9.19.2020

Delicii culinare românești - Mămăligă cu ouă ochiuri, brânză, smântână, cașcaval

 


Ingrediente

Mămăligă

1 l apă

300 gr mălai 

1 linguriță cu vârf de sare

Umplutură

100 gr brânză telemea de capră

100 gr brânză telemea de vacă

100 gr unt +20 gr

200 gr smântână

4 ouă

100 gr cașcaval

Instrucțiuni

Cum se face mămăliga

Se pune apa la fiert împreună cu sarea.  Când apa clocoteşte, începeţi să turnaţi mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel în formă de pară. Când mălaiul începe să se umfle şi mămăliga se îngroaşă, daţi focul la mic. Amestecaţi, din când în când, cu o lingură de lemn.

Lăsaţi-o să fiarbă 10-15 minute. Dacă încă vi se pare prea moale, mai lăsaţi-o câteva minute. Când e gata, înainte de a o răsturna, presăraţi bine cu dosul lingurii pentru ca mămăliga să ia frumos forma rotundă a vasului.

Mămăliga cu ouă ochiuri

Brânza de capra și brânză de vacă se mărunțesc.

Mămăliga fierbinte se amestecă imediat cu untul (100 gr) și brânzeturile până obținem o compoziție omogenă.

Compoziția formată se pune în două vase ceramice unse cu unt, cu ajutorul unui clește de înghețată uns cu unt se formează cuiburile.

Adăugăm ouăle de prepeliță și presăram  cașcaval răzuit. Vasele se introduc în cuptorul preîncălzit și le lăsăm aproximativ 25 min

 sursa:https://substantial.ro/mamaliga-cu-ochiuri-in-cuib/

Gabi Firea, succes de excepție, lovitură pentru Nicușor Dan

 


Una dintre cele mai importante promisiuni a fost îndeplinită și concretizată - dar cu o întârziere de care s-ar face vinovat Nicușor Dan, care ar fi susținut anumite interese.

O promisiune respectată și una dintre frumoasele realizări rutiere din București – așa s-ar putea descrie inaugurarea podului Ciurel – la finalul primului mandat al Gabrielei Firea.


Gabi Firea a ținut să asiste și la deschiderea circulației pe porțiunea Podul Ciurel - Nod Virtuții, menționând asta într-o scurtă postare.

”Azi s-a deschis circulația pe podul hobanat (pod susținut cu hobane sau cabluri-tiranți, n.n.), cele 3 pasaje și 9 bretele rutiere care fluidizează traficul spre cartierele Militari, Crângași, Drumul Taberei, Grozăvești-Regie”, care atrage atenția că va continua și cu cea de-a doua etapa a investiției, iar constructorul primei părți (Ciurel) - asocierea Max Boegl, Astaldi Spa și Eurocostrunct Trading 98 ”rămâne în șantier”.

Primarul General spune că este finalizat proiectul tehnic si culoarul de exproprieri – și explică și de ce a durat atât de mult prima parte a investiției. Iar situația este uluitoare – și arată de ce merg atât de greu treburile în capitalismul intereselor personale și de grup, față de perioada socialismului patriotic al lui Niculae Ceaușescu.

14 ani a durat realizarea primei etape din care aproape 10 ani de blocaje prin tribunale – asta este socoteala adevărată, dezvăluită de Firea! Iar motivul… este de-a dreptul pentru procurori:


”În apropierea unui pilon de pod are casa prietenul candidatului Dreptei, co-fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul”, dezvăluie Firea, care acuză gruparea lui Nicușor Dan că ”acum, tot ei vin si mint că este “podul care nu duce nicăieri””.


Ori, arată Firea, acum, după ce a finalizat prima etape urmează lucrarea între Șoseaua Virtuții și Centură dar ”s-ar fi putut ca, acum, podul Ciurel să ducă direct în A1, dacă nu erau în București oameni care pretind că salvează orașul dar, de fapt, îl blochează”.

Deci, podul Ciurel, o reușită a administrație Firea – PSD, dar și lovitură pentru Nicușor Dan, care va trebuie să explice aceste acțiuni care ar fi dus la întârzierea lucrărilor.

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20200919/31732239/Gabi-Firea-succes-de-exceptie-lovitura-pentru-Nicusor-Dan.html

Tragedia vieții noului ambasador trimis de Iohannis în Rusia

 


România a trimis în Rusia un nou ambasador, un diplomat de carieră, apropiat de NATO – mai curând un vector al noului război rece, decât unul care să relanseze relațiile româno-ruse. Un om bine pregătit, dar a cărui viață a fost marcată de o tragedie cumplită.

După cum s-a anunțat, președintele Iohannis și MAE au decis schimbarea multor  ambasadori ai României. Este vorba de 32 de ambasadori – mulți dintre ei oameni cu mult experiență, dobândită în alte state decât cele în care vor reprezenta România în perioada următoare.

Este și cazul noului ambasador al României la Moscova, Cristian Istrate.

Istrate are 56 de ani, este născut pe  29 aprilie 1964. A absolvit Dreptul în 1987, deci în perioada Ceaușescu, intrând în MAE chiar în 1990, ca ataşat.


Se axează pe probleme de securitate și dezarmare – controlul armamentelor, iar în 1993 – 1994 este director al Direcţiei Controlul Armamentelor şi Dezarmare din  MAE.

Între 1994 și 1999 este adjunct al șefului Delegaţiei României la Conferinţa pentru Dezarmare, Misiunea Permanentă a României, Geneva.


În 1999 – 2000 este director al Direcţiei NATO din MAE, iar între 2000 – 2004 este adjunctul șefului Reprezentanţei Permanente a României la Consiliul Nord-Atlantic de la Bruxelles.

