6.05.2020

Poza din biroul premierului nu este un can-can. E o problemă gravă !


 ”Poza din biroul premierului nu este un can-can. E o problemă gravă ce s-a întâmplat. Nu poţi să mai ai credibilitate să ieşi la presă cu mască, cu mănuşi, cu o figură gravă ‘Doamne ce nenorocire este, staţi în casă !’ şi după aia te duci în biroul tău şi stai cu colegii relaxat, fără măşti, consumând alcool", a declarat Marcel Ciolacu.

Într-un interviu acordat DC News TV, Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a vorbit despre data la care ar putea avea loc alegerile locale.

"Alegerile trebuie ţinute. Expiră mandatele, e normal să intrăm în normalitate. Acesta ar putea avea loc când nu mai există niciun pericol asupra populaţiei şi când populaţia crede acest lucru. Noi avem acum o mare problemă de credibilitate a Guvernului. Toată lumea a luat acea poză din biroul premierului ca pe un can-can. 

Nu e. E o problemă gravă ce s-a întâmplat. Nu poţi să mai ai credibilitate să ieşi la presă cu mască, cu mănuşi, cu o figură gravă ‘Doamne ce nenorocire este, staţi în casă !’ şi după aia te duci în biroul tău şi stai cu colegii relaxat, fără măşti, consumând alcool", a declarat Marcel Ciolacu.


Dată alegeri locale. Ciolacu, informații de ultimă oră !

Aglomerație pe drumurile spre mare, dar și spre munte


Aglomerație pe drumurile spre mare, dar și spre munte

Începe primul weekend fără restricții și cu terase deschise publicului.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 Bucureşti – Constanța traficul rutier este intens. 

În zona lucrărilor se circulă în coloană cu viteză redusă de deplasare.
Lucrări la carosabil

”Reamintim tronsoanele autostrăzii A2 București – Constanța, pe care circulația se desfășoară restricționat, pe câte o bandă pentru fiecare sens, pentru efectuarea de lucrări la carosabil:

- km 27 – 36, Cernica, IF – Fundulea, CL;

- km 84+120 m - 91+750 m, Drajna Nouă, CL.

Îi sfătuim pe conducătorii auto să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp”, se arată într-un comunicat de presă.
Trafic intens și pe Drumul Național 1

Traficul rutier s-a intensificat și pe sensul de urcare al DN 1 Brașov – Ploiești. Astfel, traficul rutier este intens pe sensul Ploiești către Brașov, de la km 134 la 129( Bușteni) coloană în mișcare( 35-40 km/h ), dar și pe tronsonul cuprins între localitățile Posada și Comarnic, valorile de trafic sunt crescute și se circulă în coloană, cu viteză redusă.

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

sursa: https://www.dcnews.ro/aglomeratie-pe-drumurile-spre-mare--dar-si-spre-munte--a-inceput-minivacanta-de-rusalii_752369.html

Rețeta veche MOLDOVENEASCĂ



Pentru o plăcintă savuroasă, trebuie să fii atent la aluatul pe care îl pregătești. Există o rețetă cu care nu ai cum să dai greș. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 500 g făină
- 320-350 ml apă călduţă
- 7 g drojdie uscată sau 25 g proaspătă
- 1 linguriţă cu vârf de zahăr
- 1 linguriţă rasă de sare
- 50 g untura sau unt sau 50 ml ulei

Cum se prepară

Se cerne făina şi se amestecă împreună cu zahărul şi drojdia uscată. Adăugaţi sarea şi 3/4 din apa călduţă şi amestecaţi.

Trebuie să obţineţi un aluat potrivit de tare. Se adăugă untura treptat şi se frământă până când aluatul se desprinde de mână. Trântiţi aluatul de masă de câteva ori. Veţi vedea că devine mai fin şi mai elastic.

Aşezaţi aluatul în castron, acoperiţi cu folie alimentară şi lăsaţi la cald să dospească, aproximativ o oră. 

Se întind foi pe masa presărată cu făină, cu ajutorul unui sucitor din lemn. Se foloseşte la plăcinte de orice fel, coapte în cuptor, la tigaie cu sau fără ulei, pe plită sau se pot face gogoşi sau scovergi.

POFTĂ MARE LA PLĂCINTE !

MEGA SCANDAL de CORUPȚIE în AUSTRIA




Parlamentul a început audierile la aproximativ un an după ce aşa-numitul scandal Ibiza a pus capăt coaliţiei dintre conservatori şi extrema dreaptă. 

În mai anul trecut, ziarul german Sueddeutsche Zeitung şi revista germană Der Spiegel au publicat fragmente dintr-o înregistrare video cu Strache în care el discută despre acorduri în materie de mass-media şi infrastructură cu o femeie care se prezintă drept o bogată donatoare rusă, la o întâlnire în insula spaniolă Ibiza.
Ce au arătat investigaţiile ulterioare ale procurorilor

El a susţinut de asemenea că donaţiile politice au provenit de la binecunoscuţi antreprenori în domeniul imobiliar, tehnologiei jocurilor de noroc şi industriei armamentului. 

