9.20.2021

De la Beijing, despre Liviu Dragnea : ”Unul dintre cei mai credibili și normali oameni politici”

 


Mesajul cheie lansat de Liviu Dragnea – ”România trebuie să își redobândească demnitatea națională, mândria națională, accesul la propriile resurse” – a fost deosebit de apreciat.

Ecourile interviului acordat de Liviu Dragnea au depășit granițele României – iar apreciatul jurnalist român de la Radio China Internațional, Daniel Tomozei Dimian, a transmis o reacție puternică de la Beijing.

În textul ”ULTIMUL GENTLEMAN !”, Dan Tomozei pune accentul pe ceea ce Liviu Dragnea a transmis, ca mesaj central al noii sale acțiuni politice: ”Cine până la Dragnea și mai ales după el a mai spus atât de apăsat că : România “trebuie să își redobândească demnitatea națională, mândria națională, care trebuie să-și redobândească accesul la propriile resurse și care trebuie să își redobândească șansa de a crea bunăstare pentru românii ei!””.

Asta, în condițiile în care, comentează Dan Tomozei, „toți cei care nu am fost spălați pe creier și suflet, observăm că asistăm la “distrugerea nației, prin ce se întâmplă în această perioadă și ce urmează să se întâmple în perioada următoare!””.

Mai mult, Dan Tomozei subliniază accentul pus de Dragnea: ”Riscăm ca acest popor să nu mai fie națiune, să nu mai fie patrie, pentru că numai dacă există noțiunea de patrie te poți raporta la ea.”

Și, atenție, Dan Tomozei observă un aspect interesant: confirmarea că interviul lui Dragnea a fost ”o intervenție publică importantă” este dată chiar de ”reacția maestrului Ion Cristoiu care, în uriașul și justificatul orgoliu, a căutat să minimalizeze prima apariție într-un studio de televiziune a lui Liviu Dragnea, după liberare”.

Replica lui Dan Tomozei este fulminantă: ”După multă vreme, în fața românilor a fost prezentat un personaj public voit controversat, care are o uriașă și firească nuanță: ESTE OM !”.

”Celor care conduc astăzi România, de la Iohannis, PNL și USRPLUS, până la vârfurile serviciilor care execută comenzile și interesele euro-atlantice, tocmai de asta le este frică : de oamenii vii, de românii pe care caută să-i reeduce în uitarea și ura față de propria țară !”, scrie Dan Tomozei.

Urmărind atent interviul și decupând mesajele ”pregătite” și transmise de Liviu Dragnea, Dan Tomozei mărturisește: ”Am urmărit cu interes mesajele pregătite de Liviu Dragnea și am fost încântat să îl redescopăr așa cum am apucat să îl cunosc în urmă cu ceva ani. Un om normal, care nu a uitat să zâmbească în mustăți, un neînfricat după ce a parcurs furcile caudine”.

”Dragnea a fost și va rămâne un om liber !”, scrie Dan Tomozei, subliniind ”Cu toată pușcăria pusă lui, în mod abuziv, în spate, Dragnea rămâne poate unul dintre cei mai credibili și normali oameni politici din România”.

De fapt, prin emisiunea “Culisele Statului Paralel”, aseară, ”putem spune că Liviu Dragnea s-a întors !”, declară Dan Tomozei.

”România are nevoie de astfel de momente, cum are nevoie de inițiative precum proiectul politic “Partidul Alianța pentru Patrie” (APP)”, scrie fără dubii Dan Tomozei.

Pe de altă parte, experimentatul jurnalist atrage atenția că… mai e mult până departe și că nu trebuie ”să ne îmbătăm cu apă rece”.

”În niciun caz nu trebuie să vedem o soluție în cele câteva zeci de simpatizanți Dragnea adunați cu program în fața studioului de televiziune”, spune Dan Tomozei, afirmând că ”a fost o regie a camaradului Codrin Ștefănescu, însă una importantă, pentru a arăta că Dragnea nu a fost și nu este singur”.

Dar, spune Dan Tomozei, ”cine crede că Dragnea poate salva România de unul singur, cu o mână de oameni, este nebun și nu înțelege nimic din realitatea în care este împresurată țara până la sufocare!”.

”Cei care sufocă și vând România cu români cu tot sunt cei care conduc România: de la președintele Iohannis, la guvernările lui și capii instituțiilor naționale”, scrie Dan Tomozei, completând că nu are rețineri să includă ”și serviciile, și Biserica Ortodoxă Română, de prea multe ori complice, la vârf, cu vânzătorii de țară!”.

