8.05.2020

ADEVĂRUL DESPRE MĂȘTILE CHIRURGICALE PE CARE ROMÂNII LE-AU CUMPĂRAT și le CUMPĂRĂ ÎN CONTINUARE



Măștile chirurgicale pe care le poartă majoritatea oamenilor, inclusiv românii, au în componență următoarele:

DESCRIEREA PRODUCĂTORULUI : 

- Carcasa este realizată din PLACTIVE AN1, un aliaj tip plastic cu ioni de cupru și argnt activi;

Firul subțire de cupru din măștile chirurgicale, e un bun receptor și transmițător de semnal, ceea ce înseamnă că pe capul celor care poartă astfel de măști chirurgicale, este atrasă această radiație  5G, care este extrem de periculoasă și care îi vor îmbolnăvi în viitorul apropiat, astfel încât vor fi mai bolnavi decât cei care nu poartă o astfel de mască. Persoanele care poartă o astfel de mască chirurgicală, sunt iradiate cu o amplitudine mult mai mare, direct la creier, ceea ce este foarte grav.

ACUM CRED CĂ ÎNȚELEGEȚI DE CE S-A INSISTAT și se INSISTĂ, în continuare, PE PURTAREA MĂȘTILOR, nu numai ÎN SPAȚII ÎNCHISE ci și ÎN SPAȚII DESCHISE 



Lucrare științifică cu titlul: 
Tehnologia 5G și inducerea Coronavirusului în celulele dermatologice (5G Technology and induction of coronavirus in skin cells)

Autorii provin de la:

  • Departamentul de Fizică Nucleară, Sub-Nucleară și Radiații de la Universitatea G. Marconi, Italia
  • Universitatea de Medicină din Michigan, SUA
  • Departamentul de Demartologie și Venerologie din cadrul Universității de Medicină I.M. Sechenov din Moscova, Rusia

Concluzia lucrării

În această cercetare științifică, se arată că undele milimetrice 5G ar putea fi absorbite de celulele dermatologice care se manifestă ca și antene, transferând efectele către restul celulelor din organism și joacă rolul principal în producerea de coronavirusuri în celulele biologice. ADN-ul este construit din electroni și atomi și are o structură asemănătoare cu un inductor. Această structură ar putea fi împărțită în inductori liniari, toroizi și rotunzi. Inductorii interacționează cu undele electromagnetice externe, se mișcă și propagă unde suplimentare în interiorul celulelor. Formele acestor valuri sunt similare cu forme de baze hexagonale și pentagonale ale sursei lor de ADN. Aceste baze ar putea să se unească între ele și să formeze structuri asemănătoare virusului, cum ar fi Coronavirus.

Pentru a produce acești viruși într-o celulă, este necesar ca lungimea de undă a undelor externe să fie mai mică decât dimensiunea celulei umane. În acest fel undele milimetrice 5G (emisiile 5G) pot fi o sursă pentru a crea structuri în interiorul celulelor asemănătoare Coronavirusului (COVID-19).



RĂSCOALA URȘILOR

s

Ciolacu, după conferinţa lui Iohannis: Întrebările cheie la care preşedintele nu a răspuns

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, reacţionează după anunţurile făcute, în conferinţă de presă, de către Klaus Iohannis, cu privire la începerea noului an şcolar.

"Scenarii pentru copii, certitudini pentru pedofili!

Iohannis și Guvernul Său nu sunt în stare să le spună concret părinților cum vor învăța copiii lor în acest an școlar. Îi amețesc însă cu scenarii.

Puterea liberală nu are soluții clare pentru începerea școlii, iar dovezile sunt faptul că președintele a evitat răspunsul la întrebări-cheie:

- ce vor face părinții din zonele unde școala va fi online, puși în fața unei situații fără ieșire – serviciu sau stat acasă cu copilul;

- ce vor face copiiii și profesorii care nu au tablete pentru cursurile online sau cei din zonele rurale fără internet;

- ce fac școlile nepregătite pentru distanțare, numărul copiilor dintr-o clasă fiind de peste 30, iar împărțirea în două grupe imposibilă fiindcă n-au spațiu fizic și nici cadre didactice suficiente", afirmă Marcel Ciolacu.

 

Ciolacu: "Când vine vorba de pedofili, scenariile dispar și rămân doar certitudinile"
 

"În schimb, când vine vorba de pedofili, scenariile dispar și rămân doar certitudinile: pedepsele legiferate de Parlament sunt prea mari și imprescriptibilitatea, susține Ludovic Orban, nu ar trebui să opereze în cazul violatorilor și pedofililor.

Iar când este întrebat de ce Guvernul său nu e în stare să țină în frâu criminalitatea, Iohannis pune aceeași placă ruginită cu PSD. Nu! Guvernul PNL mafiot și corupt și-a dat mâna cu interlopii, în timp ce poliția face conferințe de presă cu mascații înarmați în spate.

Cum ar fi însă în scenariul în care guvernul liberal nu mai face doar scenarii, ci ia și decizii??!", transmite liderul PSD, Marcel Ciolacu.


