7.09.2020

Incompetență și măsuri incoerente pentru o economie gripată


Odată cu instituirea stării de urgenţă şi iniţierea de către guvern a unor măsuri active de sprijinire a angajaţilor, AJOFM-urile se confruntă cu un volum de activitate fără precedent, volum care a crescut cu aproximativ 20% decât în mod normal.

ANOFM prin președinte, agențiile teritoriale, prin conducerile lor au făcut presiuni constante asupra funcţionarilor acestor agenţii de a rezolva în 15 zile cererile angajatorilor pentru plata somajului tehnic. Acest interval de timp, care deşi îşi are izvorul în lege, este unul foarte scurt și conduce la verificări incomplete ce vor genera debite şi chiar conflicte de natură juridică.

Guvernul României, prin Ordonanţa 30/2020, completată prin OUG 32/2020 a elaborat o normă juridică bâlbâită, cu multe interpretări, fără să facă distincţie între sectorul privat şi cel de stat, creând confuzie şi un mod de aplicare neunitar.

OUG 92/2020 face această distincţie, însă nu precizează codurile CAEN prin care somajul tehnic poate fi plătit în continuare, rezumându-se la activităţi economice într-o sferă mult prea largă şi lăsând la aprecierea funcţionarului dacă şi când un angajat, prin angajatorul său, se încadrează sau nu în lege. Pe lângă toate acestea, AJOFM-urile nu au acces la REVISAL-ul extins sau dacă unele au primit acest drept, el este restricționat la ultimele 60 de zile.

Ori, în această situație, cum se va face verificarea de legalitate a unui șomer tehnic, șomer care poate beneficia acum de 41,5%, dacă el nu poate fi confirmat cu istoricul de minimum 15 zile de somaj tehnic rezultat din înregistrări.

Nici programul E-CARD al AJOFM-urilor nu este corelat cu cel al ITM-urilor, iar acest lucru are drept consecință existenţa unor persoane care sunt înregistrate ca șomere, deși calitatatea lor este alta.

Toate programele şi aplicaţiile AJOFM-urilor sunt “obosite”, depășite moral, aşa încât funcţionează cu multe întreruperi, ceea ce conduce la timpi mari de procesare a unui dosar, cu rezultate adesea eronate și/sau incomplete.

Deficienţa logistică este dublată de personalul subdimensionat pentru aceste tipuri de activități repartizate de către Ministerul Muncii, ajungându-se la dosare procesate lunar pentru un număr de peste 50. 000-60. 000 de beneficiari finali lunar/judeţ. În acelaşi context, fiecare agenţie judeţeană are între 3- 12 posturi vacante, cu 2-4 funcţionari care se pensionează anul acesta și cu mulți alții ajunşi în pragul epuizării.

Concediile de odihnă pentru anul 2019 sunt neefectuate, în cea mai mare parte, iar pentru anul 2020 nu se poate vorbi despre acest lucru, în contextul în care se lucrează zilnic, până la orele 18-20, inclusiv sâmbăta şi duminica.

Directorii judeţeni confirmă orele lucrate peste program şi volumul mare de muncă, însă funcţionarilor nu li se oferă alternative şi nici soluţii pentru aceste probleme, în condiţiile în care şi concursurile de ocupare a unor posturi vacante au fost suspendate, fără a se preciza până când, iar felul în care evoluează situaţia în România, atât din punct de vedere economic, cât şi medical ne îndreptăţeşte să credem că această situaţie va mai dura mult timp

Începând cu 1 iulie, măsurile active s-au diversificat pe cinci componente, faţă de cele două existente înaintea izbucnirii pandemiei, în contextul în care acum este vorba despre alte categorii de beneficiari, conform OUG 92/2000.

În această perioadă, singura veste bună pentru angajaţii AJOFM este că nu există infectări cu COVID, dar această situaţie nu este nici pe departe meritul autorităţilor şi conducerilor instituţiilor care au pus sănătatea angajaţilor pe ultimul loc. Starea actuală de fapt trebuie să înceteze, dat fiind că aceşti funcţionari sunt la rândul lor şi părinţi, soţi, bunici, iar din partea doamnei ministru ne așteptăm la o reacţie faţă de această situaţie şi la adoptarea unor măsuri care să rezolve aceste disfuncţionalităţi.

