7.15.2020

În ce hal a apărut un ministru



Au și alții faliții lor. 

Ministrul belgian al Sănătății, Maggie De Block, s-a afișat cu o mască imprimată cu propria față. Și aceasta, purtată incorect în unele momente,  acoperindu-i doar gura, nu și nasul.

Oficialul belgian a fost criticat după ce a declarat că purtatul măștilor de protecție „nu are sens din punct de vedere medical”.

Acum Maggie De Block a transmis că nu este deranjată că inedita mască o face să arate „puțin periculoasă”.

În aprilie, aceasta a fost surprinsă scărpinându-se în nas în timpul unei videoconferințe în direct.


Lucian Pintilie, în minunatele sale caiete de regie, scria despre trăsăturile importante ale poporului român. Ele pot fi reduse la trei forme de delir - delirul politic, delirul verbal și delirul erotic.


Delir politic și verbiaj aiuritor

Domnia neașteptată a lui Klaus Iohannis, îndrăgostit și dominat de tocurile doamnei Carmen Iohannis, a făcut ca delirul erotic, după poveștile cu Elena Udrea din vremea regimului Băsescu, să dispară temporar din agenda publică. Această dispariție din agendă a delirului erotic este compensată cu succes de explozia delirului politic și a delirului verbal.

Delirul politic este aproape la aceleași cote ca în primăvara lui 1990, cînd erai luat cu pietre dacă erai bănuit că votezi cu „Rațiu și Căposu”, cînd intrai pe ferastră în secțiile de vot pentru că hei-rup-ul și cozile cu sute de alegători sufocau intrările din școli și primării. Atunci, imaginea viitorului democratic era reprezentată de FSN și de Ion Iliescu! Ceea ce multora le este acum rușine să recunoască și mint, spunînd că ei au votat cu țărăniștii sau cu liberalii.

După trei decenii, pare de necrezut, dar România este controlată de o forță politică minoritară, extrem de dură, de agresivă, dar, mai ales, neprofesionistă. Adică incorentă, dezlînată, amatoare, neinspirată și obraznică. Pentru a se menține la putere, ea este obligată să se bazeze pe procurori și pe serviciile secrete. Și pe tot soiul de subiecte, dosare și probleme, inventînd războaie și jonglînd pe claviatura puterii în fața unei majoritățăți dezbinate, molîi, fricoase, lipsită și ea de proiect și de lideri convingători.

România a reintrat într-o stare de delir politic din cauza pandemiei. Pe neașteptate, cînd delirul politic programat era reprezentat de alegerile anticipate și de preluarea totală a puterii pe termen lung, a picat coronavirusul. Parcă un marțian ar fi aterizat în Piața Victoriei și toată populația, împărțită pe căprării politice, s-ar chinui să convingă că descifrează misiunea marțianului, că este capabilă să comunice cu el, că stăpînește orice pericol reprezentat de posibila invazie de pe alte planete.

Marțianul cu mișcările sale imprevizibile și-a schimbat între timp destinația, locul de aterizare și gesturile, iar partidele și grupurile de opinie au rămas într-o confruntare fără sfîrșit. Fiecare are idei, soluții, tehnici și limbaje, proiecte de legi, știe despre boli și consecințe nefaste ale apariției marțianului în spațiul românesc.

Circulă zvonuri, știri și opinii contradictorii și despre apariția marțienilor în alte țări ale lumii. Și, pe măsură ce veștile și amenințările s-au diversificat, măsurile decise de conducători s-au diversificat și ele, ajungînd să se bată cap în cap cu precedentele și cu cele adoptate de vecini României sau de liderii mondiali. Confuzia planetară n-a făcut decît să se amplifice în România unde dilirul politic presupune contestarea oricărui proiect, a oricărei poziții unitare. Și, pentru ca delirul politic să fie complet, delirul verbal, tipic spațiului carpato-dunărean, se amplfică prin mass-media.

România este spațiul libertății totale de exprimare. Poate fi socotită singura țară din Uniunea Europeană în care și iresponsabilitatea este tot o formă tolerată de libertate. Circul politic este amplificat de circul mediatic. Nu există unitate de păreri nici în secții, nici în redacții de ziare, nici în televiziuni. În numele libertății, fiecare cu ideea lui, cu părerea lui și cu informația lui. Dacă suntem liberi, putem spune orice, zice românul scăpat la un microfon sau la un calculator de unde începe să navigheze pe net.

