9.29.2020

Farsă justițioidă pentru proști romînezi

 


Luni, 28 septembrie, niște judecători ieșeni l-au eliberat din arest pe milionarul Cristin Zămosteanu, arestat în urmă cu două luni, ca urmare a unor acuzații privind infracțiuni care ar fi produs pagube de aproximativ 10 milioane de euro, scrie în 7iaşi.ro, Lucian Postu.

Odată cu el a fost eliberată din arest și ” mîna lui dreaptă ”, o fostă funcționară a fiscului ieșean. Cu cîteva zile în urmă, alți judecători ieșeni refuzaseră eliberarea din arest a celor doi inculpați, considerînd că în dosarele lor sînt suficiente motive ca ei să rămînă în arest.

Inculpatul Zămosteanu e cel mai mare rechin imobiliar al Iașului, fiind considerat nr 1 al ” mafiei blocurilor ”, păstorită de primarul pesedisto-liberal Mihai Chirica. Adică nr 1 al grupului de bogătași care, printre altele, a cotizat masiv la cumetria celui mai recent copil al edilului re-ales duminica trecută. Prin urmare, după această arestare spectaculoasă, în presa ieșeană și în mediul politic local s-au făcut multe pariuri legate de momentul în care arestatul Zămosteanu va ” vorbi ” despre legăturile lui cu primarul Chirica, în schimbul eliberării lui din arest.

Nu știm dacă Zămosteanu a ” vorbit ” despre primarul Chirica, adică dacă a dat declarații privind infracțiuni comise de șeful liberal – luare de mită, abuz în serviciu etc. Știm însă clar altceva : inculpatul din ” cercul zero ” de milionari chiriciști a fost eliberat din arest exact a doua zi după ce protectorul lui politico-administrativ a cîștigat alegerile. Eliberat împreună cu ” mîna lui dreaptă „. Iar asta îl face pe orice om cu ceva minte să-și pună niște întrebări și să-și aducă aminte de niște fapte.

Acum cîțiva ani, marele ex-fotbalist Gică Popescu era arestat într-un moment mai mult decît interesant – exact cu o zi înainte de alegerile pentru conducerea Federației Romîne de Fotbal, alegeri în cadrul cărora fostul căpitan al Barcelonei își depusese candidatura pentru funcția de președinte, fiind principalul favorit. Evident că n-a mai candidat, iar președinte al FRF a fost ales un june anonim, Burleanu, care duhnește de la o poștă a neo-securism ieftin.

Anul trecut, președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la închisoare, cu executare, exact a doua zi după ce partidul lui a pierdut alegerile euro-parlamentare. Asta după ce sentința în dosarul lui fusese amînată de mai multe ori, fapt care a generat multe dubii și controverse în presă și în mediul politic.

Vinovăția penală a lui Gică Popescu și a lui Liviu Dragnea sînt total irelevante, în cazul coroborării absolut dubioase dintre momentul arestării / condamnării lor și felul în care aceste decizii ale justiției i-au ajutat pe adversarii lor, politici sau administrativi. Ori poate credeți în inorogi, Zîna Coincidențelor, Zîna Justiției sau Laura Codruța Kovesi ?

Eliberarea din arest a milionarului Zămosteanu, exact a doua zi după ce protectorul lui, primarul Chirica, a cîștigat alegerile, e doar un nou episod din acest serial urît mirositor, cu actori principali din studiourile de film ale așa-zisei justiții romîneze. Iar dobitocimea progresistă, care în alte cazuri face spume la gură și dă ochii peste cap ( mai ales dacă în dosare sînt ramificații care duc la PSD ori alte partide ” greșite ” ), a tăcut acum tradițional, ca porcu-n popușoi. Fiindcă primarul Chirica, cel spre care duc bănuielile tuturor, e de-acum în PNL, deci e dintre ” băieții buni „, care nu trebuie deranjați.

Unii optimiști irevocabili ar putea miza pe faptul că milionarul arestat ” l-a dat în primire ” , pe Chirica, iar momentul eliberării lui e doar o stratagemă a procurorului, de comun acord cu judecătorii, ca să adoarmă vigilența ” vînatului ” din primărie si să poată aduna probe noi contra rechinului-șef Chirica. Mira-m-aș … La ce mizerie e printre judecători, zău că asta ar fi a opta minune a lumii.

În rest, domnu’ procuror Horodniceanu, ce se mai aude ? Dați o șansă ieșenilor decenți, sau tre’ să emigrăm, pînă nu ne trezim cu blocuri pe balcon și interlopi chiriciști în sufragerie ?

Ori gata, după alegerile astea s-a încheiat și la procuratură scurtul sezon de arestări pe bune și de dosare cu șanse de condamnare a unor granguri ? Vine iarna liberală, cumva ?

Măcar faceți-ne un semn din ochi, ca să știm și noi. Nu că n-am ști cum e, că nu-i tare diferită de aia pesedistă. Doar că e galben-albastră și mai grețoasă, scrie Lucian Postu în 7iasi.ro

sursa:https://www.cotidianul.ro/farsa-justitioida-pentru-prosti-rominezi/

Sute de oameni ar urma să fie concediați la TAROM

 


Angajații TAROM nu se dau plecați din compania românească de zbor, care vrea să scape de ei prin demisii de bunăvoie. Doar 30 de persoane au depus cereri de plecare voluntară, în ciuda unor bonusuri salariale consistente.

Cum nimeni nu se înghesuie să părăsească leafa de la stat, compania se pregătește să disponibilizeze 600 de oameni. Între timp, piloții TAROM au trimis un plan de salvare al companiei către Guvernul României.

TAROM a primit 30 de cereri de plăcări voluntare, de la cei peste 1.800 de oameni pe care îi are drept angajați. 

Cei care vor decide să plece de bună voie din companie vor primi între 4 și 7 salarii compensatorii. Dacă nu vor demisiona mai mulți angajați, atunci conducerea companiei va trebui să aleagă pe cine dă afară, întrucât 600 de posturi vor fi desființate până la final de an.

Ce primesc angajații care părăsesc TAROM

- 4 salarii brute dacă au o vechime în companie între 3 și 10 ani

- 5 salarii brute dacă vechimea lor este între 10 și 20 de ani

- 7 salarii brute dacă au o vechime de peste 20 de ani în TAROM

Ultimul an cu profit pentru compania aeriană de stat a fost 2007, iar de atunci este pe pierdere. În primăvara acestui an, Guvernul a acordat TAROM, în ajutor de salvare, 180 de milioane de lei, echivalentul a 37 de milioane de euro. În august, Guvernul a aprobat acordarea unui împrumut de 312 milioane de lei TAROM, împrumut garantat de TAROM.

