7.14.2020

FRANȚA SE PRĂBUȘEȘTE ! PROTESTE VIOLENTE în PARIS, de ziua FRANȚEI. Zeci de mii de oameni în stradă. Se va ajunge așa și în România ?


De ziua Franței, zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a protesta față de măsurile guvernamentale luate în contextul pandemiei de coronavirus. 

UPDATE: La câteva ore de la începerea manifestațiilor, protestele au degenerat pe mai multe străzi din Paris. Au existat altercații între forțele de ordine și protestatari. 

Cel puțin doi jandarmi au fost răniți în urma altercațiilor. 

Pentru a dispera mulțimea oamenii legii au aruncat cu gaze lacrimogene. 

 

- Știrea inițială - 

Zeci de mii de oameni, însoțiți de jandarmi, defilează pe marile bulevarde din Paris. Manifestanții sunt nemulțumiți de restricțiile sociale impuse în contextul pandemiei de coronavirus, dar și de criza guvernamentală legată de nominalizarea unui nou premier. 

Instabilitatea economică și politică a pus presiune pe oameni, iar aceștia au decis să își strige nemulțumirile în stradă. Protestele au început la scurt timp după evenimentele dedicate de Ziua Națională a Franței. 

Franța, aproape un butoi cu pulbere 

 



Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit în direct la România TV unde a reacționat cu privire la manifestațiile din această țară. 

”Domnul președinte Macron este impopular practic din momentul în care a fost ales. Unii spun că a fost un succes extraordinar al celor care l-au crescut în laborator, l-au scos pe piață și așa el a reușit să câștige prezidențialele. Din acel moment însă, Macron s-a prăbușit în sondaje. Este pandemie și acolo, dar Franța are peste 30.000 de morți și 1.000 de infectări pe zi. Problema este că domnul Macron era impopular dinaintea pandemiei. După pandemie, sigur că nu va deveni mai popular. Acum există atât de multă nemulțumire socială adunată încât Franța este, din punct de vedere politic, aproape un butoi cu pulbere. Vorbim de una dintre marile națiuni ale lumii, dar asta nu înseamnă că ciocnirile dintre autorități și public nu vor fi foarte dure. În orice caz, nu este cu voia autorităților ce se întâmplă acolo”, a declarat Bogdan Chirieac. 


Se va ajunge așa și în România ?




 

Întrebat dacă și în România se poate ajunge în această situație, Bogdan Chirieac a precizat: 

”La noi nu se va întâmpla asta. România a ales ce trebuie, Europa este foarte mulțumită cu domnul Iohannis, problema este un Guvern de incompetenți siniștri care nu reușesc să scrie o lege, câteva cuvinte puse în concordanță cu Constituția României. Problema domnului Orban, în ciuda bunăvoinței care îl antrenează și a faptului că muncește foarte mult, 16 ore pe zi, sâmbăta, duminica, e numărul uriaș de proști din jurul domniei sale. Eu înțeleg că PNL-ul are obligații politice, dar asta nu înseamnă că trebuie să pui toți incompetenții în funcții în care e nevoie de oameni care au făcut liceul la zi”, a mai declarat Bogdan Chirieac. 


CRETA așteaptă mai mulți turiști ROMÂNI decât anul trecut. Ultimele informații despre vacanța în Grecia


Grecia a transmis informații noi despre turismul din vremea pandemiei de COVID-19. Se așteaptă la mai mulți români.

Trimisul special al Agerpres, Adrian Ţone, transmite: Guvernatorul Insulei Creta, Stavros Arnaoutakis, afirmă că este optimist în ceea ce priveşte turismul, chiar şi în plină pandemie de COVID-19, şi că aşteaptă în 2020 mai mult de 33.000 de români, câţi au vizitat anul trecut această regiune.

Insula este o destinaţie sigură.



Oficialul grec a precizat că autorităţile sunt pregătite în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus şi că insula este o destinaţie sigură.

