5.16.2020

Ce restricții mai sunt pentru oamenii de peste 65 ani ? OFICIAL !





Ce restricții mai sunt pentru oamenii de peste 65 ani ? RĂSPUNS OFICIAL


Oamenii au întrebat dacă mai sunt restricții, în starea de alertă, pentru vârstnicii de peste 65 ani. 

Răspunsul oficial a venit.

Persoanele peste 65 de ani au vreo restricție de a ieși din casă sau vreun interval orar pe care trebuie să îl respecte ?

Grupul de comunicare strategică: Hotărârea CNSSU nr. 24 cu privire la declararea stării de alertă nu restricționează deplasarea persoanelor de peste 65 de ani. Acestea pot părăsi domiciliul în orice interval orar doresc. 

Rămâne însă valabilă recomandarea de a limita pe cât de mult posibil deplasările și de a evita locurile aglomerate, mai ales pentru persoanele din categoriile vulnerabile, pentru a reduce riscul infectării cu noul Coronavirus.


sursa: https://www.dcnews.ro/stare-de-alerta-mai-sunt-restrictii-pentru-oamenii-de-peste-65-ani-raspuns-oficial_748976.html

BREAKING NEWS - Ziua a 2-a. PROTEST PIAȚA VICTORIEI / Video LIVE




BREAKING NEWS  Ziua a 2-a. PROTEST PIAȚA VICTORIEI / Video LIVE



A început a 2-a zi de protest în Piața Victoriei.


Mai mulți oameni au început să se adune, la această oră, în Piața Victoriei și protestează. De la un minut la altul numărul nemulțumiților crește.

Amintim faptul că circa 300 de persoane s-au adunat și vineri, în Piaţa Victoriei, pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de măsurile adoptate de Guvern în gestionarea pandemiei de COVID-19. 


Iată video de la fața locului: ACCESAȚI LINKUL DE MAI JOS PENTRU A VEDEA VIDEOCLIPUL



E bine... Le e frică ! Spune avocatul Dan Chitic, despre ”Propagandă”





Dan Chitic, avocat : Propaganda a luat foc, protestul ProConstituție și ProDrepturileCetătenești a deranjat rău.

Pentru propagandă e clar și simplu: cei din Piață sunt „inteligenți asimptomatici”, nesimțiți, idioți, iresponsabili manipulați de oamenii dușmanilor țării care „fac praf și pulbere societatea” ! E bine... Le e frică !

Avocatul Dan Chitic a postat pe pagina sa de Facebook cateva remarci cu privire la protestul ce a avut loc vineri seara in Piata Victoriei, si care urmeaza sa se repete in seara aceasta de la ora 17, si din nou maine, 17 mai. 

Protestul ProConstitutie si ProDrepturileCetatenesti, cum il numeste Chitic, a fost atacat de mass-media mainstream cum ar fi Digi24, Hotnews si G4Media, outlet-uri care au mintit cu nesimtire despre protestatari. Aceste posturi au avut tupeul de a vehicula ideea cum ca protestatarii, in loc sa fie cetateni nemultumiti cu curajul de a-si apara drepturile constitutionale, ar fi agenti ai Rusiei si anti-vaccinisti lipsiti de logica.

„Propaganda a luat foc !

Protestul ProConstituție și ProDrepturileCetătenești a deranjat rău, mesajul fiind clar: 

*„oamenii rușilor” subminează dictatura corectpolitică Iohannistă.

*„Capu’ limpede” vituperează scrâșnind, ziariștii sistemului la unison deplâng iresponsabilitatea celor „câțiva inteligenți asimptomatici”, toți înfierează cu mânie globalistă cetățenii care au ieșit să apere Constituția !

Pentru propagandă e clar și simplu: cei din Piață sunt „inteligenți asimptomatici”, nesimțiți, idioți, iresponsabili manipulați de oamenii dușmanilor țării care „fac praf și pulbere societatea” ! E bine… Le e frică!

Se spulberă mitul și panisteria…

Se risipește teama !

#Libertate !” a scris Chitic pe Facebook vineri seara.


sursa: https://bpnews.ro/2020/05/16/dan-chitic-propaganda-a-luat-foc-protestul-proconstitutie-si-prodrepturilecetatenesti-a-deranjat-rau/#.Xr_3SmgzbIU

DEZASTRU NATIONAL: Datoria externa a ajuns la 106 MILIARDE de EURO




DEZASTRU NATIONAL: Datoria externă a ajuns la 106 MILIARDE de EURO

„În perioada ianuarie – martie 2020, datoria externă totală a crescut cu 350 milioane euro. 