De un plan de restructurare se vorbește de ani de zile în companie. Cum acesta întârzie să apară, sindicatul piloților a trimis către Guvern o propunere.

Piloții propun capitalizarea companiei, adică să vină mai mulți bani la bugetul său prin lansarea de acțiuni pe piață, pe care le pot cumpăra companii private sau proprii angajați.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/sute-de-oameni-ar-urma-sa-fie-concediati-la-tarom-compania-ofera-bonusuri-salariale-consistente-583084.html

Fiica lui Corneliu Vadim Tudor, mesaj dur pentru politicieni

 


Lidia, fiica cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor, a publicat o scrisoare deschisă prin care critică actuala clasă politică. Recent, familia l-a comemorat pe 'Tribun', de la moartea căruia s-au împlinit cinci ani. 

"Cei ca voi, niște jalnici indivizi minusculi, veți dispărea, numele voastre vor fi îngropate în lada de gunoi a istoriei, în timp ce numele tatălui meu va rămâne de-a pururi în inima și în conștiința acestui neam", spune Lidia.

”Mai devreme sau mai tîrziu, păcatele se plătesc.

Bucuresti, 29 septembrie 2020 – Nu este un secret pentru nimeni faptul că tatăl meu, Corneliu Vadim Tudor, a fost atacat mediatic din momentul în care politicienii au înțeles că, avînd în preajma lor un patriot autentic, nu vor avea liniște atunci cînd plănuiesc să fure, să distrugă România. Discreditarea lui a reprezentat o mișcare de anvergură la care a participat întreaga clasă politică, elemente ale Serviciilor Secrete, precum și mass-media. Falșii profeți mediatici care încă mint la tv au participat cu bună știință la distrugerea imaginii tatălui meu, fapt care nu era și nu este un secret pentru nimeni. Sînt cunoscuți cei care l-au atacat, cei care l-au jignit chiar și după moarte pe cel mai important exponent al patriotismului românesc din ultimii ani.

Pentru că, alături de Adrian Păunescu, tatăl meu, Corneliu Vadim Tudor, a fost și va rămîne pentru totdeauna în inimile românilor. Nu este și nu a fost un secret că beneficiarii direcți ai devalizării României – indiferent cum se numesc sau cine sînt proiecțiile lor mediatice – au distrus tot ce înseamnă naționalism autentic în România, stat ajuns la rang de colonie, în care puțini sînt cei care o duc bine și mulți cei care o duc din ce în ce mai rău.

În urmă cu cîteva zile, într-un moment de luciditate, probabil, un vechi fals profet, un așa-zis formator de opinie, un individ strîns ținut în lesă, dar din cînd în cînd scăpat pe la diverse televiziuni, „viteazul cap de piele” – cum era poreclit de Cațavenci – și-a recunoscut păcatele, spunînd că, la alegerile din anul 2000, el a fost unul dintre cei care s-au implicat direct în distrugerea imaginii lui Corneliu Vadim Tudor, pentru că, spune el, „România derapase” și se simțea cumva obligat să retușeze drumul țării spre statutul de colonie în care ne aflăm acum.

Celor care au puterea să îl privească pe acest individ al cărui nume nu merită rostit nici măcar în scop publicitar, și care i-au ascultat „spovedania”, le pot spune că este de apreciat curajul de a recunoaște că și el se află la originea distrugerii acestei națiuni, așa cum mulți ca el sînt. Este de apreciat că își recunoaște păcatele, manipulînd anumite cuvinte-cheie jurnalistice. Este un păcat, un mare păcat, atunci cînd, prin acțiunile tale, contribui la distrugerea unei națiuni, avînd drept obiectiv propriul tău interes, propriul tău beneficiu.

Dar cred că este un și mai mare păcat să te pretinzi un factor decisiv în pierderea alegerilor prezidențiale din anul 2000 de către Corneliu Vadim Tudor, acum, cînd din ce în ce mai mulți afirmă că în seara zilei de duminică, 10 decembrie 2000, cînd cifrele indicau un alt cîștigător – în nici un caz Ion Iliescu – majoritatea cancelariilor occidentale au început să sune fie la Palatul Victoria, fie la Cotroceni și să spună clar și răspicat că România nu poate fi condusă de un naționalist și că „trebuie să se ia măsuri”. Nu știm ce măsuri s-au luat, nu știm în ce fel au acționat împotriva acestei țări fie PSD, fie PNL, fie Adrian Năstase sau Ion Iliescu, fie șefii din Servicii – mai ales că atunci, la butoane, în mod oficial, premier era cel mai controversat și puternic om din România, Mugur Isărescu – cert este că nu tatăl meu a fost ales președinte, așa cum poporul își dorea.

Lidia Vadim Tudor: Tatăl meu a fost distrus mediatic

Acum, la 20 de ani după acele alegeri, întrebarea care se pune atît „păcătosului” scăpat din lanț, cît și celor asemenea lui, precum și celor care l-au trădat pe Corneliu Vadim Tudor atunci, este următoarea: vă place unde a ajuns țara? Sînteți fericiți, sînteți bogați? Iar pentru românii care au tinut isonul acestor trădători, întrebarea este una de bun-simț: cînd veți înțelege că tot ce s-a întîmplat în ultimii 30 de ani în această țară este în defavoarea statului, în defavoarea românilor?

Cînd veți înțelege că tatăl meu a fost distrus mediatic, tocmai pentru ca ei să vă fure, să distrugă statul, să fărîmițeze acea uniune miraculoasă care leagă sufletele voastre? Cînd veți înțelege că sînteți mințiți, manipulați, sărăciți și îndoctrinați cu răutate, pentru ca o minoritate să se lăfăie în averi?

Îmi îndrept atenția către cei care au distrus acest popor și care se bucură acum la adăpostul protecției înalte, din afară, și asta pentru că trădarea este bine plătită de realii beneficiari. Sînteți mîndri și fericiți pentru locul mizer în care țara noastră se află? Eu cred că sînteți, și asta nu pentru că ați înțeles beneficiile capitalismului în România – se știe cît de mulți sînt cei care au profitat direct de el. În fond, nici măcar nu puteți înțelege mecanismele sistemului capitalist.

Lidia Vadim Tudor: Veți ajunge la lada de gunoi a istoriei

Mulțumirea voastră aparentă, a celor care ați trădat, care ați manipulat, se datorează atît liniștii financiare, cît și siguranței că nu o să fiți arestați pentru faptele voastre, pentru că sînteți conduși de cei care știu cîte afaceri ați învîrtit în acești 30 de ani de banditism democratic. Cei ca voi, niște jalnici indivizi minusculi, veți dispărea, numele voastre vor fi îngropate în lada de gunoi a istoriei, în timp ce numele tatălui meu va rămîne de-a pururi în inima și în conștiința acestui neam.

