11.08.2020

”Peste 100 de milioane de buletine de vot prin corespondenţă cu suspiciuni la validare - Donald Trump: „Trebuie să verificăm suspiciunile”

 


Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, a reluat duminică acuzaţiile privind nereguli electorale, cerând verificarea modului în care au fost autentificate procese verbale în state decisive, dar, conform unor surse de la Washington, ar putea recunoaşte înfrângerea în anumite condiţii.

„Trebuie să verificăm voturile. Abia am început etapa de centralizare. Trebuie să verificăm suspiciunile. Sunt o serie de reclamaţii că ar fi fost fraude electorale. În această ţară, au mai fost probleme electorale”, a declarat Donald Trump prin Twitter.

„În Pennsylvania, a fost un ordin al Curţii Supreme de a-i obliga să separe buletinele de vot care au fost primite după termenul legal. (…) Sunt foarte multe voturi. Când vorbim de probleme sistemice, este vorba de modul în care sunt validate aceste buletine de vot, deoarece a fost o problemă în sistem privind validarea, care ar afecta grav întregul scrutin. Iar ce mă îngrijorează pe mine este că am avut peste o sută de milioane de buletine de vot prin corespondenţă în oraşe precum Philadelphia şi Detroit, unde sunt o serie de probleme electorale (ca să mă exprim blând)”, a subliniat Donald Trump.

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, este considerat câştigătorul scrutinului prezidenţial din Statele Unite, însă echipa lui Donald Trump a lansat acţiuni judiciare în unele state în care diferenţele au fost mici, inclusiv în Nevada, Pennsylvania şi Georgia. Avocaţii preşedintelui în funcţie susţin că unele buletine de vot au ajuns după termenul legal şi că observatorii republicani nu au avut acces total la procedurile de centralizare a acestor buletine de vot. „Observatorii nu au primit permisiunea de a intra în sălile de numărare a voturilor. Eu am câştigat scrutinul, am primit 71.000.000 de voturi legale. S-au întâmplat lucruri rele pe care observatorii noştri nu au fost lăsaţi să le vadă. Nu s-a mai întâmplat niciodată. Milioane de buletine de vot le-au fost trimise prin poştă unor oameni care nu le solicitaseră”, a acuzat Donald Trump sâmbătă seară.

În pofida acuzaţiilor, surse politice de la Washington citate de postul Fox News afirmă că Donald Trump şi-ar putea recunoaşte înfrângerea şi ar accepta tranziţia normală a puterii dacă acţiunile judiciare intentate de echipa sa nu vor reuşi să obţină rezultatul aşteptat în statele disputate.

sursa:https://www.cotidianul.ro/donald-trump-trebuie-sa-verificam-suspiciunile/

Picătura care a umplut paharul !

 



„Atacul lui Iohannis și Orban la adresa micilor producători agricoli este picătura care a umplut paharul!”, acuză Călin Popescu Tăriceanu, după ce Guvernul a decis să închidă piețele acoperite.
Potrivit acestuia, „este foarte clar” că lui Iohannis și Orban „nu le plac produsele românești, dar a închide piețele în plină toamnă când românii își fac provizii pentru iarnă, când micii producători își câștigă banii pentru producția de la anul și pentru supraviețuirea peste iarnă, este ceva ce nu poate fi acceptat”.
„Așa cum au găsit soluții să țină supermarketurile deschise, guvernul Iohannis-Orban trebuie să găsească soluții și pentru piețe! Dacă nu știu, nu pot sau nu sunt lăsați, ei TREBUIE SĂ PLECE! Teroarea aceasta permanentă la adresa micului producător și a celor cu venituri mici nu poate fi acceptată!”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/picatura-care-a-umplut-paharul/

S-a născut strănepoata Regelui Mihai

 


Fostul principe al României, Nicolae, a anunțat duminică nașterea fiicei sale Maria-Alexandra, pe 7 noiembrie la ora 20.05.

Evenimentul a avut loc la spitalul Polizu din București.

„Soția mea Alina-Maria și fetița noastră sunt perfect sănătoase”, se precizează într-un comunicat.

