1.03.2021

”Sîntem aici, gata să primim răsplata anilor în care v-am lins în fund”

 


Un adevărat război a fost declanșat de susținătorii președintelui după ce talentatul Mugur Mihăescu ”Garcea” l-a ironizat pe Iohannis.
Reacții multe și radicale după emisiunea de Revelion de la TVR, realizată de talentatul Mugur Mihăescu, cu invitat principal celebrul cântăreț Dan Bittman.
E revoltă pe paginile susținătorilor PNL, un membru CNA cere demiterea Doinei Gradea, șefa TVR, la fel și deputatul ”liberal” Pavel Popescu. Motivul ? Glumele făcute în emisiune ! Glume la adresa liderilor politici, în frunte cu Iohannis, dar și a situației de fapt, din pandemie.
Ei bine, asta a fost apreciat drept atac la autorități și la măsurile anti-pandemie ! Asta după ce, ani de zile, la același TVR s-au derulat adevărate atacuri în trombă la PSD, pe vremea aceea partidul de guvernământ ! Plus miștourile la adresa lui Ion Iliescu, pe vremea președinției acestuia, făcute de ”Divertis” și nu numai… Dar, desigur, Iohannis nu e Iliescu…
”Iohannis a înghițit foarte greu miștourile pe seama lui de la revelionul TVR. Dovada e activarea rapidă a slugilor năimite de prin  diverse instituții și a postacilor liberali de pe Facebook”, observă ziaristul Bogdan Tiberiu Iacob.
Ziaristul subliniază ridicolul atacului: ”Cuvântul de ordine e așa-zisul atac la adresa celor care se chinuie să combată pandemia. Atac prin bășcălie, să completăm..”.
”Sunt foarte curios care va fi primul idiot care va cere interzicerea difuzării pe Netflix, în numele acelorași principii, a filmului ”Death to 2020””, scrie BT Iacob, arătând că, ”mai mari bășcălii ca acolo la adresa guvernanților de vîrf ai lumii și a pandemiei, mai greu de găsit!!!”
Cel mai cunoscut ziarist român, Ion Cristoiu, consideră că atacurile la TVR reprezintă și un interes personal al unor ”pițifelnici” de-ai președintelui… ”pentru că dinspre TVR vine miros de friptură”.
”Dorina Rusu, Grigore Cartianu şi alţii asemenea lor au aşteptat venirea la putere a Coaliţiei de Centru Dreapta de mai mult de un deceniu. Ei ştiu că venirea Alor noştri înseamnă trecerea fripturii de la Ei la Noi. Şi tot datul din gură în apărarea onoarei lui Klaus Iohannis nu e altceva decît făcutul cu mîna: Nu ne uitaţi, sîntem aici, gata să primim răsplata anilor în care v-am lins în fund”, scrie Ion Cristoiu pe blogul personal.
Da, așa începe anul 2021 – cu un război între (tabăra) Iohannis și… Garcea! Bine a ajuns președintele României – și România, în general!.
De fapt, mă întreb cine e ”Garcea” în viața de zi cu zi? În nici un caz talentatul Mugur Mihăescu, om de afaceri de succes, care a reușit în viață prin munca și talentul său, niciodată politic! Și nu va răspunde niciodată cu cinism ”ghinion”, când va fi întrebat de ce alții nu au făcut avere din meditații. Ah, da – să nu uităm că Mugur a plătit impozite! Adevăratul ”Garcea”, nu…
P.S. Oare din această nouă ”confruntare” se va naște un nou personaj de scheciuri? Un Garcea la Cotroceni?...

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20210103/33129520/Tabra-Iohannis-primul-razboi-penibil-in-2021-.html

Tarom SUSPENDĂ zborurile spre și dinspre Marea Britanie

 


Compania Tarom anunță că timp de două zile suspendă zborurile de pe aeroporturile din România spre și dinspre Marea Britanie. 

Măsura a intrat în vigoare și va duce la anularea zborului de luni București-Londra și retur.

„Având în vedere deciziile autorităților, TAROM va supenda operarea zborurilor comerciale spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 2 zile, începând cu data de 02.01.2021, ora 21:20, conform NOTAM in vigoare. Astfel, zborul din data de 04 ianuarie 2021, București OTP - Londra LHR - București OTP (RO391/2 OTP-LHR-OTP) va fi anulat”, au anunțat reprezentanții Tarom.

Toți pasagerii care au bilete pentru cursa anulată vor putea zbura marți.