Valorile pe care tatăl meu le-a promovat și pentru care s-a sacrificat se vor propaga de la generație la generație, iar numele lui va fi rostit cu respect de cei care vor înțelege cît de important este să fim o națiune demnă și cît de important este să fim români. Lucru pe care un inginer de pe la automatică, cu multă cultură SF, dar bun de nimic cînd e vorba de națiune, nu are cum să îl înțeleagă.

Deci, nu vă arogați merite pe care nu le aveți, deoarece nu sînteți în măsură și nici în poziția necesară. Cei care l-au distrus mediatic și fizic pe tatăl meu sînt, de fapt, cei care vă susțin, direct sau indirect, ca dumneavoastră să fiți bine. Atîta tot. Atunci cînd nu veți mai fi util, veți dispărea în uitare, așa cum, rînd pe rînd, toți marii trădători vor dispărea. Așa cum se știe, judecata, fie divină, fie istorică, ne arată că, mai devreme sau mai tîrziu, păcatele se plătesc. Sau, poate mai devreme chiar, atunci cînd Justiția din România va fi cu adevărat curată și indepedentă.

Tatăl meu, Corneliu Vadim Tudor, a fost și va rămîne pentru totdeauna o lacrimă pură pe obrazul României. Istoria are modul ei frumos de a regla nedreptățile, modul miraculos prin care acționează. Așa cum mulți recunosc acum, oameni ca tatăl meu se nasc o dată la sute de ani, iar istoria îi va asigura locul pe care îl merită în Cartea de aur a neamului românesc! LIDIA VADIM TUDOR”, este mesajul transmis de Lidia Vadim Tudor.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/fata-lui-corneliu-vadim-tudor-mesaj-dur-pentru-politicieni-cei-ca-voi-niste-jalnici-indivizi-583083.html

Patru lacuri supersărate se ascund sub o calotă glaciară de pe Marte, iar în ele ar putea trăi forme de viață extremofile

 


Rămăşiţe ale unor corpuri de apă de la suprafaţa lui Marte ar putea să fie în continuare ascunse sub forma unor mici lacuri supersărate, sub calota glaciară de la polul sud al Planetei Roşii, conform unui nou studiu publicat luni de Nature Astronomy, transmite Space.com, preluat de Agerpres.

Timp de decenii, cercetătorii au bănuit că sub calotele polare ale lui Marte se află apă, la fel ca şi pe Pământ. În 2018 cercetătorii au detectat dovezi ale existenţei unui astfel de rezervor de apă pe Planeta Roşie - un lac cu diametrul de 19 kilometri, aflat sub un strat de gheaţă de aproximativ 1,5 kilometri la polul sud al lui Marte.

Atunci, cercetătorii susţineau că studierea acestui lac subglaciar ar putea oferi dovezi despre apariţia vieţii în trecutul lui Marte şi eventuala existenţă a unor forme de viaţă simple, extremofile, în prezent. Au fost ridicate însă şi numeroase semne de întrebare cu privire la originea, compoziţia şi vechimea acestui lac.

În noul studiu au fost folosite datele obţinute de la radarul MARSIS de pe sonda orbitală Mars Express, aparţinând Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) pentru a scana regiunea de 250 pe 300 de kilometri din jurul lacului subglaciar descoperit în 2018. În cadrul studiului au fost folosite tehnici utilizate pentru detectarea de lacuri sub gheţarii din Antarctica.

Cercetătorii au confirmat existenţa lacului şi au ajuns la concluzia că acesta ocupă o suprafaţă de 20 pe 30 de kilometri. Nu s-a putut stabili adâncimea lacului pentru că radarul MARSIS nu poate penetra apa sărată, după cum a explicat unul dintre autorii noului studiu, Elena Pettinelli, geofizician la Universitatea Tre din Roma.

Mai mult decât atât, Pettinelli şi colegii săi au identificat alte trei lacuri cu dimensiunile de aproximativ 10 pe 10 kilometri. Pereţi de rocă separă aceste corpuri de apă mai mici de lacul principal descoperit în 2018.

Cercetătorii sunt de părere că aceste lacuri sunt extrem de sărate. Salinitatea ridicată menţine apa în stare lichidă în pofida condiţiilor extrem de reci de la polul austral al Planetei Roşii.

Deşi calota glaciară marţiană se topeşte uşor în temperaturile mai ridicate din timpul zilei, oamenii de ştiinţă nu cred că aceste lacuri s-au format prin topirea gheţii ci consideră că ar fi rămăşiţele unui corp mai mare de apă care s-a aflat la suprafaţa planetei în urmă cu milioane sau chiar miliarde de ani.

De asemenea, cercetătorii au luat în considerare posibilitatea topirii calotei glaciare din cauza activităţilor geotermale, dar această explicaţie era plauzibilă dacă ar fi existat un singur astfel de corp de apă. Formarea mai multor astfel de lacuri ar fi necesitat o uriaşă anomalie geotermală. "Nu cred că este posibil din punct de vedere fizic, ţinând cont de ceea ce ştim", a subliniat Pettinelli.

În schimb, aceste lacuri ar fi putut să se formeze în condiţiile unor temperaturi mai ridicate din trecutul Planetei Roşii. "Este un sistem complex, nu un singur lac. Acest lucru sugerează că lacurile s-au format în contextul unor condiţii de mediu care au influenţat o regiune mai extinsă şi ar putea fi alte corpuri de apă similare în apropierea celor patru", conform lui Pettinelli.

Dacă însă aceste lacuri "sunt rămăşiţele unui corp mare de apă aflat cândva la suprafaţa planetei, cu siguranţă că ar fi reprezentat un excelent habitat pentru viaţă, fie ea dispărută sau încă prezentă pe Marte" a susţinut Pettinelli.

sursa:https://science.hotnews.ro/stiri-spatiul-24316680-patru-lacuri-supersarate-ascund-sub-calota-glaciara-marte-iar-ele-putea-trai-forme-viata-extremofile-studiu.htm

REZULTATE alegeri Sector 1. Detalii de ULTIMĂ ORĂ. Tudorache a câștigat cu 205 voturi peste Clotilde Armand


Avocatul lui Dan Tudorache, Mihai Drăgan, a făcut noi declarații vizavi de scandalul de fraudă izbucnit după alegerile locale din 27 septembrie. 

Primarul social democrat al Sectorului 1, Dan Tudorache, a cerut Biroului Electoral Central renumărarea votului.

„Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturile. Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, scria Dan Tudorache pe Facebook, făcând referire la acuzațiile aduse luni de Clotilde Armand, contracandidata sa din 27 septembrie de la Primăria Sectorului 1. 

