12.09.2020

Rezultatele finale în urma voturilor din 6 decembrie 2020

 


PSD, PNL, USR PLUS, AUR și UDMR au trecut pragul electoral la alegerile de duminică și vor forma viitorul Parlament, potrivit datelor finale anunțate de Biroul Electoral Central. 

PMP și ProRomânia nu au trecut pragul electoral.

PSD a obținut la Camera Deputaților 28,9%, iar la Senat 29,32%

PNL a primit 25,19% la Camera Deputaților, în timp ce la Senat a primit 25,58%.

La Camera Deputaților USR PLUS a înregistrat 15,37% din voturi și 15,86% la Senat.

AUR a înregistrat un scor de 9,08% la Camera Deputaților și 9.17% la Senat, iar UDMR 5,74% la Camera Deputaților și 5,89% la Senat.

PMP și ProRomânia nu au trecut pragul electoral. PMP a primit 4,82% din voturi la Camera Deputaților și 4,93% la Senat, iar ProRomânia – 4,09% la Camera Deputaților, iar la Senat 4,13.

Potrivit reprezentanților BEC, datele sunt obținute din centralizarea rezultatelor înainte de soluționarea contestațiilor depuse la Biroul Electoral Central.

sursa:https://www.cotidianul.ro/rezultate-finale-pmp-ramane-pe-tusa/

„O mare, mare bătaie de joc”

 


Marcel Ciolacu, președintele PSD, a reacționat, miercuri seara, după ce liberalii au anunțat că îl susțin pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, în funcția de premier, afirmând că PSD nu va vota un astfel de guvern. „Românii i-au sancționat pe toți, nu doar pe Orban”, spune Ciolacu.

Ciolacu a scris, miercuri seara, pe Facebook, că propunerea lui Florin Cîțu în funcția de premier este o „mare mare bătaie de joc”.

„Peneliștii n-au înțeles absolut nimic din votul românilor! Să îl propui premier pe Cîțu – groparul economiei românești, este o mare mare bătaie de joc!!! Acești inconștienți sunt interesați doar de ciolan, în timp ce sute de oameni mor zilnic de virus. Nu le pasă absolut deloc de oameni, pentru că altfel ar fi votat propunerea PSD – doctorul Alexandru Rafila. Tot ce vor este să mai fure în continuare și să mai împrumute câteva zeci de miliarde de euro pentru buzunarele clientelei politice”, spune Ciolacu.
Președintele PSD adaudă că „românii i-au sancționat prin vot, pe toți, nu doar pe Orban” și o liberalii „nu mai au nicio legitimitate”.

„PSD nu poate vota niciodată o asemenea rușine de propunere! Iar dacă USR și UDMR o vor face atunci vor fi părtași la această catastrofă națională! Cred că este momentul ca românii să se revolte împotriva celor care vor să le confiște votul!”, a mai scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

sursa: https://www.cotidianul.ro/ciolacu-o-mare-mare-bataie-de-joc/

Vladimir Putin dă o lecție lumii: ce e NAȚIONAL - e mai PRESUS de orice !

 


Vladimir Putin dă o lecție lumii dominate de curente globaliste, care nu mai țin seama de ceea ce ține de aspectele tradiționale, de credință și tradiții.

Preşedintele  rus, Vladimir Putin, a promulgat un pachet de legi de maximă importanță – care dovedesc lumii că Rusia rămâne, pe plan mondial, apărătoarea identității naționale, suveranității decizionale, a credinței și tradițiilor!

Este vorba de un pachet de legi care asigură garanții suplimentare privind supremația Constituției Federației Ruse și prioritatea acțiunii sale pe teritoriul Rusiei, documentele relevante au fost publicate pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.

În fapt, se pune clar în vedere lumii întregi că legislaţia naţională (a Rusiei) și Constituția au  întâietate faţă de orice decizii, prevederi sau tratate ale organismele și instituțiilor internaţionale.

Noul pachet legislativ este important  în situaţia actuală, când mai multe influențe globaliste impun statelor lumii prevederi care contravin identității și moralei naționale – și, evident, interesului național.

Ori, în conformitate cu aceste dispoziții constituționale, legile incluse în pachet prevăd că nu este permisă aplicarea regulilor tratatelor internaționale în interpretarea lor, contrar constituției.