Între 2004 și 2006 funcționează ca Director General pentru Politica de Securitate în cadrul. MAE.


În 2006 se desparte de zona NATO și securitate, fiind trimis la Oslo,  ca ambasador al României în Regatul Norvegiei, post în care rămâne până în 2011.

În 2011 revine în centrala MAE, fiind Director General al Departamentului Afaceri Strategice, funcție pe care o deține până în 2013.


Din 2013 este Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar, șef al Misiunii Permanente a României de la Viena.

Deci, un diplomat experimentat, expert în probleme de securitate, politici și strategii de control al armamentului – dar și un om de maximă încredere al NATO.

Cu alte cuvinte, prin numirea lui Istrate, România nu a dorit să trimită un ambasador dedicat redeschiderii punților economice, de colaborare dincolo de tensiunile internaționale care nu privesc țara noastră și interesele poporului român – ci un expert de elită care să ne înscrie în prima linie a politici NATO față de Rusia.

Pe scurt, România pare a nu alege calea colaborării bilaterale, ci pe cea a noului război rece creat și susținut de NATO.


Dar, cine știe, poate că în ciuda aparențelor și a elementelor care îi definesc cariera, ambasadorul Cristian Istrate va reuși ceea ce nu au făcut predecesorii săi – să asigure o reluare a colaborării și prieteniei tradiționale și benefice dintre România și Rusia.

Să mai menționăm că distinsul ambasador este doctor în drept și are diplome de la alte câteva instituții prestigioase.


Viața ambasadorului Istrate a fost marcată de o tragedie cumplită, petrecută în 2013. Atunci, mașina în care se aflau ambasadorul și familia sa, a fost izbită de o altă mașină, condusă de o tânără imprudentă care a depășit, fără vizibilitate, intrând pe contrasens și provocând un accident cumplit.

Impactul nimicitor a dus la tragicul deces al fiului cel mare al ambasadorului și la rănirea celorlalți membri ai familiei, toți fiind transportați de urgență la spitalele din Sibiu, județul în care s-a petrecut accidentul. Din păcate, fiul cel mare al ambasadorului, în vârstă de 23 de ani, a fost atât de grav rănit încât a murit la spital. O tragedie care a șocat și îndurerat opinia publică.


sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20200919/31733555/Tragedia-vietii-noului-ambasador-trimis-de-Iohannis-in-Rusia.html

Un Cațavencu în cămașă brună

 


Nu m-aș fi referit la dezgustătorul atac al lui Rareș Bogdan împotriva doamnei Renate Weber dacă zicerile sale, în mod normal ireproductibile, nu ar fi fost puse în circulație largă, cuvânt cu cuvânt, chiar de către criticii săi, și dacă, în condițiile acestei nefericite publicități, nu m-ar fi revoltat absența oricărui protest sau oricărei deziceri din partea societății civile și a așa ziselor noastre elite politice, în fruntea cărora strălucesc trist PSD și intelectualii săi. Altminteri, cea mai bună terapie împotriva unor asemenea personaje și gesturi este ignorarea lor absolută.

Și nu aș fi revenit asupra temei dacă nu aș fi luat act de prezența în spațiul public a unor voci care, este adevărat, fără a scuza limbajul, au crezut că pot găsi în spatele acestuia un scop adânc și greu de sesizat la suprafață, căruia autorul împroșcării cu noroi i s-ar dedica până la sacrificiul de sine, scop constând în neutralizarea influenței lui George Soros și a agenților săi în România – printre care, evident, și Renate Weber.

Această încercare de a apăra subtil ceea ce la simțul comun pare de neapărat, se bazează pe ideea că un gest cu totul excesiv care șochează cele mai elementare sentimente de pudoare ale publicului și distruge imaginea autorului, altminteri dependent de respectul popular, nu poate să nu aibă o motivație ascunsă, cu caracter respectabil, de valoare mai mare decât prețul plătit. Și pe mine mă uimește derapajul lui RB (în general, nu doar în speță). Nu am însă dileme de ordin strategic. Întrebarea pe care mi-o pun este prozaică: o fi o problemă de caracter sau una medicală?

Oricât aș vrea, nu pot zice că RB se comportă prea irațional ca să nu aibă o rațiune ascunsă (sic!). Și orice rațiune ascunsă ar avea, oricât de „nobilă”, asemenea mijloace nu pot fi scuzate de scop, ci pot numai compromite scopul. Ele acreditează un anume fel de a face politică, inacceptabil întrucât urmărind (poate) să distrugă ceea ce este rău, distrug (sigur) și ce este bun.

În plus, tot ceea ce este excesiv este derizoriu. Dacă RB are cauze ascunse mari, așa nu pot fi atinse. Tot ce poate realiza este să devină el însuși derizoriu (ceea ce cred că este pe cale de a se petrece) și să contribuie la escaladarea unui tip de discurs politic care amintește cutremurator de discursul nazismului în ascensiune, din prima parte a secolului trecut. Oricum am întoarce-o, acesta este un discurs de tip nazist.

Pe de altă parte, în ceea ce a făcut până acum actualul Avocat al Poporului, eu nu găsesc nimic de reproșat. Poate doar că a făcut prea puțin, iar nu prea mult.

Ceea ce Rareş Bogdan atacă este, însă, nu doar persoana, ci și fundamentele funcției și principiile ei de operare. Atunci când Avocatul Poporului a fost inclus printre puținele persoane care au capacitatea de a sesiza CCR, s-a făcut întrucât Constituția este contractul social prin care poporul și-a construit statul și, prin urmare, apărarea ei este un act esențial în apărarea poporului.

