9.04.2020

INGREDIENTUL MINUNE PENTRU UN PĂR SĂNĂTOS

 


Nu mai e un secret pentru nimeni că lămâia este un ingredient esențial în lupta împotriva mătreții. Dar, cel mai probabil, nu mulți sunt cei care știu că lămâia este soluția ideală pentru multe alte probleme ale părului. Bogată, printre altele, în vitaminele A și B, dar și acid folic, fosfor, magneziu și calciu, lămâia stă la baza unui păr sănătos și voluminos, oferind rezultate uimitoare.



Astfel, lămâia întărește foliculii de păr și reduce căderea părului, redă strălucirea părului, este un excelent exfoliant pentru scalp și susține regenerarea celulară. Deși este ideală în orice tratament pentru păr sau scalp, lămâia trebuie folosită cu moderație. Consultă hairstyliștii profesioniști de la El Studio, care îți pot oferi nu doar cele mai moderne coafuri, ci și consiliere personalizată.

Lămâia elimină mătreața și hidratează părul

Dacă vrei să scapi de mătreață, poți încerca două tratamente pentru păr în care lămâia joacă un rol esențial. Primul dintre acestea, care poate fi urmat o dată pe săptămână, presupune simpla masare a scalpului timp de 10 minute cu sucul de la o jumătate de lămâie proaspăt stoarsă. Apoi, după ce trec alte zece minute, îți poți spăla părul folosind un șampon delicat și apă caldă, nu fierbinte.

O altă rețetă presupune următoarele ingrediente: două linguri de ulei de cocos, două picături de ulei esențial de lămâie și alte două picături de ulei de camfor. Masca trebuie aplicată înainte de culcare, prin masarea ușoară a scalpului, timp de 10 minute, și lăsată peste noapte. Dimineața, acoperă părul cu un prosop cald și lasă-l așa timp de 10 minute. Apoi, spală-l cu ajutorul unui șampon delicat.

De asemenea, îți poți răsfăța părul cu o mască naturală cu efect hidratant. Și în acest caz, lămâia este esențială. O astfel de mască hidratantă poate fi realizată din următoarele ingrediente: zeama de la o jumătate de lămâie, un ou și o lingură de ulei de măsline extra-virgin. Amestecă bine ingredientele și, apoi, aplică masca pe păr, masând ușor scalpul. Pentru a îndepărta masca, nu folosi apă fierbinte.

Lămâia, exfoliant natural pentru scalp

Lămâia poate sta și la baza unei loțiuni cu efect exfoliant asupra scalpului. Pentru o astfel de loțiune, trebuie să amesteci, în cantități egale, zeamă de lămâie și oțet alb. La aplicarea loțiunii, masează ușor scalpul timp de zece minute, apoi spală-ți părul folosind un șampon delicat. Totodată, lămâia poate stimula creșterea părului și, în acest sens, îți oferim două rețete de măști naturale pentru păr.

Prima dintre ele are la bază următoarele ingrediente: o lingură de ulei de măsline, o jumătate de lingură de ulei de ricin și trei picături de ulei esențial de lămâie. Odată amestecate ingredientele, masca trebuie aplicată prin masarea ușoară a scalpului. A doua zi, folosește sucul de la o jumătate de lămâie proaspăt stoarsă și masează scalpul. Apoi, spală-ți părul folosind un șampon naturist.

Cea de-a doua este la fel de simplă și eficientă. Astfel, ai nevoie de două linguri de gel natural de aloe vera și o lingură de suc de lămâie. Amestecă bine ingredientele și aplică masca pe păr masând ușor scalpul timp de 5-10 minute. Cât îți bei cafeaua sau ceaiul, 20-30 de minute, lasă ingredientele să își facă efectul asupra părului tău și abia apoi înlătură masca, folosind apă caldă, nu fierbinte.

sursa:http://el-studio.ro/blog/lamaia-ingredientul-minune-pentru-un-par-sanatos-si-catifelat/

SALATĂ VĂRATICĂ DIN LEGUME - FOARTE, FOARTE GUSTOASĂ !

 


INGREDIENTE

-5-6 vinete;

-jumătate de ardei gras roșu;

-jumătate de ardei gras verde sau galben;

-4-5 castraveți;

-4 roșii;

-4-5 căței de usturoi;

-o legătură de ceapă verde;

-o legătură pătrunjel sau coriandru proaspăt;

-o linguriță de boabe de coriandru (zdrobite bine în mojar);

-sare — după gust;

-5-6 picături de oțet 70% sau o linguriță de oțet 6-9%;

-2 linguri de ulei (+ pentru prăjit);

-semințe de susan — pentru servit.


MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați vinetele sub formă de fâșii scurte și groase





2.Apoi prăjiți-le într-o cantitate mare de ulei, pe foc moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni.






3.Tăiați ardeii grași în fâșii lungi și subțiri.




4.Tăiați castraveții sub formă de fâșii scurte și subțiri.




5.Tăiați roșiile în sferturi, după care îndepărtați-le cotoarele și semințele. Tăiați-le sub formă de fâșii subțiri.



6.Tăiați cozile de ceapă verde în bucăți.


7.Tocați mărunt usturoiul.



8.Puneți toate ingredientele pregătite într-un bol adânc. Adăugați boabele zdrobite de coriandru și 2 linguri de ulei încins (turnați-l peste coriandru și usturoi).



9.Adăugați sare după gust și oțetul. Amestecați.

10.Adăugați coriandrul proaspăt mărunțit. Amestecați încă o dată.



11.Serviți salata de legume cu multă plăcere! Dacă doriți, puteți să o presărați cu semințe de susan (crude sau prăjite).



POFTĂ BUNĂ !


sursa:https://retete-usoare.eu/salata-pe-care-o-pregatim-frecvent-in-timpul-verii/

Severin confirmă INSULTELE cumplite ale lui Timmermans la adresa României !

 


”Conținutul textului corespunde cu ceea ce eu am auzit direct de la dl Timmermans, nu neapărat cu aceleași cuvinte”

Fostul ministru de Externe și vicepreședinte al Parlamentului European, Adrian Severin, a scris acum puțin timp un comentariu despre un text atribuit lui Frans Timmermans. Este un text cumplit la adresa României, insultător, care circulă din 2018 pe internet, s-a spus că ar fi un fals - dar nu a fost negat de liderul european !

Iată ce scrie acum Adrian Severin: ”Mi s-a atras atenția că un text atribuit lui Frans Timmermans, care mi-a fost adus la cunoștință și confirmat din surse credibile, ar fi circulat anterior grație unor publicații necredibile”.

Și, atenție: ”Conținutul textului corespunde cu ceea ce eu am auzit direct de la dl Timmermans, nu neapărat cu aceleași cuvinte”.


”Pe fond el este confirmat și de acțiunile lui”, remarcă Severin, completând că a șters respectivul text ”pentru a evita  orice controverse legate de autenticitatea textului”.


Chestiunea este că textul l-am citit în 2018 pe blogul lui Stelian Tănase – iar cunoscutul scriitor și analist NU l-a șters nici acum.


Iată ce scria Tănase în august 2018: ”Am ales pentru azi la rubrica „Să stăm de vorba” un scurt extras din declarația lui Frans Timmermans, vicepreşedinte al Comisiei Europene. Aștept ca de obicei comentariile dvs pro si contra”.

Și urmează textul, pur și simplu incendiar de jignitor ! Iată-l în continuare, într-o captură de imagine de pe blogul scriitorului:





sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20200904/31551803/Severin-confirma-INSULTELE-cumplite-Timmermans-Romania.html

Sinucidere sau ASASINAT la Constanța

 


În ”Capitala Mării”, afacerile ”oculte” sunt extrem de multe, mai multe ca oriunde, iar cei implicați sunt foarte puternici și bine organizați.

Presa centrală a consemnat, pe scurt, o tragedie care a avut loc în Constanța, una dintre cele mai bogate localități în ”evenimente” fatale.

Acum vorbim de un avocat cunoscut în zonă, fost judecător. Mai precis, este vorba despre Marin Valentin, 52 de ani, avocat în Baroul Constanța și fost judecător până în anul 1999.


Avocatul a decedat pe loc, după o prăbușire în gol, de la etajul 8 al unui bloc de pe strada comercială principală a municipiului, bulevardul Ștefan cel Mare.


Tragedia a avut loc noaptea, puțin ora 2. Imediat, polițiștii Secției 3 au fost sesizați, la fața locului s-a deplasat și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Constanța care a constatat decesul bărbatului, care a fost între timp și recunoscut, transmite ”Replica”. 


Desigur, anchetatorii nu exclud varianta unui suicid, mai ales că avocatul avea probleme, unele putând fi circumstanțe pentru afecțiuni psihice.


De exemplu, el avea o condamnare cu suspendare pentru că a condus beat, apoi a fugit de poliție, fiind urmărit peste 10 kilometri de echipaje, iar când a fost oprit a făcut un scandal monstru și a agresat polițiștii.

