12.08.2020

Opinia unui psiholog despre rezultatul alegerilor: „Au o cauză clară”

 


Psihologul Daniel Moiș afirmă, referindu-se la scrutinul de duminică, că rezultatele voturilor au o cauză clară: „acea cauză se cheamă UMILIRE!”.

Psihologul subliniază că „nimic nu e mai rău decât să îți UMILEȘTI alegătorii. Caz în care ei vor face TOT POSIBILUL SĂ SE RĂZBUNE”.
„În cel mai bun caz, ei vor REFUZA să mai meargă la vot.
Sau vor vota ostentativ cu ORICE ADVERSAR al tău!
Și cine te poate umili mai tare decât cel aflat la putere?
Cu restricțiile Covid-19 suntem, unii dintre noi, de acord. Înțelegem că sunt impuse de alții, că sunt necesare, sau că nu avem de ales.
Dar să IMPUI declarațiile alea INUTILE, care nu au absolut nimic de-a face cu PROTECȚIA POPULAȚIEI?
Dar să impui oamenilor să NU IASĂ DIN CASE în intervalul 23-6 dimineața?
Dar să amendezi bătrânii care nu au completat corect declarațiile, de parcă ar fi niște infractori care nu iau măsuri pentru prevenirea pandemiei?
Să impui o mască OBLIGATORIE, și după LUNI de zile să spui că e neconformă și că de fapt NU PROTEJEAZĂ?
Ce noroc că românul e OBIȘNUIT CU UMILINȚA. Și că în ciuda UMILIRII SALE prin restricții LIPSITE DE SENS, el tot merge să te voteze pe tine, marele conducător. Sau partidul tău.
Sigur că 68% din români au ieșit deja din poziția de VICTIMĂ, și REFUZĂ să mai fie VICTIMELE unor conducători cu apucături dictatoriale.
Au mai rămas cam jumătate din cei 32% în starea de VICTIMĂ. Că alți 16% au votat ÎMPOTRIVA actualei puteri, indiferent de ce ALTCEVA au ales.
Stăm bine dacă din 100% victime am ajuns la DOAR 16% suferinzi de sindromul Stockholm. Oameni care VOR să fie în continuare UMILIȚI. Și vor linge mâna care îi pedepsește fără motiv”, mai spune Daniel Moiș pe pagina sa de Facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/opinia-unui-psiholog-despre-rezultatul-alegerilor-au-o-cauza-clara/

”Avem muniție pentru un întreg al treilea război mondial în Europa”

 


Vladimir Jirinovski, deputat în Duma de Stat şi lider al Partidului Liberal Democrat din Rusia, a declarat recent la televiziunea publică rusă Rossia-1 că, dacă autorităţile Republicii Moldova vor încerca să pună în aplicare retragerea trupelor ruse din Transnistria, contingentul rusesc nu va fi retras, ci se va dubla sau chiar tripla. Mai mult, el a amenințat Chişinăul: "Dacă un singur soldat rus va fi ucis, vă veți scălda într-o baie de sânge", scrie deschide.md.

Jirinovski a spus că în regiune locuiesc 250.000 de cetățeni ruși și că Rusia este obligată prin Constituție să îi apere.


Politicianul rus a afirmat că în depozitele de la Cobasna este muniție suficientă pentru un "întreg al treilea război mondial în Europa”. Potrivit acestuia, lichidarea unei asemenea cantități de arme este imposibilă, iar în cazul unei explozii, Europa va fi zguduită de valul de șoc.

"Noi nu trebuie doar să spunem, dar și să avertizăm că noi nu numai că nu vom retrage, ci vom crește contingentul rusesc al forțelor de menținere a păcii. Dacă numai un singur soldat va fi ucis, veți scălda într-o baie de sânge, nici nu veți reuși să ajungeți la aeroportul din Chișinău, vă vom ajunge pe toți”, a spus Vladimir Jirinovski, potrivit deschide.md.

Atacul are loc în contextul în care Kremlinul şi Ministerul rus de Externe au reacţionat dur la o declaraţie făcută la sfârşitul lunii noiembrie de preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, care reiterase de fapt poziţia dintotdeauna a Chişinăului, înainte de venirea preşedintelui socialist prorus Igor Dodon la putere în 2016, privind retragerea trupelor rusești din Transnistria şi evacuarea muniţiilor ruseşti de la Cobasna, scrie Agerpres, citând presa de la Chișinău.

