6.08.2020

Administraţia Chinei a îndemnat, luni, Statele Unite să renunţe la planul privind reluarea testelor atomice.



„Insistăm ca Statele Unite să respecte strict obligaţiile privind suspendarea testelor nucleare şi sperăm că vor asculta de comunitatea internaţională. 
Statele Unite trebuie să abandoneze un plan care ar submina stabilitatea globală şi ordinea strategică", afirmă Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, conform agenţiei de presă Tass.

„Statele Unite trebuie să contribuie la cooperarea internaţională prin asigurarea dezarmării şi neproliferării armelor de distrugere în masă", a subliniat oficialul chinez.

Oficiali din cadrul Administraţiei de la Casa Albă au discutat, la sfârşitul lunii mai, despre posibilitatea reluării testelor atomice după 28 de ani, pentru a exercita presiuni asupra Rusiei şi Chinei să accepte un nou acord internaţional privind controlul armamentului, notează Mediafax. 

Ideea reluării testelor atomice a fost respinsă deocamdată, conform unor surse citate de cotidianul The Washington Post.

sursa: https://www.dcnews.ro/china-pune-presiune-pe-administratia-trump_752735.html

SURPRIZĂ PENTRU IUBITORII de TERASE și de RESTAURANTE




Un bon fiscal cu o taxă controversată pentru clienții unui local din București face valuri.

Pe rețelele sociale circulă o poză în care este arătat un bon fiscal de la o cafenea-bar din zona Calea Victoriei din București. Pe bon apare, pe lângă consumația clientului, și o taxă impusă în nota de plată, respectiv 'TAXĂ COVID-19'.



Pentru a verifica să nu fie un posibil fake-news, deși scrie negru pe alb pe bon, dar și cu ce scop este această taxă, am sunat la barul respectiv pentru a ni se confirma sau infirma subiectul.

Ne-a răspuns o domnișoară care ne-a spus că nu dă nicio declarație pe această temă, promițându-ne că ne va contacta un avocat. Vom publica dreptul la replică imediat ce îl vom avea.

sursa:https://www.dcnews.ro/vrei-sa-iesi-la-terasa-in-pandemie-pregateste-te-s-a-introdus-deja-foto_752726.html

Fermecătoarea Grădină Botanică din București



Grădina Botanică din București are un farmec aparte.

Pe lângă florile și arbuștii decorativi care, împreună, colorează foarte plăcut traseul de la intrare, veți avea bucuria să descoperiți și zone smulse parcă din sălbăticia unei păduri, cu vegetație densă și arbori seculari care tind să atingă cerul.

Cele câteva fotografii făcute de noi, în luna mai, cu frumusețile din Grădina Botanică a Capitalei, credem că o să vă convingă să o vizitați.

 


















 












Greșeli severe, serioase, în strategia sanitară din România


Un tânăr de 34 de ani a murit la Spitalul Pantelimon, din București, după ce a trebuit să aștepte să i se facă un test anti-Covid. Se pare că bărbatul a făcut infarct. Medicul Monica Pop a reacționat.

"Este o tragedie fără seamă, m-a impresionat îngrozitor ! 
Din păcate, nu este singurul caz, sunt foarte multe cu pierderi de vieți. Iar cu agravarea bolilor cronice, nici nu mai discutăm. 

Suportăm consecințe extrem de grave ! 

Înainte de pandemia asta, în România, erau cam un milion de programări pe zi. Gândiți-vă că erau cinci milioane de programări într-o săptămână. Două luni de zile, nu s-a lucrat, din ordinele celor care au gestionat această situație. Spitalele au lucrat doar urgențele, au fost interzise inclusiv consultațiile.

Au fost niște greșeli severe, serioase, în strategia sanitară, acum culegem ce-am semănat. Acești oameni își cer dreptul la sănătate, acești oameni au plătit pentru a li se asigura sănătatea, acum li s-a luat acest drept. Acum, spitalele sunt foarte aglomerate, nu știu cum o să putem face față numărului foarte mare de pacienți", a declarat Monica Pop la România TV.

https://www.dcnews.ro/a-murit-la-doar-34-de-ani-monica-pop-socata-de-veste-veti-plati-m-a-impresionat-ingrozitor_752563.html