Alegeri 2020. Iohannis, răspuns pentru DC News

Klaus Iohannis a susţinut, miercuri seara, o conferinţă de presă. Preşedintele a răspuns unei întrebări venite din partea jurnalistului DC News, Roxana Neagu. 

"Ne-aţi prezentat cele trei scenarii în care va începe şcoala: galben, verde şi roşu. Aţi spus că cele mai multe localităţi se vor încadra în scenariul verde, adică unii copii vor merge la şcoală, alţii vor face cursurile online. În acest context în care consideraţi că nu este sigur ca toţi elevii să revină în bănci, e sigur ca în 27 septembrie părinţii şi bunicii lor să meargă la vot ?", a fost întrebarea adresată de către jurnalistul Roxana Neagu.

"Nu trebuie să facem o confuzie între activitatea şcolară şi activitatea de votare. Activitatea şcolară e una complexă, implică un număr mare de copii, un număr mare de cadre didactice, de alt personal iar normele sunt specifice şi foarte stricte. Activitatea de votare care se desfăşoară de multe ori în aceleaşi spaţii e una care şi ea trebuie să respecte normele care vor fi stabilite până atunci de către Ministerul Sănătăţii, dar este clar că spaţiile vor fi dezinfectate şi înainte şi după, pentru a nu avea implicaţii o activitate asupra celeilalte. Dar da, în condiţiile în care vom avea toate aceste norme în vigoare, votarea poate să fie o activitate sigură", a răspuns preşedintele Iohannis. 



Trump îi arată pisica lui Biden: O voi face probabil direct de la Casa Albă !

Preşedintele SUA, Donald Trump, care candidează pentru un nou mandat în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, a anunţat miercuri că ia în calcul să susţină discursul de acceptare a nominalizării republicane la Casa Albă, rupând cu o lungă tradiţie, potrivit Reuters şi AFP.

În SUA, preşedinţii care candidează pentru un al doilea mandat trebuie să separe activităţile lor oficiale, finanţate din fonduri de stat, de activitatea lor de candidat. Pronunţarea discursului de oficializare a candidaturii în alegeri la Casa Albă riscă să bruieze această linie. Dar miliardarul republican, care foloseşte deja regulat tribuna prezidenţială pentru a-şi ataca rivalul democrat Joe Biden, a prezentat avantajele logistice ale unei astfel de opţiuni. 'Reflectăm la asta. Ne gândim să o facem de la Casa Albă', a declarat Trump într-un interviu acordat canalului de televiziune Fox News.

Aceasta este cea mai simplă opţiune. Ar fi de departe cea mai ieftină pentru ţară', a explicat el. 'O voi face probabil direct de la Casa Albă', a adăugat preşedintele american, menţionând că ar fi cel mai uşor din punct de vedere al securităţii.

'Dacă din anumite motive cineva are o problemă cu asta, aş putea merge în altă parte', a spus el. Nu există încă o decizie definitivă în acest sens, a mai spus Donald Trump, indicând că operaţiunea prezintă unele dificultăţi, fără a intra în detalii. Iniţial, Donald Trump urma să-şi oficializeze candidatura din partea Partidului Republican în cadrul unui mare miting la Charlotte, în Carolina de Sud, la 27 august.

Din cauza pandemiei de COVID-19, el a trebuit să renunţe la acest eveniment marcând începerea oficială a campaniei electorale, precum şi la o tentativă de a muta convenţia republicană în Florida. Epidemia de coronavirus, care a provocat 156.000 decese în SUA, a bulversat în totalitate campania electorală, făcând imposibil orice miting electoral. Democraţii se pregătesc pentru o convenţie cvasivirtuală din 17 până în 20 august în Milwaukee, Wisconsin, potrivit Agerpres.


Iohannis în DELIR: PSD a hotărât să-i bată și să-i GAZEZE pe români

Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi de la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă după întâlnirea de azi cu membrii guvernului pe tema redeschiderii anului școlar 2020-2021. Guvernul are în acest moment în lucru mai multe scenarii legate de reluarea cursurilor, în funcție de evoluția pandemiei de Covid-19. El a atacat din nou PSD, după ce saptămana trecuta îi acuza pe social democrati de crimă în masă.

”Dosarul a fost întors pentru cercetări mai aprofundate, ceea ce e un lucru bun. Acum o săptămână am spus că personal mi-aș dori să se cerceteze mai în detaliu. Persoana pe care ați menționat-o a decis retrimiterea dosarului, ceea ce mi se pare un lucru bun. Mai mult la această speță nu am ce să spun.

Dacă aș putea să dau timpul înapoi mi-aș dori să nu existe acea guvernare PSD-istă care să-i bată și să-i gazeze pe români. Important e să se facă lumină. Este destul de rău că durează atât de mult, dar important e ca adevărații vinovați să fie trași la răspundere. Am încredere în justiție și sunt convinși că cei responsabili vor fi trași la răspundere”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a acuzat PSD recent si de crimă în masă: La început lucrurile au mers bine, până acum câteva săptămâni. Dar această situație nu a convenit PSD-ului. Atunci, PSD-ul a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. Din păcate PSD controlează încă majorități în Parlament. PSD împreună cu alții cu care pactizează, de exemplu cu UDMR. Să nu uităm când PSD a încercat să treacă proiectul privind autonomia.

