8.23.2021

Cîțu - un PERICOL REAL pt ROMÂNIA - trece peste Iohannis, încalcă legea și bagă România în conflict

 


Florin Cîțu devine pe zi ce trece o problemă, iar acțiunile sale dovedesc iresponsabilitate – nu mai ține seama nici măcar de președintele Iohannis !

Gest complet iresponsabil al premierului Florin Cîțu, care a anunțat, cu de la sine putere, aderarea României la o platformă revizionistă, care o implică într-un conflict cu Rusia.

Prezent azi la Kiev, la lansarea unei noi acțiuni revizionista a Ucrainei, ”Platforma Crimeea”, Florin Cîțu a făcut următorul anunț:

”Profit de această ocazie pentru a anunța că, astăzi, România aderă la Platforma Internațională Crimeea”, a declarat Cîțu.

Întrebarea pe care au pus-o mai mulți analiști este cine l-a împuternicit pe Cîțu să participe la această reuniune – iar acum problema se pune mult mai grav: cine l-a împuternicit să declare că România aderă la o platformă revizionistă?

Precizăm că ”Platforma Crimeea” e definită ca ”un mecanism internaţional de consultare şi comunicare, al cărui scop pe termen lung este obţinerea eliberării peninsulei de sub ocupaţia Rusiei şi revenirea sa la Ucraina” – deci un demers revizionist, care nu ține seama de decizia locuitorilor Crimeii – și nici de dreptul pe care aceasta îl avea să decidă autonomia deplină, iar ulterior aderarea la un alt stat – în cazul de față Rusia, țara de care Crimeea aparținea de secole.

În fapt, această ”aderare” pe care Cîțu a anunțat-o are valoare de acord sau convenție internațională, iar încheierea unui asemenea act în numele României NU intră în atribuțiile premierului !

Conform Constituției și Legii 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, nu premierul ci numai Guvernul are printre atribuții :

”negociază tratatele, acordurile şi convenţiile internaţionale care angajează statul român; negociază şi încheie, în condiţiile legii, convenţii şi alte înţelegeri internaţionale la nivel guvernamental” (Legea 90/2001, art 11, k).

Deci, atenție, nici Guvernul nu poate decât negocia în numele României vreun acord sau convenție – nu poate încheia. De încheiat o poate face doar la nivel guvernamental, dar NU în numele României.

Nu există nici o Hotărâre de Guvern, nicio OUG, nicio decizie a Parlamentului sau a Președintelui care să-i fi permis lui Cîțu să anunțe ADERAREA României la această Platformă revizionistă.

Ceea ce înseamnă că Florin Cîțu a comis o ilegalitate, pentru care Parchetul ar trebui alertat imediat !

Mai mult, prin gestul său, Florin Cîțu pune în pericol siguranța României, pentru că o leagă de demersul unei țări aflate în conflict cu Rusia, deci automat implică România în acest conflict.

Ori, în condițiile în care CSAȚ nu a dezbătut această problemă a aderării României la o platformă revizionistă, parte a unei situații de conflict, cum și-a permis Cîțu ? Cum a trecut peste aprobarea președintelui Iohannis și peste CSAȚ ?

Simplu – Cîțu și-a încălcat grav atribuțiile, a implicat România într-un conflict care NU ne privește !

Ce înseamnă asta ? Un act de trădare a intereselor naționale !

Ar trebui reclamat la Parchet ? Categoric da, din moment ce există precedentul reclamației contra Vioricăi Dăncilă pentru… o întâlnire cu premierul și președintele Israelului, gest care NU angaja România în niciun fel !

Suntem curioși dacă PSD sau Ludovic Orban vor reacționa în vreun fel la demersul ilegal și iresponsabil al premierului Cîțu.

Să mai precizăm și alte afirmații iresponsabile făcute de premierul Cîțu la Kiev:

”Țara noastră rămâne ferm angajată în implementarea politicii de nerecunoaştere a anexării ilegale a Crimeei de către Federaţia Rusă”. Întrebare: cine și când a elaborat această „politică” și când a aprobat-o Parlamentul ?

”România susţine aspiraţiile Ucrainei de a deveni membru al comunităţii europene şi euro-atlantice”.

România a fost primul stat membru UE care a ratificat Acordul de Asociere între UE şi Ucraina. De asemenea, Summitul NATO de la Bucureşti a recunoscut dreptul Ucrainei de a deveni membru al Alianţei, atunci când vor fi îndeplinite condiţiile. (…)

Ca ţară vecină şi partener al Ucrainei, încurajez ferm conducerea politică a Ucrainei să accelereze reformele economice şi sociale necesare, pentru a realiza transformarea democratică a societăţii şi prosperitatea ei pe termen lung.