Avocatul Poporului nu decide, nu dă cartonașe roșii, ci doar avertizează, arătând cartonașe galbene. Dacă încercăm să îi interzicem să o facă și, pentru a face efectivă interdicția, încercăm să îl intimidăm, compromitem însăși funcția cu rosturile ei; și apoi, astfel compromisă, o trecem la următorii deținători ai acesteia. Avocatul ăsta este al Poporului și este periculos să îl timorăm; cu atât mai mult cu cât, prin felul în care este organizat și dotat în prezent, este ușor de timorat.

De asemenea, prin declarația la care ne referim, RB a atacat nepermis și CCR și a promovat ideea că o măsură dorită de un segment vocal al populației sau de puterea politică, poate fi adoptată chiar dacă este contrară Constituției. Ceea ce este curat bolșevism și curat fascism.

Dacă RB a făcut promisiuni neconstituționale sau promisiuni pe care nu știe ori nu vrea să le aducă la îndeplinire pe căi constituționale, nu este nici vina Constituției nici a celor care văd și reclamă acest lucru. Asaltul împotriva Constituției nu are scuză. El are natura unei lovituri de stat. Și, din păcate, sub regimul celor pe care RB îi prețuiește, reprezintă, susține și servește, românii trăiesc de câțiva ani într-o lovitură de stat continuă.

În fine, știam și eu că Renate Weber, ca și Monica Macovei, ca și George Maior, ca și alții, a fost susținută pentru ocuparea unor demnități de stat de către Soros. Cred, însă, că și Soros (pe care l-am cunoscut binișor) și activitatea lui trebuie privite nuanțat, după cum trebuie să distingem între emulii lui fanatizați și cei care s-au depărtat de el atunci când au înțeles că li se cer lucruri care contravin conștiinței lor. Nu toți cei care au fost școlarizați de fundația lui Soros sau au colaborat în trecut cu ea sunt trădători sau globaliști fundamentaliști.

Apoi, nu știu dacă Soros este chiar capul răutăților globale și buricul ordinii globaliste, dar cu certitudine este unul dintre actorii principali ai „statului subteran” american, care îl susține pe KWI precum și guvernul și partidul acestuia, în cadrul căruia RB face figură de „number one”. De aceea mă întreb dacă nu cumva atrăgându-ne atenția asupra legăturilor „vinovate” din trecut ale lui Weber cu Soros, nu cumva RB vrea să ne distragă atenția de la alte legături și mai vinovate, din prezentul „pandemist” și „covidocrat” ale altora?

Cunoscându-o pe Renate Weber, am fost surprins când am auzit că a acceptat să meargă la Cotroceni chemată de Președintele Băsescu; și tot surprins am fost când a plecat de acolo. Aș fi curios să aflu ce a făcut concret cât a lucrat în administrația prezindențială (din câte îmi amintesc, nu s-a înțeles cu Monica Macovei), dar și de „dezastrele antinaționale generate de-a lungul timpului”, la care face aluzie, fără a le exemplifica, RB, înainte de a fi „valorificată” de Traian Băsescu la cererea lui Soros, în cadrul strategiei „marelui licurici”. De asemenea ar fi util de aflat și de ce a plecat de lângă „marele Petrov”. Fără a concretiza acuzele, totul rămâne la nivelul unei mitologii cum sunt multe altele, care au distrus personalități reale sau au creat false personalități, în România ultimelor trei decenii.

În rest, vigilența nu este niciodată rea. Mai ales în vremurile de azi, pândite de atâtea amenințări.

sursa:https://www.cotidianul.ro/un-catavencu-in-camasa-bruna/

Începe războiul aproape de România ? Rușii trec la amenințări directe în Marea Neagră

 


Este pericol de război în apropierea României? O serie de declarații dure au fost făcute de oficiali ruși care au spus clar și răspicat cui revine întreaga responsabilitate în cazul unei posibile agravări a situaţiei în regiunea Mării Negre. General-colonelul Serghei Rudskoi, şeful Direcţiei principale de operaţiuni din cadrul Statului Major al armatei ruse a susținut că responsabilitatea va reveni SUA.

Serghei Rudskoi a atras atenția, citat de agenţia de presă TASS, împotriva unei tensionări a situaţiei în regiunea Mării Negre în legătură cu intensificarea activităţilor de recunoaştere a forţelor NATO în apropierea graniţelor Federaţiei Ruse în zona peninsulei Crimeea.

„Întreaga responsabilitate în cazul unei eventuale escaladări a situaţiei din regiune va reveni în totalitate SUA şi aliaţilor lor din NATO”, a punctat generalul rus. El a atras atenția  că avioanele de recunoaştere străine şi-au intensificat operaţiunile de patrulare în regiunea Mării Negre cu 40% faţă de anul trecut.

„Numai în ziua de 4 septembrie deasupra Mării Negre se aflau simultan cinci avioane de recunoaştere străine”, a indicat generalul Rudskoi, afirmând că acestea se aflau la doar 15 kilometri distanţă de frontiera rusă.

Rușii nu sunt deloc încântați că, în afară de aviaţia de recunoaştere a NATO, în zona Mării Negre operează şi bombardiere strategice americane. Acest lucru a fost susținut de generalului rus, care a explicat că bombardiere strategice americane B-52 Stratofortress au simulat în cadrul exerciţiilor efectuate în august-septembrie atacuri aeriene asupra Rusiei.

Potrivit acestuia, pe 28 august, 4 şi 14 septembrie, bombardiere americane B-52 Stratofortress au simulat utilizarea rachetelor de croazieră deasupra apelor Mării Negre şi Mării Azov şi aplicarea de lovituri împotriva unor ţinte de pe teritoriul Districtului militar Sud al Rusiei. În cursul acestor zboruri, avioanele americane s-au apropiat de graniţa rusă la o distanţă de până la 11 kilometri, a spus Rudskoi, citat de TASS.