Un exemplu pentru şirul de aberaţii menite să creeze haos este acela că termenul de soluţionare a cererilor de plată de 41,5 % a fost fixat la 10 zile calendaristice de la efectuarea plăților către bugetul de stat de către angajatori, fără a se distinge data depunerii la AJOFM şi termenul de soluţionare după această dată (ex: dacă un angajator face plata în data de 10 a lunii în curs pentru luna precedentă şi depune actele la AJOFM în data de 19, înseamnă că, potrivit OUG 92, acesta trebuie plătit până în data de 20, deci într-o singură zi).

Acestea sunt doar câteva exemple pentru felul în care guvernanţii au înţeles să gestioneze perioada aceasta dificilă, făcând o “carieră minunată” din a spune altora ce au de făcut şi adoptând nişte măsuri izvorâte din gândirea unor oameni neîmpliniţi pentru care politica a fost singurul domeniu în care să-şi pună în valoare statutul de oameni neîmpliniţi, lucru ce are consecințe dezastruoase pentru cetățenii acestei țări.

sursa: https://www.cotidianul.ro/incompetenta-si-masuri-incoerente-pentru-o-economie-gripata/

Iohannis și spiritul de președinte aerian. ”De aceea, în spiritul Constituției, fac un apel la colaborare loială între instituțiile fundamentale ale statului. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor. Interesul comun al tuturor, în acest moment, trebuie să fie, mai presus de orice, salvarea vieții românilor și protejarea cetățenilor țării noastre...” Citiți cu atenție propozițiile puse în gura acestui ciomăgar politic speriat de pandemie! Mai ieri îi vedea excluși de pe scena poltică și condamnati pentru corupție. După ce a zburlit toată populația țării, vrea acum să-i gîdile cu cîntece de leagăn și cu un soi de dușmănie frățească !


Klaus Iohannis s-a speriat. Populația l-a dat absent, iar numărul contaminaților este în creștere? Ce să mă fac? Ce să le zic? Cu ce să-i liniștesc? Și, așa, a apărut discursul scris de niște netoți săraci cu duhul, scribălăi fără idei, autori de cuvinte pentru recepții, congrese, aniversări. Și-au proiectat opera pe un prompter și l-au împins să citească. Bîlbele de lectură ne arată un președinte care nu mai citește nici subtitrarea filmlor, necum cărți sau ziare. Iar comoditatea sa ne arată și disprețul. Un asemenea discurs fără nici o legătură cu cifrele de ieri și de astăzi ne arată o echipă de aceeași factură. Pripită și fără idei, echipa de la Cotroceni ne-a propus un președinte cititor de prompter, interpret de producție intelectuală și politică mediocră. Și, nimic mai mult! Pacă am avut parte de un congres al Pandemiei, de un raport european al fenomenului, la care România s-a prezentat cu lista succeselor dirijate de Klaus Iohannis.

”Într-un context dominat de evoluții nefavorabile, a fost nevoie de o intervenție rapidă, coordonată și eficientă din partea autorităților pentru sprijinirea populației și a agenților economici, precum și de un comportament responsabil și solidar din partea cetățenilor. Evoluția situației epidemiologice la nivel național a condus la evidențierea unor carențe majore în cele mai importante sisteme ale statului, în special în cel medical, unde s-a constatat lipsa materialelor care să acopere și nevoile urgente, esențiale”.

Din pixul unei găini bine hrănite mai că ar putea scoate cineva propoziții mai aproape de realitate.
Cu ocazia analizei, președintele și cuvîntătorii săi au descoperit că statul nu este bun. Cetățenii sunt minunați și ascultători, dar statul este găunos, depășit, plin de carențe, nu de proștii puși la cîrmă de vizionarul președinte. Ce a mai aflat dînsul din lunile de stare de urgență și de alertă?

”Mai mult, pandemia a scos la iveală o serie de fragilități sistemice, precum o economie națională puternic dezechilibrată, lipsa investițiilor publice, productivitate scăzută și o capacitate administrativă redusă”.

Dacă nu veneau virusurile peste noi, Klaus Iohannis ar fi rămas convins că meditațiile la fizică și la matematică precum și recuperarea de case sunt semnele unei economii înfloritoare!
Și, ce i-a mai înflorit pe scoarța cerebrală mălăețului nostru președinte?