De fapt, tot ce a declarat Dragnea se înscrie în ”categoria lucrurilor știute, cunoscute, dar nu trăite de fiecare în parte”, scrie Tomozei, menționând aici culisele statului paralel, numiri în funcții, arestări și condamnări la comandă, dar și ”trădările în interiorul PSD”.

”Din cele aproape două ore de dialog, cred că trebuie să rămână câteva idei esențiale emise de Liviu Dragnea, dincolo mizerabilele bătălii și trădări politice explicate de acesta”, scrie în final Dan Tomozei, citând mai multe idei exprimate de Liviu Dragnea.

Iată aceste pasaje, pe care ziaristul român de la Beijing le reproduce pe blogul personal.

- “M-au întrebat mulți dacă am făcut greșeli ? Da, am făcut greșeli. Greșeli de abordare, greșeli în numiri … mă rog … toată lumea greșește. Să zicem că eu am făcut cele mai multe greșeli. Dar, este o greșeală pe care nu am făcut-o. Și anume nu am făcut greșeala de a nu-mi iubi țara. Asta nu am făcut-o ! (…)”

- ”Nu l-am suspendat pe Iohannis pentru că nu a vrut Tăriceanu !”

- ”Eu nu am de gând să mor nici în noaptea asta, nici mâine. Și nici nu cred că mă pot lua ăștia atât de repede, cum m-au ajuns din urmă dosarele. N-am fugit nicăieri. Pe ei o să-i ajungă din urmă societatea. O să-i ajungă din urmă românii ! Românii nervoși și sătui de bătaia de joc la care sunt supuși !”

- ”Eu nu mi-am înființat partid și nu-mi înființez partid ! (…) Eu sprijin foarte tare APP. (…)”

- ”Nu cred că îmi mai doresc foarte mult (n.m. – să candidez) pentru că cel mai important, din punctul meu de vedere, de om care nu are foarte multă experiență, cel mai important nu este să ai o funcție. Cel mai important este să reușești să contribui la construcția unui partid în care nu sunt informatori, în care nu sunt lași, în care nu sunt vânduți, în care nu sunt acoperiți, un partid format din oameni cu curaj care vor să rupă acest jug … practic este un jug străin, care sugrumă România!”

- ”Eu nu am venit și nu o să am de gând, în continuare, niciodată, să mângâi pe creștet poporul român. Sub nicio formă. Nu !”

- ”Eu doar spun lucrurile în care cred și o să-mi fac datoria să spun în continuare, de câte ori o să ies, lucrurile în care cred, să pun degetul pe rana pe care o văd eu și să particip la construcția unui program de redresare a acestei țări, care trebuie să își redobândească demnitatea națională, mândria națională, care trebuie să-și redobândească accesul la propriile resurse și care trebuie să își redobândească șansa de a crea bunăstare pentru românii ei!”

- ”Vorbim de distrugerea nației, prin ce se întâmplă în această perioadă și ce urmează să se întâmple în perioada următoare. Pentru că, încet-încet, riscăm ca acest popor să nu mai fie națiune, să nu mai fie patrie, pentru că numai dacă există noțiunea de patrie te poți raporta la ea.”

Menționăm că după această postare și altele critice la adresa celor ce asigură starea de colonie a României, Dan Tomozei a fost penalizat de rețeaua de socializare prin blocarea contului.

Tremură PSD ? Reacția la anunțul lui Dragnea !

 


Radu Oprea a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, cum vede PSD intenţia lui Liviu Dragnea de a-şi face partid.

„Nu e o idee nouă în PSD. Au mai fost încercări de a face şi alte formaţiuni politice, vă aduc aminte de alţi preşedinţi ai PSD care au avut aceleaşi încercări, aceleaşi demersuri. Sunt în zona neparlamentară. Bănuiesc că se va întâmpla acelaşi lucru, adică nu văd ce ar putea fi nou astfel încât acest demers să fie de o altfel de natură. Au mai fost încercări şi toate au avut exact acelaşi traseu”, a afirmat acesta.