Chestiunea e că a fost avocatul unor personaje dubioase locale, inclusiv a unora care s-au ocupat de furturi de combustibil, o ”afacere” în care au fost implicate rețele complexe, inclusiv cu persoane din instituții ale statului, dar și de la firme de pază.

În plus, în ”Capitala Mării”, afacerile „oculte” sunt extrem de multe, mai multe ca oriunde, iar cei implicați sunt foarte puternici și bine organizați. Și au fost mereu, chiar și pe vremea comunismului, când era mult mai mare ordine ca acum.

Să nu uităm că marile porturi sunt, în toată lumea, principal loc de desfășurare a lumii interlope ”grele”, nu alde clanuri care joacă barbut. Așa se întâmplă în Amsterdam, în Hamburg, Marsilia sau New York. Sau… chiar pe vremea URSS, în Odessa și Vladivostok, singurele orașe în care atotputernicul KGB trebuia să cadă la pace cu ”interlopii” vremii.


Deci, revenind, ideea sinuciderii din cauze psihice… poate fi valabilă, dar mi se pare greu de crezut. Mai ales că vorbim de un avocat, deci o personalitate puternică, versată. O execuție mafiotă ? Datele pot spune mai multe procurorilor.

sursa:https://ro.sputnik.md/society/20200904/31552899/Sinucidere-ASASINAT-la-Constanta-AVOCAT-Legtura-furturi-combustibil.html

Euro pune leul la pământ

 


Euro a urcat la un nou maxim istoric, de 4,8492 lei, dar creșterea față de precedentul maxim, din 17 martie – 4,8448 lei, este foarte redusă.

Moneda europeană respectă tendința de apreciere de pe piețele internaționale, unde câștigă teren în fața monedei americane.

De maximul istoric este apropiat și aurul, cotat la mai puțin de 5 lei de maximul istoric de 260 de lei gramul.

Dolarul american a fost cotat la 4,0915 lei, francul elvețian la 4,4940 lei iar lira sterlină la 5,4424 lei.

Și coroana cehă și zlotul polonez se află la minime de șase săptămâni, iar forintul la minimul ultimelor cinci luni.

sursa:https://www.cotidianul.ro/euro-pune-leul-la-pamant/

Șef nou la Spălarea Banilor

 


Preşedinte nou la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Premierul a semnat ieri o HG privind numireaunui nou preşedinte al acestui for. Acesta va avea rang de secretar de stat, și cu un mandat de 4 ani. Numele vechiculat pentru acest post este cel al lui Laurențiu Baranga. Actul de numire  nu a fost încă publicată în MO, iar modificarea nu apare nici pe site-ul instituției, acolo unde la conducere este trecut încă numele fostului președinte Daniel Marius Staicu.

Cine este Laurențiu Baranga? Așa cum după cum scrie chiar în CV-ul său, Baranga are o grămadă de titluri care mai de care mai pompoase. A fost director adjunct la ORNISS, director de departament la Facultatea de Științe și Energie Alexandria- Univ. Valahia din Târgoviște, Conferențiar universitar, președinte la Asociația pentru Responsabilitate Economică, membru ARACIS (evaluare programe de studii și instituții de invatamant superior), doctor în management etc, etc, etc. Lucrurile ar suna, probabil, foarte frumos, dacă același domn nu ar fi dat examenul de Bacalaureat la 32 de ani, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonid, după se precizează în același CV.

Numele lui Laurenţiu Baranga nu este chiar necunoscut opiniei publice. Ziarul de Vîlcea scria, într-un articol intitulat Masonul serviciilor secrete Laurenţiu Baranga, acuzat de incompatibilitate şi abuz:

„«Ziarul de Vâlcea» a primit recent pe adresa redacţiei o scrisoare semnată de un cadru didactic universitar, însoţită de mai multe documente, prin intermediul căreia vâlcenii vor afla mai multe informaţii despre candidatul Forţei Civice pe Colegiul Senatorial Nord Vâlcea, Laurenţiu Baranga. Fără alte comentarii dăm publicităţii conţinutul respectivei depeşe:

Vă rog să vă aruncaţi privirea spre Universitatea Titu Maiorescu, unde sunt tot felul de abuzuri şi incompatibilităţi, iar conducerea de la Târgu-Jiu reprezentată de domnul prodecan Ion Neamţu acceptă interesat situaţia! Astfel, angajat cu normă de bază şi ore de la 8.00-16.00, la Târgu-Jiu dar şi în conducerea Facultăţii de Știinţe Economice de la Târgu-Jiu, îl regăsim pe domnul Laurenţiu Baranga, care este salariat al serviciilor secrete, lucrând în cadrul O.R.N.I.S.S., tot de la 8.00 la 16.00! Laurenţiu Baranga este în graţia directorului de la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (O.R.N.I.S.S.) prof. univ. dr. Marius PETRESCU, (fiind fost doctorand la Universitatea Valahia din Târgovişte, unde predă şi directorul O.R.N.I.S.S). Baranga îşi poate permite să mănânce banii statului, dar să se teleporteze şi la Târgu-Jiu, unde predă Tehnica Negocierilor în Afaceri! Culmea este că, fiind în O.R.N.I.S.S., conform Legii nr. 51/1991 privind siguranţa naţională a României (publicată în Monitorul Oficial nr. 163 din 7 August 1991), art. 26, salariaţii organelor de informaţii şi ai celor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale, nu pot face parte din partide sau alte organizaţii cu caracter politic ori secret şi nu pot fi folosiţi în scopuri politice, respectivul domn ar trebui să nu mai calce pe… la masonerie! Despre politică nu mai vorbim.„ Mergând pe firul acestor dezvăluiri am constatat că Baranga nu mai este cadru activ al serviciilor secrete, intrând într-o stare de “adormire“.

 Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor este Unitatea de Informatii Financiare a Romaniei (FIU) de tip administrativ, cu rol de lider in elaborarea, coordonarea si implementarea sistemului national de combatere a spalarii banilor si finantarii terorismului.

Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si-a inceput activitatea inca din anul 1999, functionand ca organ de specialitate cu personalitate juridica in subordinea Guvernului, care, in conformitate cu prevederile art. 26 alin (2) din Legea nr.656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, republicata, are ca obiect de activitate „[…] prevenirea si combaterea spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism, scop in care primeste, analizeaza, prelucreaza informatii si sesizeaza, in conditiile art.8 alin (1), Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”, iar in situatia in care se constata existenta unor operatiuni suspecte de finantare a unor acte de terorism sesizeaza de indata si Serviciul Roman de Informatii.

sursa:https://www.cotidianul.ro/sef-nou-la-spalarea-banilor/

Scenariu în discuție: Scoală online de la 14 septembrie, revenirea în clase de la 1 octombrie

 


​Premierul Ludovic Orban a admis că au existat discuții pe scenariul organizării cursurilor online de la 14 septembrie, iar revenirea în clase să se facă de la 1 octombrie, însă nu s-a luat o decizie în acest sens, rămânând în vigoare, deocamdată, deciziile luate până acum.

„Au fost discuții pe tema asta. Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici epidemiologi, infecționiști, care spun că atât profesorii cât și copiii, într-un procent foarte mare revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice o mare parte dintre cei infectați au spus că au fost în concediu sau într-un weekend, o deplasare de concediu. S-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie. Dacă se va lua o decizie, o vom anunța în timp util”, a precizat Orban.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-24268562-scenariu-discutie-scoala-online-14-septembrie-revenirea-clase-1-octombrie-orban-daca-lua-decizie-vom-anunta-timp-util.htm

Cât vor cheltui părinţii pe haine și rechizite pentru noul an școlar - studiu

 


84% dintre părinții români vor cumpăra lucruri pentru noul an școlar, 51% dintre ei având un buget între 500 și 1.000 lei. 15% dintre respondenți se gândesc să investească un buget de 4 cifre, peste 1.000 lei, în cumpărăturile pentru acest an școlar, arată un studiu realizat de o platformă online de fashion.

Studiul ”COVID-19 - A doua zi” a fost realizat online de motorul de căutare e-fashion glami.ro. Datele pentru acest studiu au fost colectate la începutul lunii iulie 2020.


În ceea ce privește cele mai populare categorii de produse, 69% vor cumpăra îmbrăcăminte sport, 55% pantofi sport, 51% materiale și rechizite școlare - în timp ce doar 33% se vor focusa asupra ghiozdanelor și 18% asupra uniformelor.

