11.07.2020

Trump NU acceptă victoria lui Biden

 


”Am câștigat alegerile, la mare diferență” a fost mesajul lui Donald Trump pe Twitter. El nu acceptă înfrângerea și anunță o conferință de presă. 


sursa:https://www.dcnews.ro/trump-nu-accepta-victoria-lui-biden-reactie-vehementa_782712.html

”Nenorocitule ! România e deschisă doar pentru mult iubitul conducător pe care pulimea nu îl merită”

 


Un mesaj cu totul neobișnuit transmis de cunoscuta și talentata realizatoare TV Adriana Bahmuțeanu, în care Iohannis e făcut praf într-un mod inedit – dar bazat pe aspecte reale.

Nu știu câtă lume își amintește că, înainte de a deveni un personaj pitoresc, un om de afaceri și un psiholog de succes, Adriana Bahmuțeanu a fost un pionier al dezbaterilor sociale și politice.

Înainte de primele repere ale talk show-urilor românești - Marius Tucă pe domeniul politic, de Mihaela Rădulescu în zona monden-artistic – Adriana a făcut cele mai bune emisiuni de dezbateri sociale, intrând și în zona politică.


În plus, a fost primul realizator de mare curaj, care își supunea invitatul unui adevărat tir de întrebări la obiect, neadmițând să fie dusă cu vorba.


Una peste alta, Adriana Bahmuțeanu este o realizatoare excepțională – iar acest fapt îi dă dreptul să revină acum și să pună la punct politicienii de azi !


Iată, de exemplu, ce îi face chiar lui Klaus Iohannis! Adriana a publicat nici mai mult nici mai puțin decât un ”decalog pentru Iohannis” – dar nu e format din porunci – ci din constatări dure, chiar verdicte!


Redăm în continuare acest text inedit – cele zece verdicte pentru Iohannis.


1. Nu-ți pasă de România!

2. De fapt, ne demonstrezi, încă o dată, ca tu nu ești român!!!

3. În primăvară, când pandemia bătea la ușa României, insistai ca un maniac cu anticipatele. Uite Cîțu, nu e Cîțu! Orban demis și apoi repus pe funcție. Totul cu un dispreț profund față de Constituția României și cutumele democrației!

4. România e deschisă doar pentru alegeri, în rest închizi TOT!!! Școli, piețe, instituții!!! Masca e obligatorie pentru noi, fraierii!!!

5. Nu contează că mor mii de români, tu vrei și Parlamentul Tău!

6. Ești bolnav de putere! Și calci pe cadavre!

7. Am ajuns să fim teren de experimente pe Coronavirus, pentru că așa ai primit tu ordin de la Merkel!

8. Suntem la 10.000 de cazuri pe zi și tot românii sunt de vină, normal. Voi sunteți perfecți!

9. În democrație, poporul are mereu dreptate.  Numai în dictatură poporul e de vină, în timp ce mult iubitul conducător e un geniu neînțeles și pe care pulimea nu îl merită!

10. Nenorocitule !


Așa cum spuneam, un text… cu totul neobișnuit, dar care surprinde, într-un stil direct dar cu nuanțe pamfletare, realități grave!

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20201107/32369002/Iohannis-facut-praf-Bahmu-maniera-inedita.html

“Să asistăm neputincioși la fraudarea votului”

 


Avocatul Gheorghe Piperea anunță că restricțiile impuse în stare de alertă nu pot fi controlate nici măcar de justiție și că tot ce mai avem de făcut este să asistăm neputincioși la fraudarea alegerilor din 6 decembrie.

Avocatul Gheorghe Piperea  scrie pe pagina sa de Facebook că actuala stare de alertă, transformată de facto în stare de urgență prin ultimele restricții, nu mai poate fi controlată de nimeni.

"Starea de urgență poate fi controlată, constituțional, de parlament și, din punctul de vedere al drepturilor omului, de CEDO. Starea de alertă, care devine de facto stare de urgență prin închiderea piețelor, închiderea magazinelor după ora 21 și interzicerea circulației pe timp de noapte, nu este sub controlul nimănui”, observă avocatul.

El explică faptul că, în situația actuală, nu există nici măcar control al justiției, care nu poate dispune suspendarea hotărârilor de guvern de prelungire a gravelor restricții de drepturi impuse de Arafat pe motiv de epidemie (care nu a fost nicicând oficial declarată în România).

