7.08.2021

Vladimir Putin, a felicitat toți rușii de Ziua Familiei, a Dragostei și a Fidelității

 


Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a felicitat pe ruși de Ziua Familiei, a Dragostei și a Fidelității, menționând că susținerea familiei reprezintă principalul sprijin în viață și o componentă a succesului.

“Astăzi în Rusia marcăm Ziua Familiei, Dragostei și Fidelității. Vă felicit pe voi și apropiații voștri cu această sărbătoare minunată. Să păstrați neapărat căldura și afecțiunea în relațiile voastre. Păstrați tradițiile, valorile care au fost apreciate întotdeauna în mod deosebit în țara noastră, în toate perioadele istorice, pentru că susținerea din partea rudelor, persoanelor apropiate, a prietenilor reprezintă principalul sprijin în viață și o componentă a oricărui succes”, a spus Putin la o întrevedere cu finaliștii concursului național “Marea Schimbare”.

Președintele a subliniat că rudele întotdeauna cred în copii și știu cu siguranță că aceștia vor reuși în viață.

Vârstnic condamnat după ce a susținut că vărul lui a căzut într-un cuțit

 


Un vârstnic din Iași a fost condamnat pentru că și-a înjunghiat un văr. El a susținut însă că victima a căzut în cuțit. 

Un ieșean de aproape 70 de ani a fost condamnat de magistraţii Tribunalului la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat un văr. 

De asemenea, Dumitru R. a fost obligat de magistrați și la plata a 3.000 de euro ca daune morale față de vărul său și a aproximativ 12.000 lei către Spitalul Orăşenesc Hârlău, Serviciul de Ambulanţă Judeţean și Spitalul "Sf. Spiridon", ca daune materiale.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată în faţa Curţii de Apel.

Cuțitul cu care l-a înjunghiat pe văr a fost confiscat, dar pantalonii de trening purtați în seara respectivă și luați pentru prelevarea de probe i-au fost returnați. 

Cum s-a întâmplat totul 

În urmă cu doi ani, pe 6 octombrie, Dumitru R. a ieșit pe uliță, în Zbereni, comuna Cotnari, și și-a lovit vărul cu un cuțit în zona toraco-abdominală.

Viața victimei a fost pusă în pericol, lama cuţitului atingându-i splina şi pancreasul.

Totuși, vârstnicul a susținut că vărul său a căzut în cuțit, el neavând intenţia de a-l lovi. Bărbatul și-a menținut afirmațiile și în fața judecătorilor. 

În urma unei expertize, a fost stabilită cu exactitate derularea faptelor. Vârstnicul ar fi putut beneficia de reducerea pedepsei cu o treime, dacă ar fi recunoscut cele întâmplate, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Medic din Târgu Jiu, cu salariu de 15.000 de lei, în cătuşe din cauza şpăgilor de la bolnavi

 


Gheorghe Neaţă, un medic chirurg din Târgu Jiu, fost director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a fost reţinut, astăzi, pentru luare de mită în formă continuată.

Medicul din Târgu Jiu, cu un salariu de 15.000 de lei pe lună, nu concepea să intre în sala de operaţie fără să primească şpagă de la bolnavi sau de la familiile acestora, însă totul s-a terminat astăzi atunci când poliţiştii au descins la spital.

Într-un dosar de corupţie, ofiţerii de Poliţie au făcut percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, vizat fiind medicul Gheorghe Neaţă.

Potrivit unor surse, medicul este acuzat de numeroase fapte de corupţie, în principal luare de mită de la pacienţii pe care îi opera.

Medicul Gheorghe Neaţă a fost reţinut chiar în spital, în urma percheziţiilor, şi dus ulterior la audieri în faţa procurorului de caz. Ulterior, el va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare.

Gheorghe Neaţă nu se află la primul scandal.

În anul 2005, medicul din Târgu Jiu a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi obligat să plătească 80.000 de lei drept daune unui pacient, după ce a efectuat o anestezie, în locul specialistului, iar pacientul a rămas paralizat.

În ciuda gravităţii faptei de care a fost acuzat şi ulterior condamnat, medicul Gheorghe Neaţă a continuat să opereze pentru că reprezentanţii Colegului Medicilor din România nu i-au retras dreptul de practică.