Întrebat cum comentează afirmaţiile lui Dragnea, conform cărora PSD este predat preşedintelui Iohannis şi că lideri social-democraţi se află sub influenţa serviciilor secrete, Radu Oprea a răspuns: „Primul lucru pe care l-aş spune este faptul că am câştigat alegerile, aşa că suntem atât de predaţi către oricare altă instituţie încât le-am făcut în ciudă şi i-am bătut de i-am snopit, adică am câştigat alegerile şi promitem, noi cei de la PSD, că o să facem la fel şi data viitoare. O să câştigăm alegerile. Sigur că de fiecare dată când se mai întâmplă ceva, cum ar fi un congres al PNL sau al USR PLUS şi se declanşează o criză politică, apar şi înspre PSD diverse scenarii. Ne-am obişnuit cu ele, sunt aceleaşi dintotdeauna”.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai precizat că social-democraţii înţeleg suferinţa lui Liviu Dragnea şi îi urează multă sănătate.

„Liviu Dragnea a fost preşedintele PSD. A trecut printr-o suferinţă, a fost într-o zonă pe care dumnealui a descris-o ca un iad. Din punctul acesta de vedere înţelegem suferinţa prin care a trecut, îi urăm foarte multă sănătate”, a transmis Radu Oprea.

AUR intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat

 


AUR intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat. Anunţul a fost făcut de Sorin Lavric. Acesta adaugă că senatorii AUR vor fi prezenţi în plen, însă nu vor vota, iar ulterior vor merge la Camera Deputaţilor pentru a protesta din nou.

„Senatorii AUR vor fi în plen, dar vom sta sus, la balcon. Nu vom participa la dezbateri şi nu vom vota, iar apoi, la ora 15,00, vom merge toţi la Camera Deputaţilor, unde vom protesta din nou. Seara vom merge în Piaţa Victoriei ca să prelungim greva cu celălalt protest legat de celălalt abuz şi anume acest certificat verde, care este, de fapt, o patalama de segregare medicală a românilor. Aşadar, AUR se află în grevă pe termen nelimitat.

Când va fi depusă vom înceta greva. Dar vă daţi seama că acum invocă pretextul aşteptării verdictului de la Curtea Constituţională şi nu o să se întâmple nimic până la alegerile din PNL, aşa că nu ne facem iluzii. Dar e singurul mod în care putem atrage atenţia”, a declarat Sorin Lavric.

Curtea Constituţională a decis, joi, că va dezbate, în 28 septembrie, sesizarea Guvernului referitoare la moţiunea de cenzură. Cu alte cuvinte, o decizie legată de sesizarea premierului Cîţu va fi luată după Congresul PNL.

Guvernul a sesizat miercuri Curtea Constituțională a României în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, în care acuză că nu au fost respectate procedurile în privința semnăturilor și a înștiințării în Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.

Executivul a cerut CCR să constate că, atât sub aspectul condițiilor de validitate pentru inițierea moțiunii de cenzură, cât și sub cel al obligației comunicării acesteia către Guvern la data depunerii împiedică continuarea derulării procedurii parlamentare prin trecerea la etapele prezentării și dezbaterii moțiunii de cenzură.

Curtea Constituţională a României a dispus miercuri ca, până la data de 15 septembrie, părţile să îşi exprime punctul de vedere în legătură cu sesizarea premierului Florin Cîţu cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR.

„Ucigașul lent”, consumat zilnic de către copiii români

 


Zăhărul, cel mai nociv aliment, potrivit specialiștilor din întreaga lume, este consumat în cantități alarmante de către copii, relevă un studiu recent.

Zahărul, sub formă de dulciuri, este consumat zilnic de doi din trei copii din România, iar 30% nu consumă fructe se arată într-un studiu al companiei Reveal Marketing Research prezentat luni, 20 septembrie.

Specialiștii trag un semnal de alarmă asupra faptului că deprinderile alimentare greşite pe care părinţii le transmit copiilor reprezintă o urgenţă la nivel naţional din cauza efectelor pe termen lung pe care acestea le au asupra sănătăţii celor mici.

Conform datelor furnizate, 65% dintre copiii cu vârsta de până la 14 ani consumă dulciuri zilnic, iar 22% dintre părinţii intervievaţi recunosc că cei mici mănâncă dulciuri de două-trei ori pe zi, în timp ce recomandarea nutriţioniştilor este de 1-2 ori/săptămână.

De asemenea, 43% dintre părinţi au declarat că cei mici consumă băuturi carbogazoase o dată pe săptămână sau mai des, iar dintre aceştia 14% aleg sucuri în locul apei pentru hidratare. La întrebarea despre tipurile de alimente pe care obişnuiesc să le ofere copiilor, 52% dintre respondenţi au indicat gustările sărate (chips-uri, sticks-uri) şi 49% produsele semipreparate de tipul mezelurilor sau crenvuştilor.