"În ceea ce priveşte pandemia de COVID-19 vă pot spune că Grecia este o destinaţie sigură. Suntem pregătiţi cu spitale în fiecare regiune din insulă şi pentru orice situaţie, dar până acum avem doar câteva cazuri în Creta. Aşa cum am făcut-o şi în ultima decadă, noi suntem pregătiţi să arătăm tuturor, celor care vor alege să-şi petreacă în Creta această vară, gastronomia, natura şi frumuseţea. Suntem optimişti şi sperăm să avem un an bun în turism. Sperăm ca totul să iasă bine pentru această insulă şi aşteptăm turişti din toată lumea, chiar şi din ţări care au avut cazuri de coronavirus, pentru a-şi petrece vacanţa. Chiar şi din România, de unde aşteptăm chiar mai mulţi turişti decât anul trecut, când s-au aflat pe locul 17 în topul turiştilor din Creta. Este o bună poziţie comparativ cu alte pieţe est-europene şi est- mediteraneene. Anul trecut au fost 33.000 de turişti români în Creta. Asta este o statistică făcută doar la sosirile pe aeroporturi, fără a-i pune la socoteală pe cei care ajung aici cu feribotul. În această vară avem 15.000 de turişti din toată lumea, dar zborurile sunt deschise doar de la începutul lunii. Sunt deja veniţi destui români. (...) Datele exacte le avem la sfârşitul fiecărei luni", le-a declarat Arnaoutakis jurnaliştilor români, într-o conferinţă de presă organizată în cadrul unui info-trip al tour-operatorului Paralela 45, în colaborare cu Organizaţia Naţională de Turism din Grecia (EOT).

Peste 80.000 de oameni activează în turismul din Grecia



Peste 80.000 de oameni care activează în turism şi în sectoarele adiacente au urmat cursuri de prevenţie în ceea ce priveşte pandemia, a spus guvernatorul grec.

"Este esenţial să urmăm sfaturile specialiştilor în ceea ce priveşte siguranţa şi sănătatea şi făcând asta sperăm ca totul să fie bine în viitor. E ceva la care aspirăm cu adevărat, ţinând cont de faptul că turismul în Creta generează jumătate din veniturile de pe insulă. Mai mult de 80.000 de oameni au fost instruiţi în ceea ce priveşte măsurile de protecţie, de la angajaţii hotelurilor, ai aeroporturilor, restaurante, taximetrişti, şi toţi au obţinut certificarea privind această instruire, şi din datele pe care le avem acum majoritatea hotelurilor din estul insulei sunt deja deschise. Am vizitat multe hoteluri în ultimele săptămâni şi am constatat că toată lumea respectă protocoalele Ministerului Sănătăţii", a mai spus Stavros Arnaoutakis.

850 de teste pe zi pe aeroportul din Heraklion



El a precizat că Ministerul Sănătăţii a decis efectuarea a 850 de teste pe zi pentru noul coronavirus pe aeroportul din Heraklion.

"În ceea ce priveşte numărul de sosiri, Ministerul Sănătăţii a decis să efectueze 850 de teste pe zi pe aeroportul din Heraklion. Ministerul decide ca în cazul în care există o ţară cu număr mare de cazuri să schimbe algoritmul de calcul pentru testări", a subliniat oficialul elen.

Întrebat dacă turiştii români care ajung cu avionul în Creta vor fi nevoiţi să prezinte un test negativ la COVID-19 pentru a putea intra în Grecia pe calea aerului, guvernatorul a răspuns: "Deocamdată am fost anunţaţi de Ministerul Turismului că doar turiştii care intră în Grecia prin vama Promachonas cu maşina din ţările est-europene trebuie să prezinte rezultatul unui test. În ceea ce priveşte turiştii care sosesc cu avionul nu există o astfel de decizie la nivelul ministerului. Nu avem ce să confirmăm, nu avem această informaţie".

Sumă colosală a statului pentru turismul grec



Privitor la sprijinul acordat de statul elen mediului de afaceri afectat de pandemia de COVID-19, Arnaoutakis a spus că suma totală alocată pentru acest scop este de 10 miliarde de euro.

"Regiunea Creta a sprijinit cu peste 10 milioane de euro pentru toate nevoile legate de pandemia de COVID-19. Şi în afară de această sumă mai avem şi sponsorizări de peste 2 milioane de euro. Pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune, statul grec a bugetat 10 miliarde de euro, aici incluzând şi sectorul turistic, afectat de pandemie, însă în momentul acesta nu ştim cât s-a cheltuit pentru că nu avem o situaţie a celor care au aplicat", a explicat Arnaoutakis.


