9.07.2021

Politica MOSCOVEI de deschidere și construcție internațională dă rezultate excelente

 


Rusia, o nouă reușită economică și diplomatică – strategia Moscovei este apreciată.

Politica Moscovei de deschidere și construcție internațională dă rezultate excelente, mai ales în contextul în care Occidentul continuă politica tensionării internaționale.

Diferența între știrile care vin din Est față de cele care vin din Vest este majoră. Din Occident auzim de ”amenințări”, ”îngrijorări”, de impunerea de restricții precum și a propriilor concepții, dar și de ingerințe în treburile interne ale statelor cu care intră în contact.

În schimb, din Est auzim de investiții masive ale Chinei, dar și de parteneriate economice încheiate de Rusia – fără ingerințe și pretenții de impunere a propriilor valori unor alte culturi.

În felul acesta, Estul câștigă noi parteneri – iar știrile în acest sens vin aproape zilnic.

Astăzi, o asemenea noutate cu caracter constructiv vine de la Moscova, de la ambasadorul pakistanez în Rusia, Shafqat Ali Khan: lucrările de construcție ale proiectului gazoductului Pakistan Stream vor începe în viitorul apropiat.

Este rezultatul mai multor runde de consultări bilaterale, a declarat ambasadorul într-un interviu acordat agenției RIA Novosti.

”După mulți ani de negocieri, Moscova și Islamabad au semnat un acord și de atunci s-au înregistrat progrese semnificative: am organizat mai multe runde de consultări tehnice, inclusiv pe probleme financiare”, a declarat ambasadorul pakistanez.

Urmează stabilirea unor detalii finale și imediat va începe construcției, despre care ambasadorul, manifestându-și încrederea și optimismul, consideră că ”va avea un impact semnificativ pentru investițiile viitoare în Pakistan”.

Agenția Russia Today arată că la sfârșitul lunii mai, cele două țări au semnat un acord privind construirea unei conducte majore de gaz, care să lege portul pakistanez din sud, Karachi, și un alt oraș portuar, Gwadar, de centralele electrice și hub-urile industriale din regiunea nordică a Pakistanului, Punjab.

Cu o lungime de peste 1.100 de kilometri, conducta, denumită „Pakistan Stream”, va avea o capacitate de descărcare de până la 12,4 miliarde de metri cubi de gaz natural pe an.

Conform condițiilor acordului, Pakistanul ar deține o participație de 74% la operatorul de conducte, în timp ce Rusia ar deține restul de 26%. Acordul inițial pentru construirea conductei a fost încheiat în 2015.

Se așteaptă ca proiectul să devină cel mai mare acord de infrastructură între cele două țări după cel de la începutul anilor 1970, când URSS a construit complexul industrial ”Pakistan Steel Mills”, la Port Qasim, lângă Karachi.

CĂLIN GEORGESCU revine într-un moment cheie pentru România

 


Cunoscutul tehnocrat național-suveranist și analist sistemic vizionar revine acum, când România trece prin momente extrem de dificile

BUCUREȘTI, 7 sept – Sputnik. Astăzi vom avea parte de o prezență remarcabilă, cea a lui Călin Georgescu, tehnocratul național-suveranist propus premier de AUR, dar și din zona lui Traian Băsescu.

Dr. ing. Călin Georgescu nu a intervenit public în ultimele luni, ultima lui apariție fiind la Metropola TV, unde a analizat critic implicarea României în starea tensionată din Est – și a dat în vileag ce se afla în spatele situației acutizate din Ucraina, atunci când propaganda NATO isteriza omenirea cu tema ”războiului cu Rusia”.

Analiza lucidă a intelectualului suveranist s-a confirmat întru totul, la fel ca și analiza publicată de Sputnik în 2017, despre transformarea României – ”România nu mai este stat, ci o corporaţie, condusă din afară”.

Acum, Călin Georgescu revine într-un moment extrem de dificil pentru România, invitat de un alt analist de top și vizionar, Cozmin Gușă.

Cei doi au discutat la GOLD FM despre situația creată pe plan mondial și implicațiile asupra României.

”Voi discuta despre starea României la zi și provocările ce apar pentru noi în urma resetării mondiale, cu Călin Georgescu, care a fost propunerea celor de la AUR pentru funcția de prim-ministru în 2020, personalitate ce și-a dedicat ultimii ani criticii derapajelor politico-administrative și oferirii de soluții pentru ieșirea din criza prelungită în care ne aflăm”, transmite Cozmin Gușă.