„Detalii operare: 05 ianuarie 2021 - RO391 - decolare București, ora locală 12:20 -> sosire Londra, ora locală 14:05. RO392- decolare Londra, ora locală 14:50 -> sosire București, ora locală 20:10. Mesajul de reprotejare pentru cursa din 05 ianuarie 2021 va fi transmis în format electronic, via email, tuturor pasagerilor posesori de bilete pe cursa din 04 ianuarie 2021”, a precizat Tarom.


sursa:https://www.dcnews.ro/tarom-suspenda-zborurile-spre-si-dinspre-marea-britanie_793296.html


Adio și n-am cuvinte !

 


Gigi Becali a făcut un pas înapoi, în urmă cu câteva luni, din viaţa publică, iar acum, la început de 2021, patronul FCSB a zis că va continua pe aceeaşi linie.

„Viață publică, nimic! Nici nu știu ce se întâmplă. Nu mă mai interesează! La revedere! Gata. Viață publică înseamnă păcate. Cum ies, cum trebuie să spun ceva, trufie, ori mândrie, ori jignire… Nu mai vreau să fac păcate.”, a declarat Becali, la Antena 3.

„Pentru mine, sărbătoare nu înseamnă că mergem să bem vin, să mâncăm, să ne distrăm și să facem păcate. Nu, tată! Pentru mine, Sărbătoarea înseamnă să fiu și mai strict, și mai credincios să stau și mai mult la biserica și să fac mai multe rugăciuni.

La mine este în fiecare zi sărbătoare. Eu mă bucur numai în Hristos și în Biserică. Sărbătoare pentru mine e în Biserică.”, a mai spus Becali.

În toamna anului trecut, au existat zvonuri potrivit cărora Gigi Becali a avut coronavirus.

sursa:https://www.cotidianul.ro/adio-si-n-am-cuvinte-5/


Tunurile Puterii îndreptate împotriva TVR

 