S-a făcut anchetă epidemiologică și a reieșit că mai mulți angajați din Prefectură au coronavirus. Acest lucru aruncă în aer Guvernul Orban, a spus jurnalistul Val Vâlcu. Cum să ne mai impună premierul să purtăm mască, cum să mai recomande cetățenilor să nu respecte deciziile CCR dacă la Prefectură, reprezentat al Guvernului în teritoriu, nu se poartă mască la birou ?! Știrea cu prefectul infectat este dovada că nu se poartă.


Probleme mari, la cel mai înalt nivel, cu respectarea regulilor din pandemie!


Prefectul județului Olt, Florin Homorean, are test pozitiv pentru noul coronavirus și a fost internat la Spitalul Județean Slatina.

Șeful și adjunctul de la IPJ Olt au fost depistați pozitiv în urmă cu câteva zile. Ei participaseră la Prefectura Olt la o ședință cu mai mulți șefi de instituții. A fost declanșată o anchetă epidemiologică și mai multe persoane, contacți direcți, au fost testate.

La începutul lunii iunie, au fost confirmaţi pozitiv și mai mulţi poliţişti din cadrul secţiei rurale de la Coteana, de la posturile de poliţie din Ipoteşti şi Brebeni. Șeful de post de la Ipoteşti, care avea și alte boli, a murit.

Care este știrea, de fapt? S-a făcut anchetă epidemiologică și a reieșit că mai mulți angajați din Prefectură au coronavirus. Acest lucru aruncă în aer Guvernul Orban, a spus jurnalistul Val Vâlcu. Cum să ne mai impună premierul să purtăm mască, cum să mai recomande cetățenilor să nu respecte deciziile CCR dacă la Prefectură, reprezentat al Guvernului în teritoriu, nu se poartă mască la birou?! Știrea cu prefectul infectat este dovada că nu se poartă...

Dacă se contaminează între ei la Prefectură, ce pretenții să avem că vor verifica, de exemplu, terasele? Nici telemuncă nu se face pentru că nu vor să renunțe la sporurile pentru mers la serviciu...

Așa că întrebarea rămâne: cum vrea Guvernul să impună legislația aferentă pandemiei când prefectul nu o respectă ?! 

sursa:https://www.dcnews.ro/e-infectat-cu-covid-19-valcu-acest-lucru-arunca-in-aer-guvernul-orban_759555.html

Badantă româncă, anchetată în Italia


O îngrijitoare româncă a intrat în vizorul autorităților italiene după ce bătrânul pe care aceasta îl asista a fost găsit mort, în casă, cu mâinile și picioarele legate.

Cazul s-a petrecut la Palma di Montechiaro, în Sicilia. Michelangelo Marchese, un vârstnic de 89 de ani, a fost găsit mort ieri, 13 iulie, în apartamentul său, cu mâinile și picioarele legate. Medicul legist, după verificările necesare, a concluzionat că bătrânul a fost ucis, excluzând cauza naturală a morții.

Procurorul adjunct Chiara Bisso a dispus efectuarea necropsiei, care va elucida cauza morții, pentru marți, 14 iulie.

Citește continuarea articolului pe stiridiaspora.ro.

sursa:https://www.dcnews.ro/badanta-romanca-anchetata-in-italia-batranul-asistat-a-fost-ucis-si-gasit-cu-mainile-si-picioarele-legate_759562.html

Legea privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectați de fenomene meteorologice nefavorabile încalcă Legea fundamentală, a stabilit, astăzi, Curtea Constituțională (CCR).


„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectați de fenomene meteorologice nefavorabile este neconstituțională, în ansamblul său”, transmite, marți, CCR.

Curtea a stabilit că actul normativ contravine dispozițiilor art.1 alin.(5) din Constituție, întrucât conține dispoziții contradictorii care conduc la imposibilitatea de calificare a ajutorului de stat instituit ca fiind unul supus obligației de notificare a Comisiei Europene sau ca fiind unul exceptat de la această obligație.