În structură: datoria externă pe termen lung a însumat 74,867 miliarde euro la 31 martie 2020 (70,5% din totalul datoriei externe), în creştere cu 1,7% faţă de 31 decembrie 2019; datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 31 martie 2020 nivelul de 31,355 miliarde euro (29,5% din totalul datoriei externe), în scădere cu 2,7% faţă de 31 decembrie 2019”, arată datele BNR.

„De asemenea, în perioada ianuarie-martie 2020, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 1,365 miliarde euro, comparativ cu 1,120 miliarde euro în perioada ianuarie-martie 2019; în structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 640 milioane euro, balanţa serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 39 milioane euro, balanţa veniturilor primare a înregistrat un excedent mai mare cu 137 milioane euro, iar balanţa veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai mare cu 219 milioane euro.

Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat valoarea netă negativă de 551 milioane euro (comparativ cu o valoare netă pozitivă de 1,235 miliarde euro în perioada ianuarie – martie 2019), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 248 milioane euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 799 milioane euro.” conform stiripesurse.ro.


sursa: https://bpnews.ro/2020/05/15/dezastru-national-datoria-externa-a-ajuns-la-106-miliarde-de-euro/

Când vor începe polițiștii să dea amenzi pentru încălcarea restricțiilor din starea de alertă




Poliţiştii anunţă că în acest sfârşit de săptămână, se vor concentra mai mult să-i informeze pe oameni ce au voie să facă şi ce nu şi mai puţin pe dat amenzi.

De luni însă, aveţi grijă, pentru că intră în vigoare legea care reglementează starea de alertă şi în care sunt prevăzute penalizări care pot ajunge până la 5.000 de lei.

Sfatul poliţiştilor pentru cei care au în gând să plece în acest weekend din localitate, este să nu încerce să se ascundă de echipaje, ci să se gândească mai bine la sănătatea lor şi a familiei. 

Chiar dacă hotărârea de azi-noapte a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nu prevede sancţiuni pentru aceste 3 zile, poliţiştii pot da amenzi pe alte legi în vigoare.

Specialiştii în drept spun că lipsa măştii în spaţii aglomerate, poate fi sancţionata pe Legea 61 privind siguranţa publică, cu amenzi cuprinse între 500 şi 1.500 de lei. 

Organizarea de mitinguri poate fi sancţionată pentru tulburarea ordinii publice, iar părăsirea locului de carantină înseamnă dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

De luni, sancţiunile sunt scrise clar în lege. Iată câteva exemple:

► Dacă nu purtăm mască la magazin sau în autobuz, riscăm o amendă între 500 şi 2.500 de lei.

► Dacă nu respectăm izolarea la domiciliu sau carantina, între 1.000 şi 5.000 de lei.

► Dacă ieşim din casă între anumite ore când autorităţile vor interzice circulaţia, putem plăti între 500 şi 2.500 de lei.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că Guvernul va lansa o campanie de informare privind măsurile care trebuie respectate de cetăţeni în această perioadă şi de abia după această perioadă, dacă oamenii nu vor respecta regulile, vor putea fi date şi amenzi.

“Guvernul va lansa o campanie de informare publică cu privire la toate măsurile sanitare şi de securitate în muncă care trebuie respectate pentru a feri cetăţenii de riscul infectării. O perioadă de timp recomandarea pe care am dat-o către forţele de ordine este aceea de a informa, de a solicita respectarea regulilor. 

În fiecare domeniu de activitate va exista o reglementare specifică care va trebui cunoscută întâi şi abia apoi respectată. Ca atare, în prima parte, mai ales cu portul măştii, cu triajul la intrarea în instituţii sau în companii, aceste reguli practic vor fi transmise cetăţenilor să le cunoască, transportul public, vor fi nişte condiţii care au şi fost emise prin ordin comun.

 După această perioadă de informare, dacă cineva nu va respecta, putem să dăm şi amenzi, dar deocamdată să fie corect informaţi oamenii”, a declarat Ludovic Orban, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sebeş, judeţul Alba, potrivit News.ro.

Întrebat dacă cineva poate merge pe malul mării sau la munte să se plimbe, premierul a spus: “Dacă vă încadraţi la motivele de deplasare în afara localităţii prin ceea ce declaraţi nu vă amendează nimeni şi aveţi deplina libertate să ieşiţi din localitate”.

Ludovic Orban a mai afirmat că îi îndeamnă pe cetăţeni să respecte toate regulile care au fost luate pentru a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor.

