2.14.2021

”Păi mă, Bulai, data viitoare când te prind, îți pun piedica, mă fătălăule. Tu ăsta , care ziceai că Fecioara Maria a fost mamă surogat a lui Isus Hristos...”

 


Codruța Cerva îl acuză pe Iulian Bulai de la USR că a fugit din emisiune și astfel nu i-a mai răspuns întrebărilor.

”S-a întâmplat ceva foarte ciudat la România TV. Iulian Bulai a fugit din emisiune. Am rămas așa cu ochii în soare. Nu știu ce s-a întâmplat. Dânsul, când trebuia să răspundă la niște întrebări, a dat cu fuga. Voiam să lămuresc aceste lucruri”, a zis Codruța Cerva.

Cu puțin timp înainte de a intra în live și a explica ce voia să-l întrebe pe Iulian Bulai, protestatara scrisese pe Facebook:

”Bă Bulai, băbăiatule, de ce fugiși din emisiune?? Nu știai că Cîțu vrea să privatizeze companiile de stat!? Hai dă-mă naiba, asa fricos ești?? Mvai, asa ceva?? Aaa și vezi că uitași să îmi răspunzi de dosarul lui Barna cu cele 10 milioane euro fonduri europene, furate de la copiii cu dizabilități. Deci asa stă treaba cu voi?! De asta vreți SIIJ-ul închis?! Când nu știi să răspunzi, dai cu fuga? Păi mă, Bulai, data viitoare când te prind, îți pun piedica, mă fătălăule. Tu ăsta , care ziceai că Fecioara Maria a fost mamă surogat a lui Isus Hristos...”

Iată întrebările pe care Codruța Cerva voia să i le adreseze lui Iulian Bulai de la USR:

sursa:https://www.dcnews.ro/codruta-cerva-iulian-bulai-usr-a-fugit-din-emisiune-am-ramas-cu-ochii-in-soare-nu-stiu-ce-s-a-intamplat-video_801804.html

Mii de apartamente şi instituţii publice din Ploiești, afectate după o avarie majoră a sistemului de termoficare

 


Mii de apartamente şi instituţii publice din municipiul Ploieşti sunt afectate de o avarie majoră care a survenit la sistemul de termoficare, informează, duminică, Primăria Ploieşti. 

Potrivit sursei citate, avaria afectează magistrala din zona Mihai Bravu - Centru - Democraţiei, furnizarea apei calde şi a căldurii fiind sistată până la ora 21,00.

'Sunt afectate 4.417 apartamente care sunt racordate la punctele termice 1, 2, 3, 5 Mihai Bravu, 12 Centru şi 5, 7, 13, 16, 18 Democraţiei. De asemenea, sunt afectate modulele termice Maternitate, Cămin Colegiul Virgil Madgearu, ANAF, Casa Mateescu, Colegiul Naţional 'Mihai Viteazul', ITM, Teatrul Imaginario, Serviciul Public Finanţe Locale, Policlinica de Pediatrie, Muzeul de Istorie, CONPET', precizează Municipalitatea. 

sursa:https://www.dcnews.ro/mii-de-apartamente-si-institutii-publice-afectate-in-ploiesti-in-urma-unei-avarii-majore-a-sistemului-de-termoficare_801805.html

Surpriză neplăcută pentru Barna. A crezut că studenții din USR pot fi păcăliți

 


Președintele Uniunii Studenților din România, Alex Vasile, a clarificat pentru DC News „concluzia” comunicată de vicepremierul Dan Barna, în urma întâlnirii cu privire la intenția Guvernului Cîțu de a elimina sau limita gratuitatea la transportul cu trenul. 

Vineri, studenții USR (Uniunea Studenților din România) au protestat în București și în mai multe municipii din țară împotriva intenției Guvernului Cîțu de a elimina sau limita gratuitatea la transportul cu trenul. 