Totodată, Nicolae a transmis duminică pe pagina sa de Facebook un mesaj cu ocazia Sfinților Mihail și Gavril.

„Regele Mihai ,bunicul meu ,ne ocrotește iar eu sunt mândru că port mai departe numele lui.
La mulți ani celor care poarta numele Sfinților Mihail si Gavriil!”, a scris fostul principe.

sursa:https://www.cotidianul.ro/s-a-nascut-stranepoata-regelui-mihai/

Poftiți la piață ! În parcarea de pe acoperiș

 


Primarii încearcă să-i ajute cum pot mai bine pe oameni după ce Guvernul a bulversat piețele agro-alimentare, decizând închiderea celor acoperite. 

Astfel, având în vedere măsurile dispuse la nivel guvernamental, de a închide piețele acoperite, Primăria Sectorului 4 din Capitală vine în sprijinul cumpărătorilor și al producătorilor de fructe și legume de sezon și anunță faptul că în maximum 48 de ore, vor avea la dispoziție noi spații de vânzare a produselor, în aproprierea piețelor.

„Prin urmare, producătorii care au închiriate tarabe în noua piață a Sudului, vor fi relocați în piața volantă pe care administrația locală o va amenaja la parterul parcării etajate aflată la doar câțiva metri distanță. Alternativa pentru spațiile de vânzare din Piața Progresul va fi parcarea de pe acoperișul pieței de pe Șoseaua Giurgiului, iar în privința Pieței Apărătorii Patriei, zona de vânzare va fi amenajată tot în apropiere, pe amplasamentul fostului târg de miei.  Producătorii din piețele Norilor și Timpuri Noi vor avea ca alternativă de locație de vânzare parcarea situată pe strada Secerei, în proximitatea Palatului Național al Copiilor, iar celor de la Piața Berceni-Olteniței li se va pune la dispoziție, pentru desfacerea produselor, parterul parcării etajate din spatele sediului pieței, de pe strada Tulnici. Totodată, producătorii de la Piața Străduinței vor fi relocați în parcarea din proximitatea acesteia.

Cât privește magazinele situate în piețele din sectorul 4, cu obiect de vânzare altul decât comercializarea de fructe și legume, acestea vor rămâne deschise, cu obligația administratorilor piețelor de a stabili noi circuite de intrare/ieșire, astfel încât să fie respectate cu strictețe noile reglementări specifice privind limitarea infecțiilor cu noul coronavirus.

În paralel, Primăria Sectorului 4 a transmis autorităților centrale solicitări privind evaluarea punctuală a situației de la Piața Sudului și Piața Progresul, ambele reconfigurate recent si adaptate noilor cerințe legale, astfel încât decizia de a opri temporar activitatea să fie una fundamentată pe condițiile reale din ambele locații”, se arată într-un comunicat al administrației locale

La Brăila, zeci de producători şi comercianţi au participat duminică la un protest organizat în faţa Pieţei Mari din oraș, față de hotărârrea luată de Guvern privind închiderea pieţelor care funcţionează în staţii închise începând de luni, 9 noiembrie.

Protestatarii reclamă faptul că măsura îi va aduce în pragul falimentului, având în vedere că, până acum au mers în pierdere, iar în această perioadă a anului, când urmau să aibă vânzări mai bune şi să îşi recupereze din pagube, sunt închişi fără nicio soluţie alternativă.

„În momentul în care a fost starea de urgenţă, pieţele nu au fost închise. Ne-am chinuit cu toţii, am ţinut angajaţii, aveam două ore de vânzare, am plătit chiriile, utilităţile. În momentul acesta, când, să fim sinceri, vânzările vor creşte, nu putem şi noi recupera din pierderile pe care le-am avut, lăsăm deschis doar supermarketul care vinde numai marfă de afară, iar producătorii români, care creează plus valoare pentru statul român, sunt închişi. Noi nu vom închide, să ştiţi. Noi, mâine dimineaţă, vom fi aici şi vom deschide. Aşteptăm poliţia să ne amendeze. Cât o să ne amendeze? O zi, două, cinci, o săptămână, o lună, dar noi nu vom pleca de aici”, a spus un producător care îşi vinde marfa în Piaţa Mare.