”Singura “libertate” care ne-a rămas este să asistăm neputincioși la furtul și fraudarea votului din 6 decembrie (singura supra-aglomerare socială care “merge” și e “safe” în pandemie, că așa au decretat Johannis și Orban). 


Cu sacii, cu softul STS, cu 2 milioane de “alegători” care nu există, întrucât nu putem avea o populație de 20 de milioane și 19 mil de alegători, cu ordin de la noul împărat ramolit, vice-regele coloniei România va avea parlamentul său, opoziția sa, partidul său unic, justiția sa, după care va schimba Constituția, din starea de alertă/urgență cum va vrea și va avea și constituția sa”, atrage atenția Piperea.


Mai mult, în aceste condiții, discuția despre drepturi și libertăți o să devină, la propriu, un lux teoretic, mai scrie avocatul, care arată că, într-un final, o să ne limităm la bancuri și rețete de murături.

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20201106/32357989/Piperea-asistam-neputinciosi-fraudarea-votului.html

GHICI CINE ESTE CEL DIN IMAGINI !

 


Un poliţist de frontieră din Timiş a fost surprins de camerele supraveghere dintr-o scară de bloc în timp ce încerca uşile unor apartamente.

Pe imagini a apărut pentru câteva clipe fața tânărului, astfel că acesta a fost identificat. Potrivit tion.ro, este vorba de un poliţist de frontieră, iar în cazul acestuia a fost declanşată o anchetă.

„Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara s-a sesizat cu privire la imaginile apărute în mass-media, identificând persoana ca fiind lucrător al instituţiei noastre care se afla în concediu de odihnă.

Verificările si cercetările au fost derulate de către IPJ Timişoara. La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara s-a dispus cercetarea disciplinară de urgenţă a lucrătorului, în conformitate cu prevederile Statutului Poliţistului şi al Codului de etică şi deontologie al poliţistului, pentru a se stabili în ce împrejurări a avut loc incidentul”, au transmis reprezentanţii ITPF Timişoara pentru sursa mai sus citată.

sursa:https://www.cotidianul.ro/surpriza-din-aceste-imagini/

Doamne, ferește-ne de lucrarea „prietenilor” interni, că dușmanii externi, văzând pe ce mâini am încăput, ne vor lăsa în pace !

 


Încep prin a preciza exclusiv pentru ignorantul Klaus Iohannis că, în SUA, din cele 270 milioane de alegători de pe liste, au votat anticipat și prin corespondență peste 100 de milioane, iar, la alegerile din 1944, era plin război, cum zice el, dar fronturile au fost în Europa și, respectiv, în Pacific !

Din această perspectivă constat de mai multă vreme că domnul instalat la Cotroceni crede că înalta sa funcție îi permite, între altele, să ne sfideze în față și să sucească lucrurile și adevărul, inclusiv cel istoric, după cum îi convine, convins că poate prosti la nesfârșit o țară întreagă ! Nu nu reușește, sau, cel puțin, nu cu noi, cei care încă avem capul pe umeri, mai știm destule, nu doar câte ceva, și ne punem mintea la contribuție când derapajele sale devin stridente, așa cum, din păcate, se întâmplă tot mai des!

În ce-l privește pe el lucrurile capătă circumstanțe agravante atunci când invocă realități politice din alte țări pentru a-și apăra aberațiile sale autohtone autoritare și încearcă să le betoneze cu… gips.
Fie Iohannis și consilierii lui pe probleme externe fabrică în mod deliberat acele pseudoargumente, ceea ce mi se pare impardonabil, fie președintele României, om cu studii superioare, și șleahta lui de sfătuitori plătiți regește nu cunosc exact realitățile politie din țările pe care le citează copios, ceea ce este la fel dec grav!
Dar să nu lungesc vorba și, folosind materialul clientului, cum se zice, să-i denunț public metehnele condamnabile. Așa cum arată site-ul Administrației Prezidențiale, la 5 noiembrie, înaintea ședinței de Guvern la care a participat, Iohannis a luat cuvântul, cum face tot mai des, alocuțiunea i-a fost transmisă de diferitele televiziuni, care, după cum se vede în ultimul timp, doar la closet nu-l mai urmăresc, făcând „breaking news” din orice.

