4.09.2021

SÂMBĂTĂ 10 APRILIE 2021, TOATĂ LUMEA ÎN STRADĂ !

 



VACCINAREA OBLIGATORIE A COPIILOR și a NEPOȚILOR NOȘTRI, NU TREBUIE SĂ DEVINĂ LEGE ÎN ROMÂNIA !

UN ESCROC PURTĂTOR DE CUVÂNT LA P.S.D.

 


Primim vestea că o echipă de „grei” din PSD, în frunte cu președintele Marcel Ciolacu și gureșa Gabriela Firea-alias madam Pandele, s-a deplasat la Satu Mare. Scopul comandoului politic ? Instaurarea lui Radu Cristescu în funcția de președinte al organizației județene a PSD Satu Mare ! Traseistul politic Radu Cristescu ocupă spațiile de media și politice de o bună bucată de vreme, tupeul său băgîndu-i pe mulți în sperieți. Așa se face că portretul acestui impostor s-a tot amînat. Redacția Cotidianul lucrează de luni de zile la definitivarea unui portret al acestui personaj politic dubios, semnificativ pentru mizerabilitatea lumii politice românești. Localnic și bun cunoscător al zonei, de ani buni, Valer Marian strînge date despre acest aventurier politic, amoros și economic ajuns, mai nou, între purtătorii de cuvînt ai PSD.

Cînd ne pregăteam să publicăm rezultatul investigațiilor noastre, am primit vestea „bună”. La Satu Mare, PSD-ul se înnoiește cu un escroc mai vechi. În mod normal, nimeni nu-i poate împiedica pe cei din conducere să pună umărul la înscăunarea unui om de aceeași valoare cu dînșii. În același timp, profesia ne obligă să publicăm acest semnal de alarmă. La Satu Mare, PSD-ul încearcă să instaleze un impostor. Drept pentru care, reproducem cîteva extrase din investigația realizată de Valer Marian. Ea va fi publicată în întregime pe Cotidianul.ro, în zilele de luni și marți (12 respectiv 13 aprilie), după ce greii PSD-ului vor fi luat decizia. Pînă atunci, pentru lămurirea comandoului PSD deplasat la Satu Mare, publicăm doar cîteva extrase. (Cornel Nistorescu)

Fragmente din „Un escroc patentat purtător de cuvînt al PSD”, de Valer Marian, în Cotidianul.ro, de luni 12 și marți 13 aprilie

”După alegerile parlamentare si prezidentiale din 2004, a început să se apropie de PDL. La un moment dat, și-a înființat o firmă de consultanță politică și sondaje de opinie, SC Expoll SRL, deși, nu avea studii și expertiză în domeniu, neavand habar nici măcar de agronomie, cu care a realizat sondaje bănoase pentru mai multe organizații județene ale PDL. Pe parcurs, a devenit un apropiat al unor politicieni din PDL, ca Radu Berceanu, Ioan Oltean, Lucian Bode, Andreea P”Radu Cristescu s-a remarcat ca invitat cvasipermanent și activ, tupeist și arogant, în emisiunile unor posturi private de televiziune, îndeosebi, la B1 TV și România TV, în care a compărut drept emisar al fostului președinte Traian Băsescu și al fostului ministru Elena Udrea, criticând și combătând, cu predilecție, PSD.”

”Radu Cristescu a fost racolat în PSD, la sfatul unor consilieri din lumea serviciilor secrete, de către rătăcita în politică Viorica Dăncilă, în perioada în care aceasta era premier, președinte și candidat prezidențial al PSD. Dăncilă l-a promovat purtător de cuvânt al PSD la televiziunile naționale și l-a uns, drept răsplată, secretar de stat în Ministerul Energiei, pentru a face bani pentru partid”

”În prima declaratie de avere înregistrată ca deputat, Cristescu a consemnat că, în anul 2020, a avut venituri de 130 lei (?!), confirmând că a fost un șomer și un întreținut de lux”..