Cozmin Gușă este cel care a atras atenția asupra problemelor uriașe cu care se confruntă SUA, această situație având un efect direct asupra țării noastre, care nu mai are speranțe de a fi susținută economic – și nici chiar strategic de ”partenerul” american.

Această situație a fost expusă în analize complexe în emisiunile lui Cozmin Gușă de personalități precum Adrian Severin, Sorin Roșca Stănescu, Vasile Dâncu sau Octavian Hoandră.

”Călin Georgescu este cea mai consolidată personalitate din zona mișcării patriotice, atât din punct de vederea al audienței și credibilității, dar și al pregătirii profesionale”, spune Cozmin Gușă.

Despre emisiunea eveniment, Cozmin Gușă spune că ”vom analiza, fără interese politicianiste, starea la zi și provocările viitorului care vin din resetarea mondială”.

”Se pare că noi nu avem partener de joc, suntem izolați, cel puțin în regiunea noastră, dar altfel oricum nu participă, SUA fiind evident că în acest moment nici nu privesc pe hartă către România, d-apoi să mai aibă vreo preocupare în condițiile dezastrului extern, dar mai ales intern care există acolo”, ne-a declarat Cozmin Gușă.

Dintre funcțiile ocupate de Călin Georgescu enumerăm: fost director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă, preşedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, reprezentant al Programului ONU pentru Mediu, secretar general în Ministerul Mediului, director în MAE etc.

Formularul pe care părinţii îl vor completa la început de an şcolar

 


Valeriu Gheorghiţă a anunţat că au fost aprobate măsurile pentru organizarea campaniei de vaccinare din şcoli. La începutul anului şcolar va fi distribuit un formular către părinţi prin care aceştia vor putea să îşi exprime acordul sau dezacordul privind imunizarea copiilor lor în unităţile de învăţământ.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că vaccinarea se va face fie în cabinetele școlare, fie în centrele de vaccinare din apropierea școlilor sau prin unitățile mobile.

Elevii care au peste 12 ani vor fi vaccinaţi doar cu serurile de la Pfizer și Moderna, cele pe bază de ARN mesager.

„Ne dorim ca până la data de 10 septembrie, spațiile identificate să fie evaluate de specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică pentru învățământul preuniversitar și până la sfârșitul lunii octombrie pentru învățământul universitar pentru a se demara deja activitatea de organizare a cabinetelor de vaccinare și a spațiilor în care se vor derula vaccinările cu echipe mobile

Ne dorim ca pentru fiecare unitate de învățământ să fie stabilită deja modalitatea prin care se va derula activitatea de vaccinare, fie cu echipă mobilă, fie cu înființarea unui cabinet de vaccinare propriu, fie prin arondarea unității de învățământ la un centru de vaccinare din proximitate. De asemenea, se va stabili un program de vaccinare în una sua mai multe zile pe săptămână, în funcție de solicitări, iar acest program va fi adaptat astfel încât să asigure accesibilitate cât mai mare la vaccinare, fie într-un program de dimineața, alternativ cu un program de după-amiaza pentru a da posibilitate mai multor persoane de a reuși să ajungă la vaccinare. (…)”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat cum se va face vaccinarea elevilor în şcoli

„Pentru planificarea la vaccinare cu ajutorul echipelor mobile, săptămânal, prin grija conducerii unității de învățământ se va face catagrafierea persoanelor eligibile care își exprimă intenția de vaccinare și se va întocmi o situație numerică a acestora care, mai departe, va fi transmisă către direcțiile de sănătate publică pentru a organiza echipele mobile de vaccinare și pentru a stabili numărul de doze care trebuie repartizate către unitatea de învățământ.

Aceste solicitări se fac cu cel puțin 48 de ore anterior de deplasare a echipei mobile, tocmai pentru a avea un timp de organizare a activităților logistice. Pentru fiecare unitate de învățământ se alocă cel puțin o echipă de învățământ mobilă și va fi stabilită ziua sau zilele din săptămână și programul orar de funcționare care preferabil va fi păstrat pe toată durata derulării activităților de vaccinare în respectiva unitate de învățământ tocmai pentru ca atât elevii, cât și angajații și aparținătorii elevilor, părinții și bunicii să știe care este programul de vaccinare pentru a putea să-și adapteze din timp programul propriu.

Pentru vaccinarea în unitățile de învățământ care vor avea centre de vaccinare proprii se va stabili programul de lucru care va fi afișat la loc vizibil, iar prezentarea la vaccinare se va face fără programare, va fi o prezentare directă.