După protest, vicepremierul Dan Barna a transmis că a discutat cu reprezentanți ai mai multor organizații de studenți. Din postarea lui Dan Barna, s-a înțeles că s-a ajuns la o concluzie. Totodată, vicepremierul a precizat că subvenția pentru transport se aplică pe toată durata anului, nu doar pe perioada cursurilor, fără limită de călătorii. 

„Subvenția va reprezenta 50% din costul călătoriei pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri și naval.”, mai spunea Barna în postarea de pe Facebook. 

Președintele Uniunii Studenților din România, clarificări 

Președintele Uniunii Studenților din România, Alex Vasile, a declarat pentru DC News că „am fost chemați după protestul de vineri și cumva, din postarea domnului Dan Barna, cam așa părea: că ne-am înțeles. Dar n-am făcut asta.”

Alex Vasile a explicat apoi că „discuțiile de vineri au fost doar ca el să ne explice de ce asta e o măsură bună și noi să-i explicăm de ce nu e, de fapt, o măsură atât de bună și de ce ar putea să găsească alte locuri din care să obțină banii.” 

„Tocmai de aia am făcut și noi postarea de pe Facebook, vineri seară, să spunem că nu s-a ajuns la concluzia respectivă. Din descrierea pozei domnului vicepremier părea că ne-am înțeles, dar nu e chiar așa. 

Cumva, singura concluzia la care am ajuns a fost că el o să transmită către colegii de la guvernare soluțiile și măsurile propuse de noi, dar că nu ne promite nimic.

Ei oricum par foarte porniți să mențină aceste lucruri, motiv pentru care noi vom continua cu protestele.”, a mai spus Alex Vasile pentru DC News.

După Florina Presadă încă o demisie din USR

 


Un membru fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul și consilier la Sectorul 1, în prezent, din partea USR, și-a anunțat demisia din partid. Ilinca Macarie spune că nu mai are nimic în comun cu cei care conduc acum USR.

„În sfârşit

Am demisionat din USR

Luasem hotărârea de mult, dar tot nu am apucat să oficializez decizia.

Poate pentru că deja mă simţeam aşa de străină de această formaţiune politică, că mi se părea irelevant.

Poate pentru că mai speram în ceva ? Nu cred. Dar despărţirile în general sunt grele, aşa că a durat un pic.

E clar, nu, de ce plec ? Nu mai am ce face aici.

Sunt membru fondator USB şi m-am băgat în politică pentru că voiam să fac ceva concret şi ştiam ce vreau să fac. Ştiam că pot face, numai să fiu lăsată.

Nu mai am nimic în comun cu oamenii care conduc acum USR-ul, nici ca viziune, nici ca sistem de valori (episodul Odăi a pus capac)

Dar nu regret că am fost parte din această poveste.

Cred că am avut aşteptări nerealiste.

Lucrurile nu se pot schimba atât de radical cum mi-aş fi dorit. Era imposibil ca după nenorociţii ăia de la PSD să vină unii de la polul opus: şcoliţi, cu caracter impecabil, culţi, generoşi, empatici. Nu se poate aşa ceva, nu permite fizica. Aşa că politica românească se transformă în ritmul ei.

Va veni şi vremea unora care vor o politică bazată pe empatie şi responsabilitate, aşa cum îmi doresc eu. Aceşti oameni există deja printre noi şi experienţa USR a fost o şcoală extrem de utilă.

Sper să o valorifice.

Sper să o valorific”, a scris Ilinca Macarie.

Ilinca Macarie a demisionat în aceeași zi cu fostul senator USR Florina Presadă, unul dintre cei mai vocali useriști. Presadă a acuzat dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și „politica de gașcă”, după numirea lui Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

sursa:https://www.cotidianul.ro/barna-parasit-de-inca-o-femeie/

Talibanii avertizează NATO

 


Talibanii au avertizat Alianţa Nord-Atlantică cu privire la pericolul ''unei prelungiri a ocupaţiei şi a războiului'' în Afganistan, în contextul în care NATO se pregăteşte să discute despre retragerea trupelor străine desfăşurate în ţara asiatică, relatează AFP.