Beneficiile vor fi împărţite întregii societăţi ucrainene, inclusiv de către minoritatea română care locuieşte în Ucraina, şi vor contribui la încurajarea armoniei sociale, a stabilităţii şi a prosperităţii”.

Această din urmă afirmație este o prostie imensă și dovedește trădarea intereselor românilor din Ucraina, ba chiar faptul că Bucureștiul se asociază cu Kievul pentru a-i minți ! În sensul că România, în loc să condiționeze sprijinirea Ucrainei de îndeplinirea promisiunilor privin minoritățile, RENUNȚĂ la această pârghie !

Minciuna și prostia sunt evidente – Ucraina își bate joc de români și de România acum, darămite dacă ar fi în UE ?!

Concluzia este clară: Cîțu este un pericol real pentru România, iar implicarea lui într-o chestiune atât de sensibilă cum este relația cu Estul e un gest de maximă iresponsabilitate.

Reamintim că, recent, Cîțu a făcut și alte afirmații iresponsabile despre Rusia, acuzând-o de spionaj la nivelul CSAȚ și al Guvernului României.

https://ro.sputnik.md/20210823/ultima-ora-citu-trece-si-peste-iohannis-incalca-legea-si-baga-romania-in-conflict-44163362.html

Dezvăluiri despre tragedia neștiută a lui FUEGO

 


Fuego a izbucnit în lacrimi chiar de ziua lui, în cadrul unei emisiuni TV, unde a vorbit despre  o tragedie care îl consumă de ani de zile.

Fuego a izbucnit în lacrimi în cadrul unei emisiuni televizate, unde a vorbit despre momentul trist al vieții sale peste care nu va putea trece nicioadată. Artistul a declarat că în ciuda faptului că ziua sa de naștere este un moment de celebrare și se bucură că este apreciat de atâția români, îi esate teribil de dor de tatăl său, care l-a susținut dintotdeauna.

Fuego a mărturisit că părintele său a fost dintotdeauna blând cu el și a i-a fost dintodeauna un mentor în viață. Cântărețul a mai adăugat că moartea tatălui a lăsat un gol imens și regretă faptul că tatăl său nu-l poate vedea în concert pe scena Teatrului Național.

”Cea mai mare dramă de până acum e că l-am pierdut pe tata, l-am iubit enorm, nu mi-a dat niciodată vreo palmă, el s-a îngrijit de mine, a fost un om extrem de deștept, dacă nu știam răspunsul unei întrebări la tata îl găseam, îmi pare rău că a plecat prea devreme, că astăzi nu e în sala Teatrului Național, în centrul culturii române să mă aplaude”, a spus Fuego potrivit Spynews.

Fuego a mai mărturisit că nu a apucat să-i spună niciodată tatălui său că îl iubește, dar consideră acesta a simțit dintotdeauna acest lucru.

”Îmi pare că niciodată nu i-am spus că-l iubesc, dar a simțit asta cu toată forța lui, dar sunt convins că de undeva dintre stele mă veghează. Îmi cer scuze, nu mai pot să vorbesc”, a mai spus Fuego în direct.

Artistul și-a pus sufletul pe tavă și a vorbit despre una dintre cele mai grele perioade ale vieții sale. A recunoscut că a fost extrem de sărac o bună perioadă de timp, iar din cauza posibilităților reduse financiare ale părinților, nu a avut deloc o copilărie ușoară.

„Nu m-a ajutat nimeni. Nu am avut bani. Am fost un copil sărac. Uneori trăiam așa, de pe o zi pe alta, pentru că ai mei au muncit enorm ca să mă ţină la facultate la București. Am stat în internat cu alţi cinci colegi de-ai mei într-o cameră.

De multe ori nu aveam posibilitatea să-mi cumpăr bilet să mă duc cu autobuz sau cu troleibuz sau cu tramvai, pentru că era perioada în care cumpăr bilet din tramvai şi nu aveam bani şi mergeam pe jos de la Obor până în Drumul Taberei. (…) Nu mi-a fost ușor. A fost un efort enorm de mare al părinților mei. Amândouă salariile mergeau pe întreținerea copilului la București la facultate, la studii”, a spus Fuego la Antena Stars.