Alte date ale studiului mai arată că:

  • După apariția primelor cazuri de Covid-19, românii au cumpărat halate de baie (+1600%), papuci flip-flops (+533%), papuci de casă (+313%), îmbrăcăminte pentru copii (+296%) și lenjerie de noapte (+187%)

  • 31% dintre români au cheltuit mai mult pe cumpărături online datorită carantinei

  • 19% dintre respondenți au făcut prima lor achiziție online de modă în lunile martie-aprilie 2020

  • 1 din 2 români sunt motivați să cumpere online produse de modă datorită reducerilor și aproape jumătate dintre ei consideră livrarea gratuită ca fiind cel mai bun stimulent pentru a plasa o comandă online

sursa:https://www.startupcafe.ro/marketing/bani-rechizite-scoala-online.htm

Facebook vrea să plătească sute de mii de utilizatori să renunţe la reţeaua de socializare

 


Facebook vrea să realizeze un studiu prin care va plăti până la 400.000 de utilizatori să renunţe la Facebook şi Instagram în perioada de campanii electorale, scrie BusinessIsider.

Facebook plănuieşte să desfăşoare această cercetare în parteneriat cu 17 instituţii externe de cercetare din mediul academic şi își propune prin acest studiu să „înțeleagă mai bine impactul Facebook și Instagram asupra atitudinilor și comportamentelor cheie când vine vorba de alegerile politice”.

„Vom examina impactul asupra modului în care oamenii interacționează cu produsele noastre, inclusiv conținutul shareuit în News Feed și pe Instagram, și rolul caracteristicilor precum sistemele de clasificare a conținutului”, a spus compania, cerând unor utilizatori Facebook și Instagram să își dezactiveze conturile sau să fie de acord cu „schimbări specifice” ale interacţiunilor pe care le au pe cele două aplicaţii, înainte de alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie și până în decembrie.

Publicaţia americană are şi câteva capturi de ecran ale notificărilor trimise unor utilizatori Instagram săptămâna aceasta, prin care compania îi întreabă câţi bani ar vrea să primească pentru a-și dezactiva conturile, oferindu-le opțiuni de 10 dolari, 15 dolari sau 20 de dolari pe săptămână. Facebook se așteaptă să participe între 200.000 și 400.000 de persoane la acest studiu.

sursa:https://www.startupcafe.ro/afaceri/facebook-plata-utilizatori.htm

UE vrea să crească producția și vânzările de alimente ecologice în statele membre

 


Comisia Europeană va lua o serie de măsuri pentru creșterea cererii și producției în sectorul agroalimentar ecologic, printr-un Plan de acțiune pentru agricultura ecologică, pentru care a început vineri dezbaterea publică.

Printre altele, „guvernul” Uniunii Europene spune că va sprijini sectorul agriculturii ecologice pentru atingerea obiectivului de a avea 25% din suprafața terenurilor agricole din blocul comunitar în regim ecologic până în 2030, „furnizând cadrul politic și juridic adecvat”.

Planul de acțiune, pentru care Comisia cere AICI părerea cetățenilor celor 27 state UE, va contribui la stimularea sectorului, atât la nivelul cererii, cât și la nivelul ofertei.

Acesta va fi organizat în jurul a trei puncte principale:

  • stimularea cererii de produse ecologice, menținându-se totodată încrederea consumatorilor;
  • încurajarea creșterii sectorului agriculturii ecologice în UE;
  • consolidarea rolului producției ecologice în lupta împotriva schimbărilor climatice și a pierderii biodiversității, inclusiv în gestionarea durabilă a resurselor.

Consultarea publică lansată vineri are scopul de a colecta feedback pe tema proiectului de plan de la cetățeni, autoritățile naționale și părțile interesate relevante.

Chestionarul va fi disponibil online timp de 12 săptămâni, până la 27 noiembrie 2020.

De asemenea, Comisia Europeană spune că vrea să aloce agriculturii ecologice un buget specific de 40 milioane de euro în anul 2021 numai pentru acțiunile de promovare a acestor produse.

Pe lângă aceste instrumente esențiale, actuala și viitoarea Politică agricolă comună (PAC) vor continua să sprijine dezvoltarea agriculturii ecologice în UE. De exemplu, măsurile din cadrul programelor de dezvoltare rurală oferă sprijin fermierilor care doresc să se convertească de la agricultura convențională la agricultura ecologică și să mențină acest tip de activitate.

sursa:https://www.startupcafe.ro/finantari/uniunea-europeana-produse-ecologice-vanzari.htm

Fost judecător, mort după ce s-a aruncat de la etajul 8

 


Un avocat a murit, în noaptea de joi spre vineri, după ce s-ar fi aruncat în gol de la etajul opt al unui bloc din centrul municipiului Constanţa, transmite Agerpres.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, poliţiştii au fost sesizaţi că pe strada Ştefan cel Mare este un bărbat care ar fi căzut de la înălţime.
"La data de 4 septembrie a.c., în jurul orei 02,20, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Constanţa, un bărbat ar fi căzut de la înălţime. Poliţiştii au identificat persoana în cauză, de 52 de ani, din municipiul Constanţa. Totodată, la faţa locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Constanţa care a constatat decesul bărbatului", a transmis IPJ.