După ce Biroul Electoral Central a decis să se pronunțe în cazul scandalului pentru Sectorul 1 miercuri, 30 septembrie, la sediul PSD din Sectorul 1 au fost făcute noi declarații de presă.

Avocatul lui Tudorache, declarații după decizia BEC 

 

Avocatul Mihai Drăgan a declarat că în prezent „se întâmplă renumărarea nouă secții de votare... În șapte secții sunt diferențe semnificative”.

Tudorache a câștigat cu 205 voturi peste Clotilde Armand, a subliniat Mihai Drăgan. 

„Mie mi-a spus că i-a fost teamă să nu fie bătut (n.r. presupusul curier cu procesele verbale). A ajuns sus, ulterior persoanele de la USR PLUS respectiv PNL au chemat poliția. Poliția și-a făcut treaba. Inițial USR PLUS a afirmat că procesele verbale sunt furate și urmează a fi înlocuite. O prostie! Nu poți să le înlocuiești, au un cod de bare. Singurii care le pot înlocui sunt cei din Biroul Central. Ce pot să vă spun dincolo de toate aberațiile apărute, nu a fost nimeni arestat, nu are nimeni calitate de suspect”, a mai spus avocatul lui Dan Tudorache. 

„Noi am fost în posesia copiilor preceselor la 00:25 noaptea, eu înclin să cred și asta e poziția primarului Sectorul 1 că această acțiune a fost gândită să nu mai fim în măsură să depunem contestație”, a precizat Mihai Drăgan. 

„Candidatul Dan Tudorache are dreptul legal să solicite renumărarea tuturor voturilor din Sectorul 1. Este un drept democratic pe care îl are orice democrate”, a spus apoi Claudia Țapardel. 

sursa:https://www.dcnews.ro/rezultate-alegeri-sector-1-detalii-de-ultima-ora-avocatul-lui-tudorache-spune-tot_774430.html

Cristoiu devoalează ”țipătul USR-PLUS”

 


Ion Cristoiu susține că acuzaţiile USR-PLUS, de fraudare a alegerilor locale, sunt un truc electoral care face parte din campania pentru parlamentare.

„S-au terminat alegerile locale şi această şmecherie vizează parlamentarele. Să văd USR plângându-se că i-au fost fraudate voturile când USR a avut reprezentanţi în toate secţiile, e şi într-un fel ridicol, deoarece USR a câştigat alegerile în Bucureşti, nu văd unde a pierdut din cauza fraudării alegerilor”, a transmis Ion Cristoiu, potrivit Mediafax. 

„După părerea mea, e un truc electoral. Observăm că USR-PLUS a pornit în forţă campania pentru parlamentare şi acest ţipăt (...) că am fost fraudaţi face parte din această campanie. Deci ieşiţi, fiţi atenţi că în perspectiva parlamentarelor se va întâmpla la fel”, în opinia lui Ion Cristoiu.

sursa:https://www.dcnews.ro/cristoiu-devoaleaza-tipatul-usr-plus_774439.html

Este război la Marea Caspică. Turcia, ACUZATĂ că a doborât un avion armean

 


Se încing spiritele în Caucaz. Armenia spune că unul dintre avioanele sale de luptă a fost doborât de un avion turcesc.

Ministerul armean de externe a declarat că pilotul unui avion SU-25, din perioada sovietică, a murit după ce a fost lovit de un avion F-16 al forțelor aeriene turcești. Puterea de la Ankara, care susține Azerbaidjanul în conflict, nu a făcut niciun comentariu.

Aproape 100 de persoane, inclusiv civili, au murit în trei zile de lupte pentru regiunea muntoasă disputată. Enclava montană face parte oficial din Azerbaidjan, dar este condusă de etnici armeni din 1994.
În același timp, luptele care au început acum trei zile, în momentul de față par să se extindă și în alte regiuni, potrivit BBC.

sursa:https://www.dcnews.ro/este-razboi-la-marea-caspica-turcia-acuzata-ca-a-doborat-un-avion-armean_774447.html

Emirul Kuwaitului, Sabah Al Ahmad Al Sabah, a murit la vârsta de 91 de ani

 


Liderul Kuwaitului, şeicul Sabah Al Ahmad Al Sabah, a decedat marţi, la vârsta de 91 de ani, anunţă Televiziunea publică din această ţară, conform agenţiei Associated Press.

Şeicul Sabah Al Ahmad Al Sabah a devenit emir al Kuwaitului în anul 2006, după ce Parlamentul l-a demis pe predecesorul său, şeicul Saad Al Abdullah Al Sabah.

Sabah Al Ahmad Al Sabah s-a evidenţiat prin eforturile diplomatice de soluţionare a disputelor cu naţiuni arabe precum Qatarul.

"Reprezintă generaţia veche a liderilor din zona Golfului Persic care s-au remarcat prin discreţie şi moderaţie, acordând importanţă relaţiilor personale între monarhi. Sigur că a suferit din cauza lipsei de respect a prinţilor mai tineri care deţin puterea în prezent", afirmă Kristin Diwan, expert la Institutul pentru Statele Arabe din Golf, cu sediul în Washington.

Emirul Kuwaitului va fi succedat de fratele său, prinţul Nawaf Al Ahmad Al Sabah.

sursa:https://www.dcnews.ro/emirul-kuwaitului-sabah-al-ahmad-al-sabah-a-murit-la-varsta-de-91-de-ani_774451.html

Ungaria, MESAJ TĂIOS împotriva Germaniei: „Este vorba de un act de şantaj"

 


Ungaria consideră "inacceptabilă" propunerea Germaniei privind condiţionarea acordării fondurilor europene, inclusiv a asistenţei financiare pentru relansarea economică, de respectarea normelor statului de drept, a declarat marţi Judit Varga, ministrul ungar al Justiţiei. "Este vorba de un act de şantaj, este inacceptabil", a afirmat ministrul, potrivit agenţiei de presă Reuters.

 Anterior, premierul Viktor Orban a avertizat că ar putea bloca decizia de implementare a unui mecanism de sancţionare în cazul în care nu este menţinut acordul summitului UE din iulie.

 Germania, care exercită în prezent Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, a elaborat un nou mecanism european prin care accesarea fondurilor comunitare, inclusiv a bugetului pentru relansare economică post-pandemie în valoare de 750 de miliarde de euro, să fie condiţionată de respectarea principiilor statului de drept.

 Consiliul European a acceptat în principiu un astfel de mecanism în iulie, dar a evitat detalierea sistemului, pentru a nu atrage blocarea planului de către Polonia şi Ungaria, acuzate de subminarea independenţei justiţiei şi de acţiuni împotriva presei şi a organizaţiilor nonguvernamentale. Însă majoritatea statelor membre UE vor un sistem clar de condiţionare a accesării fondurilor europene de respectarea normelor statului de drept.