Desigur, noul pachet normativ nu înseamnă că Rusia nu își va asuma și achita toate obligaţiile asumate prin tratatele internaţionale, ci este o dovadă a fermității cu care Vladimir Putin și conducerea Rusiei urmăresc, în primul rând, interesul național.

Pachetul legislativ include 5 inițiative cu modificări la mai mult de 110 acte legislative ale Federației Ruse, incluzând 6 coduri: civil, familie, procedură penală, procedură de arbitraj, coduri de procedură civilă și cod de procedură administrativă – transmite RIA Novosti. 

Ce deranjează mult cercurile progresiste, este că președintele a semnat 4 legi federale – inclusiv modificările Codului familiei, fapt care provoacă reacții ale ”apărătorilor drepturilor omului”.


sursa: https://ro.sputnik.md/Rusia/20201209/32820310/Putin-da-o-lectie-lumii-ce-e-NATIONAL-e-mai-PRESUS-de-orice.html

Reacții : IOHANNIS-PNL-USR-REZIST vor dizolvarea AUR !

 


George Simion a dat o lovitură de imagine anunțând că, odată intrat în Parlament, AUR va iniția suspendare lui Iohannis – reacții furibunde din zona liberală și ”rezistentă”

În ciuda limbajului simplist, co-președintele AUR, George Simion, știe să facă valuri, prin afirmații și idei care șochează.

Invitat în emisiunea lui Mihai Gâdea, George Simion a anunțat că vrea suspendarea lui Klaus Iohannis, ”pentru depășirea atribuțiilor constituționale, așa cum a remarcat OSCE, chiar după alegerile parlamentare, precum și CCR”.

Mai mult, George Simion a declarat că, dacă PSD nu va demara procedura de suspendare a președintelui, atunci o va face AUR!

”Președintele trebuie să fie mediator, nu un competitor electoral. Iohannis numește, din nou, guvernul lui, după ce a pierdut alegerile, a mințit că avem vaccinul, că vin miliardele de euro?”, a declarat revoltat Simion, completând ”Eu nu înțeleg de ce PSD nu inițiază suspendarea președintelui”.

Simion a spus ferm: ”Mai stau o săptămână, două, și dacă nu o inițiază, o să o inițiem noi - românii ne-au cerut suspendarea lui”.

Desigur, George Simion declarația lui Simion e fără acoperire – iar în formularea respectivă e chiar o aberație.

Asta pentru că, în conformitate cu Art. 95 ”Suspendarea din funcţie a Preşedintelui României” din Constituție, ”Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui”.

Deci, AUR, cu 10% nu poate iniția suspendare  - ci cel mult poate deschide o listă pentru adunarea de semnături în vederea suspendării lui Iohannis.

Dar, în ciuda faptului că ideea e un fel de ”fonfleu” de imagine, a speriat și a revoltat zona liberală și pe cea ”rezistent” – useristă.

Pe mai multe pagini ale susținătorilor acestor grupări sunt propuneri de acțiune contra AUR – inclusiv de ”dizolvare a AUR”!

Desigur, o inepție – dar care dovedește cât de îndoctrinat este electoratul respectiv – care vede în Iohannis un fel de entitate de neatins !

Dar uită acest electorat de actele de corupție în care e implicat Iohannis, dar mai ales de acțiunile sale anticonstituționale, de cererile sale anti-democratice vizând dispariția PSD ? Sau de folosirea, în acest scop, a unei sintagme inventată de naziști ?

Da, acest electorat nu ține seama de toate astea, dar vrea ”dizolvarea” unui partid care gândește altfel ! Așa înțeleg ei democrația !


sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20201209/32816670/Reactii-la-Suspendarea-lui-Iohannis--se-vrea-dizolvarea-AUR.html

Ce a discutat Nicolae Ciucă cu ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman

 


Întrevederea prim-ministrului interimar, Nicolae-Ionel Ciucă, cu Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kimberly Reed, preşedintele Băncii de Import-Export a SUA, şi Aleshia Duncan, Departamentul Energiei din SUA.

Prim-ministrul interimar, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut astăzi, 9 decembrie 2020, o întrevedere cu Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kimberly Reed, preşedintele Băncii de Import-Export a SUA, şi Aleshia Duncan, adjunctul asistentului secretarului pentru politică energetică nucleară şi cooperare internaţională din cadrul Departamentul Energiei din SUA. La discuţii au participat, de asemenea, Raluca Turcan, vice-prim-ministru al României, şi Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri.