Ce-a spus acest foarte prim vorbitor de la Cotroceni? „Există multe discuții în spațiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Eu vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză! Democrația trebuie garantată și democrația se garantează prin alegeri, prin alegeri libere. Și națiunile puternice țin la alegeri democratice, chiar și în condiții de criză. Ce exemplu mai bun decât alegerile care au avut loc acum puține ore, aproape, aș putea să spun, alaltăieri, în Statele Unite ale Americii ( ? – n.n.)
Acolo să ne uităm, la democrațiile consolidate, cu tradiții vechi, când vrem să vedem cum se gestionează alegeri pe timp de criză! În Statele Unite, alegerile au avut loc în condițiile în care acolo au aproape 100.000 de cazuri noi în fiecare zi. Și totuși alegerile s-au organizat și au avut o prezență record (subl. mea-DC). Și dacă v-ați uitat la televizor, ați văzut lume multă la alegeri, disciplinați, la distanță, toți cu mască, și au fost și au ales. Sau să ne amintim cum în Statele Unite s-au organizat alegeri în noiembrie 1944, în plin război! Dar au ținut să facă alegeri, fiindcă așa trebuie în democrație!”

Ce spui Franț, vorba unchiului meu Diță, dintr-un sat al Olteniei ? Da, în SUA au avut loc alegeri, dar autoritățile federale și statale le-au organizat și prin corespondență la care, dacă a dorit, a putut merge la urne și fiecare cetățean cu drept de vot din interiorul țării, la fel în cazul votului anticipat s-au organizat birouri de vot la nivelul localităților de pe toți cei 9.833 517 kmp ai SUA!
Alo, domn` președinte, știi că până și cei doi competitori – recte Donald Trump și Joe Biden- au fost la urne anticipat, spre a evita aglomerația de la birourile de vot, unde ei, politicieni adevărați, și nu mimi, ar fi respectat cu strictețe rândul ? Mai exact, Donald Trump a votat cu zece zile înaintea scrutinului prezidențial, la West Palm Beach, statul Florida, în vreme ce Joe Biden a făcut la fel pe 28 octombrie, în localitatea de domiciliu, Wilmington, statul Delaware !

În al doilea rând, de fapt, în primul, datorită importanței sale categorice, la acest gen de alegeri a fost o afluență uluitoare, s-a înregistrat un record nemaiîntâlnit în istoria tuturor scrutinurilor din SUA : au participat, potrivit unor evaluări încă nefinalizate, peste 100 de milioane de persoane !

Da, domnule fost profesoraș de fizică la o școală dintr-un orășel care ar cam trebui să știți ce înseamnă cifrele și ce spun ele: este vorba de 100 de milioane de persoane dintre cele 270 de milioane cu drept de vot ! Asta arată în mod clar că mai mult decât o persoană din trei a votat prin corespondență sau anticipat ! Clar ?

În al treilea rând, în cazul comparației de mai sus trebuie să ținem seama că niciodată până acum toți cei cu drept de vot nu au ajuns la urne ! De pildă, la alegerile precedente, în 2016, dintre cele 251.107. 000 de persoane au votat 136.615 000, adică 55,01%. Este adevărat, acum s-a înregistrat o prezență record la urne, dar, oricum, nu va fi vorba de toate cele 270 de milioane de persoane. Ca atare, procentul celor care au votat prin corespondență și anticipat va crește sigur ! Explicația au dat-o analiștii : pandemia este cea care în mod decisiv a determinat așa ceva ! Dar acest adevăr, Iohannis îl ignoră, întrucât nu-i slujește !

În al patrulea rând, știam că el calcă apăsat cu cizma sa specială pe istoria României – a se vedea cazurile omagierii sutelor de mii de români căzuți în luptele din Al Doilea Război Mondial, atât în cele pe frontul bolșevic, pentru recuperarea Basarabiei, cât și în cele cu hoardele hitleriste, pentu eliberarea totală a țării noastre -, sau că, după cum susținea fostul senator liberal Sorin Ilieșiu, ca primar al Sibiului el a ignorat Ziua Națională a României, 1 Decembrie, dar nu știam că el răstălmăcește istoria altor țări chiar mari după cum îi dictează interesele sale perfide.
Păi cum, adică, „să ne amintim cum în Statele Unite s-au organizat alegeri în noiembrie 1944, în plin război!” Da, domn` profesoraș de fizicuță, în foarte plin război, numai că fronturile erau foarte departe de teritoriul SUA, în Europa și, respectiv, în Pacific! Asta unu la mână! Doi la mână : birouri de vot au existat și în unitățile militare americane din afara țării!