Investigaţiile ulterioare ale procurorilor şi confiscarea telefonului mobil al lui Strache au ridicat întrebări suplimentare cu privire la numiri politice în companii parţial deţinute de stat, dar şi în legătură cu posibile încercări de a elabora noi legi în conformitate cu dorinţele donatorilor.

Fostul vicecancelar Strache a declarat comisiei de anchetă că, comentariile sale au fost scoase din context în scurta înregistrare video publicată. ”Întotdeauna am rămas în limitele legii. Cel mult, am evidenţiat posibile metode de donare”, a spus el. 

Parlamentarii opoziţiei au spus că dovezile existente sugerează altceva.
”Trebuie să punem capăt favoritismului corupt în această ţară”
”Au fost cereri, cererile au fost îndeplinite şi donaţiile au fost plătite”, a acuzat social-democratul Jan Krainer la începutul anchetei parlamentare ce urmează să includă 42 de zile de audieri. 

”Trebuie să punem capăt favoritismului corupt în această ţară”, a declarat la rândul său Stephanie Krisper, de la partidul liberal Neos.
Înregistrarea video din Ibiza a pus capăt

Jurnalistul austriac de investigaţii Florian Klenk, care a vizionat întreaga înregistrare, a declarat comitetului în calitate de martor că Strache nu pare să fi fost drogat în Ibiza. 

Înregistrarea video din Ibiza a pus capăt coaliţiei guvernamentale dintre conservatorii Partidului Popular al cancelarului Sebastian Kurz şi extrema dreaptă reprezentată de Partidul Libertăţii. Partidul Verzilor s-a alăturat de atunci unui nou cabinet alături de conservatori.

”Corupţia, înţelegerile privind numirile politice şi de cumpărare de legi”

Cu toate acestea, parlamentara Nina Tomaselli, membră a acestei formaţiuni, a promis că partidul său încearcă să dezvăluie ”corupţia, înţelegerile privind numirile politice şi de cumpărare de legi”, chiar dacă acum este un partid guvernamental.

În timp ce Kurz urmează să fie audiat de comisia de anchetă la 24 iunie, antreprenorii austrieci care au fost menţionaţi de Strache au refuzat să participe, susţinând că audierea prezintă un risc de contaminare cu coronavirus.

Între timp, procurorii continuă investigaţii paralele legate de un grup de persoane despre care se crede că au pus la cale capcana video din motive încă necunoscute, potrivit Agerpres.

sursa: https://www.dcnews.ro/bubuie-un-mega-scandal-de-coruptie-in-austria-a-fost-drogat_752300.html

Bătuți pe stradă de un dezvoltator



Vloggerita româncă Bianca Adam și prietenul său Brandy au fost bătuți pe stradă de un dezvoltator, din cauza unui loc de parcare, se arată într-un videoclip postat pe canalul acesteia.

„Trebuie să știi că, indiferent de circumstanțe, de cât de mare, bazat, bărbat, bogat, șmecher sau frustrat ești, nimic în lumea asta nu-ți dă dreptul să ataci o persoană, să o bruschezi sau mai rău, să o agresezi”, începe Bianca Adam, în videoclipul din 4 iunie.

„Acum câteva zile am fost bătută pe stradă de un dezvoltator. Da ? Un dezvoltator, un om de la care cumperi apartamente. Implicit, un om serios și sănătos la cap. Brandy a ieșit cu capul spart din asta și eu fără telefon, iar toate astea lângă casa mea”, a continuat vloggerița.

„Ideea este că aceste lucruri trebuie spuse, deși ăsta este un canal de divertisment. Mi-a luat câteva zile să trec peste șoc pentru a putea să mai povestesc încă o dată. Stările de după sunt neplăcute, am avut nevoie de părinții mei, de prieteni, de manageri și tot suportul lor ca să trec peste panică, pentru că un incident de genul acesta trezește în tine un fel de frică de oameni pe care eu n-am avut-o niciodată”, a continuat „Tequila”

Totul a început de la un loc de parcare. Bianca Adam are deja un loc de parcare plătit lângă bloc, însă construcția altor imobile și condițiile meteo au făcut ca locul său să nu mai poată fi accesat, așa că a parcat în alte locuri. „Era o chestie temporară oricum”.

Pe 26 mai, în jur de ora 13, Bianca Adam primește un apel de la un număr nou. Era cu un prieten Brandy în casă și răspunde, punând conversația pe difuzor. Persoana care a sunat a început să vorbească urât și să îi spună să coboare...

sursa:https://www.dcnews.ro/vloggerita-romana-batuta-pe-strada-mesajul-pentru-1-67-milioane-abonati_752292.html