2.17.2020

CHINA REVINE LA VIAȚĂ !





BEIJING, 17 februarie 2020, (Xinhua) - Medicina tradițională chineză (TCM) s-a dovedit eficientă în vindecarea pacienților cu boala coronavirus (COVID-19), a declarat atăzi un oficial chinez de sănătate.

Un decoct TCM numit „Qingfei Paidutang” a fost utilizat în tratarea a 701 de cazuri confirmate în 10 provincii, dintre care 130 au fost vindecate și externate, a spus Li Yu, un oficial al Administrației Naționale a TCM.

Simptomele au dispărut în 51 de cazuri și s-au îmbunătățit în 268, alte 212 rămânând în stare stabilă, a spus Li, adăugând că decoctul a fost recomandat instituțiilor medicale la nivel național pe 6 februarie, după analiza datelor privind 214 de cazuri.

De asemenea, Li a împărtășit cazurile de analiză și statistici cu înregistrări clinice detaliate, deoarece 94,6 la sută dintre cei 112 pacienți s-au restabilit la temperatura normală a corpului, iar 80,6 la sută din 214 pacienți au încetat să tușească, după ce au folosit decoctul timp de șase zile.

Datele au arătat efectul clinic bun al decoctului și perspectiva de tratament asupra COVID-19, a spus Li.

Mecanismul comun de prevenire și control al situației a cerut o cooperare mai puternică între TCM și medicina occidentală în prevenirea și tratamentul bolilor infecțioase, cum ar fi COVID-19, și recomandă autorităților locale să promoveze utilizarea TCM în întregul proces de diagnostic și de tratament.

Începând de astăzi, peste 3.100 de persoane cu pregătire medicală din peste 630 de spitale TCM din toată țara, au fost trimise să ajute provincia Hubei în lupta împotriva epidemiei, a declarat Jiang Jian, un alt oficial al administrației naționale.

TCM a fost utilizat în tratarea a 60.107 de cazuri confirmate în China, potrivit Jiang.