Surse judiciare au precizat că victima este avocatul Valentin Marin, fost judecător, care făcea parte din Baroul Constanţa. Se pare că în acest caz ar fi vorba despre o sinucidere, bărbatul căzând în gol de la fereastra de pe casa scării a blocului, au menţionat sursele citate.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24268521-fost-judecator-mort-dupa-aruncat-etajul-8-unui-bloc-din-centrul-constantei.htm

De ce avem 2.000.000 de români care nu au lucrat niciodată

 


Maria Cămărășanu nu a lucrat nicio zi la viața ei, deși se apropie de 50 de ani. Soțul ei câștigă suficient pentru amândoi, iar băiatul e IT-ist în Amsterdam și le mai trimite bani de acolo. În plus, cei doi locuiesc în afara Capitalei, unde Maria se ocupă de grădină, scutind din cheltuielile pentru traiul zilnic. Ca Maria sunt peste două milioane de români care nu au muncit o zi în viața lor. Dacă am reduce această masă la dimensiunile unui grup de numai 10 oameni, 4 ar avea sub 25 de ani, doi ar fi de 25-34 de ani, unul ar avea intre 35-44 de ani, unul intre 45-54 de ani iar ceilalți doi ar fi intre 55-64 de ani. Ca gen, o treime sunt bărbați iar două treimi sunt femei iar proporția urban/rural este cam aceeași.


Nicușor Tănase are 48 de ani. Nu apare în nicio evidență a vreunui angajator pentru că el ajută la PIB-ul Germaniei. Când avea 30 de ani l-a luat un prieten care muncea în construcții în Germania și se spetește acolo cam 9 luni pe an. Restul perioadei vine în țară și colindă stațiunile ”ca să-și dreagă spatele”, după cum zice el.

O parte dintre românii care nu au muncit niciodată - vreo 300.000- spun că au fost nevoiți să aibă grijă de copii. Interesant este că cei care au adus acest argument sunt cei mai mulți din categoria de vîrstă 35-44 de ani, nu poate cum te-ai fi așteptat, să facă parte din categorii mai tinere, când copiii sunt mai mici. De asemenea, la românii de peste 55 de ani, unu din cinci invocă același argument : a stat cu copiii.

Dar și cei care muncesc se izbesc de probleme care le complică coexistența serviciului cu viața personală. Angajații din sectorul public se plâng că nu sunt ajutați suficient de șefi și de colegi, că programul de lucru e dificil sau că primesc sarcini de lucru extenuante. Cei din privat se plâng că muncesc mult peste program. Și în general sunt la jumătate din intensitatea nemulțumirii celor care lucrează la Stat. De notat că bărbații care acuză aceste impedimente sunt mai numeroși decât femeile, iar ca grupă de vârstă, masa nemulțumiților se concentrază la categoria tinerilor de 25-34 de ani.



Ponderea persoanelor care au probleme în a-şi armoniza activitatea de la serviciu cu cea familialǎ variază, arată o cercetare pe această temă a Institutului National de Statistică. Circa 27% dintre românii care lucreazǎ în sectorul public spun că întâmpinǎ dificultǎţi profesionale care îi împiedicǎ sǎ-şi îndeplineascǎ responsabilitǎţile de îngrijire. Cel mai des invocat impediment care îngreuneazǎ armonizarea activitǎţii profesionale cu responsabilitǎţile de îngrijire a fost programul de lucru imprevizibil sau dificil.

Dacǎ distanţa mare între domiciliu şi locul de muncǎ a fost menţionat mai des de cei din sectorul privat decât de cei din sectorul public şi mixt, sarcinile dificile şi extenuante au fost specificate in special de cei din sectorul public.

sursa:https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-24268451-avem-2-000-000-romani-care-nu-lucrat-niciodata-plang-cei-stat-cei-din-privat-cand-vine-vorba-munca.h

Tătaru: ”Să nu ne temem de o reluare a școlii...”

 


„Să nu ne temem de reluarea școlii când avem norme. Mai degrabă să ne temem de ce se întâmplă nerespectând aceste norme, dincolo de școală”, este mesajul ministrului Sănătății, Nelul Tătaru, pentru cei îngrijorați de redeschiderea școlilor, potrivit Agerpres.