Pentru vaccinarea în unitățile de învățământ care sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate, prezentarea se poate face atât direct la centru de vaccinare, fără programare, sau cu programare prealabilă în platformă. Reamintesc faptul că, la acest moment, programarea prin platformă nu este obligatorie și oamenii nu trebuie refuzați în centrele de vaccinare, invocând motivul absenței programării în platformă. Locația și programul centrului de vaccinare la care unitatea de învățământ este arondată  trebuie să fie afișate la loc vizibil în incinta unității de învățământ”, a mai  explicat Valeriu Gheorghiță în cadrul conferinţei de presă.



Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că la începutul anului şcolar va fi distribuit un formular către părinţi prin care aceştia vor putea să îşi exprime acordul sau dezacordul privind imunizarea copiilor lor în unităţile de învăţământ.

„După ce vom finaliza acţiunea de informare… La nivelul fiecărei şcoli este desemnată o persoană pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinţilor despre vaccinare, pentru a putea să îşi exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular care va fi lansat în data de 13 septembrie cu trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis. Se vor centraliza răspunsurile pozitive. Dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o şcoală pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiţă de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli şi care să îşi poată planifica şi resursa umană şi numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate şi de asemenea şi timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în şcoală pentru vaccinare”, a afirmat ministrul într-o declaraţie acordată presei.

”Naşterea Maicii Domnului” sau ”Sfânta Maria Mică”, 8 septembrie 2021

 


Potrivit Sfintei Tradiţii, Drepţii Ioachim şi Ana au dus-o pe Maria la templu atunci când aceasta a împlinit 3 ani. Sfânta Maria a rămas acolo până la adolescenţă.

În calendarul popular, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului marchează hotarul dintre vară şi toamnă. Potrivit tradiţiei, această sărbătoare anunţă bătutul nucilor, culesul viilor, al ogoarelor şi semănatul grâului, orzului şi secarei de toamnă. Femeile obişnuiesc să împartă struguri şi prune pentru sufletele celor adormiţi, pentru a se bucura şi ei de roadele toamnei şi pentru ca acestora să li se ierte păcatele. Tradiţia spune că cei de dincolo vor veghea pe cei rămaşi pe Pământ.

Este momentul din an în care rândunelele pleacă spre ţările calde, iar insectele încep să se ascundă în pământ.

Din această zi, plantele de leac îşi pierd puterea tămăduitoare, iar apele se răcesc.

Există credinţa că locuinţa în care arde o candelă la icoana Maicii Domnului va fi binecuvântată cu armonie şi întelegere şi ferită de foc, de vijelie sau grindină, de rele şi nenorociri.

Conform tradiţiei populare, de Naşterea Maicii Domnului se spune că sunt ascultate mai ales rugăciunile soţilor care vor să aibă copii, ale femeilor însărcinate, pe care Sfânta Fecioară Maria le va ajuta să aibă o naştere uşoară şi un prunc sănătos. Există credinţa că femeile care nu pot avea copii trebuie să se roage pentru „dezlegarea” pântecelor. Fecioara Maria este protectoarea tuturor mamelor.

Fiind o sărbătoare marcată cu cruce roşie în calendarul ortodox, în această zi este mare păcat să faci treabă în gospodărie. Astfel, nu se spală rufe şi nu se face curăţenie în casă, ca să nu se atragă răul.

Bărbaţii nu au voie să meşterească nimic, iar femeile nu au voie să coasă, pentru a nu atrage răul asupra lor şi a familiilor lor.

În unele zone ale ţării există superstiţia conform căreia dacă găteşti înainte sau după Sfânta Maria Mică, ţi se varsă oala cu mâncare şi îi arde pe copii.

De asemenea, nu este bine să se aprindă focul în casă, oricât ar fi de frig, fiindcă aduce ghinion şi boală.

Pe 8 septembrie, oamenii merg la biserică unde înalţă rugăciuni Fecioarei: fetele de măritat pentru un “ursit” bun, femeile pentru temeiul gospodăriei, bărbaţii pentru recolte bogate.

În popor se spune că în această zi vor fi ascultate mai ales rugăciunile femeilor care vor să aibă copii, dar şi ale celor însărcinate, pe care Maica Domnului le va ajuta să aibă o naştere uşoară.

Se spune că Ana, mama Mariei, a rămas însărcinată mirosind o floare. De atunci ar fi rămas vorba: “copil din flori”.