Lovitură pentru Clotilde Armand ! Prefectul Capitalei : ”Nu se impune prelungirea stării de alertă în Sectorul 1”

 


Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat luni că nu se impune prelungirea stării de alertă în Sectorul 1.

„Nu se impune prelungirea stării de alertă. În acelaşi timp, am avut o discuţie cu Primăria Sectorului 1 şi cu Romprest şi urmează ca în două zile să prezinte împreună un plan care să asigure continuitatea serviciilor de salubrizare pe termen lung şi sper că ambele părţi sunt conştiente de importanţa pe care acest lucru o are pentru cetăţenii Sectorului 1 şi vor veni împreună cu această soluţie”, a spus Alin Stoica.

Merkel, în vizită de adio la Moscova și Kiev

 


Ultima întâlnire oficială a Angelei Merkel cu Vladimir Putin nu a adus nimic nou în relațiile dintre Germania și Federația Rusă. Ca de obicei, la nivel public, cei doi lideri au sugerat că au căzut de acord să nu fie de acord – nici în ce privește soarta opozantului Alexei Navalnîi, nici în ce privește situația din Belarus, nici în legătură cu situația din Ucraina (Vladimir Putina a publicat recent un editorial intitulat ”Despre unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor”, în care susține că rușii și ucrainenii sunt ”un singur popor”, a cărui separare este o nedreptate istorică, este artificială și temporară).

Pe de alta parte, Rusia si Germania se apropie de finalizarea gazoductului Nord Stream 2, care ar urma să livreze circa 40% din necesarul de gaze al Germaniei și să scoată de pe harta tranzitului Ucraina, Polonia, țările baltice.

Data ultimei vizite la Moscova a lui Merkel în calitate de cancelar a stârnit critici, pentru că pe 20 august se împlinea un an de la otrăvirea lui Alexei Navalnîi, care ulterior s-a recuperat într-un spital din Berlin, unde a fost vizitat inclusiv de Merkel. Ulterior, Navalnîi s-a reîntors în Rusia, unde a fost încarcerat pentru că nu a respectat termenii eliberării condiționate într-un caz de spălare de bani. Merkel a insistat mult pe subiectul Navalnîi și, indirect, pe situația internă din Rusia, însă a evitat să discute despre gazoductul ruso-german, atât de criticat de țările central și est-europene. Ca de obicei, Merkel a cerut eliberarea lui Navalnîi, a încurajat opoziția antisistem din Rusia și ONG-urile.

Situația din Ucraina a fost și ea puțin prezentă în declarațiile lui Merkel și Putin, fiind un subiect strâns legat de gazoductul Nord Stream 2. La Moscova, la fel ca și în timpul vizitei efectuate în Ucraina două zile mai târziu, Merkel a insistat că Nord Stream 2 nu va fi folosit ca o armă geopolitică împotriva Kievului, care ar fi privat de veniturile din tranzitul gazelor ruse și de relevanța geopolitică, în cazul în care Moscova ar întrerupe fluxul prin Ucraina. Însă Merkel nu pare să aibă mai mult decât un angajament verbal al lui Vladimir Putin în acest sens, după cum și Putin susține că liderul URSS Mihail Gorbaciov a avut un angajament similar din partea SUA privind neextinderea NATO în fostele republici socialiste din Europa Centrala și de Est.

Un angajament mai puternic este stipulat în acordul la care Germania a ajuns cu Statele Unite, pentru a putea finaliza construcția gazoductului și a obține ridicarea sancțiunilor împotriva companiilor implicate în proiect. 

Acordul la care Berlinul a ajuns cu administrația Biden prevede ca Germania să impună sancțiuni Rusiei, dacă Moscova folosește gazoductul pentru a pune presiuni pe Ucraina. 

Este de urmărit cum va impune Germania sancțiuni unei țări de care va fi și mai dependentă din punct de vedere energetic, mai cu seamă că ”tranziția verde” a Germaniei presupune renunțarea totală la energia nucleară.

Vladimir Putin a venit cu o abordare pur economică (până la urmă, și Angela Merkel susține că acest gazoduct este un proiect pur economic) și a spus că, după expirarea contractului actual de tranzit cu Ucraina, în 2024, prin această țară vor trece gaze „în funcție de cât vor dori partenerii noștri europeni să cumpere. Atât vom putea prevedea în contract. 

Nu putem semna un contract de tranzit cu Ucraina dacă nu avem contracte de furnizare către consumatorii din Europa”.