Cu prilejul întrevederii, ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri, Virgil Popescu, şi ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, au semnat Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile din România, parafat cu prilejul vizitei în SUA, de la începutul lunii octombrie, a ministrului român.

Discuţiile de la Palatul Victoria s-au focalizat asupra cooperării bilaterale subsumate Parteneriatului Strategic România-SUA, în domeniul politic, militar, energetic şi economic, în special cu referire la implicarea americană în proiecte strategice de interes major pentru România, inclusiv cele promovate în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări (I3M).

Prim-ministrul interimar a subliniat numeroasele evoluţii pozitive înregistrate şi în acest an în cooperarea bilaterală româno-americană, arătând că dezvoltarea şi aprofundarea tuturor dimensiunilor acestei colaborări reprezintă obiective asumate la cel mai înalt nivel. Totodată, premierul interimar a reafirmat sprijinul preşedintelui şi Guvernului României faţă de Iniţiativa celor Trei Mări, evidenţiind că implementarea proiectelor prioritare de interconectare ale I3M, cu implicare şi sprijin american, poate furniza un sprijin important pentru redresarea economică post-pandemie şi consolidarea rezilienţei unor domenii importante pentru securitatea ţării. În acelaşi timp, o prezenţă economică solidă a SUA în România poate reprezenta şi un puternic semnal de încurajare şi stimulare şi a altor investitori străini, interesaţi de oportunităţile de afaceri din ţara noastră.

 

Discuţii despre proiectul feroviar Constanţa - Gdansk (Rail2Sea)


Şeful Guvernului român a subliniat importanţa realizării prioritare a proiectului feroviar Constanţa - Gdansk (Rail2Sea), proiect transnaţional cu impact strategic asupra dezvoltării economice, dar şi cu implicaţii asupra asigurării mobilităţii militare între Nordul şi Sudul Flancului Estic al NATO. Totodată, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a făcut referire la necesitatea implementării proiectului rutier Via Carpatia.

Partea americană şi-a reafirmat angajamentul faţă de Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, inclusiv în ceea ce priveşte rolul Băncii de Import-Export a SUA în sprijinirea exporturilor americane către România şi a realizării proiectelor legate de Centrala nucleară de la Cernavodă. Reprezentanta Departamentului Energiei a exprimat, în acest context, apreciere pentru parteneriatul îndelungat cu România în domeniul energetic.

Ambasadorul american Adrian Zuckerman a relevat, la rândul său, caracterul special al relaţiei bilaterale dintre România şi SUA, precum şi rolul regional extrem de important al ţării noastre.


sursa:https://www.dcnews.ro/ce-a-discutat-nicolae-ciuca-cu-ambasadorul-sua--adrian-zuckerman_789230.html

Trei nume pentru postul de premier ! „Ciucă, Ciuc și Ciucaș”

 


Ironii pe internet la adresa liberalilor legat de numele viitorului premier. În vreme ce s-au întețit zvonurile conform cărora Nicolae Ciucă va fi propus pentru un mandat plin de premier de către Klaus Iohannis, peneliștii au scăldat-o, susținând că nu au decis.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu președintele Klaus Iohannis că discuțiile au fost despre formarea unui guvern și a unei majorități parlamentare și încă nu s-a luat o decizie privind numele viitorului premier.

„Am făcut o analiză a alegerilor și evident pașii pentru formarea unei majorități parlamentare și pentru formarea cât mai rapidă a unui guvern. Noi nu am luat încă o decizie privind propunerea unui premier. Când se va lua o decizie, o vom prezenta. Nu am discutat cu președintele despre acest aspect. Programul de guvernare este cel mai important, va fi baza acțiunii comune, mai ales că este vorba de un guvern de coaliție”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, după discuțiile cu președintele Klaus Iohannis.

Participanții la întâlnirea de marți nu au discutat despre persoanele din viitorul guvern, a mai spus Orban, care a precizat faptul că nu știe nimic despre intenția liderului PLUS, Dacian Cioloș, de a fi ministru al Apărării.

„Nu am auzit despre acest zvon, nu s-au deschis negocieri oficiale”, a precizat Ludovic Orban.

Capcana din promisiunea Marii Resetări. Ideea că guvernele vor promova un sistem economic care să reducă inflația, să îmbunătățească competiția și să le ofere mai multe drepturi cetățenilor este forțată.