”După acest scandal, s-a mutat la Iași unde a trăit în concubinaj cu o patroană divorțată a hotelului Unirea, care era mai în vârstă cu 10 ani decat el și cu care are o fiică. La un moment dat, a organizat cu această femeie nuntă mare și cu ștaif la Satu Mare, la restaurantul hotelului Aurora, cu scopul vădit de a face bani, invitând în acest scop șefi de instituții și oamenii de afaceri mai importanți din zonă, dar, și mai mulți reprezentanți ai lumii interlope”

”A revenit în Sătmar după o vreme și a sedus o credincioasă penticostală, Lidia Feher, soție de polițist, cu doi copii minori, care deținea un restaurant în centrul municipiului Satu Mare, pe care l-a cumparat cu bani primiti de la un unchi din Statele Unite ale Americii și l-a vândut, ulterior, unei bănci cu suma de 400 000 de euro.”

sursa:https://www.cotidianul.ro/un-escroc-purtator-de-cuvint-la-psd/

”MÂNA LUI DUMNEZEU” LA SPITAL

 


NU, NU VĂ FACEȚI ILUZII, NU SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA.  LA NOI, MINISTERUL CONTRASĂNĂTĂȚII, TRIMITE  DOAR COASA MORȚII ÎN SPITALE

Asistentele de la un spital din Brazilia care tratează şi pacienți cu COVID-19 au găsit o soluţie inedită pentru mâinile pacienţilor aflaţi la terapie intensivă : au umplut cu apă caldă mănuşi chirurgicale și le-au pus pe mâna acestora. Imaginea a devenit virală.

”Totul pentru o mângâiere, confort şi îngrijire pentru pacient. Nu e suficient să fii profesionist. Trebuie să fim şi empatici”, a scris pe Facebook una dintre asistentele care a avut ideea de a umple mănuşile chirurgicale cu apă caldă pentru a încălzi mâinile pacienţilor intubaţi.

Presa din Brazilia a relatat pe larg despre acest caz, care a devenit simbolic pentru grija de care au nevoie cei aflaţi în suferinţă şi în special cei cu COVID-19.

Ulterior, imaginea a fost distribuită intens pe reţelele sociale, fiind prezentată şi ca a încercare de a simula contactul uman, de care sunt privaţi pacienţii cu COVID aflaţi la terapie intensivă.

Un jurnalist vorbeşte despre această soluţie ca despre ”Mâna lui Dumnezeu”.

”Două mănuşi de unică folosinţă legate, umplute cu apă caldă, simulând contactul uman, care este imposibil”, scrie jurnalistul, elogiind personalul medical din linia întâi a luptei cu pandemia.

sursa:https://www.cotidianul.ro/viral-mana-lui-dumnezeu-la-spital/

Cum va arăta lumea în 2040

 


Cel mai optimist scenariu prezintă „o renaştere a democraţiilor”, în care guvernele democratice s-ar dovedi „mai capabile să încurajeze cercetarea ştiinţifică şi inovaţia tehnologică, catalizând un boom economic”.

Cel mai pesimist scenariu prezintă o acutizare a vulnerabilităţilor, notează Mediafax. 

Scenariile sunt expuse într-un raport al serviciilor de informaţii din SUA.

Rivalitatea dintre China şi o coaliţie de naţiuni occidentale condusă de SUA se va intensifica probabil, alimentată de schimbări militare, demografie, tehnologie şi diviziuni asupra modelelor de guvernare, se arată în raportul Global Trends 2040: A More Contested World.

Raportul celor mai buni analişti ai serviciilor de informaţii din SUA, care este produs la fiecare patru ani, a evaluat tendinţele politice, economice, sociale şi de altă natură, care cel mai probabil vor forma mediul de securitate în următorii 20 de ani, relatează Reuters.

„Intenţia noastră este de a ajuta factorii de decizie politică şi cetăţenii să se pregătească pentru o serie de posibile scenarii pentru viitor”, au scris autorii, menţionând că nu fac previziuni specifice.

Provocări precum schimbările climatice, bolile, crizele financiare şi perturbările tehnologice „sunt susceptibile de a se manifesta mai frecvent şi intens în aproape fiecare regiune şi ţară”, se precizează în raport.

COVID-19 a expus şi uneori a extins disparităţile în domeniul sănătăţii, a ridicat datoriile naţionale, a accelerat naţionalismul şi polarizarea politică, a adâncit inegalităţile, a alimentat neîncrederea în guvern şi a evidenţiat eşecul cooperării internaţionale.

În acest proces, acesta încetineşte şi posibil inversează progresul în combaterea sărăciei, a bolilor şi a inegalităţii de gen.