Gabriela Firea critică legea impozitării muncilor domestice

 


Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea crtică pe pagina sa de Facebook propunerea guvernului de a introduce o lege prin care să fie fiscalizate muncile domestice.

Gabriela Firea susţine că legea propusă de guvern este neaplicabilă şi nu va aduce beneficii nici angajatorilor, nici prestatorilor, iar birocraţia generată va aduce statului costuri extrem de mari, care vor acoperi practic încasările.

„O idee care lovește în românii cu venituri medii și mici este legea privind fiscalizarea muncilor domestice – o nouă inițiativă absurdă a actualei puteri! Guvernului i-a cășunat pe bone, menajere, instalatori, grădinari etc dar îi lasă în pace pe rechinii care dau lovituri grele bugetului național! Acest nou proiect de lege NU aduce beneficii reale niciuneia dintre părți – nici angajatorului persoană fizică și nici celui angajat pentru muncă domestică –, deci nu va avea finalitate și nimeni nu va fi interesat s-o aplice.

În plus, birocrația excesivă va determina și la nivelul statului costuri mai mari decât beneficiile.

Guvernul este rupt de lumea reală. Vede lucruri ”fantastice” acolo unde nu există și își închipuie soluții complet inaplicabile.

După mintea lor, un angajator care are nevoie de cineva pentru activități casnice, precum bonă la copil, reparații la casă, îngrijit grădina, etc, ar trebui să meargă la ANOFM – Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă – să cumpere niște tichete valorice – 15 lei bucata, cu care să-l plătească pe angajatul/prestatorul serviciilor;

Prestatorul, la rândul său, merge la ANOFM și transformă aceste tichete în numerar, dar i se reține 20,8% sub formă de contribuții de pensii, de sănătate și impozit.

Costurile cu tipărirea și distribuirea tichetelor revin ANOFM, care va plăti (unei entități nedefinite – probabil tot o companie privată sinecuristă) și crearea unei platforme electronice de evidență unde trebuie să se înscrie obligatoriu și beneficiarii(angajatorii) dar și prestatorii(angajații).

Niciun om normal nu va fi dispus să intre în acest coșmar birocratic în loc să plătească direct și firesc, din banii săi, meseriașul care-i schimbă robinetul, înlocuiește becul ars, femeia care face curat ori bona care are grijă de copil.

Sunt sortite eșecului astfel de tentative penibile de rezolvare a gravelor probleme de finanțare ale bugetului de asigurări sociale!

La fel ca în cazul anulării impozitării salariilor part-time la nivelul salariului minim – o decizie prostească, determinată doar de isteria anti-PSD a actualilor guvernanți- care a aruncat pe piața gri a forței de muncă sute de mii de salariați și care a făcut gaură în veniturile statului.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Elena Cârstea, Eurovision : „Cum poți să trimiți o tută care stă pe scenă ?”

 


Elena Cârstea o face praf pe Roxen, după participarea la Eurovision. Artista în vârstă de 59 de ani, care este stabilită de ani buni în SUA, a declanşat un scandal monstru şi critică decizia celor care au trimis-o pe Roxen să reprezinte România.

Cântăreaţa a intervenit în emisiunea Marinei Almășan, de la TVR, care a avut ca subiect participarea țării noastre la acest concurs muzical. Artista nu a criticat-o doar pe reprezentanta României, ci şi întreaga delegaţie TVR, inclusiv casele de discuri, pe care le-a acuzat că promovează cântăreți pe pile.

„Îmi doresc ca România să fie reprezentată fără interesele caselor de discuri. Fără intervenții, pile, cum bine știți. Să nu-mi spuneți că nu e așa, că așa e. Dacă țineți măgăriile în continuare nu o să aveți nimic. Educația muzicală lipsește cu desăvârșire din școli. Nu asta e problema.

Problema este calitatea muzicii. Nu poți să trimiți un om nepregătit. N-ați trimis-o pe Loredana, pe Andra. Ultima picătură a fost copila aia care cântă ca un Dumnezeu, Laura Bretan. Cum poți să trimiți o tută care stă pe scenă, se fâțâie ca la școală? Profesionalismul lipsește cu desăvârșire”, a comentat Elena Cârstea.