56% dintre părinţi consideră că alimentele procesate sunt nesănătoase, principalele mâncăruri de acest tip menţionate spontan fiind mezelurile, lactatele şi produsele de tip fast-food. În acelaşi timp, 3 din 10 părinţi susţin că copiii lor nu consumă fructe proaspete zilnic sau aproape zilnic.

De asemenea, dulciurile, croisantele şi produsele de patiserie revin în prim plan atunci când se discută despre gustările dintre mese pe care le aleg copii.

Nu consuma niciodată aceste fructe dacă vrei să slăbeşti. E bine să fim însă atenți la ce tip de fructe alegem și în ce cantități le consumăm. Nutriționistul Gianluca Mech ne dezvăluie care sunt fructele cu cel mai mult conținut de zahăr.

Mango

Un mango de mărime medie conține 45 de grame de zahăr. Astfel, e recomandat să eviți acest fruct atunci când încerci să slăbești ori să reduci aportul zilnic de zahăr. Poți gusta maxim câteva feliuțe;

Struguri

O cană de struguri conține aproximativ 23 de grame de zahăr. Un conținut extrem de ridicat ce face din struguri un tip de fructe pe care e bine să le consumi cât mai rar și în cantități mici;

Cireșe

Gustul dulce al cireșelor te îmbie cu siguranță, dar e bine de știut că o porție mică din aceste fructe conține cel puțin 18 grame de zahăr. Astfel, e recomandat să le consumi în cantități reduse;

Pere

O pară de mărime medie conține cam 17 grame de zahăr. Dacă ți-e totuși poftă, rezumă-te la câteva feliuțe consumate ca atare, împreună cu iaurt sau în combinația unei salate, spune click.ro;

Pepene verde

O feliuță din pepenele pe care toată lumea îl consumă pe timp de vară conține nici mai mult, nici mai puțin de 17 grame de zahăr. Nu trebuie să renunți de tot la consumul de pepene, ci doar să te rezumi la o felie, maximum două. El conține foarte multă apă și electroliți, un tip de minerale ce ajută la hidratarea organismului după expunerea la soare;

Smochine

Două smochine de mărime obișnuită conțin până la 16 grame de zahăr. Nu le consuma așadar în cantități mari;

Banane

O banană medie conține aproximativ 14 grame de zahăr. Destul de mult, motiv pentru care aceste fructe nu sunt deloc recomandate în dietă. Poți să consumi jumătate dimineața, ca atare sau sub formă de smoothie.

ALEGERI RUSIA. Partidul lui Vladimir Putin a zdrobit concurenţa şi a câştigat aproape jumătate din voturi

 


Partidul aflat la putere în Rusia, ce îl sprijină pe președintele Vladimir Putin, și-a păstrat majoritatea parlamentară după alegerile din weekend, chiar dacă și-a pierdut circa o zecime din procentul electoral, arată rezultatele parțiale de luni.

După numărarea a circa 74% dintre opțiuni, Comisia Electorală Centrală a anunțat că Rusia Unită a câștigat aproape 49% dintre voturi, cel mai apropiat rival, Partidul Comunist, fiind cotat cu aproximativ 20%.

Deși victoria este clară, este o performanță ușor mai slabă pentru Rusia Unită decât la ultimele alegeri parlamentare din 2016, când a câștigat cu 54% dintre voturi.

Scăderea nivelului de trai și acuzațiile de corupție din partea lui Alexei Navalnîi, trimis în închisoare de justiția Kremlinului, par să fie motivele scăderii, la care se adaugă tactica votului inteligent promovată la aceste alegeri de aliații lui Navalnîi. Probabil că Rusia Unită ar fi avut și mai puține voturi într-o competiție corectă, însă înainte de alegeri mișcarea politică a lui Navalnîi a fost scoasă în afara legii, aliații criticului rus nu au avut voie să candideze, iar presa și ONG-urile care critică puterea au fost puse sub presiune, comentează Reuters, preluată de Euronews.

Autoritățile electorale au spus că au anulat voturile din circumscripțiile unde au fost nereguli evidente și că, în general, alegerile au fost corecte.

Rezultatul probabil că nu va schimba peisajul politic din Rusia, iar Putin – care este la putere din 1999, când a ajuns premier – îl va domina în continuare, în condițiile în care în 2024 vor avea loc alegeri prezidențiale. Liderul de 68 de ani este în continuare o figură populară în rândul rușilor care îl apreciază pentru că s-a opus Occidentului și a redat Rusiei mândria națională.