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a venit în mijlocul protestatarilor şi le-a propus comercianţilor ca soluţie pentru continuarea activităţii mutarea tarabelor în exteriorul pieţei şi oferirea gratuită a 40 de căsuţe din lemn, folosite în anii trecuţi pentru Târgul de Crăciun, care vor fi amplasate în parcarea Pieţei Mari şi vor fi branşate gratuit la curentul electric.

„Noi ne-am întâlnit în cadrul Primăriei într-un cadru mai restrâns încă de ieri şi am hotărât ce măsuri vom lua pentru fiecare zonă din piaţă, în funcţie de specificul ei. În primul rând, Primăria municipiului Brăila susţine producătorii şi comercianţii români şi am stabilit ca toate pieţele în aer deschis să rămână funcţionale în perioada următoare. Pentru cei care vând la tarabă sau la vitrină frigorifică în spaţiile închise, din păcate, având în vedere prevederile legislative, va trebui să le oferim o alternativă: vom pune la dispoziţia lor tarabe în exteriorul pieţelor, căsuţe, gratuit din partea primăriei. Anul acesta nu vom organiza Târgul de Crăciun şi le vom pune oamenilor la dispoziţie gratuit aceste căsuţe. De asemenea, cei care au rulote vor avea posibilitatea să şi le amplaseze tot în această zonă. Vom asigura branşament electric pentru ei la căsuţe, astfel încât să nu li se strice produsele de origine animală, pentru că este normal, oamenii aveau energie electrică în interior, trebuie să aibă şi în exterior. Vom asigura şi iluminat la căsuţe”, a spus Marian Dragomir.

Ca soluţie pentru continuarea activităţii de către comercianţii care au în interiorul pieţei magazine care se pot închide cu rulouri sau cu uşă, primarul a precizat că se aşteaptă o aprobare de la ISU pentru ca acestea să funcţioneze în regimul mall-urilor, atâta vreme cât tarabele şi vitrinele frigorifice vor fi scoase din piaţă.

„Pentru magazinele situate în interior, care se pot închide cu rulouri sau cu uşă, propunerea noastră, pentru care urmează să primim aprobarea în cursul zilei de mâine de la ISU, este să îşi continue activitatea la fel ca şi mall-urile. Atâta timp cât scoatem tot ceea ce înseamnă tarabe şi vitrine frigorifice de pe mijlocul pieţei şi asigurăm condiţiile în exterior, aceştia să rămână la fel ca şi mall-urile, iar accesul să se facă coordonat”, a explicat Dragomir.

Primarul Brăilei a mai anunţat, de asemenea, că vor fi ridicate rulourile în toate pieţele care permit acest lucru, pentru a le transforma în pieţe deschise în aer liber, iar în cazul Oborului „se va analiza o posibilitate de deschidere cu respectarea prevederilor legale pentru zona de cereale şi furaje pentru animale”.

În județul Dolj administratorii vor muta tarabele pe aleile din jurul actualelor piețe.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Dolj, duminică a avut loc o întâlnire a prefectului cu primarii municipiilor și orașelor din județ pentru a găsi soluții cu privire la continuarea activității comercianților din piețele și târgurile din aceste localități.

„Spre exemplu, în localitățile Segarcea, Calafat și Băilești, autoritățile publice locale au amenajat spații noi pentru activitatea agenților economici și persoanelor fizice în exteriorul piețelor. De asemenea, în orașele Bechet, Dăbuleni și Filiași, pietele agro-alimentare pot funcționa pe actualul amplasament, acestea aflându-se în spațiu deschis. Târgurile din județul Dolj vor fi închise, cu excepția zonelor destinate comercializării produselor agro-alimentare care se află în spații deschise”, se arată în comunicat.

În unele zone din Craiova, tarabele vor fi mutate pe aleile din jurul actualelor piețe.