PSD a acționat acolo unde au putere în Parlament. Au făcut harcea parcea puțina legislație pe care am avut-o, cu un cinsim inimaginabil au tras de timp, după ce au distrus parte din legislație. E, sigur, după ce i-am criticat aseară, PSD a fost foarte nervos și m-a acuzat că eu caut vinovați. Nu, stimați PSD-iști, nu caut vinovați, îi cunosc și o să îi arăt cu degetul. Pe voi!

În 25 iunie CCR stabilește că anumite articole sunt neconstituționale. Am avut 400 de cazuri noi. În 2 iulie CCR motivează, am avut tot atâtea cazuri. Guvernul nu a putut să vină cu o nouă lege pentru că știm că trebuie așteptată motivarea. După care Guvernul se mișcă foarte rapid și în 4 zile depune noua lege în Parlament.

După care vedem că PSD începe să tragă de timp și această lege care putea să fie trecută urgent prin Parlament se dezbate timp de 2 săptămâni în care pacienți bolnavi pleacă acasă, în care nu e nimeni amendat, carantinat, rezultatul putem să îl citim aici în tabel.

Legea ajunge la mine în 18 iulie. O promulg imediat și o public. 889 de cazuri în 18 iulie. Un zidar nu poate să construiască o casă fără mortar, cum un tâmplar nu poate să lucreze fără cuie. Guvernul nu poate să guverneze fără legi. Guvernului i s-au luat din mână legile și practic nu a putut să gestioneze criza.

PSD a tras de timp și a creat această situație. Dar de ce? PSD, nemulțumit de reușitele guvernului PSD a vrut să cauzeze o criză sanitară pentru a putea să critice guvernul. A creat intenționat o criză sanitară ca să vină să critice guvernul. Ce să mai spui? Pentru PSD nu contează că sute de români au murit, pentru PSD a fost important să creeze o criză pentru ca să aibă pentru ce critica Guvernul. Acesta este PSD-ul.”

sursa:http://sintezazilei.com/iohannis-noi-acuzatii-delir-psd-a-hotarat-sa-i-bata-si-sa-i-gazeze-pe-romani/

Adrian Năstase susține că actualul Guvern și Klaus Iohannis au făcut țara varză. au gestionat catastrofal această pandemie de coronavirus, în stil milițienesc, dar pentru toate gafele lor au dat vina pe cei de la PSD. ”N-au știut ce să facă cu restul bolnavilor, alții decît cei de Covid. Lumea a suferit crunt. Și încă suferă. De vină e PSD, evident...

„S-au făcut că nu e decît “o banală gripă”, ca să facă alegeri anticipate. De vină e PSD, evident. N-au știut să gestioneze situația la început. Nu s-au organizat. N-au avut materiale. N-au avut teste. N-au avut măști. N-au avut combinezoane pentru medici. N-au avut medicamente. De vină e PSD, evident”. Astfel își începe fostul premier și lider PSD, Adrian Năstase, mesajul dur despre Guvernul Orban. Năstase susține că actualul Guvern și Klaus Iohannis au gestionat catastrofal această pandemie de coronavirus, în stil milițienesc, dar pentru toate gafele lor au dat vina pe cei de la PSD.

”N-au știut ce să facă cu restul bolnavilor, alții decît cei de Covid. Lumea a suferit crunt. Și încă suferă. De vină e PSD, evident. Au primit un milion de diasporezi înapoi acasă, fără nici un control, lăsîndu-i să zburde nestingherit prin țară, să îmbolnăvească în stînga și-n dreapta. De vină e PSD, evident. Au trimis oamenii la “sparanghel” înghesuiți ca pe niște vite, neo-iobagii nemților. Nu conta că se îmbolnăvesc. Nu contau condițiile de muncă și de trai. De vină e PSD, evident. Au făcut varză Suceava, acolo unde jupîn penal absolut este distinsul domn pesedist Flutur, care tocmai fusese premiat de distinsul domn Klaus și dat exemplu de bune practici medicale. De vină e PSD, evident.

Au pus țara economic pe butuci, neștiind ce să facă, nepricepîndu-se să gestioneze criza economică, împrumutîndu-se la niște dobînzi de cămătari, cele mai mari dobînzi din Uniunea Europeană, dobînzi de republică bananieră. De vină e PSD, evident. Au făcut matrapazlîcuri cu măști, ajungîndu-se pe firul interesului fix pînă la amanta distinsului domn Orban. De vină e PSD, evident. Au ajuns la contraperformanța de a avea vreun milion de concediați din cauză de Covid. De vină e PSD, evident. Au gestionat prost starea de urgență, neștiind altceva decît să pună imnul la megafon, în cel mai dulce stil milițienesc cu putință. De vină e PSD, evident.

