8.30.2021

Fiul lui Donald Trump dezvăluie ce armament au lăsat SUA în Afganistan

 



Atacul cu rachete din această dimineață a fost precedat de apariția unor date șocante privind armamentul lăsat de SUA în urmă în Afganistan – și care acum este folosit de talibani, dar și de alte forțe

BUCUREȘTI, 30 aug – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum s-a anunțat, azi dimineață au fost lansate 5 rachete în direcția aeroportului Kabul. Proiectilele ar fi fost interceptate de un sistem antirachetă american.

Deocamdată nu se știe nici cine a tras, nici ce fel de rachete au fost folosite.

Ori, această din urmă chestiune este o întrebare firească, pentru că, în retragerea lor surprinzător de nefericit organizată, trupele SUA au lăsat în urmă armament – dar mai ales au dotat cu mijloace militare trupele afgane – asupra cărora, de fapt, nu aveau nici un control !

Președintele Donald Trump, care făcuse un acord cu mișcarea talibană și stabilise un calendar al retragerii, propusese o strategie cu totul diferită: evacuarea civililor, scoaterea echipamentelor militare, distrugerea bazelor folosite de armata SUA și abia la final retragerea militarilor.

Administrația Biden a procedat… exact pe dos, lăsând pe mâinile talibanilor baze și armament… așa cum aceștia nu au avut niciodată !

Fiul cel mare al președintelui Trump, Donald Trump Jr. a dezvăluit ce armament și echipamente militare au fost lăsate în urmă de trupele SUA. Cifrele sunt impresionante !

”Pentru perspectivă... echipamente militare în valoare de 85.000.000.000 de dolari  lăsate teroriștilor talibani înseamnă că fiecare bărbat, femeie și copil din America a contribuit cu aproximativ 265 dolari la cauza lor teroristă, implicând mai mult sau mai puțin de 320 milioane de cetățeni (populația SUA, n.n.)”, Donald Trump Jr., încheind ironic – ”Bravo, democrați !”.

Ironia lui Trump Jr. nu este însă chiar exact țintită, pentru că vina aparține și republicanilor, în perioada cărora a fost ocupat Afganistanul – iar o parte din republicani au susținut dotarea armatei afgane, în condițiile în care, repet, americanii NU aveau mici un control asupra ei !

Iată impresionanta listă a echipamentelor militare lăsate în urmă de SUA – asta în timp ce pe noi ne jupoaie de bani pentru dotări militare.

Armamentul și echipamentele militare cu care SUA au dotat regimul taliban






Scenariu roșu și limitări de weekend în câteva localităţi din ARAD

 


Scenariu roşu. După Dezna, încă o localitate a intrat în scenariul roșu după ce a ajuns la o incidență de 4,35 la 1000 de locuitori într-un interval de 15 zile. Localitatea a intrat, începând de la sfârşitul săptămânii trecute, în scenariul roșu, pe o perioadă de 14 zile din cauza a trei cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, fapt care, la o populație de 690 de locuitori ridică incidența la 4,35 cazuri la mie. La restricțiile valabile pentru scenariul roșu, se mai adaugă și restricțiile de weekend, pentru că gradul de infectare depășește 4,5 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, conform măsurilor în vigoare, la depășirea incidenței de 3 la mie este interzisă organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte; este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor; în cazul activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă activitatea doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități; este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

De asemenea, conform HG 826 din 6 august 2021 privind prelungirea stării de alertă, spectacolele, concertele, festivalurile publice și alte evenimente culturale sunt interzise la depășirea incidenței de 3 la mie. Până la scăderea ratei de infectare sub 3,5 cazuri la mia de locuitori, la Ignești magazinele vor fi deschise în zilele de weekend doar până la ora 18:00, iar de la ora 20:0, este interzisă deplasarea în afara locuinței.

Aceeași situație se menține și la Dezna, unde rata de infectare se menține la peste 5 cazuri la mia de locuitori.

Scenariu roşu. Moneasa și Fântânele, într-o situație delicată. Se iau măsuri suplimentare și aici. 

“Prin hotărârea 128 a fost constată depășirea incidenței de 2 (interval 2-3) la Moneasa și Fântânele, ceea ce înseamnă că în cele două unități administrativ-teritoriale se aplică pentru o perioadă de 14 zile anumite restricții prevăzute în H.G. 826/2021 cu privire la numărul maxim al participanților la anumite activități (competiții sportive, săli de spectacol, concerte, spectacole publice, evenimente private s.a.m.d.)”

