-a convenit ca o nouă întâlnire să aibă loc după Crăciun. Este posibil ca Guvernul să renunţe la ideea de a mai trimite de urgenţă proiectul în Parlament.

Potrivit unor surse politice, partidele nu se înţeleg în privinţa prevederilor din proiect referitoare la sancţiuni şi la obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

PSD a ieşit, joi, prin vocea preşedintelui partidului, Marcel Ciolacu, cu anunţul că prevederea privind condiţionarea accesului la locul de muncă de certificatul verde este neconstituţională, arătând că au fost consultaţi specialişti în acest sens, conform News.ro.

PSD nu este de acord nici ca aleşii, indiferent că vorbim de parlamentari sau primari, să fie incluşi în acest proiect şi să fie obligaţi să prezinte certificatul verde.

Victor Ciutacu : „Politic vorbind, George Simion se mișcă beton”

 


Jurnalistul Victor Ciutacu susține că George Simion, copreședintele AUR, este în aceste momente singurul care face politică de opoziție.

Victor Ciutacu a comentat pe Facebook protestul anti-Covid de la parlament. „De protest se știa, public, de două săptămâni. Inclusiv aseară, la Punctul culminant, Simion a anunțat că AUR aduce 2.000 de oameni din teritoriu. Într-un asemenea context, cei doi diplomați, japonezul și americanul, beneficiari de dispozitive proprii de securitate și păziți suplimentar de SPP, nu aveau ce căuta la Parlament.

Politic vorbind, Simion se mișcă beton. E singurul ca face politică de opoziție de manual. Bate țara, se duce acolo unde nu ajung gulerele albe, irită autoritatea, instigă lumea nemulțumită. Are putere de mobilizare, are portocale să iasă printre protestatari ca Moise prin marea cea mare, știe să (se) joace cu jandarmii.

Dar marea lui provocare e să nu scape hățurile. Iar băieții cu ochi albaștri care stau pasiv și sprijină informal un nou episod de parlament asediat (pe modelul Capitoliului) să nu reușească să compromită o mișcare politică și un lider deveniți incontrolabili”, a spus Victor Ciutacu, pe pagina sa de Facebook.

Sute de oameni au protestat marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, la intrările oficiale. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR, iar în faţa Parlamentului se află şi copreşedintele AUR George Simion şi parlamentarii acestei formaţiuni. Oamenii au ajuns la intrările oficiale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, păzite de jandarmi. Preşedintele de şedinţă Daniel Suciu, de la PSD, a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că maşinile din curtea Parlamentului sunt vandalizate şi i-a cerut liderului AUR George Simion să meargă să vorbească cu protestatarii. În replică, George Simion de la AUR a spus că şoferii parlamentarilor au arătat semne obscene către cei care protestează. Jandarmeria precizează că nu a folosit forţa şi că încearcă să-i determine pe protestatari să iasă din curtea Palatului Parlamentului.