Aliaţii SUA din cadrul NATO vor decide săptămâna viitoare dacă cei 10.000 de soldaţi ai lor desfăşuraţi în Afganistan se vor retrage odată cu forţele americane sau îşi vor continua angajamentul în misiunea de pregătire a forţelor afgane, Resolute Support.

Mesajul nostru în perspectiva reuniunii ministeriale a NATO este că prelungirea ocupaţiei şi a războiului nu este nici în interesul vostru, nici în cel al poporului vostru, nici în al nostru, au declarat talibanii într-un comunicat.

La începutul lui februarie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut un apel către talibani să-şi respecte angajamentele, în special cu privire la reducerea violenţei şi la ruperea legăturilor cu grupările teroriste internaţionale.

În timpul mandatului preşedintelui Donald Trump, SUA au semnat cu mişcarea talibană, la finalul lui februarie 2020 la Doha, un acord care prevede retragerea graduală a tuturor forţelor NATO din Afganistan până în aprilie 2021. În schimb, talibanii s-au angajat să renunţe la violenţă şi să înceapă convorbiri de pace cu guvernul de la Kabul.

Planurile cu privire la ce se va întâmpla după aprilie vor fi analizate în reuniunea din 17-18 februarie a miniştrilor apărării din statele NATO. Talibanii au continuat totuşi să comită atacuri în diverse zone ale Afganistanului în pofida începerii, la jumătatea lunii septembrie la Doha, a tratativelor de pace cu guvernul afgan.

sursa:https://www.dcnews.ro/talibanii-avertizeaza-nato-se-asteapta-o-decizie-istorica-in-razboiul-din-afganistan_801715.html

Rânca, imagini spectaculoase. Stațiunea, "înghițită" de troiene de peste 2 metri

 


La Rânca, Gorj, a nins ca în povești. Stratul de zăpadă măsoară chiar și peste doi metri.

Mai multe mașini parcate pe marginea drumului național 67C, în stațiunea Rânca, ieșirea spre Transalpina, au fost acoperite cu zăpadă, pe alocuri stratul măsurând 2 metri. Drumarii din Târgu Jiu au intervenit și spun că nu e afectat accesul spre stațiune.

Drumarii de la Secția Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu au intervenit pentru îndepărtarea de pe carosabil a zăpezii viscolite în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN 67C, în stațiunea Rânca, ieșirea spre Transalpina.

Potrivit drumarilor, mașinile care au fost acoperite de zăpadă erau parcate pe marginea drumului, într-o parcare ce aparține proprietarilor de cabane din zonă.

SDN Târgu Jiu precizează că drumul de acces spre stațiune nu a fost afectat de viscol, circulația se desfășoară în condiții de carosabil curat și umed, izolat fiind zăpadă de 1-2 cm.

Echipele de deszăpezire acționează permanent pe toate sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi pentru asigurarea condițiilor de circulație în siguranță.

În zonele unde a viscolit, zăpada are 2 metri, iar temperatura este de -19 grade.

sursa:https://www.dcnews.ro/ranca-imagini-spectaculoase-statiunea-inghitita-de-troiene-de-peste-2-metri-video_801759.html

Restricții de circulație din cauza viscolului și a ninsorilor. Zonele vizate

 


Pe mai multe artere din țară sunt în vigoare restricții sau se circulă cu dificultate duminică dimineața din cauza viscolului și a ninsorii, anunță Centrul Infotrafic.

Astfel, din cauza viscolului din ultimele zile, este în continuare instituită restricție de circulație pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone care tranzitează trei artere rutiere din județul Botoșani, respectiv DN 29 Săveni – Manoleasa, DN 29A Darabani – Rădăuți-Prut și DN 24C Ștefănești – Românești.

Nu sunt anunțate, duminică dimineața, alte drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier.