 


Suma datoriilor lumii va ajunge la 277.00 de miliarde de dolari la finalul acestui an, estimează Institutul Internațional de Finanțe. Datoria însumată a piețelor dezvoltate – datoriile suverane, ale corporațiilor și ale cetățenilor – a sărit la 432% din PIB-ul acestor economii. 

Datoria piețelor emergente a ajuns la 250% din PIB-ul însumat, în China fiind de 335% și se așteaptă ca până la finalul anului să ajungă la 365%. Cea mai mare parte din creșterea cu 15 trilioane de dolari a datoriei globale se datorează răspunsului guvernelor și corporațiilor la pandemie. Însă trebuie să amintim că această datorie era deja la un nivel record în 2019, înainte de pandemie, într-o perioadă de creștere economică.

 ”Principala problemă este că această datorie este una neproductivă. Guvernele se folosesc de o marjă fiscală fără precedent pentru a rostogoli actualele cheltuieli care nu generează productivitate, iar cel mai probabil este că datoria va crește și după ce criza pandemiei se va încheia, iar nivelul de creștere economică și de productivitate nu va mai fi suficient pentru a reduce din povara financiară”, scrie economistul spaniol Daniel Lacalle, într-un articol publicat de Institutul Mises.

În acest context, Forumul Economic Mondial de la Davos a prezentat un plan pe care l-a numit ”Marea Resetare”. Este un plan care vrea să profite de circumstanțele actuale pentru ”a reface economia și a stabili viitoarea direcție a relațiilor globale, a economiei și a priorităților”. Potrivit FEM, lumea trebuie să se adapteze la actualele realități ”direcționând piata către rezultate mai echitabile, către revoluția industrială, creând o infrastructura economică și publică digitală”. Cu toții ne dorim să atingem aceste obiective, iar realitatea ne arată că sectorul privat implementează deja aceste idei, așa cum vedem în domeniul tehnologiei, al resurselor regenerabile, al sustenabilității.

Vedem cum afacerile se adaptează repede, că oferă bunuri și servicii la prețuri accesibile și că înregistrează progrese în atingerea țintelor de mediu, un lucru de negândit în cazul in care guvernele ar fi fost însărcinate să facă asta.

Criza ne arată că lumea a scăpat de riscul hiperinflației mulțumită sectorului privat, care a depășit toate așteptările prin modul în care a trecut peste o criză considerată insurmontabilă.

Mesajul Forumului Economic Mondial sună promițător. Însă două cuvinte îl distrug: ”direcționarea pieței”.

Nu este deloc redus riscul ca guvernele să preia aceste idei și să recurgă la un intervenționism masiv.

Ideea unei Mari Resetări a fost repede îmbrățișată de majoritatea economiilor conduse de guverne și birocrați și a fost văzută ca o validare a implicării tot mai mari a guvernelor în economie. Această interpretare este greșită.

Ideea că guvernele vor promova un sistem economic care să reducă inflația, să îmbunătățească competiția și să le ofere mai multe drepturi cetățenilor este forțată. Forumul Economic Mondial nu poate ignora riscul intervenției guvernelor în ideea aceasta de Mare Resetare, o idee care nu este nouă, ea există de ani de zile.

Tehnologia, competiția, piețele libere vor face mai mult pentru sustenabilitate, pentru bunăstare și pentru mediu decât acțiunile guvernelor, pentru că până și cele mai bine intenționate guverne vor încerca să apere cu orice preț trei lucruri care sunt împotriva mesajelor Forumului Economic Mondial: guvernele vor continua să-și apere campionii industriali naționali, creșterea inflației și controlul asupra economiei. Aceste trei lucruri contravin ideii unei noi ordini mondiale, a unor bunuri si servicii la prețuri mai accesibile, cu mai multă bunăstare, mai puțin șomaj și cu o productivitate mai mare în sectorul privat.

Ar trebui să ne îngrijoreze ideile bine intenționate atunci când primii care le îmbrățișează sunt cei împotriva libertății și a concurenței.

Există și o fațetă și mai întunecată. Mulți intervenționiști au salutat această propunere și au văzut-o ca o ocazie de a șterge datoriile. Sună bine, însă doar pană ce ne dăm seama ce înseamnă asta. Există un risc uriaș ca guvernele să șteargă datoriile folosindu-se de scuza că anulează și o mare parte din economiile noastre. Iar asta nu este o teorie a conspirației. Adepții teoriei monetare moderne pornesc de la premisa că datoriile guvernelor corespund economiilor făcute de companii și de cetățeni, deci nu este nicio problemă… Ei bine, singura problema este faptul că se face legătura între datoria cuiva și ceea ce a  economisit altcineva. Cine înțelege economia globală știe că ștergerea datoriilor de mii de miliarde ale guvernelor înseamnă și dispariția economiilor de mii de miliarde ale cetățenilor.

