2.28.2022

Zi decisivă pentru viitorul Europei : Negocieri între Rusia și Ucraina, în Belarus

 


Delegația Ucrainei a ajuns la granița cu Belarus, loc în care vor începe negocierile cu Rusia.

Delegația Ucrainei este formată din: Președintele fracțiunii Servitorul Poporului David Arakhamia. Ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksiy Reznikov. Consilier al șefului biroului președintelui Mihail Podolyak. Prim-adjunct al șefului delegației ucrainene la Grupul de contact trilateral Andriy Kostin. Adjunctul Poporului Rustem Umerov. Viceministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Mykola Tochitsky, transmite Știripesurse.

ACTUALIZARE: Armata rusă a dat luni asigurări că civilii pot părăsi liber Kievul, capitala Ucrainei, acuzând totodată puterea ucraineană că îi folosește ca "scuturi umane", informează Agerpres.

"Toți civilii din oraș pot părăsi capitala ucraineană liber, pe drumul Kiev-Vasilkiv", la sud-vest de capitală, a declarat la televiziune purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konașenkov, care a revendicat și "supremația aeriană" în toată Ucraina,  potrivit sursei citate.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Serviciile secrete ucrainene sugerează că Belarusul se arată "pregătit să participe direct" la invazia Rusiei, "pe lângă faptul că le permite rușilor să le folosească teritoriul și îi lasă să treacă granița" în Ucraina, a declarat un oficial guvernamental ucrainean pentru CNN.

O a doua sursă apropiată guvernului ucrainean a declarat pentru CNN că, pe lângă informațiile ucrainene, administrația Biden a transmis Kievului că Belarus se pregătește de invazie. 

Washington Post a relatat pentru prima dată că Belarus se pregătește să trimită soldați în Ucraina, citând un oficial al administrației americane. 

Informațiile vin în contextul în care luni sunt programate discuții între Rusia și Ucraina în apropierea graniței cu Belarus.

Biroul președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat că președintele belarus Aleksander Lukașenko l-a sunat duminică pe omologul său ucrainean.

"Politicienii au convenit ca delegația ucraineană să se întâlnească cu delegația rusă, fără condiții prealabile, la granița dintre Ucraina și Belarus, în apropiere de râul Pripyat", a declarat biroul lui Zelensky.

"Aleksander Lukașenko și-a asumat responsabilitatea de a se asigura că toate avioanele, elicopterele și rachetele staționate pe teritoriul belarus vor rămâne la sol în timpul deplasării, întâlnirii și întoarcerii delegației ucrainene." 

Punctul de vedere al Belarusului cu privire la invazie: Lukașenko a declarat săptămâna trecută că trupele belaruse s-ar putea alătura invaziei "dacă va fi necesar".

"Trupele noastre nu participă în niciun fel la această operațiune. Nu ne vom justifica aici cu privire la participarea sau neparticiparea noastră la acest conflict. Repet încă o dată. Trupele noastre nu se află acolo, dar dacă va fi necesar, dacă Belarus și Rusia vor avea nevoie de ele, vor fi acolo", a declarat Lukașenko pe o înregistrare de pe canalul YouTube al agenției de știri de stat Belta. 

 Un referendum a avut loc duminică în Belarus, încheiat cu aprobarea Constituției țării, care îi permite lui Lukașenko să găzduiască arme nucleare rusești pe teritoriul său, conform Reuters.

https://www.activenews.ro/stiri/Zi-decisiva-pentru-viitorul-Europei-Negocieri-intre-Rusia-si-Ucraina-in-Belarus.-Lukasenko-pregatit-pentru-ce-i-mai-rau.-ZIUA-5-DE-RAZBOI-173031

ROMÂNIA NU MAI ARE ACCES LA ȘTIRILE ADEVĂRATE !

 



Toată presa din România, scrisă sau audio, transmite NUMAI ȘTIRI FALSE. 

Citurile de pe internet care, până mai ieri, încă mai transmiteau ȘTIRI ADEVĂRATE, unele au fost blocate cu un clik, altele au considerat că mai bine transmit și ele ȘTIRI FALSE, decât să-și piardă licența.
 
Deci, populația României se află într-o beznă aproape totală, în ceea ce privește ADEVĂRUL. 

Singurele SURSE care încă mai transmit informații adevărate sunt Youtub-ul, facebook-ul (dar preluate de la persoane din alte țări), MeWe (un alt cit de socializare), Twitter, Instagram, Tik Tok.

Videoclipul de față este preluat direct de la ruși. Are o traducere proastă, dar poate fi înțeles totuși, dacă aveți răbdare să-l urmăriți.

EU NU AM TRANSMIS NCIODATĂ ȘTIRI FALSE și NICI NU AM S-O FAC VREODATĂ. Dacă îmi blochează citul, ”pagubă în ciuperci”, îmi fac altul cu gifuri și povești nemuritoare, printre care voi ”strecura” și știri adevărate.

Când voi găsi o știre ”adevărată”, o voi face cunoscută și Dvs. 

VĂ DORESC MULTĂ SĂNĂTATE și NU VĂ LĂSAȚI ”DUȘI” de VÂNT !