6.28.2020

Raed Arafat tinde să devină filosoful, moralistul și pilduitorul campaniei anti-covid. Și cheia universală a tuturor situațiilor de criză.



Alarmat de numărul crescut al contaminărilor, Arafat a ieșit la rampă, împins și de ceilalți care dirijează campania. Bîntuie un vînt de panică și de alarmă. 

În ciuda propagandei, a comunicatelor, a publicității difuzate pe toate canalele, oamenii nu prea mai cred în mesajele autorităților. Adică în zisele celor care reprezintă statul român. Drept pentru care părintele SMURD și-a încordat mușchii și ne-a oferit o comparație cu o scenă demnă de un film american.

„-Apare o urgenţă în timpul zborului şi urgenţa pune în risc avionul. Şi comandantul preia şi e suveran şi spune faceţi asta, spune copilotului ce să facă, se consultă între ei şi iau măsurile. În avion sunt pasagerii şi apare un jurist şi spune pasagerilor: «Cu ce drept ei iau decizii, e viaţa noastră, e libertatea noastră, dacă iau decizii greşite ? Haideţi să votăm acum ca pilotul să nu mai apese niciun buton, decât dacă noi suntem de acord, să-l apese prin vot»”, a declarat Arafat, vineri, la Digi24.

Ce vrea să spună comparația ? Dacă nu ascultați de noi, ne prăbușim ! Aparent, comparația este grăitoare. Numai aparent ! Pentru că, în ciuda faptului că Arafat mai semnează și cu titlul de ”comandant”, nu el conduce. Și nici Vela și nici Orban. Adevăratul comandant în situația de față este Klaus Iohannis. El a decis starea de urgență și el și-a asumat comanda, el a dat indicații, el a primit rapoartele, el a făcut anunțurile cheie și el a avansat toate promisiunile. Și numai el știe destinația (dacă o fi existând vreuna). Fără știrea lui nu s-a hotărît nimic. Din păcate, Klaus Iohannis este cel mai împiedicat comandant aflat la manșa ”avionului” numit România. Un amator ajuns la cîrma avionului după tot felul de calcule, negocieri și aranjamente ale celor preocupați de ”folosirea” aeronavei în cauză.

În povestea inventată de Raed Arafat de vină sunt pasagerii care vor să decidă butoanele și manevrele comandantului. Adică poporul ! Și prin votul neprofesionist al pasagerilor (votul fiind în acest caz o soluție nefastă, dacă nu chiar cretină, vrea să spună secretarul de stat, și el parte din echipa de comandă a avionului) s-ar putea ajunge la prăbușire.

Șmecher Arafat ! Echipajul de bord n-are nici o vină. Numai pasagerii au dus avionul în situația de pericol. Comandantul aeronavei, cel cu sintagma ”o gripă banală” – nu. Tătaru, Costache, Orban, Vela Arafat, Rafila și Streinu Cercel, adică mecanicul, electricianul și inginerul de bord, adică membrii echipajului sunt niște genii și niște eroi nevinovați. Ei deștepți și profesioniști nevoie mare la comanda unui avion plin cu proști și neascultători.

De unde vin neîncrederea și reacțiile incoerente ale pasagerilor ? De ce pun la îndoială deciziile echipajului ? De unde neîncrederea în comandant și în echipaj ? Nu cumva de la greșelile repetate și caraghioase ale acestora ? N-a știut echipajul că la bordul avionului se vînd în regim de ”duty free” medicamente, echipamente și măști și se schimbă fotolii și locuri ? Nu cumva populația a început să rîdă de echipaj, să-și bată joc de el și în același timp să se teamă de situația în care a ajuns ”avionul România” numai după ce a realizat ce prostii enorme debitează, ordonă și ce afaceri pun la cale în zbor ?

Raed Arafat aruncă toată vina pe pasageri de parcă n-ar ști că securitatea aeronavei este asigurată de ofițerii unor servicii secrete. Și chiar era pe vremea lui Ceaușescu și cred că mai este și acum. Și în loc să protejeze aeronava aflată în criză, în pericol, ofițerii de la bord se întrec între ei în afaceri, chefuri, achiziții, vînzări, contracte, promovări și învîrteli ?

N-a auzit Raed Arafat de afacerile nesimțite ale băieților din Serviciile secrete, puse la cale pe aeronava în cădere ? Nu știe nimic de gafele și greșelile echipajului ? Preferă să frece ridichea pasagerilor în loc să tragă un semnal de alarmă în legătură cu nepăsarea și neprofesionalismul comandantului ?

Nu cumva toate învîrtelile și sforăriile echipajului se desfășoară sub nasul și cu acordul comandantului ? Iar acesta sau este orb sau este prost sau este doar complice la toate cele ? Alte variante nu mai există !

Specializat în salvări și situații de urgență, Raed Arafat a rămas pe postul de căprar cu veleități de filosof al pandemiei. Favoritul televiziunilor debitează zilnic recomandări, sfaturi, concluzii și măsuri. Toată ceata de amatori aflată la putere îl împinge pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență să iasă pe televiziuni și să explice situația periculoasă în care se află ”aeronava” cu populația României. Și Arafat, convins că el este un fel de colonel-comandant și guru al stărilor de urgență, bate televiziunile și joacă rolul înțeleptului în materie. 

Arafat crede că încă mai este în situația în care populația ieșea pe străzi în zilele în care Traian Băsescu voia să scape de dînsul. Și că poate zice orice îi trece prin minte pentru că oamenii îl cred orbește și că el se poate apăra cu argumentul că este doar ”un atac incorect” asupra sa. 

Raed Arafat nu realizează că au mai trecut peste înclinațiile sale de vrăjitor și un accident de la Colectiv, și un purcoi de ezitări și bîlbe din criză pandemică. Și nu mai ține !

-”Oare avionul credeţi că mai ajunge la destinaţie ? Eu nu cred. Acelaşi lucru este aici”, a spus Arafat la Digi24.

Dînd vina pe pasageri, Raed Arafat încearcă să ascundă o mulțime de greșeli grave de pilotaj. Dar de picat, tot pică ! În aer n-are cum să rămînă !


sursa: https://www.cotidianul.ro/arafat-in-arahat/?fbclid=IwAR1OaxDDCOtkl0z1PeBcL0n6dajJTEBPERc06EO9EANbYnK4T_Uc3USIQ4c

Sf. Petru și Pavel, 29 iunie 2020. De ce se ține SĂRBĂTOAREA trei zile


Sf. Petru și Pavel, 29 iunie 2020. Sfinții Apostoli Petru şi Pavel sunt prăznuiți de Biserica Ortodoxă pe 29 iunie. În tradiţia românească, sărbătoarea Sfinţilor Apostoli este cunoscută sub numele de Sânpetru de vară. 

Sf. Petru și Pavel, 29 iunie 2020. Potrivit tradițiilor, femeile nu au voie să mănânce mere până în această zi, fiindcă îi mânie pe cei decedați. Doar femeile tinere au voie să mănânce mere după Sfinții Petru și Pavel, în timp ce femeile vârstnice sunt nevoite să aștepte până la Sfântul Ilie. La fel se spune și despre văduve, care vor fi sănătoase dacă nu mănâncă mere până la Sfântul Ilie.

Sf. Petru și Pavel, 29 iunie 2020. În tradiţia populară, până în acestă zi nu se scutură merii; se crede că, dacă se respectă această datină, sunt ocrotite ogoarele de căderea grindinei.

Sf. Petru și Pavel, 29 iunie 2020. Oamenii pistruiaţi trebuie să se spele pe faţă cu apă la miezul nopţii, când cântă cocoşul; tradiţia spune că respectând acest ritual, pistruii nu se mai înmulţesc .

Sf. Petru și Pavel, 29 iunie 2020. Dacă tună şi fulgeră în ziua Sfinţilor Apostoli, nucile şi alunele vor fi viermănoase.

Sf. Petru și Pavel, 29 iunie 2020. Se zice că, atunci când SFÂNTUL PETRU plesneşte din bici, sar din acesta scântei, care, odată căzute pe pământ, se transformă în licurici.

Sf. Petru și Pavel, 29 iunie 2020. Sărbătoarea sfinţilor Petru şi Pavel se ţine timp de trei zile pentru ca agricultorii să fie protejaţi împotriva potoapelor şi pentru ca grânele lor să fie bogate.

Sf. Petru și Pavel, 29 iunie 2020. Peste 510.000 de români își aniversează onomastica de Sfinții Petru și Pavel. Dintre aceștia, 375.222 sunt bărbați, iar restul, femei.

Sf. Petru și Pavel, 29 iunie 2020. Cele mai frecvente nume întâlnite la bărbați sunt Petru, Petre și Paul, iar la femei, Paula, Petronela și Petruța.


Bombă în dosarul Caracal !


Avocata familiei Melencu, Carmen Obîrșanu, a constatat că, de abia după două luni de la reclamația dispariției Luizei, 

au început monitorizările de mașini. Reamintim faptul că mama Luizei, Monica Melencu, de câte ori se ducea la procuratură,

obținea un răspuns ciudat - nu putem face nimic, ne lovim de un zid. Iată că a trecut un an și nu știm ce era acel zid, potrivit 

România TV. 

De altfel, familia Luizei Melencu contestă la Tribunalul Olt vânzarea a două autovehicule aparţinând lui Gheorghe Dincă, unul 

dintre ele fiind chiar autoturismul pe care Dincă l-ar fi folosit pentru răpirea adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

Mama Luizei Melencu a declarat presei că maşina cu care ar fi fost răpită adolescenta - un autoturism Renault Megane gri - 

este un mijloc de probă în care mai pot fi găsite alte dovezi şi că vânzarea acesteia ar urmări "muşamalizarea cazului".

Potrivit anunţurilor de licitaţie postate pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), sunt 

scoase la vânzare un autoturism nefuncţional, evaluat la 1.033 lei, şi o furgonetă nefuncţională, evaluată la 5.017 lei, ambele 

având interiorul demontat şi deteriorat, iar locul de predare este oraşul Drăgăneşti-Olt.


Se întorc FURTUNILE, COD PORTOCALIU până la noapte


Administraţia Naţională de Meteorologie – ANM a emis, astăzi duminică, o nouă avertizare Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică accentuată. 

Potrivit ANM, instabilitatea atmosferică s-a accentuat și se va accentua semnificativ, în orele următoare. Deja este în vigoare o atenționare de cod galben, valabilă pentru o bună parte a țării, începând cu Maramureș, Crișana, Transilvania, bună parte a Moldovei, zonele montane, până mâine, 29 iunie, la ora 10, este acest cod în vigoare. 

Astăzi, de la ora 13, intră în vigoare codul portocaliu, valabil pentru Maramureș, nordul Apusenilor, nordul Transilvaniei și al Moldovei, unde vor fi averse, descărcări electrice, condiții de vijeli și grindină, dar și cantități de precipitații - 20, 25 l/mp, izolat peste 50-60 de l/mp.

sursa: https://www.dcnews.ro/se-intorc-furtunile-cod-portocaliu-pana-la-noapte-foto-harta_756450.html

Regizorul Octavian Fulger a MURIT. Familia ACUZĂ medicii că i-au rupt coastele. ”Conducători criminali. Opriți genocidul împotriva românilor...”



Nora fostului regizor Octavian Fulger de la Teatrul Nottara a postat un mesaj pe rețelele de socializare prin care 
anunță faptul că acesta s-a stins din viață, dar și modul în care a fost tratat la Spitalul Floreasca. 

Femeia susține că bărbatului i-au fost fracturate coastele după „ce infirmierii l-au mutat din Ambulanță”.

Nora fostului regizor mai acuză spitalul Floreasca că ține secția UPU goală și spune că bărbatului, diagnosticat cu hemoragie 

digestivă, i s-a refuzat internarea.

Redăm postarea integrală a norei lui Octavian Fulger

„Socrul meu Octavian Fulger a murit acum. I-au fracturat coastele infirmierii când l-au mutat din Ambulanta.

Conducători criminali. Opriți genocidul împotriva românilor.Toți cei ce au guvernat și guvernează România, pas cu pas, 

clipă de clipă. au produs un dezastru în Sistemul Medical. FLOREASCA- 

Spitalul Clinic de Urgență Aseară. Cel mai mare spital de urgență;

– oameni căzuți lângă gardul spitalului lăsați sa moara spre totala nepăsare a cadrelor medicale. 

Medicul de gardă se afla la 1 metru  fata de cel căzut. Lipsa de empatie, încălcarea grosolana a jurământului.

- gândaci.

Libărcile se plimba în voie într-un spațiu ce se vrea curat.

Bodyguarzii mișună mai ceva decât gândacii în jurul gardului ca poate le pica un ciubuc.

Pacienții, aparținătorii etc., ținuți la gardul spitalului precum ciumații.

Secția UPU ținută intenționat goală

– socrul meu adus a doua oara cu Ambulanta, diagnostic de Hemoragie Digestivă.

Refuzata internarea, doar tratat în UPU pentru câteva ore și trimis înapoi cu ambulanta acasă în stare de semiconstiență.

Personalul de pe Ambulanță s-a codit sa l transporte înapoi la domiciliu pana nu au primit ceva în buzunarele lor largi.

Imperiul mafiei medicale Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, fabrica de făcut bani din suferința oamenilor. Ticăloșilor”, 

se arată în postarea femeii.

sursa:https://www.dcnews.ro/regizorul-octavian-fulger-a-murit-familia-acuza-medicii-ca-i-au-rupt-coastele_756452.html

Floriana Jucan demască făcătura din Pandemie, pe linia SUA – România, cu Zuckerman vedetă !


”În realitate, SUA au donat 200 de ventilatoare, e drept, dar NU nouă, partenerul strategic, ci Rusiei, dușmanul nostru de moarte. Desigur, ”dușman” în concepția paranoică promovată asiduu de anumite grupări și publicații... România A CUMPĂRAT din America 200 de ventilatoare medicale cu 11.300 de euro bucata.”Dragoș Dumitriu : Cunoscuta publicație ”Q Magazine” iese din nou în evidență demontând un fals de care s-au folosit oficialitățile române, dar și ambasadorul Zuckerman, care a pozat în vedeta ”combinației”.

Prezentând articolul revistei sale pe pagina de socializare, apreciata jurnalistă Floriana Jucan dă cel mai obiectiv și cuprinzător titlu: ”Cum se face un FAKE NEWS”.

”Mai multe site-uri respectabile de presă din România (Presshub.ro, Ziare.com, Alba24.ro, Libertatea.ro) au anunțat că “100 de ventilatoare donate de Statele Unite ale Americii au ajuns în România”” – consemnează Floriana Jucan - nu fără ironie, după cum se va vedea.

De fapt, scrie jurnalista – ”În realitate, SUA au donat 200 de ventilatoare, e drept, dar NU nouă, partenerul strategic, ci Rusiei, dușmanul nostru de moarte”. Desigur, ”dușman” în concepția paranoică promovată asiduu de anumite grupări și publicații, printre care și unele dintre cele citate.

”România A CUMPĂRAT din America 200 de ventilatoare medicale, cu 11.300 de euro bucata, potrivit declarațiilor făcute de Cornelia Naghy, președintele ONAC, pentru Q Magazine”, scrie Floriana Jucan – iar mai multe detalii în acest sens le găsiți în articolul atașat


”Sosirea primelor 100 de aparate a fost omagiată într-un eveniment de anvergură de la care nu au lipsit Ludovic Orban, Raed Arafat, ambasadorul Zuckerman și alte notabilități”.

”Practic, am sărbătorit plata facturii”, comentează sarcastic dar realist Floriana Jucan. Și, adăugăm noi, reclama lui Orban și Zuckerman! Controversatul ambasador a pozat într-un fel de vedetă a manifestării, într-un mod cu totul deplasat - pentru că e vorba de momente dramatice, nu festive ! – eroare pe care predecesorul său, profesionistul Hans Klemm, nu ar fi comis-o !

Și, atenție la un alt detaliu oferit de revista Florianei Jucan: ”Surse din Unifarm (instituție sub autoritatea MS, n.n.) au declarat pentru Q Magazine că ţara noastră avea deja pe stoc 209 ventilatoare şi că nu au reușit să vândă decât două spitalelor românești pentru că nu e cerere”.




Primele 100 de ventilatoare pentru terapie intensivă din 🇺🇸SUA, dintr-un lot de 200, au ajuns în 🇷🇴România şi vor intra în stocul strategic. „România are în faţă un viitor măreţ şi prosper. Preşedintele Trump şi poporul american îşi păstrează angajamentul de a lucra cu România în lupta împotriva COVID şi a tuturor ameninţărilor la adresa naţiunilor noastre", a spus ambasadorul Adrian Zuckerman la primirea oficială a ventilatoarelor Zoll. Întregul discurs, la https://go.usa.gov/xwRqP

Deci, aveam ce ne trebuie în țară – mai mult, folosirea acestor aparate este controversată la ora actuală ! Dar, să-i lăsăm Florianei Jucan cuvântul final, plin de ironia talentatei scriitoare și jurnaliste:

”Totuși, Statele Unite, partenerul nostru strategic, ne-au ajutat enorm în această perioadă de criză sanitară, prin asistența în valoare de 800.000 de euro - de asemenea, au plătit şi combustibilul unui transport de echipamente pe care România le cumpărase din Coreea de Sud”.

Fără alte comentarii !

sursa: https://m.ro.sputnik.md/analytics/20200627/30741229/avionul-f-35-american-probleme.html