Îngrijorare la Bruxelles : „Ce mai rămâne din UE ?”

 


Guvernul de la Budapesta a obținut o victorie de etapă importantă, iar Comisia Europeană a ajuns să fie amenințată de mai mulți europarlamentari cu trimiterea în Fața Curții Europene de Justiție. Motivul este neactivarea mecanismului statului de drept în cazul Ungariei și al Poloniei, mecanism care ar fi permis blocarea accesului la fondurile europene pentru țările care încalcă normele statului de drept. Săptămâna trecută a fost depășit termenul limită, iar Comisia Europeană nu a acționat împotriva celor două guverne.

În Ungaria, Magyar Nemzet a scris că avem de-a face cu o victorie a lui Viktor Orban. Mecanismul statului de drept a intrat în vigoare în mod oficial încă din ianuarie 2021, iar aplicarea sa ar fi trebuit să înceapă în luna august. Dar Ungaria și Polonia au făcut front comun și, pentru a vota pentru instituirea acestui mecanism, au pus condiția ca el să fie suspendat până în primăvara anului viitor, atunci când în Ungaria vor avea loc alegeri generale. Apoi, guvernele de la Budapesta și Varșovia au contestat acest mecanism al statului de drept la Curtea Europeană de Justiție, acolo unde un verdict poate aștepta și ani de zile.

Parlamentul European a criticat decizia Comisiei de a nu sancționa Polonia și Ungaria, adoptând, în luna martie, o rezoluție prin care amenință CE cu trimiterea în fața Curții Europene de Justiție. A urmat, în iunie, o scrisoare a președintelui PE, David Sassoli, adresată Ursulei von fder Leyen. Răspunsul președintei CE a venit abia acum și arată că PE nu a menționat în scrisoarea cu pricina niciun caz concret in care ar fi trebuit aplicat mecanismul statului de drept, pentru blocarea accesului la fondurile UE. Analiștii europeni consideră că acest răspuns al președintei CE nu face decât să confirme că guvernul Viktor Orban a avut o strategie câștigătoare, reușind să impună o definiție foarte restrânsă a ”statului de drept”. Prin urmare, mecanismul condiționării politice nu poate fi utilizat decât în cazuri cât se poate de specifice, neacceptându-se generalizări.

Eurodeputata maghiara Katalin Cseh (unul dintre fondatorii din diaspora ai partidului-ONG Momentum, parte a grupului Renew din PE, alături de USR-PLUS, condus de Dacian Cioloș) a tunat la adresa guvernului țării sale și a Comisiei Europene. ”Nu renunțăm până când mecanismul statului de drept nu este implementat. E timpul să ne adresăm justiției”, a spus Cseh. Eurodeputata Sophie in’t Veldt, din Olanda, a declarat că răspunsul lui von der Leyen la scrisoarea PE este ”nu numai o insultă la adresa Parlamentului, ci și o insultă la adresa cetățenilor europeni”.

Eurodeputații sunt nemulțumiți că, pentru moment cel puțin, guvernul de la Budapesta scapă nesancționat după adoptarea unei legi care interzice propaganda LGBT în rândul minorilor. În plus, majoritatea FIDESZ a modificat Constituția Ungariei pentru a interzice cuplurilor formate din persoane de același sex să adopte copii. O lege similară a fost adoptată și în Polonia, anul acesta.

Guvernul de la Varșovia a ieșit ceva mai șifonat din disputa cu Comisia Europeană. Pentru a nu risca pierderea accesului la fondurile UE, prin neacceptarea Planului Național de Redresare și Reziliența, guvernul Eurosceptic al Poloniei a decis să respecte o decizie a Curții Europene de Justiție și să renunțe la Camera Disciplinară de pe lângă Curtea Supremă, însărcinată cu anchetarea infracțiunilor magistraților. Ministrul polonez al Justiției, Zbigniew Ziobro, a declarat că UE duce un ”război hibrid” împotriva sistemului judiciar din Polonia. ”Ce ne spune Europa? Că, prin alegeri democratice, polonezii nu pot să reformeze cu adevărat justiția”. Ziobro a mai spus că spera ca guvernul să continue o reformă justiției care ”nu-i mulțumea deloc pe eurocrați, cei care preferă să reducă suveranitatea Poloniei”.

