12.21.2021

Protestele anti-certificat devin tot mai virulente

 


Mii de protestatari au luat cu asalt zona din jurul Parlamentului, blocând toate porțile de acces, unii dintre ei încercând să intre și în clădirea Casei Poporului, iar mai multe mașini au fost vandalizate în curtea Senatului

În ciuda cererii AUR ca proiectul certificatului verde să fie trimis la Comisia de Sănătate pentru vot negativ și apoi introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților ca să fie respins definitiv, nu s-a dat un vot astăzi pentru această propunere legislativă.

Următoarea variantă, dacă puterea vrea adoptarea certificatului verde până în Sărbători, este ca premierul Nicolae Ciucă să-și asume răspunderea asupra proiectului certificatului verde, scăpând astfel de votul din Parlament și de dezbateri.

Parlamentarii s-au speriat

Președintele de ședință al Camerei Deputaților, Daniel Suciu, a anunțat de altfel, de la microfonul Camerei Deputaților, faptul că protestatarii vandalizează mașinile din curtea Senatului.

”Domnul Simion, poate reuşiţi să coborâţi până în curte, să ştiţi că maşinile din parcarea Parlamentului sunt vandalizate, tocmai în timp ce vorbim”, a spus Dan Suciu, către George Simion.

George Simion a declarat, pe LIVE-ul pe care îl face din plen, că protestatarii au primit semne obcene din partea şoferilor parlamentarilor.

”Au fost nişte gesturi obscene. Nu intraţi înăuntru, că vor ieşi parlamentarii afară, o să vă explice ei fiecare cum votează”, le-a transmis George Simion celor care îl urmăresc.

https://ro.sputnik.md/20211221/protestele-anti-certificat-devin-tot-mai-virulente-47400439.html