Totuși, această pandemie ne-a pus în față tabloul a 30 de ani de eșecuri în organizarea și administrarea statului român. Sunt carențe majore, imposibil de suplinit în doar câteva luni. Efortul de construcție a unui stat eficient va fi unul de durată, de aceea reformarea marilor sisteme publice nu mai poate fi amânată la nesfârșit. Pașii mari care s-au făcut acum, în direcția unei ample digitalizări, de exemplu, trebuie continuați în mod accelerat”.

Păzea, pentru că președintele cu mîna lui Orban, Hellvig și Cîțu, cu hărnicia lui Ion Ștefan și a lătrăului de Rareș Bogdan vrea să se apuce de „reformarea marilor sisteme publice”.

Dar, cea mai șocantă dintre toate aglomerările de avioane de hîrtie lansate joi de Klaus Iohannis se referă la fățărnicia politică. După ce i-a dezbinat pe locuitorii României a venit cu limbă dulce să cheme lumea, pe care a hăituit-o și a ciomăgit-o cu propozițiile sale de paznic în politică-să ne înțelegem, să ne strîngem uniți în jurul său și să învingem pandemia.

Citiți cu atenție propozițiile puse în gura acestui ciomăgar politic speriat de pandemie! Mai ieri îi vedea excluși de pe scena poltică și condamnati pentru corupție. După ce a zburlit toată populația țării, vrea acum să-i gîdile cu cîntece de leagăn și cu un soi de dușmănie frățească!

De aceea, în spiritul Constituției, fac un apel la colaborare loială între instituțiile fundamentale ale statului. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor. Interesul comun al tuturor, în acest moment, trebuie să fie, mai presus de orice, salvarea vieții românilor și protejarea cetățenilor țării noastre. În astfel de momente de cumpănă pentru o întreagă țară, politicienii din toate partidele trebuie să fie la înălțimea funcțiilor deținute.
Vedem permanent în ultimele săptămâni tot felul de contre și dispute despre o măsură sau alta. România și românii au nevoie din partea politicienilor nu doar de verva discursurilor politice, uneori subsumate interesului de campanie, ci de argumente raționale, solide, de disponibilitate de a asculta experții din domeniu și de a găsi soluțiile cele mai bune pentru societate.
Este nevoie ca împreună, uniți, autorități, politicieni, jurnaliști, societate civilă, dincolo de viziunile care ne despart, să transmitem cetățenilor un mesaj unitar. Virusul este real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege și nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existenței lui. De aceea, fac un apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autoritățile să acționeze pentru protejarea sănătății oamenilor.

Dragi români, (cuvinte rostite pe ton de lugu-lugu!-n red)
Am intrat, de aproape o jumătate de an deja, într-o perioadă cu extrem de multe incertitudini și este absolut normal să resimțim nesiguranță și să ne dorim ca totul să revină cum a fost. Și eu îmi doresc asta. Deocamdată însă acest lucru, din păcate, nu este posibil. Avem soluții pentru a ne relua viețile cât mai aproape de normalitate, însă ține de responsabilitatea fiecăruia dintre noi să reușim acest lucru. Oricâte eforturi ar face statul, sănătatea noastră, a tuturor, ține și de conștiința fiecăruia.
Să purtăm mască, să respectăm distanțarea fizică și să ne spălăm des pe mâini! Asta ne spun medicii.
putem să trecem împreună cu bine și peste această perioadă……
Vă mulțumesc și vă doresc tuturor multă sănătate!”


Operă de fățarnic și duplicitate de ins însingurat și suficient sieși!


sursa: https://www.cotidianul.ro/iohannis-si-spiritul-de-presedinte-aerian/


Văicăreala ipocrită a elitelor


Intelectuali, scriitori, profesori și publiciști simpatizanți ai ideilor social-democrate sau chiar socialiste, printre care se numără Francis Fukuyama, Malcolm Gladwell, J.K. Rowling, Salman Rushdie semnează o scrisoare (O scrisoare despre justiție dezbaterea deschisă) adresată reprezentanților stângii americane, pe care o roagă să renunțe la dogmatism și intoleranța manifestată față de pozițiile contrare ideologiei socialiste.