Eurodeputatul ecologist german Daniel Freund a arătat cât de greu îi este Comisiei Europene să ia măsuri împotriva unor state membre, câtă vreme executivul UE depinde de sprijinul tuturor guvernelor. El a mai amintit că von der Leyen a fost confirmata în fruntea CE inclusiv prin votul Ungariei și Poloniei, voturi pentru care actuala președintă a făcut un lobby intens la vremea respectivă. ”Ungaria a blocat în mod repetat mai multe rezoluții privind nerespectarea drepturilor omului în Hong Kong sau când au izbucnit luptele în Israel, la începutul acestui an. Și Ungaria a făcut asta pentru a da o palmă statelor care acuză guvernul Ungariei pentru încălcarea principiilor statului de drept”, a spus Freund.  ”Felul în care evoluează disputa privind statul de drept cu Polonia și Ungaria pune sub semnul întrebării însăși existența UE. Dacă statele membre nu respectă tratatele, dacă Comisia și Consiliul nu îi pedepsesc pe cei care nu respectă tratatele, atunci ce mai rămâne din UE?”, a spus Freund.

Un răspuns la întrebarea lui Freund este: rămâne oricum o uniune economică, așa cum și-a dorit Marea Britanie, o uniune de pe urma căreia Germania a obținut un surplus comercial enorm, profitând vreme de doua decenii de pe urma unei monede euro subevaluate față de marca germană, o situație ideală pentru o economie bazată pe export. Iar în ce privește fondurile europene oferite statelor beneficiare nete, Freund ar trebui să știe ceea ce a spus, în 2017, compatriotul său Gunther Oettinger, fost comisar pentru Energie și comisar pentru Buget: „O mare parte din fiecare euro ce merge în Polonia se întoarce în Germania, polonezii folosesc banii pentru contracte cu industria germană, pentru a cumpăra mașini și camioane germane“. Pentru a nu mai pune la socoteală că subsidiile pentru agricultură primite de țările est-europene au fost mai mici decât cele primite de statele vestice, pentru reducerea concurenței pentru producătorii occidentali, urmând ca nivelul să devină același mai târziu, când strategii de la Bruxelles estimau că o bună parte a fermierilor din Est se vor fi reprofilat sau vor fi ieșit la pensie.

Alertă pe Aeroport : ISU a activat planul roşu

 


Sistemul de navigație al unui avion cu 107 pasageri care circula pe relația Bergamo - Iași s-a stricat. Autoritățile din Iași au activat planul roșu de intervenție și au trimis la aeroport 22 de autospeciale.

Potrivit ISU Iași, planul roșu de intervenție a fost activat după ce o aeronavă Airbus 321, Bergamo – Iași, cu 107 pasageri la bord, nu a putut ateriza deoarece sistemul de navigație s-a stricat.

Pentru asigurarea intervenției au fost deplasate la Aeroportul Internațional Iași 22 autospeciale de intervenție cu 44 subofiteri și 6 ofițeri.

Conform ISU Iași, în cele din urmă avionul a aterizat în siguranță, iar pasagerii vor fi evaluați medical.

„Masca, obligatorie şi la exterior în prima zi de şcoală”

 


Se pare că PANDEMUȚA este foarte EDUCATĂ ! ÎI LASĂ PE COPII ÎN PACE ÎN PRIMA ZI DE ȘCOALĂ, apoi ”ÎNCEPE DANSUL”

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre noul an şcolar după şedinţa cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pe margiena ordinului comun care va fi dat în câteva zile.

Ministrul Educaţiei a vorbit despre cele mai importante subiecte ale momentului. „În data de 13 septembrie vom începe școala cu prezență fizică pentru absolut toți școlarii și pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferențiere. Va trebui să ne asigurăm că sunt respectate toate măsurile sanitare, va trebui să ne asigurăm că există măști suficiente, va trebui să ne asigurăm că școlile sunt pregătite”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a vorbit şi de festivităţile din prima zi de şcoală. „Am stabilit că este normal să permitem organizarea de festivități de deschidere a anului școlar din moment ce sunt permise tot felul de alte evenimente, cu două condiții : masca va fi obligatorie și la exterior, pentru că se creează aglomerări mari de persoane, elevi, părinți, bunici, profesori, iar durata să fie de maxim o oră și jumătate”.

