10.09.2021

Av. Gheorghe Piperea : ARAFAT, DEMISIA !

 


Declarație halucinantă a „comandantului acțiunii”:

„testele de anticorpi nu sunt acceptate pentru a fi trecute pe certificatul „verde” pentru că ar putea fi falsificate”.

Nu știu dacă acest om mai este conștient de ce spune și face, dar implicațiile acestei declarații sunt multiple și grave. Catastrofale chiar.

Unu – cel puțin în concepția „autorităților” românești (autorități care, s-a văzut, se reduc la singurul și galacticul expert, mai numit, normativ, și „comandantul acțiunii”), certificatul digital european, menit a facilita circulația între statele membre ale UE este, de fapt, un nazzipass, unde sunt trecuți numai cei care s-au „imunizat” cu un ser experimental, pe care trebuie să și-l injecteze de multiple ori, până la epuizarea stocurilor, ser produs de doar 4 corporații, bine văzute și coafate de birocrația europeană. Faptul că pe certificat sunt trecuți și cei care au făcut cunoștință cu agentul patogen („au trecut prin boală”) și încă sunt în perioada roză dintre ziua a 15-a și ziua a 180-a de la infectare, precum și cei care s-au testat (oridecâteori trebuie, căci testul – foarte fiabil, de altfel – este valabil doar pe perioade scurte, de 1-3 zile) nu înseamnă decât o întărire în timp a obligației implicite de injectare periodică – toți „trebuie” să își facă inspecția tehnică periodică, exact ca la mașini. Cei care refuză sau aleg să nu se injecteze vor fi aruncați peste zidurile cetății, dincolo de Tibru (trans Tiberim), pentru a fi reduși la stadiul de sub-oameni sau non-cetățeni.

Doi – testele de anticorpi ar putea proba imunitatea naturală, numai că astfel de teste nu sunt admise de Arafat, pentru că … ar putea fi falsificate. Imunitatea naturală poate fi probată atât pentru cei care au trecut prin boală în urmă cu mai mult de 6 luni, cât și pentru cei care nu au trecut deloc prin boală. Și unii, și alții, sunt sănătoși, imuni și lipsiți de riscul de a da agentul patogen mai departe. De observat că testele de anticorpi nu se fac în parcare, pe coclauri, în podul casei sau pe camp, la cules de agrișe, ci în laboratoare medicale acreditate de autorități. Cu toate acestea, cu un dispreț suveran, Arafat le aplică tuturor acestor teste ștampila prezumției de falsificare… Tot să ai încredere în știință, ce să mai …

Trei – pe „piața” certificatelor verzi europene sunt deja falsuri. Cine are curiozitatea să citească Regulamentul (UE) 2021/953 privind introducerea „green pass” – ului, va putea vedea că UE dedică nu mai puțin de 3 pagini chestiunii, ceea ce înseamnă că încă înainte de a deveni instrument european de „luptă” nazistoidă contra plandemiei, zisul certificat era deja falsificat într-un hal fără de hal în Europa-cea-plină-de-știință-și-progres. De asemenea, „autoritățile” noastre, laolaltă cu influencerii serului experimental, au făcut o adevărată campanie la începutul valului patru, pe tema vakseenării „în chiuvetă”, deci s-a recunoscut că zisul certificat se falsifică la greu și la noi. Cu toate acestea, realitatea falsificării nu a oprit impunerea acestui instrument de segregare socială și de politică eugenică, nazistoidă. De ce simplele suspiciuni ale lui Arafat ar opri certificarea imunității naturale ?

În altă ordine de idei, tot ceea ce în ultimul timp emană de la galacticul expert urgentist, smurdificator al României, încalcă evident și brutal amintitul Regulament (UE) 2021/953.

În primul rând, în contra regulamentului, Arafat a dat edict prin care testarea este eliminată de pe codul QR. Curând va fi eliminată și vindecarea.

În al doilea rând, principiul 7 din preambulul regulamentului se referă expres la imunitate, ca stare a organismului care nu mai prezintă decât riscuri foarte reduse de infectare și de transmitere a agentului patogen în comunitate. Cine îi dă dreptul lui Arafat, chiar contra unui regulament UE (care e direct aplicabil în dreptul intern, depășind, uneori, chiar forța juridică a Constituției), să refuze proba științifică a imunității naturale, pe motiv că e el convins că poate fi falsificată?

Iar voi, cei care credeți în știință, cum de permiteți asemenea derapaj de la știință? Mai aveți vreo parte a conștiinței trează ?

În orice caz, personal mi-am făcut o serie de teste de anticorpi. Am cu de 4 ori mai mulți decât necesarul. Sunt, de asemenea, în curs de a face un test de imunitate celulară (un pic mai scump decât testele PCR, acest test durează cca 2 săptămâni, pentru că laboratoarele noastre le colectează aici, dar le trimit în Germania pentru a fi efectuate). În momentul în care voi fi fost gata cu acest test edificator, voi formula acțiuni pentru obligarea autorităților la recunoașterea acestui tip de imunitate, pe care, apropos, repet, o au atât cei care au trecut prin boală, cât și marea majoritate a celor care nu au făcut boala.