 "Statul de drept necesită ca toate puterile publice să acţioneze în cadrul limitărilor stabilite prin lege, sub controlul unor instanţe judiciare independente şi imparţiale", se arată într-un proiect de directivă elaborat de Preşedinţia germană a Consiliului UE, conform Reuters.

 Eurodeputatul german Moritz Korner ar vrea şi un sistem clar de sancţionare a statelor care încalcă principiile statului de drept. "Fără un sistem automat de sancţionare, propunerea Germaniei nu reuşeşte să protejeze statul de drept şi corectitudinea cheltuielilor bugetare europene", a explicat eurodeputatul.

 Potrivit proiectului legislativ german, sancţiunile ar include suspendarea fondurilor europene printr-o decizie cu vot majoritar a ţărilor membre, la recomandarea Comisiei Europene. În acest fel, ar fi evitată blocarea unei decizii prin veto de către Polonia sau Ungaria. Însă ţările care pledează pentru o abordare mai dură ar vrea ca votul majoritar să fie necesar pentru blocarea sancţiunilor, nu pentru aprobarea acestora.

 Totuşi, unii funcţionari UE se tem că un sistem prea ambiţios de sancţionare ar putea atrage reacţii dure. "Este important ca toate părţile să rămână la compromisul delicat la care s-a ajuns. Ceea ce nu a primit susţinerea liderilor în acel moment cu siguranţă o va primi acum", a subliniat un oficial UE.

 Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat că vrea menţinerea acordului din iulie. "Nu există o acceptare din partea Poloniei de a permite aplicarea arbitrară a diverselor clauze şi de a fi blamat cineva doar pentru că Guvernul nostru nu este plăcut", a spus Mateusz Morawiecki, potrivit Mediafax.

sursa:https://www.dcnews.ro/ungaria-mesaj-taios-impotriva-germaniei-este-vorba-de-un-act-de-santaj_774457.html

Dosarul „Amanta” i-a adus o nouă condamnare

 


Fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Iaşi, în primă instanţă, la cinci ani şi două luni de închisoare. Nichita a fost acuzat de DNA că s-a folosit de poliţia locală pentru a-şi urmări amanta prin oraş.

La mai puţin de două luni de când a fost condamnat definitiv şi încarcerat în Penitenciarul Iaşi, Gheorghe Nichita, fostul primar al Iaşului, primeşte o a doua condamnare, de această dată în primă instanţă.

Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis marţi condamnarea lui Nichita la 5 ani şi două luni.

Nichita a fost acuzat de procurorii DNA de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu erau destinate publicităţii, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la abuz în serviciu.

Mai mult decât atât, magistraţii i-au interzis să ocupe funcţia de primar.

În 2016, Liviu Hliboceanu, şi el condamnat marţi, era şef al Poliţiei Locale. Acesta a fost pedepsit pentru folosirea în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt date publicităţii, abuz în serviciu. Şi Hliboceanu a primit o interdicţie, cea de a fi poliţist local.

Mai exact, cei doi au fost condamanţi pentru că s-au folosit de poliţiştii locali pentru a o urmări pe fosta amantă a lui Nichita, Adina Samson.

Decizia nu este definitivă.

sursa:https://www.cotidianul.ro/dosarul-amanta-i-a-adus-o-noua-condamnare/

Te pui cu Clotilde ? „Really ?”

 


Continuă războiul declarațiilor de la Sectorul 1. Candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis că va solicita  marți Parchetului General să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1, unde este deja în desfăşurare o anchetă a Poliţiei, ca reacție la un anunț al adversarului său. 

”Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolşevic de la Sectorul 1 (da, este un bolşevic pur sânge care a transformat Poliţia Locală în poliţie politică şi a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că, ţineţi-vă bine: ”Voturile reprezintă voinţa şi speranţa oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate.” Really? Şi în 2016 ce-aţi făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înţelegem şi noi o treabă”, a transmis Clotilde Armand pe Facebook.

Luni, Clotilde Armand l-a acuzat pe Tudorache de tentativă de fraudare a alegerilor și a chemat și poliția.

Primarul în funcție al Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat că a cerut Biroului Electoral Central renumărarea voturilor.

„Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, a scris pe Facebook Dan Tudorache.

Tudorache a mai declarat, marți, că totul a fost legal, iar cel care a plecat cu procesele verbale din sediul Biroului Electoral al Sectorului (BES) 1 avea acest drept.

„Se creează o presiune de către candidatul USR. (…) Pun presiune și e ceva ilegal”, a spus, marți, Dan Tudorache.

Întrebat despre persoana care ar fi ieșit cu procesele verbale din sediul Biroului Electoral, Tudorache a spus că era un curier care avea acest drept.

„Era curier. Are dreptul să strângă procesele verbale. Nu știu dacă erau 100 (de procese verbale – n.r.). Cu siguranță erau mai puține. Dar avea dreptul să strângă procesele verbale de la reprezentanții PSD din secție. S-a dus în cel loc pentru că cineva le strângea și mergea cu ele la partid. Este un reprezentant al partidului care strânge de la reprezentanții noștri din secție, procesele verbale. Atâta tot”, a spus Tudorache.

Potrivit acestuia, curierul a și întrebat dacă are acest drept.

„S-au dus la președintele BEC-ului, un procuror, și l-a întrebat ce e ilegal aici și i-a spus că nu e nimic ilegal”, a mai spus Tudorache.

Întrebat, în continuare, despre acuzațiile la adresa sa, Tudorache a răspuns că „e o țară liberă, pot să facă plângeri”.

Potrivit lui Dan Tudorache, BEC va spune cine va fi câștigător, dacă va fi el sau candidatul USR PLUS, Clotilde Armand.

Tudorache susţinea luni, că după terminarea numărătorii paralele, are în plus 200 de voturi faţă de candidata USR PLUS Clotilde Armand.

La Sectorul 1, după numărarea a 94,93% dintre voturi, Clotilde Armand (PNL – USR PLUS) avea 41,06%, Daniel Tudorache (PSD) – 39,72%, iar Ioana Constantin (PMP) – 7,75%.

sursa:https://www.cotidianul.ro/te-pui-cu-clotilde-really/

Firea face pasul spre Parlament

 


Gabriela Firea a dat primul semnal că acceptă propunerea liderului PSD Marcel Ciolacu, după ce a pierdut alegerile pentru Primăria Capitalei.

Întrebată, marți, de jurnaliști, dacă va face un pas în spate după ce a pierdut alegerile pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea a spus că a dublat scorul politic în Capitală și se va bate acum din postura de parlamentar pentru bucureșteni.