Printre semnatarii scrisorii publicate de Harper’s Magazine se numără Anne Applebaum, Noam Chomsky, Drucilla Cornell, Francis Fukuyama, Malcolm Gladwell, Garry Kasparov, J.K. Rowling și Salman Rushdie

Ei bine, acești intelectuali au primit o palmă tocmai de la stângiștii americani, acuzați fiind de văicăreală ipocrită în turnul lor de fildeș. Iată reacția jurnalistului de stânga Hamilton Nolan, publicată de In These Times.

 ”Scrisoarea nu este cu siguranță despre o definiție rezonabilă a ”justiției”. Iar despre ”dezbaterea deschisă” este doar în măsura în care acești oameni care câștigă salarii grase pentru dezbateri publice par să aibă o bizară aversiune față de criticile pe care le primesc. Mă tem că această aversiune atinge acum limitele patologicului. Am intrat într-o lume nouă, în care purtătorii stindardului ”libertății de expresie” își acuză oponenții că nu acceptă critici și duc o campanie histrionică împotriva oricui îndrăznește să-i critice. A-ți acuza oponenții că fac exact același lucru de care tu însuți ești vinovat este o tehnică clasică de propagandă. Și, din păcate, funcționează bine.

”Instituțiile noastre culturale au ajuns la momentul judecății”, începe scrisoarea. ” Proteste puternice pentru justiția rasială și socială duc la cereri pentru reforma poliției, alături de apeluri mai largi pentru o mai mare egalitate și incluziune în întreaga societate, printre care și în învățământul superior, jurnalism, filantropie și arte. Dar aceste cereri necesare au dus la intensificarea unui nou set de atitudini morale și angajamente politice care tind să slăbească normele noastre de dezbatere deschisă și de toleranță a diferențelor în favoarea conformității ideologice”. Oricine i-a citit în ultimii ani pe Bari Weiss (unul dintre semnatari) sau pe David Brooks (semnatar) sau pe Jesse Singal (semnatar) sau pe Mark Lilla (semnatar) ar putea să continue restul textului. Este argumentarea standard pentru ”libertatea de expresie” folosită doar de cei care au deja puterea. Puterea pe care o dețin acești oameni este complet invizibilă pentru ei, iar orice mică critică pe care ar primi-o devine pentru ei un atac împotriva nobilului ideal al libertății.

Întregul spectacol al scrisorii, publicată de una dintre cele mai prestigioase reviste americane, semnată de zeci și zeci de scriitori și jurnaliști celebri care ”refuză falsa alegere între justiție și libertate, care nu pot exista una fără cealaltă”, întreg acest spectacol este exasperant. Simpla existență a scrisorii este un contraargument devastator împotriva temei sale centrale. Faptul că acești apreciați gânditori au fost considerați suficient de prestigiosi pentru a fi invitați să semneze scrisoarea nu este oare o dovadă a faptului că nu li se ia dreptul la libera exprimare?

Oare această văicăreală colectivă despre cenzură din partea unor oameni angajați de Harvard, Princeton si M.I.T, și Brookongs Institution, și The Atlantic, și de The New York Times și o mulțime de alte instituții elitiste nu este o dovadă a faptului că ei protestează prea mult? Dacă a fi un autor miliardar precum J.K. Rowling sau decan al Columbia Journalism School precum Nick Lemann te supune riscului de ”a fi supus oprobriului public și ostracizat”, atunci eu mă ofer să fac schimb de locuri cu ei. Iar ei ar ajunge astfel să aibă o poziție cu mai puțină influență, mai puțini bani și mai puțină putere, așa cum sugerează că și-ar dori.

Există un domeniu în care cei care lucrează în jurnalism și universități se confrunta cu adevărat cu riscul opresiunii: dreptul muncii. În ultimul deceniu – aceeași perioadă în care s-au întețit strigătele elitei cum că este oprimată – mii de jurnaliști și freelanceri prost plătiți, mii de profesori, studenți și alți angajati din campusurile universitare au luptat, au protestat și s-au sacrificat pentru a înființa sindicate. Au făcut asta pentru că mulți dintre ei nu câștigau bani suficienti pentru a-și duce traiul de pe o zi pe alta; mulți au suferit discrimări rasiale și hărțuiri sexuale sau alte forme de injustiție instituționalizată; și niciunul nu avea puterea de a purta o negociere corectă. Acești oameni constituie clasa celor care creează. Ei sunt oamenii care lucrează în domeniul cunoașterii și care nu se pot exprima, pentru că nu au puterea economică, socială, culturală sau sindicală pentru a face asta.