Știu, veți spune că intru în jocul lor, dar nu e așa deloc.

De fapt, încerc să îi bat cu propriile arme.

Iar procesul, odată finalizat cu succes, va putea proba că nimic din ceea ce s-a făcut în această plandemie nu a fost corect din punctul de vedere al legii, bioeticii, deontologiei medicale și științei. Că omul rămâne dotat cu un sistem imunitar natural care îl face să fie prezumat sănătos, și nu bolnav. Doar big pharma câștigă din suspiciunea că toți am fi bolnavi (chiar dacă nu dăm niciun semn de boală, fiind „asimptomatici” sau „pre-simptomatici”). Suspiciunea asta arahatiană, că toți putem să răspândim boli, seamănă al naibii de mult cu „principiul” fostului serviciu secret stalinist, nkvd, după care „nu există oameni nevinovați, ci numai persoane pe care nu le-am dibuit noi, încă”. Iar eu vreau să înlătur această suspiciune totalitaristă, cel puțin în privința mea.

Între timp: Arafat, demisia !

Peste 11.000 de credincioși, la racla Sfintei Parascheva

 


Peste 11000 de credincioși au trecut pe la racla Sfintei Parascheva în primele 12 ore ale pelerinajului de la Iași. Cei care nu aveau certificat verde nu au fost lăsați să intre, potrivit jandarmilor.

Numărul pelerinilor s-a dublat până sâmbătă dimineață. Inițial doar 5500 de pelerini trecuseră pe la racla cu moaște. 

Conform autorităților din Iași, în primele 12 ore ale pelerinajului peste 5.500 au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva care a fost scoasă din Catedrală vineri dimineața și așezată în baldachinul special amenajat pentru sărbătoare.

Jandarmii susțin că unele persoane nu au fost lăsate să intre.

„Au fost oameni care n-au fost lăsați să intre la pelerinaj”, a declarat colonel Ioan Sandu, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Potrivit acestuia, este vorba de persoane care nu au avut certificat verde. Comandantul a precizat că oricum circulația era interzisă pe teritoriul localității pentru acele persoane de la ora 20.00 la 5.00, având în vedere incidența înregistrată pe raza municipiului Iași.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au anunțat că sunt pregătiți să organizeze Hramul de Sf. Parascheva în cele mai bune condiții, dată fiind situația epidemiologică.

14 octombrie, prăznuirea Sfintei Parascheva

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană şi aşezată vineri dimineaţa în baldachinul din Curtea Mitropolitană, spre închinarea pelerinilor care în această perioadă vin la Iaşi cu prilejul prăznuirii hramului acesteia, care este pe 14 octombrie.

În data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată, începând cu ora 9.30, pe un podium amplasat pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane. În zonă vor fi amenajate culoare de acces pentru cei care vor dori să participe la slujbă şi care, în număr restrâns, vor putea să intre în spaţii delimitate - astfel încât să nu se creeze grupuri mari de persoane şi să se poată păstra distanţa recomandată de autorităţi. Slujba va putea fi urmărită şi de la distanţă pe câteva ecrane de mari dimensiuni amplasate în această zonă.

Statuia din Sibiu, inaugurată de Klaus Iohannis, a fost vopsită parţial în culorile tricolorului

 


Un bărbat a fost surprins, sâmbătă dimineaţă, de camerele de supraveghere din Sibiu în timp ce arunca cu vopsea în culorile tricolorului pe statuia baronului Samuel von Brukenthal, care a fost inaugurată recent în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Poliţiştii au anunţat că au demarat o anchetă după ce a fost vandalizată statuia din Sibiu, inaugurată recent de Klaus Iohannis. Bărbatul care a distrus monumentul este căutat acum de anchetatori.

„În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 08,00, Poliţia Locală Sibiu a sesizat Poliţia Municipiului Sibiu cu privire la faptul că, azi, în jurul orei 06,00, conform imaginilor surprinse de camerele de luat vederi, o persoană de sex masculin ar fi aruncat cu o substanţă ce pare a fi vopsea pe statuia înfăţişându-l pe Samuel von Brukenthal instalată în Piaţa Mare din municipiul Sibiu.

Ca urmare a investigaţiilor preliminare efectuate, la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul de Investigaţii Criminale, s-a deschis o anchetă penală având ca obiect săvârşirea infracţiunii de distrugere, în prezent fiind în derulare cercetări în vederea identificării persoanei în cauză şi a aplicării măsurilor legale în consecinţă”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter, conform Agerpres.

Inaugurată în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a autorităţilor locale, statuia baronului Samuel von Brukenthal a fost contestată de cei care îl consideră pe baron responsabil de moartea lui Horea, Cloşca şi Crişan.

În septembrie, aproape 200 de persoane au participat la un protest în centrul Sibiului. Oamenii au cerut ca statuia să fie înlăturată din cauza rolului pe care baronul von Brukenthal l-ar fi  avut ca guvernator al Transilvaniei în răscoala de la 1784, cunoscută şi ca „Răscoala lui Horea, Cloşca şi Crişan”.