Nu există nici o lege și nici o instituție de arbitraj profesional. Delirul din presă se completează cu cel stradal. Și cîțiva români strînși la o bere sunt gata să lupte pentru libertatea marțianului dispărut din Piața Victoriei și semnalat la Galați și la Salonta. În jocul acesta nebun se angajază și vedetele. Unele, sătule de foame, altele, de plictiseală și unele chiar dintr-un spirit revoluționar anti-marțian. Cândva au fost anticomuniști, acum sunt antimarțieni, gata să devină și pro sau antigalactici.

Delirul politic amestecat cu delirul verbal intoxică populația cu ploi și furtuni de Breaking News. Din clipă în clipă, explodează bombe de presă, nucleare de gîndire și rachete de informație. De o parte, un guvern confuz, de cealaltă, o baricadă mediatică de pe care vocile lui Gâdea și Ciutacu sună a strigăte de Gavroche într-o revoluție franceză încinsă pe malurile Dîmboviței.

sursa:https://www.cotidianul.ro/delir-politic-si-verbiaj-aiuritor/

Undă verde pentru dublarea alocațiilor !


Alocațiile copiilor trebuie dublate. Curtea Constituțională a României (CCR) a respins miercuri sesizarea Guvernului. Curtea a decis că legea care a anulat OUG 2/2020, prin care era amânată până la 1 august dublarea alocaţiilor acordate copiilor, este constituţională.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, a decis CCR.

Decizia este definitivă şi general obligatorie și se comunică Președintelui României.

Prin această decizie, Curtea Constituţională aprobă practic dublarea alocaţiilor pentru copii, aşa cum prevedea art.I pct.1 din Legea nr.14/2020. Prin această lege, alocaţia pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani creşte la 300 de lei.

La începutul lunii iunie Camera Deputaţilor a respins ordonanţa de urgenţă a Guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi „pentru”, trei „împotrivă şi 98 de abțineri.

Guvernul a atacat legea, susținând că nu există prevăzute sursele de finanțare.


Grupare specializată în trafic de droguri, destructurată la Buzău


Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat astăzi 18 percheziții domiciliare în județul Buzău, la persoane bănuite de trafic și deținere de droguri de risc.

În perioada februarie - iulie 2020, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- B. T. Buzău, au documentat activitatea infracţională a unui grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc, ce ar fi acționat în județul Buzău.

”Din cercetări s-a stabilit că, în perioada menţionată, 15 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc (cannabis), de la dealeri din Bucureşti. Ulterior, bănuiții le-ar fi comercializat către diverse persoane din Buzău. În fapt, s-a reținut că în municipiul Buzău și în comunele Cernătești, Săpoca, Beceni și Mânzălești, 15 persoane ar fi procurat droguri de risc (cannabis) și ar fi transportat, depozitat, manipulat, ambalat și revândut substanțe interzise”, se arată într-un comunicat de presă. 


Persoane conduse la audieri 

 

În urma percheziției, au fost ridicate droguri (cannabis), 4.450 de lei și medii de stocare. Totodată, 15 persoane au fost aduse la audieri, urmând ca, în continuare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul structurilor de criminalitate organizată din județele Prahova, Galați și Dâmbovița, precum și al polițiștilor din Buzău, Pătârlagele și al Secției de Poliție Rurală Beceni.


"Uniforma militară, simbol al autorității MONARHIEI"


Familia Regală a României a anunțat pe rețelele de socializare că urmează o nouă emisiune filatelică regală.


"Cu ocazia Zilei mărcii poștale, miercuri, 15 iulie 2020, Romfilatelia continuă seria tematicilor dedicate monarhiei, prin emisiunea de mărci poștale „Uniformele regalității românești (II)”", se arată într-o postare a Familiei Regale a României, pe pagina de Instagram.


Uniforma militară, simbol al autorității monarhiei

 

"În ultimul secol și jumătate, Regele Carol I, Regele Ferdinand, Regele Carol al II-lea și Regele Mihai au purtat uniforma militară, ca simbol al autorității monarhiei. Pe lângă tirajul de 50.000 exemplare pe hârtie albă, au fost emise și 50 de piese pe hârtie japoneză, de culoare gălbuie. Pentru piesele prezentate la expoziție, Regele Carol al II-lea a primit Diploma de onoare cu plachetă de aur.

Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 311 exemplare și este echipat cu un bloc special de 4 timbre dantelate + 4 nedantelate ale emisiunii, precum și setul de două plicuri „prima zi” având ștampila aplicată în clar cu folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 311.

Emisiunea de mărci poștale „Ziua mărcii poștale. Uniformele regalității românești (II)” va fi disponibilă începând de miercuri, 15 iulie 2020, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și online: http://romfilatelia.ro/store/. Aceasta este completată de două plicuri prima zi, coala de 28 timbre + 7 viniete, minicoala de 4 timbre + manșeta ilustrată, coliţa dantelata și bloc special de 4 timbre dantelate + 4 timbre nedantelate", au completat.

sursa:https://www.dcnews.ro/familia-regala-anunt-de-ultima-ora-eveniment-special-uniforma-militara-simbol-al-autorita-t-ii-monarhiei_759785.html

După o dezbatere nocturnă maraton, senatorii au schimbat legea Pandemiei. Ședința s-a încheiat după ora 1.30 noaptea - s-a căzut de acord pe mai multe articole, iar azi va fi votat raportul comisiei



BUCUREȘTI, 15 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ședință maraton a Comisiei juridice a Senatului – timp de patru ore a fost dezbătut proiectul legii privind carantina şi izolarea. În final, după ora 1.30 noaptea, s-a căzut de acord pe mai multe articole, iar azi va fi votat raportul comisiei.

Iată câteva dintre cele mai importante modificări, așa cum au fost transmise de agenția națională Agerpres

- măsura carantinei persoanelor se instituie ”pe baza afirmaţiilor ştiinţifice oficiale şi a definiţiei de caz, la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau în spaţiul desemnat de autorităţi cu privire la persoanele suspecte a fi infectate sau purtătoare ale unui înalt agent patogen care: a) sosesc din zone în care riscul epidemiologic este ridicat, pe baza datelor epidemiologice transmise la nivel naţional, european şi internaţional de către organismele în domeniu; b) au intrat în contact direct cu persoane confirmate a fi infectate de o boală infecto-contagioasă.


În situaţia în care aceste persoane refuză măsura carantinării la domiciliu sau la altă locaţie declarată de acestea, precum şi atunci când persoanele în cauză nu respectă măsura carantinei pe durata acesteia, deşi au consimţit anterior carantina, medicul sau organele de control recomandă iar reprezentatul DSP decide carantinarea persoanei în spaţiul special desemnat de autorităţi, dacă acestea constată riscul de transmitere a unei boli infecto-contagioase, cu risc iminent de transmitere comunitară.

În acest caz, decizia se emite cu celeritate, în cel mult 24 de ore de la informarea făcută de medic sau de organele de control şi se comunică de îndată persoanei în cauză”.

Senatorii au stabilit că persoana în cauză ”nu poate părăsi domiciliul, locaţia declarată pentru carantină, după caz, spaţiul special desemnat de autorităţi, fără încuviinţarea medicului sau reprezentantului DSP şi că măsura carantinării încetează la expirarea termenului specific perioadei de incubaţie sau anterior, ca urmare a confirmării persoanei ca purtătoare a agentului înalt patogen, cu sau fără semne sugestive specifice definiţiei de caz, fiindu-i aplicabile dispoziţiile privitoare la măsura izolării din acest act normativ”.



În privința izolării, senatorii Comisiei juridice au stabilit următoarele:



- izolarea se instituie pentru persoanele bolnave cu semne şi simptome sugestive specifice definiţiei de caz, precum şi pentru persoanele purtătoare ale agentului înalt patogen, chiar dacă acesta nu prezintă semne şi simptome sugestive (...), la domiciliu, la o locaţie declarată sau, după caz, în unităţi sanitare;


- măsura izolării să fie instituită pe o durată limitată în mod nediscriminatoriu şi proporţional cu situaţia de fapt care o determină, să aibă ca scop prevenirea răspândirii unei boli infecto-contagioase, pentru siguranţa persoanei şi sănătatea publică, să fie instituită pe o durată limitată care protejează interesul public şi să nu determine un dezechilibru între nevoia de protejare a sănătăţii publice şi imperativul respectării libertăţii persoanei.