Dintr-un motiv sau altul, nimic din toate astea nu apare în scrisoare. Poate că lunga luptă de a democratiza acest domeniu nu le-a atras atenția semnatarilor, pentru că ei și-au asigurat deja  poziții proeminente și nu mai trebuie să-și facă griji pentru asemenea probleme mundane. Putem spune doar că scrisoarea nu doar că a fost publicată, dar a fost și semnată de John R. MacArthur, care a luptat împotriva sindicatului angajaților săi.

”În calitate de scriitori avem nevoie de o cultură care ne lasă loc experimentării, riscului și chiar greșelilor. Trebuie să păstrăm posibilitatea unui dezacord de bună-credință fără consecințe profesionale grave”, arată scrisoarea. Trebuie să fie de-a dreptul magic să trăiești într-o lume în care se consideră că nu este drept să judeci un scriitor după calitatea operei sale. Conservatorii spun că sindicatele vor duce la o lume în care este imposibil să-i concediezi pe incompetenți. De fapt, această lume există și în ea trăiesc elitele faimoase, sigure și liniștite care au semnat această scrisoare. Sunt de acord cu afirmația lor că ”modul de a învinge ideile greșite este prin demascare, argumentare și persuasiune”. Aceste elite tocmai au reușit să se demaște”.


La Galaţi, un minor a fost urcat cu forţa într-un taxi


"Joi, 9 iulie, în jurul orei 05:10, echipajele de ordine publică au fost anunțate de către Dispeceratul Secției 3 poliție că a fost primit un apel 112 în care era semnalat faptul că un copil este răpit de către un taximetrist, în zona unei stații de carburant aflate la ieșirea din municipiu, spre Tecuci. Echipajul de jandarmerie s-a deplasat către zona indicată, iar până să ajungă la locul precizat în apel, jandarmii au fost informați că taximetristul se îndreaptă către comuna Șendreni, fără a se da alte indicii privind numărul de înmatriculare sau indicativul taxiului.

Până în localitatea Șendreni jandarmii au oprit toate taxiurile care circulau pe drumul public, fără a se identifica vreun copil. Ajuns în localitate, echipajul de jandarmerie a scotocit toate străduțele din comună, iar la un moment dat s-a intersectat cu un taxi în care au fost văzuți doi bărbați și un copil. Autoturismul a fost oprit imediat, iar la controlul mașinii a fost găsit un copil în vârstă de 5 ani, care dormea pe bancheta din spate", precizează Jandarmeria Galați.

Unul dintre vinovaţi, TATĂL copilului 


După verificări, jandarmii au stabilit că unul dintre bărbaţii din maşină era chiar tatăl copilului, în vârstă de 42 de ani. Acesta a primit copilul de la fosta soție în urmă cu o săptămână, iar în această dimineață s-a hotărât să îl ducă la mama lui. Pentru aceasta, în jurul orei 03:30 a luat legătura cu un șofer de taxi și l-a rugat să meargă la adresa fostei soții să vadă dacă mașinile acesteia sunt în fața blocului. După primirea răspunsului afirmativ, șoferul taxiului s-a îndreptat către domiciliul bărbatului de unde l-a preluat împreună cu copilul.

În momentul în care fosta soție a coborât să ia copilul, bărbatul a dorit să urce în apartament însă a fost refuzat, motiv pentru care a hotărât să nu îl lase mamei și a decis să meargă în localitatea Șendreni, la fosta cumnată. Ajuns aici, după o discuție cu fosta sa rudă, tatăl s-a răzgândit și a decis să plece. Pe o stradă din localitate, mașina a fost interceptată și oprită de către echipajul de jandarmerie. 