În ziua protestului împotriva statuii lui Brukenthal, reprezentanţii muzeului ce îi poartă numele au scris pe pagina oficială de Facebook: „Chiar dacă Samuel von Brukenthal nu a avut nici o legatură cu execuţia lui Horea, Cloşca şi Crişan, aşa cum ne arată mai mulţi istorici, totuşi Brukenthal l-a trimis la Alba Iulia pe pictorul aflat în acea vreme la Sibiu, Anton Steinwald. Lucrul acesta este bine punctat de cel care s-a ocupat despre Răscoala Lui Horea, D. Prodan, publicată la Bucureşti.”

Baronul Samuel von Brukenthal, cel care a lăsat moştenire Sibiului un palat şi mai multe colecţii care au dat naştere celui mai vechi muzeu din ţară, are o statuie amplasată în Piaţa Mare din centrul istoric al municipiului reşedinţă de judeţ, la iniţiativa celor din muzeul care îi poartă numele şi a Clubului Rotary, pentru că 2021 este anul care marchează trei secole de la naşterea baronului.

Alertă în Europa. Focuri de armă la frontiera dintre Belarus şi Polonia

 


Forțele bieloruse au tras joi focuri de armă asupra trupelor poloneze de la frontiera de est, a declarat o purtătoare de cuvânt a Poliției poloneze de Frontieră, potrivit Euronews. Prim-ministrul Poloniei și-a exprimat suportul pentru trupele poloneze după acest incident.

Polonia a declarat stare de urgenţă, pentru prima oară după război. Situaţia de la frontiera cu Belarus devine din ce în ce mai problematică

Purtătoarea de cuvânt Anna Michalska a mai precizat că nimeni nu a fost rănit și că cel mai probabil s-a tras cu gloanțe oarbe.

Ministerul polonez de Externe l-a convocat vineri pe însărcinatul cu afaceri al Belarusului. Premierul polonez Mateusz Morawiecki a transmis pe Twitter că „toate forțele statului” sunt alături de trupele de frontieră și că militarii apără granițele.

„Sunt și voi fi mereu cu fermitate alături de soldați și de trupele noastre de frontieră”, a afirmat Morawiecki. „Vreau să le mulțumesc militarilor noștri pentru atitudinea profesionistă și responsabilă”, a adăugat el.

Focare de război în Est. Lupte cu morţi şi răniţi în Donbas, graniţe închise în Belarus şi nave atacate de Rusia în Marea Neagră

Anna  Michalska a mai declarat că trupele de frontieră se află sub o presiune crescută din cauza numărului tot mai mare de incidente cu obiecte aruncate dinspre partea bielorusă.

Polonia, Lituania și Letonia, state membre UE, își apără frontierele împotriva presiunii crescânde a migranților din Orientul Mijlociu și Africa. Bruxelles-ul a afirmat că migrația ilegală este organizată și încurajată de guvernul președintelui bielorus Alexandr Lukașenko.

UE îl acuză pe Lukașenko că poartă un „război hibrid” ca răspuns la sanțiunile impuse de Occident împotriva guvernului autoritar de la Minsk. Purtătorul de cuvânt al forțelor de frontieră bieloruse, Anton Bychkovsky, a negat că s-au tras focuri de armă.

Polonia a prelungit cu 60 de zile starea de urgenţă la frontiera cu Belarus, asaltată de migranți. Decizia a fost susținută de Parlamentul polonez, în cursul nopţii de joi spre vineri.

Solicitarea guvernului, deja aprobată de preşedinte, a fost susţinută de 237 de deputaţi conservatori şi naţionalişti, faţă de 179 voturi împotrivă şi 31 abţineri, într-un vot transmis în direct la televiziune.

Polonia acuză Rusia şi Belarus că se află la originea valului actual de imigraţie ilegală la frontiera sa terestră. Uniunea Europeană vede acest lucru ca pe o formă de represalii la sancţiunile impuse de UE împotriva Belarusului în urma represiunii opoziţiei de către regimul de la Minsk.

Preţul petrolului a depăşit 80 de dolari pe baril. China mizează pe cărbune, pentru a trece iarna

 


Preţul petrolului la bursele din New York a depăşit pragul de 80 de dolari pe baril, pentru prima dată din noiembrie 2014, ajungând la 80,05 dolari pe baril (+ 2,23%), în timp ce China mizează pe cărbune, pentru a trece iarna.

Tendinţa depinde de disponibilitatea limitată a energiei la nivel global, care a permis creşterea preţurilor gazelor la valori record şi care a determinat China să solicite o producţie mai mare de cărbune, explică specialiştii.

China a ordonat creşterea  producţiei de cărbune, în încercarea de a reduce problema disponibilităţii scăzute a energiei care afectează ţara. Există temeri că sezonul de iarnă ar putea pune în dificultate alimentarea cu gaz şi mai mult.

Dacă preţurile înregistrează o tendinţă de creştere, se datorează, de fapt, şi creşterii costurilor gazelor europene. Analiştii consideră că preţul petrolului nu va scădea.