- Izolarea persoanelor se instituie într-o unitate sanitară pentru cel mult 48 de ore exclusiv în vederea efectuării examenelor clinice, paraclinice şi a evaluărilor biologice atunci când medicul constată riscul de transmitere a unei boli infecto-contagioase cu risc iminent de transmitere comunitar.


- La expirarea termenului de 48 de ore, pe baza examinărilor clinice şi paraclinice, dacă se menţine riscul transmiterii unei boli infecto-contagioase cu risc de transmitere comunitară medicul recomandă prelungirea măsurii izolării persoanelor (...) în unitatea sanitară ori, după caz, la domiciliul persoanei sau la altă locaţie declarată de aceasta.


- izolarea la domiciliu sau la locaţia declarată se instituie dacă nu există riscul contaminării altor persoane sau al răspândirii bolii infecto-contagioase.


- izolarea la domiciliu sau la altă locaţie declarată nu poate fi dispusă în situaţiile în care informaţiile ştiinţifice oficiale referitoare la tipul agentului înalt patogen, calea de transmitere şi rata de transmisibilitate impun izolarea persoanelor exclusiv în unităţile sanitare stabilite prin hotărâre a Guvernului.


- persoana izolată nu poate părăsi unitatea sanitară sau locaţia declarată fără încuviinţarea medicului sau a reprezentantului direcţiei de sănătate publică, iar măsura izolării încetează la data confirmării persoanei ca persoană vindecată pe baza examinărilor clinice şi paraclinice şi a recomandării medicului care constată că riscul de transmitere a bolii nu mai există.

- în situaţia în care persoana refuză măsura izolării dispusă sau dacă persoana nu respectă măsura izolării dispusă la domiciliu sau în locaţia declarată pe durata acesteia, deşi a consimţit-o anterior, medicul sau, după caz, organele de control informează de îndată direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti, care poate confirma sau infirma măsura recomandată de medic a izolării persoanei în unitatea sanitară printr-o decizie cu caracter individual.



Un alt capitol controversat -  măsurile legale de ocrotirea temporară în cazul minorilor.



- Când măsura carantinei sau izolării a fost luată faţă de o persoană în a cărei ocrotire se află un minor, o persoană pusă sub interdicţie, o persoană căreia i s-a instituit tutela sau curatela ori o persoană care datorită vârstei, bolii sau din orice alt motiv rămâne fără supraveghere şi îngrijire, părintele, ocrotitorul egal, personalul medical sau reprezentantul DSP anunţă serviciul public de asistenţă socială în vederea monitorizării acestora şi, dacă se impune, în vederea luării măsurilor legale de ocrotire temporară pentru persoanele respective.


- Monitorizarea şi, după caz, măsurile legale de ocrotire temporară a persoanelor pot fi dispuse numai pe durata în care acestea rămân fără supraveghere şi fără îngrijire şi nu pot avea ca efect suspendarea de drept a exerciţiului drepturilor părinteşti sau a drepturilor ocrotitorilor legali;


- monitorizarea şi, după caz, măsurile legale de ocrotire temporară a persoanelor nu pot fi dispuse dacă părintele sau ocrotitorul legal a desemnat un alt membru al familiei sau o persoană de referinţă pentru supravegherea şi îngrijirea acestor persoane, iar aceasta acceptă să exercite temporar supravegherea şi îngrijirea persoanelor respective;


- Direcţiile generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului vor lua măsuri pentru punerea la dispoziţia acestor persoane de locaţii rezidenţiale corespunzătoare şi personal specializat: educatori, psihologi în funcţie de vârstă şi starea de sănătate a persoanelor ocrotite pe întreaga durată în care acestea rămân fără supraveghere şi îngrijire.


sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20200715/30935262/senatorii-au-schimbat-legea-Pandemiei.html

