8.20.2021

DEZASTRU pentru Orban și Cîțu

 


Un sondaj de ultimă oră arată o situație dezastruoasă a celor doi candidați anunțați până acum, în timp ce opțiunile ar viza un al treilea candidat

Un sondaj de ultimă oră arată situația dezastruoasă a credibilității celor doi principali candidați la șefia PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Sondajul a fost realizat de portalul DC Media – și apare când mai sunt numai cinci zile în care s-a mai putea introduce o a treia candidatură.

Acest aspect este important, pentru că susținerea participanților la sondaj se îndreaptă categoric către acest al treilea… deocamdată improbabil.

Astfel, la întrebarea ”Cine merită să fie președinte al PNL?” s-au obținut următoarele rezultate:

Ludovic Orban: 18,6%

Florin Cîțu: 7,8%

Alt candidat: 73,6%

Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie, iar data limită pentru depunerea candidaturilor la șefia partidului este 25 august.

Precizăm că sondajul DCNews a fost realizat online între 18 și 20 august, iar peste 22.000 de internauți au votat.

Patriarhul i-a învățat pe tineri că rugăciunea și credința sunt forme de rezistență

 


Patriarhul Daniel a avut un dialog unic cu tinerii participanți la Congresul Studențesc Aniversar al Serbării de la Putna

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Daniel, le-a răspuns pe larg tinerilor prezenți la Congresul Studențesc Aniversar al Serbării de la Putna.

În răspunsurile oferite, Patriarhul Daniel a menționat că „rezistența prin credință și cultură este foarte necesară” și a arătat că ”credința nu este o simplă convingere intelectuală, este o relație eternă cu Dumnezeu Cel veșnic viu și această relație începe prin Botez”.

Și alte răspunsuri ale Patriarhului au făcut referire la actualitate :

„Deci este mare nevoie, când ne asaltează ideologii ateiste, să ne întărim și mai mult credința. Și credința se întărește nu doar printr-o crispare voluntaristă, ci mai ales prin rugăciune. Secularizării actuale nu i se poate răspunde decât printr-o sfințenie mai intensă a vieții, nu prin alte forme de secularizare”, a declarat Prea Fericitul Daniel.

Patriarhul a arătat că există acum o revenire spre forme mai subtile de ateism, dar că, atunci când slăbește credința în societate și când se îngustează orizontul spiritual al oamenilor și totul este redus la existența biologică și telurică, este mare nevoie să ne reamintim cuvintele Mântuitorului, Care spune: „Cel ce crede în Mine, chiar de va muri, viu va fi” (Ioan 11, 25).

Tot ca reacție la curentele progresiste, Patriarhul Daniel a atras atenția că toate ideologiile duc pe om până la mormânt, iar ultimul lor cuvânt este moartea, pe când în Biserică ultimul cuvânt este învierea de obște și viața veșnică.

Patriarhul le-a mai explicat tinerilor că acum sunt curente, ideologii, cum au fost tot timpul, au fost vremurile grele ale comunismului, când singura instituție din România care în mod deschis afirma că Dumnezeu există a fost Biserica.

”Pe scurt, trebuie să ne împotrivim prin rezistența aceasta a practicii credinței și a unei culturi creștine profunde. Secularizării actuale nu i se poate răspunde decât printr-o sfințenie mai intensă a vieții, nu prin alte forme de secularizare”, i-a învățat capul Bisericii Ortodoxe pe tinerii prezenți la Putna.

Rușinea zilei : fotografia lui Cîțu din dosarul penal din SUA ! DETALIU suspect

 


O nouă lovitură de presă, dar și o nouă rușine pentru România: fotografia lui Florin Cîțu din dosarul condamnării din SUA – un detaliu iese în evidență

De ceea ce se temea Florin Cîțu, de aia nu a scăpat; jurnalista Sorina Matei a publicat fotografia lui Florin Cîțu din dosarul condamnării.

”Aleph News și Agenția Mediafax au obținut în exclusivitate fotografia din dosarul penal al premierului Florin Vasile Cîțu, așa cum ea a fost pusă la dispoziție de către autoritățile americane, și prezintă publicului acest portret, așa cum se regăsește în documentele aflate în dosar și a fost transmis de autorități”, scrie Sorina Matei.

Nota bene, este fotografia ”de la momentul arestării (luarea în custodie) lui Florin Cîțu pe teritoriul SUA”.

Este vorba de așa numitul „mug shot” ”un portret fotografic al unei persoane, de la umeri în sus, realizat de structurile judiciare ale SUA, de obicei, după arestarea unei persoane și preluarea acesteia în custodie”, explică jurnalista.