Raportul prevede că multe probleme cauzate de pandemie vor creşte până în 2040.

Scenarii, cum va arăta lumea în 2040:

Cel mai optimist scenariu prezintă „o renaştere a democraţiilor”, în care guvernele democratice s-ar dovedi „mai capabile să încurajeze cercetarea ştiinţifică şi inovaţia tehnologică, catalizând un boom economic”.

Cel mai pesimist scenariu prezintă o acutizare a vulnerabilităţilor, notează Mediafax. 

sursa:https://www.dcnews.ro/scenarii-cum-va-arata-lumea-in-2040-boli-schimbari-conflicte-decalaj-intre-bogati-si-saraci_813417.html

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit la vârsta de 99 de ani

 


Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă la vârsta de 99 de ani, a anunţat vineri Palatul Buckingham. Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, cunoscut şi sub numele Philip Mountbatten, s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia, şi a deţinut titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei. El a fost soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Încă de acum câțiva ani, publicațiile internaționale au abordat subiectul „Ce se va întâmpla după moartea Prințului Philip?”.

Funeraliile prințului Philip 

Prințul Philip a insistat, cu toate că există în cazul său dreptul la funeralii de stat depline, că nu dorește „agitația” de a-i fi depus trupul neînsuflețit la Westminster Hall. 

Astfel, presa internațională scria că este probabil ca trupul prințului Philip să fie depus în Palatul St. James. Potrivit Daily Beast, publicul nu va avea acces în interior. 

Prințul Philip ar urma să fie îngropat în Grădinile Frogmore, în incinta Castelului Windsor.

Regina intră oficial într-o perioadă de doliu 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va intra oficial într-o perioadă de doliu de cel puțin opt zile. În aceste zile, legile nu vor primi consimțământul regal, iar afacerile de stat vor fi puse pe pauză din respect. 

Perioada de doliu va fi continuată, cel mai probabil, timp de 30 de zile. Apoi, Regina Elisabeta a II-a ar putea reveni pe deplin la îndatoririle publice, scria Mediafax în 2017.

sursa:https://www.dcnews.ro/ce-urmeaza-dupa-moartea-printului-philip-funeralii-regina-elisabeta-intra-oficial-in-doliu_813401.html

NOI locuri de muncă în România. Vlad Vameșu: Condițiile nu sunt cu nimic mai prejos decât cele din șantierele occidentale!

 


Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Upgrade Romania: INVESTIȚIILE, „COLACUL DE SALVARE” AL ECONOMIEI ?”, eveniment organizat de trustul DC Media Group, din care fac parte DCNewsTV, DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, Spectacola.ro şi DefenseRomania.ro. 

Vă cautați un loc de muncă pe șantierele din România? Vlad Vameșu, președintele ARCA și președintele Alpenside, a făcut un anunț extrem de important. 

„Am dezvoltat, în cadrul Comisiei de Muncă și Educație, un proiect, împreună cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, și mai ales cu ANOFM. În momentul de față, e într-o versiune beta. Am identificat o fereastră de oportunitate dată de pandemie, pentru că, în această perioadă, în Europa multe șantiere, unde lucrează români, s-au închis. Ei au fost nevoiți să se întoarcă în țară și să se angajeze în șantierele românești. Nu am avut în ultimii ani o fereastră de oportunitate mai mare! Am dezvoltat împreună cu colegii mei o platformă online, care acum este în teste. Noi, dar și alte firme de construcții, care nu sunt neapărat membre în asociație, vom putea ridica nevoile de personal pe diferite specialități. De cealaltă parte, AJOFM-urile, prin structurile județene, pot introduce pe platformă candidații care își caută un loc de muncă pe șantierele din România”, a explicat Vlad Vameșu. 

„Această fereastră de oportunitate va dispărea în curând și sperăm să demonstrăm că firmele românești au standarde importante și condițiile de muncă în România nu sunt cu nimic mai prejos de pe cele din șantierele occidentale!”, a subliniat acesta. 

Întrebat când va fi funcțională platforma la care a făcut referire, Vlad Vameșu a făcut următoarele precizări: „Estimăm că în maxim două luni va fi funcțională, dacă nu chiar mai repede.”