Ideea unui sistem economic mai sustenabil, mai curat și mai social nu este nouă și nu este nevoie să ne fie impusă de guverne. Guvernele nu trebuie să reducă și să limiteze libertățile, economiile și salariile reale ale cetățenilor nici măcar pentru o promisiune bine intenționată. Cel mai bun mod prin care ne putem asigura că guvernele și marile corporații nu se vor folosi de acest pretext pentru a elimina libertățile și drepturile individuale este promovarea piețelor libere și concurenței. Investițiile cu bătaie lungă, ideile de îmbunătățire a statului bunăstării nu trebuie promovate sau impuse; consumatorii obligă deja companiile din întreaga lume să aplice politici mai sustenabile și mai ecologice. Această abordare orientată către piață are șanse de reușită mai mari decât să riscăm intervenționismul guvernului. Pentru că, odată ce asta se va întâmpla, va fi aproape imposibil să scăpăm de intervenționism.

Dacă vrem o lume mai sustenabilă, trebuie să apărăm politicile financiare sănătoase și să avem cât mai puțină intervenție guvernamentala. Intervenția masivă a guvernelor ne-a adus în situația actuală, și nu ea ne va scoate de aici.”

sursa: https://www.cotidianul.ro/capcana-din-promisiunea-marii-resetari/

AUR i-a pus gând rău lui Klaus Iohannis. ”Dacă nu inițiază PSD-ul, o vom iniția noi.”

 


Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), formațiunea nou intrată în Parlament, a declarat că va iniția partidul său suspendarea președintelui Klaus Iohannis, dacă PSD nu va face acest demers.

George Simion, copreședinte AUR, se declară revoltat de intenția lui Klaus Iohannis de a-și numi propriul guvern, după ce a pierdut alegerile.

„Mă uit către PSD și nu înțeleg de ce nu inițiază suspendarea președintelui. Dacă nu inițiază PSD-ul, o vom iniția noi.

Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral. Dacă am fi fost prima sau a doua forță politică în România, cu siguranță am fi cerut suspendarea acestui președinte care nu este iubit de poporul român, după cum s-a văzut la vot. Poporul român i-a acordat președintelui Iohannis 25%”, a declarat George Simion, pentru Antena 3.

sursa: https://www.cotidianul.ro/aur-i-a-pus-gand-rau-lui-klaus-iohannis-vom-initia-noi/


”Jocul politic va căpăta aspect de gherilă !”

 


REALPOLITIK: CU STATUTUL DE ÎNVINS ÎN ALEGERI ȘI DUPĂ „SACRIFICIUL DE LuCOVID”, IOHANNIS ÎNCEPE ACAPARAREA PUTERII. JOCUL POLITIC VA CĂPĂTA ASPECT DE GHERILĂ !

Prin demisia intempestivă din șefia Guvernului, LuCOVID devine partenerul lui Iohannis pentru următoarea etapă din jocul politic pentru acapararea puterii parlamentare și administrative. Declarațiile coordonate ale celor 2 de ieri seară (luni seară – nr.) au developat clar intențiile lor pe termen scurt: refuzul lui Iohannis pentru PSD de a participa la guvernare, coroborat cu statutul asumat public de LuCOVID de „arhitect” al noii majorități politice, sunt suficiente pentru a imagina cum se vor desfășura treburile pe termen scurt.