„Ministerul rus al Apărării a fost întotdeauna favorabil unui curs vizând edificarea unui dialog constructiv cu NATO şi alte ţări. În cadrul contactelor bilaterale cu Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică, am iniţiat în mod repetat discuţii cu privire la prevenirea incidentelor în sfera militară şi am propus măsuri specifice menite să reducă activităţile militare periculoase de-a lungul liniei de contact Rusia-NATO. Propunerile noastre nu au fost înţelese”, a arătat Rudskoi

sursa:https://www.capital.ro/incepe-razboiul-aproape-de-romania-rusii-trec-la-amenintari-directe-in-marea-neagra.html

Bombă în politică !

 


Un candidat tocmai s-a retras ! Acum este clar cine va fi primar.

Informația care a venit ca o bombă pe scena politică din România. Un candidat important s-a retras din cursa pentru alegerile locale din această toamnă, făcând clar cine va ocupa funcția de primar.

Consultantul politic Cozmin Gușă a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj care a surprins pe toată lumea. Potrivit spuselor sale, candidatul PSD-ALDE-PNTCD, Zanfir Iorguș s-a retras din cursa pentru funcția de primar al Mangaliei în favoarea candidatului independent, Mohammad Murad.

”BREAKING NEWS!
La Constanța, „UNIREA FACE PUTEREA!”
ZANFIR IORGUȘ, candidatul PSD-ALDE-PNTCD la primăria Mangalia, se retrage din cursă în favoarea lui MOHAMMAD MURAD, candidat independent.
MOHA Murad îl va susține la președinția Consiliului Județean Constanța, pe FELIX STROE, candidatul Alianței PSD-ALDE-PNTCD-ADER”, își începe Cozmin Gușă mesajul.

Înțelegere politică

”Această înțelegere politică, unică în peisajul electoral LOCALE 2020 a fost parafată exact acum câteva minute (poze incluse ). N-are niciun sens să vă ascund c-aș fi fost implicat, am fost chiar regizorul acestui proiect politic din care pot beneficia cetățenii Mangaliei, respectiv ai județului Constanța.

Și pentru că acest proiect ar trebui să fie implementat și-n alte locuri unde pesediștii sau independenții sunt dezavantajați de mașinăria liberalo-useristă, care recurg le teroarea prin instituțiile statului împotriva lor, o să dau câteva detalii ce pot fi de folos si altora.”, continuă consultantul politic.

Despre ce detalii este vorba

”La Mangalia este primar Cristian Radu, un liberal corupt și slab dpdv managerial, care a distrus pur și simplu orașul de la malul mării.

Dacă Zanfir Iorguș (locul 3 azi în sondaje) n-ar fi renunțat la candidatura sa în favoarea lui Murad, care este clasat pe locul 2 în urma primarului, acesta ar fi avut șansa, letală pentru Mangalia (!), să-și reînnoiască mandatul. Iorguș, pe care-l cunosc demult, a fost însă înțelept și a acceptat această înțelegere care va genera și o viitoare majoritate în Consiliul Municipal, care va încerca să repare rapid dezastrul liberal generat aici.

În plus, la această înțelegere s-a alăturat și candidatul PMP, Mihai Crăciun, înțelegând și el excepțional rigorile momentului, ceea ce explică în plus eficiența proiectului politic. Așa cum ziceam alaltăieri, „MANGALIA MARCHEAZĂ CAMPANIA”!

La rândul său, Felix Stroe este în confruntare pentru Consiliul Județean CT cu Mihai Lupu, un alt liberal incompetent și agramat, care dacă ar fi ales, ar genera un DEZASTRU ADMINISTRATIV la nivelul acestui județ de importanță geostrategică. Prin voturile lui Murad de la Mangalia, estimate acum la cca 10 000, Stroe ia și el o opțiune aproape certă pentru câștigarea alegerilor în județ.”, scrie Cozmin Gușă.

Ce avantaje au cetățenii

Cozmin Gușă și-a continuat mesajul prin a sublinia ce avantaje au cetățenii cu Mohammad Murad la Mangalia și cu Stroe la județul Constanța.

”Primul a demonstrat în afaceri că este performant, dinamic și generează prosperitate, e limpede că-i va fi destul de simplu să facă același lucru și pentru MANGALIOȚI.

Al doilea, cum ziceam și ieri, este probabil cel mai competent candidat dintre cei pentru Consiliile Județene, pe lângă experiența fructuoasă de Ministru al Transporturilor, Stroe beneficiază și de succesul dezvoltării și administrării RAJA, cea mai performantă companie din județul Constanța, cu activități extinse internațional și cu o valoare de piață azi de peste 2 miliarde de euro.

Desigur că sarcina mea a fost mult ușurată de faptul că oamenii performanți, de genul celor menționați, pricep rapid urgențele momentului și acționează constructiv (în plus, îi cunosc pe amândoi de 20 de ani, lui Moha i-am urmărit atent dezvoltarea fulminantă și consolidarea afacerii, iar pe Felix Stroe îl cunosc de când eram secretar general al PSD, deci știu bine ce a realizat între timp ).
Și-n final, un apel pentru candidații opresați de mașinăria liberală, sprijinită puternic și ilegal de către instituțiile guvernamentale:

ACȚIONAȚI ÎNȚELEPT ȘI EFICIENT FRAȚILOR, UNIȚI-VĂ ENERGIILE ȘI VOTURILE, ȘI-AȘA ÎI VEȚI PUTEA ÎNVINGE PE ACEI LIBERALI INCOMPETENȚI, CARE POT CONDAMNA UAT-urile LA PAUPERIZARE, PRIN CORUPȚIE ȘI ACȚIUNI ANTICIVICE!”, a fost mesajul lui Cozmin Gușă.

sursa:https://www.capital.ro/bomba-in-politica-un-candidat-tocmai-s-a-retras-acum-este-clar-cine-va-fi-primar.html

Șeful Jandarmeriei Române, pus sub urmărire penală de DNA

 


Șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, și foștii șefi, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, au fost puși sub acuzare de DNA pentru că ar fi încasat ilegal sute de ore suplimentare, au declarat pentru G4media.ro surse din cadrul MAI.