Aspectul este extrem de important, pentru că în fotografie se vede un detaliu suspect: PUPILELE mărite ale celui reținut !

Din câte se știe, acesta este un aspect specific celor care au consumat substanțe halucinogene, droguri. Ori, chiar dacă pupilele se măresc și la întuneric, poza a fost făcută utilizând lumină artificială – ceea ce se vede și din umbra de pe perete, dar și din strălucirea lentilelor ochelarilor lui Cîțu.

Din experiența medicilor și polițiștilor, cocaina, marijuana, Ecstasy și amfetaminele măresc pupilele tale se lărgesc, în timp de opiumul și heroina le micșorează.

China ia de la bogați și dă la săraci. Președintele Xi i-a luat la țintă pe miliardari și vrea redistribuirea avuției

 


Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a cerut la o reuniune a Comitetului Central pentru Finanţe şi Economie reglementarea şi ajustarea veniturilor ''excesiv de mari şi de iraţionale'', a informat reţeaua de ştiri a Partidului Comunist Chinez (PCCh) pe pagina sa web.

Reuniunea, care s-a desfăşurat marţi, a avut ca teme de discuţie ”prosperitatea comună” şi ”prevenirea riscurilor financiare” în societate. În textul elaborat de Comitet, se menţionează ”nevoia de a reglementa veniturile mult prea mari din China şi de a încuraja persoanele fizice şi companiile să dea mai mult înapoi societăţii”.

Documentul mai face apel la ”consolidarea sistemului de asistenţă medicală şi de pensii” şi la ”sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii”.

Cu toate că Beijingul a anunţat în februarie eradicarea sărăciei extreme din ţară, ”dezvoltarea inegală şi aspiraţiile oamenilor la o viaţă mai bună” continuă să fie oficial principala contradicţie cu care se confruntă China, notează EFE.

Potrivit unui studiu publicat de mass media locală China News Service, cele trei sectoare cu cele mai mari salarii medii din China în 2020 au fost, în această ordine, sectorul informatic şi de software, sectorul financiar şi cercetarea ştiinţifică. Inegalitatea de ve­nituri din ţară este mare – cei mai bogaţi 20% câştigă de peste 10 ori mai mult decât cei mai săraci 20% – şi nu s-a mai dus în jos din 2015. Beijingul a în­tre­prins eforturi masive pentru a reduce sărăcia, în special în zonele rurale, scrie Financial Times.

Economiştii spun că măsurile sugerează că Beijingul s-ar putea apropia de introducerea impozitelor pe proprietate şi moştenire. Auto­rită­ţile au vorbit multă vreme despre im­pozitul pe proprietate şi au testat im­pozitarea proprietăţilor rezidenţiale în Shanghai şi Chongqing începând din 2011. „Inegalitatea veniturilor şi averilor din China s-a înrăutăţit la un nivel atât de grav încât factorii de decizie politică nu au de ales decât să atace problema şi să facă din aceasta o prioritate“, a explicat Larry Hu, strage la Macquarie Group din Hong Kong.  Xi „a adus problema la cel mai înalt nivel“ şi acest lucru este un semnal important pentru viitoarea direcţie politică, a spus el. China nu are impozite pe moştenire, iar impunerea unor astfel de taxe ar avea un efect de regu­larizare important asupra distribuţiei averii, a spus Shi Zhengwen, profesor de drept fiscal la Universitatea de Ştiinţe Politice şi Drept din China.

Autorităţile chineze au intensificat în ultimul timp supravegherea şi reglementarea primului din cele trei sectoare amintite, din care fac parte marile companii tehnologice, invocând presupuse practici de monopol şi atingeri aduse securităţii naţionale şi legilor de protecţie a datelor.

AUR a depus la Senat un PROIECT de LEGE împotriva discriminării pe motiv de vaccinare

 


AUR spune că vaccinarea anti COVID este "voluntară şi aşa trebuie să rămână". Formaţiunea politică cere Guvernului să "înceteze cu ameninţările şi intimidările" la adresa angajaţilor din sistemul bugetar care nu doresc să se vaccineze.

AUR menţionează că a depus la Senat un proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare, care prevede sancţiuni cu amendă de la 3.000 de lei la 30.000 de lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5.000 de lei la 100.000 de lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane.

„AUR solicită Guvernului să pună capăt de îndată ameninţărilor şi intimidărilor la adresa angajaţilor din sănătate şi învăţământ, precum şi la adresa celorlalţi angajaţi din sistemul bugetar care nu doresc să se vaccineze. Vaccinarea este voluntară şi aşa trebuie să rămână.