PNL/USR-PLUS/UDMR (eventual PMP) va fi formula de putere, în interiorul căreia se vor împărți inițial funcțiile de conducere parlamentară, și imediat apoi cele guvernamentale. Deși pare fragilă și generatoare de scandaluri interne ce pot anunța instabilitate, această majoritate va funcționa fără mari probleme cel puțin până-n vara viitoare. PSD va pierde și funcțiile de conducere de la Senat și Camera Deputaților, ce vor fi preluate de către USR-PLUS (printr-un senator „bine verificat” și obedient lui Iohannis!), respectiv PNL prin LuCOVID la CD.
La Guvern alcătuirea echipei va fi mai complicată puțin, deoarece acolo partenerii PNL vor forța obținerea de portofolii care să le asigure resurse sau pârghii pentru liderii lor politici, dar mai ales pentru cei ce le-au susținut parcursul politic (REZERVIȘTII STATULUI PARALEL în cazul pluseriștilor, respectiv persoane conectate la politica Budapestei pentru udemeriști). În plus, va fi greu de luat decizia pentru viitorul prim-ministru ce va trebui fie să asigure un joc la două capete pentru Iohannis, Guvern-Parlament, adică o personalitate mai autoritară, fie cineva mai șters și fără greutate politică, ce-i poate da astfel asigurări lui Orban că rămâne important în jocul de putere. A doua variantă pare mai plauzibilă, deoarece un prim-ministru puternic va ridica probleme inclusiv pentru Iohannis, mai ales în relaționarea cu PARTENERII/SUZERANI străini ce l-ar putea folosi pe viitorul PM drept interlocutor privilegiat. În această viziune, PMP-ul apare pentru Iohannis și PNL mai degrabă ca cineva care încurcă și tare mă tem că numărătoarea voturilor lor s-ar putea opri cu foarte puțin sub 5%, iar discuțiile pe care Băse le-a pornit încă de ieri pe la Bruxelles vor fi inutile.
PSD va trece în postura incomodă de OPOZANT FĂRĂ ACCES LA RESURSE DE PUTERE, și-n plus va avea o viață internă agitată, deoarece va deveni rapid victima preferată a racolărilor de partea puterii. Această acțiune a fost demarată încă înainte de alegeri și există o listă de pesediști ce vor alege în scurt timp #ParlamentarismulLaPutere, ce va fi formatat inițial prin grupuri de independenți în Parlament, apoi printr-o nouă formațiune politică de tip UNPR.
AUR-ul va face ceea ce și-a propus, adică o opoziție incomodă, dură și gălăgioasă, dar și-n cazul lor s-a demarat deja vizibil o procedură de decredibilizare publică, ce va fi favorizată de inerentele probleme interne ce apar într-o formațiune politică nouă, cu mulți oameni neexperimentați, unii dintre ei numai buni, fie pentru manipulări facile, fie chiar pentru racolări ulterioare.
Naivilor care cred că se poate întâmpla altceva mai bun dpdv politic le sugerez cel puțin să aibă răbdare, tocmai pentru că, pe moment, asta-i factura ce trebuie plătită pentru perioada prea lungă de joc la dublu, obediență rușinoasă și trădări politice interne. Momentul celei de-A DOUA ÎMPOTMOLIRI A LUI IOHANNIS va fi doar prin vară, atunci când decăderea structurală a României se va traduce faptic printr-o gravă criză economică, care va înteți din nou focul social. Noua putere va fi incapabilă să jongleze cu atât de mulți „pepeni în brațe”, iar România va fi obligată la transformări politice urgente, dar dictate din stradă.

sursa:https://www.cotidianul.ro/gusa-jocul-politic-va-capata-aspect-de-gherila/

”De acum incolo cu binoclul pe oamenii lor care sunt in față”

 



Scandal în direct la TV, după ce Monica Tatoiu a declarat că a primit un mesaj de mulţumire că s-a înscris în AUR, deşi ea nu a făcut o astfel de solicitare.

După ce Monica Tatoiu a povestit, la România TV, că a primit un mail în care i se mulţumea pentru adeziunea la partidul AUR, deşi ea spune că nu a făcut un astfel de demers, Diana Șoșoacă a intervenit. Discuţia a degenerat în foarte scurt timp, dialogul dintre cele două fiind foarte încins. 

"Am primit un mail despre care am informat opinia publică. După care am primit înjurături", a spus Monica Tatoiu. 

"Eu nu vă permit... Aveţi dreptul să vă adresaţi instanţelor, organelor de anchetă. Discreditaţi un partid şi eu vă spun că veţi răspunde conform legii. Dumneavoastră, dacă aţi fost deranjată... Eu vă spun un singur lucru. În cazul dvs, aveţi dreptul să vă adresaţi organelor de anchetă; vă dau consultanţă gratuită. Avocatul dvs trebuia să vă spună că nu aveţi dreptul să daţi într-un partid", a replicat Diana Șoșoacă.

"Nu am dat în niciun partid!", a mai spus Monica Tatoiu.


