12.22.2021

SUA avertizate asupra înfrângerii în fața Rusiei în „zona gri” a Europei de Est

 


Expertul militar Sadler a spus că SUA suferă înfrângeri în fața Rusiei în „zona gri” a Europei

Expertul în securitate Brent Sadler a prezis că Statele Unite vor fi învinse de Rusia în lupta pentru Europa de Est. El și-a conturat gândurile într-un articol pentru Foreign Policy, citat de RIA Novosti.

"Washingtonul nu va putea concura cu Moscova și Beijingul în zona gri, nu din cauza unei armate învechite, a strategiilor slabe sau a lacunelor de informații. Statele Unite pierd pentru că nu sunt organizate corespunzător pentru a concura astăzi cu marile puteri", scrie autorul.

Sadler a amintit de „moartea” lumii unipolare conduse de SUA, care a existat după prăbușirea URSS în 1991. Slăbirea treptată a economiei americane, pierderea avantajul militar și a instrumentelor soft power au contribuit la eșecurile țării, a spus el.

Potrivit lui Sadler, situația actuală din lume impune Washingtonului să-și regândească fundamental strategia de securitate națională. În opinia sa, noua doctrină ar trebui să asigure protecția intereselor naționale și să elimine toate „amenințările” emanate din Rusia și China.

Expertul este convins că Statele Unite se opun în mod ineficient Moscovei și Beijingului. Întărirea lor în Europa de Est și Marea Chinei de Sud a subminat serios poziția SUA și a ridicat îndoieli cu privire la capacitățile Pentagonului, a rezumat expertul.

Cristian Terheș : ”Asumarea răspunderii pe certificatul verde ” va arunca în aer România”

 


Europarlamentarul Cristian Terheș, participant la protestele de ieri de la Parlament, arată că a văzut acolo oameni mai motivați ca oricând să-și apere drepturile și libertățile

Cristian Terheș numește ziua de 21 decembrie 2021 ca fiind ”ziua libertății” și apreciază că participanții veniți la protest din toate colțurile țării au fost absolut minunați.

El spune că a văzut oameni mai motivați ca oricând să-și apere drepturile și libertățile și că a întâlnit oameni veniți din țări străine care și-au pierdut locurile de muncă pentru că au refuzat să se vaccineze.

”Toată România fierbe, cum fierbe Europa, iar intenția premierului Ciucă de a trece, la propunerea PSD, Certificatul Verde prin asumare de răspundere va arunca în aer România”, atrage el atenția.

Terheș observă că țări europene cu peste 80% vaccinați nu mai tolerează prezenta tiranie sub pretext medical.

”Vă dați seama ce e în Romania, unde rata de vaccinare e de 40%, mulți dintre aceștia fiind constrânși să se vaccineze”, mai scrie Terheș pe contul său de socializare.

El și-a exprimat totuși speranța că politicienilor români le va veni mintea de pe urmă și să țină cu poporul, neimpunând Certificatul Verde.

”Istoria ne învață că toți cei care s-au întors contra poporului au sfârșit la groapa de gunoi a istoriei”, mai spune Terheș.

Europarlamentarul PNȚCD a transmis felicitări tuturor pentru susținerea sau prezența la protest și a remarcat de asemenea că au fost prezenți mulți preoți.




Ingrid Mocanu a învins abuzul DNA

 


Avocata Ingrid Mocanu a învins DNA și a obligat statul român în instanță să-i plătească daune morale după lunile de arest preventiv executate în dosarul ANRP 2

Tribunalul București i-a dat dreptate avocatei Ingrid Mocanu care are de primit acum de la statul român 100.000 de euro drept daune morale.

Anul acesta se încheie cu o reușită pentru avocata Ingrid Mocanu, după ce judecătoarea Raluca Focșa de la Tribunalul București a obligat statul român să-i plătească acesteia 500.000 lei daune morale pentru lunile de arest preventiv îndurate în dosarul ANRP 2. Dosarul în care Ingrid Mocanu a fost ținută patru luni la pușcărie a fost făcut de procurorul DNA Dănuț Volintiru și confirmat de fostul șef al Secției I Gheorghe Popovici.

Ingrid Mocanu a fost una dintre victimele Direcției Naționale Anticorupție în seria de dosare ANRP, și trebuie reamintit că în cauza ANRP 2 ancheta s-a finalizat cu achitarea definitivă pentru aproape toți inculpații.

Ce spune sentința judecătorească

Sentința judecătorească nr. 2006/2021 din dosarul nr. 14355/3/2020 informează:

„Respinge excepția inadmisibilității, ca neîntemeiată. Respinge excepția prescripției dreptului material la acțiune, ca neîntemeiată.

Admite în parte cererea. Obligă pârâtul la plata sumei de 1.875 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare achitate de reclamanta în dosarul nr. 3203/2/2015 al Curții de Apel București, la plata sumei de 500.000 lei, cu titlu de daune morale pentru perioada arestării preventive, precum și la plata dobânzii legale aferentă sumelor acordate, calculată de la data introducerii cererii de chemare în judecată și până la data plății efective.

Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată. Cu drept de apel, în termen de 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul București. Pronunțată azi. 20.12.2021, prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței”.

Ingrid Mocanu ceruse de fapt daune morale de 1000 de euro pe zi, adică 115.000 de euro, dar i-a acordat suma de 500.000 de lei.