„Activitatea în piețele craiovene va fi continuată astfel: în Piața Craiovița Big, activitatea de vânzare a legumelor și fructelor se va desfășura în exteriorul halei închise, pe aleile limitrofe pieței și sub hala deschisă aflată pe strada Hortensiei, în Piața Gării, activitatea poate continua prin amplasarea meselor la exterior, pe strada Locomotivei, în Piața Valea Roșie, în prezent, activitatea se desfășoară în aer liber, pe amplasamentul aleilor limitrofe halei deoarece punctul se află în proces de modernizare. Piața Ciupercă este o piață deschisă și nu intră sub incidența noilor prevederi legale. Conform propunerilor înaintate de către administratorul Pieței Centrale Craiova, în acest obiectiv, sectorul legume-fructe își va continua activitatea în exteriorul halei închise, pe aleile limitrofe, precum și în parcarea dinspre strada Vasile Alecsandri”, se arată în comunicatul Prefecturii

La rândul său, primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a anunțat că Piața Obor rămâne deschisă, spunând că s-au asigurat toate condițiile pentru respectarea regulilor sanitare și a distanțării.

Primarul a postat pe contul său de Facebook imagini din Piața Obor.

„Piața Obor a dat dovadă de solidaritate în ultimele trei zile. Efortul depus de toți cei implicați a fost încununat cu succes.
Azi, doamna directoare a Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, a făcut o vizită în piața noastră. În același timp am stat în legătură permanent cu domnul prefect, Traian Berbeceanu, care mi-a confirmat că avem tot suportul lor. Măsurile implementate în ultimele zile au asigurat trasee de circulație mai libere și ordonate, păstrarea distanței și o siguranță suficient de mare încât să putem păstra Piața Obor deschisă.
Pereții din hala nouă sunt de azi ridicați. Poliția Locală și Națională patrulează regulat prin toate zonele din piață. Comercianții îi atenționează și ei pe clienții care mai încalcă uneori regulile. Se lucrează în continuare la lărgirea intrărilor către platforma de la Piața Obor. S-a dovedit că se poate. Și va trebui să depunem acest efort împreună în fiecare zi, pentru sănătatea tuturor.
Ce m-a impresionat cel mai mult în această poveste e că atunci când povestea părea că nu se va putea rezolva în favoarea lor, majoritatea celor din piață au fost foarte înțelegători. Erau dispuși să își mute toată marfa afară peste noapte, să suporte frigul, să facă orice era nevoie ca să continuăm în condiții de siguranță.
Nu există o luptă români contra români în această criză. E doar o lipsă de comunicare. Prin dialog s-a demonstrat că se pot găsi soluții.
Haideți să fim împreună responsabili! Purtăm masca, păstrăm distanța și ne respectăm semenii”, a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/poftiti-la-piata-in-parcarea-de-pe-acoperis/

Propunere de premier

 


Călin Popescu Tăriceanu l-a propus duminică la Congresul de fuziune dintre Pro România şi ALDE pe Victor Ponta drept premierul desemnat al noii formaţiuni politice.

„Victor Ponta a fost premierul care a scos România din marasmul economic. Victor ne poate conduce acum în lupta împotriva austerităţii promovate de cuplul Iohannis şi Orban, poate dovedi că ne putem întoarce la vremurile bune din Guvernările Tăriceanu şi Ponta. Nu-mi rămâne decât să supun aprobării Congresului Pro România propunerea pentru desemnarea lui Victor Ponta ca prim-ministru al României”, a spus Tăriceanu.

La rândul său, Ponta a subliniat care e deosebire față de 2011 când a fost propus oficial candidat al USL pentru funcţia de prim-ministru.

„Mi s-a mai întâmplat o dată în viaţă, în 2011 când USL m-a propus oficial candidat pentru funcţia de prim-ministru. Aveam mai multe emoţii atunci, acum am mai multe cunoştinţe şi o experienţă mai mare. În acest moment pentru Pro România este important să arate că are un program foarte concret, că are o echipă bună şi că are un candidat pentru premier. Evident că sunt şi onorat şi dornic să fiu acest candidat. Aştept cu mare nerăbdare dezbaterile cu domnul Orban, Cioloş şi care o fi de la PSD, că PSD deocamdată nu îşi propune nici să câştige alegeri, nici să guverneze. Poate mă susţin pe mine, lucru care, sigur, care ar fi de bun simţ oarecum. În această campanie voi prezenta propunerile Pro România şi sunt convins că după 6 decembrie putem să începem să punem în practică tot ceea ce am propus. Sper să votaţi această propunere făcută de Călin. (…) Peste 10 minute ne apucăm de treabă. Să ne propunem este uşor, să realizăm e mai dificil, dar nu e deloc imposibil”, a spus Ponta.