„În București am dublat scorul politic de la 16% la europarlamentare, la 33%. Eu am obținut un scor de 38%, foarte onorant în condițiile date în care am avut tot guvernul împotriva mea. (…) De ce să fac un pas înapoi?(…) Eu o să mă zbat în continuare pentru București din postura de parlamentar”, a spus Gabriela Firea.

Aceasta a anunțat că se va face o analiză pentru fiecare județ în parte, după alegerile locale, iar în județe analiza se va face pe fiecare localitate în parte, urmând ca organizațiile județene să își ia propriile decizii.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că Firea ar trebui să candideze pentru un mandat de parlamentar.

„Mi-aș dori să candideze pentru un post în Parlament. Consider că trebuie să fie în linia întâi a PSD. Rezultatele din București se datorează în mare măsură și dnei Gabriela Firea”, apreciază liderul social-democraților.

Întrebată despre reproșurile lui Călin Popescu Tăriceanu, care a afirmat că alianța PSD cu ALDE și ProRomânia pentru alegerile din Capitală a fost refuzată chiar de Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei a spus că ceste afirmații nu sunt adevărate.
„Nu este adevărat. Cu toată dragostea, îl contrazic de această dată pe domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu pentru care am o stimă deosebită, am lucrat împreună, îl respect, îl apreciez. Eu mi-am dorit foarte mult o alianță în București între PSD, Pro România, ALDE, PP-USL. Din păcate, motivele care nu ne pot fi nouă imputate ne-au împiedicat să facem astfel de alianță”, a spus Firea.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că alianța PSD cu ALDE și ProRomânia pentru alegerile din Capitală a fost refuzată chiar de Gabriela Firea, iar Marcel Ciolacu a spus că nu vrea să-i impună o alianță pentru a nu fi considerat responsabil în cazul unui eșec.

„Gabriela Firea greșește atunci când caută vinovați pentru înfrângerea de la Capitală altundeva decât în propriile decizii! Alianța care putea să-i mai aducă un nou mandat de primar general a fost refuzată chiar de ea. Nu putem acum să acceptăm falsificarea adevărului doar pentru ca dna Firea să-și poată găsi scuze pentru dezastrul pe care l-a provocat la Capitală”, scrie, marți, pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

sursa:https://www.cotidianul.ro/firea-face-pasul-spre-parlament/

D-le Arafat, pe creatura asta n-o izolați ? E plină de COVID, își suge mucii sau și-i șterge pe cămașă în văzul tuturor ...

 


DIN CAUZA ACESTEI CREATURI, CARE UMBLĂ DE LUNI BUNE CU MUCII TÂRÂȘ, BUCUREȘTIUL VA FI BĂGAT ÎN CARANTINĂ, ÎN TOATE STĂRILE DE URGENȚĂ și în toate felurile de IZOLARE POSIBILE ... LUAȚI MĂSURI URGENTE ! SAU LEGEA COVIDULUI E VALABILĂ NUMAI PENTRU POPULAȚIA CARE NU VOTEAZĂ CU PNL-USR+ ? 

Cum arată noile modele Dacia Logan și Sandero

 


Dacia se află într-un an greu, dar și memorabil, fiindcă vânzările europene au scăzut cu 40%, dar compania a anunțat și că va lansa un model electric. Acum, Dacia lansează oficial și noile generații ale modelelor Logan, Sandero și Sandero Stepway, iar momentul este unul special. Mașinile utilizează o platformă tehnică mai modernă din grupul Renault, dispar din gamă motorizările diesel la aceste modele, designul este ameliorat și Dacia speră să atragă și clienți mai tineri. Mașinile vor ajunge în showroom-uri cel târziu în noiembrie.

Dacia trece printr-una dintre cele mai mari perioade de modernizare din istoria mărcii. Compania va prezenta în câteva luni prima sa mașină electrică, iar acum a prezentat noile generații Logan și Sandero care arată mai modern și sunt pe o nouă platformă, CFM-B, cea folosită de modelele Clio și Captur de la Renault.

În 2004, când se lansa Logan, Dacia vindea sub 70.000 de mașini, în 2008, anul lansării Sandero, vânzările depășeau 100.000 în Europa, iar pragul de 250.000 era depășit în 2020, anul lansării Duster. Anul acesta vânzările europene vor ajunge în cel mai bun caz probabil undeva pe la 450.000 de mașini.

Vestea bună pentru Dacia este că noul CEO Renault, Luca de Meo, este foarte interesat de marca Dacia, vede un potențial uriaș de dezvoltare și îi dă în cadrul grupului o autonomie cum nu a avut niciodată.De Meo vrea ca Dacia să aibă o imagine mai cool, dar nu vrea să se depărteze de filozofia mărcii.



Dacia a avut succes fiindcă mașinile sale sunt cu câteva mii de euro mai ieftine decât concurența, au doar dotările esențiale în versiunile de bază și marca nu a avut probleme de fiabilitate. Și prețurile au crescut cu timpul: spre exemplu, acum în multe țări cel mai ieftin Sandero este în jur de 8.300 de euro, iar cea mai scumpă variantă de Duster trece de 20.000 de euro (TCe 150 4X4 cu maxime dotări). S-a abandonat de mult timp ideea mașinii de 5.000 de euro, fiindcă în Europa a astfel de mașină nu ar putea respecta normele de poluare și de siguranță.

Dacia este nevoită însă să modernizeze designul fiindcă și cumpărătorii cer asta, la fel cum cer și mult mai multe opțiuni și tehnologii, fiindcă industria s-a schimbat mult în ultimul deceniu și șoferii s-au obișnuit să aibă camere video în bord sau să-și sincronizeze telefonul cu sistemul mașinii. Pentru Dacia situația este complicată fiindcă trebuie să facă modernizările, dar fără a crește mult prețurile, fiindcă ar scădea marja de profit. În plus, marca trebuie să rămână diferită față de brandul Renault în cadrul grupului.




Descrierea de mașină ”low-cost” a fost de ani buni abandonată de Dacia, fiind considerată peiorativă, iar locul ei a fost luat de ”smart buy” sau ”achat malin” cum spun francezii. În cuvintele celor de la Dacia, marca a devenit sinonimă în Europa cu ceea ce înseamnă o ”achiziție rațională” cu o strategie client care a avut în centrul ei ”simplitatea, frugalitatea, dar acompaniate de un nivel de robustețe și fiabilitate”.

Dacia mai are un obiectiv cu aceste mașini: să atragă în medie clienți mai tineri, dar clar că nu va fi ușor.

Cei de la Dacia spun că Sandero este în câteva țări europene cea mai vândută mașină pe segmentul persoanelor fizice, iar compania spune că se va axa în continuare pe retail și nu pe flote pentru rent-a-car sau școli de șoferi și că Dacia nu acordă discount-uri în cele mai multe țări europene.