Au gestionat prost relaxarea, urlînd la lume ca niște căprari și dînd vina pe populație pentru toate nepriceperile lor. De vină e PSD, evident. Au făcut varză sistemul de educație. Milioane de copii își văd viitorul în pericol din cauza nepriceperii de tip Anisie. Ministru mai varză ca Anisie nici în Uganda nu găsești. De vină e PSD, evident. Au închis ziare, au pus pumnul în gură libertății de expresie, au manipulat și mințit și făcut propagandă. Au cumpărat presa cu 40 de milioane de euro. De vină e PSD, evident.

Au dat niște legi abject de proaste, pe care nici măcar fochistul de la mine de la Telega nu le-ar fi scris pe genunchi în asemenea hal. De vină e PSD evident. Au făcut țara varză. De vină e PSD, evident. Hai, să fiți liberi și fericiți și bogați sub dictatura iohannistă. De vină e PSD, evident.”, scrie Adrian Năstase, pe blogul personal.

Dubla explozie din Beirut lovește țara în declin


Libanul nu mai este la marginea prăpastiei, a căzut în ea. Aceasta este impresia pe care țara cedrilor le dă a doua zi după gigantica explozie care a devastat Beirut marți, 4 august.

Explozia care a ucis cel puțin 78 de oameni și a fost resimțită în jurul a zece kilometri distanță, vine pe fondul unei crize fără precedent. 

Moneda națională este în cădere liberă, clasa de mijloc este în colaps și instituțiile statului sunt degradate. 

Ciuperca uriașă de fum negru care s-a format marți, în jurul orei 18:00, deasupra portului Beirut, este tristul simbol al unui sistem de implementare. El subliniază falimentul modelului care trebuia să permită reconstrucția Libanului după războiul civil (1975-1990) și care, dimpotrivă, l-a dus la căderea sa.



Cu câteva ore înainte de detonare, la jumătatea dimineții, zeci de manifestanți au încercat să forțeze intrarea ministerului energiei pentru a protesta împotriva reducerilor de putere care îngreunează viața zilnică a libanezului. 

Trei, cinci, zece ore pe zi, sau chiar mai mult: durata opririi depinde de locul în care locuiește și de eficiența „motorului”, a generatorului clădirii sau a cartierului, presupus a compensa măsuri de raționament ale companiei naționale de electricitate.
Această instituție, groapă financiară și templu al hramului, mărturisește degradarea în creștere a aparatului de stat. Toate guvernele care s-au succedat în ultimii treizeci de ani au promis că vor reforma sectorul energiei electrice, care astăzi reprezintă 40% din datoria țării. Și niciunul nu a reușit.

În aceeași marți, în jurul orei 17.30, cu câteva minute înainte de haos, ministrul de Interne și-a amintit datele și orele următoarei faze de reconfinire, între 6 și 10 august. Foarte puțin afectat în primăvară de epidemia Covid-19, Libanul se confruntă cu un al doilea val mai violent. La ritmul actual de contaminare (aproximativ 200 de cazuri noi pe zi), sistemul de sănătate al țării promite să fie copleșit foarte repede. 


OBLIGATIVITATEA PORTULUI MĂȘTII ÎN SPAȚII DESCHISE, pe faleze, în piețe publice, târguri, zone de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice precum și în orice alt spațiu deschis aglomerat ESTE INSTITUITĂ ÎN MOD NELEGAL.



Fostul judecător și membru al CSM, Adrian Toni Neacșu: ”De la începutul crizei medicale tot încerc să găsesc echilibrul între obligația mea de profesionist al dreptului de a prezenta lucrurile exact așa cum sunt din punct de vedere juridic și riscul de a încuraja atitudini de sfidare a pericolului real cu care nu sunt neapărat de acord (ca să nu spun că deloc). Tentația de a fi profesionist până la capăt, indiferent de context și consecințe, este de nestăvilit, spuneți-i slăbiciune și gata. Sub regimul stării de alertă sau urgență trăim, teoretic vorbind, cea mai gravă formă de limitare a unor drepturi individuale după starea de război.

Tocmai de aceea cred că orice măsură a autorităților trebuie să fie supusă strict Constituției și legii, iar orice derapaj de la legalitatea cea mai strictă, indiferent cât de corect o fi din punctul de vedere al urgenței medicale, trebuie demascat, arătat cu degetul. Altfel spus, nici o urgență nu justifică încălcarea principiilor statului de drept și a valorii supreme a societății democratice, supremația Constituției.

Acestea fiind spuse, OBLIGATIVITATEA PORTULUI MĂȘTII ÎN SPAȚII DESCHISE, pe faleze, în piețe publice, târguri, zone de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice precum și în orice alt spațiu deschis aglomerat ESTE INSTITUITĂ ÎN MOD NELEGAL.

HG-ul nr. 588 din 31 iulie 2020, care a făcut posibilă instituirea pe plan local a astfel de măsuri, este vădit nelegală, fiind contrară Legii nr. 55/2020.