Este o perspectivă care îl îngrijorează mult pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski. La conferința de presă comună de la Kiev, duminica, Zelenski a spus că Nord Stream 2 este ”o armă geopolitică a Kremlinului, periculoasă pentru întreaga Europă”.

La Kiev, Merkel a făcut un apel pentru o nouă întâlnire a liderilor din statele formatului Normandia pentru Ucraina (Franța, Germania, Rusia, Ucraina). Ultimul summit a avut loc în 2019, iar președintele Zelenski a făcut presiuni asupra Vestului pentru a obține o nouă asemenea întâlnire.

Relațiile dintre Germania și Ucraina nu trec prin cea mai bună perioada, iar asta nu numai din cauza proiectului Nord Stream 2. 

Zelenski a sugerat de mai multe ori că Germania și Franța nu depun suficiente eforturi pentru a ajuta Kievul să recupereze Crimeea și să încheie conflictul separatist din Donbas. În plus, regimul de la Kiev nu a văzut deloc cu ochi buni așa-numita ”formulă Steinmeier” (propusă de actualul președinte Frank-Walter Steinmeier pe vremea când era ministru de Externe al Germaniei), care prevede organizarea alegerilor in Donbas, însă nu după reinstaurarea administrației ucrainene, ci sub actualul control al forțelor separatiste susținute de Rusia. 

Nu este pentru prima dată când Germania propune, la nivel public sau mai puțin public, formule care avantajează Rusia în fața statelor din regiune. 

Formarea guvernului de la Chișinău din 2019, al Maiei Sandu cu socialiștii pro-ruși ai lui Igor Dodon, este pus tot pe seama unei intermedieri germane.

Rusia nu mai are la Berlin un lider atât de apropiat precum fostul cancelar Gerhard Schroeder, cel care a inițiat construcția primului gazoduct Nord Stream și care, începând de la retragerea sa din politica germană, în 2005, lucrează pentru industria energetică rusă. Este președintele celei mai mari companii petroliere de stat din Rusia, Rosneft. Președintele Consiliului Rus pentru Relații Internaționale, Andrei Kortunov, este însă de părere că și relațiile cu Angela Merkel au fost mulțumitoare și că Rusia nu are motive să pună presiuni pe Germania. Se așteaptă la continuitate, la o victorie la alegerile din septembrie a lui Armin Laschet, succesorul lui Merkel la conducerea Uniunii Creștin Democrate. Puțin probabila victorie a Partidului Verde, care se opune gazoductului Nord Stream 2, ar aduce relații ceva mai tensionate între Berlin și Moscova.

Ce a reușit să obțină Volodimir Zelenski a fost o participare internațională consistentă la lansarea Platformei Crimeea, pe 23 august, un forum internațional pentru consultare, discuții și coordonare în vederea refacerii relațiilor Ucraina-Rusia prin înapoierea Crimeii de către Moscova (Kievul folosește neobișnuitul termen de ”dezocupare” a Crimeii). Platforma Crimeea va avea parte de prezența Statelor Unite. Rusia a fost invitată de Kiev, însă refuzul a fost categoric, câtă vreme Ucraina contrazice linia oficială a Kremlinului, cum că Rusia nu este parte a conflictului din estul Ucrainei, ci un simplu mediator. Zelenski a încercat să aducă Statele Unite și în Formatul Normandia, mizând pe o deschidere inițială a administrației Biden, însă opoziția Rusiei a împiedicat acest demers.

https://www.cotidianul.ro/merkel-in-vizita-de-adio-la-moscova-si-kiev/

Ministrul Educaţiei : „Masca va fi obligatorie la interior, cu excepţia orelor de sport”

 


Sorin Cîmpeanu consideră că şcolile sunt printre cele mai sigure medii, astfel că începând cu 13 septembrie elevii se vor putea întoarce în clase.

Sorin Cîmpeanu a anunţat ceremonii de deschidere a noului an şcolar. De asemenea, ministrul a declarat că elevii vor trebui să poarte măşti de protecţie la interior, cu excepţia orelor de sport.

„Elevii au avut foarte mult de suferit pe parcursul predarii online. Şcolile sunt cele mai sigure medii. Am decis că anul acesta putem deschide scolile pana la pragul de 6 la mie.

Prima saptamana va incepe cu ceremoniile de deschidere a anului scolar. Anul acesta ne permitem. Masca va fi obligatorie in interior, cu exceptia orelor de educatie fizica. Conditia este ca rata de infectare sa fie sub doi la mie.