În perioada sovietică, depozitul de la Cobasna era cunoscut ca depozitul nr. 1411 de muniţii de artilerie, reprezentând arsenalul strategic al Districtului militar Sud-Vest al URSS. Dar cea mai mare parte a muniţiilor a fost stocată aici după retragerea trupelor sovietice din fosta Republică Democrată Germană (RDG), Cehoslovacia şi alte ţări din fostul Pact de la Varşovia. Conform cifrelor oficiale, acolo ar fi stocate în prezent peste 20.000 de tone de arme şi muniţii.

Într-o reacţie la declaraţia ministrului rus de externe Serghei Lavrov, care a calificat la 30 noiembrie drept "iresponsabil" apelul său privind retragerea trupelor din cadrul Grupului Operativ (GOTR) din Transnistria şi a muniţiilor din stânga Nistrului, Maia Sandu a amintit că ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a promis în vara anului 2019 că Rusia va evacua cele peste 20.000 de tone de muniţii din depozitele de la Cobasna.

În apelul său, Maia Sandu se referea la retragerea GOTR - creat pe rămăşiţele fostei Armate a 14-a sovietice în Transnistria -, pronunţându-se pentru transformarea misiunii de pace ruseşti din stânga Nistrului în una civilă, sub mandat OSCE.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-international-24470700-rusia-continua-atacurile-impotriva-maiei-sandu-jirinovski-ameninta-republica-moldova-daca-singur-soldat-rus-ucis-veti-scalda-intr-baie-sange-avem-munitie-pentru-intreg-treilea-razboi-mondial-europa.htm

😡😡😡În ziua cu cei mai mulţi morţi de COVID, Iohannis se laudă în faţa ambasadorilor cu măsurile luate de guvernul PNL

 


Preşedintele Klaus Iohannis a participat la o videoconferinţă cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti. Şeful statului a profitat de moment pentru a lăuda măsurile luate împotriva pandemiei de guvernul condus până ieri de Ludovic Orban.

În ziua în care România a înregistrat un record de decese din cauza COVID, preşedintele Klaus Iohannis s-a lăudat în faţa ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti cu măsurile luate de autorităţi pentru controlarea pandemiei.

"Președintele României a subliniat importanța măsurilor luate de autoritățile române, în contextul pandemiei de COVID-19, pentru limitarea răspândirii infectărilor cu noul coronavirus", se arată într-un comunicat dat presei de Administraţia Prezidenţială.

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat un record negativ: 213 de decese din cauza infectării cu Sars-Cov-2. Potrivit raportării oficiale, pe 8 decembrie, ţara noastră a înregistrat 7.439 de persoane bolnave de COVID, în timp ce la ATI sunt internate 1.276 de persoane.

Iohannis, discuţii cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti

Conferinţa în format video-call cu ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti, la care a participat şi Klaus Iohannis, a fost organizată de Ambasada Republicii Federale Germania, țară care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene. În cadrul întrunirii virtuale, ambasadorii şi Klaus Iohannis au discutat şi de strategia de vaccinare adoptată de România.

"Cu privire la subiectul schimbări climatice, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat faptul că România este în favoarea agreării la nivelul Uniunii a propunerii Comisiei Europene de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 comparativ cu 1990, decizie care va contribui la creșterea competitivității Uniunii şi la bunăstarea cetățenilor europeni", se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale. 

"În ceea ce privește tema bugetului multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 şi a Facilității de Redresare şi Reziliență, Preşedintele României a exprimat speranța că se va putea ajunge cât mai curând posibil la o soluție de compromis, care să permită obținerea unui acord final la nivel european asupra pachetului bugetar.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că România a susținut încă de la începutul procesului de negociere condiționarea acordării fondurilor europene către statele membre de respectarea statului de drept", mai spun reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale.

sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/iohannis-ambasadori-covid-conferinta-ambasada-germaniei-588330.html

Deutsche Welle și directorul IDR se contrazic pe tema AUR

 


Doi poli importanți în materie de analiză internațională se contrazic pe tema apariției și succesului AUR, dând o importanță internațională noii grupări românești.

Remarcabilul director al Institutului Diplomatic Român, Iulian Fota, fost consilier pe probleme de Securitate al președintelui devenit unionist Traian Băsescu, face o afirmație fermă în privința AUR. 

”AUR nu este un complot al cuiva din străinătate, teorie pentru care nu avem nici un argument, nici o dovadă. El este produsul unui proces istoric, cu particularitățile epocii pe care o trăim”, a scris Fota.