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Upgrade Romania: INVESTIȚIILE, „COLACUL DE SALVARE” AL ECONOMIEI?”, eveniment organizat de trustul DC Media Group, din care fac parte DCNewsTV, DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, Spectacola.ro şi DefenseRomania.ro.

Upgrade Romania – INVESTIȚIILE, “COLACUL DE SALVARE” AL ECONOMIEI

sursa:https://www.dcnews.ro/noi-locuri-de-munca-in-romania-vlad-vamesu-conditiile-de-munca-nu-sunt-cu-nimic-mai-prejos-decat-cele-din-santierele-occidentale_813382.html

PNL-istul Nelu Tătaru afirmă că dacă părinții refuză vaccinarea copiilor aceștia le vor fi luați și vaccinați cu forța iar părinții decăzuți din drepturile lor naturale și constituționale

 


ABSOLUT DIABOLIC !

Inclusiv PSD-ul, care deține comisia de Sănătate din Parlament, este foarte favorabil acestei legi.

OAMENI BUNI NU MAI STAȚI PE GÂNDURI ! NU VA VENI ALTCINEVA SĂ NE SALVEZE ÎN VECI. VIAȚA NOASTRĂ ȘI A COPIIILOR NOȘTRI DEPINDE NUMAI DE NOI

Dacă nu ieșiți din case la proteste, în București și în orașele din țară, ca să vă faceți auziți, să nu vă plângeți pentru nenorocirile care vor veni.

VĂ VOR LUA COPIII DIN FAMILII !

CUM VĂ VEȚI UITA ÎN OCHII LOR, ce veți spune când vă vor întreba

"CE AI FĂCUT CA SĂ OPREȘTI DICTATURA" ?

Pentru sâmbătă, 10 aprilie, forumul civic Starea de Libertate a anunțat un nou protest în Piața Universității cu marș până la Palatul Cotroceni.

PNL-istul Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății care a decis ca orice deces din România să fie considerat „suspect de Covid” și autorul Ordinului sinistru prin care 25.000 de români au fost înmormântați până acum goi și în saci de plastic, aruncați în gropi ca niște câini, fără serviciu religios (numai pentru asta și individul ar trebui să înfunde pușcăria pentru blasfemia bolșevico-nazistă și traumele produse pentru cel puțin de 100.000 de români, rude ale celor decedați), în prezent deputat de Vaslui și președintele Comisiei pentru Sănătate și Familiei din Camera Deputaților, merge cu demența și mai departe (i-a făcut cineva un examen psihiatric ?).

Într-o emisiune realizată de Marian Voicu pentru TVR în urmă cu câteva zile, Nelu Tătaru, care are în acest moment la Comisie legea vaccinării - aceeași despre care fiul de torționar bolșevic Alexandru Rafila spunea că nu specifică nici o obligativitate și că au înțeles greșit demonstranții de la mitingul din 7 martie din fața Parlamentului - afirmă cu nonșalanță că vaccinarea va fi obligatorie inclusiv pentru copii. Iar dacă părinții refuză, vor fi decăzuți din drepturi și le vor fi luați copiii cu forța pentru a fi vaccinați. Acest individ este parlamentar al României sau vreun pacient scăpat de la Socola ?

Cazul ne-a fost semnalat de publicistul Iulian Capsali, care ne oferă și secvența video a acestui moment de răbufnire nazistă, însoțită de următorul comentariu:

DIABOLICI ! ABSOLUT DIABOLICI !

Slinosul de Nelu Tătaru este cel care a pus la punct și a semnat protocolul de batjocorire a morților noștri.

Vlăduț doar l-a dus mai departe și îl ține în sertar, împreună cu psihopata care conduce de facto ministerul, de o lună de zile, noul protocol care permite o înmormântare creștinească.

Acum, acest medic mediocru de provincie, un Gargamel cu șuvițe, cere AMENDAREA ȘI DECĂDEREA DIN DREPTURI A PĂRINȚILOR CARE REFUZĂ SĂ-ȘI VACCINEZE COPIII CU FORȚA.

Inclusiv PSD-ul, care deține comisia de Sănătate din Parlament, este foarte favorabil acestei legi.

Dacă nu ieșiți din case la proteste, în București și în orașele din țară, ca să vă faceți auziți, să nu vă plângeți pentru nenorocirile care vor veni.

VĂ VOR LUA COPIII DIN FAMILII!