Nelu Tătaru a lansat îndemnul „să rămânem între 1.200 - 1.300 de cazuri pe zi, cu un număr mai mic duminică și luni”, când există un număr mai mic de teste și să „le putem adapta cu noua situație: mersul la școală”.

Ministrul a precizat că a observat îngrijorarea în acest sens: „Haideți să ne gândim că, în acest moment, vedem parcurile și locurile de joacă destul de aglomerate. Vedem și bunici acolo, vedem lipsa măștilor, vedem lipsa dezinfectanților. Să nu ne temem de o reluare a școlii când avem un cadrul legal cu anumite norme. Mai degrabă să ne temem de ce se întâmplă nerespectând aceste norme, dincolo de școală”.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24268418-tataru-nu-temem-reluare-scolii-cand-avem-anumite-norme-temem-intampla-nerespectand-aceste-norme-dincolo-scoala.htm

Percheziții în județul Caraș Severin

 


Percheziții de amploare în această dimineață în județul Caraș-Severin. 

În această dimineață, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin au pus în aplicare 18 mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Oravița, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Pachetului de pe lângă Judecătoria Oravița, în care se efectuează cercetări privind mai multe persoane implicate în săvârșirea de infracțiuni la tăiere, fără drept și furt de arbori.

La această oră, sunt percheziționate mai multe locații din zona Bocsa, Gataia, folosite de persoanele cercetate în cauză, unde există presupunerea rezonabilă că ar fi fost transportat material lemnos tăiat ilegal.

Tăieri fără documente legale 
 

La locațiile respective au fost identificate diferite cantități de material lemnos, care ar fi fost tăiat fără documente legale, precum și alte bunuri: mijloace folosite la transportul lemnului, autoturisme de teren modificate în acest scop, bunuri folosite în exploatare forestieră.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit faptul că un un număr de 7 persoane din localități din cele două zone (Tirol, Forotic, Șemlacul Mare), s-ar fi ocupat cu tăierea ilegală de material lemnos și vânzarea acestuia, ca lemn de foc. 

Cum acționau suspecții 
 

Persoanele în cauză acționau diferit, unii participând în mod direct la tăierea ilegală de arbori, iar alții acționând în calitate de complice, sub diferite forme: transport, supraveghere rute transport, identificarea unor clienți pentru vânzarea lemnului.

În multe situații, lemnul tăiat ilegal ar fi fost vândut la un preț mai mic, ca și lemn de foc, deși în cadrul exploatării licite acesta avea o valoare de piață mult mai mare, putând fi folosit în industria forestieră sau fabricarea mobilei.

În timp, rețeaua infracțională și-ar fi format o piață de desfacere a lemnului sustras, care se întindea pe raza mai multor localități din județele Caraș-Severin și Timiș.

Transporturi ilegale 
 

Pe parcursul cercetărilor, au fost depistate mai multe transporturi ilegale de material lemnos provenit din activitatea infracțională desfășurată de persoanele cercetate în cauză.

Activitățile au beneficiat de suportul tehnic și de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroului de Analiză a Informațiilor Caraș-Severin.

Totodată, în colaborare cu Garda Forestieră Timiș și Direcția Silvică Caraș-Severin s-au demarat activitățile de identificare a tuturor zonelor în care au acționat persoanele bănuite și stabilirea prejudiciului cauzat.

Pe parcursul cercetărilor, s-a colaborat cu Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș – Secția 8 Poliție Rurală Deta și Poliția Orașului Gătaia.


sursa:https://www.dcnews.ro/defrisari-ilegale-perchezitii-in-judetul-caras-severin_769222.html

30 de ani de la întronizarea lui „Manole” Isărescu!

 


Avocatul Gheorghe Piperea scrie pe Facebook că vineri se împlinesc 30 de ani de la instalarea lui Mugur Isărescu în fruntea BNR, prilej cu care se declară convins că pe 18 septembrie Curtea de apel Bucuresti „va fi confirmat calitatea de turnator securist a lui „Manole”.

„Azi, cica, se implinesc fix 30 de ani de la intronizarea lui „Manole” Isarescu drept guvernator al BNR. Ziarul financiar ii dedica faraonului aproape jumatate din ziarul tiparit de azi. Sunt inclusiv niste „testimoniale” ale celor care (inca) se lauda ca l-au (im) pus acolo pe turnator : Dijmarescu, Severin, Roman. Ma intreb ce parere au acesti oameni (unii dintre ei patiti din cauza statului profund securist, al carui stalp principal este faraonul BNR) in legatura cu „calitatea” de turnator al securitatii a dlui guv.