Sandero este însă un model cu vânzări bune: de exemplu a fost luna trecută pe locul șase al celor mai vândute mașini noi în Europa, iar în 2019 s-au vândut 223.000 de Sandero pe continent, cea mai bună valoare anuală de până acum. Duster și-a găsit 220.000 de clienți în Europa anul trecut, iar Logan, peste 60.000.

Cea mai mare schimbare pentru noile Logan și Sandero ține de faptul că se renunță la vechea platformă B0 (care este deja învechită din punct de vedere tehnic) și s-a trecut la cea numită CMF-B utilizată deja pe Clio și Captur.

Cei de la Dacia spun că noua platformă aduce un șasiu mai rigid, un vehicul mai silențios și o direcție asistată electric, pe gama actuală fiind o direcție asistată hidraulic. Compania spune că folosirea acestei platforme tehnice a alianței permite adăugarea unui nivel de echipare modern (evident, în versiunile de top). Și la interior se schimbă multe: arhitectura planșei de bord este cu totul diferită. Ecranul sistemul multimedia este de sine stătător și amplasat pe partea superioară a planșei de bord, pentru a fi mai ușor de urmărit de către șofer.

Un alt semn că lucrurile s-au schimbat mult este și că berlina Logan NU va mai fi vândută în Europa de Vest, în afară de Spania, fiindcă acolo nu este cerere pentru ea. Logan berlină rămâne însă cel mai vândut model nou în România și rămâne bine vândută în țări precum Maroc sau Turcia. Trebuie spus că, dacă primul Logan a fost asemănat cu un dulap, Logan 3 este clar mai modern și mult mai puțin ”pătrățos”.




Vânzările Logan au totalizat 61.000 de unități în Europa anul trecut și, în timp ce Sandero și Duster au avut un an record de vânzări, Logan a fost departe de cel mai bun an din istoria sa (2009 când s-au vândut peste 100.000 de unități).

La capitolul motorizări sunt patru variante, toate pe benzină, existând și posibilitatea de a alege cutie automată. Cele patru motoare sunt: SCe 65, TCe 90, TCe 90 CVT, TCE 100 ECO-G. Este prezentă. așadar, și cutia automată CVT (transmisie cu variașie continuă).


Un lucru important este că dispare diesel-ul din gamă. De ce? ”Am decis să renunțăm la diesel, cred că nu este o surpriză pentru nimeni. Tendințele europene în segmentul B sunt cât se poate de clare și dieselul a ajuns să aibă o pondere de sub 10%”, spune Ionuț Gheorghe directorul de marketing al Dacia. La Duster vor fi menținute însă versiunile diesel, existând cerere. Pe de altă parte, Dacia este foarte mulțumită de cum merg vânzările de mașini pe GPL în Europa, mai ales în sud, un exemplu fiind Duster pe GPL în Italia.




Ce este nou la interior ( o parte dintre dotări sunt disponibile în versiunile de vârf de gamă)
  • o nouă arhitectură electronică ce permite integrarea la bord a unor noi echipamente de siguranță și asistență pentru condus
  • mașina dispune de frânarea automată în caz de urgență, radar de parcare față + radar spate (și cameră de marșarier), detectorul de unghi ”mort” (prezent pe Duster) și apelul automat în caz de urgență.
  • La capitolul siguranță pasivă a crescut numărul de airbag-uri, de la 4, la 6 (șofer pasageri, laterale torace și laterale de tip cortină față spate)
  • Vor fi în oferta trei sisteme multimedia, două dintre ele cu ecran tactil de 8 inci (mărimea a crescut de la 7 inci). MediaNav va permite o replicare a telefonului via WiFi.
  • cartela ”mâini libere”
  • pornirea automată a farurilor și a ștergătoarelor
  • frână de mână electrică

Designul

Sunt multe diferențe față de generația a doua, iar la capitolul design a lucrat și studioul de la București și testele au fost realizate și la centrul tehnic RTR Titu. Cei de la Dacia spun că totul s-a schimbat la capitolul design, în afară de logo-ul mărcii.

Noul Logan este mai lung, are o ”siluetă complet redesenată. O serie de elemente estetice ale noului Logan se regăsesc și pe noile Sandero și Sandero Stepway, printre acestea figurând ”semnătura luminoasă” în formă de Y, ecartul redus între roți și pasajele acestora, precum și noul design al mânerelor de uși”.

”Linia ușor descendentă a pavilionului, cu antena radio amplasată în partea din spate a acestuia, precum și efectul generat de îngustarea graduală a geamurilor laterale conferă vehiculului un aspect dinamic”, spune Dacia despre Logan 3.




”Noul Sandero beneficiază pe de altă parte de un aspect robust pus în evidență de flancurile bine marcate și de pasajele roților generos dimensionate. Personalitatea mașinii este completată de profilul cu linii fluide, ale cărui repere vizuale sunt reprezentate de parbrizul mai înclinat și de noua formă a pavilionului, aplecat ușor spre spate.


Beneficiind de o gardă la sol cu 17 mm mai mare decât la Sandero, Sandero Stepway este descris de Dacia ca fiind ”model recreațional polivalent”. Din punct de vedere vizual, diferențele față de noul Sandero sunt de acum mult mai ușor de remarcat. Alături de ornamentele specifice dispuse deasupra proiectoarelor de ceață, noul Sandero Stepway beneficiază de o capotă a motorului cu bosaje proeminente, denumirea modelului fiind vizibilă sub forma unei monograme cromate amplasate în partea de jos a calandrului.

Blocurile optice față și spate ale celor trei modele inaugurează noua semnătură în formă de „Y”a mărcii Dacia. Atât în față cât și în spate, blocurile optice sunt reunite de o nervură orizontală, care accentuează impresia de lățime mai mare a vehiculelor.

Ce spune Dacia despre interior

”Interiorul face un mare salt înainte pe toate planurile. Cele trei modele dispun de o planșă de bord care oferă o ergonomie mai bună și beneficiază de materiale noi și de calitate. Ambianța generală este mai modernă iar gradul de confort înregistrează un net progres datorită noului profil al scaunelor și posibilităților de ajustare a poziției la volan. Dacia propune, totodată, un nou sistem Media Control care permite utilizarea radio-ului și a navigației direct pe smartphone-ul instalat într-un locaș aflat în partea superioară a planșei de bord. Acest sistem este completat pe versiunile superioare de sistemele Media Display și Media Nav, care dispun de un ecran specific pe consola centrală”.



sursa:https://economie.hotnews.ro/stiri-auto-24315570-cum-arata-noile-modele-dacia-logan-sandero.htm

De ce spun social-democraţii că ei au câştigat alegerile

 

Social-democrații susțin că „șeful PNL, Klaus Iohannis, a ieșit la televizor să justifice eșecul major al partidului său la locale”.