"Aţi dat! Aşa e creştinesc: cel care e fără de păcat să arunce primul piatra, doamnă creştin-ortodoxă!", a continuat Diana Şoşoacă. 


sursa:https://www.dcnews.ro/sosoaca---tatoiu--cearta-in-direct--am-primit-injuraturi---veti-raspunde-conform-legii_789079.html

Alimentarea cu energie electrică, întreruptă în zone din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu

 


Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă temporar, miercuri, în anumite zone din Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu, pentru a asigura capacitatea reţelei de a funcţiona şi a alimenta clienţii în bune condiţii, anunţă E-Distribuţie Muntenia.

Astfel, în Bucureşti, vor rămâne fără curent electric, între orele 9:00 - 17:00, consumatorii de pe străzile Ţesătoarelor, Escalei, Periş, Ciucă Ştefan, Tuşnad, Izvorul Muntelui, Betonului, Gureni, Constantin Gheata, Fălticeni, Iuliu Tetrat (numere pare între Strada Jean Texier şi Strada Grigore Nicolae), iar între orele 9:00 - 15:00, cei din Strada Câmpia Libertăţii nr. 27 bl. 42 sc.1, 2, 3. În judeţul Ilfov, vor rămâne fără curent electric între orele 9:30 - 17:30 locuitorii din Brăneşti, străzile Salcâmului, Florilor, Halelor, Unirii, Negru Vodă, Trifoiului, Crinului, Zambilelor, Jiului, Noua, I.C.Brătianu între strada Milcov şi Industriilor, firma Light Candel, Mega Image.

Între orele 10:00 - 12:00, energia electrică va fi întreruptă în localitatea Dascălu, străzile 1 Mai, Braşov, Apusului, Timişoara, Câmpina, Mureş şi străzi adiacente. Între orele 09:00 - 17:00 nu vor avea curent electric locuitorii din Dragomireşti Deal, străzile Principală, Republicii, 30 Decembrie, Fermei şi străzile adiacente, Bragadiru, străzile Crişul Repede, Libertăţii, Muniţiei, Torţelor şi străzile adiacente.


Distribuţia de energie electrică va fi sistată în judeţul Giurgiu între orele 8:00 - 16:00 în Giurgiu, Şoseaua Sloboziei, străzile Prunariu, Căpşunelor, Murelor, între orele 09:00 - 16:00 în Letca Veche, străzile Câmpului, Tâmplarului, Principală, Liliacului, Ghiocelului, Cimitirului Fântânei, Gradinarului, între orele 08:30 - 16:30 în Giurgiu, străzile Ghizdarului, Drumul Fermei, Şuseni, Oinacu, străzile Florilor, Profesorului, Primarului, străzi adiacente, între orele 08:30 - 17:30 în Malu Spart, iar între orele 09:30 - 10:30 în Ogrezeni, Strada Principală la ieşire către Bolintin, informează Agerpres.


sursa:https://www.dcnews.ro/alimentarea-cu-energie-electrica-intrerupta-in-zone-din-bucuresti-si-judetele-ilfov-si-giurgiu_789104.html

„Cu PNL noi nu vrem să facem majoritate.”

 


Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea spune că liderii PNL sună social-democrații și tatonează în vederea susținerii în parlament, inclusiv susținere prin voturi.

„Cu PNL noi nu vrem sa facem nici o majoritate. Nu ne exclud domniile lor. Credeți-mă, dincolo de declarațiile publice, ei manifestă alte intenții. Dar am refuzat orice dialog, nu din alt motiv, nu pentru că nu am fi adepții unui dialog în politică, ci pentru că au demonstrat că au adus oameni slab pregătiți în guvern, aroganți și nu s-a respectat nimic din ce promiteau, adică transparență la guvernare”, afirmă Gabriela Firea.

Ea precizează că parlamentarii PSD nu vor vota un guvern care să includă Partidul Național Liberal.

„Categoric, sunt lideri PNL care sună colegii noștri și tatonează în vederea susținerii în parlament, inclusiv susținere prin voturi. Noi nu vom vota un guvern care să includă Partidul Național Liberal. Am făcut acest lucru la începutul pandemiei pentru că suntem responsabili”, adaugă firea.

Întrebată dacă PNL își dorește doar voturile sau o echipă comună guvernamentală, Firea spune: „Și, și. Își doresc și profesioniști de la noi. Își doresc și voturi. Nu se pune problema”.

sursa: https://www.cotidianul.ro/ce-liberali-vor-sa-i-cumpere-pe-pesedisti/