Această lege stabilește, limitativ, măsurile ce pot fi luate în timpul stării de alertă. Fiind lege, deci act normativ superior, și având în vedere că orice drept individual nu poate fi limitat decât prin lege potrivit Constituției, Guvernul nu poate excede prevederilor ei, ci trebuie să se supună. Guvernul nu poate inventa alte măsuri pentru prevenirea răspândirii epidemiei decât cele la care are dreptul potrivit acestui act normativ. În ce privește obligația purtării măștii, Legea nr. 55/2020 (în art. 13) permite Guvernului (prin Ordin comun al MS și MI, iar niciodată prin hotărâri locale ale nu știu căror comitete) s-o instituie numai „în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă”.

Pentru că orice hotărâre de Guvern nu se poate emite decât în executarea, în aplicarea, unei legi, executivul nu poate excede delegării de competențe care i s-a dat, în cazul de față de a institui sau nu obligația portului măștii „în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă”.

HG nr. 588 din 31 iulie 2020 nu va rezista unui examen al legalității în contencios administrativ, fiind evident contrară prevederile art. 13 din Legea nr. 55/2020. De asemenea, vor fi ușor de anulat toate hotărârile luate pe plan local, pentru că principala obligație a unui act administrativ normativ este să corespundă legii, iar nu să reglementeze peste sau contrar ei.

Desigur, mă întreb dacă garantul constituționalității și legalității în Guvern, Ministerul Justiției, nu a observat ceea ce este evident sau doar s-a făcut că nu observă”, scrie Toni Neascșu pe Facebok.

sursa:http://sintezazilei.com/un-fost-judecator-csm-arunca-bomba-cu-privire-la-obligativitatea-de-a-purta-masti-in-spatiu-liber/

Ultima fabrică de sticlă din țară s-a ÎNCHIS. Cîțu ne spune cât de priceput este ... Judecați și voi dacă e normal !.



Cuptorul Fabricii de Sticlă de la Avrig, inima întregii afaceri așa cum directorul Doru Teodorescu îl numește, s-a stins. Din păcate, pandemia a făcut mari probleme fabricii, ajungând ca în ultima perioadă să nu mai aibă comenzi deloc. În același timp, datoriile creșteau și nu mai puteau fi plătite, așa că s-a cerut falimentul, explică directorul, potrivit turnulsfatului.ro. De fapt, firmele românești dau faliment pe capete. Ministrul Finanțelor nu le-a ajutat cu nimic și se ocupa cu îndatorarea României pe termen lung. Nu trece o săptămâna fără ca Florin Cîțu să nu împrumute la dobânzi mari bani in numele României. Vai de noi cu un asa ministru. Dar sa revenim…

„Am stins cuptorul, inima oricărei fabrici de sticlă, iar acum urmează falimentul și alte etape. S-a ajuns aici din cauza costurilor foarte mari cu personalul, gazul și curentul, plus că eram în insolvență și trebuia să onorăm acest lucru”, mărturisește Doru Teodorescu, pentru Turnul Sfatului.

Cuptorul a funcționat timp de șapte ani non-stop, la o temperatură de 1.500 de grade. În ultima perioadă funcționa însă degeaba, pentru că se opriseră comenzile.

„Încă din luna martie încoace au tot scăzut comenzile, am reușit să mai reducem din personal, dar tot era greu. Iar acum, în ultima săptămână, nu am mai avut efectiv nicio comandă. M-am zbătut foarte mult și am avut vizitatori, comenzi, apoi a venit pandemia și ne-a pus capac. La noi, față de alte domenii, dacă ai de lucru ai, dacă nu, e gata. Cuptorul acela funcționa 24 din 24, ceea ce presupunea costuri mari, prea mari ca să le putem susține. Datoriile au fost tot mai mari, creditorii nu au mai acceptat și s-a cerut falimentul”, spune directorul.

Doru Teodorescu spune că va încerca să se întoarcă la meseria sa de bază, dar este îngrijorat pentru angajații săi care nu aveau altă meserie decât cea de care s-au ocupat cu dedicare ani la rând. „Eu mă voi reprofila, mă întorc la meseria de bază, aceea de inginer profil electric, însă pentru toți angajații este mai greu cu siguranță, au o vârstă, iar această meserie nu se mai practică”, explică acesta.

La începutul acestui an, la Fabrica de Sticlă de la Avrig lucrau puțin peste o sută de localnici. Fabrica există de aproape 400 de ani, din 1625 mai exact, istorisea directorul la acea vreme. Comenzile erau aproape în totalitate pentru clienți din afara României, iar cei care erau curioși de activitatea fabricii o puteau vizita cel puțin cinci zile pe săptămână, uneori chiar și sâmbăta.

În tot acest timp, Cîțu scrie: ”Revenirea în „V” a economiei – încă o dovadă! Am luat cele mai bune masuri pentru econonomie în cel mai dificil context economic din ultima sută de ani. Economia a răspuns pozitiv la aceste masuri și acum avem primele dovezi. În plina criza economică globală volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul A CRESCUT fata de aceeași perioadă a anului precedent. 💪💪💪 Din primul moment am căutat masuri care să reducă efectele șocului negativ al pandemiei asupra economiei noastre și până acum am reușit. Pregătim economia pentru o explozie a creșterii economice în 2021.” Judecați și voi dacă e normal !.