Vom vedea curand ce reactie va avea toata aceasta protipendada, precum si societatea civila sau societatea „in civil” dupa ce, pe 18 septembrie a.c., Curtea de apel Bucuresti va fi confirmat calitatea de turnator securist a lui „Manole”, cel care pe nedrept semneaza bancnotele romanesti de 30 de ani.
Rmember : 18 septembrie”, a scris Piperea pe pagina sa de Facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/30-de-ani-de-la-intronizarea-lui-manole-isarescu/

Cele două simptome-cheie ale Covid-19 la copii

 


Diareea și voma ar putea fi simptome importante pentru Covid-19 la copii, spun cercetătorii britanici, scrie Guardian, amintind că, la acest moment sunt luate în considerare doar trei simptome la minori: temperatura crescută, tusea persistentă și modificările la simțurile gustului și mirosului.


Mai multe studii realizate pe adulți au indicat că boala provocată de noul coronavirus provoacă simptome precum dureri musculare, oboseală, confuzie, dureri în piept sau probleme stomacale. Un studiu realizat de oamenii de știință de la Kings’s College London afirmă că există șase grupe de simptome la adulți, una dintre ele fiind constituită în principal din probleme gastrointestinale.

Acum, cercetătorii de la Queen’s University Belfast spun că au confirmat faptul că deranjamentul stomacal este un simptom de Covid-19 la copii, adăugând că acesta pare să fie un semn-cheie al bolii.

”În eșantionul nostru, diareea și voma au indicat mai bine (boala) decât, de exemplu, tusea sau chiar modificările la simțurile gustului și mirosului”, a dezvăluit Tom Waterfield, autor principal al cercetării.

”Dacă vrem să diagnosticăm infecția la copii, trebuie să începem să luăm în considerare diareea și voma, nu doar simptomele sistemului respirator superior”, a adăugat acesta.

Waterfield a spus că, folosind doar cele trei simptome luate în considerare la acest moment, testarea copiilor simptomatici ar identifica doar 76% dintre cazuri. În schimb, dacă sunt adăugate simptomele gastrointestinale, procentul ar urca la 97%.

Profesorul Tim Spector de la King’s College London a declarat că aceste concluzii sunt în linie cu cele ale cercetărilor făcute de echipa sa:

”Datele noastre, pe aproape 250.000 de copii, adunare prin aplicația de studiere a simptomelor Covid, sugerează că acei copii care au fost testați pozitiv au avut un spectru larg de simptome și că tusea nu este la fel de comună la copii ca la adulți”.

”De asemenea, am observat că simptomele stomacale și pierderea apetitului sunt aproape la fel de des întâlnite ca febra”, a spus Spector, adăugând că, deși problemele gastrointestinale sunt observate și la copii și la adulți, acestea sunt ceva mai des prezente la copii decât alte simptome.

SURSA:https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24267934-cele-doua-simptome-cheie-ale-covid-19-cheie-copii.htm

Târgul de Sfânta Maria, 5-6 septembrie, la Muzeul Satului

 


Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 5-6 septembrie 2020, "Târgul de Sfânta Maria". Evenimentul își propune refacerea atmosferei târgurilor de altădată din satul românesc, în preajma sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, denumită popular și Sântă Maria Mică, sărbătoare ce marchează sfârșitul verii și începutul toamnei.






Veți avea ocazia să vă reîntâlniți cu renumiți meșteri populari, colecționari și artiști plastici, să achiziționați cele mai frumoase creații ale lor și chiar să realizați propriile dumneavoastră obiecte în cadrul atelierelor de modelaj în lut, confecționat obiecte cu semințe din fructe și legume, precum și din fibre textile.




Sâmbătă și duminică, începând cu ora 11:00, va fi pus în scenă musicalul „Înșir’te mărgărite”, de Roman Vlad, în regia lui Dan Tudor, scenografia Vioricăi Petrovici, adaptare Ivona Cristescu, după celebra feerie a scriitorului Victor Eftimiu, spectacol pentru copii oferit de Teatrul Muzical Ambasadorii, ce desfășoară primul parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în cadrul programului SAMER (Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României).




Prețul biletului de intrare - 15 lei/adult; 8 lei/pensionar; 4 lei/elev, student

Prețul participării la atelierele de creație - 20 lei/participant. Înscrieri la adresa de mail programe.culturale@muzeul-satului.ro

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-24267920-targul-sfanta-maria.htm