Când să închei, o vrăbiuță de la Cotroceni îmi ciripește acest avertisment: să nu vă mire dacă, mergând pe linia lui F. D. Roosevelt, în acel 7 noiembrie 1944, când, invocând necesitatea lichidării sechelelor războiului ce urma să se încheie, a candidat și a câștigat al 4-lea mandat prezidențial, și Iohannis și clica lui de yesmeni să pretexteze pandemia plus urmările ei grave și să forțeze Constituția, pentru al treilea mandat!
Brrr! Doamne, dacă mai ai fața întoarsă spre România, ferește-ne de lucrarea „prietenilor” interni, că dușmanii externi, văzând pe ce mâini am încăput, ne vor lăsa în pace!

Ajuns aici mă întreb dacă, spunând toate aceste lucruri tragice în fond, pentru Klaus Werner Iohannis mai contează ceva în afară de putere, putere și iar putere absolută în această țărișoară ajunsă nemeritat de izbeliște!

sursa:https://www.cotidianul.ro/iohannis-jongleaza-insultator-cu-alegerile-si-istoria-sua/

A năvălit norocul peste bugetari

 


Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP), instituţia care emite prognozele pe baza cărora guvernul îşi bugetează veniturile şi cheltuielile, se aşteaptă ca angajaţii din instituţiile statului să aibă un salariu lunar mediu brut cu circa 45% mai mare decât cel al angajaţilor din privat.

Astfel, CNSP previzionează un salariu mediu brut de 6.836 de lei pentru angajaţii de la stat în 2020 şi de 7.141 lei pentru 2021.

Spre deosebire, pentru mediul privat Comisia de Prognoză vede un salariu mediu brut de 4.715 lei pentru anul acesta şi de 5.078 de lei în 2021.

În sectorul public, salariile cresc proporţional cu vechimea în muncă, conform gradaţiilor şi mecanismelor prevăzute în Legea salarizării unitare. Pentru sectorul privat, anul 2020 a fost unul penalizant.

Diferenţa este dată, în primul rând, de sursa banilor. Salariile din mediul privat depind de performanţele şi situaţiile financiare ale companiilor.

sursa:https://www.cotidianul.ro/prognoza-a-navalit-norocul-peste-bugetari/

VEDEȚI PE CE NE ZBOARĂ IAR BANII !

 


Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunţat că se analizează posibilitatea ca, „în perioada imediat următoare”, să fie achiziţionată încă o escadrilă de avioane.

„Cu certitudine, analizăm posibilitatea achiziţiei în perioada imediat următoare a încă unei escadrile şi, în funcţie de posibilitatea pe care o putem identifica la cei care doresc să vândă aceste aeronave, vom demara cât se poate de repede acest proces de achiziţie.Un lucru este cât se poate de cert, indiferent de unde vom achiziţiona aceste aeronave, ele trebuie să fie interoperabile cu cele pe care noi le avem deja”, a precizat Ciucă, într-o declaraţie de presă, susţinută împreună cu omologul său portughez, Joăo Titterington Gomes Cravinho, aflat în vizită oficială în România.

El a adăugat că, în acest moment, se află în procesul de finalizare a operaţionalizării primei escadrile de F16.

„În acest moment, suntem în procesul de finalizare a operaţionalizării primei escadrile de F16, ministrul Cravinho a menţionat faptul că anul viitor va fi recepţionată şi cea de-a 17-a aeronavă. În continuare, urmează ca partea de a declara capabilitate finală, operaţională, să se întâmple în momentul în care toate aeronavele vor trece prin procesul de modernizare şi upgradare. Ca atare, concomitent cu acest proces sunt în analiză posibilităţile şi oportunităţile prin care să continuăm acest proces de dotare a forţelor aeriene române cu avioane F16”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Cât priveşte avioanele MIG-21, ministrul a zis că acestea „sunt menţinute în viaţă” pentru că este nevoie de ele pentru apărarea spaţiului aerian.

„Avem nevoie de această capabilitate, avem nevoie de acoperi întreg spectrul de misiuni ale forţelor aeriene române pentru apărarea spaţiului aerian. Ca atare, folosesc acest prilej pentru a le mulţumi piloţilor din forţele aeriene române şi tehnicienilor, pentru eforturile pe care le fac, astfel încât să poată să menţină în stare de operabilitate avioanele MIG-21”, a punctat Ciucă.

sursa:https://www.cotidianul.ro/ne-zboara-iar-banii-pe-avioane/

O țigănie americană. Acesta e modelul după care se inspiră ”lumea liberă” !