La Congresul de fuziune dintre Pro România şi ALDE, desfăşurat duminică online, delegaţii din filialele din ţară votează aprobarea protocolului de fuziune, statutul, programul economic, şi propunerea desemnării lui Victor Ponta drept candidatul partidului pentru funcţia de premier.

PRO România și ALDE au decis, într-un congres comun, cu largă majoritate, fuziunea celor două partide și modificările statutare aferente. Anterior congresului comun, cele două formațiuni s-au reunit în congrese separate pentru votarea fuziunii.

Tot duminică a fost lansat și programul electoral al PRO România pentru alegerile parlamentare, după ce Victor Ponta a fost desemnat de Congres, cu unanimitate de voturi, pentru funcția de prim-ministru. Acesta a prezentat cinci măsuri pentru prima zi de guvernare, respectiv Venitul Minim de Criză, Sprijinul Economic de Criză, Programul Național de Testare, Redeschiderea tuturor școlilor și Redarea demnității și respectului datorat hainei militare.

„Sunt absolut convins că împreună suntem mai puternici. Proiectul nostru este bazat pe două principii esențiale. Primul este că trecem împreună peste această perioadă de criză. Este oferta principală a PRO România. Al doilea principiu este că noi vedem ieșirea sau trecerea prin criză cu românii la serviciu, la muncă, nu în lockdown, cu copiii la școală, nu acasă sau în fața calculatorului, iar vârstnicii respectați în această perioadă, nu îi închidem în casă, nu fugim de ei! Așa trebuie să trecem prin criză. Împreună. Nu suntem de acord nici cu închiderea României, nici cu închiderea școlilor, nici cu panica pe care o vedem în fiecare zi. PRO România are un program concret, o echipă bună și un candidat de prim-ministru. Sunt onorat și dornic să fiu acest candidat. Ne apucăm de treabă, suntem PROmisiunea ieșirii din criză!”, a spus Victor Ponta la începutul Congresului.

„Noi facem această fuziune pentru că este reacția sănătoasă la înțelegerea pe sub masă dintre PSD și PNL pentru a scoate de pe scena politică partidele mai mici. Este evident că cei mari nu au nevoie de opoziție. Ei au nevoie de un sistem bipolar, în care să-și paseze steagul guvernării de la unul la altul, sub deviza pe care o cunoașteți: „La vremuri noi, tot noi!”. Și ALDE și PRO România sunt două partide care îi încurcă și de aceea vor să scape, pentru a-și pune în aplicare planul. Acesta este motivul pentru care ne-am unit, pentru a le sparge „cooperativa”, pentru a nu-i lăsa pe români captivi într-o democrație de mucava! Trebuie să fiți convinși că noi, împreună, vom fi ultima redută de apărare a drepturilor și libertăților românilor. Noi vom fi cei din urmă care ne vom bate pentru libertățile fiecăruia, dar și pentru drepturile economice câștigate. Noi vom spune NU concedierilor colective, noi vom spune NU supraimpozitării celor care produc! Dar vom spune DA naționalismului economic și sprijinirii firmelor și produselor românești!”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Pe scurt, măsurile propuse de PRO România sunt:

Venitul Minim de Criză: asigurarea resurselor minime pe perioada crizei pentru fiecare român din țară sau din străinătate. Se acordă tuturor celor care au venituri sub 2000 de lei.

Sprijinul Economic de Criză: plan anticriză care permite IMM-urilor să-și continue activitatea și să păstreze locurile de muncă. Acesta prevede reduceri de TVA, anularea unor obligații fiscale, sprijin pentru plata chiriilor, amânarea unor rate bancare, redeschiderea afacerilor, acordarea de granturi și eficientizarea programului IMM Invest.

Educație: reîntoarcerea în școli, în condiții de siguranță, și testarea repetată a tuturor celor din sistemul de învățământ. De asemenea, se propune redeschiderea cabinetelor medicale școlare pentru trierea, testarea și supravegherea elevilor.