„În privința măștilor obligatorii în clase, părinții și-au exprimat îngrijorarea în privința cheltuielilor care ar putea apărea. „Există stocuri suficiente de măști de protecție, există câteva milioane de măști de protecție în rezerva de stat, gestionată de departamentul de situații de urgență, există la Ministerul Sănătății, există la autorități locale. Pe de altă parte am anunțat o interogare în tot sistemul de educație, către toate inspectoratele județene pentru a ne spune ce stocuri de măști au. Și Ministerul Educației s-a implicat, a semnat contracte de donație și sponsorizare în beneficiul inspectoratelor școlare acolo unde stocurile au fost mai reduse, iar astăzi în ședința de Guvern va fi promovată o reglementare prin care autoritățile locale vor pune la dispoziția școlilor măști de protecție. Există stocuri, știm exact pe fiecare județ. Acestea vor fi puse la dispoziția școlilor pentru asigurarea protecției sanitare, pentru elevi și pentru cadrele didactice”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, dacă tendinţa actuală de creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 se păstrează, în luna octombrie ar putea fi atins pragul de şase cazuri de COVID-19 la o mie de locuitori, când şcolile din acea localitate vor trece în online.

Opinii favorabile lui Florin Cîțu, cerute din S.U.A. de un fals jurnalist

 

Un nou scandal cu Florin Cîţu în prim-plan vine chiar înainte de alegerile interne din PNL. Este al treilea incident de anvergură în care este implicat actualul premier.

Un consilier din Guvernul Cîțu s-a dat drept jurnalist Digi24 pentru a convinge o profesoară americană, cunoscută în domeniul influencerilor, să îl laude pe Florin Cîțu în mai multe materiale de presă. 

Deirdre McCloskey a devoalat strategia chiar în fața jurnaliștilor de la Libertatea, care au și publicat dezvăluirile de presă. Este al treilea scandal major, după cel al omiterii din CV a dosarelor din SUA (conducerea sub influenţa alcoolului şi evaziune fiscală) şi al folosirii resurselor de stat în lupta internă din PNL.

McCloskey: „M-a contactat din România un jurnalist de la Digi24”

Am discutat întâi pe e-mail, apoi telefonic cu Deirdre McCloskey, ca să aflăm cum a apărut politica din România în aria preocupărilor sale intelectuale. Ea a răspuns pe larg, fără reținere. „N-am făcut cercetări pentru niciunul dintre editoriale. M-a contactat din România un jurnalist de la Digi24, care mi-a oferit un text în limba engleză, semnat de premier. E vorba de un document intern – nu cred că e secret – al Partidului Liberal. A fost singurul lucru pe care mi l-a trimis ziaristul. Sincer, nu prea citesc lucrări din România“, a spus Deirdre McCloskey, pentru Libertatea. -Doamnă Deirdre, cum se numește ziaristul Digi 24 care v-a contactat? - Imediat, am numele lui pe e-mail… Alexandru Butiseacă.

Alexandru Butiseacă lucrează la cabinetul lui Florin Cîțu din 14 aprilie 2021. El spune că i-a solicitat profesoarei de la Universitatea Illinois să scrie un articol din pur interes academic, ca să schimbe idei despre liberalism. „E vorba de corespondenţa între mediul academic românesc şi cel străin, domnule ! Pe calea asta de promovare a ideilor liberale, noi suntem parte dintr-o reţea globală, în care ne ţinem la curent“, explică Butiseacă.

Întrebat de redacție dacă el s-a recomandat drept jurnalist, după cum susține profesorul american, consilierul lui Florin Cîțu a negat vehement.

Restricţii în România

 


Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a decis, în şedinţa de vineri, să închidă restaurantele şi cafenelele din comunele Cepleniţa şi Răchiteni, precum și să interzică organizarea de nunți, botezuri și mese festive, întrucât incidenţa COVID-19 este mai mare de 3 la mia de locuitori, relatează Agerpres.

În două zone din județul Iași, autoritățile au luat decizia de a aplica restricții, după ce numărul de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut. Mai mult decât atât, rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori. Este vorba despre comunele Ceplenița și Răchiteni din județul Iași. Autoritățile introduc, începând de azi, restricții dure pentru localnici. CJSU a luat decizia de a închide localurile, restaurantele și cafenelele, iar evenimentele – nunțile, botezurile și mesele festive vor fi interzise, arată presa locală. În ultimele 24 de ore, BZI anunţă peste 40 de cazuri noi.

Incidența din comuna Ceplenița, județul Iași, a ajuns la 3,09 la mia de locuitori. Iar în comuna Răchiteni, tot în județul Iași, rata de infectare este de 3,04 la mia de locuitori.