 


Cât de ridicoli putem fi să ne călcăm în picioare credința, istoria, tradițiile, realizările, personalitățile – ca să luăm drept model o țigănie ! Cât de imbecilizați putem fi să ne lăsăm soarta la mâna și la ”mintea” unora precum personajele tragi-țigăniei alegerilor ?!

Despre ceea ce vedem de câteva săptămâni la Washington unii cred că nu este o tragedie, ci mai curând, o comedie proastă americană - sau chiar o țigănie americană - desigur, în sensul figurativ al cuvântului.

Până de curând, m-aș fi opus la această sintagmă – încă mai consideram că trebuie să fii semidoct și incult totodată, spălat pe creier și suficient de ridicol să nu apreciezi marea națiune americană, acest capitol de un dramatism aparte al istoriei lumii.  


De aceea credeam că este corect termenul tragedie pentru a descrie ceea ce se petrece acum, la așa zisele alegeri democratice - ca o parafrază la celebrul roman al lui Theodore Dreiser, fiind o altă formă de sfărâmare a visului american. De fapt, care dintre romanele marii literaturi americane nu are substanța formată din cioburile acelui… mereu vis, dar niciodată realitate?


Dar iată acum America nefardată: acuzată grav, falsă, mincinoasă, ipocrită, trădătoare – toate astea s-au văzut la aceste alegeri! Și au fost văzute de întreaga planetă!


Acesta este ”cea mai evoluată democrație”?! Cel eclozat din această… rușine urmărită în direct va fi numit ”liderul lumii libere”?!


Oare lumea chiar și-a pierdut rațiunea și ajunge să numească ”cel mai puternic om din lume” un ins mai mult decât corupt, de 40 de ani politician veros, cu familia implicată în coțcării și înșelăciuni? Un ins care a susținut toate imixtiunile oculte în toate statele pe unde a trecut, inclusiv în România? Un zaharisit ce are momente în care nu știe pe ce lume este?!


Dezastrul ar putea fi al lumii întregi, dar tragedia este a lor, a marii națiuni americane. Cum au putut să aleagă americanii un asemenea personaj? Vă dați seama cât de jos și cât de diformă a ajuns această (odată!) mare națiune?! Și cum mai poate avea America pretenția să se numească „o mare națiune”, când va fi ales să o conducă un personaj penibil, de toată jena, precum Joe Biden?!


Sincer, America este de plâns! Nimic altceva! Poporul american a devenit un personaj dintr-o tragedie, al cărei autor nu a avut măcar mila de a-l scuti de o decădere în cel mai rușinos ridicol! Totuși, în romanul lui Dreiser, ”tragedia americană” nu îl tăvălește pe Clyde în ridicol; americanul de azi e silit să se înece în… mocirla pe care am văzut-o cu toții!


De fapt, recunosc - au dreptate cei care spun că ar trebui să numim alegerile ”o țigănie americană”.


Am asistat la multe ”țigănii”, cum sunt numite scandalurile, pornind de la cele făcute de romi, în plină stradă, să-i vadă toată lumea; am văzut certuri între romi, cu amenințări, răcnete și țipete de ziceai că se bat până la masacru două oștiri barbare! De fapt, romii nici măcar nu se tăiau… Era doar… o țigănie!


Așa și Biden cu Trump: s-au acuzat de cele mai odioase fapte! Și rezultatul?... Nimic! Nu se vor băga la pușcărie, dimpotrivă, va urma o perioadă de pupat piața democrației, timp în care propagandiști penibili vor spune, cu lacrimi în ochi – iată ce înseamnă ”un exercițiu democratic adevărat”!...


Nimic despre furturile de voturi, despre atacurile la persoană… cutremurătoare, despre acuzațiile fulminante!


De fapt, e foarte grav dacă acuzațiile sunt adevărate - dar este la fel de grav și în caz contrar! Pentru că ar însemna că aleșii națiunii americane au fost în stare să mintă în cel mai odios mod, în fața întregii lumi!


Păi în asemenea infractori sau în asemenea mincinoși mai pot avea încredere americanii – și, mai departe poate avea încredere lumea întreagă?!


După alegeri, ce vor spune? Ah, nicio problemă, acum suntem toți americani, aceea a fost doar campanie electorală! Câtă ipocrizie, minciună și… țigănie! Da, exact cum după țigănia din stradă, romii țipă când vine poliția că nu s-a întâmplat nimic! Asta e America de azi!


Acesta e modelul după care se inspiră ”lumea liberă”! ”Democrația” de azi! Sau cum spun penibilii propagandiști: ”America – patria democrației”!... Vai, dacă ar știi părinții democrației – atenienii! Solon, Pericle, Socrate, Platon, Aristotel… Din respect pentru aceste lumini nemuritoare, chiar nu putem schimba denumirea… întunericului pestilențial pe care îl trăim azi?


Cât de rușine ar trebui să le fie intelectualilor americani sau celor care au fost atenți la lecțiile despre istoria altor vremuri!...


Dar cât de ridicoli sunt cei dintre noi care spun cu un fel ridicol de evlavie – ”este principalul nostru partener strategic”! Este ”modelul de democrație”!... Nu, nicidecum: este o țigănie, o mizerie, o lume a minciunii, bălăcărelii și intereselor murdare!


Cât de ridicoli suntem noi, care ne călcăm în picioare credința, istoria, tradițiile, realizările, personalitățile – ca să ne închinăm în fața unei țigănii!


Cât de imbecilizați sau, hai, cât stupizi putem fi să ne lăsăm soarta noastră, a țării și a celor ce vor veni (sperăm!) la mâna și mai ales la ”mintea” unora precum personajele tragi-țigăniei ”alegerilor”?!


În loc de concluzie despre alegerile din SUA, închei cu o parafrază a exclamației unuia care privea înfrângerea unei alte democrații, Roma: vai de învingători! Pentru că ei vor culege scuipații pe care îi merită țigănia pe care am văzut-o zilele acestea.

Notă: în text, cuvântul ”țigănie” este folosit cu sensul figurat, nu referitor la comunitate, descris de DEX 2009: ”Fig. Faptă, comportare urâtă; târguială excesivă. Gălăgie, hărmălaie, scandal”.

sursa:https://ro.sputnik.md/columnists/20201106/32362489/O-tiganie-americana.html

Despre votul în România, în timpul pandemiei

 


Profesorul Michael Shafir a publicat un dialog imaginar, sub forma unei glume, după votul care va avea loc în România în luna decembrie. 

Iată scurtul text umoristic publicat de profesorul Shafir:

"Sondaj după vot
– Cum ati votat de data aceasta?
– Cu masca, cu manusi si cu dezinfectant.
– Dar cu cine ati votat?
– Am pus stampila pe prima pagina, nu vedeam prea bine din cauza vizierei.
– Ce sperati dupa votul de azi?
– Sper sa nu ma infectez.
– Totusi, ce asteptati dupa ziua aceasta?
– Astept sa treaca 14 zile.
– Nu ati inteles ce va intreb… Ce v-ati dori sa schimbati dupa acest vot?
– Masca si manusile.
– Nu, nu la asta ma refeream… Care credeti ca va fi rezultatul acestor alegeri?
– Pentru unii pozitiv, pentru altii negativ, oricum nu ii vor testa pe toti…."

Prof. univ. dr. Michael Shafir a devenit cunoscut tuturor în România după ce în anul 2011 a anunţat că îi returnează preşedintelui Traian Băsescu ordinul "Meritul pentru Învăţământ" în grad de ofiţer, în semn de protest faţă de promulgarea noii legi a Educaţiei.


sursa:https://www.dcnews.ro/michael-shafir_782653.html

"Elevii nu mai dau teze în acest an. Vor fi înlocuite cu evaluarea sumativă"

 


Ministrul Învățământului, Monica Anisie, a anunțat că elevii nu vor mai susține teze în acest an școlar. 

Monica Anisie a declarat sâmbătă dimineață, la Știrile Pro TV că tezele vor fi înlocuite în acest an de evaluări sumative. 

"Olimpiadele și concursurile au fost anulate. Am emis deja ordinul de ministru. În ceea ce privește susținerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar. Să nu uităm că tezele se susțin la două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci tezele nu se susțin însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă," a spus Monica Anisie în urmă cu scurt timp. 


sursa:https://www.dcnews.ro/elevii-nu-mai-dau-teze-vor-fi-inlocuite-cu-evaluarea-sumativa-monica-anisie-anuntul-zilei_782651.html

Ce efect poate avea închiderea piețelor

 


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a admis, vineri seara, că închiderea piețelor care funcționează în spații închise poate genera aglomerații în supermarketuri sau alte magazine, dar susține că acolo lucrurile sunt „mai controlate”.