Tentativele de ameninţare şi intimidare la adresa românilor care lucrează în mediul bugetar sunt inacceptabile şi AUR va face toate demersurile pentru ca ele să fie curmate. Suntem alături de medicii şi profesorii din România, precum şi alături de funcţionarii care îşi câştigă decent o pâine şi îi asigurăm pe toţi că AUR va lupta până la capăt în Parlamentul României pentru libertatea lor”, afirmă deputatul George Simion, copreşedinte AUR, într-un comunicat.

Potrivit proiectului,”emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracţiune şi sancţionată cu închisoare de la şase luni la doi ani sau cu amendă”.

13.961 de români s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, a transmis Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 19 august a.c., ora 17.00, este următoarea.

Potrivit autorităților, în ultimele 24 de ore, 2.430 de cetățeni și-au făcut prima doză cu serul Pfizer, 93  persoane au primit prima doză din serul Moderna, 6 persoane s-au vaccinat cu AstraZeneca, iar 6.787 au primit doza unică de Johnson&Johnson.

Cîţu, Mihăilă şi Cîmpeanu impun condiţii bugetarilor : „Ori să se vaccineze, ori să se testeze. Cine nu vrea să îşi ia o vacanţă !”

 


Florin Cîţu a declarat că persoanele care lucrează în aparatul public trebuie să se vaccineze sau să se testeze pe banii lor, într-un efort de a impulsiona activitatea centrelor de imunizare, iar miniştrii Mihăilă şi Cîmpeanu au mers pe aceeaşi linie în declaraţii.

„O să facem tot posibilul ca școlile să fie cu prezență fizică, iar începutul anului școlar să fie normal. Personalul medical și din învățământ, dar nu numai, trebuie ori să se vaccineze, ori să se testeze. O să găsim soluțiile cele mai bune. N-am renunțat la gândul de a se testa personalul medical”, a spus premierul Cîțu.

„O discuţie foarte bună, foarte multe propuneri. Am avut o discuţie foarte bună referitoare la teste, la vaccinarea sau testarea personalului din sistemul de învăţământ. Eu mi-am exprimat, ca de fiecare dată, opinia că nu doar personalul din sistemul medical, dar şi cel din învăţământ şi aş spune mai departe şi din MAI şi din MapN şi din sistemul public trebuie ori să se vaccineze, ori să avem această variantă cu testarea. Nu putem să mergem mai departe aşa cum am mers până acum şi este important să se ştie acest lucru. Este opinia mea şi vom găsi soluţiile cele mai bune. Nu s-a renunţat la varianta în care personalul medical trebuie testat”, a explicat Florin Cîţu, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei de lucru de vineri pe tema măsurilor privind începerea anului şcolar de la Palatul Victoria.

Aceeaşi idee a fost exprimată şi de Sorin Cîmpeanu, care a explicat că, în cazul în care un oraş intră în scenariul roşu, profesorii va trebui să îşi întrerupă activitatea.

„Peste 6 la mie, pentru profesorii care nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la 72 de ore. Pentru cei care refuză, va trebui să nu mai oferim avantaj. NU vor fi concediaţi, pana la coborârea sub pragul de 6 la mie să se odihnească puţin”, a spus ministrul Educaţiei.

Ioana Mihăilă: „Costurile pentru testarea personalului nevaccinat să se ia din fondul de sporuri”

Ministrul Mihăilă a răspuns întrebărilor legate de personalul medical care nu s-a vaccinat, iar unul dintre scenariile prezentate i-ar lăsa pe respectivii angajaţi fără mai multe sporuri.

„Am avut mai multe ipoteze de lucru. Testarea să fie făcută în unitatea sanitară, iar costurile să fie suportare din fondul de sporuri al personalului medical care nu e vaccinat. E în propunere, dar trebuie să fie avizat și de alte ministere”, a spus ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Turiştilor români care merg în Bulgaria li se va solicita doar actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică.

 


Bulgaria rămâne pe lista verde. ”Pentru finalul lunii august şi septembrie mai sunt aşteptaţi circa 250.000 de români în Bulgaria. Potrivit Institutului bulgar de statistică, ţara vecină a primit doar în luna iunie 170.899 de români. Românii au reprezentat circa 40% dintre turiştii sosiţi din UE pe litoral.

O dată cu operarea charterelor, mai ales din Germania şi Polonia, procentul a scăzut, dar românii rămân în continuare pe primul loc ca şi ţară emiţătoare de turişti”, arată datele companiei.

În continuare, turiştilor români care merg în Bulgaria li se va solicita doar actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică.