PNL nu că a scăzut în sondaje. E catastrofă ! Guvernul Orban este dovada explicită că există reîncarnare. Dar ştii de ce ? Pentru că nu poţi ajunge atât de prost într-o singură viaţă. Asta consideră analistul politic Bogdan Chirieac. El a criticat dur Guvernul Orban, pentru lipsa de reacţie în faţa pandemiei. Analistul nu îl uită nici pe Klaus Iohannis și susține că din nefericire, preşedintele a ales să fie în continuare preşedintele PNL şi abia apoi preşedintele României. Potrivit lui Bogdan Chirieac, acum rămâne doar de văzut cum va intra în istorie, dacă va intra ca Emil Constantinescu sau ca Traian Băsescu.


Radu Tudor, DEZAMĂGIT. Chirieac: PNL nu că a scăzut în sondaje. E catastrofă.

Radu Tudor s-a arătat dezamăgit că analistul Bogdan Chirieac nu-i împărtășește opinia cu privire la Partidul Național Liberal. Nu vorbim de autostrăzi că doar a plecat PSD de la guvernare ci de procente electorale. „Sunt diverse case de sondare a opiniei publice care pot da o imagine cât mai aproape de adevăr. PNL, din martie până în iulie, scade peste 7 procente, dar acest scor este, în continuare, unul bunicel pentru a spune suntem pe primul loc”, a zis, recent, Radu Tudor la Antena 3.

„Nu vreau să fiu Toma necredinciosul, dar eu nu cred acest lucru. În ce sens nu cred? Nu că nu a scăzut PNL, căci a scăzut catastrofal, în opinia mea. Cel mai bun rezultat din istorie luat de PNL, tot cu președintele Iohannis la Cotroceni, a fost anul trecut, pe 27 mai, când au fost alegerile europarlamentare. Acel scor a fost – vă aduceți aminte – 28 la sută. Ca să-mi spuneți că, după nouă luni de guvernare, cu toate zicerile, cu folclorul politic iscat în jurul prostiei Guvernului Orban, cu toate acestea, să spună cineva că PNL e la 33 la sută, eu nu cred acest lucru!”, a zis Bogdan Chirieac. „Este un scor optimist?”, l-a întrebat Radu Tudor. „Da! Mult prea optimist!”, a subliniat Bogdan Chirieac.

Guvernul Orban este dovada explicită că există reîncarnare. Dar ştii de ce? Pentru că nu poţi ajunge atât de prost într-o singură viaţă. Asta consideră analistul politic Bogdan Chirieac. El a criticat dur Guvernul Orban, pentru lipsa de reacţie în faţa pandemiei. Analistul nu îl uită nici pe Klaus Iohannis și susține că din nefericire, preşedintele a ales să fie în continuare preşedintele PNL şi abia apoi preşedintele României. Potrivit lui Bogdan Chirieac, acum rămâne doar de văzut cum va intra în istorie, dacă va intra ca Emil Constantinescu sau ca Traian Băsescu.

„Guvernul e foarte slab încât a apărut un banc politic devastator, anume că Guvernul Orban este dovada explicită că există reîncarnare. Dar ştii de ce? Pentru că nu poţi ajunge atât de prost într-o singură viaţă. Când poporul te şfichiuieşte cu bancuri politice, e grav. Asta am văzut de multe ori în ultimele luni. E problema premierului Orban. Nu e acuzat el că e prost! Eu îl suspectez că e bine intenţionat şi foarte muncitor. Problema este de ce alegi să colaborezi cu inşi din Guvern de o asemenea prostie politică, dar şi cu un IQ pe care îl vedem.

Cu mulţi dintre ei avem această problemă, se ascund, nu vor să apară în public. Ajunge un Andruşcă academician pe lângă membrii Guvernului actual? Toate programele sunt la viitor! Că a venit preşedintele cu banii la Guvern, foarte bine. E meritul lui, pentru că se numeşte Iohannis şi nu cu -escu. Dar trebuie şi atrase fondurile alea cu proiecte în următorii 7 ani.

Din nefericire, preşedintele a ales să fie în continuare preşedintele PNL şi abia apoi preşedintele României. E opţiunea sa, e al doilea mandat, mai rămâne doar de văzut cum va intra în istorie, dacă va intra ca Emil Constantinescu sau ca Traian Băsescu. I-a crescut foarte mult. Eu cred că dezamăgiţii de la PNL se duc la ALDE, la USR, dar nu în acel procent. În sondajele de anul trecut până în mai, PSD era la 38 la sută, PNL 22 la sută, şi la rezultat au fost invers. Şi marea surpriză USR cu 22 la sută, exact cât PSD. Eu cred că e o fotografie de moment, cred că s-au strâns datele cât lumea era la mare sau la ATI şi nu au putut răspunde la chestionar.”, a declarat Bogdan Chirieac.


sursa:http://sintezazilei.com/radu-tudor-dezamagit-chirieac-pnl-nu-a-scazut-in-sondaje-e-catastrofa-in-sondaje/

HERACLES - Fosila unui papagal gigant găsit în Noua Zeelandă




Oamenii de știință au descoperit oase de picior fosilizate ale unui papagal uriaș, care locuia cândva în centrul Otago-ului pe insula sudică a Noii Zeelande.