„Șeful PNL, Klaus Iohannis, a ieșit la televizor să justifice eșecul major al partidului său la locale. Ce calcule a făcut însă profesorul Iohannis??!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Social-democrații afirmă că au câștigat cele mai multe Consilii Județene – 20, cei mai mulți primari – aproape 1.500, iar pe vot politic PSD a înregistrat un scor de peste 30%.

„PNL a ieșit pe locul trei în Capitală cu un scor rușinos, iar în țară aliații de la USR le-au suflat de sub nas primăriile importante! Mult succes, domnule Iohannis, în lupta cu USR! PSD va merge pe drumul său și va continua să propună proiecte și soluții pentru oameni. Pentru că doar oamenii contează, domnule Iohannis”, conchid social-democrații.

Şi Marcel Ciolacu a declarat că PSD a câștigat alegerile locale, iar partidul are capacitatea să se unească și să câștige și alegerile parlamentare.

„Au cumpărat primari, au mers cu manipulări, președintele a devenit președintele PNL-ului, au încercat orice este posibil să distrugă acest partid, nu înțeleg de ce, totuși un președinte trebuie să realizeze că avem nevoie de opoziție, nu au reușit, am câștigat cu toate aceste lucruri, cu poliție pusă pe candidații noștri. Am câștigat alegerile locale, partidul are capacitatea să se unească în continuare și să câștige și alegerile parlamentare”, a spus Marcel Ciolacu, la RTV.

Acesta a acuzat că Guvernul a dat bani doar la primăriile conduse de PNL și că liberalii au „cumpărat” 148 de primari de la PSD.
„Știu că noi am câștigat în continuare același număr de primari. (…) A fost o mizerie să cumpere primari”, a mai spus liderul social-democrat.

sursa:https://www.cotidianul.ro/psd-ii-raspunde-lui-iohannis-mult-succes-in-lupta-cu-usr/

PSD, pe drumul mielului...PSD și ai săi lideri dorm buștean, iar liberalii sprijiniți de binom se pregătesc să-i sfîșie !

 


Președintele PSD s-a grăbit să scalde rezultatul partidului său în colonie dulceagă. A pierdut Primăria Capitalei, dar a primit cele mai multe voturi.

”PSD este pe drumul cel bun”, a conchis el, fericit că scapă de concurența înțepatei madam Pandele.

”PSD-ul este pe drumul bun”, ca mielul dus cu atomobilul la tăiere! Crede că a plecat în excursie și că vede lumea și ajunge în frigider. Așa și cu PSD-ul. Este pe drumul cel bun cu un președinte mălăeț și cu replici naive, ca din bancurile pe care le zic parlamentarii pe holul Casei Poporului.

”Ușor cu Nicușorul pe scări!” Nu strigați prea tare că doarme Ciolacu și se înregistrează cînd toarnă Vasile Dîncu!

Rîde tîrgul de PSD și de Marcel Ciolacu. Au pierdut partida și ei se fac că trăiesc o sărbătoare. Nici vorbă! PSD-ul a pierdut Capitala și sectoarele (Băluță a lucrat în stil propriu și nu are nici o legătură cu stilul Ciolacu și Gabriela Firea). PSD-ul pe ”drumul bun” a pierdut județul Vrancea și județul Constanța, două dintre teritoriile sale politice consacrate.

Aceste alegeri au mai scos în evidență un PSD aproape în întregime respins de ardeleni. În Transilvania, PSD-ul este ca și inexistent. Numai Moldova, Muntenia și Oltenia cu pensionarii și locuitorii din mediul rural mai votează un partid care în anii 1990-1996 reprezenta politica României.

PSD-ul cu ale sale pensii și majorări de alocații și salarii pierde oameni pe zi ce trece. Dispar votanți și membri. Unii din cauza vîrstei și pentru că în țară începe să conteze un segment important de populație care nu vorbește toată ziua de pensii.

Îndestulații funcționari publici nu pot susține la nesfîrșit un partid fără direcție, condus de persoane prăfuite, de modă veche și care nu pot trece nici de Curtici, nici de Episcopia Bihorului sau de Giurgiu. Se pierd imediat pentru că pe acolo nu mai pot vorbi decît cu mîinile și cu picioarele și nu pot prezenta un proiect interesant.

PSD-ul nu ajunge nici la Bruxelles, necum la Washington și la Londra (nu la shopping!). PSD-ul aflat pe drumul bun este doar o grupare de oportuniști.

Gabriela Firea cu al său Pandele sunt cei mai reprezentativi pentru familia politică în cauză. Ce înseamnă PSD-ul și relațiile sale cu educația? Cu cultura, cu tineretul? Între noua generație de implicați în politica PSD și curentele europene este o distanță înfricoșătoare. Se vede după cum PSD-ul răspunde la tot soiul de acuzații, unele corecte, altele tîmpite sau false de-a dreptul.

În tot acest război electoral desfășurat peste tot prin țară, dar mai ales în București, PSD-ul a răspuns moale, somnolent,
exact ca discursul lui Marcel Ciolacu și ca bolboroselile intelectuale ale lui Vasile Dîncu.

Norocul lui Ciolacu și Dîncu stă în faptul că la Craiova nu s-a deschis o poartă europeană, ci a supraviețuit o insulă de mîndrie oltenească. Craiova are legile ei!

-Decât să ne bage pe gît un primar păpușat de la SRI și de la americani, mai bine ne punem olteanca noastră!

Victoria Olguței Vasilescu nu este niciun semn de modernitate. Este chiar dovada stilului vechi și al supraviețuirii personajelor care fac politică și afaceri în stilul anilor 1990-2000.

Se schimbă lumea! Pe alocuri, o ia razna. Chiar și la americani. Vine o generație agresivă, cu tupeu, meșteră la vorbe, flămîndă și cu dinți ascuțiți. Din păcate, la PSD, noua generație este tot o copie palidă a lui Năstase, Mitrea, Dan Ion Popescu și Hrebengiuc. Dar palidă, rău de tot, și departe tare de curentele de idei din lume.

Ciobănească atitudinea lui Klaus Iohannis și a buricului său politic numit Rareș Bogdan, cei care vorbesc mereu despre dispariția, eliminarea și alungarea PSD. Lupii pandemiei strigă lupii și vor prioritate totală la bugetul României!

Asta în vreme ce PSD și ai săi lideri dorm buștean, iar liberalii sprijiniți de binom se pregătesc să-i sfîșie!

Cînd Ciolacu și Dâncu vor enumera cinci sau zece măsuri deștepte cu care să conteste lozincile „ciuma roșie” și ”M..ie PSD” atunci mai stăm de vorbă!

sursa:https://www.cotidianul.ro/psd-pe-drumul-mielului/