Sănătate: implementarea unui program care să permită testarea tuturor, cu decontare pentru cei care optează să se testeze în privat.

PROmisiunea relansării economice: Se propune un Proiect Național de Investiții în infrastructură, agricultură, educație, sănătate și mediu. Pentru reconstrucția României post-criză, se instituie PROiectul România – Marile Reforme în administrația publică și fiscală. Totodată, PRO România militează pentru redarea demnității și respectului pentru haina militară prin revenirea la forma inițială a legii 223/2015.

sursa:https://www.cotidianul.ro/victor-ponta-propunerea-de-premier/

Hop și STS-ul !

 


Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că a actualizat platforma electronică unde cetățenii pot completa online declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de la angajator care atestă motivele deplasării în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 5.00.

Platforma electronică https://formular.sts.ro pemite completarea, de pe telefon sau calculator, a câmpurilor predefinite specifice declarației pe propria răspundere, respectiv adeverinței de la angajator.

Potrivit unui comunicat al STS, după completare, formularele pot fi stocate pe dispozitive electronice și prezentate pentru control autorităților abilitate, cu condiția ca pe acestea să existe semnătura olografă a persoanei care folosește declarația, respectiv a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactat documentul.

STS susține că datele completate de cetățeni pe platforma electronică nu sunt prelucrate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, acestea fiind stocate numai pe dispozitivele electronice ale utilizatorilor.

Formularele pentru declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator pot fi completate și descărcate și de pe site-ul stirioficiale.ro.

Vezi modelul noii declaraţii pe propria răspundere

sursa:https://www.cotidianul.ro/hop-si-sts/

”Aproape 700.000 de voturi pe care Trump le avea avans acum două zile, au dispărut !”

 


Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, acuză presa americană că ar fi decis rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA.

„Cine a decis victoria? Ei toţi? O, Doamne ! Toate reţelele de televiziune ! Oau ! Toate televiziunile ! 

Trebuie să nu mai ţinem cont de lege ! Judecătorii nu contează. Toate televiziunile, toate. Toate posturile de televiziune au crezut că Biden va câştiga cu 10%. 

Doamne, ce s-a întâmplat ? Haideţi, să nu fim ridicoli ! Televiziunile nu decid alegerile. Instanţele de judecată, da. 

Doamne, aproape 700.000 de voturi pe care Trump le avea avans acum două zile, au dispărut !”, a declarat Rudi Giuliani.


REVOLTĂ în fața Guvernului

 


De luni, în toată România, se aplică o serie de restricții. Revolta oamenilor afectați de măsurile stabilite de Guvern va fi strigată astăzi în Piața Victoriei. 

La nemulțumirile celor care lucrează în restaurante se adaugă ale celor care duc fructe și legume în piețele agroalimentare. Dintre restricțiile care se aplică de luni, cea care a revoltat puternic este închiderea piețelor care se află în spații închise. Oamenii sunt nemulțumiți de această măsură, atât cei care vindeau în piețe, cât și cei care preferau piața în locul marilor magazine alimentare. Producătorii se plâng că nu au ce să facă cu legumele și fructele din grădină, dar și că au familii de întreținut. Totuși, premierul Ludovic Orban consideră că o piață precum Piața Obor este o ”Zonă Zoster”, dar și că mulți dintre cei care vând în piață nu au muncit pământul o zi în viața lor. Decizia pare fermă, deși a fost criticată inclusiv de partenerii PNL sau chiar de oameni din partidul aflat la guvernare. 

DCNews a realizat un sondaj cu privire la această măsură, iar rezultatul a fost unui clar: EXCLUSIV  Guvernul Orban ÎNCHIDE piețele de luni. SONDAJ TRANȘANT. Rezultat fulminant, SEMNAL către PNL


sursa:https://www.dcnews.ro/protest-in-piata-victoriei-impotriva-noilor-restrictii-revolta-in-fata-guvernului_782763.html

Urmează un val de procese intentate Guvernului

 


După noile restricții impuse de Guvernul Orban, urmează un val de amenințări, atât proteste în stradă, cât și procese. Deja Tribunalul Bacău a pronunțat o decizie prin care a hotărât anularea, la cererea unor firme din HORECA, restricțiilor impuse acestui domeniu.