Șeful Jandarmeriei și foștii șefi au fost puși sub urmărire penală pentru infracțiunea de uzurpare a funcției din Codul penal coroborate cu articolul 13 indice 2 din legea 78/2000 privind sancționarea faptelor de corupție.

Uzurparea funcţiei este ”fapta funcţionarului public care, în timpul serviciului, îndeplineşte un act ce nu intră în atribuţiile sale, dacă prin aceasta s-a produs una dintre urmările prevăzute în art. 297, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.

Doar în cazul șefului Jandarmeriei, prejudiciul se ridică la peste 40.000 de lei. El și-ar fi aprobat singur efectuarea și plata a aproape 900 de ore suplimentare, fără acordul șefului ierarhic superior, adică al chestorului Bogdan Despescu.

Cei trei șefi ai Jandarmeriei au fost citați pentru săptămâna viitoare la DNA în calitate de suspecți, au mai declarat pentru G4media.ro surse din MAI.

Sorin Despina, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, a declarat pentru G4Media că nu există nicio informare oficială din partea DNA pentru prezența inspectorului general la audieri.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/seful-jandarmeriei-romane-pus-sub-urmarire-penala-de-dna-ar-fi-incasat-ilegal-sute-de-ore-582246.html

Ciolacu: Am semnat cu Ponta un acord de creare de majorităţi în consiliile judeţene şi locale

 


Liderul social-democrat Marcel Ciolacu anunţă că a semnat cu Victor Ponta un acord post-electoral, în baza căruia PSD şi Pro România vor putea constitui majorităţi în consiliile locale şi judeţene după alegerile din 27 septembrie, transmite Agerpres.


"E pentru prima oară, de 30 de ani, când decizia a fost ca fiecare organizaţie să-şi facă singuri alianţele locale. Cu adevărat, acum câteva zile am semnat cu Victor Ponta un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale, un fel de acord post-electoral, a declarat Ciolacu sâmbătă, la Piteşti, în cadrul unei conferinţe de presă.

”Şi aţi văzut decizia Comitetului Politic Naţional de a merge singuri pentru alegerile din 6 decembrie, într-un fel în oglindă cu decizia Gabrielei Firea de a candida singură, fără aranjamente politice pe care cetăţenii câteodată nu le percep, pentru Primăria Generală a Capitalei", a adăugat acesta.

Preşedintele PSD anunţase, pe 15 septembrie, că a primit aprobarea Comitetului Politic Naţional pentru crearea unor astfel de alianţe post-electorale.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24294896-ciolacu-semnat-ponta-acord-creare-majoritati-consiliile-judetene-locale.htm

Protest în Piața Universității. „Libertate !”, „Jos dictatura !”, „Copiii noștri nu-s cobaii voștri !”, ”Arafat demisia !”, ”Uniți luptăm, copiii îi apărăm” !

 


Aproximativ 200 de persoane manifestează sâmbătă după-amiază în Piața Universității din Capitală. Acestea nu sunt de acord cu obligativitatea purtării măștii de protecție de către elevi la școală.
Ce scandează ei: „Libertate!”, „Jos dictatura!”, „Copiii noștri nu-s cobaii voștri!”

Mitinguri similare sunt programate în mai multe orașe. In Bucuresti, protestul intitulat "Scoala nu e puscarie!" se desfasoara in Piata Universitatii, iar participantii spera sa se stranga peste 20.000 de persoane. In Oradea are loc protestul pe platoul Casei de cultura a sindicatelor. Un protest similar se anunta si in Brasov, potrivit postarilor care circula pe mai multe site-uri de socializare. Utilizatorii distribuie mesaje precum "Stop masca!" sau "Copiii au dreptul sa respire la scoala!".

In mediul online au aparut mai multe grupuri care se impotrivesc vehement masurilor sanitare stabilite de autoritati. Una dintre comunitatile care a aparut pe Facebook se numeste "Fara Botnita" si publica mesaje prin care indeamna la nepurtarea mastii de protectie in spatiile publice, contrar reglementarilor in vigoare, potrivit ziare.com. In plus, mai multe persoane se fotografiaza fara masca in locuri in care aceasta este obligatorie, precum magazine sau piete.

Membrii comunitatii publica si distribuie mesaje precum "Cand credeti ca se va opri acest chin: purtare de masca, Covid-19?" sau redau experiente personale in care sustin ca mai multi copii ar fi lesinat la scoala din cauza mastii de protectie sau ca purtarea mastii de protectie le-ar provoca o senzatie de asfixiere. In plus, sunt distribuite false informatii cu caracter medical. Fizicianul Cristian Presura a demonstrat, insa, ca purtarea mastii de protectie neintrerupt timp de sase ore nu scade oxigenul din sange.

Nepurtarea mastii de protectie in locurile in care este obligatorie, precum in spatiile publice inchise, in spatiile comerciale, in mijloacele de transport in comun sau la locul de munca se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 500 si 2.500 de lei. Politia Romana a transmis ca nu se acorda sanctiuni pentru instigarea la contraventie.