Conform Ordinului emis de Guvernul Bulgariei pe 13 august, ”ţări cu care Republica Bulgaria a ajuns la un acord reciproc pentru libera circulaţie a cetăţenilor şi a persoanelor cu statut de reşedinţă permanentă, pe termen lung, şi a membrilor familiilor lor, la sosirea din cealaltă ţară: România.” După cum subliniază textul de lege, România este unica ţară pentru care se face o excepţie, iar statul bulgar menţine excepţia, aşa cum a anunţat şi pe 16 iulie.

Consultanţii Travel Planner precizează că, deşi reciprocitatea circulaţiei fără restricţii nu este clară din partea României, faptul că Bulgaria continuă să se afle pe lista verde pentru România elimină orice problemă pentru turişti, care nici la revenirea în ţară nu trebuie să prezinte altceva în afara actului de identitate.

”Probabil că în urma neclarităţilor în rândul turiştilor români şi a unor interpretări greşite, Guvernul Bulgariei a subliniat din nou că până la sfârşitul sezonului nu va impune nicio restricţie turiştilor români.

Pentru că în următoarele săptămâni este posibil ca Bulgaria să intre pe lista galbenă, noi am decis să informăm turiştii cu privire la condiţiile şi măsurile care s-ar impune.

Circa 95% dintre turişti răspund pozitiv, doresc să păstreze rezervările şi nu consideră acest fapt un impediment. Dacă ar intra pe lista galbenă ar însemna că turiştii nevaccinaţi ar trebui să prezinte teste PCR doar la revenirea în ţară pentru evitarea carantinei. Testele se pot efectua în staţiunea în care se află turiştii sau în multe cazuri chiar la hotel.

Un test costă în medie circa 35 de euro de persoană (adult sau copii peste 6 ani împliniţi). În momentul de faţă ştim că pentru copiii sub 6 ani nu sunt necesare test sau vaccinarea la întoarcere.

Cu toate acestea, având în vedere că alte destinaţii populare se află pe lista roşie iar litoralul românesc este suprasolicitat şi cu tarife mai mari decât în Bulgaria, ne aşteptăm cel puţin la menţinerea interesului ridicat pentru această destinaţie”, declară Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Multe hoteluri sunt pregătite să ofere deja testele pe loc, la hotel. Există lanţuri hoteliere precum HVD sau DIT care deja s-au mobilizat şi s-au hotărât să preia o parte din costurile testelor PCR, ajungând şi la 15 euro de persoană.

”Ne aşteptăm ca şi alţii să le urmeze exemplul sau chiar să preia costul integral”, adaugă el.

Conform Hotărârii nr. 51/26 iulie 2021, persoanele nevaccinate care revin din ţările aflate pe lista galbenă trebuie să prezinte un test PCR, cu excepţia copiilor sub 6 ani şi persoanelor care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterior intrării în ţară, pentru care au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în ţară.

”Prognoza meteo pentru luna septembrie este, de asemenea, foarte bună, cu temperaturi peste medie. Preţurile sunt mult mai mici, însoţite de oferte speciale iar atmosfera va fi mai relaxată, pentru că oricum, vor fi mai puţini turişti decât în vârful de sezon.

Sunny Beach rămâne una dintre cele mai căutate staţiuni, iar în ultima perioadă se remarcă un interes mai ridicat pentru Albena, ca destinaţie de weekend prelungit, datorită proximităţii faţă de România. Există în continuare tendinţa turiştilor de a căuta hoteluri în staţiuni mai aerisite sau resorturi mai apropiate de graniţa cu România. Hotelurile care oferă servicii recomandabile au reduceri de până la 25% – 30% în septembrie”, spun reprezentanţii companiei, potrivit News.ro.

Travel Planner împlineşte anul acesta 13 ani. Până în acest moment a acumulat peste 120.000 de turişti şi a organizat peste 30.000 de vacanţe.

Sondaj IRES : Câți ar mai vota cu PSD și câți cu liberalii

 


Vasile Dîncu a prezentat joi seara, la Digi24, cel mai nou sondaj IRES.

Conform sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, 35% ar vota cu PSD și 27% cu PNL.

Sondajul a fost făcut în perioada 16-19 august. au răspuns 1.006 persoane, iar eroarea este de +/- 3,1%.

Întrebarea la care au răspuns oamenii: Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, care este partidul politic pe care l-ați vota?

PSD (Partidul Social Democrat) – 35%

PNL (Partidul Național Liberal) – 27%

USR-PLUS – 14%

PMP (Partidul Mișcarea Populară – 2%

UDMR (Uniunea Democrată Maghiară din România) – 5%

Partidul Pro România – 2%

ALDE (partidul Alianța Liberalilor și Democraților) – 1%

AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) – 14%

Candidat independent – 1%

Alt răspuns – 1%