El a precizat că terasele s-ar putea deschide din 1 iunie.
″Îi îndemn pe cetăţenii români să respecte toate regulile, toate normele care le-am stabilit, că nu le-am făcut că aşa am vrut noi. Toate aceste norme sunt instituite, nu numai în România, ci în foarte multe ţări, tocmai pentru a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor, pentru a reduce riscul de răspândire a virusului. 
Intenţia noastră este aceea de a relaxa gradual, bine gândit, pe baza unor evaluări de risc epidemiologic foarte bine puse la punct toate restricţiile. În măsura în care, până la data de 1 iunie, nu vom înregistra o creştere semnificativă a numărului de cazuri, vor urma următoarele măsuri de relaxare pe care le-am gândit şi acestea în funcţie de evaluările de risc epidemiologic. 
Nu s-a dat drumul la terase din data de 15 mai, dar mai ales că se va face vreme frumoasă, în condiţiile în care putem să găsim nişte soluţii ca să reducem riscul de transmitere a virusului, se poate da drumul la terase. Şi în măsura în care oamenii se comportă responsabil, în măsura în care oamenii respectă regulile, înţeleg care sunt metodele de transmitere a virusului şi iau atitudinea corectă pentru a se proteja sau pentrui a-i proteja pe ceilalţi, uşor, uşor o să revenim la normalitate”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă persoanele care au plătit amenzile declarate neconstituţionale vor primi banii înapoi, premierul a răspuns: “Suntem în analiză pentru a găsi o soluţie legată. Când vom găsi această soluţie legală, o vom anunţa public”.

Răspunsul premierului Orban, întrebat ce se va întâmpla cu cei care nu respectă măsurile din starea de alertă

Oficial, am intrat în stare de alertă pentru următoarele 30 de zile. Iar joi seară, autorităţile au anuntat că vom fi obligaţi sa purtăm masca, dar scăpăm de declaratiile pe proprie raspundere – însă numai în localitate.

Daca vrem să părăsim localitatea, trebuie să avem declaraţia pe proprie răspundere pentru ieşirea din localitate la noi – şi un motiv întemeiat. 

Restaurantele şi terasele sunt în continuare închise. 

Şi enoriasii se vor putea bucura din nou de slujbele oficiate în aer liber, dar cu măsuri stricte de distanţare.

Cu toate acestea, autorităţile nu au specificat ce sancţiuni vor fi impuse daca vom încălca aceste reguli. Nici măcar şeful Guvernului nu a dat un răspuns concludent joi seară.


sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cand-vor-incepe-politistii-sa-dea-amenzi-pentru-incalcarea-restrictiilor-din-starea-de-alerta.html; News.ro








E un adevărat dezastru. Se taie pensiile pentru milioane de români.





E un adevărat dezastru. Se taie pensiile pentru milioane de români.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a arătat că sunt mari șanse ca românii să primească mai puțini bani după ce vor ieși la pensie. 

Motivul este acela că datele furnizate de fondurile de pensii private arată o nouă scădere la finalul lunii martie, comparativ cu luna februarie.

Fondurile de pensii private obligatorii aveau, la 31 martie 2020, active în valoare de peste 60,17 miliarde de lei, în creştere cu 17,77% faţă de nivelul existent în luna similară a lui 2019, dar în scădere cu 4,26% comparativ cu nivelul din luna februarie 2020, informează Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Astfel, titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 38,88 miliarde de lei, respectiv 64,62%. 
Pe locul doi se siutuează acţiunile, cu 11,07 miliarde de lei (18,40%). 
De asemenea, obligaţiunile corporative se regăsesc pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 4,64 miliarde de lei, respectiv 7,72% din totalul activelor.

Câți români contribuie la fondurile de pensii private

În prezent,peste 7,5 milioane de români care contribuie la fondurile de pensii private, astfel că acesta ar trebui să fie un subiect de interes. 
Astfel, potrivit datelor ASF, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul II, la 31 martie 2020, era de 60,171 miliarde de lei, în timp ce valoarea activului net era de 60,139 miliarde de lei.
La data respectivă, fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,525 milioane de participanţi. Potrivit ASF, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,401 milioane de către toți participanţi.

Contribuțiile câtor români au fost virate la fondul de pensii private în luna ianuarie

Spre exemplu, în luna ianuarie 2020, au fost virate contribuţii pentru 3,916 milioane de participanţi, iar pentru 3,582 milioane nu au fost virate contribuţii.

La Pilonul II de Pensii sunt active următoarele fonduri de pensii: BCR, BRD, Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, NN şi Vital.


sursa: https://playtech.ro/stiri/se-taie-pensiile-pentru-milioane-de-romani-e-un-adevarat-dezastru-125959?utm_source=CAPITAL+LINK+TEXT&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee