12.16.2021

RUSIA a redus investițiile în obligațiunile de stat americane

 


Trezoreria SUA : Rusia a redus investițiile în obligațiuni guvernamentale americane la 3,72 miliarde dolari

În octombrie 2021 Rusia a continuat să reducă investițiile în titluri de stat americane, reiese din datele Trezoreriei SUA.

Valoarea obligațiunilor vândute de Moscova s-a ridicat la 198 de milioane de dolari, portofoliul a scăzut la 3,72 miliarde de dolari. Majoritatea covârșitoare a acestor titluri - 3,17 miliarde de dolari - sunt obligațiuni pe termen scurt.

Investițiile sunt în scădere de câteva luni la rând. Deci, în august, Rusia deținea obligațiuni guvernamentale americane în valoare de 4,004 miliarde de dolari.

Rusia nu este unul dintre cei mai mari deținători de datorii americane - investițiile de 96 de miliarde de dolari a început să scadă brusc în 2018. Majoritatea obligațiunilor de trezorerie americane sunt deținute de Japonia și China.

UE îi dă Moldovei, inclusiv României, vaccinare în loc de aderare

 


Klaus Iohannis a arătat, cu ocazia Summit-ului Parteneriatului Estic, că Republicii Moldova și celorlalte state participante li se dă vaccinare în loc de aderare, iar sprijinul este pentru integrare europeană, nu pentru aderarea efectivă la UE

Nimeni nu le-a promis statelor care fac parte din Parteneriatul Estic aderarea la UE cu ocazia Summit-ului care a avut loc ieri la Bruxelles.

Cel puțin așa reiese din mesajul cu tâlc al președintelui României Klaus Iohannis care vorbește de integrare europeană, dar nu și de aderare. Pentru a înțelege diferența, trebuie reamintit că aderarea este semnarea tratatului prin care o țară intră de facto în UE, în timp ce integrarea vine ulterior, prin convergența politicilor economice, sociale etc, fiind un proces de durată.

În cazul României, Bulgariei, dar și a celorlalte țări ex-comuniste care au aderat la UE, de exemplu, deși aderarea a avut loc acum mai bine de zece ani, integrarea deplină e încă în lucru, existând decalaje majore în acest sens față de țările din Vestul UE.

Moldova și celelalte state din Parteneriatul Estic, duse cu vorba

Acum însă, UE păcălește țările din Parteneriatul Estic cu o integrare fără aderare: adică nu li se dă un orizont de timp clar pentru aderare statelor din acest format, din care face parte și Republica Moldova, dar, în schimb, li se cer tot felul de schimbări și procese care ar duce la integrare, lucruri pe care celelalte state care acum sunt membre UE le-au făcut numai după ce au intrat în UE.

„Avem astăzi Summitul Parteneriatului Estic, adică ne întâlnim noi, liderii europeni, cu liderii statelor din Parteneriatul Estic – Moldova, Ucraina și ceilalți parteneri. Este un Summit mult așteptat și este destul de clar că există așteptări din ambele părți. Noi, din Uniune, ne așteptăm ca partenerii noștri să îndeplinească ce s-au angajat să îndeplinească prin, de exemplu, acordurile de asociere, dar, din partea lor, sigur, există așteptări ca Uniunea să-i sprijine, să-i ajute și să-i îndrume”, a spus Iohannis înainte de Summit.

Așadar, UE vrea ca statele din Parteneriatul Estic să facă tot ceea ce le cere Bruxelles-ul, să renunțe la controlul economiei, să deschidă piața ca să fie preluată de europeni, să cedeze din suveranitate, dar fără să le primească în UE.

Iohannis, ”generos” cu Republica Moldova

”Este clar că unii se mișcă mai repede, sunt dispuși să facă mai mult, cum este cazul Republicii Moldova, unde avem o administrație acum care este dispusă să facă reformele necesare și să se miște mai repede în direcția Uniunii Europene, și solicitarea mea este în sensul să dăm șansa celor care vor mai mult să facă mai mult”, a declarat Klaus Iohannis, arătând că Moldova este încurajată să cedeze mai repede tot ce îi cere UE. Republica Moldova se poate mișca oricât de repede în direcția UE însă, UE nu se va mișca în direcția ei în sensul primirii Moldovei ca membru cu drepturi depline (măcar teoretic) al comunității europene!

Iată ca dovadă ce spune Iohannis în cadrul intervenției sale la Summit, potrivit site-ului Administrației Prezidențiale:

”Președintele României a salutat inițiativa organizării Summitului Parteneriatului Estic, ca semn al angajamentului comun la nivel european de a transmite un mesaj ferm de susținere față de partenerii estici, precum și de încredere în viitorul Parteneriatului”, se arată în comunicat. Deci, nimic concret, doar încurajări.

Președintele Klaus Iohannis a menționat în cadrul Summitului că desfășurarea acestuia are loc într-un moment de cotitură pentru Parteneriatul Estic, în condițiile în care pandemia de COVID-19 a accentuat provocările interne în statele din Vecinătatea Estică a UE, iar presiunile din partea unor actori externi testează reziliența, securitatea, stabilitatea și capacitatea de respectare a valorilor democratice, se mai arată în comunicat. Totul despre Covid și despre securitate, nimic despre aderare !

Iar atunci când vorbește de relația statelor respective cu UE, Iohannis se referă la ”avansarea procesului de integrare europeană a partenerilor interesați”! Integrare fără aderare așadar, ci doar ”aprofundarea cooperării sectoriale pentru o integrare graduală a acestora în piața internă și pentru o cooperare mai amplă în materie de securitate în vederea contracarării amenințărilor hibride, a soluționării conflictelor prelungite și a consolidării rezilienței partenerilor estici”.

Adică preluare economică, militară și geopolitică a statelor din Parteneriatul Estic cu promisiunea că undeva, cândva, vor fi primiți la masa stăpânilor, doar că acum nimeni nu mai face nici măcar promisiuni pentru aderarea lor la UE!

„De asemenea, în actualul context regional marcat de provocări, Președintele României a pledat pentru aprofundarea cooperării UE cu partenerii în domeniul securității, inclusiv printr-o implicare mai activă a Uniunii în sprijinul soluționării conflictelor prelungite din regiune, tematică introdusă pe agenda UE în acest an, ca urmare a demersurilor României”, se mai spune în comunicat, pentru că UE e interesată de conflicte, reale sau imaginare, și de securitate, pe urmele NATO, nu de aderarea statelor care sunt puse să facă frumos la UE degeaba.

Reforme și cuvinte goale, dar unde este aderarea?

Și ce mai vrea UE de la Republica Moldova și celelalte state? ”Așteptarea Uniunii față de parteneri de a avansa în direcția unui angajament politic durabil privind punerea în aplicare a angajamentelor asumate pentru avansarea reformelor interne, respectarea setului comun de norme și valori, promovarea statului de drept, funcționarea sistemului judiciar și dezvoltarea unor economii de piață libere și competitive”, e clar? Adică cedarea economiei, justiției, pârghiilor politice și de securitate și ”economia de piață”, adică preluarea ei de companiile străine de statele respective.

În acest scop se oferă ”creșterea asistenței tehnice și financiare”, adică statele din Parteneriatul Estic vor fi învățate cum să își închine economiile și să le facă dependente de importuri și de Vest, așa cum s-a întâmplat cu integrarea României și altor state ex-comuniste în UE. Doar că acestea măcar au fost primite formal în UE, în timp ce Moldova și celelalte state din Parteneriatul Estic nici măcar nu sunt pe aproape de ușa de intrare!

Ca o altă dovadă, Declarația comună de la final, asumată atât de statele membre UE, cât și de cele partenere, ”stabilește viziunea strategică a Parteneriatului pentru perioada post-2020 în jurul conceptelor de redresare, reziliență și reforme”, cu obiectivul consolidării valorilor comune ca bază a Parteneriatului și cu angajamentul partenerilor de a avansa agende ambițioase de reforme.

Dar iată și ”avantajele”: în contextul pandemiei de COVID-19, este reafirmată solidaritatea UE cu partenerii din Vecinătatea Estică în gestionarea efectelor negative și avansarea procesului de vaccinare. Doar că, privind vaccinarea, statele UE se confruntă cu opoziție și în interiorul UE, așa că de ce să nu exporte procesul în afara sa, o dată cu vaccinurile din Vest, desigur.

Cine a participat la Summit

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat ieri, la Bruxelles, la cel de-al șaselea Summit al Parteneriatului Estic (PaE). Summitul s-a desfășurat cu participarea șefilor de stat sau de guvern ai statelor membre UE, a liderilor a cinci state partenere - Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și a reprezentanților instituțiilor Uniunii Europene, respectiv Președintele Consiliului European, Charles Michel, Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell.

Parteneriatul Estic este un proiect politic al UE, orientat spre apropierea Armeniei, Azerbaidjanului, Belarusului, Georgiei, Moldovei și Ucrainei de Uniunea Europeană.

Moscova a vorbit în repetate rânduri despre încercările nedisimulate ale UE de a valorifica în acest mod spațiul geopolitic la est de granițele „Europei unite”, de a-și subordona politic și economic țările post-sovietice din est, afectând legăturile lor consacrate istoric cu Rusia.

https://ro.sputnik.md/20211216/ue-ii-da-moldovei-vaccinare-in-loc-de-aderare-47284579.html

Deci, ROMÂNIA, de 10 ani este doar ”ÎNDRUMATĂ” și ”MULSĂ DE RESURSE” de către U.E. ”Aderarea” este doar o ”poveste” pentru țările estice. Până nu le dăm TOTUL, chiar și viața, NU VOM ADERA...

DE CE AM FACE-O ? 


George Simion, solidar cu Diana Şoşoacă. ”E senator şi viitor candidat la prezidențiale”

 


George Simion, copreşedintele AUR, a declarat, joi, că nu îşi cere scuze pentru că a promovat-o pe Diana Şoşoacă pentru a ajunge în Parlament. Deputatul AUR consideră că "toate păturile sociale trebuie să aibă reprezentanți" şi o pe vede pe Şoşoacă drept "viitor candidat la prezidențiale".

„Această persoană este senator, cum este și Paul Stănescu, cum este și Florin Roman, care și-a falsificat studiile.

Eu vă zic despre fauna din Parlament și eu să îmi cer scuze că e doamna Șoșoacă în Parlament? Nu îmi cer scuze”, a fost răspunsul deputatului AUR, George Simion, conform Hotnews.

Liderul AUR a subliniat că pe Diana Şoşoacă „au votat-o niște români” şi este de părere că ea ar putea fi „candidat la prezidențiale”.

„Pe dna Șoșoacă au votat-o niște români. Soluția e dialogul, nu diabolizarea. Toate păturile sociale trebuie să aibă reprezentanți. Doamna Șoșoacă este senator independent și viitor candidat la prezidențiale”, a mai precizat George Simion.

Mai mult, George Simion consideră corectitudinea politică drept o formă „prin care se încearcă să ni se introducă în cortex ceea ce avem voie să spunem şi ce nu avem voie să spunem”.

„Corectitudinea politică, felul în care se manifestă astăzi, este o formă de cenzură şi CNA-ul, cum s-a manifestat în ultimele două luni, este iar un instrument în care se aplică cenzura. Au făcut liste cu invitaţi la emisiuni care pot fi chemaţi sau care nu pot fi invitaţi”, a mai spus liderul AUR.

Rugat să clarifice dacă într-adevăr Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) face liste de invitaţi pentru emisiunile televizate şi ce dovezi are în acest sens, George Simion a răspuns :

CNA-ul spune că nu ai voie să ai invitaţi antivaccinişti. Acum, ar trebui să ne dea listele. (Se reflectă) în amenzile pe care Răzvan Dumitrescu care face emisiunea „Subiectiv”, de exemplu, le-a primit”, a mai precizat Simion.

Liderul AUR este de părere că acest lucru ar fi o directivă a actualei conduceri CNA, „dar sperăm să se schimbe lucrurile şi acolo”.

Diana Şoşoacă acuză serviciile secrete. „Mi-au furat laptopul și tableta. Sunt secrete de stat

 


Diana Şoşoacă a făcut declaraţii explozive, joi, la Judecătoria Sector 1. Senatoarea a anunţat că i-a fost furat laptopul pus la dispoziţie de Parlament în care se afla inclusiv o iniţiativă legislativă referitoare la răspunderea magistraţilor. Mai mult, Diana Şoşoacă bănuieşte că totul este pus la cale de serviciile de informaţii pentru că ar fi "totul cusut cu aţă albă".