De asemenea, Curtea a constatat că în procedura de adoptare a legii nu a fost solicitată fișa financiară de la Guvern, ceea ce contravine dispozițiilor art.138 alin.(5) din Constituție. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru, citează Mediafax.

sursa:https://www.dcnews.ro/ccr-decizie-privind-legea-care-acorda-despagubiri-fermierilor-afectati-de-fenomene-meteo_759564.html

Pe cine mai finanțează George Soros ? Organizaţia filantropică a magnatului George Soros, Open Society Foundations, urmează să anunţe că investeşte 220 de milioane de dolari cu scopul atingerii egalităţii între rase în America, într-un efort financiar uriaş de susţinere – în următorii ani – a mai multor organizaţii ale afroamericanilor care militează în favoarea dreptăţii rasiale, relatează The New York Times (NYT).


Această iniţiativă intervine în contextul unor manifestaţii la nivel naţional în favoarea egalităţii rasiale şi unei reforme a poliţiei, declanşare de uciderea afroamericanului George Floyd şi urmează să remodeleze imediat peisajul organizaţiilor de culoare din domeniul drepturilor politice şi civice, comentează ziarul, scrie news.ro.

Ea indică cât de importante în mod explicit au devenit rasa şi identitatea în politica americană în ultimii ani, fără să dea semne de recul, adaugă cotidianul.

Soros, demigrat şi vizat de atacuri antisemite din cauza rolului său de mega-donator liberal, își poziţionează astfel fundaţia în avangarda mişcării de contestare.

Fundaţia urmează să acorde granturi în valoare 150 de milioane de dolari, pe o perioadă de cinci ani, unor asociaţii pe care le selectează – inclusiv unor organizaţii progresiste şi emergente ca Black Voters Matter Fund şi Repairers of the Breach, o organizaţie înfiinţată de reverendul William J. Barber II de la Poor People’s Campaign.

Ea urmează să susţină, de asemenea, orgaizaţii politice de culoare mai solide, ca Equal Justice Initiative, înfiinţată de avocatul specializat în dreături civile Bryan Stevenson şi prezentată în filmul “Just Mercy” din 2019.

Open Society Foundations urmează, de asemenea, să investească alte 70 de milioane de dolari prin subvenţii locale în susţinerea unor schimbări în poliţia şi justiţia penală. Tot din aceste fonduri se vor finanţa oportunităţi de angajare civică şi se vor organiza stagii de formare politică destinate tinerilor.

Preşedintele Open Society Foundations, Patrick Gaspard, anunţă într-un interviu că organizaţia vizează să exploateze impulsul faţă de justiţia rasială şi să le ofere organizaţiilor spaţiu să gândească pe termen lung.

”Acesta este momentul pentru care am investit în ultimii 25 de ani”, apreciază el.

”Există acest apel la dreptate în comunităţile de culoare, o explozie nu doar de simpatie, ci şi de solidaritate din toate părţile”, a adăugat el.

”Aşadar a venit timpul să dublăm. Şi înţelegem că putem paria pe aceşti activişti – de culoare şi albi – care văd în acest moment nu doar un moment de creştere ci de reformă la scară mare”, afirmă el.

”Revendicările prezentate acum nu vor fi soluţionate peste noapte, iar noi ştim că privirile presei şi aleşilor se vor îndrepta în altă parte, dar avem nevoie să susţinem aceste momente. Dacă spunem că «vieţile celor de culoare contează», trebuie să spunem că «structurile şi organizaţiile celor de culoare contează»”, subliniază el.

sursa: https://www.cotidianul.ro/pe-cine-mai-finanteaza-george-soros/

Un cititor al Cotidianului ne-a trimis un exemplu de lege, simplă, la obiect, scurtă şi a tot cuprinzătoare. În plus, spune el, nu are cum sa nu fie constituțională pentru că nu ştirbeşte drepturi și definește penalizarea pe care o ia dintr-un cod existent. E un schelet care poate fi elaborat juridic şi arată că fiecare din noi poate fi un autor mai bun decât cei care au elaborat textul încâlcit al actualului proiect privind carantina şi izolarea, spune autorul acestui proiect.


Iată cum arată acest exemplu:

Articolul 1

Tuturor pacienților testați pozitiv li se va pretinde izolarea la domiciliu până la proxima testare săptămânală. Condițiile de izolare sunt descrise în norma anexată.

Articolul 2

În lipsa condițiilor de izolare, la cerere, se propune izolarea în spații pregătite conform normelor anexate.

Articolul 3

Ieșirea din izolare presupune avizul medicului.