Mesaje pentru marele canotor și povestea de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare

 


Legenda canotajului românesc a plecat în data de 5 septembrie, pentru totdeauna. A lăsat în urmă o moștenire uriașă sportului românesc, dar și întreg poporului român. A trăit discret, frumos, și a iubit până la ultima suflare femeia de care s-a îndrăgostit la prima vedere, pe Georgiana, soția sa. 

Ivan Patzaichin și-a cunoscut soția în 1975, când legendarul canotor avea aproape 26 de ani. A fost dragoste la prima vedere și a făcut tot posibilul pentru ca aceasta să-i dea o șansă. 

Ce pensie avea Ivan Patzaichin. Campionul a fost umilit de către Statul Român

„Era prin ’75, îmi făceam de lucru la mașină. Nu de alta, dar era 23 August, aveam liber și, cum eram un tinerel cumințel, nu găsisem altceva mai bun de făcut. Așa cum eram, băgat cu totul sub mașină, văd, la un moment dat, o pereche de picioare înfipte bine pe tocuri. Erau cele mai lungi picioare pe care le văzusem vreodată. 

Nu se mai terminau… Timid, timid, dar am sărit ca un arc. M-am dus imediat după ea, după stăpâna picioarelor, am încercat să intru în vorbă… Nimic, m-a pus imediat la punct. N-am renunțat însă, am luat-o pe ocolite. 

De când am văzut-o prima dată, n-am mai avut liniște. M-am interesat pe la colegele ei și, cu chiu cu vai, prin intermediari, am invitat-o la o cafea de ziua mea, pe 26 noiembrie. A fost de ajuns. Anul următor, în februarie, eram deja căsătoriţi ! A fost, cred eu, dragoste la prima vedere”, spunea Ivan Patzaichin, potrivit oamenidepoveste.ro.

„Idealul meu în viață nu erau sportivii, mai ales cei cu notorietate…” - Georgiana Patzaichin

„Grupul meu de prieteni a hotărât să petrecem 23 august (1975 – n.r.) la Snagov, pentru că, teoretic, baza nautică ar fi trebuit să fie goală, fără sportivi, iar prezența noastră acolo nu ar fi deranjat pe nimeni. Doar că, Ivan rămăsese în bază să meșterească ceva la eleganta lui limuzină argintie. Din acel moment, lucrurile s-au desfășurat amețitor de repede… 

M-a văzut, de undeva de sub mașina la care meșterea, m-a plăcut, și-a zis în minte că eu voi fi soția lui, a cerut coordonatele mele de la prieteni și a ținut legătura cu ei, pentru că eu am refuzat să-l cunosc mai mult decât la modul strângerii de mână. Idealul meu în viață nu erau sportivii, mai ales cei cu notorietate… Am început facultatea și, în câteva rânduri, Ivan m-a căutat, a complotat cu prietenii mei să ne întâlnim inopinat în diverse locuri, dar, de fiecare dată, am reușit să mă eschivez astfel încât să nu se simtă jignit de refuzul meu. 

Ne-am jucat de-a șoarecele și pisica până pe 26 noiembrie, când nu am mai scăpat și am răspuns invitației la ziua lui de naștere. Împlinea 26 de ani, vârsta marilor decizii pentru un bărbat… Acolo, în arealul lui și prin comparație cu ceilalți invitați, am reușit să-l cunosc mai bine și am decis să nu mai fiu atât de sălbatică, până la proba contrarie”, mărturisea Georgiana, soția lui Ivan Patzaichin, în urmă cu ceva timp, potrivit femeide10.ro

A cerut-o în căsătorie după câteva luni

„Era Revelionul 1976, anul Jocurilor Olimpice de la Montreal pentru care se pregătise temeinic timp de 4 ani. La miezul nopții, când am ciocnit cupele cu șampanie, mi-a mărturisit că dorința lui cea mai mare este să ne căsătorim. „Ce-mi răspunzi?”- m-a întrebat el, gâtuit de emoții. Crezând că este o glumă, i-am răspuns că nu am nimic împotrivă. „Bine, ține minte ce ai răspuns!”. Ne-am căsătorit pe 14 februarie, pentru că pe Ivan îl aștepta un an extrem de greu, cu obiective clare și ambițioase care puteau fi atinse mai lesne în doi”, a mai dezvăluit Georgiana Patzaichin într-un interviu pentru femeide10.ro.

Rodul iubirii dintre Georgiana și Ivan Patzaichin este Beatrice, fiica lor, despre care regretatul sportiv spunea că este cea mai mare bucurie a sa și că ziua în care s-a născut a fost cea mai importantă zi din viața lui. 