La această oră, ninge slab pe mai multe artere din județele Bihor (DN 75 Măgura-Vârtop), Alba (DN 75 Scărișoara-Vârtop), Maramureș, Satu Mare (DN 19, DN 19A), Mureș, Iași și Suceava, însă nu este afectat traficul rutier.

În cursul dimineții de duminică, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două mașini, pe autostrada A1 București-Pitești, sensul către Capitală, la kilometrul 21, în zona localității Ciorogârla, județul Giurgiu. Impactul s-a soldat cu rănirea unei persoane, ce a fost transportată la spital, fără să fie afectată circulația în zonă.

Pe autostrăzile A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și A4 Ovidiu-Agigea, circulația se desfășoară în condițiile unui carosabil uscat, valorile de trafic fiind reduse.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au mașina echipată corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să adapteze în permanență viteza de deplasare, să nu efectueze manevre periculoase la volan și să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte, potrivit Mediafax.

sursa:https://www.dcnews.ro/restrictii-de-circulatie-din-cauza-viscolului-si-a-ninsorilor-zonele-vizate_801739.html

Nicolas Maduro se vaccinează rusește. Venezuela a primit un prim lot de Sputnik V

 


Un prim lot din vaccinul rusesc anticoronavirus Sputnik V a sosit sâmbătă pe Aeroportul Internaţional din Maiquetia, care deserveşte Capitala Venezuelei, Caracas, la bordul unui avion care a decolat din Moscova al companiei de stat venezuelene Conviasa, transmite Agerpres, citând EFE.

Lotul face parte din contractul de 10 milioane de doze încheiat între Venezuela şi Rusia.

Avionul a aterizat pe pământ venezuelean în jurul orei locale 14:00 (18:00 GMT), potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat VTV.

După cum a declarat marţi preşedintele Nicolas Maduro, primul lot conţine 100.000 de doze din vaccinul rus.

sursa:https://www.dcnews.ro/maduro-se-vaccineaza-ruseste-venezuela-a-primit-un-prim-lot-de-sputnik-v_801744.html

Donald Trump a declarat sâmbătă că procesul de impeachment contra sa din Senat a fost o altă fază a "celei mai mari vânători de vrăjitoare din istoria ţării noastre", relatează Agerpres, care citează Reuters.

 


Trump a dat publicităţii un comunicat după ce Senatul l-a achitat în al doilea proces de impeachment contra sa din ultimele 12 luni, întrucât colegii săi republicani au votat împotriva condamnării sale pentru "instigare la insurecţie" înaintea evenimentelor de la 6 ianuarie, când susţinătorii săi au luat cu asalt Capitoliul.

Fostul preşedinte al SUA a promis că continue să apere "măreţia Americii".

"Mişcarea noastră magnifică, istorică şi patriotică, 'Make America Great Again' este doar la început", a precizat Trump în comunicatul său.

"În lunile care vor urma, voi avea multe lucruri de împărtăşit cu voi şi sunt nerăbdător să continui incredibila noastră aventură pentru măreţia Americii", a adăugat miliardarul republican, insinuând că nu se va retrage din viața politică.

Amintim că democraţii nu au reuşit să adune numărul necesar de voturi pentru a-l condamna pe Donald Trump în Senatul SUA în al doilea său proces de impeachment.

Votul a fost de 57 pentru condamnare şi 43 împotrivă, în condiţiile în care erau necesare două treimi din voturile din Senat, respectiv 67. Totuşi, şapte republicani au votat împotriva lui Trump în cadrul celui de al doilea proces de impeachment.

Fostul preşedintele Donald Trump era judecat în cel de-al doilea proces de impeachment contra sa pentru "incitare la insurecţie".

sursa:https://www.dcnews.ro/trump-a-prins-aripi-dupa-achitare-prima-reactie-dupa-procesul-istoric-suntem-doar-la-inceput_801741.html

SĂ AVEM cu TOȚII o DUMINICĂ PLĂCUTĂ !

 


SE PARE că în FRANȚA VACCINUL chiar FUNCȚIONEAZĂ ! 😅