Permitem ceremoniile in exterior, singura conditie va fi ca ceremoniile sa nu dureze mai mult de o ora si jumatate şi să se poarte mască de protecţie”, a declarat ministrul Educaţiei la Digi24.

Referitor la testarea elevilor, ministrul a precizat că aceasta se va face doar în situaţia cazurilor simptomatice. De asemenea, Sorin Cîmpeanu a mai declarat că nu s-a pus niciodată problema ca profesorii nevaccinaţi să plătească testarea COVID.

Ministerul pregăteşte formulare prin care solicită acordul părinţilor privind vaccinarea copiilor de peste 12 ani, însă acestea vor putea fi distribuite doar după începerea şcolii. În cadrul formularului părinţii vor putea răspunde cu „da” sau „nu”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că autorităţile iau în discuţie posibilitatea ca şi în localităţile cu rate de infectare de peste 6 la mie copiii de creşă şi cei de grădiniţă să poată merge la unităţile şcolare, atâta vreme cât localitatea nu intră în carantină.

„Şcoala nu ar trece integral în online (la o rată de infectare de peste 6 la mie). Este vorba despre al doilea scenariu care se aplică peste rata de infectare de 6 la mie. În acest scenariu, în momentul de faţă este propus ca preşcolarii – e vorba de creşe şi grădiniţe – să poată funcţiona în continuare. Primul scenariu este o certitudine. Al doilea scenariu, ce vă spun acum, este în curs de discuţie şi va fi finalizat acest proces, în perioada 1-3 septembrie, cu cel puţin 10 zile înainte de începerea anului şcolar”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seară, la Digi 24.

În acest al doilea scenariu, care nu a fost adoptat încă, în cazul în care rata de infectare ar depăşi 6 la mie şcolarii de gimnaziu ar urma să intre în online, până la vârsta de 12 ani, iar în cazul elevilor de peste 12 ani se ia în calcul posibilitatea ca aceştia să poată merge la şcoală, cu prezenţă fizică.

„Bineînţeles, nu mai departe de intrarea localităţii în carantină, moment în care orice activitate neesenţială se opreşte”, a adăugat ministrul.

Acesta consideră că această ipoteză ar fi aplicabilă localităţilor mai mici, în care pot apărea focare şi care ar putea ajunge mai degrabă la rata de infectare de peste 6 la o mie de locuitori.

Noua structură a anului şcolar 2021-2022

Semestrul I  va avea 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021- 22 decembrie 2021.

Semestrul al II-lea  va avea 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022- 10 iunie 2022, cu includerea programului ,,Școala Altfel’’, în perioada 8- 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Vacanțele elevilor în anul școlar 2021- 2022

25- 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;

23 decembrie 2021- 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;

15 aprilie 2022- 1 mai 2022: vacanța de primăvară;

11 iunie 2022- până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.

”ORACOLUL” CERCEL : ”Urmează alte două valuri după valul 4, vin alte mutaţii ale virusului”

 


Profesorul Adrian Streinu-Cercel susține în continuare că pandemia de coronavirus nu s-a încheiat. Mai mult, medicul spune că după valul 4, omenirea se va mai confrunta cu cel puţin alte două valuri, însă cu alte variante ale coronavirusului.

Adrian Streinu Cercel, preşedinte Comisia de Sănătate la Senat, a anunţat duminică, la Antena 3, că vor veni alte două valuri cu alte variante ale virusului, iar valul 4 evoluează destul de repede şi afectează deja pacienţii internaţi în secţiile de Terapie Intensivă.

„Nu este problema dacă vine sau nu al patrulea val, pentru că al patrulea val este în momentul de față în fața noastră. Faptul că Terapie Intensivă au început să se adune pacienții denotă clar acest lucru. Practic, pacienții care sunt în Terapie Intensivă reprezintă acel procent de 5% de cazuri severe și dacă facem calculul înapoi, o să vedeți câte cazuri sunt în realitate, în spatele acestui procent de 5%, deci a numărului de pacienți care sunt în Terapia Intensivă.

Terapiile Intensive încep să fie aglomerate și din păcate, noi funcționăm exact cu același personal pe care l-am avut și în urmă cu 8 luni, și în urmă cu 1 an, și în urmă cu 1 an și 8 luni.

Practic, aici trebuia să facem o mică dezvoltare, în sensul să dăm posibilitatea unor specialități colaterale să își facă o dezvoltare pe Terapie Intensivă, în așa fel încât să putem face față următoarelor valuri, pentru că noi vorbim acum de valul 4, dar trebuie să fim cât se poate de conștienți că pandemia nu se termină cu valul 4 și urmează încă cel puțin încă două valuri de aici încolo, categoric, cu alte variante.