Legenda canotajului românesc suferea de o boală incurabilă

Ivan Patzaichin, în vârstă de 71 de ani, era de trei luni de zile în spital, diagnosticat cu cancer. S-a stins din viață după o lungă suferință și în ciuda strădaniilor medicilor de a-l ajuta.  Familia marelui sportiv a anunțat că nu dorește să fie publicate și alte amănunte, doar a confirmat că legendarul canotor s-a stins din viață. 

 „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce”

 „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce”, este mesajul publicat de familia lui Ivan Patzaichin pe rețelele în dimineața de 5 septembrie, ziua în care legendarul canotor și-a dat ultima suflare.

Mesajul Nadiei Comăneci

„Un gigant al sportului... o legendă nemuritoare... un prieten drag... un om minunat. RIP, dragă Ivan Patzaichin", a scris Nadia Comăneci pe rețelele de socializare

"Rămas bun, 'amirale'!

"Rămas bun, 'amirale'", au reacţionat foştii mari fotbalişti Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu după decesul lui Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic la canoe, informează pagina de Facebook a clubului Farul Constanţa.

"Rămas bun, 'amirale'!

Din păcate, România a pierdut astăzi una din cele mai mari legende ale sportului, unul din cei mai mari ambasadori ai ţării, "amiralul flotei româneşti", Ivan Patzaichin.

A fost o mândrie, o bucurie să te cunoaştem !

Ivan Patzachin a fost şi va fi mereu un model de cum se construieşte succesul: dăruire, voinţă, profesionalism.

Rămas bun, prietene !", este comunicatul semnat de Gheorghe Hagi, manager tehnic Farul Constanţa, şi Gheorghe Popescu, preşedinte Farul Constanţa.

Multiplul campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin a decedat, duminică, la vârsta de 71 de ani.

Născut pe 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în Delta Dunării, Patzaichin a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice, la Canoe-1 pe 1.000 m în 1972 (Munchen) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1968 (Ciudad de Mexico), 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles), precum şi trei de argint, la Canoe-2 pe 500 m în 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1972 (Munchen), potrivit Agerpres.

De asemenea, are în palmares 22 de medalii la Campionatele Mondiale (9 de aur).

Actorul francez Jean-Paul Belmondo a încetat din viaţă la vârsta de 88 de ani

 


Actorul francez Jean-Paul Belmondo a încetat din viaţă la vârsta de 88 de ani

Jean-Paul Belmondo, care s-a impus drept una dintre stelele de magnitudine maximă ale Noului val al cinematografiei franceze încă din 1959, cu rolul din capodopera lui Jean-Luc Godard "A bout de souffle" (Breathless), a încetat din viaţă luni, la vârsta de 88 de ani. 

Un actor carismatic care îşi executa de multe ori singur cascadoriile, Belmondo a început din anii '60 să fie interesat de filmele comerciale şi a devenit imediat unul dintre cei mai iubiţi actori francezi atât în comedii cât şi în filme de acţiune.

Decizia sa de a se concentra pe filmele comerciale, realizate pentru publicul larg şi să întoarcă spatele filmelor de artă i-a atras numeroase critici. Se spunea despre el că îşi iroseşte talentul indiscutabil, un lucru pe care l-a respins întotdeauna, notează Agerpres. 

"Atunci când un actor are succes, unii îi întorc spatele şi îl acuză că a ales calea uşoară (în carieră n.r.), că nu vrea să facă niciun efort sau să îşi asume vreun risc. Dar dacă ar fi atât de uşor să umpli sălile de cinema, atunci lumea filmului ar fi mult mai sănătoasă decât este. Nu cred că aş fi rămas în lumina reflectoarelor atât de mult timp dacă jucam în toate prostiile. Oamenii nu sunt proşti", spunea Belmondo.

Luca Niculescu, Ambasadorul României la Paris, mesaj după moartea marelui actor francez: „Am ciocnit ultimul pahar cu el”

„A murit Jean-Paul Belmondo. Ironia sorții, chiar azi am fost la prânz la Veramente. Restaurantul lui preferat. La final, patroana a venit și ne-a anunțat vestea tristă remarcând că suntem chiar la masa la care obișnuia el să stea. L-am vazut ultima oară acum câteva luni. Era la masă și l-am întrebat cum îi merge. Mi-a dat, zâmbind, răspunsul tradițional: „cât timp pot să beau o sticlă de vin cu prietenii, e perfect!”. Și am ciocnit ultimul pahar cu el”, a scris Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris, pe pagina sa de Facebook.