Articolul 4

Abaterea de la articolele de mai sus constituie infracțiune și se pedepsește conform Codului penal ART.Nr…. Privarea de libertate este consecință a unei infracțiuni și poate fi comutata în carantină în spații specializate din punct de vedere medical.

sursa: https://www.cotidianul.ro/cititorii-mai-destepti-ca-politicienii-si-parlamentarii/

Ticăloșii cu polițiști și hoți. ”Mie unuia mi-e limpede ! Cînd România va aborda corupția din serviciile secrete, din Poliție și din Procuratură, atunci vom avea o șansă la o resetare serioasă a statului român. Pînă atunci, bîlciul cu iz de carnaval politic revărsat pe la televiziuni nu-i decît perdeaua de fum care acoperă structurile de putere agresive în urmărirea și capturarea banilor. Legalitatea nu-i decît un teatru din care unii păgubesc, iar alții cîștigă.”


Sună telefonul și mă caută un oarecare polițist cu ton de colonel. Cică ca să mă prezint la Secția de poliție numărul 5. Cea aproape de cartierul Pajura, aflată pe Bulevardul Bucureștii Noi.

-Domnul Nistorescu?

-Da! Vă rugăm să vă prezentați la Secția 5 pentru un supliment de declarație!

-Să mă prezint la secție? În legătură cu ce?

-Ați făcut o plîngere acum cinci ani pentru un furt de echipamente de la firma dumneavoatră!

-Corect! Acum cinci ani, dar nu mai știu cum îl cheamă pe hoț și nici ce ne-a furat!

Adevărat! În urmă cu patru-cinci ani, un electronist din redacția Cotidianul șterpelise niște echipamente. Să fi tot fost de vreo 25.000 de euro. Pe o parte le vînduse, iar pe altele le depusese la un amanet. Și tocase banii. Pentru că omul se plîngea de necazuri, l-am iertat. Am plătit contravaloarea echipamentelor și le-am recuperat de la amanetul din Calea Vitan. Iar el a semnat o promisiune că se obligă să recupereze și să restituie diferența. Și, hai, la treabă. N-au trecut două luni că bunul nostru coleg, pe numele său Ciprian Neculau, a mai golit încă o dată studioul video al redacției ziarului Cotidianul și a dispărut.

Abia după rugăminți și promisiuni s-a întors și ne-a mărturisit că o parte din aparate este depusă la un magazin de amanet din Piața 1 Mai. Iar celelalte, adio! S-au topit! Și, iar, în același stil ca înainte, cu promisiunea că le recuperăm pe banii noștri, omul nostru a acceptat să vină să ne arate unde le-a depus și de unde le putem ridica. Pe alți bani,  bineînțeles! Atunci, am chemat și a venit și o echipă de la Secția de Poliție numărul 5, pe raza căreia fusese comisă infracțiunea. L-au invitat la secție, Ciprian Neculau a recunoscut totul, a scris de-a fir a păr tot ce ne spusese și nouă și a semnat. Am depus și noi o plîngere și „La revedere”! Și, polițiști, și coleg, și aparate! Nu ne-am mai văzut, nu ne-am mai auzit și nici de la secția de Poliție nu ne-a mai căutat nimeni. Atîta doar că un prieten, căruia i-am spus povestea, mi-a zis, dacă-i vorba de ăia din Pajura, ia-ți adio !

Și au trecut aprope 5 ani pînă cînd a sunat telefonul cu vocea de tablagiu firoscos. I-am spus că este prea tîrziu, că nu-mi mai aduc aminte mare lucru, că plîngerea și lista obiectelor sunt la poliție, nu știu la cine, și să mă lase în pace. Nu am nimic de declarat în plus și nu merg nicăieri!

-Putem veni după dumneavoastră! Vă putem aduce cu mandat!

I-am închis telefonul și am uitat de el pînă cînd, două-trei săptămîni mai tîrziu, am fost sunat de un alt polițist de la aceeași secție. Se numește Vlad Floenescu și m-a rugat polticos să trec pe la Secția 5 pentru că are nevoie de clarificat ceva în dosarul cu aparatele dispărute.

Suna altfel, drept pentru care am dat fuga la faimoasa secție 5 din Bucureștii Noi, ca să aflu că Vlad Floenescu (nu știu gradul) este din același județ cu mine și că tatăl său îl cunoaște bine pe cel care cosește fînul în grădina mea de la munte. Si Vlad Floenescu, polițist din județul Hunedoara, repartizat probabil pe bază de legături geografice, mi-a dat să semnez o hîrtie. Nici mai mult, nici mai puțin că „mi-au fost comunicate drepturile”.