”Aceștia nu-și vor mai putea primi ajutoarele de la stat pentru pagubele provocate de seceta devastatoare”, arată Carmen Avram – ”în timp ce, pe tot globul, guvernele nu mai știu cum să sară în ajutorul celor care produc hrana, peneliștii au contestat legea la CCR, iar CCR a declarat-o neconstituțională”. Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/20200715/30935333/Carmen-Avram-face-praf-PNL-acuzaia-care-le-poate-prbui-procentele.html


O acuzație pe care Carmen Avram o argumentează! Și, dacă acest sumbră prognoză de va adeveri, va fi aspru sancționată de români – cu o prăbușire dramatică a PNL în opțiunile de viitor

BUCUREȘTI, 15 iul – Sputnik, Evan Răutu. Cunoscuta realizatoare TV, actualmente europarlamentar, membru în Comisia pentru Agricultură, lansează un dur atac la adresa PNL: ”Mari iubitori de țară, peneliștii nenorocesc fermierii români!”.

Evident, formula ”Mari iubitori de țară” este o ironie! Carmen Avram arată că, după recenta acțiune la CCR a PNL, românii vor pierde fermele în favoarea fermierilor din alte țări!

”Aceștia nu-și vor mai putea primi ajutoarele de la stat pentru pagubele provocate de seceta devastatoare”, arată Carmen Avram – ”în timp ce, pe tot globul, guvernele nu mai știu cum să sară în ajutorul celor care produc hrana, peneliștii au contestat legea la CCR, iar CCR a declarat-o neconstituțională”.

Așa că, spune reputata jurnalistă, ”fermierii noștri, datornici pe la bănci, sunt numai buni de faliment - iar fermele lor... pot fi preluate, pe nimic, de fermieri din alte țări, care sunt sprijiniți de statele și băncile lor”.

În plus, atrage atenția Carmen Avram, în iunie, tot peneliștii, împreună cu USR, ”au contestat o lege care urma să împiedice înstrăinarea terenurilor pe care se produce hrana României” - ca idee, ”guvernul din Croația tocmai a propus recent extinderea interdicției de a înstrăina pământul agricol al țării”.


”Mai grav, comisarul pentru Agricultura a declarat că 52% din pământul agricol al UE se află în mâinile a doar 3% dintre proprietari și că, de aceea „dreptul de a cumpăra pământ ar trebui monitorizat și controlat””, scrie Carmen Avram.

Așa că întrebarea europarlamentarului e firească: ”Acum, când va ajută prietenii, e bună CCR?”.

Carmen Avram dă și un link către un text al publicației AgroIntel în care se arată clar – după decizia CCR privind Legea anti-secetă ” Despăgubirile și amânarea ratelor la bănci sunt în aer!”

Ce mai au de spus guvernanții după această acuză a reputatului om de televiziune și activ europarlamentar?! O acuzație pe care Carmen Avram o argumentează! Și, dacă acest sumbră prognoză de va adeveri, ar trebui aspru sancționată de români – cu o prăbușire dramatică a PNL în opțiunile de viitor.


sursa:https://ro.sputnik.md/analytics/20200715/30935333/Carmen-Avram-face-praf-PNL-acuzaia-care-le-poate-prbui-procentele.html

Pentru că tot se modifică Art 37, cel care normează constituțional dreptul de a fi ales, ar trebui profitat și completată propunerea legislativă pentru a avea o țară cât de cât normală ! Concret, acum, la Senat, ar trebui adăugat un amendament prin care să se introducă un control psihiatric și de evaluare a capacității intelectuale a celui care va fi ales !


BUCUREȘTI, 15 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Plenul Camerei Deputaților a adoptat ieri, se poate spune cu unanimitate -  295 de voturi ”pentru” și o abținere - propunerea legislativă rezultată din așa zisa iniţiativă cetăţenească de revizuire a Constituţiei României – ”Fără Penali în funcții publice”.

Spun ”așa zisa”, pentru că populația a fost influențată de o propagandă mincinoasă care afirmă că ar putea fi aleși cei condamnați, care nu au trecut încă de perioada de reabilitare. Complet fals, legea electorală interzice asta, plus decizia judecătorească în baza Codului Penal și a Constituției poate suspenda dreptului  de a fi ales pentru o anumită perioadă.