Fauna din  Sf. Bathans cuprinde un set bogat de animale preistorice fosilizate și păsări din perioada Miocenului timpuriu (Altonian), cu o gamă de vârstă cuprinsă între 19 și 16 milioane de ani, care a produs fosile altor păsări uriașe, cum ar fi; un vultur uriaș, lilieci și alte specii de papagali. 


Tibiotarsii papagalului uriaș ”Heracles”

Conform noilor lucrări de cercetare publicate în Biology Letters , ”tibiotars” parțiali  - 15 kilograme și 3 metri înălțime, au fost descoperite, în 2008, în roci care nu văzuseră apă de aproape 20 de milioane de ani, prin urmEvoluția aviară a produs o gamă largă de păsări uriașe care nu zburau, iar Trevor Worthy, profesor asociat la Universitatea Flinders din Australia, care conduce cercetarea faunei sălbatice din San Bathan, a declarat pentru Gizmodo „Papagalii sunt deștepți, capabili să rezolve probleme. "


Acum, doar în cazul în care nu știți, un papagal vorbior este diferit de cel al ortografiei albinelor, iar „problemele” acestor păsări străvechi erau cum să găsească în mod constant hrană și sex. 

Vorbind despre acest papagal uriaș, Worthy a spus că : „trăind  în principal pe pământ, probabil că s-a hrănit cu fructe de pădure și semințe din fructul abundent care a existat în pădurea în care a trăit”.are, poate fi descris ca „polinesaturat”.

Arheologii din Noua Zeelandă recunosc că nu au stabilit de fapt, un decalaj în lanțul evolutiv al păsărilor care i-a determinat să caute acest nou papagal uriaș,  ci pur și simplu s-au împiedicat de fosilă din întâmplare.  Și prin etichetarea creaturii recent descoperite, oamenii de știință au reunit natura neașteptată a descoperirii și dimensiunea colosală a păsării uriașe cu numele „Heracles inexpectatus”, care, potrivit unui articol al Newsweek, continuă în tradiția sa de a numi noi specii de păsări după " figuri din mitologia greacă ".

Aurorele Polare, recreate la Timișoara într-un eveniment din programul Capitalei Europene a Culturii


Centrul Cultural Plai pregătește un eveniment special pentru această toamnă, parte din programul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. „BEGA! este un program principal al stației «Light Over Borders» (Lumină peste granițe) creat de PLAI împreună cu comunitatea creativă a orașului pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii, cu scopul de a activa malurile râului Bega și de a implica locuitorii orașului în activități artistice coordonate de organizații locale și parteneri cu expertiză internațională. 
Dezvoltând până acum proiecte precum spectacolul LUMEN în 2018, The Lightning Project și Happy Wall în 2019, BEGA! 2020 va recrea Luminile Nordului (Aurora Boreală) și Luminile Sudului (Aurora Australă) pe cerul orașului cu ajutorul artistului elvețian Dan Acher. O instalație creată cu ajutorul laserelor, proiectoarelor, mașinilor de fum și a unui sistem de sonorizare ambientală va schimba cerul deasupra orașului în perioada 1-3 octombrie 2020. 





Proiectul va fi prezentat în premieră în zona Uzinei de Apă urmând ca în zilele următoare să acopere o parte a zonei centrale”, au transmis organizatorii. „Inițial integrat în programul BEGA! pentru anul 2021, BOREALIS a luat locul proiectului planificat pentru anul 2020 din motive ce țin de restricțiile aflate în vigoare. Desfășurat pe o suprafață extinsă, publicul poate participa fără a fi limitat la o zonă specifică de participare. În toate lucrările sale, designerul proiectului BOREALIS, Dan Acher utilizează orașul ca pe un loc de joacă pentru a crea sentimentul de apartenență și comunitate, fiind aliniat la aceleași valori care au dus la crearea programului BEGA! Aurorele Polare au creat fascinație mereu, iar recrearea acestora deasupra unui mediu urban precum Timișoara, la mii de kilometri depărtare de locul lor de origine transmite însăși esența stației a cărui program principal este BEGA!, «Lumină peste granițe»”, mai spune mesajul transmis de Centrul Cultural PLAI.

Marian Râlea aduce magia poveștilor la Teatrul Gong !


Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă spectacolul „ABRACADABRA: magia poveștilor la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 7 august și sâmbătă, 8 august, de la orele 10:00 și 18:00, în curtea interioară a teatrului, în aer liber, cu respectarea normelor de protecție sanitară și distanțare socială.