Prezentă la discuție, Liana Stanciu, șefa delegației Eurovision de anul acesta, a explicat că nu ea a fost șef de producție. Eșecul României la Eurovision a fost aruncat, într-un final, în cârca managementului defectuous al TVR, dar și a casei de producție care s-a ocupat de Roxen. Anul acesta, Roxen a reprezentat România la Eurovision cu piesa „Amnesia”.

Şi Mihai Trăistariu, participant la Eurovision de 11 ori, a criticat dur prestația lui Roxen, reprezentanta de anul acesta la popularul concurs european de muzică. „Am trăit povești din astea la Te cunosc de undeva. Ea abia își duce partitura până la capăt. Nu mi s-a părut nimic interesant. Nu mă deranjează show-ul ei, dar se chinuie să cânte”, a afirmat Mihai Trăistariu, conform Libertatea.

De asemenea, fostul membru Valahia a asemănat-o pe Roxen cu faimoasa cântăreață din SUA, Billie Eilish, însă tot el e de părere că show-ul artistei românce ar avea mai mult impact dacă ar include și dansatori.

Guvernul a împrumutat de pe pieţele externe 3,25 miliarde de euro

 


Guvernul a împrumutat astăzi de pe piețele externe 3,25 miliarde de euro prin două emisiuni de obligațiuni, cu maturități pe 9 și 20 de ani. Suma este aproape de recordul stabilit în aprilie, când statul a atras 3,5 miliarde de euro, un record pentru o singură ieșire pe piețele externe.

Eurobondurile pe 9 ani, cu scadență în iulie 2030, au fost cotate în deschidere la rata midswap + 205 puncte de bază, iar cele pe 20 de ani, cu maturitate în aprilie 2042, la midswap + 280 de puncte de bază, potrivit Bloomberg, citat de Profit.ro.

Pe parcursul zilei, în contextul în care interesul din partea investitorilor a adus subscrieri de circa 9,5 miliarde de euro (5,75 pentru 9 ani și 3,75 pentru 20 de ani), costurile de împrumut au coborât la midswap + 180 de puncte de bază pentru titlurile pe 9 ani și la midswap + 260 puncte de bază pentru eurobondurile pe 20 de ani.

Aranjorii vânzării de eurobonduri sunt Erste, ING, JPMorgan, RBI și UniCredit. Ministerul Finanțelor a publicat spre finalul zilei, în Monitorul Oficial, un ordin de ministru care prevede „contractarea de către Ministerul Finanțelor a unor împrumuturi pe piețele externe de capital în cadrul Programului-cadru de emisiuni de titluri de stat „Medium Term Notes”, în sumă totală de până la 4 miliarde euro, prin lansarea a două serii noi de obligațiuni, cu maturități de 9 ani și 20 ani sau mai mult, împrumuturile fiind denumite în continuare emisiune.

Suma finală, precum și toți ceilalți termeni și condiții financiare urmează să fie stabilite la momentul lansării emisiunii, în funcție de condițiile de piață”.

Guvernul a anunţat împrumuturi de până la 7,4 miliarde de euro din pieţe externe în acest an

Pentru piața externă, statul a anunțat că vrea să împrumute 7-7,4 miliarde de euro de pe piața externă prin emisiuni de obligațiuni în acest an. Necesarul brut de finanțare pentru 2021 este de 130,8 miliarde lei. Necesarul se bazează pe un deficit bugetar stabilit la început de an la 79,9 miliarde lei (7,2% din PIB). Nevoia de împrumuturi a statului a explodat anul trecut, odată cu deficitul bugetar. Deficitul bugetar a fost de 26,9 miliarde lei (2,8% din PIB) în 2018, 48,3 miliarde lei (4,6% din PIB) în 2019 și de 101,9 miliarde lei (9,8% din PIB) în 2020.

Guvernul a împrumutat în aprilie 3,5  miliarde de euro, la prima ieșire a României pentru împrumuturi pe piața externă din acest an. Suma este cea mai mare atrasă de România până acum la o singură ieșire pe extern. Statul a atras 2 miliarde de euro printr-o emisiune de obligațiuni pe 12 ani și 1,5 miliarde euro printr-o emisiune separată pe 20 de ani. Anul trecut, statul a împrumutat de pe piețele externe 8,8 miliarde de euro și 3,3 miliarde de dolari, în contextul unui deficit bugetar record, de 102 miliarde de lei (9,8% din PIB).