L-am întrebat pe gradul Vlad Floenescu, ce procuror instrumentează dosarul nostru. La cine a fost sau la cine este? Conjudețeanul meu a devenit repede milițian. A mermelit-o și s-a ferit să-mi spună.

De șmecheri și de hoți ce suntem, procurorii și polițiștii, adeseori pe o mînă cu infractorii, aleargă ca disperații după victime și după păgubiți ca să semneze hîrtii care atestă că „le-au fost comunicate drepturile”. Altfel, „bieții” procurori nu pot închide dosarele! Ca să nu mai vorbim de trimiterea cazurilor la o instanță!

Ce mai tura-vura ! Înțeleg de ce este așa mare concurență la Academia de Poliție de pe Bucuerști-Ploiești. Și la cea de Informații, de naiba știe pe unde este! Că pe lîngă salariu, soldă de hrană și bani de echipamente, și ce drepturi și sporuri or mai fi fiind, toate reglementate, se adaugă și sume greu de estimat. Faceți o comparație între casele unor profesori, fie ei și directori de licee, și casele șefilor de poliție sau ale procurorilor-șefi. Sau ale generalilor SRI, responsabili de contracte pe bani publici ? Și înțelegeți, fără prea multe detalii și explicații !

Mie unuia mi-e limpede ! Cînd România va aborda corupția din serviciile secrete, din Poliție și din Procuratură, atunci vom avea o șansă la o resetare serioasă a statului român. Pînă atunci, bîlciul cu iz de carnaval politic revărsat pe la televiziuni nu-i decît perdeaua de fum care acoperă structurile de putere agresive în urmărirea și capturarea banilor. Legalitatea nu-i decît un teatru din care unii păgubesc, iar alții cîștigă.

Și de la buget, și, direct, de la cetățean !

Post scriptum‎:
Toate pledoariile și avertizarile‎ lui Iohannis, Orban și Raed Arafat patinează la greu și, de aceea, sistemul a trecut la folosirea vedetelor. Interviu amplu cu Marcel Pavel și reportaje dulcege cu contaminata de Andreea Esca. Să vadă poporul că vedetele suferă și ele și că țara e-n pericol !

„Guvernanți incompetenți, când o să încetați să vă mai bateți joc de români? Ați afișat pe site-ul Ministerului Sănătății 113 centre de testare unde românii care pleacă în concediu își pot face testele. Cele mai multe dintre aceste centre (adică aproximativ 100!) sunt de stat și acolo nu se fac teste decât pentru cei internați! Voi știați lucrul ăsta, deci de ce puneți oamenii pe drumuri? Doar ca să vă faceți că munciți?”, a scris, luni seara, pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu.


Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține, referitor la situația românilor care vor să plece în vacanță și trebuie să se testeze, că există 113 de centre unde oamenii pot afla dacă au COVID-19 sau nu. Cele mai multe astfel de centre sunt de stat și se testează doar persoanele internate.

„Guvernanți incompetenți, când o să încetați să vă mai bateți joc de români? Ați afișat pe site-ul Ministerului Sănătății 113 centre de testare unde românii care pleacă în concediu își pot face testele. Cele mai multe dintre aceste centre (adică aproximativ 100!) sunt de stat și acolo nu se fac teste decât pentru cei internați! Voi știați lucrul ăsta, deci de ce puneți oamenii pe drumuri? Doar ca să vă faceți că munciți?”, a scris, luni seara, pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu.

Ministerul Sănătății a publicat, duminică, lista centrelor din țară unde românii pot face testul molecular fără de care nu pot intra în Grecia.

Ministerul Sănătății a transmis, sâmbătă, lista completă a centrelor de testare, pentru a veni în sprijinul cetățenilor care doresc să călătorească în Grecia și care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene.

Lista a făcută publică pe pagina de web, pe www.ms.ro, și conține adresele și numerele de telefon ale acestora.

Este vorba de centre publice, respectiv spitale și Direcții de Sănătate Publică, precum și de centre private.

sursa: https://www.cotidianul.ro/tariceanu-atac-la-guvernantii-incompetenti-va-bateti-joc/