CUM VĂ VEȚI UITA ÎN OCHII LOR, ce veți spune când vă vor întreba

 "CE AI FĂCUT CA SĂ OPREȘTI DICTATURA"?


sursa:https://www.activenews.ro/stiri/ACESTI-DEMENTI-CARE-NE-CONDUC.-PNL-istul-Nelu-Tataru-afirma-ca-daca-parintii-refuza-vaccinarea-copiilor-acestia-le-vor-fi-luati-si-vaccinati-cu-forta-iar-parintii-decazuti-din-drepturile-lor-naturale-si-constitutionale.-Iulian-Capsali-ABSOLUT-DIABOLIC-166188

Catalizatoarele auto, vânate de hoţii din întreaga lume. O piesă costă până la 3000 de dolari. În pandemie, creştere cu 400 la sută a furturilor

 


Hoţii din întreaga lume au început să fure catalizatoare auto de la maşinile parcate. Jafurile au loc pe timpul nopţii, iar proprietarii observă, de cele mai multe ori, că piesa le lipseşte abia când pornesc maşina. Astfel de jafuri au loc şi în România. 

Pe 22 martie, spre exemplu, doi tineri de 20 şi 24 de ani au fost reţinuţi de poliţiştii din Capitală, bănuiţi fiind că ar fi furat astfel de catalizatoare de la maşinile parcate în Sectorul 5. Paguba a fost estimată la 8000 de lei. 

"La data menționată, în jurul orei 04.00, polițiștii Secției 19 au fost sesizați de către un bărbat, prin intermediul 112, cu privire la faptul că doi tineri au sustras un catalizator de la un autoturism parcat în fața unui bloc din Sectorul 5.

Ulterior aceștia au fugit de la locul faptei cu un autovehicul. Întrucât șoferul se deplasa cu viteză și nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor, unul dintre agenți a folosit armamentul din dotare, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

Cei doi au fost imobilizați și conduși pentru audieri la sediul secției de poliție iar în urma controlului autovehiculului cu care se deplasau, în compartimentul motorului autoturismului, au fost identificate un fierăstrău electric, trei catalizatoare și un cric hidraulic.

Din probatoriul administrat s-a stabilit că la data menționată, cei doi, ar fi tăiat și sustras, cu ajutorul unui fierăstrău electric, catalizatorul de la un autoturism parcat pe o stradă din sectorul 5. Din investigații a rezultat că anterior ar fi comis alte două fapte similare.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 19, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cu cei în cauză în stare de reținere, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", a transmis atunci Poliţia Capitalei, conform promotor.ro. 

În Marea Britanie, hoţi de catalizatoare prinşi în fapt de proprietarul maşinii. "Vă reparam roata"

Doi hoți de catalizatoare din Marea Britanie au fost surprinși în timp ce acționau. Martor la furt a fost chiar proprietara autoturismului la care ”lucrau” hoții. Femeia a bătut în geam când a văzut că cei doi bărbaţi umblă la maşină şi i-a întrebat ceva. 

Unul dintre hoți a găsit imediat o explicație: „Îți repar roata!”

„Nu avem nevoie ca roata să fie reparată. Pleacă, pleacă!”, a spus femeia.

sursa:https://www.dcnews.ro/catalizatoarele-auto-vanate-de-hotii-din-intreaga-lume-o-piesa-costa-pana-la-3000-de-dolari-in-pandemie-crestere-cu-400-la-suta-a-furturilor_813273.html

Postul TV chinez CGTN afirmă, într-un raport amplu, că virusul nu își are originea în Wuhan, ci într-un laborator al unei baze militare americane

 


China a început o ofensivă a informațiilor, pentru a încerca să se disculpe de vina pe care o poartă, în urma izbucnirii pandemiei. 

Răspunsul Chinei la pandemia de COVID-19 a fost supus scrutinului public încă de la debutul virusului din Wuhan. Beijingul a încercat să preia controlul asupra mediului online și al presei, pentru a diminua sau pentru a cenzura ceea ce se spunea despre implicarea Guvernului în gestionarea pandemiei, relatează BBC. 

Tacticile folosite de puterea centrală au fost de multe ori îndoielnice. China dorește să ofere imaginea unei țări care a gestionat bine criza de COVID-19, mai ales pentru a se debarasa de responsabilitatea izbucnirii primului focar. Ofensiva de informații a Beijingului a luat forma negării focarului zero din Wuhan și discreditării vaccinurilor create în Europa de Vest și Statele Unite. 