Iulian Fota a ținut să explice o postare anterioară, în care pusese problema direct, fără argumente și detalii:

”AUR este un proiect rezultat din laboratoare neaoșe românești . Românești !!!! Din țara și din străinătate , dar românești!”, a scris directorul  Institutului Diplomatic Român.

Ei bine, prestigiosul Deutsche Welle, post fondat de guvernul Germaniei Federale (RFG), are o cu totul altă opinie ! E mâna rușilor !

Deutsche Welle scrie de ”succesul repurtat de un partid filolegionar, ridicat pe scut de Sputnik și de alte trâmbițe ale Kremlinului”.

”Resursele surprinzătorului succes al unui partid care numai bine n-are cum să facă României rezidă în aceleași izvoare alimentând și ascensiunea altor formațiuni populiste de dreapta. Din care nu puține au repurtat în ultimul deceniu șocante izbânzi electorale în Europa. Problema, altfel spus, nu e pur românească și nu e doar rezultatul unei toxice infiltrări putiniste între Carpați și Dunăre, ci privește întreaga UE”.

Textul aparține uneia dintre cele mai importante condeie ale Deutsche Welle, Petre M. Iancu.

Deci, iată cum un personaj de top al diplomației române și un personaj de top al postului de radio german sunt pe poziții contrare în privința AUR – care dobândește astfel o importanță internațională.

În privința Sputnik România, îi asigurăm pe cei de DW că nu avem vreun scut - în afara celui de la Deveselu.


Va fi trecut PMP-ul peste 5% cu voturi de la alt partid sau prin simpla falsificare a procentajului ?

 


Marți la 11,50, ora României, pe site-ul Mediafax, Partidul Mișcarea Populară avea 4,88 la Cameră și 4,77 la Senat. Nu mișcă numărătoarea nici dacă ar fi făcută pe bile și boabe de porumb. Cu o seară înainte, Ion Cristoiu chicotea cu subînțelesuri și ironii la adresa dregerii procentajului pentru Partidul Mișcarea Populară.

Fără partidul lui Traian Băsescu în Parlament, Klaus Iohannis și tot sistemul au băgat-o pe mînecă. Sunt captivi la USR și la UDMR. Adică au băgat-o pe mînecă. Așa că soluția aducerii lui Traian Băsescu în Parlament ar mai rezolva, măcar în parte, din dificultatea în care președintele a împins partidele de dreapta. Până luni, la ora 21,00, au fost centralizate la nivelul birourilor electorale de circumscripţie judeţeană procesele-verbale din 18.855 secţii de votare, reprezentând 96,43% din totalul de 19.553 de secţii de votare. PMP-ul lui Traian Băsescu apărea Camera Deputaților ba cu 4,66, ba cu 4,68%. Unii (Realitatea TV, Digi TV) l-au dat de mai multe ori cu 5% iar la Senat ba cu 4,77, ba cu 4,81%.

Biroul Eectoral Central cu toate comunicatele sale n-a găsit de cuviință să ofere explicații în legătură cu numărul de voturi obținute de PMP și cu situația contestației depuse de Eugen Tomac. 96% din voturile exprimate la alegeri au fost numerate în 24 de ore. Și numai cu 4% se chinuie pentru a găsi o soluție pentru împingerea peste pragul electoral făcăturii de PMP.

Chior și prost să fii și tot îți dai seama că PMP-ul este la mare încurcătură. Și că există o presiune să fie rezolvată. Voturile din diaspora pe care partidul conta tradițional au fost sub așteptări. Ba, la un moment dat, a fost anunțată chiar situația voturilor din străinătate și distribuția lor pe partide. PMP-ul apărea sub 7.000 de voturi. Ulterior, au apărut știri că încă se mai numără 400 de secții din străinătate!? Miroase de la distanță a lucrătură și a încurcătură, semn că se muncește la greu pentru salvarea atît a PMP, cît a păstrării lui Traian Băsescu și a familiei sale în jocul politic.