Un proces similar va fi intentat acum și de mai mulți reprezentanți ai domeniului HORECA din București. 

De asemenea, trei familii ale unor victime COVID vor să facă plângeri și să dea statul în judecată. Avocatul Adrian Cuculis a spus, sâmbătă, în exclusivitate, în emisiunea "Descoperiți", moderată de Andreea Sava, care sunt acuzațiile pe care le fac acestea:

"Ați prezentat cazul doamnei doctor de la Urgențe din Fetești, dar mai sunt și alte persoane care și-au pierdut viața în spitalele din România, combinat cu infecțiile nosocomiale, combinat cu faptul că procedura concretă pentru tratarea COVID  a fost mult amânată", a spus Adrian Cuculis.

Avocatul a venit cu precizări suplimentare și în legătură cu procesele intentate statului de cei din domeniul HORECA.

"Nu se anunță procese doar în Bacău. Ele se vor extinde în toată țara, pentru că această industrie a așteptat. A încercat să aibă un dialog public cu Guvernul, iar acesta vedem ce a făcut. În urma dialogului public, s-au hotărât ca cel mai bine ar fi ca după ora 23.00 să nu mai ieșim din casă, la ora 21.00 închide absolut tot și cât mai multe controale.

Ei bine, de data aceasta nu se va mai ataca doar hotărârea luată de Comitetul pentru situații de urgență, se va ataca - pentru că trebuie să le spune tuturor, hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă . A fost și ea modificată cu aceste noi prevederi.

Se va merge chiar la fondul problemei, respectiv la invocarea necostituționalității acestor măsuri", a adăugat Cuculis.

Reacția consilierului lui Ludovic Orban, Virgil Guran

"Referitor la procesele intentate, noi suntem liberali și respectăm dreptul fiecărui om de a contesta ceva, de a ajunge în instanță. Dar, credeți-mă, dacă însumați un pic numai ce ați spus dvs. și mai puneți vreo câteva cauze pe care le invocă unii oameni, înseamnă că în România vom ajunge în urma unor procese să nu mai respectăm nicio regulă, pentru că nu mai e utilă nicio regulă", a spus Virgil Guran.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/guvernul-pnl-amenintat-procese-585872.htm

China a lansat cu succes primul satelit 6G

 


China a lansat primul satelit 6G în spaţiu pentru a testa noua tehnologie.

Satelitul a ajuns pe orbită alături de alţi 12 sateliţi lansaţi de către Centrul de lansare a sateliţilor Taiyuan, din provincia Shanxi, conform BBC.

China vrea sa testeze cât de eficientă este tehnologia de mare viteză, ce urmează să fie folosită pentru a monitoriza dezastrele din agricultură.

Totodată, aceasta va fi folosită şi pentru prevenirea incendiilor de vegetaţie.

Satelitul 6G a fost dezvoltat independent de către China.

sursa:https://www.cotidianul.ro/video-china-a-lansat-cu-succes-primul-satelit-6g/

Le-a intrat morcovul în piețe

 


Guvernul Orban a închis piețele acoperite, stârnind revolta, iar când lucrurile s-au încins a trecut la improvizat soluții.  Prefecții din județe vor organiza duminică ședințe cu primarii care au în administrare piețe agroalimentare, pentru evaluări, pentru măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni și organizarea de piețe volante, conform unei recomandări a Guvernului pentru prefecturi.

Documentul solicită primarilor de orașe, municipii sau comune care au organizate piețe agroalimentare sa ia măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni.

Astfel, piețele care au pereți rabatabili vor fi deschise, în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020).

Acolo unde piețele nu se pot deschide, mesele alocate producătorilor agricoli vor fi scoase în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea piețelor, cu restricționarea accesului auto în spațiile respective.

Unde nu există nici această posibilitate primăriile vor trebui să organizeze piețe agroalimentare volante in aer liber pe alte amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.

sursa:https://www.cotidianul.ro/le-a-intrat-morcovul-in-piete-pe-unde-il-scot-guvernantii/