Presa chineză și oficiali de la Beijing au pus accent pe știrile care susțineau că mai multe persoane inoculate cu Pfizer au decedat în urma primirii vaccinului. Majoritatea știrilor au fost considerate nefondate. 

Postul TV chinez CGTN afirmă, într-un raport amplu, că virusul nu își are originea în Wuhan, ci într-un laborator al unei baze militare americane.

Aceste afirmații au venit ca răspuns la acuzațiile Statelor Unite ale Americii, formulate prin persoana fostului președinte Donald Trump, conform cărora virusul a scăpat dintr-un laborator din Wuhan. China susține că atleți militari din echipa SUA au adus infecția cu ei când au participat la o competiție din zonă, în octombrie 2019.

sursa:https://www.dcnews.ro/tacticile-de-dezinformare-folosite-de-china-in-timpul-pandemiei-de-covid-19_813216.html

Poliţia Metropolitană din Londra caută un român dispărut de o săptămână

 


Un român este căutat de Poliţia Metropolitană din Londra, după ce a dispărut în urmă cu o săptămână. Autorităţile atrag atenţia că dispariţia este una cu caracter neobişnuit. 

"Ați văzut acestă persoană? Numele său este Marius Aionesei și lipsește de mai bine de o săptămână. A fost văzut ultima dată la casa sa din Canning Town, sâmbătă, 27 martie, ora aproximativă 18.00. Marius este de naționalitate română, are înălțime medie, părul brunet și poartă ochelari. Nu se cunoaște cu ce este îmbrăcat", a transmis Poliţia Metropolitană pe Facebook.

Dispariţie neobişnuită

Poliția Metropolitană spune că dispariția lui Marius este neobișnuită și este preocupată de situația lui. De asemenea menționează că au fost deja efectuate cercetări. În plus, agenţii fac apel şi la acesta, dacă citeşte ştirile, să informeze imediat poliţia despre locaţia sa. 

Oricine are informații este rugat să contacteze poliția la numărul 101 și să menționeze codul de referință Cad 7194 / 28Mar.

sursa:https://www.dcnews.ro/politia-metropolitana-din-londra-cauta-un-roman-disparut-de-o-saptamana-disparitie-neobisnuita_813269.html

GERMANIA ANGELEI MERKEL, COMPARATĂ CU GERMANIA LUI HITLER

 


BRAVO UNGARIA ! SPRE DEOSEBIRE, ÎN ASTFEL DE SITUAȚII, GUVERNANȚII din ROMÂNIA  ”SE PUN CAPRĂ” de vreo 25 de ani.

Ungaria a luat atitudine după ce un cetățean maghiar a fost dat afară de la locul de muncă și etichetat drept "homofob" și "xenofob".

Este vorba despre Zsolt Petry, un antrenor cu portarii la clubul de fotbal Hertha Berlin, care a fost demis după ce l-a criticat pe conaționalul său, Peter Gulacsi, pentru faptul că susține căsătoriile gay. 

"Nu înțeleg cum poate susține homosexualii, travestiții și oamenii cu astfel de identități sexuale", a declarat antrenorul, demis de germani pe motiv că "afirmațiile lui Petry nu corespund valorilor clubului nostru".

De aici a pornit controversa și pornirea Ungariei de a compara Germania Angelei Merkel cu Germania lui Adolf Hitler

Ministerul de Externe de la Budapesta face demersuri pentru apărarea propriului cetățean

Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a reacționat ferm, iar oficialii de la Budapesta îi atenționează pe nemți că încalcă valorile statului de drept și standardele democratice și că decizia concedierii cetățeanului maghiar amintește de Germania lui Adolf Hitler, potrivit Agerpres. 

"Exprimarea opiniei personale nu poate fi pedepsită în baza statului de drept. Un regim totalitar a început în Germania în secolul XX, nu am vrea să vedem încă unul în secolul XXI", a declarat Gulyas.

sursa:https://www.dcnews.ro/germania-angelei-merkel-comparata-cu-germania-lui-adolf-hitler-ungaria-revolta-dupa-demiterea-unui-antrenor-maghiar-pe-criterii-de-homofobie-si-xenofobie_813255.html