Ce să înțelegem din această întîrziere, care ne obligă la bănuieli? Va fi trecut PMP-ul peste 5% cu voturi de la alt partid sau prin simpla falsificare a procentajului? Să nu uităm că la alegerile parlamentare precedente, partidul lui Traian Băsescu a trecut, cu greu, de pragul electoral. Și la europarlamentare a arătat cu un favorit al calculatoarelor de la STS. De fapt, Traian Băsescu este un caz unic. A mai pierdut și un referendum (2012), cînd americanul Philip Gordon a aterizat la București și a decretat că au fost fraudate 2.000.000 de voturi în defavoarea marinarului. Nu le-a dovedit nimeni. Și referendumul a fost trîntit, iar Liviu Dragnea, condamnat pentru SMS-uri. Să nu uităm că la alegerile din 2009 l-a învins pe Mircea Goeană într-o altă jonglerie cu voturi din străinătate. Dubioasă pînă la cer. El este celebru ca banditul Pisică, omul care a căzut în picioare din cele mai dificile situații. Din raporturile cu Securitatea, a scăpat din cleștele dosarelor pînă cînd nu au mai contat decît simbolic, din dosarul cu incendiul dn Portul Rouen a ieșit ca un Hopa Mitică, din dosarul Flota a scăpat nici dracu nu știe cum, din dezastrul de la CFR nu a răms cu nici un referat, din afacerile cu energie, dirijate de la Cotroceni, la fel, din afacerile cu Puiu Popoviciu, tot așa, din terenurile de la Nana, la fel. A învîrtit terenurile, casele și apartamentele ca pe mătăniile de rugăciune.

Doamne, cîte afaceri și ticăloșii sunt legate de numele acestui om. Și, dacă luăm în calcul ce eforturi se fac pentru menținerea sa la suprafață, suntem obligați să ne întoarcem la formarea binomului (el fiind tătucul incontestabil al acestuia) și să revenim la operațiunea de desemnare a lui Klaus Iohnnis pentru candidatura la prezidențialele din 2014. Și atunci a fost tot o operțiune a Binomului, făcută și în baza unei înțelegeri de protejare a marinarului pentru toate nemerniciile sale.

Altfel, nu se explică de ce această întîrziere și de ce această numărătoare cu penseta făcută din nou numai pentru salvarea PMP-ului și a lui Traian Băsescu.

La sfîrșitul editorialului, situația era aceeași!

Ultimele rezultate oficiale date publicității de BEC, aseară la ora 21.00, după numărarea a 96.41% din voturi,  arată că PMP avea la Camera Deputaților – 4,68 %, iar la Senat, – 4,81%.

Dimineață, România TV anunța că BEC a numărat voturile din peste 99% din totalul de 19.553 de secții de votare. Rezultatele arată că PMP ar fi obținut, atît la Camera Deputaților cît și la Senat 4,99%.


sursa: https://www.cotidianul.ro/alt-hei-rup-pentru-basescu/

Ciucă renunţă la oamenii lui Orban

 




Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, demisionează din funcție, marți, la cererea premierului interimar Nicolae Ciucă.

„Nu mă cramponez. Am avut o discuție cu dumnealui (cu Nicolae Ciucă – n.r.) și i-am spus că sunt la dispoziție. Mi-a spus că o să vină un alt secretar general la guvern”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Antonel Tănase.

Nicolae Ciucă a preluat mandatul de premier interimar, după ce, luni, Ludovic Orban a demisionat din funcția de prim-ministru.

sursa: https://www.cotidianul.ro/ciuca-renunta-la-oamenii-lui-orban/

”Intrarea în AUR se face nu pentru a căuta beneficii. Calitatea de membru AUR presupune sacrificiu pentru Țară, nu angajarea într-un post călduț sau rezolvarea unor interese”

 


AUR,  surpriza alegerilor parlamentare de duminică, a anunțat într-un comunicat marți că 15.000 de români s-au înscris în formațiune în numai 24 de ore, ca urmare a apelului lansat de copreședinții George Simion și Claudiu Târziu.

„AUR dorește să schimbe în bine societatea românească pe toate palierele și se adresează tuturor celor care nu se regăsesc în principiile, valorile, dar mai ales în acțiunile partidelor care s-au rotit la putere în ultimii 30 de ani. Atrag atenția tuturor, însă, că intrarea în AUR se face nu pentru a căuta beneficii. Calitatea de membru AUR presupune sacrificiu pentru Țară, nu angajarea într-un post călduț sau rezolvarea unor interese”, a declarat George Simion, copreședinte AUR.

Adeziunea de intrare în AUR poate fi semnată online, accesând acest link: https://www.partidulaur.ro/adeziune..

Potrivit comunicatului citat, AUR va avea în Parlament 46 de senatori și deputați.

Primele zile de după alegeri au venit însă și cu o demisie din AUR.