"Copilul a fost încredințat mamei, iar cei doi bărbați au fost conduși la sediul secției de poliție unde au fost întocmite actele de sesizare, cercetările fiind continuate de către polițiști", au mai precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Galați.

sursa: https://www.dcnews.ro/tentativa-de-rapire-la-galati-un-copil-urcat-cu-forta-intr-un-taxi_758649.html

Este haos la Belgrad, acolo unde mii de manifestanți au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva noilor restricții impuse de autorități, în contextul pandemiei de COVID-19.









Decizia preşedintelui Aleksandar Vucici, de a reintroduce starea de urgență, a generat confruntări de amploare între demonstranţi şi forţele de ordine. Protestatarii au atacat cu pietre şi sticle, iar forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene.


Regizor, om de televiziune, dar și un activist cunoscut, Boris Malagurski a postat pe rețelele de socializare mai multe videoclipuri de la protestele violente, iar în unul dintre ele se observă clar cum jandarmii atacă niște tineri care pur și simplu stau pe bancă.

"Poliția bate cetățenii stând pe bancă. Represiunile regimului putred", a scris el pe pagina de Facebook, în dreptul videoclipului cutremurător. 

Accident GRAV pe Autostrada Soarelui. 9 victime.


Un grav accident de circulație a avut loc în această dimineață pe Autostrada Soarelui. Nouă victime a rezultat ca urmare a coliziunii dintre două autoturisme. Traficul rutier a fost blocat imediat, pe sensul spre mare. 

”Au intervenit pompierii Detașamentului Medgidia cu o autospecială de stingere cu modul de un echipaj SMURD B și trei ambulante SAJ. La fața locului s-au găsit două autoturisme implicate în accident”, au anunțat reprezentanții ISU Constanța. 

Nouă victime, transportate la spital 

 

Șase adulți și trei copii au fost evaluați medical la fața locului, iar ulterior au fost transportați la spital. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a vedea exact cauzele producerii acestui accident. 

Traficul rutier pe autostradă a fost blocat pentru acordarea prmului ajutor și pentru efectuarea cercetărilor.



Activități nucleare suspecte în Coreea de Nord



Mai mulți experți au analizat noi imagini satelitare. Ei au descoperit în Coreea de Nord instalații nucleare suspecte, nedeclarate de autorități. 

Noile imagini din satelit obținute de CNN arată activitatea recentă de la o instalație nord-coreeană, nedeclarată anterior, pe care cercetătorii o suspectează că este folosită pentru construirea focoaselor nucleare.

Imaginile, surprinse de Planet Labs și analizate de experți de la Institutul de Studii Internaționale Middlebury, indică faptul că instalația, care se află în satul Wollo-ri, în apropierea capitalei țării, Pyongyang și care nu a fost dezvăluită anterior publicului, se crede că este legată de programul nuclear al Coreei de Nord și rămâne activ.

"Are toate semnăturile unei instalații nucleare din Coreea de Nord - perimetru de securitate, locuințe la fața locului, clădiri pentru vizite de conducere nepublicate și o instalație subterană. Și se află chiar lângă o fabrică de apă îmbuteliată care nu are niciuna din aceste caracteristici", a spus Jeffrey Lewis, profesor la Middlebury Institute of International Studies, care este specializat în informații open-source.



Percheziții la această oră la sediile unor societăți comerciale


19 percheziții au loc simultan la această oră în județul Vrancea.

La această oră, polițiștii  Serviciului de Investigare a Criminalități Economice din cadrul Inspectoratului  de Poliție Județean Vrancea,  sprijiniți de lucrători din cadrul structurilor de ordine publica, politie de investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și de combatere a criminalității organizate efectuează 19 percheziții pe raza județului  Vrancea, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice, în  cadrul mai multor dosare penale aflate în supravegherea Parchetului de pe Lângă Tribunalul Vrancea.

Cercetările vizează săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală în domeniul materialelor reciclabile, cu un prejudiciu total estimat de peste 10 milioane de lei, în dauna bugetului de stat.

Instituțiile statului participă la percheziții 

 

Activitățile se desfășoară simultan în cele 19 locații și sunt efectuate cu sprijinul reprezentanților Gărzii de Mediu Vrancea, ISCTR  Vrancea, Biroul Vamal de Interior Focșani și R.A.R.

Totodată la acțiune participă luptători ai Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Vrancea și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea și din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.