Urmăriți filmul în direct:

https://www.facebook.com/watch/live/?v=4422904487779874&ref=watch_permalink



sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24294986-video-protest-anti-masca-piata-universitatii-copiii-nostri-nu-cobaii-vostri.htm

















”Şmecherie anti-PSD ce poate deveni bumerang anti-PNL”


Cozmin Guşă susține că PNL intenționează să crească numărul de infectați care se rapirtează pe zi pentru a descuraja electoratul PSD să iasă la vot.

„2000 DE INFECTAȚI PE ZI! „ȚINTA” INCLUSĂ ÎN STRATEGIA DE CAMPANIE A LuCOVID-ului.
ȘMECHERIE anti-PSD, ce poate deveni “BUMERANG” anti-PNL. Ghici cine câștigă?

Mi-a șoptit o „păsărică” bine informată că în laboratoarele puterii se coace o strategie mizeră, conform căreia, începând cu mijlocul săptămânii viitoare, raportările zilnice despre infectații cu COVID să atingă pragul de 2000 pe zi. Deoarece nimeni nu poate controla eficient acuratețea rapoartelor, și nici n-am văzut vreun oficial diferit de guvernarea Lu’COVID care să-i admonesteze și să cerceteze serios, e limpede că acest fapt se poate întâmpla ușor și fără comentarii. Bineînțeles că nici “presa miluită”, vorba lui Ion Cristoiu, nu va chestiona procedura falsificării raportărilor, dar în schimb va trâmbița cotidian despre pericolul multiplicat al infectării în aceste condiții, mai ales pentru bătrâni, care vor fi descurajați astfel să se prezinte la vot duminică. Parcă văd deja titlurile presei: „PENTRU CEI MAI ÎN VÂRSTĂ, RISCURILE SUNT CRESCUTE ȘI PERICOLUL INFECTĂRII ESTE IMINENT!”

Care-ar fi calculul din mintea lui LuCOVID și a celor care-l asistă?
Ținând cont de structura demografică tradițională a votanților, liberalii cred că astfel PSD va avea cel mai mult de pierdut, acesta fiind votat majoritar în rândul pensionarilor și a oamenilor în vârstă. Așa și este! Ce nu le spune însă LuCOVID colegilor săi (deși știe!), este faptul că începând cu anul trecut și structura votanților PNL s-a modificat drastic, fiind cvasi similară cu cea a PSD, iar sociologii serioși știu bine asta. Deci și peneliștii vor pierde mulți votanți vârstnici care, înfricoșați fiind de infectare, vor sta acasă.

În aceste condiții, devine clar că beneficiarul direct al probabilei manipulări cu 2000 de infectați pe zi va fi USR-PLUS, partidul REZERVIȘTILOR, aceiași care „îl trag cu cheița” pe disperatul LuCOVID.

Sondajul liberal de alaltăieri în București arăta așa: USR-PLUS 38%, PSD 29%, PNL 22% pentru PMB, Nicușor-Plicușor a scăzut cu 4% în urma scandalului cu Câine, Firea s-a stabilizat, așa că scorul amândurora este azi de 33% (Băse e la 14%). Deși îngrozit de scorul mic al PNL în București (pe care nici nu-l mai poate reconsolida până la alegeri!), LuCOVID joacă acum totul pentru salvarea prin „Nicușor-Primar”, acesta fiind și CANDIDATUL PERSONAL al lui Iohannis, așa cum am explicat alaltăieri. Acesta este motivul pentru care joi seara LuCOVID a „rupt ușile” la Cotroceni, cerându-i lui KWI să mobilizeze instituțiile de forță pentru susținerea cu mijloace ilegale și cu orice preț a lui Nicușor-Plicușor (treaba cu 2000/zi e parte din această strategie!). Orban l-a convins pe Iohannis, acesta l-a mandatat pe Pahonțu să implementeze operațiunea, iar instituțiile de forță … au refuzat! Oamenii de acolo știu că așa ceva nu va scăpa neanchetat ulterior, și mai știu că gonflarea USR-PLUS va aduce pagube mari și instabilitate în perspectiva Parlamentarelor.

Dar și LuCOVID și REZERVIȘTII știu că pierderea Capitalei, cu PNL la 20% și cu Nicușor neales, poate atrage rapid decapitarea lui LuCOVID, care va fi atacat dur din interior, în acest scenariu, EXACT ÎN NOAPTEA DE DUPĂ ALEGERI.

Așadar, în urmatoarele 7 zile se va juca DUR, NETRANSPARENT ȘI LA RISC MAXIM.

SĂ URMĂRIM DECI MECIUL ȘI SĂ-L COMENTĂM!”, a scris pe Faceebok Cozmin Guşă.

sursa:https://www.cotidianul.ro/cozmin-gusa-smecherie-anti-psd-ce-poate-deveni-bumerang-anti-pn

Victorie prin abandon pentru Halep

 


Simona Halep merge în semifinalele tuneului de la Roma, după o partidă de doar 49 de minute cu Putintseva. Sportiva din Kazahstan s-a retras în setul al doilea din pricina unei accidentări.

În semfinale, Halep (locul 2 WTA) o va înfrunta pe învingătoarea disputei dintre Azarenka (locul WTA 14) şi Muguruza (locul 17).

Muguruza a eliminat-o anul acesta pe sportiva noastră în semifinalele de la Australian Open.

Turneul de la Roma serveşte ca pregătire pentru Roland Garros, care va avea loc între 21 septembrie – 11 octombrie.

sursa:https://www.cotidianul.ro/halep-ajunge-in-semifinale/

Preşedintele Tribunalului Timiş: ”Infecția care cuprinde societatea”

 


Judecătoarea Adriana Stoicescu, preşedintele Tribunalului Timiş, transmite un mesaj de solidaritate cu Renate Weber, Avocatul Poporului.