Secretarul general al Organizației de Tineret a AUR, Ariadna Cârligeanu, a anunțat că demisionează.

„A sosit momentul să mă retrag din AUR. Uneori în viaţă Dumnezeu ţi le așază prea bine sau pur și simplu întâlnești oameni care îţi dau o anumita direcție, oameni care contribuie la dezvoltarea ta. Aveam 14 ani când mai în glumă, mai în serios mi-am stabilit visul: ca peste câțiva ani să formez o organizație care să lupte pentru românii din Basarabia și Nordul Bucovinei. Era un ţel care a părut nebunesc în tot acest timp chiar și pentru idealista de mine. La 16 ani m-am înscris ca voluntar în Acțiunea 2012 pentru ca am simțit din prima clipă că acolo îmi este locul. Ce a urmat, o știți și voi, 3 ani memorabili în care am crescut alături de niște oameni ce mi-au devenit a doua familie.Deși nu îmi place politica, nu am stat pe gânduri când am avut ocazia să ajut la formarea AUR, alături de aceiași oameni dragi cu care obișnuiam să flutur tricolorul”, a scris pe Facebook Ariadna Cârligeanu.

Ea mai spune că AUR este un proiect în care a depus suflet, sacrificiu și nu va regreta niciodată că a făcut parte din acest partid.

„Ce am învățat de la George în tot acest timp este că oricât de nebunesc pare ţelul pe care ţi l-ai ales, lupți până la capăt, iar într-o zi, imposibilul devine posibil. Și uite că vin momente în viață când ajungi la o răscruce de drum și trebuie să iei o decizie. Știu că pare prea devreme, dar a venit timpul să mă retrag din AUR și a venit timpul ca o nouă generație să preia Acțiunea 2012. Mă retrag din viața politică pentru a-mi dedica timpul și energia în viața civică pentru românii din Basarabia, din Nordul Bucovinei, pentru unire, pentru idealul României Mari”, explică Ariadna Cârligeanu.


sursa:https://www.cotidianul.ro/romanii-se-inghesuie-la-aur/

”PSD trebuia sā aibā un scor astronomic ! Astronomic !!!”

 


PSD a câștigat alegerile parlamentare, dar vechile „dușmănii” din interiorul partidului se mențin. Codrin Ștefănescu, fost secretar general al formațiunii, de pildă, a sărit la gâtul lui Marcel Ciolacu, spunând despre actualul lider al PSD că „va avea soarta lui Zgonea”. Ștefănescu susține că Marcel Ciolacu „era speriat la 29% cā a obținut mai mult decât i se aprobase”.

„Werner a fost cel mai bun agent electoral pentru PSD! Din scârbā și lehamite, fațā de actuala guvernare, unii români au decis sā voteze contra! Nu Ciolacu, Grindiiianu sau Dâncu sunt artizanii acestui scor. Dimpotrivā! Am luat mai putine voturi ca la europarlamentare! Când erau toți împotriva noastrā și am fost susținuți atunci doar de nucleul dur al PSD! Care nu s-a speriat de amenințările și înjurăturile hastag-rezist! Când Dragnea era demonizat și statul paralel investea sume și forțe uriașe pentru a ne discredita! Nu vā imbātați cu apā rece! Noul PSD, a lui Ciolacu și gașca securistoidā, s-a dezis public de noi și mesajul național-patriotic, a indepārtat din partid oameni ca Liviu Plesoianu, Șerban Nicolae, Petre Daeea, etc. Cu oameni iubiți de popor, civili și curajoși, altul era scorul PSD astāzi! Ciolacu era speriat la 29% cā a obținut mai mult decât i se aprobase! Disperat cā șefii se pot supāra definitiv pe el. Și va avea soarta lui Zgonea! Noul PSD este doar la centru, in teritoriu, vechiul PSD s-a mobilizat și a câștigat alegerile! Exact in județele și exact liderii civili care stau in gâtul noii conduceri! La greselile, brambureala și bătaia de joc la adresa românilor din partea guvernanților, PSD trebuia sā aibā astāzi un scor astronomic! Astronomic!!!”, a scris Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook.

Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților și fost președinte executiv al PSD, a fost condamnat în luna februarie la trei ani de închisoare cu executare de Tribunalul București, decizia nefiind definitivă.

sursa:https://www.cotidianul.ro/profetie-sumbra-ciolacu-va-avea-soarta-lui-zgonea/