Cel mai bun exemplu este chiar Adrian Năstase! Oare, dacă ar fi fost permis, dacă s-ar fi putut cumva, renunța PSD la un atu de talia lui Năstase?! Deci, victoria de azi este, de fapt, un nonsens. Și, totuși…

Pentru că avem deja o decizie a CCR privind această prosteală și manipulare populistă – CCR a zis că propunerea nu restrânge cu nimic drepturile cetățenești, ironic, nu? – avizul Curții e ca și luat și se va ajunge la Referendumul constituțional.

Păi, pentru că tot se modifică Art 37, cel care normează constituțional dreptul de a fi ales, ar trebui profitat și completată propunerea legislativă pentru a avea o țară cât de cât normală!

Concret, acum, la Senat, ar trebui adăugat un amendament prin care să se introducă un control psihiatric și de evaluare a capacității intelectuale a celui care va fi ales!

Iată și o expunere de motive perfectă: cu ce este mai periculos un ”penal” (care oricum nu putea accede, vezi mai sus) decât un psihopat, un fixist, un schizofrenic, un maniac, un paranoic, un mitoman etc. – sau decât un imbecil, ori un semi-retard?


Hai să gândim, să apelă, la dialectica istorică: Hitler nu a fost un „penal”, ci un grav bolnav psihic… nedepistat decât prea târziu, după ce aruncase lumea în aer! Și așa au fost majoritatea dictatorilor sau a celor care au creat momente grave în istorie. N-au fost ”penali”, în sensul #REZIST, adică furăcioși sau corupți – dimpotrivă, au fost chiar adepții radicalismului justițiar!

Evident, ”penalul” e pragmatic, mercantil, poate chiar vrea să se îndrepte, să zicem după ce pus mâna pe suficiente case – pe când bolnavul psihic, Doamne ferește! Te păcălește, ajunge în fruntea statului, a serviciilor, a guvernului – și, brusc, apasă butonul roșu!

Deci, pe lângă minunatul alineat complet inutil, hai să adăugăm unul… vital:



”Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii care sunt declarați inapți de o Comisie specială psihiatrică și de evaluare intelectuală”.  

Cum va arăta această Comisie? Simplu – cei mai buni specialiști din România și, părerea mea, din UE. În felul acest am da și un exemplu Europei, să nu mai ajungă vreun Juncker șef al CE, de exemplu!

Așa cum spuneam, Camera Deputaților este prima cameră sesizată, proiectul va ajunge la Senat, for decizional - după care, dacă trece, se va organiza un referendum de modificare a Constituției. Deci, acum e momentul!

Acum, la Senat, un amendament… și gata! Mă rog, definirea Comisiei sigur că poate cere mai mult timp, dar, hei, odată are România șansa să scape de nebuni – metoda Vlad Țepeș nu se pune!

Sincer, sunt tare curios ce motive ar avea cei care refuză propunerea mea!

Și, da, am un regret – că nu am făcut această propunere cât am fost în Parlament!  Dar am o circumstanță, de fapt două: în 2004-2008 parcă nu era lumea așa defectă – și nici nu erau suficienți defecți în Parlament ca să voteze modificarea Constituției din cauza unor manipulări penibile. 


sursa: https://ro.sputnik.md/analytics/20200715/30935664/Parlament-Trebuie-UN-SINGUR-amendament-pentru-a-avea-o-ar-normal.html

Administrația Trump le ordonă acum spitalelor să trimită datele pacienților cu Covid-19 către o bază de date din Washington D.C., pentru a ocoli Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor (CDC).


Conform The Verge, Departamentul Sănătății al SUA le cere spitalelor să trimită bilanțul coronavirusului direct către Casa Albă, cu efect de astăzi, alarmând experții medicali. Baza de date se numește „HHS Protect” și a fost construită de controversata companie Palantir, al cărui director este un aliat al lui Trump, Peter Thiel.

În timp ce motivarea oficială a Casei Albe este centralizarea și eficientizarea datelor legate de coronavirus, unii oficiali din Sănătate se tem că ocolirea CDC ar putea politiza numerele și că punctul de vedere al experților nu ar mai fi luat în seamă. „Niciun alt președinte nu a politizat știința așa cum a făcut-o Trump”, au transmis patru foști directori ai Centrului, într-o scrisoare deschisă comună.

sursa: https://www.dcnews.ro/miscare-periculoasa-a-statelor-unite-expertii-afara-din-calcul_759671.html