Marian Râlea revine la Teatrul „Gong” cu un spectacol ce reunește o serie de povești pentru copii de toate vârstele. Cei mici devin eroii cei buni și frumoși ai basmelor cu Făt-Frumos, prințese și prinți, într-o lume fabuloasă ce deschide un nou imaginar în rândul spectatorilor. Exaltant și muzical, spectacolul se constituie ca o provocare ce îi va purta atât pe copii, cât și pe bunici și părinți, în lumea magică a eroilor din mitologia populară românească. Spectacolul are o durată de aproximativ 1h15min, iar orele de joc pot suferi modificări în funcție de condițiile meteo.

Accesul publicului la oricare din reprezentațiile de mai sus se face în limita locurilor disponibile, pe baza biletelor puse în vânzare atât online prin teatrulgong.ro, cât și la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4. Costul unui bilet este de 14 de lei și asigură accesul pentru o singură persoană, indiferent de vârstă.

„Doamne ferește !” Violeta Alexandru știe ce vorbește ?


Fostul ministrul al Muncii Lia Olguța Vasilescu o acuză pe Violeta Alexandru, actualul ministru, că nu cunoaște legea pensiilor, după ce Alexandru ar fi declarat că vrea să modifice legea pentru a putea fi cumpărați ani de vechime pentru pensie.

„Doamne fereste! E deja de un an ministru si nu a citit legea pensiilor inca! De un an se plange de inechitatile care sunt deja corectate! Iar ea trebuia sa aplice noua lege si sa se apuce de recalculare de 6 luni!!! Acum vorbeste de cumpararea anilor de vechime pentru pensie care deja e in vigoare de cativa ani… Sunt mii de pensionari care au beneficiat de acest drept! Chiar nu o convinge nimeni sa citeasca legea pensiilor si sa nu mai tot bata campii? Incredibil cata incompetenta!”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

”Prima modificare pe care aş intenţiona să o fac este legată de posibilitatea oamenilor de a-şi cumpăra, de a putea recupera din spate perioade pentru care nu au contribuit. Sunt persoane care mi-au semnalat acest lucru mi-au adus în atenție că ar avea disponibilitate constatând că din toată perioada de stagiu minimal de cotizare le lipsesc câțiva ani și ar fi dispuși să îi acopere.

Asta ar fi o potenţială modificare pe care o voi pune în dezbatere publică, voi vedea reacţiile şi apoi voi decide”, a declarat la TVR Violeta Alexandru, citată de Antena 3.

sursa:https://www.cotidianul.ro/doamne-fereste-violeta-alexandru-stie-ce-vorbeste/

Președintele SUA a atins ce NU trebuia ! Oamenii Sistemului au sărit ca arși !



Cea mai bună dovadă este că după declarația fulminantă a președintelui, ”oficiali americani de la Pentagon” au sărit ca arși să-l contrazică dar… sub ”protecția anonimatului”

Cea mai șocantă declarație în cazul tragediei de la Beirut a fost făcută de președintele SUA. Liderul de la Casa Albă a spus că ar fi vorba de un „atac” și că face această afirmație după ce s-a consultat cu ”mari generali”.

Unu: președintele nu putea face această declarație dacă nu s-ar fi consultat cu specialiști în domeniul informativ-operativ pe zona Orient-Liban; doi: din punct de vedere operativ, SUA s-au implicat dezastruos în Orient și Africa de nord în perioada Obama, a guvernării democrate de la Washington.

Dar, cea mai bună dovadă este că după declarația fulminantă a președintelui, ”oficiali americani de la Pentagon” au sărit ca arși să-l contrazică !

Și nu au făcut-o oriunde, ci chiar la CNN, postul prin care s-au derulat operațiuni de manipulare mediatică în ceea ce privește imixtiunea americană din Orient.

Astfel, CNN transmite că ”trei oficiali din Departamentul Apărării ar fi declarat că nu există niciun indiciu că exploziile masive care au zguduit capitala Libanului ar fi fost un atac” – dar, atenție, cei trei ”au refuzat să fie identificați, astfel încât să poată vorbi liber”.


Cei trei ”nu ştiu despre ce vorbeşte preşedintele”, transmite CNN. ”Un oficial a spus că, în cazul în care ar exista indicii că în regiune cineva a pus la cale ceva de acest nivel, asta va declanșa automat o necesitate a creșterii protecției trupelor și bunurile americane din regiune”.

De asemenea, CNN afirmă că, după ce liderul de la Casa Albă a folosit cuvântul ”atac”,  oficiali libanezi at fi ridicat ”îngrijorări” în discuții cu ”diplomați americani” cu privire la ”utilizarea cuvântului „atac” în acest moment”.

Desigur, CNN nu dă nume, ci menționează doar ”doi oficiali ai Departamentului de Stat”.

Deci, sub semnul ”protejării identității”, Sistemul a sărit ca ars după ce președintele SUA a atins, probabil, ceea ce nu trebuia…


sursa:https://ro.sputnik.md/International/20200805/31171830/Beirut-preedintele-SUA-a-atins-ce-NU-trebuia-Oamenii-Sistemului-au-srit-ca-ari.html