12.19.2021

TICHETE SOCIALE de 150 de lei pentru pensionari. Cine primeşte 1200 de lei în ianuarie

 


TICHETE SOCIALE de Sărbători. Aproximativ 14.500 de pensionari din municipiul Bacău vor primi tichete sociale din partea Primăriei Municipului Bacău, prin Direcția de Asistență Socială.

Tichetele sunt în valoare de 150 de lei și vor fi acordate persoanelor care au pensia până în 1.386 de lei. „Distribuirea tichetelor sociale începe de luni, 20 decembrie, prin factorii poștali direct la domiciliu”, a precizat Daniela Pozânărea, directorul Direcției de Asistență Socială Bacău.

Tichete sociale de 100 de lei pentru vârstnici şi la Alba Iulia. 

Primăria Alba Iulia vrea să acorde tichete sociale în valoare de 100 de lei, pensionarilor cu venituri reduse. Proiectul intră la aprobare în ședința Consiliului Local de joi, 25 noiembrie.

În Alba Iulia sunt 1.968 persoane cu vârsta de peste 65 de ani și cu venituri de până la 1.200 de lei, potrivit evidențelor Casei Județene de Pensii Alba.

Bugetul estimat pentru acordarea tichetelor este de 200.000 de lei.

Se propune acordarea unor beneficii de asistență socială, sub formă de tichete sociale, persoanelor vârstnice din Alba Iulia, care îndeplinesc următoarele condiții:

– au domiciliul/reședința în Alba Iulia

– au venituri de până la 1.200 de lei, inclusiv

– nu au datorii către bugetul local

Valoarea tichetelor sociale este de 100 lei/persoană pentru anul 2021.

Pentru ce pot fi folosite

Tichetele sociale pot fi folosite pentru procurarea de alimente, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, produse de igienă personal, medicamente, unele bunuri de larg consum.

Acte necesare

Documentele necesare pentru acordarea tichetelor sunt:

cerere și declarație pe propria răspundere

copie act de identitate solicitant/reprezentant legal al beneficiarului/persoanei împuternicite, conform cu originalul

actele justificative pentru veniturile declarate

Procedura de acordare

Tichetele în valoare de 100 lei/persoană se acordă la cerere.

Cererea se depune, alături de actele necesare, la Direcția de Asistență Socială și la centrele subordonate.

Cererea și declarația pe propria răspundere vor fi verificate de personalul DS și confirmate că nu sunt datorii la bugetul local.

Tichetele sociale se distribuie după confirmarea că nu au datorii către bugetul local. Beneficiarii ridică tichetele pe bază de semnătură.

În situația în care persoana vârstnică se află în imposibilitate de a se prezenta pentru a intra în posesia tichetelor, acestea pot fi ridicate de către reprezentantul legal al vârstnicului sau alte persoane împuternicite legal de acesta

Tichetele pot fi distribuite și folosite doar în perioada de valabilitate inscripționată pe acestea.

Ajutor financiar pentru 2,45 milioane de PENSIONARI în ianuarie 2022. Cine și cum va lua banii de la Guvern

”Guvernul a aprobat, printr-o ordonanță de urgență, acordarea unui ajutor financiar pentru pensionarii sistemului public de pensii cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei, astfel încât toți cei care se încadrează în această categorie să aibă un venit de 2.200 de lei, în luna ianuarie 2022.

Tichete sociale de 1100 de lei pentru pensionari cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. În ianuarie, a 13-a pensie

Măsura este prevăzută în Programul de guvernare 2021-2024 și este menită să vină în sprijinul acestei categorii de persoane vulnerabile, în perioada de iarnă, ca sprijin excepțional.

Nu toți pensionarii vor lua ajutor de 1.200 de lei

Actul normativ prevede ca ajutorul financiar să se acordă diferențiat, astfel:

– 1.200 lei pentru pensionarii sistemului public de pensii și pentru beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special cu venituri mai mici sau egale cu 1.000 lei;

– ca diferență între nivelul de 2.200 lei și nivelul veniturilor cumulate din pensie sau din drepturile prevăzute de actele normative cu caracter special, pentru pensionarii și beneficiarii cu venituri între 1.001 – 1.600 lei inclusiv. Spre exemplu, pentru o pensie de 1.001 lei se acordă un ajutor de 1.199 lei, pentru o pensie de 1.002 lei, ajutorul va fi de 1.198 lei, iar suma acordată va scădea pe măsură ce pensia este mai mare, astfel că pentru o pensie de 1.600 de lei, ajutorul va fi de 600 de lei.

Ajutorul vine odată cu pensia

Ajutorul financiar se acordă din oficiu, în luna ianuarie 2022, odată cu drepturile de pensie aferente acestei luni, persoanelor din evidența caselor teritoriale de pensii care au domiciliul în România.

Guvernul a stabilit ca ajutorul financiar să nu se ia în calcul la stabilirea ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie. De asemenea, nici majorarea punctului de pensie și a indemnizației sociale să nu fie luată în calcul pentru acordarea ajutorului de încalzire și a suplimentului pentru energie în acest sezon rece.

În total, 2,45 milioane pensionari vor beneficia de acest tip de sprijin.” a anunțat Ministerul Muncii, vineri, 17 decembrie 2021.

Cozi uriaşe la intrarea în ţară, oamenii aşteaptă şi 12 ore să treacă frontiera

 


În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în ţară s-au efectuat formalitățile de control la aproximativ 120.000 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 33.000 mijloace de transport. Duminică este ultima zi în care se poate intra în țară fără completarea formularului de localizare, care intră în vigoare de mâine.

Față de luna noiembrie, traficul la granițe pe sensul de intrare în țară a crescut cu 140%, de la 50.000 de persoane pe zi (media lunii noiembrie) la 120.000 de persoane în ultimele 24 de ore, a anunțat Poliția de Frontiera duminică, într-un comunicat.

Pe lângă numărul mult mai mare de oameni care vor să intre în țară, și durata formalităților este mai mare, din cauza triajului epidemiologic care urmează după controlul actelor. Cumulați, acești factori au dus la crearea unor cozi imense, unii oameni având de așteptat 12 ore pentru a intra în ţară, după cum povestesc oamenii, într-un material difuzat de România TV.

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 168.300 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 48.500 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 120.000 persoane cu 33.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 48.300 persoane cu 15.500 mijloace de transport, a comunicat duminică Poliția de Frontieră.

Cele mai tranzitate frontiere au fost:

Frontiera cu Ungaria – aproximativ 92.700 de persoane şi 32.400 de mijloace de transport

Frontiera aeriană – aproximativ 43.000 de persoane

Frontiera cu Moldova – aproximativ 12.000 de persoane şi 4.500 de mijloace de transport.

Poliția de Frontieră le recomandă cetățenilor care vor să intre în țară să consulte aplicaţia Trafic on-line, unde pot vedea în timp real situația de la fiecare punct de trecere a frontierei, pentru a alege o vamă mai puțin aglomerată.

xxx

NICOLAE CEAUȘESCU nu-i lăsa pe români să iasă din țară. Acum,”KLAUSTROFOBUS” nu-i lasă să intre în țară !  ”DLCUEPOLEȚI”, care se pare că a făcut armata,  nu este în stare să mărească ”turația” la intrarea în propria țară sau nu-i dă voie Dl.OmAcron ? Sau îi este rușine de Dna GURICCI ?