”Infectia care cuprinde societatea romaneasca, fara putinta de tratament si cu efecte de cangrena, este nesimtirea.

De la sluga ajunsa vataf la lichelele care se cred domni pentru ca si-au tras o diploma si o masina cu staif, nesimtirea pare a fi singura cale de a ajunge "sus" in Romania de azi.

Pentru ca nesimtirea merge mana in mana cu prostia, iar prostul nu e prost destul daca nu e si fudul, in orice parte te uiti dai peste pseudo intelectuali, ajunsi peste noapte in postura de decidenti ai destinelor oamenilor.

Specialisti incontestabili ai pupatului de dosuri, cei care ne dau lectii de viata si deontologie, lectii de trait si respirat, sunt probabil prima generatie incaltata a familiei, dar care azi ne prezinta un pedigree coafat si cosmetizat, pentru a impresiona prostimea doritoare de stapani parfumati.

Avem o placere maladiva de a ne uita in gurile stirbe ale unor indivizi care nu nici statura intelectuala nici morala, singurele lor argumente fiind urletele si proaste crestere, lipsa totala de educatie si bun simt.

Doamna Renate Weber este aparata de propriile calitati.

De moralitate si profesionalism.

Cand ai alaturi oameni ca Liviu Dascalescu sau Corin Danescu, ultimii lorzi adevarati ai vechiului Bucuresti, nu te poti impiedica de ratonii care se tarasc printre picioarele tale, incercand zadarnic sa iti murdareasca drumul.

Un imens respect, o calda imbratisare si salutari din Timisoara, Doamna Renate Weber!”, a scris Adriana Stoicescu pe pagina sa de Facebook.

Vă amintim că Rareș Bogdan a lansat un atac dur la adresa Avocatului Poporului, Renate Weber, pe care o consideră vinovată de blocarea legii menite să reducă pensiile speciale.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/presedintele-tribunalului-timis-dupa-atacurile-la-renate-weber-infectia-care-cuprinde-societatea-582239.html

”Dictaturile aşa încep”

 


Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le cere liberalilor să se desolidarizeze de Rareş Bogdan, după atacul acestuia la Avocatul Poporului.

„Dacă vă întrebați de unde apar indivizii ăștia care își filmează copiii în timp ce îi umilesc (vezi cazul primarului PNL de la Sângeorz Băi – Bistrița Năsăud) vă spun eu: din lipsa noastră de reacție la acest fel de oameni! Pentru că așa ajung ei la concluzia că li se permite orice.

Uitați-vă la ultima ieșire a propagandistului Rareș Bogdan! Un atac suburban de o rară violență la adresa Avocatului Poporului! Faptul că tăcem, că nu spunem nimic îl va încuraja ca data viitoare să o facă și mai lată și, dacă nici atunci nu spunem nimic, următoarea dată o să iasă cu pușca pe stradă să-i lichideze pe cei care nu îi cântă în strună. Și dacă asta nu-l va satisface suficient va face o lege, împreună cu prietenii din PNL, USR și UDMR, prin care o să ne interzică pe toți cei care nu suntem de acord cu ei!

Genul acesta de discurs fascist nu ar trebui să-și găsească loc în Parlamentul European și mă aștept ca măcar colegii lui Rareș Bogdan să se desolidarizeze de atacul lui la adresa lui Renate Weber.

Dictaturile așa încep, prin atacuri la instituțiile democratice, atacuri care nu sunt sancționate de nimeni. Pentru că “somnul rațiunii naște monștri”! Să nu ziceți că nu v-am spus!”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

sursa:https://www.cotidianul.ro/tariceanudictaturile-asa-incep/

China trece la AMENINȚĂRI după ce SUA au interzis aplicația Tik Tok

 


Guvernul chinez a anunţat sâmbătă că introduce un mecanism care îi va permite să restrângă activităţile companiilor străine, o măsură văzută în mare parte ca represalii împotriva SUA, relatează AFP.

Anunţul Ministerului Comerţului, făcut în plin scandal între Beijing şi Washington, nu vizează o companie străină în mod special.

Însă decizia menţionează la modul general o serie de acţiuni prin care companiile care vor figura pe o viitoare "listă de entităţi non-fiabile" devin pasibile de amenzi şi riscă să li se restricţioneze activităţile sau aducerea de materiale şi personal în China.

Lista va cuprinde companii ale căror activităţi "aduc atingere suveranităţii naţionale a Chinei şi intereselor sale în materie de securitate şi dezvoltare" sau care încalcă "regulile economice şi comerciale internaţional acceptate", conform ministerului.

Anunţul survine în contextul în care SUA interzic, începând de duminică, 20 septembrie, descărcarea aplicaţiilor TikTok şi WeChat deţinute de giganţii chinezi ByteDance şi Tencent.

Într-un comunicat, Ministerul chinez al Comerţului a acuzat, sâmbătă, Washingtonul că practică "intimidarea". "Dacă SUA persistă în acţiunile lor unilaterale, China va lua măsurile necesare pentru a apăra cu hotărâre drepturile şi interesele legitime ale companiilor chineze", a ameninţat Beijingul.

Tensiunile dintre SUA şi China sunt în creştere din luna august, când preşedintele Donald Trump, în plină campanie pentru al doilea amandat, a dat un ultimatum aplicaţiei TikTok, pe care o acuză de spionaj industrial în favoarea Beijingului, fără a oferi totuşi public probe tangibile, notează Agerpres.

Gigantul chinez de telecomunicaţii Huawei este, de asemenea, pe o listă neagră a SUA pentru a fi împiedicat să achiziţioneze tehnologii 'made in USA' indispensabile pentru telefoanele sale. SUA pun de asemenea presiune asupra statelor europene pentru a exclude Huawei de la participarea la viitoarele lor reţele 5G.

Între timp, în SUA, compania ByteDance, care deţine TikTok, a înaintat, vineri, o plângere la un tribunal federal din Washington pentru a obţine suspendarea deciziei administraţiei Trump de a interzice descărcarea aplicaţiei, relatează Bloomberg News, potrivit Reuters.

sursa:https://www.dcnews.ro/china-trece-la-amenintari-dupa-ce-sua-au-interzis-aplicatia-tik-tok_772092.html

Româncă din Spania, ADEVĂRUL crunt despre noile restricții: ”AM OBOSIT !”

 


Este jale în Spania, după ce mai multe restricții au fost impuse în lupta cu pandemia. 

Regiunea capitalei spaniole Madrid va restrânge începând de luni, 21 septembrie, mobilitatea în 37 de zone ale acesteia care sunt cele mai afectate de epidemia de Covid-19.

Locuitorii din aceste zone, în total 855.193 de persoane, vor putea să-şi părăsească domiciliul numai pentru cumpărături esențiale, a merge la serviciu, pentru asistenţă medicală sau îndeplinirea obligaţiilor legale ori educative. De asemenea, vor fi limitate la cel mult şase persoane reuniunile atât publice, cât şi private, care în prezent sunt permise pentru cel mult zece persoane.

Despre situația grea din Spania a relatat, în exclusivitate pentru Dc News, o româncă stabilită acolo de mai bine de 10 ani. 

"Efectiv am obosit. Nu mai am putere să mai lupt pentru că am impresia că mă lupt cu morile de vânt. Deși am fost grav afectați de pandemia de coronavirus, în ultimele săptămâni prinsesem curaj că ieșim la lumină. Dar din nou am fost loviți de vestea că vom fi închiși. Căci asta se întâmplă. Nu mai avem voie să facem nimic din cauză că oamenii de aici s-au încăpățânat să nu asculte, ci să facă de capul lor. Deși sunt de peste 10 ani în Spania, niciodată nu mi-a fost mai greu. Am copil de crescut, mi-e frică de tot ce urmează. Mi-e dor de mama, plânge mereu la telefon. În cartierul în care locuim, oamenii sunt foarte nemulțumiți de cum au acționat autoritățile, zilnic cineva înjură clasa politică", a povestit românca pentru DC NEWS. 

Potrivit El Pais, Madridul a raportat 1.553 de cazuri de coronavirus, vineri. Unitățile de Terapie Intensivă sunt ocupate la 64% din capacitate. 33 de persoane au murit din cauza virusului în ultimele 24 de ore, 144 în ultima săptămână.

sursa:https://www.dcnews.ro/romanca-din-spania-adevarul-crunt-despre-noile-restrictii-am-obosit-mi-e-dor-de-mama-plange-mereu-la-telefon_772094.html

”M-am uitat cu stupefacție că ministrul Sănătății a zis că se interesează să facă locuri la Terapie Intensivă pentru copii.”

 

”M-am uitat cu stupefacție!”, a reacționat Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", după o decizie a ministrului Nelu Tătaru.

”M-am uitat cu stupefacție că ministrul Sănătății a zis că se interesează să facă locuri la Terapie Intensivă pentru copii. Pe bună dreptate a spus acest lucru din moment ce au început școlile! Odată cu aglomerația din școli există un risc potențial să apară astfel de cazuri! Ce s-a întâmplat apoi în media? Ministrul Sănătății a fost criticat că ia astfel de măsuri. Păi a făcut foarte bine că le-a luat! Era rău dacă nu le lua. Nu trebuie să ne apucăm să criticăm orice fel de mișcare și s-o ducem în plan politic”, a zis Adrian Streinu-Cercel la Realitatea Plus.

Spitalele din România au în acest moment aproximativ 100 de paturi de terapie intensivă pentru copii, iar numărul acestora va crește, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

sursa:https://www.dcnews.ro/m-am-uitat-cu-stupefactie-a-reactionat-cercel-dupa-ce-a-facut-ministrul-tataru_772105.html

Cel mai puternic ciclon din 2020, trăit pe viu de români

 


Grecia traversează o perioadă foarte grea, zilele acestea, din cauza ciclonului mediteranean Ianos. 

Serviciul național de meteorologie a emis alertă de COD ROȘU de vânt, ploi și condiții de furtună. ”Ne pregătim să facem față unui fenomen meteorologic extrem de rar”, a spus ministrul adjunct pentru protecție civilă, Nikos Hardalias, care a adăugat că cetățenii din zonele afectate de ciclon trebuie să-și limiteze mișcarea doar la ceea ce este strict necesar. 

”Cicloanele mediteraneene sunt fenomene relativ rare, care au început în Grecia în 1995, dar s-au intensificat și au devenit mai frecvente în regiunea mediteraneană din cauza schimbărilor climatice” a adăugat el. 

Răzvan Pascu, consultant în turism, a dezvăluit detalii incredibile din Grecia.

"Grecii nu au crezut foarte mult în forța acestui ciclon. Din câte văd, deși scaunele și mesele au fost acoperite cu o folie și legate, este evident că forța ciclonului le-a aruncat în mare. Tot ce era pe plajă, de la mese, umbreluțe, a zburat în mare. Am văzut că și bărcile, iahturile sunt afectate", a transmis Răzvan Pascu din Kefalonia la România TV. 

Ciclonul rar Ianos a lovit Zakynthos, Kefalonia, Ithaca, joi după amiază.

sursa:https://www.dcnews.ro/cel-mai-puternic-ciclon-din-2020-trait-pe-viu-de-romani-razvan-pascu-detalii-incredibile-din-grecia_772104.html