Programul de Revelion al televiziunii publice nu a fost pe placul reprezentanților Puterii, iar de aici a început o întreagă sarabandă. Dă-i cu „reforma” și „curățenia”!
Sau de fapt cu aservirea postului public?
Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai (USR), a anunţat că marţi va avea o întâlnire informală cu preşedintele CNA, Monica Gubernat, pentru a discuta despre ”comunicarea şi informaţiile publice care distorsionează mesajele din partea autorităţilor”. Discuţia vine după programul de Revelion al TVR 1 despre care s-a spus că a luat în derâdere măsurile de combatere a pandemiei.
„Marți dimineață voi avea o întâlnire informală la Parlament cu președintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), doamna Monica Gubernat.
În plină pandemie, toate instituțiile statului trebuie să lucreze împreună pentru a găsi soluții în a opri acest fenomen care ne afectează pe toți. Discuția de marți va fi despre comunicarea și informațiile publice care distorsionează mesajele din partea autorităților și sprijinirea comunicațională a unor măsuri de sănătate publică”, a scris Bulai pe pagina sa de Facebook.
Anterior, Bulai a transmis pe contul său de pe rețeaua de socializare, cu subiect și predicat, că șefa televiziunii publice „Doina Gradea trebuie să plece din TVR”.
„În ultimele 7 luni, Guvernul României a dat redacțiilor de presă private aproximativ 40 de mil. €, pentru a scrie despre măsurile guvernului luate împotriva pandemiei. Am contestat constant ineficiența acestei măsuri.
Acum 2 zile, pe banii noștri, TVR1 a avut de Revelion un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanțare socială. Cu oameni declarați fani ai teoriilor conspirației.
Ceva mai contraproductiv nu se putea. Dai tot anul 40 de mil. € ca să informezi lumea (ineficient), dar permiți dezinformare pe bani publici, la televiziunea publică, în plină pandemie. În prime time. De Revelion. Adică sabotezi măsurile de împiedicare a răspândirii bolii. Pe bani mulți.
Voi chema în curând la Parlament reprezentanții CNA pentru a ne oferi un punct de vedere asupra acestei situații.
Firea, Olguța și Dăncilă au plecat.
Doina Gradea trebuie să plece din TVR și să ia cu ea și pe partenerii PSD care au mai rămas acolo.
Ne întâlnim în sesiune ordinară în februarie și începem curățenia”, a explicat deputatul USR.
Senatorul PNL de Buzău Vlad Pufu, membru în Comisia de cultură, susţine la rândul său că „simpla plecare a managementului nu va rezolva nici pe departe problema” TVR, televiziunea publică având nevoie de „o reformă profundă”.
„Programul din seara de Revelion a lansat in spatiul public o intreaga dezbatere pe tema rolului pe care il mai are TVR in audiovizualul romanesc.
Un prilej tocmai bun de a lamuri, dupa 30 de ani, cateva aspecte esentiale fara de care aceasta institutie nu isi va gasi linistea pe mai departe.
Altfel, doar simpla plecare a managementului nu va rezolva nici pe departe problema.
In opinia mea, ca membru in Comisia pentru Cultura si Media din Senatul Romaniei, TVR are nevoie de o reforma profunda, de pozitionare, de targetare, care sa raspunda la o intrebare simpla, asemanatoare oricarui proiect.
Carui tip de public se mai adreseaza TVR astazi? Nimanui sau tuturor…
Ori, la aceasta intrebare trebuie sa raspundem noi, cei care avem un cuvant de spus atunci cand apreciem rezultatele televiziunii publice.
Dorim o televiziune comerciala, masurata de ARMA , al carui management sa-l evaluam dupa rating si,implicit, dupa profit? Atunci, vom mai avea accidente ca acesta din seara de Revelion. Va promova mediocritatea si vulgaritatea sub pretextul cresterii audientei, cum de altfel s-a intamplat…
Las pentru alta discutie chestiunea cu profitul, in contextul in care parte din buget iti vine din subventie. Este total impotriva sensului afacerii in economia de piata.
Sau dorim ca TVR sa se intoarca la statutul ei de televiziune nationala? Sa dezvolte zona editoriala de publicistica, sa-si reia rolul educativ-cultural in societate.
Pentru asta desigur, mai putin vor conta cifrele de audienta si mai mult calitatea productiilor.
Locul a ceea ce ar trebui sa fie televiziunea publica nu il poate ocupa nimeni. Nu are cum. Trebuie sa fie singura reduta impotriva programelor ce abunda in promiscuitate pentru obtinerea audientei cu orice pret.
TVR are de atatia ani jurnalisti exceptionali pe care i-a ingropat profesional intr-o grila ce nu le ofera prea multe provocari. Detine logistica necesara , tehnicieni pregatiti , arhiva unicat.
Din pacate, a fi angajat in televiziunea nationala nu mai misca astazi pe nimeni! Ar trebui sa dea de gandit! Luati prin comparatie cu marile televiziuni europene de stat, BBC, Deutche Welle , Rai Uno etc. si veti vedea ca TVR e obligat sa-si recastige statutul, respectul si increderea telespectatorilor.
Pentru Romania e necesar sa se orienteze mai mult cu productii proprii spre piata europeana . Sa isi castige un loc in randul marilor distribuitori la targurile internationale de profil.
Daca nu vom lua aceste aspecte in calcul, doar plecarea Doinei Gradea nu va rezolva problema de fond a televiziunii publice si nu peste putin timp vom avea din nou un scandal al programelor fara gust, dar cu mult miros….”, a scris Pufu pe pagina sa de Facebook.
Totodată, deputatul PNL Alexandru Muraru susţine că va cere înfiinţarea în Parlament a unei comisii speciale de anchetă pentru Televiziunea publică, dar şi pentru Radioul public.
Muraru afirmă, într-un comunicat de presă, că „tot ce s-a întâmplat la cele două servicii publice de media în ultimii ani trebuie anchetat în detaliu, prin intermediul unei comisii de anchetă parlamentară înfiinţată în acest scop”.
„Situaţia din ultimii ani din televiziunea şi radioul public trebuie urgent investigată oficial. Ceea ce s-a întâmplat la cele două servicii publice de media în ultimii ani trebuie anchetat în detaliu, prin intermediul unei comisii de anchetă parlamentară înfiinţată în acest scop. Conform regulamentului Camerei Deputaţilor acest lucru trebuie demarat de minim 50 de deputaţi din două grupuri parlamentare. De aceea, voi propune de îndată înfiinţarea acestei comisii”, afirmă deputatul PNL.
El consideră că la cele două instituţii media au existat „numeroase derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, ştiri şi acţiuni sistematice croite pentru a proteja PSD şi pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta, talk-show-uri transformate în acte zilnice de propagandă pro-PSD şi de instigare a populaţiei pentru nerespectarea măsurile de protecţie împotriva Covid 19”.
Deputatul Muraru susţine că respingerea raportului de activitate nu ar fi suficientă, întrucât acest lucru „ar însemna că nu vom afla niciodată nivelul cenzurii, al propagandei pesediste şi al deturnării din banii publici din aceste instituţii”.
„Cele două instituţii de media publice au purtat cu neruşinare o campanie de susţinere a PSD în ultimii ani. Prin conducerile SRTV şi SRR şi prin cei care coordonau ştirile şi principalele talk show-uri, dar şi prin alţi pioni transformaţi în „realizatori” sau „producători”, în ultimii ani, orice echilibru politic a fost deturnat în favoarea unui partid care a distrus statul de drept, a proiectat scoaterea României din UE, iar în ultimul an a sabotat combaterea pandemiei prin dinamitarea tuturor măsurilor administrative şi medicale.Publicul trebuie să afle realitatea din aceste instituţii”, precizează deputatul PNL Alexandru Muraru.
El afirmă că jurnaliştii, angajaţii şi colaboratorii celor două instituţii media trebuie să aibă posibilitatea de a se adresa oficial, nu pe la colţuri, în vreme ce deputaţii care vor compune comisia trebuie să solicite documente şi expertize oficiale asupra contractelor, plăţilor, înţelegerilor încheiate de aceste două instituţii.
Totodată, deputatul liberal declară că trebuie investigat şi ceea ce s-a întâmplat la studiourile teritoriale SRR şi SRTV.
Tonul criticilor l-a dat Dorina Rusu, membră CNA, care a catalogat emisiunea dată de TVR 1 în noaptea dintre ani drept un „show de prost gust”.
„În noaptea de Revelion, televiziunea publică publică a dat un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust și pe cele ale bunului-simț, ci și legislația audiovizualului. M-am autosesizat în legătură cu emisiunea de Revelion de la TVR 1, care va fi analizată într-o sedință a CNA.
Emisiunile de divertisment trebuie să respecte legislația la fel ca toate celelalte, iar în emisiunea de la TVR nu este vorba doar despre niște glume proaste la adresa autorităților care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulți oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecție anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor.
Într-o perioadă atât de complicată cum este cea generată de pandemie, televiziunile și posturile de radio trebuie să-și înțeleagă nu numai libertățile, ci și responsabilitățile, iar televiziunea publică este cu atât mai datoare la responsabilitate cu cât este finanțată din bani publici. Dar acesta a fost încă unul dintre momentele deloc rare, din păcate, în care TVR și-a abandonat misiunea publică.”, a spus Doina Rusu.
Radu Herjeu, membru CNA, și-a exprimat la rândul său sarcastic opinia față revelionul TVR.
„Am înțeles din relatări (căci eu n-am avut sarcină de serviciu să mă uit la TVR în noaptea de revelion) că programul imaginat de specialiștii televiziunii publice a reușit performanța rarisimă de a ultragia 99% din populația țării: pe progresiști și conservatori, pe fanii locatarului de la Cotroceni, pe cei ce poartă mască și pe credincioșii români ortodocși. La care se adaugă cei cu bun gust și cu simțul umorului, minoritari oricum”, a spus Herjeu.
Potrivit paginademedia.ro, TVR a avut contract de 50.000 de euro pentru revelionul cu grupul umoristic Vacanța Mare.