Atâta timp cât lumea nu înţelege să se vaccineze în aşa fel încât să pună stop propagării acestui virus, virusul pe măsură ce trece de la o persoană la alta, el va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii, iar alte noi mutaţii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi”, a spus Adrian Streinu-Cercel, director al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din Bucureşti.

DIANA ȘOȘOACĂ : „E clar că serviciile au întors armele împotriva lui Florin Cîţu”

 


Diana Șoșoacă susține că actele semnate de Florin Cîțu în funcția de premier sunt nule pentru că acesta ocupă funcția abuziv, neavând voie să fie numit deoarece are o condamnare în SUA.

Diana Şoşoacă susține că serviciile sunt cele care au întors armele împotriva lui Cîțu dar este vizat și Klaus Iohannis care ar urma să fie chiar suspendat din funcție. „În general astfel de personaje (Florin Cîțu) care nu trec nici examenele normale de liceu, în general sunt racolate de servicii și sunt trimise să-și facă un CV cât mai abundent ca să fie pregătite în politică, astfel de personaje sunt cele mai manipulabile și santajabile.

În SUA nu se face diferența dintre consum de droguri și alcool la această acuzație.  Ceea ce nu pot să accept este că un politician să nu declare că a avut o condamnare, mai ales că încalcă legea care spune că miniștrii nu pot avea condamnări penale, în această lege nu se menționează doar condamnări în România ci oriunde. În acest moment el periclitează siguranță națională pentru că actele semnate de cineva care nu poate avea această funcție sunt lovite de nulitate absolută.

Toate actele semnate de domnul prim ministru sunt lovite de nulitate, el nu putea să aibă această funcție. Am înțeles că mai există cel puțin un dosar. Vom avea foarte multe surprize pentru că e clar că serviciile au întors armele împotriva lui și probabil împotriva președintelui Iohannis pe care probabil îl vor suspendat, suspendare pe care eu o susțin încă de anul trecut când nu eram în politică”, a declarat Diana Şoşoacă la Realitatea Plus.

Premierul Florin Cîţu a precizat, recent, întrebat dacă în trecut a fost închis două zile în SUA şi a plătit o amendă, că a făcut o greşeală în urmă cu 20 de ani, dar este interesant că informaţia apare abia acum când are loc competiţia internă a PNL.

”Acum 20 de ani, a fost vorba de DUI, este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a declarat Florin Cîţu.

Raed Arafat : „Nu mă aştept la măsuri dure cum au fost luate în alte state”

 


Raed Arafat exclude un nou lockdown în România, chiar dacă va creşte numărul persoanelor infectate cu coronavirus. Şeful DSU a precizat că aşteaptă să vadă cum va evolua situaţia pentru a lua noi decizii, însă i-a asigurat pe români că nu vor fi luate măsuri dure aşa cum au fost luate în alte state.

„Clar, (luăm decizii) evitând închiderea economiei și închiderea școlilor și încercând să mergem mai mult pe soluții țintite local, zonal, pe anumite activități poate să limităm accesul parțial, dar nu total, pentru a proteja și personalul care lucrează și pentru a evita răspândirea. Este o răspândire care se face foarte ușor a variantei Delta”, a declarat şeful DSU la Digi 24.

Referitor la un nou lockdown în România, Arafat i-a asigurat pe români că nu asta este intenţia autorităţilor.

„Nu asta e intenția și nu cred. Totuși, avem și câteva milioane de persoane vaccinate. Asta va avea un efect să scadă impactul pe sistemul sanitar sau să limiteze impactul. Nu mă aștept la un lockdown sau la măsuri dure cum au fost luate în alte state pe parcursul valurilor trecute”, a mai spus șeful DSU.

Valeriu Gheorghiţă anunţă că se remarcă o creştere cu peste 200% a cazurilor de îmbolnăvire la persoanele sub 40 de ani. Peste 500 de cazuri au fost înregistrate şi în ultimele 24 de ore, iar la ATI sunt ocupate 190 de locuri.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că statisticile din săptămâna precedentă arată că peste 82% dintre testele pozitive şi peste 93% din decesele cauzate de infecţia cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat la persoane nevaccinate.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică, 517 noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 9 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 190 de pacienţi cu COVID-19, numărul înregistrând o creştere faţă de ziua anterioară.

Până astăzi, 22 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.090.925 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.051.987 de pacienți au fost declarați vindecați.