Femeie ucisă „de plăcere” de soţ. Bărbatul era gelos pe propriul fiu

 


Un bărbat în vârstă de 68 de ani, din Argeş, spune că şi-a ucis soţia "din plăcere". Mai mult, acesta bănuia că femeia cu care era căsătorit de 44 de ani avea o relaţie cu propriul fiu. Bărbatul riscă să stea după gratii timp de 25 de ani.

Femeie ucisă „de plăcere” de soţ. S-a întâmplat în localitatea Poienari din Argeş. Cei doi soţi erau căsătoriţi de 44 de ani, timp în care femeia a îndurat crizele de gelozie şi bătăile soţului său. De data aceasta nu a mai scăpat. Într-un moment de furie, bărbatul şi-a ucis soţia.

Vecinii spun că bărbatul în vârstă de 68 de ani a fost tot timpul gelos. Acum, acesta bănuia că soţia lui avea o relaţie cu propriul fiu. Tânărul venise din străinătate să renoveze casa părintească şi să aibă grijă de ei.

„Când m-am trezit, la 6.30, am găsit-o moartă acolo, în propria locuinţă. Nu am auzit nimic. Bine, ei s-au certat ieri toată ziua…”, a declarat Cristian Manea, fiul victimei, potrivit observatornews.ro.

Tânărul spune că tatăl său devenise mai agresiv în ultima perioadă, după operaţia pe care o suferise la coloană.

Bărbatul s-a ascuns în podul fânarului după ce şi-a înjunghiat soţia, însă a fost găsit repede de poliţişti. După ce a fost reţinut, acesta a declarat că şi-a ucis soţia de plăcere şi că nu are niciun regret.

În urmă cu un an, femeia a depus plângere împotriva soţului său însă a retras-o.

Bărbatul în vârstă de 68 de ani a fost reținut 24 de ore pentru omor şi riscă să stea după gratii până la 25 de ani.

Victorie pentru Ludovic Orban

 


Antonel Tănase, fostul secretar general al Guvernului Orban, a reuşit să obţină PNL Sector 3, cu 325 de voturi, faţă de cele 151 de voturi obţinute de Claudia Benchescu.

Victorie pentru Ludovic Orban. Succesul lui Antonel Tănase reconfirmă dominarea echipei Orban în Capitala. În prezent, echipa Orban controlează sectoarele 1, 3, 5 şi 6, iar echipa Cîţu sectoarele 2 şi 4.

Prin rezultatul de ieri, Ludovic Orban îşi va putea impune uşor favoritul la preşedinţia PNL Bucureşti.

Ludovic Orban a afirmat, joi, la conferinţa de alegeri interne de la organizaţia PNL Sector 1, că în patru ani a realizat, ca preşedinte al partidului, lucruri la care nu s-ar fi aşteptat nimeni, iar la final de mandat stă „cu fruntea sus”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a amintit faptul că în 4 ani de mandat al său la conducere, liberalii au ajuns cea mai importantă forță politică a țării, deținând 3 dintre cele mai importante 4 funcții în stat.

„De la congresul din 2017 au trecut 4 ani. Au fost ani de reconstrucţie, au fost ani de muncă, de pregătire, au fost ani de campanii grele derulate în condiţii la care nimeni nu s-ar fi aşteptat, în special campania pentru alegerile locale şi campania pentru alegerile parlamentare. La final de mandat stau cu fruntea sus şi pot să vă spun că în 4 ani de zile am realizat lucruri la care nimeni nu s-ar fi aşteptat. PNL este astăzi principalul partid de guvernământ, PNL deţine astăzi 3 din 4 cele mai importante funcţii în stat”, a afirmat, Ludovic Orban, potrivit News.ro.

Premierul Florin Cîţu a avut un mesaj pentru liberalii de la organizaţia PNL Bucureşti şi a precizat că vor fi susţinuţi doar membri ai PNL la primăriile de sector, cu el preşedinte al partidului.

„Mesaj ferm pentru colegii mei, membri PNL în Bucureşti: cu mine preşedinte al partidului, vom susţine doar membri PNL la primăriile de sector. Votaţi înţelept când alegeţi preşedinţii PNL de sectoare. Mult succes şi vă aştept alături de echipa câştigătoare. Împreună construim România liberală”, a scris Florin Cîţu joi pe Facebook.