„Piețele închise se închid și rămân cele din spații deschise și deja unele autorități locale au mutat tarabele din spațiile închise din interior afară ca să funcționeze mai departe”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Întrebat dacă acest lucru ar putea genera aglomerații în supermarketuri, șeful DSU a răspuns: „Este posibil să apară în anumite zone, numai că în supermarketuri sunt mult mai controlate situațiile de intrare, mască, temperatură, schimbul între oameni, modul în care se cumpără, plata, care este cu cardul. (…) Este posibil să producă o anumită creștere a numărului persoanelor care merg în zona supermarketurilor sau a celorlalte magazine, e posibil, dar acolo lucrurile sunt mai bine controlate”, a adăugat Raed Arafat.

Acesta a explicat și motivul pentru care au fost introduse restricțiile de circulație din timpul nopții.

„Pentru că în intervalul acesta se mișcă foarte mult tinerii. Poate că acest lucru noi nu-l observăm, dar ei se mișcă, se vizitează, sunt întâlniri în apartamente, în case, sunt tineri care merg mai ales în timpul weekendului”, a spus Arafat.

Acesta a precizat că potrivit unei analize făcute în Spania, aceasta este una dintre modalitățile prin care s-a răspândit virusul. „Închizând barurile, cluburile, tot, tinerii se obișnuiau să cumpere băutură și să meargă după asta în vizită de la apartament la apartament și cu asta au răspândit, unii dintre ei, virusul în mai multe locuri”.

sursa:https://www.cotidianul.ro/mintea-de-pe-urma-ce-efect-poate-avea-inchiderea-pietelor/

”În acest ritm, ne îmbolnăvim toți până la Crăciun”

 


Arafat spune că circulația se interzice între orele 23 – 05 pentru că în acel interval tinerii se deplasează cel mai mult. Implicit, “specialistul” declară că această deplasare este o cauză a numărului mare de teste cu rezultat pozitiv.
Orban spune că închide piețele agro-alimentare pentru că, cică, piețele astea sunt adevărate Zone Zoster* (??!!). Deci, numărul mare de îmbolnăviri e cauzat, printre altele, de piețari și clienții lor.
Anisie spune că școlile sunt safe, dar că le închide de tot, sine die (minus cele 2 zile de alegeri), pentru că, cică, în jurul școlilor e nașpa de tot.
Cică restricțiile astea noi, de stare de urgență de facto, sunt pentru prevenția răspândirii bolii.
OK, dar dacă în 3 săptămâni nu se reduce numărul infectărilor sau chiar crește și mai mult?
Este că merită ca toți cei implicați mai sus să meargă la vot în 6 decembrie și să voteze entuziast cu pnl ca să scape țara de psd (partid care, btw, e la stadiul de opoziție a “lui”, a wernérului, după ce a “depășit” stadiul de opoziție în genunchi și de rudă săracă a statului paralel)?
PS Am auzit doctori care profețesc 25 de mii de infectări pe zi în decembrie. În acest ritm, ne îmbolnăvim toți până la Crăciun și obținem imunizarea naturală în masă, cu consecința că producătorii de seringi, vaccinuri (notă – nu se zice “vaccine”, totuși) și măști or să rămână cu masca pe stoc. Nefericirea e că economia și psihicul populației or să fie la pământ.
PPS Dacă tot a “scăzut” numărul de infectări, de la 1.000 pe zi în septembrie, la 10.000 pe zi în noiembrie, în ciuda măsurilor de restricție de drepturi și libertăți, în disprețul dreptului la viață și la sănătate al bolnavilor non-covid și în paguba ireversibilă a economiei, nu credeți că e cazul să vă puneți niște întrebări voi, toți cei implicați în situațiile mai sus evidențiate, ca “surse” ale îmbolnăvirilor? Și să terminați cu blestemele medievale la adresa “negaționiștilor”? Și să vă reglați tirul asupra adevăraților dușmani, ăia care pozează în salvatori și smurzi?
*zona zoster e o boală de piele

sursa:https://www.cotidianul.ro/socoteala-lui-piperea-in-acest-ritm-ne-imbolnavim-toti-pana-la-craciun/