Medic infectat, după ce a fost vaccinat

 


Un medic de la spitalul Umberto I din Siracuza, vaccinat în urmă cu șase zile la Palermo, a primit test pozitiv pentru Covid 19.

Conform autorității sanitare din provincie, medicul a fost una dintre primele persoane care s-au vaccinat în Italia, scrie La Stampa.

Acum, autoritățile verifică dacă medicul a luat virusul înainte de călătorie, precum și persoanele care au intrat în contact cu doctorița, inclusiv cele aflate la bordul autobuzului cu care a călătorit spre Palermo.

Directorul unei clinici din Roma, Patrizia Laurenti, a declarat că a doua doză a vaccinului este esențială. Practic, fără a doua doză, vaccinul e inutil.

„Acoperirea completă se realizează la cincisprezece zile de la a doua administrare. Anticorpii încep să fie produși chiar și după prima doză, dar pentru a atinge un nivel eficient de protecție, e nevoie de a doua doză, iar după 15 zile există certitudinea aproape totală că suntem protejați de Covid”, a spus Patrizia Laurenti.

Cel mai probabil, medicul din Siracuzei era deja în faza de incubație când a primit prima doză din vaccin.

sursa:https://www.cotidianul.ro/breaking-news-medic-infectat-dupa-ce-a-fost-vaccinat/


„Guvernul meu” face ce știe mai bine

 


Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna ianuarie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,5 miliarde de lei, din care 400 milioane printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 4,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, transmiteAgerpres.

La acestea se poate adăuga suma de 615 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma, uşor sub cea din decembrie 2020 (4,985 miliarde lei), va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, MFP a programat în data de 7 ianuarie o emisiune de certificate cu discont de 400 milioane de lei, cu scadenţa în 10 ianuarie 2022.

De asemenea, pe parcursul lunii vor avea loc şapte emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 4,1 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (615 milioane de lei în total).

Emisiunile vor fi de 700 de milioane de lei (două emisiuni), 600 milioane de lei (două emisiuni) şi 500 milioane de lei (trei emisiuni).

sursa:https://www.cotidianul.ro/guvernul-meu-face-ce-stie-mai-bine/