”Suntem în situaţia nedorită cu două comune din Iaşi – Cepleniţa şi Răchiteni – în care incidenţa cazurilor de COVID-19 a trecut de 3 la mia de locuitori. Respectăm legislaţia care specifică măsurile care trebuie luate astfel încât să limităm răspândirea virusului SARS-CoV-2. Vom urmări cu atenţie evoluţia pandemică din cele două comunităţi şi vom pune accent pe vaccinarea populaţiei”, a declarat prefectul Marian Grigoraş.

Restricțiile se vor aplica pentru următoarele două săptămâni. CJSU Iași a luat decizia de a interzice activitatea cu publicul a agenţilor economici: restaurante, localuri, cafenele, atât în interior, cât și la terase.

De asemenea, nici operatorii licențiați în domeniul jocurilor de noroc, nici cei care organizează spectacole în aer liber, concerte, festivaluri (fie ele publice sau private), dar și alte evenimente culturale nu mai au voie să le susțină, fiind interzise în următoarea perioadă. Pe această listă se adaugă și nunțile și botezurile, dar și mesele festive.

Ioana Mihăilă: „Dacă va fi nevoie să instituim restricţii de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate”

Ministrul Sănătăţii a declarat sâmbătă că, dacă va nevoie de introducerea unor restricţii de circulaţie în cazul înrăutățirii situației pandemice, acestea nu vor viza persoanele vaccinate. De asemenea, şcolile vor fi afectate doar în ultimă instanţă de astfel de restricții, a mai precizat Ioana Mihailă.

„Dacă cifrele se înrăutăţesc, este nevoie să intervenim cu măsuri de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei. Ce vrem să facem cu prioritate este să accelerăm campania de vaccinare, pentru că este cea mai eficientă măsură de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei şi să ţinem cât de mult putem şcolile deschise, pentru că nu putem să mai avem acele efecte asupra educaţiei copiilor, consecinţe a ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Acestea sunt principiile de la care plecăm. Este clar că, în acest context, dacă va fi nevoie să instituim restricţii de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate, în primul rând, şi ca ultimă instanţă vor fi afectate şcolile. Vom discuta”, a declarat sâmbătă ministrul Ioana Mihăilă, întrebată dacă vor fi impuse restricţii la mall-uri în weekend pentru cei care nu au certificate COVID.

Victor Ponta : Clotilde Armand „A mimat această luptă cu gunoaiele ca să acopere fraudarea alegerilor”

 


Victor Ponta a făcut declarații în exclusivitate la Romania TV cu privire la scandalul gunoaielor din Sectorul 1 în care a fost implicată Clotilde Armand. Fostul premier susține că această problemă a fost doar o strategie a primarului de la Sectorul 1 de a atrage atenția de la fraudarea alegerilor.

„Clotilde Armand a făcut un scandal fals ca să acopere problema adevărată, fraudarea alegerilor, așa arată lucrurile foarte clar. De aceea m-am alăturat demersului PSD. E clar ca a distrus un sector și a mimat aceasta luptă cu gunoaiele ca sa acopere fraudarea.

Cred ca în primul rand trebuie să se ajunga la o viață unită. Ma aștept ca și PNL-ul să se alăture ca stiu si ei ce rau face Clotilde Armand. ” a menționat liderul politic.

Victor Ponta demolează USR-ul: „Pe ei îi doare dacă cresc preţurile la Bruxelles”

Victor Ponta a criticat dur partidele PNL și USR PLUS pe care le consideră incapabile să soluționeze problemele grave cu care se confruntă populația din România, de la creșterea prețurilor până la dezastrul din Sectorul 1.

„S-au terminat vacanțele, în curând vor începe școlile, vestea bună e ca oamenii vin acasă și apoi încep să se uite că fiecare lucru de la pâine la benzina întreținere s-au scumpit și se vor scumpi și mai tare.

De pe 25 ei trebuie să rezolve problemele oamenilor, au conducerea țării așa cum n-a avut-o nimeni în acești ani de la președinte la premier. Poate în sfârșit vom avea un guvern care să guverneze România.

Pe cei de la USR îi doare daca cresc preturile la Bruxelles. Nici pe Clotilde n-o intereseaza daca exista sobolani. Pe cei de la USR PLUS nu i-a durut în cot niciodată de români.”, a declarat Victor Ponta.