Diana Şoşoacă acuză că i-au fost furate laptopul şi tableta din biroul său de parlamentar. Aflată la Judecătoria Sectorului 1 pentru a-şi susţine soţul care e plasat sub control judiciar, senatoarea independentă a explicat de ce nu a cerut ajutorul Poliţiei în acest caz.

„Am depus ieri plângere la Parlament. Este procedura noastră internă. Mi s-a comunicat că se caută, pentru că este posibil ca fiind o geantă ca a tuturor parlamentarilor să fi fost confundată. Dacă nu apare până la ora 12, sunt rugată să depun plângere penală. Până acum nu s-a găsit !

Este un atac! Tableta STS ar fi trebuit să fie descoperită de STS în câteva secunde. Ieri, vorbind cu STS la telefon mi s-a comunicat că ei nu pot să detecteze tableta STS. Cum nu puteţi? Când aveţi sistem special de operare care detectează în două secunde locul în care se află. Avem un serviciu STS care nu face altceva decât să umble la voturi !

Se anunţă STS, SPP. E o procedură specială. Sunt demnitar al statului român. Nu mă duc la Poliţie. Eu anunţ pentru că sunt cu secrete de stat. Se ocupă STS-ul şi SPP-ul. E o altă procedură. Nu sun. Se aduce o echipă specială de la Parlament pentru a depune plângere. E o echipă operaţională solicitată special. E totuşi furt !”, a declarat Diana Şoşoacă.

Senatoarea a explicat că şi „tableta STS conţine inclusiv accesul la Senat, la Parlament, la şedinţele comune, la vot, la listele de vot, la iniţiative legislative. Te poţi loga în tot sistemul de stat de pe el. Poţi suna la echipele speciale SPP, STS.”

„În acest context în care STS nu poate să descopere nici măcar o tabletă a unui parlamentar care conţine secrete de stat (…) Cred că STS ar trebui desfiinţat”, a acuzat Diana Şoşoacă.

„În ceea ce priveşte laptopul de demnitar, al Parlamentului, care e urmărit de ei, în el aveam iniţiative legislative în lucru. Una pe care o aveam era despre răspunderea magistraţilor. Se ştia despre acest lucru. E o lucrare de amploare. Lucrez la ea de o vreo patru luni de zile.

Aveam întrebări, interpelări, declaraţii politice, răspunsuri oficiale, date oficiale care vin pe acest laptop”, a mai precizat Diana Şoşoacă.

„Sunt singură împotriva tuturor. În Parlamentul ăla nu sunt singură. Sunt mulţi parlamentari care mă susţin. (…) Îmi dau informaţii din SRI şi SIE. Deţin informaţii pe care dacă vi le-aş da acum, as distruge o parte din UE şi o parte din NaTO”, a mai spus Şoşoacă.

Întrebată pe cine bănuieşte în cazul furtului, Diana Şoşoacă a răspuns :

Da, serviciile secrete. Mi se pare totul cusut cu aţă albă, inclusiv această încercare a denigrare a mea prin intermediul unor aşa zişi jurnalişti internaţionali.

Nu am văzut un jurnalist român care să se comporte de o asemenea manieră grobiană cum s-a comportat această pseudojurnalistă dezaxată. Nu mai vorbim de toate delaţiunile.

E dezaxată. Urli ca nebuna în casa unui om. Tu filmezi fără acordul meu şi urli ca nebuna? Poliţia de ce nu i-a făcut dosar de ultraj? Se vede clar că se înfinge într-un poliţist, urlă la el, îl înjură. Pe mine mă înjură, proasta asta! Cum îţi permiţi tu să jigneşti un parlamentar?

Prima dată a intrat cu acordul meu, după care a plecat. Ce cauţi tu în casa mea? Când eu îţi spun : ieşi afară! Ce caută poliţia să-i permită?”, a mai menţionat Şoşoacă.

Senatoarea independentă Diana Şoşoacă a venit, joi, la Judecătoria Sector 1, unde soţul ei, Silvestru Soșoacă a cerut magistraţilor ridicarea măsurii de control judiciar.